Menu

Fotbal

Nizozemská Eredivisie

PEC Zwolle – AZ Alkmaar

0:2

konec (0:1)

18.09.2016, 14:30 • MAC³PARK Stadion (Zwolle) • 6. kolo • Lukáš Jasoněk

Tipsport: 3.1 3.7 2.13 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

87

87. Guus TIL - 0:2

87

Alkmaar právě vstřelil branku!
GUUS TIL se po patnácti minutách na hřišti odvděčil svému trenérovi tím nejlepší možným způsobem. Z hranice velkého vápna vyprodukoval nechytatelný křižný pokus, který zapadl přesně k levé tyči. Tento gól je pro Alkmaar určitě uklidňující.

85

Po precizní přihrávce se za defenzivou Zwolle objevil Haps, a přestože se mu na záda pověsil vracející se obránce, postupoval na vyběhnuvšího van der Harta. Pojistku na úvodní gól ale nepřidal, v obrovské šanci totiž obstřelil jak gólmana, tak i bránu.

79

Možnost střídání vyčerpal už také AZ Alkmaar: odpracováno má Dabney dos Santos Souza a své fotbalové dovednosti přijde předvést Thomas Ouwejan.

76

Střídání v týmu AZ Alkmaar: zatímco hřiště opouští Iliass Bel Hassani, opačným směrem míří Mats Seuntjens.

71

Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Joris van Overeem, přichází Guus Til.

67

Třetí a zároveň poslední střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Kingsley Ehizibue, přichází Wouter Marinus.

65

Ben Rienstra (AZ Alkmaar) zcela zbytečně fauloval přímo ve středovém kruhu a obdržel žlutou kartu.

62

62. Danny Holla (ZWO)

62

Do role exekutora standardní situace se postavil sám faulovaný Holla a obstřelem bránící zdi nechal vyniknout Rocheta, který technický pokus směřující k levé tyči vyrazil právě do své brankové konstrukce.

61

Až teď si Holla hledal cestu do pokutového území a těsně před jeho hranicí ho jen za cenu žluté karty podrazil Mattias Johansson (AZ Alkmaar).

55

O chvíli později se Alkmaar vytvořil další obrovskou příležitost k navýšení vedení! Na levém okraji vápna Vlaar obešel van Polena a svou technickou střelou orazítkoval horní konstrukci brány.

53

53. Dabney dos Santos Souza (ALK)

53

Bel Hassani chytrou a hlavně účelnou patou uvolnil dos Santose, jenž si balon potáhl osou hřiště a kolem obránce nebezpečně vystřelil. Jeho projektil mířil do horní části brány a van der Hart míč konečky prstů vytěsnil nad břevno.

46

O poločasové přestávce proběhlo střídání v týmu PEC Zwolle: do druhé půle nenastoupil Gustavo Hebling de Aguiar, nahradil ho totiž Danny Holla.

43

43. Wout WEGHORST - 0:1

43

Alkmaar právě vstřelil branku!
Po nakrátko rozehraném rohovém kopu se před pokutovým územím dostal k míči Rienstra, jeho prudká střela byla uvnitř velkého vápna zastavena, ale odražený balon se objevil na kopačce WOUTA WEGHORSTA, který se ve skrumáži zorientoval velmi rychle a van der Harta prostřelil přízemním pokusem.

41

Ridgeciano Haps (AZ Alkmaar) podrazil rozběhnutého Ehizibueho a prohlédl si žlutý kartonek.

34

Za nesportovní chování inkasoval Iliass Bel Hassani (AZ Alkmaar) žlutou kartu.

33

V první větší šanci zápasu se objevil dos Santos! Gólman van der Hart nedosáhl na míč po centru zprava a ten dopadl až k nohám dos Santose, který měl tu smůlu, že z bezprostřední blízkosti trefil pouze strážce zwolleské svatyně.

29

Dirk Marcellis (PEC Zwolle) fauloval svého soupeře po odehrání míče. To neuniklo pozornosti sudího Mekkelieho, jenž domácímu obránci vyměřil žlutý trest.

29

Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Ryan Thomas, zjevně zraněného spoluhráče nahradí Youness Mokhtar.

19

Za dlouhou se vydal dos Santos a po jejím zpracování se natlačil před Barta Schenkevelda (PEC Zwolle), který zatáhl za záchrannou brzdu, načež uviděl žlutou kartu.

PEC Zwolle – AZ Alkmaar

0:2

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 43. Weghorst, 87. Til

Karty:   19. Schenkeveld (ZWO), 29. Marcellis (ZWO) – 34. Bel Hassani (ALK), 41. Haps (ALK), 61. M. Johansson (ALK), 65. B. Rienstra (ALK)

Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 4:7. Rohy: 0:11. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:14.

PEC Zwolle: van der Hart – Schenkeveld, Marcellis, van de Pavert, van Polen – Brama, Hebling de Aguiar (46. Holla) – Ehizibue (67. Marinus), A. Achahbar, Thomas (29. Mokhtar) – Brock-Madsen.
Náhradníci: Begois, Hauptmeijer – Marinus, Mennig, Mokhtar, Sandler, Holla, Karagunis, Mastour, Evre.

AZ Alkmaar: Rochet – M. Johansson, van Eijden, Vlaar, Haps – Luckassen, B. Rienstra – Bel Hassani (76. M. Seuntjens), van Overeem (71. Til), Souza (79. Ouwejan) – Weghorst.
Náhradníci: Coutinho – M. Seuntjens, Friday, Lewis, Garcia, Til, Ouwejan.

Rozhodčí: Makkelie – Diks, Steegsta