Menu

Fotbal

Portugalská Primeira Liga

Rio Ave FC – CD Feirense

1:0

konec (0:0)

28.08.2016, 21:15 • Estádio do Rio Ave Futebol Clube, Vila de Conde (kapacita: 12.815 diváků) • 3. kolo • Tomáš Kubečka

Tipsport: 1.9 3.13 4.7 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mé strany je to pro dnešní den vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (23:13:36)
Držení míče: 60 % : 40 %.
Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 11:2. Rohy: 13:5. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 15:21.
Je dobojováno! Rio Ave potvrdilo roli favorita a v domácím utkání s Feirense zvítězilo 1:0! Vítězství se ale rodilo velmi těžce! Domácí byli od úvodní minuty lepším týmem, ale Feirense přijelo se skvěle připravenou obranou. Největší rozruch v prvním poločase připravil Ribeiro, který z dálky orazítkoval tyč! Ve druhém poločase dlouho kralovaly obě obrany. Další velkou šanci domácích spálil aktivní Héldon. Z ničeho nic se do vedení mohli dostat do té doby bezzubí hosté. Ícarova hlavička po rohovém kopu prolétla kolem vzdálenější tyčky! Domácí se branky dočkali až v nastaveném čase! Po nešťastném doteku Aurélia překvapil hostujícího brankáře Rafa Soares!

90+4

Konec zápasu.

90+3

Hosté se dožadovali odpískání rohového kopu. Hlavní rozhodčí ale k jejich nevoli nařídil odkop od branky. Cássio si dal s uvedením míče do hry načas.

90+1

90+1. Rafa SOARES - 1:0

90+1

Rio Ave právě vstřelilo branku!
Podle všeho máme rozhodnuto! Domácí se ujímají vedení! Héldon poslal přihrávku z levé strany. Aurélio srazil míč do pokutového území, kde si jej převzal RAFA SOARES, který trefil mezeru mezi brankářem a tyčí! Pecanha očekával centr, ale najednou musel lovit míč ze sítě

90+1

Nastavují se 4 minuty!

90

Rio Ave má velké problémy s přenesením hry před pokutové území Feirense. Domácí nyní museli zatáhnout balón až k vlastnímu brankáři.

89

Hosté se mohli řítit do otevřené obrany domácích, ale Etebo se nechal lapit do ofsajdové pasti. Domácí budou rozehrávat z vlastní poloviny, čas na vstřelení branky se jim rychle krátí.

88

Domácí rozehrávali přímý kop. Do pokutového území přiletěl vysoký centr, ale nikdo v zeleném se k němu neprobil. Obrana Feirense znovu zafungovala na výbornou.

87

Střídající Tchami se na polovině domácího celku dopustil nedovoleného zákroku. Hosté těmito fauly dokonale brzdí závěrečný tlak Rio Ave.

86

Domácí se sice soustředí na útočení, ale hráči Rio Ave musejí myslet i na zadní vrátka. Hosté jim před malou chvíli ukázali, že se s remízou nespokojí.

85

85. Ícarova nebezpečná hlavička po rohovém kopu

85

Feirense zahrávalo rohový kop. Nadýchaný centr si na malém vápně našel stoper Ícaro, jehož dobrá hlavička jen těsně minula zadní tyč!

84

Střídání v týmu CD Feirense: ze hřiště odchází Silva, přichází Cris.

83

Héldon se tentokrát ocitl v roli centrujícího fotbalisty. Domácí útočník se ale do nové role příliš nevžil a jeho nepovedený centr skončil na tribuně za brankou.

82

Héldon si převzal míč v pokutovém území soupeře, rychlou kličkou se odpoutal od strážce, ale střelou v pádu nezamířil mezi tři tyče. Pecanha bude odkopávat.

81

Rio Ave už vrhlo všechny síly do útoku. Na půlící čáře zůstává jediný obránce. Pevný obranný blok Feirense však stále odolává domácím nájezdům.

80

Střídání v týmu Rio Ave FC: ze hřiště odchází Ribeiro, přichází Guedes.

79

Na hřišti se nám poprvé zažlutilo! Sergio Semedo byl potrestán za svůj zákrok na půlící čáře!

78

Do otevřené obrany hostů spěchal Ribeiro. Domácí středopolař si navedl míč do středu hrací plochy a zpoza pokutového území mohl pálit. Ribeiro ale zaváhal a o míč přišel.

77

Střídání v týmu CD Feirense: ze hřiště odchází Machado, přichází Tchami.

