Menu

Fotbal

Chance Národní Liga

FK Třinec – MFK Vítkovice

2:1

konec (2:1)

03.09.2016, 10:15 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2 000 míst) • 5. kolo • Ondřej Zoubek (@VondraZoubek)

Tipsport: 1.75 3.3 4.23 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek sobotního dne. (12:12:36)

Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
Třinečtí zapsali do tabulky po jedné remíze poprvé tři body a v tabulce se posunou vpřed. Vítkovice zůstávají na šesti bodech. Třinec bude hrát za týden doma se Sigmou Olomouc, Vítkovice již v pátek přivítají Varnsdorf.
Utkání je u konce a Třinec slaví první vítězství v sezoně. Naopak Vítkovice ani napotřetí zvenku bod nepřivezou. Ve druhém poločase byly lepším týmem, ale marně se pokoušely smazat třinecký náskok. Paleček si poradil se dvěma nepříjemnými pokusy Krauta, větší příležitost Ostravanů řešit nemusel. Na opačné straně nepřidal pojišťující branku Michal Stříž, když střílel z levé strany těsně vedle. Závěrečný nápor Ostravanů už větší šance nepřinesl.

90+1

Konec zápasu.

90+1

Michal Stříž s Málkem podrželi balon na útočné polovině, už to pro Třinec vypadá dobře. Rozhodčí nastavuje pouze jednu minutu.

90

Kovařík unikl po pravém křídle, ale odcentrovat už nestihli, neboť se míč dříve dokutálel za čáru. Paleček znovu v klidu rozehrává od branky.

88

Třinečtí střídají těsně před koncem dva hráče z Balkánu. Hřiště opouští vyčerpaný Dario Krišto a nahrazuje ho obránce Muamer Avdić.

87

Vítkovice se provinily útočným faulem a mnoho času na vyrovnání už jim nezbývá. Tři minuty před koncem základního hracího času rozehrává od své brány Paleček.

86

Vladimír Mišinský (VIT) se ve vápně nebezpečně uvolňoval, Třinečtí jednu jeho střelu zablokovali, po letmém kontaktu s Krištěm upadl. Místo penalty ale získal žlutou kartu za filmování.

84

Dlouhý výkop Kostolanského dokázal Čelůstka ve spolupráci s Janoščínem odvrátit a na útočné polovině se do dobré šance dostal Michal Stříž. Udělal si prostor na levém křídle, ale křižnou ranou těsně minul pravou tyč!

83

Ižvolt si pohledně obhodil Prajzu a přihrál na hranici velkého vápna Dedičovi. Slovenský útočník si míč zpracoval, pak ovšem vystřelil přímo na Kostolanského.

82

Texl si na útočné polovině neporozuměl s Demeterem a míč doskákal až do zámezí. Po výkopu Kostolanského odhlavičkoval balon Motyčka.

81

Cverna fauloval Michala Stříže a Třinečtí rozehrávali standardní situaci z levé strany. Nejdříve si přihráli nakrátko, z dálky potom střílel těsně vedle Bedecs.

80

Kovařík se ve vápně tlačil do zakončení, ale při zpracování si na míč sáhl rukou. Paleček s rozehrávkou nespěchá a pozvolna si nese balon na místo určení.

79

Příliš vysoko vylétl míč od hlavy jednoho z hostů a Paleček si pro něj bez potíží došel. Těsně za půlkou fauloval Krišto Texla.

78

Bedecs zahrál před dvojicí vítkovických fotbalistů jen do autu a vhazování si chystá Cverna. Vítkovice se stěhují do šestnáctky.

77

Třineckým se podařilo otupit vítkovický tlak a také oni se teď snaží balon podržet vepředu. Po výkopu Palečka dotírá na Mikulu Dedič.

76

Čelůstka si podle rozhodčího ve vápně pomohl útočným faulem, balon je přisouzen Vítkovicím. Do konce utkání zbývá přibližně čtvrthodinka.

75

Mišinský s Vaňkem na půlícím kruhu v krátkém časovém sledu faulovali Motyčku a Krišta. Třinec se po delší době dostává před bránu Kostolanského.

