Menu

Futsal

Mistrovství světa

Šalamounovy ostrovy – Kostarika

2:4

konec (0:1)

13.09.2016, 01:00 • Coliseo Bicentenario, Bucaramanga (Kolumbie) • Lukáš Podleśny (@LukasPodlesny)

Tipsport: 14.0 13.0 1.03 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to k tomuto utkání vše, ale samozřejmě se na vás budu těšit u dalších on-line přenosů Dobrou noc! (02:50:09)
STATISTIKY ZÁPASU

Držení míče: 47% – 53%
Střely na bránu: 12 – 14
Střely mimo bránu: 16 – 11
Zablokované střely: 9 – 8
Fauly: 12 – 6
Žluté karty: 4 – 2
Rohové kopy: 10 – 4
Utkání je u konce a vítězství přeci jenom mohou slavit reprezentanti Kostariky. Těm se podařilo vsítit první dvě branky druhé části, když se trefil Carlos Chaves a po něm z penalty Alejandro Paniagua, ale nakonec jsme byli svědky zajímavého konce. Elliot Ragomo totiž z pokutového kopu ve 36. minutě dokázal snížit a bylo to znovu jen o dvě branky. Bohužel pro Šalamounovy ostrovy se velké chyby dopustil brankář Mango, který Ericku Brenesovi v čase 36:02 doslova daroval gól a reprezentace z Oceánie už se poté na víc než na snížení v podání Jefferyho Bulea nezmohla. Litovat pak Šalamounovy ostrovy mohou neproměněné penalty ze 39. minuty.

Konec zápasu.

39:46

Ještě jedna dělovka mířící pod břevno byla vyražena Toruñem. Kostarika už závěr zápasu v pohodě pohlídá.

39:26

Šalamounovy ostrovy se ještě snaží, ale času už moc nezbývá. Kupodivu to hráči z Oceánie nezkoušejí při powerplay.

38:49

38:49 Neproměněný pokutový kop Šalamounových ostrovů

38:49

Tentokrát se k penaltě odhodlal Jack Wetney, ale jeho přízemní střela doleva šla vedle brány. Tohle je podle mě rozhodující moment zápasu.

38:49

Pozor! Carlos Chaves (COS) zastavil ránu jednoho ze soupeřů rukou a je potrestán kartónkem žluté barvy. Samozřejě přichází také pokutový kop.

38:25

38:25 Jeffery BULE - 2:4

38:25

Šalamounovy ostrovy právě vstřelily branku!
V závěru přichází ještě jedno snížení. JEFFERY BULE nejprve neprostřelil soupeře, ale poté díky napadání znovu získal míč, rozjel rychlou souhru s Houem a ve finále zakončoval do prázdné brány.

38:11

Oddechový čas pro Kostariku.

37:51

Tutovka Kostariky! Chaves vedl míč po pravé straně, výbornou prostrkávačkou našel volného Paniaguu, avšak ten okamžitou ranou minul.

36:56

Samozřejmě se pokračuje ve hře a v útoku je opět vedoucí celek. Jeden z Kostaričanů zakončoval v pádu, ale na Manga si tentokrát nepřišel.

36:02

36:02 Erick BRENES - 1:4

36:02

Kostarika právě vstřelila branku!
Jenže po gólu na 1:3 přichází okamžitě čtvrtá branka Kostariky. Aut Šalamounových ostrovů byl rozehrán na brankáře Manga, který s přihrávkou čekal příliš dlouho a nakonec napálil kulatý předmět do ERICKA BRENESE od jehož nohou si to míč namířil do brány.

35:42

35:42 Elliot RAGOMO - 1:3

35:42

Šalamounovy ostrovy právě vstřelily branku!
Tak tohle bylo hodně nekompromisní. K exekuci pokutového kopu se jako správný kapitán postavil ELLIOT RAGOMO a Toruño proti jeho bombě pod břevno neměl sebemenší šanci.

35:42

Možná ale přijde drama. Edwin Cubillo (COS) před bránou přistrčil soupeře a vidí žlutou kartu. Navíc je tady pokutový kop!

35:12

Stále se hráč Šalamounových ostrovů ne a ne dostat z vlastní poloviny hřiště. Nutno říci, že soupeři toto rozhodně vyhovuje.