76

Domácí zahrávali další rohový kop. Prudký centr tentokrát směřoval na přední tyč, kde si naskakoval Marcelo, jež se ale přes obránce k zakončení nedostal.

75

Etebo svedl souboj o míč na polovině soupeře. Hostující křídelník bojoval s dvojicí fotbalistů v zelených dresech. Autové vhazování ale vydřeli právě domácí hráči.

74

Do šestnáctky se protáhl pravý obránce Pedrinho, který si ale předkopl míč daleko od nohy a situaci hasil jen za cenu útočného faulu. Feirense bude rozehrávat.

73

Rio Ave se brankového úspěchu nedočkalo ani po následném kopu od rohového praporku. Hostující obránci byli znovu na svém místě a bez problémů odvrátili nebezpečí.

72

72. Nebezpečné zakončení Héldona

72

Do pokutového území hostů přilétl centr, který se odrazil k osamocenému Héldonovi, ale domácí útočník z těsné blízkosti Pecanhu nepropálil!

70

Hra je znovu přerušena. Na hrací ploše tentokrát zůstává ležet hostující křídelník Machado. Domácí diváci pískají, Machado ale rozhodně nesbírá cenné vteřinky.

69

Do útočné akce Feirense se zapojil i pravý obránce Barge. Krajní bek hostujícího celku vyslal oblouček do pokutového území. Dotírající Machado se dopustil útočného faulu.

68

Silva obdržel přihrávku na hranici pokutového území. Místo střely se však pustil do zbytečné kličky a sám se vyhnal z ideálního palebného úhlu. Hosté vybojovali pouze autové vhazování.

67

Po dlouhé době jsme se dočkali střeleckého pokusu. Do míče se z dobrých pětatřiceti metrů opřel střídající Dias. Jeho přízemní střela ale minula zařízení.

66

Hosté mohli zaútočit po levé straně, ale dlouhá přihrávka byla opět nepřesná. Domácí budou vhazovat na své polovině. Příznivci Rio Ave své hráče vytrvale povzbuzují.

65

Hra je z obou stran plná nepřesností. Ani jeden z týmů neudrží míč na kopačkách po delší dobu. Obránci Rio Ave nyní kombinovali na vlastní polovině. Nikdo z ofenzivně laděných hráčů si o přihrávku neřekl.

64

Střídání v týmu CD Feirense: ze hřiště odchází Platiny, přichází Karamanos.

63

Domácí rozehrávali další rohový kop. Míč přilétl na malé vápno, kam z brankové čáry vystartoval brankář Pecanha, jež vyšplhal nejvýše ze všech a vyboxoval míč ze šestnáctky.

62

Skvělou defenzivní práci ve středovém kruhu předvedl domácí středopolař Ribeiro. Ten se natlačil před unikajícího soupeře a obral jej o míč.

61

Do konce utkání zbývá půlhodina hry a my stále čekáme na úvodní branku. Ve druhém poločase jsme se zatím nedočkali žádné šance, na hřišti dominují pozorné obrany.

60

Rio Ave zahrávalo rohový kop. Domácí zkusili sehrát nacvičený signál, ale nepřesnou přihrávkou se vystrnadili až na vlastní polovinu. Zelení musejí začít až od brankáře.

59

Héldon se po kontaktu s Rochou dožadoval odpískání pokutového kopu! Rozhodčí měl celou situaci přímo před sebou a na značku pokutového kopu neukázal!

58

Hosté jsou ve druhém poločase mnohem aktivnějším celkem. Do pokutového území Rio Ave přiletěl další centr, který připravená obrana okamžitě odvrátila.

57

Silva hledal kolmicí do pokutového území útočníka Platinyho. Druhý jmenovaný úmysl svého spoluhráče vůbec nepochopil, pro míč si došel brankář Cássio.

56

Wakaso uvolnil pěknou přihrávkou nažhaveného Héldona. Domácí útočník vyslal do pokutového území vysoký centr, na který nedosáhl nikdo v zeleném dresu.

55

Centr od rohového praporku se snesl na malé vápno, kde ve vzduchu kraloval Roderick. Domácí stoper vyhlavičkoval míč ven ze šestnáctky.

54

Feirense zahrávalo přímý kop. Do pokutového území se nastěhovali všichni hlavičkáři. Centrovaný míč našel pouze domácího stopera. Hosté budou zahrávat roh.

53

Ronan se ale prosmýkl do pokutového území Feirense a prudkým centrem před branku hledal nabíhajícího Héldona. Pecanha se natáhl a prudkou přihrávku zastavil.