74

Vengřinek teď sice bude vhazovat, ale Ostravané se na Třinec okamžitě natlačí. Domácí hájí těsný náskok zuby nehty.

73

Jiří Janoščín (TRI) obdržel po faulu na Vaňka uprostřed hřiště žlutou kartu. Vítkovice jsou nastěhovány na útočné polovině.

73

Po centru Cverny z pravé strany se Demeter do zakončení tlačil marně a dorážející Prajza přestřelil. Třinečtí si zhluboka oddechli.

72

Střídání útočníků také na straně domácího mužstva. Trenér Zbončák stahuje ze hřiště Petra Hoška a nahrazuje ho Reném Dedičem.

71

Kostolanský vyběhl z branky pro odražený nákop Třince a počkal si na hraně šestnáctky pro míč. Dnešnímu utkání přihlíží 730 diváků.

70

Třinec je momentálně v tuhé defenzivě a Michal Stříž pouze odkopl balon daleko do zámezí. Vítkovice naposled střídají, Dominika Krauta vyměnil Radim Jurča.

69

Mišinský rozehrál přímý kop rovnou střelou na branku, kterou musel Paleček vyboxovat před sebe. Třinečtí si dorážející soupeře pohlídali.

68

Oranžoví se usazují na útočné polovině a tlačí se na dostřel Palečkovy branky. Další standardní situace už je mnohem blíže třinecké svatyni.

67

Jaroslav Málek (TRI) obdržel už po dvou minutách na hřišti žlutou kartu za faul na Texla. Vítkovice rozehrávají přímý kop z poloviny hřiště.

66

Ižvolt se prokousal až na hranici šestnáctky, odkud v pádu střílel. Mikula jeho centr zablokoval, na opačné straně stáhl vysoký balon ze vzduchu Paleček.

65

Poprvé v zápase střídají Třinečtí. Ze hry je stažen střelec druhého gólu Pavel Malcharek, kterého vystřídal Jaroslav Málek.

64

Napadající Hošek dohnal rozehrávajícího gólmana Kostolanského k chybnému odkopu do zámezí. Třinec je zadarmo na útočné polovině, vhazuje Janoščín.

63

Vaněk rozehrál další přímý kop Vítkovic centrem na zadní tyč, jenomže předtím fauloval Vengřinka Mikula. Vítkovický obránce se na rozhodčího hodně zlobí.

62

Coufal odkopl míč daleko do zámezí a více než hodině hry tak vhazují domácí. Ti sice stále drží hubené vedení, jenže Vítkovice mají šance na vyrovnání.

61

Bedecs fauloval za šestnáctkou právě Mišinského. Vítkovice rozehrály přímý kop nejdříve nakrátko, Vaněk poté střílel vedle.

60

Mišinský se po centru zleva uvolnil ve vápně a vystřelil. Paleček míč reflexivním zákrokem vyrazil, po faulu Bedecse však bude muset čelit přímému kopu.

59

Kraut se otočil ve vápně a naslepo centroval před branku. Naštěstí pro domácí nenalezl nikoho ze spoluhráčů. Na opačné straně odhlavičkoval prudký Ižvoltův centr Texl.

58

Petr Hošek (TRI) uviděl po přerušení hry žlutou kartu za faul na Vaňka, kterého přidržel za dres za vítkovickou šestnáctkou při zakládání protiútoku.

57

Hosté si bez problémů poradili se standardní situací Michala Stříže a odvrátili míč ze šestnáctky. Vítkovice teď jdou dokonce do útoku.

56

Třinec se snaží odpovědět svým náporem, ale na levém křídle byl přibrzděn. Po vhazování Janoščína zahrál Texl znovu jen do zámezí.

55

Třinec je pod tlakem Vítkovic, které sahají po vyrovnání! Paleček vyrazil Krautovu střelu zpoza šestnáctky a zneškodnil také jeho další zakončení z mnohem větší blízkosti!

54

Kraut se k zakončení neprotlačil, Demeter střílel o něco později ze složité pozice nepřesně. Po nepovedeném Palečkově výkopu hosté vhazují.

53

Vítkovice už se nasunuly zpět na útočnou polovinu a snaží se tam něco vymyslet. Po Demeterově přihrávce se ve vápně uvolňuje Kraut.

