Menu

Fotbal

Evropská liga (předkola)

West Ham United – AFC Astra Giurgiu

0:1

konec (0:1)

25.08.2016, 20:45 • Olympijský stadion, Londýn • Play-off

Tipsport: 1.24 6.0 11.1 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Diváci se mohli těšit z velmi atraktivní hry, doufejme, že budou hráči v nastoleném trendu pokračovat i v dalších kláních. Domácímu týmu se v dnešním utkání více dařilo a měl na hřišti převahu, jenže to nejdůležitější nepřišlo, a tak v pohárové Evropě končí. (22:42:25)
Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 5:2. Rohy: 10:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 17:14.

Máme tady konec utkání, do skupinové fáze Evropské ligy míří Astra Giurgiu.

90+6

Konec zápasu.

90+5

Enner Valencia se snažil najít některého ze spoluhráčů ve vápně, ale Silviu Lung Jr. sbírá ze vzduchu centrovaný míč.

90+4

Seto zcela očividně zahrál ve vápně rukou.

90+3

Soupeřova obrana si skvěle poradila s hrozícím nebezpečím v podobě centru do vápna, který vyslal Michail Antonio.

90+2

Další žlutá karta míří na stranu domácích, tentokrát ji dostal Sam Byram.

90+1

Cheikhou Kouyate se provinil proti pravidlům a je za to potrestán žlutou kartu.

90

Máme tu nastavení, které bude trvat minimálně 5 minut.

89

James Collins nešetrně zfauloval protihráče a sudí Manuel Gräfe tento počin odměňuje žlutou kartou.

88

Na řadě jsou střídání. Hostující trenér musel sáhnout ke změně. Zraněný Florin Lovin dále pokračovat nemůže, na jeho místo naskakuje Daniel Florea. Na druhé straně Slaven Bilič posílá na hřiště vytáhlého Collinse, z trávníku odchází Burke.

88

Tohle byla dobrá příležitost ke skórování! Samuel Byram mohl vstřelit branku z úrovně penalty po centru ze strany, ale jeho hlavička proletěla jen těsně kolem levé tyče.

87

Michail Antonio se snažil naservírovat míč do vápna a najít tak hlavu svého spoluhráče, ale k jeho smůle byla soupeřova obrana opět ve střehu.

86

Pedro Obiang se blýskl nadýchaným centrem do vápna, který ovšem soupeř odvrátil ještě lepším obranným zákrokem.

84

Michail Antonio by se měl trochu mírnit, tohle bylo za hranicemi fotbalových pravidel. Svého protihráče zbavil míče velmi nešetrným způsobem, což také hlavní sudí posoudil jako nedovolený zákrok.

83

Gökhan Töre na obránce v souboji jeden na jednoho nevyzrál a o míč tak přišel.

82

Ashley Fletcher se ve své ofenzivní snaze dopustil útočného faulu. Zvuk píšťalky zastavuje hru. Manuel Gräfe vše viděl, a také správně vyhodnotil.

81

Těsně za hranicí vápna se po krásné přihrávce ke střele dostal Ashley Fletcher. Svůj pokus pěkně mířil do levého dolního rohu branky. Gólman Silviu Lung Jr. však předvedl vynikající zákrok a střelu zlikvidoval. Míč skončil mimo hrací plochu poté, co překročil brankovou čáru. West Ham má k dispozici rohový kop.

80

Michail Antonio posílá míč do vápna, ale ten končí u jednoho z protihráčů.

79

Denis Alibec se po pohledné individuální akci, kdy prošel přes dva obránce, dostal až do zakončení. Jeho střela z hranice vápna ale proletěla hodně vysoko nad bránou.

78

Fotbal sice nejsou šachy, ale tohle bylo příliš. Michail Antonio si k míči dopomohl nedovoleným způsobem a Manuel Gräfe mu za to píská faul.

77

Silviu Lung Jr. si skvěle poradil s volným přímým kopem, jenž na branku ze své dílny vyslal Enner Valencia! Hráč sice mířil dobře k levé tyči, ale gólman předvedl své kvality a míč za svá záda nepustil. Budeme svědky rohového kopu, který rozehraje West Ham.

76

Tvrdý zákrok za hranicí pravidel, který předvedl Cristian Oros, nemohl nechat sudí Manuel Gräfe bez povšimnutí. West Ham bude zahrávat standardní situaci ze slibné vzdálenosti.

75

Právě dochází ke střídání. Cornel Ionita opouští hrací plochu. Místo něj se do hry zapojí Alexandru Stan.