34:40

Šalamounovým ostrovům rychle utíká čas na případné snížení a Kostaričané soupeře dobrým napadáním drží na obranné polovině.

33:59

V bráně už je zase Mango a ten nyní zastavil tutovku Chavese, jenž zakončoval ze dvou metrů! Následně byl pod tlak vystaven Toruño, jenž však pomocí skluzu odpravil míč do bezpečí.

32:59

Troufnu si říct, že po poslední brance je definitivně rozhodnuto. Šalamounovy ostrovy se sice prezentují sympatickou hrou, ale Kostaričané jsou přeci jenom o něco přesnější a navíc se nezdá, že by borci z Oceánie měli síly na odpor.

32:05

32:05 Alejandro PANIAGUA - 0:3

32:05

Kostarika právě vstřelila branku!
Náhradní brankář Paul Huia sice vystihl směr, ale rána k tyči v podání ALEJANDRA PANIAGUY byla dostatečně razantní a prošla do sítě.

32:05

Paniagua se zjevil za obranou Šalamounových ostrovů a Phillip Mango (SLM) ho zastavil za cenu faulu. Pokutový kop!

31:46

Na druhé straně mohlo být ještě veseleji. Po kombinaci na malém prostoru dokázal zblízka vystřelit Chaves, ale šance končí na brankové konstrukci.

31:12

Hra se bleskově přelévá ze strany na stranu. Naposledy to byl Stevenson, který rozjel atak a k zakončení oslovil Ragoma. Ten šajtlí míjí.

30:32

Toruño si musel dávat pozor. Byl totiž několik metrů před svou bránou a z poloviny Šalamounových ostrovů na jeho svatyni letěl překvapivý oblouček. Nakonec míč skončil vedle.

29:46

Následně přichází zbytečný nedovolený zákrok, který znamená už čtvrtý akumulovaný faul Šalamounových ostrovů.

29:32

Hodně nenápadně se teď do šance dostaly Šalamounovy ostrovy. Hou skvěle našel osamoceného Osifela, jenže jeho střela šla pár decimetrů vedle brány.

28:46

Vedoucí tým se sice také po delší době prodral až k zakončení. To sice nebylo přesné, ale nyní už je míč opět v moci Kostaričanů.

28:12

Kostarika si zbytečně zahrává a soupeř přispěchal s dalšími dvěma brejky. Bule však dvakrát minul Toruñovu bránu.

27:27

Dobré uvolnění se předvedl jeden z reprezentantů Šalamounových ostrovů. Střela od postranní čáry však postrádala přesnost.

27:11

Skvělým napadáním se pro změnu prezentoval Zuñiga, nicméně kolem jednoho z jeho spoluhráčů se zničehonic vyrojili tři soupeři a to vedlo ke ztrátě.

26:36

Alejandro Paniagua se pomalu řítil do protiútoku, ale Hou předvedl skvělý návrat a zastavil kolmici mířící k nohám kostarického kapitána.

26:22

Nakonec se tak také stalo, avšak zakončení zpoza brankoviště vylétlo několik metrů nad bránu Jaira Toruña.

25:59

Napadající Hou donutil Chavese k návratu na vlastní polovinu. Tento aktivní přístup by mohl vézt k zisku míče.

25:33

Zuñiga si teď vůbec nerozuměl se spoluhráči a zbytečně ztratil míč. Akci Šalamounových ostrovů však následně zastavil útočný faul.

24:42

Tým vedený jako domácí se pokoušel o okamžitou odpověď, nicméně nyní už to jsou zase Kostaričané, kteří kombinují na útočné polovině.

23:32

23:32 Carlos CHAVES - 0:2

23:32

Kostarika právě vstřelila branku!
Favorizovaná reprezentace jde po zásluze do dvougólového vedení. Hráči Šalamounových ostrovů nedokázali zareagovat na náběh CARLOSE CHAVESE, který dostal přihrávku na levou stranu a oslovení Cubillem přízemní střelou proměnil v druhý gól.

23:17

Až nyní se Šalamnounvoy ostrovy dostaly k pozvolnému postupu vpřed, ale Wetney na středu hřiště přenechal míč jen soupeři.

22:27

Reprezentanti ostrovního státu jsou na začátku tohoto poločasu naprosto bezradní. Ojediněle se sice dostávají k míči, ale následná kombinace trvá vždy jen několik málo vteřin.