52

David Mikula (VIT) na polovině hřiště zezadu fauloval unikajícího Malcharka a po zásluze obdržel žlutou kartu. Čelůstkův přímý kop dolétl až do zámezí.

51

Motyčka zablokoval Krautův centr a Vítkovičtí se dostali k rohovému kopu. Po Vaňkově centru se ale nikdo z hostů do zakončení neprosadil.

50

Centr Michala Stříže se kroutil přímo do brány Kostolanského, ale vítkovická defenziva si poradila. Stejně jako s Janoščínem na levém křídle.

49

Čelůstkův přímý kop odhlavičkoval Mikula v souboji s Krištem jen na roh. Od rohového praporku rozehraje jeden z dvojice Ižvolt a Michal Stříž.

48

Malcharek zůstal po osobním střetu na polovině hřiště ležet na trávníku. A přímo na hrací ploše je také střelec druhé třinecké branky ošetřován.

47

Kovařík nepustil Michala Stříže k centru z levé strany, ani Vítkovice se ale vpředu neprosadili. Odražený balon doskákal až k Palečkovi.

46

Vítkovické mužstvo o přestávce dvakrát vystřídalo. Hřiště opustili Matěj Fiala a Jaroslav Hlavsa, které nahradili Patrik Demeter a Jiří Texl. Domácí nestřídali.

46

Začal druhý poločas.
První půle je u konce a Třinečtí drží těsné vedení. Domácí nastoupili do zápasu velmi aktivně, ale Krišto střílel v osmé minutě nepřesně. Za dalších osm minut už se Třinec mohl radovat z vedoucí branky, když se po Ižvoltově rohu hlavou prosadil Bedecs, se třemi góly nejlepší střelec domácích. Za dvě minuty bylo na stadionu ještě veseleji, po dalším centru z kopačky Ižvolta přidal druhou branku také hlavou Malcharek.

Jenže po vstřelení druhé branky Třinec ze své aktivity trochu polevil a nechal hrát ostravské mužstvo. Po Prajzově centru si Paleček se zakončujícím Kovaříkem ještě poradil, ale na výstavní ránu Vaňka zpoza pokutového území byl krátký. Vítkovice tak ještě před přestávkou snížily náskok Třince a ve druhé půli bude ještě o zábavu postaráno. Třinečtí se strachují, aby dvoubrankové vedení neztratili podobně jako před dvěma týdny se Žižkovem.
Druhý poločas začne přibližně v 11:15.

45

První poločas skončil.

45

Prajza střílel z dálky nepřesně a do útoku se ještě vrhli domácí. Po centru Michala Stříže zablokoval Ižvoltův pokus kapitán Coufal.

44

Janoščínův ostrý centr prolétl prostorem na zadní tyči bez povšimnutí, nikdo z domácích nebyl připraven zakončovat. Vítkovice jdou v prvním poločase ještě do útoku.

43

Centr Michala Stříže dokázal v pádu hlavou odvrátit Coufal. Třinec zůstává po vítkovickém odkopu do zámezí na útočné polovině.

42

Nedovoleným zákrokem proti Motyčkovi se prezentoval také Vaněk. Třinec tentokrát standardní situaci zcela jistě rozehraje centrem do vápna.

41

Prajza šel do souboje s Malcharkem hodně ostře a rozhodčí Mrázek jeho drobná provinění dlouho toleroval. Napotřetí už ale zapískal faul, načež si ještě oba hráči vyměnili pár ostrých slůvek.

40

Vaňkův pas do šestnáctky zahrál Janoščín hlavou do náruče Palečka. Na opačné straně odkopl do zámezí před Hoškem Mikula.

39

Třinečtí si jistě velmi dobře vzpomínají na utkání se Žižkovem, ve kterém prohospodařili dvoubrankový náskok. Vítkovice jsou nyní na dostřel.

38

Vítkovice právě vstřelily branku!
Ostravané snižují ještě před přestávkou třinecký náskok! Domácí nedokázali míč razantněji odkopnout, vítkovičtí hráči si za šestnáctkou připravili střeleckou pozici a RICHARD VANĚK se trefil výstavně na zadní tyč! Paleček plachtil marně – 2:1!