74

74. Fletcher tváří tvář gólmanovi neuspěl!

74

Po pěkném uvolnění přihrávkou se sám před brankářem objevil Ashley Fletcher. Zvolil razantní zakončení, které mu ale nesedlo a mířilo jen po zemi doprostřed branky. Gólman Lung Jr. si tak připsal výborný zákrok do statistik.

73

Ashley Fletcher se pustil do odvážného souboje jeden na jednoho s obráncem. Projít přes něho však nedokázal a tak byl zastaven. Odpočinek od obranných povinností jim není souzen. Hráči soupeře budou čelit rohovému kopu, který bude zahrávat West Ham.

72

Reece Burke vymyslel centr, na který si pohotově v prostoru blízko penalty naskočil Enner Valencia. Ten ale na dobrou práci svého spoluhráče nenavázal, když míč poslal hlavou jen daleko vpravo vedle brány.

71

Seto krásně poslal míč do uličky, ale Denis Alibec o něj přišel v souboji s brankářem. Darren Randolph si poradil s bravurou.

70

Centrovaný míč letí ze strany do vápna, ale nenachází si cestu ke svému cíli. Na svědomí ho měl Reece Burke, který by však asi musel lépe mířit, aby z této situace vytěžil více.

69

Hostující brankář jasně zdržuje a rozhodčí ho trestá žlutou kartou.

68

Michail Antonio převzal přihrávku ve vápně, kterou vyslal Pedro Obiang, ale prvně jmenovaný nedokázal přelstít jednoho z obránců. Balón opustil hrací plochu a pomezní signalizuje autové vhazování pro West Ham.

67

Domácí dnes nemají svůj dnes, na co šáhnout, to pokazí. Naopak hosté vytěžili z minima maximum a mají blízko postup do Evropské ligy.

66

Pedro Obiang zkoušel najít svého spoluhráče přihrávkou zpoza pokutového území. Soupeřovi obránci však zareagovali na výbornou a šanci zneškodnili.

65

Gökhan Töre se ujal rohového kopu a poslal krásný balón do vápna. Soupeř ale dokázal nebezpečnou situaci ubránit.

64

Samuel Byram si všiml nabíhajícího spoluhráče v pokutovém území. Ihned na něj vyslal nadýchaný centr, ten byl ovšem zneškodněn soupeřovou obranou. Míč končí za brankovou čarou a bude se kopat rohový kop. West Ham bude mít možnost ohrozit soupeřovu branku.

63

Winston Reid se nejlépe zorientoval v pokutovém území a vyskočil si na pěkný centr z rohu, ve snaze poslat míč hlavou za gólmanova záda. Jeho střele hlavou z nelehké pozice chybělo opravdu jen pár centimetrů k úspěchu. K jeho smůle však míč pouze těsně míjí levou tyč.

62

Následuje avizované střídání. Zatímco hřiště opouští Jonathan Calleri, trenér Slaven Bilič uděluje poslední strategické pokyny hráči, který na trávník za kratičký okamžik naběhne. Tím je Ashley Fletcher.

61

Cheikhou Kouyate se pěkně odpoutal od protihráče a dostal přihrávku na hranici vápna. Jeho pokus ohrozit branku soupeře končí jen těsně nad břevnem.

60

Útočného faulu se dopustil Denis Alibec a rozhodčí okamžitě píská nedovolený zákrok.

59

U půlící čáry je připraveno střídání. Odchází Daniel Niculae a místo něj na hřiště vběhne Cristian Oros.

58

V postavení mimo hru se ocitl Jonathan Calleri.

57

Na centr od rohového praporku si naskočil Michail Antonio a hlavou zakončoval z nebezpečné pozice uvnitř pokutového území. Svým pokusem ale jen těsně minul horní tyč branky.

56

Nejvýše se po centru do vápna vyšplhal Jonathan Calleri. Jeho hlavičkový pokus mířil pěkně k pravé tyči branky, tam byl ale s ještě lepším zákrokem připraven Silviu Lung.

55

Žlutá karta, obdržel ji Junior Maranhao.

54

Angelo Ogbonna se po rohovém kopu dokázal prosadit mezi bránícími protihráči a ve snaze překonat brankáře hlavičkuje míč na branku. Jeho pokus hlavou z obtížné pozice letí k levé tyči. Střela však neměla potřebnou razanci a gólman si s ní poradil.

53

Gokhan Töre vyslal ostrý centr do vápna ze strany, ale jeden z bránících hráčů dokázal včas zakročit a zastavit útok. Míč končí v zámezí. West Ham bude mít výhodu rohového kopu.

52

Michail Antonio se pěkně dokázal zbavit několika protihráčů, ale nakonec byl zastaven jedním z obránců.