21:59

James Egeta (SLM) zbytečně zajel do soupeře a dostává žlutou kartu. V druhé půli se jedná o druhý akumulovaný faul Šalaounových ostrovů.

21:45

Phillip Mango znovu rychle vyběhl z brankoviště, aby mohl zastavit postupujícího Cordera. Povedlo se a Kostarika bude rozehrávat jen aut.

21:07

Kostariky byla při další akci odměněna rohovým kopem. Ten byl rozehrán na Garra, avšak jeho rána letěla opět mimo tří Mangovu svatyni.

20:53

Další snahu Kostariky zneškodnil včasným vyběhnutí a hlavičkou Mango. Tím gólman Šalamounových ostrovů založil brejk, jenž byl zakončen nepříjemným střetem Stevensona s Toruñem.

20:29

Kostaričané zahájili druhý poločas velmi aktivně a Cordero dokázal zahrozit z pravé strany. Míč prolétl jen vedle vzdálenější tyče.

20:01

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 1:59.
Úvodní dvacetiminutovka je u konce a Kostarika je zatím ve vedení. Kdo čekal nějakou jednoznačnou převahu a kolotoč Kostaričanů ale musí být zklamán, neboť favorit utkání se do vedení dostal až brankou Alejandra Paniaguy z 19. minuty. Proti brankáři Mangovi se sice ještě zahrávaly dva desetimetrový kopy, ale Paniagua ani Cubillo si na gólmana Šalamounových ostrovů nepřišel.

20:00

První poločas skončil.

19:52

Ještě jedna šance. Leaalafa ztratil míč u vlastní brány, nicméně Carvajal neměl dost času na pořádné zakončení.

18:44

Míč si pro tento desetimetrový kop postavil Cubillo, který zkoušel přízemní střelu doprostřed brány, avšak Mango kulatý nesmysl dokázal vykopnout.

18:42

Další faul v podání Georgea Stevensona (SLM). Tentokrát je to za žlutou kartu a další desetimetrový kop.

18:26

18:26 Alejandro PANIAGUA - 0:1

18:26

Kostarika právě vstřelila branku!
Přeci jenom se hráči ze Střední Ameriky dočkali branky ještě v první půli. Paniagua byl osloven Cubillovou kolmicí, okamžitě posunul míč do strany k Vindasovi a ten vyběhnuvšího brankáře přelstil přihrávkou do brankoviště. Před odkrytou bránou stál právě kapitán Kostariky ALEJANDRO PANIAGUA, kterému stačilo jednoduše usměrnit míč do sítě.

17:59

Velké nepřesnosti na obou stranách. Kostarický nákop skončil jen v rukavicích Manga, ale ten míč bleskově rukou vrátil brankáři Kostariky.

17:14

Kostarický kapitán Alejandro Paniagua naprosto selhal a ze značky desetimetrového kopu fatálně přestřelil!

17:12

Fonseca se dopustil zbytečné ztráty a brejk soupeře musel řešit Toruño. Zbytečným faulem se poté prezentovaly Šalamounovy ostrovy a je tady desetimetrový kop pro Kostariku!

16:29

Hbitost bránících protihráčů způsobuje Kostarice velké problémy. Prakticky pokaždé je potenciální rychlý brejk znemožněn okamžitým návratem soupeře.

15:48

Cubillo nejprve nadvakrát nepřekonal zeď hráčů před sebou a Toruño poté na druhé straně skvěle zlikvidoval přečíslení Šalamounových ostrovů!

15:40

Oddechový čas pro Kostariku.

15:40

Rychlý brejk Šalamounových ostrovů zakončen nepřesnou přihrávkou, naopak okamžitý výpad Kostariky vyústil ve střelu Cordera a posléze faul v blízkosti brankoviště.

14:53

Obě reprezentace se nyní snažili vymyslet cosi kloudného, ale obě si nepočínaly ideálně. Míč získávají reprezentanti oceánské země.

14:09

Tutovka Kostariky! Erick Brenes dostal před ránu skvělou přihrávku, nicméně zblízka nedokázal lépe zakončit a svatyni Phillipa Manga úplně minul.

14:03

Po ztrátě soupeře přispěchal Cordero s další akcí a Mango raději sáhl do střely z pravé strany. Následný roh už ohrožení brány Šalamounových ostrovů nepřinesl.