37

Kraut udržel míč proti třinecké přesile a Prajza pak mohl dokonce dvakrát odcentrovat. Janoščín odvrátil balon za třineckou šestnáctku.

36

Motyčka na půlce fauloval Mikulu a byl na podobné zákroky důrazně upozorně sudím Mrázkem. Po Hlavsově přímém kopu se však Vítkovice provinily útočným faulem.

35

Prajza se u postranní čáry zbavil obránců, ale na Čelůstku si svým centrem nepřišel. Dvojice vítkovických beků pak na polovině zariskovala, ale balon udržela.

34

Ižvoltův centr odvrátili Vítkovičtí za šestnáctkou, odkud zkusil štěstí Vengřinek. Střela mu ale vůbec nesedla, Ostravané rozehrávají nakrátko.

33

Aktivní Michal Stříž dělá svými úniky po křídle veliké problémy oranžově obraně. Další centr na vzdálenější tyč musel Mikula odkopnout na rohový kop.

32

Prajzův přízemní centr odvrátil ze šestnáctky domácích Bedecs. Třinec kontroluje dvoubrankové vedení, na obranné polovině vhazuje Vengřinek.

31

Janoščín odcentroval z levé strany až na zadní tyč, kde hlavičkoval Vengřinek jen do jednoho z vítkovických obránců. Motyčka pak ostrým, ale čistým skluzem přerušil brejk Hlavsy.

30

Po úniku Michala Stříže se Třinec nedokázal usadit před vítkovickou šestnáctkou. Odražený balon sebral gólman Kostolanský a rozehrál nakrátko s Hlavsou.

29

Bedecs zvládl na polovině hřiště souboj s Kovaříkem podle rozhodčího čistě, zato Kraut o chvilku později rozehrávajícího Čelůstku fauloval.

28

Třinec se po dvou vstřelených brankách zřejmě podvědomě více soustředí na obranu. Vítkovice se naopak osmělily a častěji podnikají výpady na útočnou polovinu.

27

Prajza se uvolnil na levé straně a poslal na přední tyč velmi nebezpečný centr. Paleček zvládl souboj se zakončujícím Kovaříkem a trochu se štěstím míč vyrazil.

26

Čelůstka odhlavičkoval přímý kop Vaňka a vyslal do rychlého brejku Michala Stříže. Po jeho akci zablokoval tvrdou ránu Hoška padající Coufal.

25

Vengřinek dostoupil u postranní čáry Kovaříka, který nedokázal odcentrovat a dostal se s míčem do zámezí. Paleček vykopává od branky.

24

Po vhazování Prajzy si Čelůstka u čáry poradil s Krautem, ale Vengřinek už míč na hrací ploše neudržel. Vítkovice se posunuly hlouběji na útočnou půlku.

23

Mikula si z poloviny hřiště navedl balon na vzdálenost třiceti metrů a pokusil se vypálit. Paleček mohl zůstat klidný, míč zamířil mimo bránu.

22

Obětavým skluzem na polovině hřiště získal Motyčka balon, ale vzápětí v další ošemetné situaci pouze odkopl ke Kostolanskému.

21

Po Krištově hlavičce odvrátil míč na další rohový kop Fiala. Po centru Michala Stříže definitivně vyhlavičkoval ze šestnáctky Kraut.

20

Ižvolt vybojoval průnikem po pravé straně další rohový kop, který se chystá sám rozehrát. Dnes slovenský záložník přihrál na obě branky.

19

Nepřesný pas Mikuly z obranné poloviny Vítkovic končí až v zámezí a rozehrává Paleček. Třinečtí vedou o dvě branky stejně jako v domácím utkání se Žižkovem, které před dvěma týdny skončilo osmibrankovou remízou.

18

Třinec právě vstřelil branku!
Exploze třinecké radosti vytryskla na stadionu Rudolfa Labaje podruhé! Ižvolt se uvolnil na pravém křídle a posadil na hlavu PAVLA MALCHARKA nadýchaný oblouček. Třinecký útočník měl spoustu času na zakončení hlavou a poslal míč nechytatelně okolo noh Kostolanského – 2:0!

