Menu

Fotbal

Belgická liga

Sporting Charleroi – YR KV Mechelen

0:0

konec (0:0)

16.09.2016, 20:30 • Stade du Pays de Charleroi • 7. kolo • Vojtěch Balon (@VojtaBalon)

Tipsport: 1.68 3.73 4.7 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je z mé strany pro dnešek vše, brzy na počtenou! (22:32:21)
Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 4:3. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:13.
Dnešní utkání sledovalo 7592 diváků.
Skutečně tomu tak je. Oba týmy se sice pohybují v horních patrech tabulky a prezentují se pohledným fotbalem, dnes na žádné gólové hody nedošlo. Mechelenští se pouze bránili a za bod nakonec mohou být rádi, protože zápas dohrávali o devíti bez vyloučených El Messaoudiho a Bjelicy.

90+3

Konec zápasu.

90+2

V samotném závěru zápasu už je hra hodně rozkouskovaná a ani jeden tým není schopen rozehrát, vše nasvědčuje tomu, že námi sledované utkání skončí bezbrankovou remízou.

90+1

Po centru z pravé strany se kulatý nesmysl odrazil přímo na hlavu Diandyho, jenž ale pohrdl možností stát se hrdinou a pouze odevzdal míč do Morisovy náruče!

90

Hosté hrají hodně agresivně. Střídající Cobbaut to teď přehnal s tvrdostí při napadání na polovině hřiště, Sporting tak bude mít spoustu času na rozehrávku.

89

Domácí stoper Willems se pokusil zaskočit brankáře Morise točenou střelou z uctivé vzdálenosti, gólman Mechelenu však byl ve správný čas na správném místě.

88

Střídání v týmu YR KV Mechelen: ze hřiště odchází Matthys, přichází Cobbaut.

86

Mechelenští příznivci zapálili dýmovnice, hrací plochu tak zahalil hustý kouř a stále se nehraje...

85

No a Mechelen bude dohrávat o devíti! Poblíž brankové linie totiž napadající Aleksandar Bjelica strašidelně zajel do Maty a po druhé žluté kartě zamířil do šaten!

84

Na posledních deset minut se na plac podívá řecký záložník Sotiris Ninis, jemuž uvolnil místo na trávníku Diandy.

82

Veselinović při napadání naprosto zbytečně zajel do Clintona Maty a povalil ho k zemi, za což mu sudí Dierick ukázal žlutý kartonek.

81

Střídající Benavente nechal svou nohu v souboji s Rizzem, hra je tak opět přerušena a Mechelenští ani tentokrát nikam nespěchají.

80

Bedia už byl s míčem na kopačce v pokutovém území, tam ale vyslanec z Pobřeží Slonoviny o kulatý nesmysl přišel a hosté následně odkopli míč až za půlící čáru.

79

Nepovedený Benaventeho nákop do pokutového území skončil bezpečně skryt v Morisově náruči, snaha Charleroi je v posledních minutách hodně latentní.

78

Po dalších prodlevách na straně mechelenských fotbalistů sudí ukazuje na své hodinky a signalizuje, že jak dlouho budou hosté zdržovat, tolik minut nastaví.

77

Moris bezpečně skryl ve své náruči Babyho centr z levé strany a s následnou rozehrávkou vůbec nespěchá, hosté už se nikam neženou.

76

Napadající N'Ganga poblíž postraní čáry zbytečným šlapákem zastavil Paulussena, hosté tak budou mít spoustu času na rozehrávku.

75

Tak to je velká komplikace pro Mechelen! El Messaoudi v rozmezí ani ne patnácti minut dostává druhou žlutou kartu, a zamíří tak předčasně pod sprchu!

73

Střídající Veselinović se na pravém křídle zbavil Maty a poté poslal do pokutového území přímo na hlavu Schouterdena, jenž však z dobré pozice nezamířil mezi tři tyče!

72

Střídání v týmu YR KV Mechelen: ze hřiště odchází Croizet, přichází Veselinović.

71

Do konce zápasu už zbývá odehrát jen nějakých dvacet minut a aktivita Sportingu se opět začíná stupňovat, nyní jsou však u míče hosté.

70

Po následném rohovém kopu se míč odrazil přímo na kopačku nikým nehlídaného Falla, jenž však z nadějné pozice napálil míč přímo do Morisovy náruče!

68

68. Ani tato střela neskončila v síti.

68

Střídající Bedia se dostal ke střele zpoza hranice pokutového území a jeho přízemní projektil nakonec proletěl těsně vedle levé tyče!