13:39

Velmi dobře se Kostarice podařilo roztáhnout hru na Brenese, avšak ten si při kličce ukopl míč za brankovou čáru.

13:30

Mango si nyní musel dávat velký pozor, ale u postranní čáry byl rychleji než Cordero a odehrál před Kostaričanem míč do zámezí.

12:48

Paniagua skvěle vystihl přihrávku přes šíři hřiště a mohl postupovat dopředu. Jeden z hráčů Šalamounových ostrovů se ale bleskově vrátil a znemožnil zakončení.

12:06

Ve hře Šalamounových ostrovů je stále velké množství nepřesností. Kostaričané se pomalu zlepšují, ale jejich soupeř je v obraně pozorný.

11:36

Po rohu přišel rychlý brejk Kostariky, ale hráči vedení jako domácí se okamžitě vrátili a sami mohli záhy zahrozit. Vše zhatila nepřesná přihrávka.

11:16

Až třetím autem v řadě se Šalamounovým ostrovům podařilo dostat míč pořádně do hry, avšak následná střela byla sražena na roh.

11:09

Oddechový čas pro Šalamounovy ostrovy.

10:43

Aut Kostariky byl rozehrán na Garra, nicméně jeho přízemní rána k tyči letěla přeci jenom až moc doleva. Mango zasahovat nemusel.

10:23

Hráči Šalamounových ostrovů podnikli bleskový výpad zakončený solidní střelou. Toruño však byl připraven a rychle zakládá protiakci Kostariky.

09:52

Hodně nepovedený volný kop Kostariky. Hráči této středoamerické země situaci rozehráli do strany, avšak nakonec se museli vrátit až k půlící čáře.

09:50

Francis Lafai (SLM) se snažil zastavit Sandiho, ale v souboji byl pozdě a dostává žlutou kartu. Navíc je to čtvrtý akumulovaný faul pro Šalamounovy ostrovy a zajímavá standardní situace.

09:10

Jeden z Kostaričanů se už už řítil do brejku, ale v poslední možný okamžik mu vracející se soupeř dokázal ukopnout míč. Na druhé straně musel Toruño zlikvidovat povedenou střelu Lafaie!

08:21

Druhý akumulovaný faul Kostariky vyústil v šanci Šalamounových ostrovů. Hou rozehrál volný kop na Leaalafu, avšak jeho střela ze středu byla zablokována.

08:13

Kostaričané začínají být nebezpečnější. Po rychlém navedení míče více do středu vypálil Cubillo a Mango měl s míčem velké problémy. Nakonec mu pomohla i tyč, ale celou situaci ve finále zvládl.

07:52

Neskutečné, co nyní nedal Zuñiga! Kostarický hráč se zjevil za obranou Šalamounových ostrovů, ale střelou kolem Manga bránu zcela minul.

07:39

Moc nechybělo a Chaves mohl být v tutové šanci. Na krásnou křížnou přihrávku z pravé strany mu však chybělo pár centimetrů.

07:07

Hra se opět rychle přesunula na druhou stranu a nedůrazně bráněný Saru zahrozil z hranice brankoviště. Míč si to namířil zhruba metr a půl mimo.

06:29

Velká šance! Po autu Kostariky se míč dostal ke Garrovi, který okamžitě vypálil a jeden z Kostaričanů ještě dokázal usměrňovat míč. Mango dokázal zareagovat!

06:22

Na obou stranách je k vidění velké množství nepřesností. Po další takové šel míč přes celé hřiště vedle brány Jaira Toruña.

05:58

S míčem na nohou hrají už zase reprezentanti Šalamounových ostrovů, ale kombinace nevypadá příliš živě.

05:27

Coleman Makau se dopustil naprosto zbytečné ztráty, nicméně Chavesův přechod do útoku byl velmi pomalý a potenciální brejk Kostariky se vůbec nekonal.

04:41

Toruño se po zisku míče pokusil překvapit soupeře, ale daleký výhoz byl odhlavičkován do zámezí. Garro posléze rozehrál až na vlastní polovinu.

04:01

Šalamounovým ostrovů se začínají množit nedovolené zákroky. Na kontě této oceánské země jsou již tři akumulované fauly.

03:47

Brenes se napravo skvěle uvolnil, ale než vystřelil, zjevili se před ním hned tři blokující obránci. Mango zasahovat nemusel.