17

Třinečtí korunovali podařený vstup do zápasu vedoucí brankou a mohou se trochu uklidnit. Po výkopu od Palečka vybojoval balon Hošek.

16

Třinec právě vstřelil branku!
Třinečtí našli střelce v obránci IMRICHU BEDECSOVI, který zaznamenal už svůj třetí gól v sezoně! Na zadní tyči si slovenský fotbalista udělal prostor, naskočil si na Ižvoltův centr a překonal brankáře Kostolanského přesnou hlavičkou – 1:0!

15

Vengřinek u postranní čáry nádherně zakombinoval s Krištem a prudký centr odvrátil Mikula pouze na roh. Od praporku rozehraje Ižvolt.

14

Cverna si po vhazování u rohového praporku vyměnil míč s Mišinským a centroval do vápna. Jenže balon proskákal až do zámezí za branku.

13

Vaněk spolu se zdí přestřelil také branku a Palečka neohrozil. Po dalším faulu na polovině hřiště hrají Vítkovice, třinecký tlak pomalu opadá.

12

Vaněk byl na nějakých jednadvaceti metrech od třinecké branky faulován Malcharkem. A sám postižený bude standardní situaci rozehrávat.

11

Michal Stříž dostal míč do ideální střelecké pozice za šestnáctkou, srovnal si jej na levou nohu, ale nedokázal trefit branku Kostolanského.

10

Třinec je v úvodu utkání aktivnější a častěji se hraje na jeho útočné polovině. Zároveň si však musí dávat pozor na brejky Ostravanů. Náběh Kovaříka si pohlídal Čelůstka.

8

Hošek se u postranní čáry zbavil bránícího Mikuly a navedl míč až do šestnáctky. Tam už mohl střílet, ale ještě přihrál do druhé vlny Krištovi, který přestřelil.

7

Čelůstka chtěl dlouhým pasem z poloviny hřiště oslovit některého z útočníku, to by ale nesměl balon poslat do autu. Třinec se teď tlačí na vhazující Vítkovice.

6

Čelůstkovi se sice nepovedl odkop, avšak po faulu na Bedecse rozehrával od vlastní branky Paleček. O míč se bojuje okolo půlící čáry.

5

Vaněk vyslal do úniku po pravém křídle Fialu, jehož nepříjemný centr musel před číhajícím Krautem odklidit do zámezí Čelůstka. Vítkovice vhazují.

5

Třinec vstoupil do zápasu aktivně, vždyť je také favoritem a potřebuje první vítězství. Motyčka byl na polovině hřiště Krautem sražen k zemi jen za cenu faulu.

4

Čelůstka se k hlavičce v pokutovém území neprotlačil. Po dalším úniku a centru v podání Michala Stříže hlavičkoval Čelůstka jen do bránícího Mišinského.

3

Bedecs prodloužil přímý kop Michala Stříže na zadní tyč, kde Hošek vybojoval rohový kop. Rozehraje znovu Michal Stříž.

2

Po přihrávce od Ižvolta byl Motyčka u postranní čáry faulován Prajzou. Standardní situaci Třince z pravé strany rozehraje Michal Stříž.

1

Hutnické derby odstartovalo výkopem Třince. Domácí o míč brzy přišli, ale po odrazu od Krauta se balon vrátil k brankáři Palečkovi.

1

Utkání právě začalo.
Fotbalisté už jsou trojicí rozhodčích přiváděni na hrací plochu. Domácí mužstvo v bílém, hráči Vítkovic jsou oděni do oranžové barvy.
Delegátem fotbalové asociace pro dnešní utkání je pan Oldřich Racek, technickým delegátem pan František Hubička.
Patnáct minut před výkopem v Třinci vrcholí rozcvičky. Počasí dnes fotbalu mimořádně přeje a tribuna se pozvolna zaplňuje. Hrstka fanoušků dorazila také z Vítkovic.
To trenér West byl s výkonem Vítkovic v posledním zápase s Prostějovem tak spokojen, že do soupisky vůbec nesáhl. Ostravané vyběhnou na trávník v totožné jedenáctce jako před třemi dny, dokonce i se stejnou sedmičkou náhradníků. Nejvýraznějšími osobnostmi v sestavě jsou bývalí hráči Baníku Ostrava Vladimír Mišinský a Dominik Kraut. Na lavičce náhradníků bude na svou šanci čekat třinecký odchovanec, někdejší mládežnický reprezentant a také hráč Baníku Ostrava či Mladé Boleslavi, Petr Wojnar.
Přestože Třinec před týdnem na hřišti Táborska potřetí v sezoně prohrál, trenér Zbončák udělal v základní sestavě na dnešek jen jedinou změnu. Namísto Martina Janošíka, který usedne pouze mezi náhradníky, nastupuje od první minuty Michal Stříž. Na střídačce tentokrát scházejí Mikk Reintam s Pavlem Tobiášem, připraveni naskočit do zápasu jsou místo nich Muamer Avdić a René Dedič. Ze zdravotních důvodů nemůže Třinec stále počítat s obránci Michalem Velnerem, Tomášem Benetkou a Pavlem Hlochem.
Úvodní sestavy:

FK Fotbal Třinec: Paleček – Vengřinek, Čelůstka, Bedecs, Janoščín – Ižvolt, Motyčka (C), Krišto, Michal Stříž – Malcharek, Hošek.
Trenéři: Martin Zbončák, Lubomír Vašek.
Náhradníci: Adamuška – Joukl, Málek, Janošík, Avdić, Teplý, Dedič.

MFK Vítkovice: Kostolanský – Cverna, Mikula, Coufal (C), Prajza – Fiala, Vaněk, Hlavsa – Mišinský, Kraut – Kovařík. Trenér: Roman West.
Náhradníci: Ognyanov – Hruzík, Texl, Demeter, Ondráček, Jurča, Wojnar.

Rozhodčí: Peter Mrázek – Pavel Vlasjuk, Milan Flimmel.

Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k utkání mezi Třincem a Vítkovicemi, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat. Zároveň můžete připojit hashtag #TRIvVIT a #FNLiga.
VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ

V soutěžním zápase se obě mužstva utkala 1. září 2010 ve 2. kole národního poháru. Třinec tehdy ve Vítkovicích uspěl v poměru 2:1. Ostravané neporazili třinecké fotbalisty ani ve druholigové sezoně 2009/10, kdy Třinec doma zvítězil 3:0 a na hřišti Vítkovic remizoval 0:0.

HLASY PŘED ZÁPASEM

Imrich Bedecs (obránce, Třinec): „Byl jsem se podívat na našeho sobotního soupeře ve Vítkovicích. Bojují, makají jeden za druhého, hrají takový nováčkovský fotbal. Bude to hodně těžký zápas."

Tomáš Vengřinek (obránce, Třinec): „Myslím si, že v sobotu to bude bojovný zápas a doufám, že s dobrým výsledkem pro nás. Možná to nebudou gólové hody, ale věřím, že minimálně vstřelíme o gól více než soupeř a získáme tři body.“

Roman West (trenér, Vítkovice): „Ve všech dosavadních utkáních jsme hráli naši hru, byli všem vyrovnaným soupeřem a doma dokázali dvakrát zvítězit. V tomto chceme pokračovat i v Třinci a maximálně se připravujeme, tak abychom již přivezli nějaké body z hřiště soupeře. Jsme sice v tabulce na osmém místě, ale čekají nás těžší a těžší soupeři, proto musíme v úvodu nasbírat co možná nejvíce bodů."

ABSENCE

Třinečtí postrádají od začátku sezony kvůli zdravotním problémům dva obránce, Pavla Hlocha a Tomáše Benetku. Po prvním zápase přibyl na marodku také další bek Michal Velner.
MFK VÍTKOVICE
8. místo, 6 bodů, skóre 3:5


Klub FC Vítkovice v roce 2010 sestoupil do Moravskoslezské fotbalové ligy, ale kvůli finančním problémům následně zcela zanikl. Nový klub MFK Vítkovice poté vznikl fúzí klubů Fotbal Poruba 2011 a FC Vítkovice 1919. V letošním roce se tedy Vítkovice vracejí do Fotbalové národní ligy v roli nováčka. Mužstvo trenéra Romana Westa si zatím nevede vůbec špatně. Venku sice prohrálo s Českými Budějovicemi i Žižkovem, ale na domácí půdě dokázalo přehrát Táborsko a v dohrávce 2. kola také Prostějov 2:1. Ve vítkovické kabině najdeme mimo jiné i třineckého odchovance Petra Wojnara.