67

Na dalekonosný centr střídajícího Benaventeho si v pokutovém území naskočil Willems, jenž však usměrnil balon přímo do míst, kde stál gólman Moris.

66

Neúnavný Clinton Mata teď dostal naloženo nedaleko pravé postranní čáry, Charleroiští budou zahrávat další standardní situaci.

64

Verdier je krátce po Bakarovi stažen ze hřiště, místo hrotového útočníka Mechelenu nastupuje Kolovos.

63

Čerstvý hráč Sportingu si krátce po svém příchodu na trávník došel pro další faul El Messaoudiho, domácí budou mít k dispozici další standardku z nadějné pozice.

62

Právě Bakar je po hodině hry střídán, na jeho místo nastupuje peruánský legionář Benavente.

62

El Messaoudi ve středu hřiště nehezky zajel do Bakara, za což od sudího Diericka vyfasoval žlutou kartu.

60

Po Marcqově přihrávce se Fall zjevil na pravém kraji pokutového území, odkud poslal míč nad břevno mechelenské svatyně!

58

Bakar zůstal ležet na trávníku po ostrém souboji s Bjelicou, jež se teď se štěstím vyhnul karetnímu napomenutí. Hra už plyne dál...

58

Žlutou kartu dostává Bjelica (YR KV Mechelen).

57

Verdier na útočné polovině naprosto zbytečně povalil k zemi Babyho, domácí gólman Penneteau už si chystá míč k rozehrávce.

56

Z tribun se nám začíná ozývat pískot. Fotbalisté Sportingu si teď nejsou schopni třikrát po sobě kloudně přihrát a ani hostům to momentálně příliš nelepí.

54

Bakarův centr z pravé strany ale nikoho nenašel a Croiset s Matthysem už zakládají rychlou protiakci Mechelenských.

53

Fall teď na pravém křídle sice obelstil Paulussena, pak ovšem do souboje ještě přilétl Rizz, který domácího křídelníka fauloval, a tak bude Charleroi zahrávat standardku z vcelku nadějné pozice.

52

Už se opět hraje. Druhý poločas zatím nenabízí příliš atraktivní podívanou, což je po velmi kvalitní první půli trošku zklamáním.

51

Na Croizetův centr z levé strany si na druhé straně pokusil naskočit Verdier, jenž se však nešťastně srazil s domácím gólmanem a zůstal ležet v bolestech na trávníku.

50

Právě Fall se nyní dostal až do příliš ostrého úhlu, odkud pod tlakem dopravil míč pouze do zámezí. Domácí jsou i nadále aktivnější, jejim akcím ale chybí větší přesnost.

48

Nepovedený Fallův centr z pravé strany nikoho z domácích hráčů ve vápně nenašel, následovat bude pouze odkop od Morisovy svatyně.

47

Schouterden nic nevymýšlel a pro jistotu odkopl balon do zámezí, fotbalisté Sportingu tak budou mít spoustu času na rozehrávku z poloviny hřiště.

46

Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Pollet, přichází Bedia.

46

Začal druhý poločas.
Úvodní pětačtyřicetiminutovka je za námi. Rozhodně jsme se v ní nenudili, byť na úvodní gól stále čekáme. Fotbalisté Sportingu jsou jednoznačně lepším týmem a prakticky neustále se snaží okupovat území před Morisem, ten ovšem na druhou stranu příliš práce neměl. Změní se to po změně stran? To začneme společně zjišťovat ve 21:32.

45+2

První poločas skončil.

45+1

45+1. Marcq mohl otevřít skóre!

45+1

V samotném závěru první půle se Marcq individuálně prokousal až do pokutového území, odkud ale trefil pouze nohy hostujícího gólmana!

44

Z dalšího rohového kopu žádné nebezpečí pro Morise nepramenilo, lucemburský gólman ale bude muset být opět ve střehu, jelikož po zblokované ráně Falla si Sporting stejnou standardní situaci zopakuje.

43

Ani teď to Sportingu nevyšlo! Bakar si šikovně naběhl na povedenou kolmici do pokutového území, z ostrého úhlu ale nedokázal propasírovat balon do předbrankového prostoru.

42

S touto šancí mohli domácí naložit mnohem lépe. Po šťastném odrazu se Marcq ocitl s balonem na kopačce v pokutovém území, nevšiml si ale ani jednoho ze svých volných spoluhráčů a o kulatý nesmysl lacino přišel!

41

Mechelenští to následně zkusili dalekonosným nákopem na rozběhnutého Verdiera, hostujícího útočníka ale zradilo zpracování a balon se stal snadnou kořistí charleroiských zadáků.