51

Takovéto počínání je za hranicí pravidel, to by měl Florin Lovin vědět. V souboji byl velmi nešetrný, a proto sahá Manuel Gräfe po píšťalce a signalizuje faul.

50

Denis Alibec vyslal nebezpečnou přihrávku pod sebe, ze strany pokutového území, ale soupeř dokázal nebezpečnou akci odvrátit.

49

Winston Reid se pěkně uvolnil a naservíroval míč do vápna, ale Silviu Lung Jr. si křikl a centr zneškodnil.

48

Gokhan Töre vyslal nebezpečný centr z rohového kopu, ale nedokázal najít hlavu žádného ze svých spoluhráčů.

47

Nadějný brejk pokazil nepřesnou finální přihrávkou Reece Burke. Snažil se přihrát balón do vápna na penaltu, ale soupeř dokázal výborně zakročit. Praporek pomezního a ruka hlavního sudího svorně ukazují k rohovému praporku. West Ham bude zahrávat roh.

46

Trenér Slaven Bilič sáhl o poločasové pauze ke střídání. Na trávník se podívá Enner Valencia, naopak hřiště opustil Havard Nordtveit.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 21:48.
Trenéři budou mít v kabině svým svěřencům jistě co říci. Vyžadovat budou pravděpodobně rychlejší pohyb a větší dravost. První poločas byl totiž v podání hráčů na hřišti takový nijaký. Budeme věřit, že o přestávce dobijí baterky a uvidíme kvalitnější podívanou. Ani jeden celek nemá výrazně více ze hry a oba se neustále přetahují o to, kdo bude diktovat tempo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Přihrávka, kterou vyslal Cornel Ionita, nenašla nikoho ze spoluhráčů.

45+1

Rozhodčí bude nastavovat 2 minuty,

45

45. TEIXEIRA - 0:1

45

Astra Giurgiu právě vstřelila branku!
A je to 0:1! Daniel Niculae poslal přihrávku, kterou si převzal FELIPE TEIXEIRA a z bezprostřední blízkosti zakončil útočný výpad svého týmu do pravého dolního rohu soupeřovy branky. Darren Randolph neměl nárok.

44

Poločas se pomalu, ale jistě blíží ke svému konci. Zatím jsme úvodní gól neviděli, tento výsledek hraje do karet domácímu týmu.

43

Přihrávka, kterou se prezentoval Seto, mířila do země nikoho. Celá akce jeho týmu tak předčasně končí.

42

Cornel Ionita se snaží najít svého spoluhráče přihrávkou do vápna. Obrana soupeře však akci zastavuje.

41

Razantní střelou se prezentoval Denis Alibec. Zpracoval přihrávku, podíval se a vypálil zhruba z hranice velkého vápna. Branku neohrozil jen díky přispění jednoho z bránících hráčů. Asistent ukazuje praporkem na roh a hlavní rozhodčí jeho rozhodnutí stvrzuje. Astra bude moci ohrozit branku soupeře.

40

Michail Antonio posílá nadýchaný centr do vápna. Obrana soupeře se však dokázala dobře zformovat a centr odvrací.

39

Denis Alibec se drží za postižené místo, ale zatím to vypadá, že bude pokračovat ve hře.

38

Právě jsme byli svědky nepřesného centru do pokutového území, který poslal Reece Burke. Míč skončil úplně jinde, než původně zamýšlel.

36

Denis Alibec si vyžádal přítomnost zdravotníka. A zřejmě to nebude jen tak a bude potřeba ošetření za postranní čarou.

34

Hlavní arbitr píská faul, kterého se dopustil Cornel Ionita. Trest za jeho příliš agresivní hru je zde na místě.

33

Rozhodčí Manuel Gräfe si je vědom, čeho se Daniel Niculae dopustil. Jednalo se o podražení, které je po zásluze odpískáno.

32

Michail Antonio poslal načechraný balón až do prostoru malého vápna, ale Cheikhou Kouyate branku soupeře neohrozil, když jeho hlavička proplachtila hodně vysoko. Gólman ji jen v klidu zkontroloval.

31

Gokhan Töre měl v úmyslu posunout míč do prostoru, kde číhal Calleri, ale přihrávka je nepřesná..

30

Přímý volný kop, který nacentroval do vápna Filipe Teixeira, byl bez potíží odvrácen soupeřovou obranou.

29

Další faul domácích, tentokrát se proti pravidlům provinil Reid. Kapitán domácích dostává za tento čin žlutou kartu.