Poslední utkání Vítkovic:

1. kolo, středa 31. srpna, 17:00, Vítkovice:
MFK Vítkovice – 1. SK Prostějov 2:1 (1:1)
Branky: 36. (pen.) a 65. Mišinský – 33. Štrombach (pen.).
Diváci: 786.

Sestava Vítkovic: Kostolanský – Cverna, Mikula, Coufal, Prajza – Fiala (54. Ondráček), Vaněk, Hlavsa – Mišinský, Kraut (67. Jurča) – Kovařík (81. Wojnar).

Střelec: Vladimír Mišinský (2 góly)
Brankář: Petr Kostolanský (4 utkání, 1 čisté konto)
FK FOTBAL TŘINEC
15. místo, 1 bod, skóre 7:11


Před startem aktuálního ročníku Fotbalové národní ligy převzal třinecké mužstvo trenér Martin Zbončák, který chce s týmem produkovat útočnou a kombinační hru. Jenže po nevýrazných výsledcích v přípravě se Třinci nepovedl ani vstup do ostré sezony. Po prohře s Českými Budějovicemi nezískal body ani na hřišti Baníku Ostrava, doma dotáhl skvěle rozjeté utkání se Žižkovem pouze k remíze a naposled prohrál na půdě Táborska 2:3. První vítězství chtějí Slezané zapsat v duelu s druholigovým nováčkem.

Poslední utkání Třince:

4. kolo, sobota 27. srpna, 17:00, Sezimovo Ústí:
FC MAS Táborsko – FK Fotbal Třinec 3:2 (2:1)
Branky: 33. a 67. Traore, 42. Džafić – 45. Bedecs (pen.), 84. Motyčka.
Diváci: 516.

Sestava Třince: Paleček – Vengřinek, Bedecs, Čelůstka, Janoščín – Ižvolt (69. Málek), Krišto (84. Teplý), Motyčka, Janošík (61. Michal Stříž) – Malcharek, Hošek.

Střelci: Martin Motyčka, Imrich Bedecs (oba 2 góly)
Brankář: Lukáš Paleček (4 utkání, 0 čistých kont)
Krásné sobotní dopoledne z Třince přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům! Vítejte při sledování textového online přenosu z utkání 5. kola Fotbalové národní ligy mezi týmy FK Fotbal Třinec a MFK Vítkovice. Zatímco trápící se Třinec se s jediným bodem krčí na předposledním místě tabulky, mužstvo z Ostravy se pohybuje po dvou vítězstvích v klidném středu. Hutnické derby začne v tradičních 10:15 na stadionu Rudolfa Labaje. Přenosem vás provede Ondřej Zoubek. Hezkou zábavu!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.

FK Třinec – MFK Vítkovice

2:1

konec (2:1)

Zpět na online

Branky: 16. Bedecs, 18. Malcharek – 38. Vaněk

Karty:   58. Hošek (TRI), 67. Málek (TRI), 73. Janoščín (TRI) – 52. Mikula (VIT), 86. Mišinský (VIT)

FK Třinec: Paleček – Vengřinek, Čelůstka, Bedecs, Janoščín – Ižvolt, Motyčka (C), Krišto (88. Avdić), Michal Stříž – Malcharek (65. Málek), Hošek (72. Dedič). Trenéři: Martin Zbončák, Lubomír Vašek.
Náhradníci: Adamuška – Joukl, Málek, Janošík, Avdić, Teplý, Dedič.

MFK Vítkovice: Kostolanský – Cverna, Mikula, Coufal (C), Prajza – Fiala (46. Demeter), Vaněk, Hlavsa (46. Texl) – Mišinský, Kraut (70. Jurča) – Kovařík. Trenér: Roman West.
Náhradníci: Ognyanov – Hruzík, Texl, Demeter, Ondráček, Jurča, Wojnar.

Rozhodčí: Peter Mrázek – Pavel Vlasjuk, Milan Flimmel

Diváci: 730 (37 % celkové kapacity)