40

Na centr z pravé strany si v pokutovém území naskočil Bakar, jeho hlavička však zamířila přímo do nastavené Morisovy náruče.

39

Verdier se pokusil zaskočit z velké vzdálenosti vyběhnuvšího Penneteaua, jeho pokus o lob ale byl velmi nepřesný a následovat bude pouze odkop od charleroiské svatyně.

38

Svěřenci kouče Mazzùa i nadále pokračují v kombinaci na útočné polovině, a to i v momentě, kdy do konce první půle zbývá už jen necelých deset minut.

37

Fall nyní dalším odvážným průnikem vybojoval rohový kop, Sporting tak ještě zůstane usazen na útočné polovině.

35

Pollet si na hranici pokutového území vyměnil míč s Babym, následný centr domácího útočníka do předbrankového prostoru ale nikoho v černobílém nenašel.

34

Fall to teď udělal vskutku náramně. Domácí křídelník se prokličkoval až do pokutového území, kde byl sražen k zemi, arbitr ale mocně rozpažil!

33

Mata nic nevymýšlel a vrátil míč Penneteauovi, charleroiští fotbalisté zakládají další akci postupně z hloubi vlastní poloviny.

31

Před Penneteauem teď bylo pořádné rušno. Se střelou Croizeta si domácí gólman poradil a také z následné trmy-vrmy ve vlastní šestnáctce nakonec vyšli lépe hráči v černobílých dresech.

30

Hosté se nikam neženou a kombinují poblíž vlastního pokutového území, což se příznivcům Charleroi samozřejmě vůbec nepozdává...

29

Baby si na levém křídle poradil s Croisetem, na dalšího protihráče už ale nevyzrál a následovat bude autové vhazování ve prospěch Mechelenu.

28

Pollet už byl v solidní palebné pozici, domácí útočník ale přepadl přes jednoho z hráčů soupeře, jemuž tento zákrok prošel a hosté se následně osvobodili.

27

Jeho exekuce se ujal sám faulovaný Matthys, nicméně centr hostujícího záložníka trefil pouze zeď a domácí posléze odvrátili míč až k půlící čáře.

26

Matthys byl poblíž postranní čáry povalen k zemi N'Gangou, hosté tak budou zahrávat přímý kop z poměrně zajímavé pozice.

24

Baby mohl vyrazit do rychlého brejku, v klíčový moment ale uklouzl, a balon se tak dokutálel až do moci lucemburského gólmana hostí Morise.

23

Paulussen po ztrátě míče teatrálně upadl a hlavní sudí se nenechal opít rohlíkem, hosté však budou mít k dispozici alespoň autové vhazování.

22

Croizet zatáhl za záchrannou brzdu a povalil k zemi unikajícího Babyho, za což mu arbitr Dierick ukázal žlutou kartu.

20

Zpět na trávník. Mechelenští fotbalisté vybojovali svůj první rohový kop, nic kloudného z toho ale nevytěžili a domácí už míří do rychlé protiakce.

19

Na hřišti se teď nic zajímavého neděje, tak se na chvilku podívejme na tribuny, kde sličné hostesky rozdávají divákům vzorky zmrzliny. Hm, to bych si nechal líbit...

18

Před Babym se najednou otevřela dálnice volného prostoru ve středu hřiště a domácí z toho dokázali vytěžit další rohový kop.

17

Za doprovodu klubových lékařů byl Bakar odvlečen do zámezí, vše ale nasvědčuje tomu, že bude v pořádku. Hra už může pokračovat dál.

16

Hra je přerušena. Bakar se ve vzduchu srazil s Cocalićem, který přes domácího útočníka přepadl a ten skončil v bolestech na trávníku.

15

Čtvrthodinka je za námi a Mechelenští se až nyní dostali k souvislejší kombinaci, dál než k půlící čáře je ale zatím skvěle hrající fotbalisté Charleroi nepouštějí.

13

Krajní zadák N'Ganga se po narážečce s Babym dostal ke střele z hranice pokutového území, jeho projektil však rozvlnil pouze boční síť.

12

Na Stade du Pays de Charleroi panuje skvělá atmosféra. Patnáctitisícový stánek postavený ve třicátých letech minulého století není zcela vyprodán, početný domácí kotel se však stará o parádní atmosféru.

11

Cocalić z nepřehledné situace před vlastním brankářem pro jistotu odhlavičkoval míč do zámezí, Charleroiští tak budou zahrávat další rohový kop.

10

Z následné standardní situace domácí nic nevytěžili, dalekonosný centr z kopačky Bakara skončil bezpečně v Morisově náruči.