52

Domácí se v úvodu druhého poločasu nemohou dostat do herní pohody z poločasu prvního. Kombinace fotbalistů Rio Ave drhne a domácí si nejsou schopni přesně přihrát.

51

Hra je přerušena. Na hrací ploše zůstává ležet domácí záložník Ribeiro. Nejaktivnější hráč Rio Ave si odnese šrám ze souboje před šestnáctkou hostů. Podle všeho bude pokračovat.

50

Tentokrát už centr doplachtil až do shluku hlavičkářů, ale brankář Cássio včas vyrazil z brankové čáry a sebral vysoký centr ze vzduchu. Rio Ave může uklidnit hru.

49

Hosté ale dostali šanci k rozehrávce kopu rohového.Prudký přízemní centr na bližší tyči odkopl Wakaso. Hosté si roh zopakují.

48

Etebo se natlačil před střídajícího Diase a vybojoval hostům přímý kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kde stáli připravení hlavičkáři domácího celku.

47

Hosté se řítili do otevřené obrany Rio Ave. Barge spěchal podél postranní čáry, ale krajní obránce Feirense nezastihl přihrávku na hrací ploše. Domácí budou vhazovat.

46

Střídání v týmu Rio Ave FC: ze hřiště odchází Moreira, přichází Dias.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je minulostí! Diváci na stadionu se v úvodní pětačtyřicetiminutovce branky nedočkali! Domácí mohli jít do vedení už ve druhé minutě, ale brankář Pecanha byl proti! Rio Ave bylo nadále aktivnější, ale další šance si vypracovalo až v nastaveném čase. Ribeiro nejprve orazítkoval tyč a Héldon o několik sekund později rozvlnil boční síť. Do šaten se proto odchází za bezbrankového stavu.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhý poločas?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+3

První poločas skončil.

45+2

Do další dobré možnosti se hnal útočník Héldon! Střelou z ostrého úhlu ale rozvlnil pouze boční síť!

45+1

45+1. Ribeirova dělovka do tyče

45+1

Domácí se mohli ujmout vedení! Střelou ze střední vzdálenosti se prezentoval záložník Ribeiro, ale jeho dělovka rozezněla pouze brankovou konstrukci!

45

Dva zadáci hostujícího celku se nedohodli před pokutovým územím. Ícaro ale hrozící nebezpečí zažehnal přihrávkou na brankáře. Héldon sprintoval nadarmo.

44

Domácí už první poločas dohrávají na své polovině a rozhodně se nikam neženou. Do kombinace Rio Ave se zapojil i brankář Cássio. Nikdo v modrém nijak nepresuje.

43

Domácí však branku Feirense neohrozili ani z dalšího rohového kopu. Wakaso ještě na malou chvíli udržel míč pro domácí celek, ale nepřesnou přihrávkou se jej zbavil.

42

Héldon si na pravé straně vyměnil míč se střídajícím Novaisem. Druhý jmenovaný vyslal vysoký centr do pokutového území. Hostující obrana zažehnala na roh.

41

Obrana Rio Ave zatím pracuje na výbornou. Rafa se znovu ocitl v hlavní roli. Domácí obránce tentokrát předal míč brankáři před dotírajícím Etebem.

40

Hosté zkusili překonat obranu Rio Ave pomocí dlouhé přihrávky. Na levé straně si své obranné povinnosti dobře splnil Rafa, který odhlavičkoval vysoký míč.

39

Tarantini přeci jen nemůže pokračovat. Na jeho místo nastupuje Jesús Novaís.

38

Ani z této standardní situace ale ohrožení pro Pecanhovu branku nepřišlo. Prudký centr těsně za hranicí velkého vápna odhlavičkoval stoper Ícaro.

37

Tarantini už je zpátky na nohou, pokračuje se ve hře. Domácí rozjeli další kolotoč přihrávek na polovině soupeře, z kterého vytěžili přímý kop.

35

U domácího záložníka už jsou lékaři Rio Ave. Domácí stratég využil přerušení hry k rozdání dalších pokynů.

34

Na hřišti nám přibývá nedovolených zákroků. Obětí jednoho z nich se stal domácí záložník Tarantini, kterému z obličeje teče krev. Domácí budou chvíli hrát v desíti.

33

Rio Ave zahrávalo další rohový kop. Centrovaný míč si před brankou soupeře našel Héldon, ale jeho zakončení koníčkem minulo zařízení. Pecanha bude odkopávat.