03:30

Toruño likviduje střelu z téměř nulového úhlu. Poté kombinovali hráči celku, jenž je veden jako domácí, ale u míče je už zase Kostarika.

02:42

Ragomo se hodně snažil prodrat přes Brenese, ale výsledkem byl jen akumulovaný faul na konto Šalamounových ostrovů.

02:18

Hraje se v poměrně velkém tempu a hra se rychle přelévá ze strany na stranu. Jeden úspěšný zákrok má za sebou už i Jairo Toruño.

01:59

Šlamounovy ostrovy sice dlouho nekombinovaly, ale Kostaričané si nepočínali o moc lépe a u míče jsou opět hráči z Oceánie.

01:48

Registrujeme první zakončení na bránu. Jeden z Kostaričanů zpracoval přihrávku a zprava z úhlu rychle zakončil do rukavic Phillipa Manga.

01:00

Pozvolný postup byl zakončen střelou Zuñigy, avšak jeden z pozorných soupeřů nízkou ránu dobře zablokoval.

00:38

Standardní situace vůbec nic nepřinesla a nyní už se dopředu poprvé derou také futsalisté Kostariky.

00:12

Šalamounovy ostrovy jako první rozjely útočnou akci a po zásahu Zuñigy bude následovat rohový kop.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Šalamounovy ostrovy: Mango – Ragomo (C), Stevenson, Egeta, Micah
Náhradníci: Huia – Lafai, Laua, Bule, Osifelo, Coleman, Wetney, Mathias, Alvin

Kostarika: Toruño – Cordero, Cubillo, Zuñiga, Brenes
Náhradníci: Santamaría – Garro, Chaves, Mora, Vindas, Fonseca, Paniagua (C), Carvajal, Sandi

Rozhodčí: García Sánchez (COL), Telles (BRA), Rodríguez (URU).
KOSTARIKA

Ani Kostaričané nebudou v konkurenci s Argentinou a Kazachstánem příliš velkými favority na postup ze skupiny. Letošní MS je pro Kostariku celkově čtvrtým a dosud se reprezentantům středoamerické země nepodařilo probojovat ze základní skupiny. V roce 1992 Kostarika skončila s nulou na kontě, v roce 2000 přišla jedna výhra a rok 2012 znamenal rovněž tři body, které zajistilo vítězství nad Paraguayí. Ve futsalovém žebříčku FIFA je Kostarika na 19. místě a to ji pro dnešek předurčuje k roli favorita. S kým jiným než se Šalamounovými ostrovy by Kostaričané měli vyhrát?
ŠALAMOUNOVY OSTROVY

Reprezentanti Šalamounových ostrovů se na letošní šampionát kvalifikovali díky zisku mistrovského titulu v Oceánii, ale vzhledem ke 45. pozici v žebříčku FIFA rozhodně nebudou patřit mezi favority. Pro Šalamounovy ostrovy je to letos třetí účast na MS v řadě, avšak z předchozích dvou šampionátů mají jen 3 body za vítězství nad Guatemalou z roku 2012. Právě na posledním mistrovství pak hráči Šalamounových ostrovů obdrželi debakl 0:16 od Ruska či 3:11 od Kolumbie.

Ze zápasů na Mistrovství Oceánie 2016 mají Šalamounovy ostrovy skvělou vizitku šesti výher při celkovém skóre 23:3!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Šalamounovy ostrovy – Kostarika

2:4

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 36. Ragomo (pen.), 39. Bule (Hou) – 19. Paniagua (Vindas), 24. Chaves (Cubillo), 33. Paniagua (pen.), 37. Brenes

Karty:   10. Lafai (SLM), 19. Stevenson (SLM), 22. Egeta (SLM), 33. Mango (SLM) – 36. Cubillo (COS), 39. Chaves (COS)

Šalamounovy ostrovy: Mango – Ragomo (C), Stevenson, Egeta, Micah Náhradníci: Huia – Lafai, Laua, Bule, Osifelo, Coleman, Wetney, Mathias, Hou

Kostarika: Toruño – Cordero, Cubillo, Zuñiga, Brenes Náhradníci: Santamaría – Garro, Chaves, Mora, Vindas, Fonseca, Paniagua (C), Carvajal, Sandi

Rozhodčí: García Sánchez (COL), Telles (BRA), Rodríguez (URU)

Diváci: 752