9

Bjelica se pustil do naprosto zbytečné diskuze s hlavním rozhodčím a sudí Dierick si ho poté pozval na kobereček. Hostující záložník může být rád, že se vše obešlo bez žluté karty.

8

Sporting podnikl další akci po levém křídle a ačkoliv se domácí tentokrát daleko nedostali, u míče ještě zůstanou, jelikož žlutočervení se následně zmohli jen na nekonstruktivní odkop míče k Babymu.

7

Mechelenští se po dlouhé době podívali na útočnou polovinu, o míč ale rychle přišli a Paulussen musel ve skluzu hasit další rodící se akci domácích.

6

Na bližší tyči si na balon naskočil Damien Marcq, jeho hlavička ale proletěla vysoko nad břevnem mechelenské svatyně, Moris tentokrát zasahovat nemusel.

5

Senegalský křídelník Baby posléze vybojoval další rohový kop pro Charleroi, které je v úvodu jednoznačně aktivnějším týmem.

4

To bylo o fous! Právě Croizet se teď po nezištné Bakarově přihrávce zjevil na hranici malého vápna, z ostrého úhlu ale napálil jen vnější část břevna!

3

Z něj ovšem žádné nebezpečí pro Morise nepramenilo, Croizet netrefil míč podle svých představ a kulatý nesmysl skončil v zámezí.

2

Hosté se hned v úvodu nedohodli v rozehrávce a po zaváhání De Witteho bude Sporting zahrávat rohový kop.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Sporting Charleroi: Penneteau – Mata, Martos, Willems, N'Ganga – Fall, Marck, Diandy, Baby – Pollet, Bakar.
Náhradníci: Boulenger, Benavente, Hendrickx, Dessoleil, Ninis, Mandanda, Bedia

YR KV Mechelen: Moris – Paulussen, De Witte, Cocalić – Croiset, Rizz, El Messaoudi, Bjelica – Schouterden, Verdier, Matthys.
Náhradníci: Veselinović, Kolovos, Cobbaut, Coosemans, Van Cleemput, Callebaut, Claes

Rozhodčí: Dierick – Dens, Lesceux.
YR KV MECHELEN

Také Mechelenu se v úvodu této sezóny nadmíru daří, hosté mají stejně jako jejich páteční soupeř na kontě jedenáct bodů ze šesti ligových duelů. Klub založený v roce 1904 prohrál pouze v prvním kole s Bruggami, od té doby drží pětizápasovou sérii bez porážky a v minulém kole si poradil se Sint-Truidenem bezproblémově 2:0. Oba dnešní soupeři jsou ve skvělé formě, a tak se můžeme těšit na parádní podívanou.
SPORTING CHARLEROI

Sporting prožívá povedený vstup do nového ročníku, pohybuje se poblíž čelních příček a hořkost porážky ochutnal až v minulém kole po těsné prohře 2:3 s favorizovaným Anderlechtem. V posledním vystoupení před domácími fanoušky Charleroiští udolali stejným výsledkem nováčka z Eupenu, i dnes se tak nejspíš můžeme těšit na ofenzivní podívanou. Sporting se však bude muset obejít bez vyloučeného Tainmonta, jenž stojí vinou karetního trestu.
Hezký večer všem fotbalovým nadšencům. Co nejsrdečněji vás vítám u sledování sedmého kola belgické nejvyšší soutěže, v němž Sporting Charleroi před domácím publikem přivítá YR KV Mechelen. Tak si to nenechte ujít, začínáme ve 20:30!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

Sporting Charleroi – YR KV Mechelen

0:0

konec (0:0)

Zpět na online

Karty:   22. Croizet (MEC), 58. Bjelica (MEC), 62. Messaoudi (MEC), 82. Veselinović (MEC)   75. Messaoudi (MEC), 85. Bjelica (MEC)

Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 4:3. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:13.

Sporting Charleroi: Penneteau – Mata, Martos, Willems, N'Ganga – Fall, Marcq, Diandy (84. Ninis), Baby – Pollet (46. Bedia), Bakar (62. Benavente).
Náhradníci: Boulenger, Benavente, Hendrickx, Dessoleil, Ninis, Mandanda, Bedia

YR KV Mechelen: Moris – Paulussen, De Witte, Cocalić – Croizet (72. Veselinović), Rizz, El Messaoudi, Bjelica – Schouterden, Verdier (64. Kolovos), Matthys (88. Cobbaut).
Náhradníci: Veselinović, Kolovos, Cobbaut, Coosemans, Van Cleemput, Callebaut, Claes

Rozhodčí: Dierick – Dens, Lesceux

Diváci: 7592