32

Ribeiro znovu operoval ve středu hřiště. Za půlící čárou ale narazil na Eteba, který se vydal do otevřené obrany Rio Ave, jenže Ribeiro včasným skluzem chybu napravil.

31

Ribeiro rozdal přihrávku na levou stranu. Domácí ale tentokrát obranu soupeře neohrozili, hosté opět uzmuli míč pro sebe. Zatím nesledujeme zrovna pohledné utkání.

30

Z hranice pokutového území zkusil štěstí Machado. Jeho rána z ostrého úhlu nemohla Cássiovi nadělat vrásky na čele. Domácí brankář slabou ránu bez problémů udržel.

29

Na druhé straně centroval do pokutového území křídelník Etebo. Hosté však vůbec nezakončili a Platiny se navíc dopustil útočného faulu. Domácí budou rozehrávat.

28

Rio Ave je stále aktivnějším celkem. Po levé straně spěchal vpřed Moreira, ale ani on nevyslal nebezpečný centr do vápna. Obrana Feirense znovu odolala.

27

Héldon bojoval u míč na pravé straně. Domácí útočník jej sice udržel proti svému strážci, ale nepřesnou přihrávkou odevzdal míč soupeři.

26

Rio Ave zahrávalo další rohový kop. Centrovaný míč se tentokrát snesl na hranici malého vápna. Hostující obránci byli ale na svém místě a Ícaro odhlavičkoval míč ven ze šestnáctky.

25

Domácí znovu rozehráli nakrátko. Ribeiro poslal centr na malé vápno, kam z brankové čáry vyrazil brankář Pecanha, jež sebral míč ze vzduchu.

24

Tarantini našel dlouhou hlavičkou spoluhráče Héldona. Domácí útočník vletěl mezi soupeřovy stopery, ale vracející se Rocha jeho ránu z hranice vápna srazil na roh.

23

Domácí ale u míče dlouho nezůstali. Wakaso totiž ve středu hrací plochy nakopl Semeda. Hlavní rozhodčí si zatím na nedostatek práce rozhodně nemůže stěžovat.

22

Tarantini se natlačil před hostujícího obránce, dral se za míčem, ale jeho strážce jej stažením za dres poslal na trávník. Rio Ave bude rozehrávat.

21

Na druhou stranu spěchal po pravé straně Machado. Hostující křídelník centroval do pokutového území, ale obránce Rafa jeho centr zablokoval.

20

Pedrinho spěchal vpřed podél pravé postranní čáry. Krajní bek Rio Ave hledal kolmicí nabíhajícího Heldona, jenže domácí útočník byl schovaný za obráncem.

19

Heldon vybojoval míč na půlící čáře a okamžitě jej předal vpřed. Domácí sice nepřekonali obranu soupeře, ale nadále zůstávají u balónu.

18

Domácí se usadili na polovině Feirense, avšak Ribeiro otočil hru zpět k vlastním zadákům. Hostující obranný val se zatím velmi dobře pohybuje. Hráči Rio Ave nemají moc prostoru.

17

17. Nová výbava hostujícího stopera

17

Hostující stoper dostal na hlavu gumovou čepičku jako hráč vodního póla. Rocha nakonec střídat nemusí. Hostující trenér se na jeho služby může spolehnout.

16

V pokutovém území Feirense zůstává ležet obránce Rocha. Hostující stoper utržil šrám v jednom z hlavičkových soubojů. Podle všeho bude schopen pokračovat.

15

Rio Ave zahrávalo rohový kop. Domácí jej rozehráli nakrátko, ale Ribeiro na levé straně neprocedil přihrávku okolo připraveného obránce. Hosté budou rozehrávat.

14

Kombinaci na své polovině nyní pro změnu provádějí zadáci Rio Ave. Nikdo v zeleném dresu však nehýří přehnaným pohybem a ani nikdo z hostů domácí rozehrávku nenapadá.

13

Moreira potáhl míč až k hostující šestnáctce, kde si zasekl balón okolo obránce. Poté vymyslel přihrávku před hranici pokutového území, ale nenašel nikoho v zeleném.

12

Aurélio si udělal místo na levé straně a vyslal centr mezi značku pokutového kopu a malé vápno. Jeho pobídku si však našel pouze domácí stoper.

11

Hosté znovu kombinují na své polovině. Zadáci Feirense si vyměňují přihrávky před pokutovým územím. Do kombinace se zapojil i brankář Pecanha.

10

Heldon spěchal vpřed z pravé strany. Domácí útočník se prodral do blízkosti pokutového území, odkud vyslal střelu po zemi. Jeho pokus ale ohrozil pouze reklamu za brankou.