28

Manuel Gräfe píská do píšťalky. Gokhan Töre se dopustil faulu, když nedovoleným způsobem poslal k zemi svého protihráče.

27

Cornel Ionita se v útočné snaze provinil faulem, míč v klidu rozehraje Winston Reid, který volí přihrávku zpět ke své brance.

26

Daniel Niculae vytáhl ze své dílny vychytralý dloubáček. Filipe Teixeira byl sice v dobré pozici, v obklíčení protihráčů ale neuspěl.

25

Faul, který spáchal Pedro Obiang, okamžitě odpískal sudí Manuel Gräfe.

24

Střídání nebude potřeba, Antonio se hlásí o návrat na hřiště.

23

Michail Antonio se ocitnul na trávník a žádá lékařské ošetření.

22

Hru teď momentálně zdobí hodně nepřeností, týmy se střídají v držení míče.

21

Promarněná příležitost! Kouyate s přihrávkou do prostoru, kam si nabíhal Jonathan Calleri, otálel příliš dlouho. Obrana hostí tuto akci zastavila. Míč je mimo hrací plochu. To znamená autové vhazování pro domácí hráče.

20

Tak tento centr si Töre za rámeček nedá. Jeho pokus z přímého volného kopu míč nacentrovat jednomu ze svých spoluhráčů se míjí účinkem a balón putuje do zámezí.

20

Příště by měl Teixeira v souboji trochu ubrat na agresivitě, jinak by Manuel Gräfe mohl k odpískání faulu přidat ještě kartu. Následuje přímý volný kop pro West Ham.

19

Gokhan Töre posílá prudký centr z rohu do vápna, ale míč končí u jednoho z protihráčů.

18

Michail Antonio vyslal ze své kopačky střelu, kterou však obětavým zákrokem zablokoval jeden ze soupeřových obránců. Míč končí za brankovou čarou a praporek v ruce pomezního směřuje na roh. Zahrávat tedy bude West Ham.

17

Jako lavina si nyní při své ofenzivní snaze počínal Kouyate. Sudí vše viděl, a také odpískal.

16

Rohový kop, jehož autorem byl Gokhan Töre, branku soupeře neohrozil. Míč se totiž snesl pouze do prostoru, kde stála dobře postavená zónová obrana soupeře, která míč odehrála mimo pokutové území.

15

15. Obiang a jeho dalekonosná střela!

15

Silviu Lung musel zasahovat proti dalekonosné střele, kterou na něj vyslal Pedro Obiang. Ten se po přihrávce v hloubi pole nerozpakoval a napálil míč směrem do pravého spodního rohu branky. West Ham má příležitost ohrozit branku soupeře z rohového kopu.

14

Cristian Sapunaru se provinil proti pravidlům, když do protihráče zajel s přílišnou agresivitou. Rozhodčí píská faul a dává najevo, že takové chování nebude tolerovat.

13

Geraldo Alves tlačil před branku zajímavý delší balón ve snaze oslovit jednoho ze svých spoluhráčů, ale Randolph prokázal svůj přehled a přihrávku hbitě ukořistil.

12

Obiang měl v úmyslu posunout míč do prostoru, kde číhal Gokhan Töre, ale přihrávka končí v zámezí.

11

Obrana soupeře odvrátila hrozící nebezpečí v podobě centru do pokutového území, který vyslal Gokhan Töre.

10

10. Calleri v první větší šanci!

10

Calleri dostal parádní přihrávku do pokutového území a věděl si s ní rady. Prvním dotekem si ji zpracoval a poté pálil. Bohužel pro něj, však jen po zemi doprostřed branky. Gólman Silviu Lung byl na místě a střelu vychytal.

9

Příležitost pro svůj tým se centrem od postranní čáry snažil vytvořit Maranhao, pozorná obrana soupeře si však s jeho pokusem poradila.

8

Kouyate se snažil dostat k míči, ale zasáhl při tom nohy protihráče a hlavní sudí to vyhodnotil jako faul.

7

Denis Alibec po přihrávce napřáhl z uctivé vzdálenosti, ale svůj pokus mířil hodně nad břevno branky.

6

Maranhao přerušil soupeřovu akci skluzem, žlutit se však nebude.

5

Domácí začali velice aktivně, hosté pouze zatím pozorně brání.

4

Nordtveit měl v úmyslu posunout míč do prostoru, kde číhal Töre, ale do přihrávky vložil více síly než zamýšlel.

3

Po volném kopu se na hranici vápna k míči dostal Maranhao, ale jeho střelu, jenž mířila do levého dolního rohu, skvěle zlikvidoval Darren Randolph.