9

Úvod utkání je oboustranně hodně ospalý. Ani jeden z týmů se nijak netlačí do útoku. Na hrací ploše zatím kralují obě obrany. Hraje se převážně ve středu hřiště.

8

Za dlouhou přihrávkou za záda hostující obrany pospíchal Ronan. Domácí útočník sice předběhl svého strážce, ale brankář Pecanha vyrazil z brankové čáry a schoval míč v náručí.

7

Hosté uzmuli domácím fotbalistům míč a kombinují na polovině hrací plochy. Po pravé straně se vpřed dral Machado, ale jeho dělovka ze střední vzdálenosti minula branku.

6

Hosté se přiblížilo pokutovému území Rio Ave. Platiny se otáčel s míčem na značce pokutového kopu, ale důrazný obránce Rocha jej nepustil k zakončení.

5

Stejný domácí fotbalista se o několik sekund dopustil nedovoleného zákroku na půlící čáře. Jeho obětí se stal hostující středopolař Semedo.

4

Moreira vybojoval důležitý míč na polovině hrací plochy. Domácí se vydali do rychlého útoku, jenže Heldon zapomněl míč za sebou a odevzdal jej soupeři.

3

Domácí fotbalisté jsou v úvodu mnohem aktivnější. Za přihrávkou podél levé postranní čáry spěchal Moreira, ale míč už nestačil chytit na hrací ploše. Hosté mohou kombinovat.

2

Domácí se hned v úvodu zápasu dostali do obrovské šance! Tarantini se obratně otočil s míčem v pokutovém území, ale brankář Pecanha vyrazil na rohový kop!

1

Feirense zahájilo dnešní zápas výkopem. Hosté se okamžitě vydali do útoku, ale dlouhý míč za obranu Rio Ave zachytil domácí obránce Pedrinho.

1

Utkání právě začalo.
Hlavní rozhodčí přivádí aktéry dnešního utkání na trávník. Rio Ave sehraje zápas v zelenobílých dresech, zatímco Feirense zvolilo modrou sadu.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první poločas?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

Rio Ave FC: Cássio – Pedrinho, Marcelo, Roderick, Rafa – Tarantini, Wakaso, Moreira – Ribeiro, Héldon, Ronan
Náhradníci: Vieira, Monte, Guedes, Krovinović, Novais, Dias, Yazalde

CD Feirense: Pecanha – Barge, Ícaro, Rocha, Bruno – Aurélio, Semedo, Silva – Machado, Platiny, Etebo
Náhradníci: Alves, Kakuba, Karamanos, Fabinho, Cris, Tchami, Monteiro.
Vzájemné zápasy

Dnešní soupeři se naposledy potkali v červenci 2014. V přípravném souboji tenkrát zvítězilo Rio Ave. Poslední soutěžní duel se odehrál v roce 2012. Zrodila se v něm remíza 2:2!
Dnes budeme sledovat souboj dvou celků ze středu ligové tabulky. Feirense ve dvou zápasech získalo tři body. V prvním duelu totiž vyhrálo 2:0 na půdě Estorilu. V minulém kole ale přišla porážka s Moreirense. Domácí celek uhrál jediný bod! Rio Ave na úvod ligové soutěže padlo doma s Portem. V minulém kole zajíždělo na půdu Bragy, kde vykopalo remízu 1:1!
Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům portugalského fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z portugalské Primeira Ligy. Společně se zaměříme na duel mezi Rio Ave FC a CD Feirense! Duel startuje ve 21:15 a jeho průběhem Vás provede Tomáš Kubečka.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:15.

Rio Ave FC – CD Feirense

1:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 90+1. Rafa

Karty:   79. Semedo (AVE)

Držení míče: 60 % : 40 %.
Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 11:2. Rohy: 13:5. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 15:21.

Rio Ave FC: Cássio – Pedrinho, Marcelo, Roderick, Rafa – Tarantini (39. Novais), Wakaso, Moreira (46. Dias) – Ribeiro (80. Guedes), Héldon, Ronan
Náhradníci: Vieira, Monte, Guedes, Krovinović, Novais, Dias, Yazalde

CD Feirense: Pecanha – Barge, Ícaro, Rocha, Bruno – Aurélio, Semedo, Silva (84. Cris) – Machado (77. Tchami), Platiny (64. Karamanos), Etebo
Náhradníci: Alves, Kakuba, Karamanos, Fabinho, Cris, Tchami, Monteiro