2

Töre si v souboji počínal za hranicí pravidel. Rozhodčí to nenechává bez odezvy a píská faul.

1

Niculae se prezentoval přízemní přihrávkou ze strany z hranice pokutového území. Snažil se vytvořit ideální střeleckou pozici pro svého spoluhráče, ale soupeřova obrana nebezpečí odvrátila.

1

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

West Ham United: Randolph – Byram , Reid (C) , Ogbonna, Burke – Nordtveit – Töre, Obiang, Kouyate, Antonio – Calleri
Náhradníci: Adrián – Browne, Collins, Diangana, Fletcher, Oxford, Valencie

AFC Astra Giurgiu: Lung Jr. – Sapunaru, Fabricio, Alves, Maranhao (C) – Ionita, Lovin, Seto, Teixeira – Niculae, Alibec
Náhradníci: Gavrilas – Balaure, Florea, Moise, Oros, Raileanu, Stan

Rozhodčí: Manuel Gräfe – Mike Pickel, Holger Henschel – Harm Osmers (všichni Německo).
AFC Astra Giurgiu
Rumunská liga je už naplno rozjetá, minulý víkend se hrálo už páté kolo. Na začátku sezóny hosté získali superpohár, ve kterém porazili CFR Kluž 1:0. Co se týče ligy, tak jsou na tom podobně jako jejich soupeř z Londýna. Za pět zápasů si připsali pouze jednu výhru a to proti Temešváru (3:1), jednu remízu s Pandurii (0:0) a tři porážky. Za tyto výkony jsou momentálně na 11. místě. Pojďme se podívat na pohárovou Evropu. Rumunský celek byl nasazen do třetího předkola LM, jenže v tomto dvojutkání neuspěli. Stopku jim vystavila dánská Kodaň. O prvním vzájemném zápase jsme si něco napsali v preview u West Hamu, takže je zbytečné, psát to dvakrát. Rumuni by měli do Londýna přijet v plné sestavě, zatím není hlášena absence.
West Ham United
Kladiváři po přesunu na nový stadión nemají do sezóny nějak výborný start. První výhry se dočkali až v neděli, kdy doma porazili Bournemouth těsně 1:0. Navíc branka padla v závěru utkání. V 85. minutě si centr Töreho našel hlavu Antonia, který mohl rozjásat domácí fanoušky. V prvním kole se utkali v malém londýnském derby s Chelsea, která je zásluhou dvou branek Diega Costy porazila 2:1. Dost už domácí soutěže, pojďme se podívat na prozatimní cestu Evropou. West Ham byl nasazen do třetího předkola Evropské ligy, ve kterém se utkal se slonvinským Domžale. V prvním utkání hraném ve Slovinsku, svěřenci Slavena Biliče neuspěli, prohráli 2:1. Jenže poté přišla odveta v Londýně a drtivé vítězství 3:0, který zajišťoval postup do play-off. Jenže teď se příběh opakuje, na rumunskou Astru prostě Kladiváři neumí. V minulém roce vypadli právé s rumunským týmem ve třetím předkole, po výsledcích 2:2 (D) 1:2 (V). Letos to není zatím žádná sláva, protože z Rumunska si West Ham veze pouze plichtu 1:1, těšit je může pouze gól na hostujícím hřišti. Kladivářům bude chybět mnoho opor. André Ayew má problémy se stehnem, to samé i Sofiane Feghouli. Aarona Creswella, Manuela Lanziniho a Doniela Henryho trápí koleno. Nakonec Diafra Sakho nebude hrát kvůli bolesti zad.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

West Ham United – AFC Astra Giurgiu

0:1

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 45. Teixeira

Karty:   29. Reid (WHU), 89. Collins (WHU), 90+1. Kouyate (WHU), 90+2. Byram (WHU) – 55. Maranhao (ASG), 69. Jr. (ASG)

Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 5:2. Rohy: 10:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 17:14.

West Ham United: Randolph – Byram , Reid (C) , Ogbonna, Burke – Nordtveit – Töre, Obiang, Kouyate, Antonio – Calleri
Náhradníci: Adrián – Browne, Collins, Diangana, Fletcher, Oxford, Valencie

AFC Astra Giurgiu: Lung Jr. – Sapunaru, Fabricio, Alves, Maranhao (C) – Ionita, Lovin, Seto, Teixeira – Niculae, Alibec
Náhradníci: Gavrilas – Balaure, Florea, Moise, Oros, Raileanu, Stan

Rozhodčí: Manuel Gräfe – Mike Pickel, Holger Henschel – Harm Osmers (všichni Německo)

První zápas: Astra Giurgiu - West Ham 1:1