Menu

Fotbal

Liga mistrů (předkola)

AS Monaco – Villarreal CF

1:0

konec (0:0)

23.08.2016, 20:45 • Stade Louis II., Monaco • Play-off • Vojtěch Balon (@VojtaBalon)

Tipsport: 2.65 3.2 2.8 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je z mé strany vše, brzy na počtenou! (22:49:09)
Držení míče: 43 % : 57 %.
Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 6:4. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 11:15.
Monacká letní jízda pohárovou Evropou pokračuje! Po vyřazení tureckého Fenerbahce ve třetím předkole Ligy mistrů svěřenci Leonarda Jardíma v tom závěrečném vyzráli na silný Villarreal, který dokázali v obou zápasech porazit. Dnes o tom sice rozhodla až proměněná Fabinhova penalta v samotném závěru, i v případě remízy by ovšem knížecký celek bez problémů postoupil. Villarrealu po dnešku zůstaly oči pro pláč, "žlutá ponorka" se stejně jako loni a předloni představí "jen" v Evropské lize.

Je to tak, Monaco po výhrách 2:1 venku a 1:0 doma postupuje do Ligy mistrů!

90+3

Konec zápasu.

90+3

Chorvatský gólman drží balon ve své moci a chystá se k možná poslední rozehrávce tohoto utkání.

90+2

Bruno Soriano se ovšem poctivě vrátil a nakonec se mu podařilo zabránit Dirarovi v tom, aby poslal další nebezpečný centr do šestnáctky. Hosté poté ovšem pouze odevzdali míč Subašićovi.

90+1

Po Patově ztrátě na útočné polovině se v úvodu tříminutového nastavení vydal do protiútoku Sidibé, domácí jsou navzdory již jistému postupu neustále při chuti!

90

90. FABINHO - 1:0

90

Monaco právě vstřelilo branku!
K exekuci nařízeného pokutového kopu se postavil brazilský legionář FABINHO, jenž poslal kulatý nesmysl nechytatelně pod břevno, a o postupu Monaca do Ligy mistrů je tak definitivně rozhodnuto!

89

Matteo Musacchio se nešťastně dotkl míče rukou ve vlastním pokutovém území, čímž dost možná definitivně pohřbil zbytky postupových nadějí španělského celku!

88

Penalta pro Monaco!

86

Po trmě-vrmě ve středu hřiště se několikrát odraženého míče ujal Manu Trigueros, nicméně daleko se nedostal, jelikož při tom fauloval Fabinha.

85

Balon je stále na útočné polovině Monaca, hosté jsou v této pasáži zápasu naprosto bezradní a vše nasvědčuje tomu, že se stejně jako loni i předloni budou muset spokojit "jen" s Evropskou ligou.

84

Bernardo Silva to teď udělal skvěle! Dvaadvacetiletý Portugalec se parádní kličkovanou zbavil hned několika protihráčů a poté předložil míč Sidibému, ten ale placírkou vysoko přestřelil.

83

Toho ovšem Matteo Musacchio nevybíravě složil k zemi, hostující zadák byl za svůj nešetrný skluz "oceněn" žlutou kartou.

82

Hráči ve žlutých dresech opět lacino ztratili míč, aniž by s ním něco kloudného vymysleli, a na opačnou stranu tak může zamířit rychlonohý Bernardo Silva.

80

Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Valère Germain, přichází Guido Carrillo.

80

Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Roberto Soriano, přichází Alfred N'Diaye.

78

Domácí už se nikam neženou a spokojí se s držením míče na vlastní polovině, nutno dodat, že svěřenci Frana Escriby to fotbalistům Monaca příliš neztěžují.

77

Manu Trigueros to přehnal s razancí v souboji s domácím kapitánem Dirarem, což monackým fotbalistům nahrává do karet. Bíločervení s rozehrávkou pochopitelně nespěchají.

76

Villarealský lodivod Fran Escribá nervózně pochoduje sem a tam ve vymezeném prostoru poblíž své střídačky, zatímco domácí lodivod Jardím sleduje závěr zápasu v klidu. I to napovídá o tom, jak jsou postupové naděje rozloženy.

75

Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Rafael Borré, přichází Leonardo Suárez.

74

Sidibého kolmice pro Moutinha postrádala přesnost a míč skončil v autu, kulatý nesmysl vhazováním uvede zpět do hry Mário Gaspar.

72

Příznivci knížeckého klubu cítí, že postup do milionářské soutěže je blízko. Na Stade Louis II. panuje skvělá atmosféra, což zde rozhodně nebývá zvykem.

71

Moutinhův centr ovšem nikoho v bíločerveném nenašel a hosté se navíc mohli vydat do protiútoku, jejich snaha ovšem ztroskotala už nedaleko středového kruhu.

70

Dvacet minut před koncem bude Monaco zahrávat svůj první (!) rohový kop v utkání, k jeho exekuci se staví střídající João Moutinho.

69

Nabil Dirar si proti střídajícímu Jaumemu Costovi počínal až příliš agresivně, hosté tak budou mít spoustu času na rozehrávku z hloubi vlastní poloviny.

68

Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Thomas Lemar, přichází João Moutinho.

67

Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází José Ángel, přichází Jaume Costa.

65

Zhruba pětadvacet minut před koncem drží monačtí fotbalisté vcelku komfortně postupový výsledek, i v případě inkasování jedné branky by si Monaco po dvou letech zajistilo postup do Ligy mistrů.

64

Svěřenci Leonarda Jardíma se ze sevření dokázali rychle vymanit a po levé straně se vydal kupředu Thomas Lemar, proti přesile hráčů ve žlutém ovšem neměl reálnou šanci uspět.

63

Germain si ve středu hřiště došel pro faul hostujícího stopera Ruize, po následné rozehrávce se ovšem domácí přílišnou pasivitou dostali pod tlak.

61

Roberto Soriano se pokusil efektní patičkou prodloužit balon na volného Corrého, monacká defenzíva ovšem záměr domácího křídelníka včas přečetla.

60

Alexandrea Pata zradilo zpracování a balon se dokutálel až do zámezí, Danijel Subašić už si chystá míč k rozehrávce a pochopitelně nikam nespěchá.

59

Lemarův přetažený centr od rohového praporku propadl až na samou hranici pokutového území k Bakayokovi, který z hodně nevýhodného úhlu napálil pumlíč do boční sítě.

58

Domácí nic nenechávají náhodě a nespoléhají se jen na defenzívu. Bernardo Silva se nyní vydal kupředu středem hřiště a podařilo se mu vybojovat rohový kop.

55

Hosté rozjeli kolotoč přihrávek na útočné polovině, než se do toho vložil monacký stoper Kamil Glik, jenž bez rozpaků odkopl balon co nejdál od Danijela Subašiće.

54

Triguero se pokusil přenést hru na volnější levou stranu, což se mu sice nepodařilo, nicméně Dirar se ihned po zisku míče dostal do obklíčení a byl nucen kulatý nesmysl odevzdat soupeři.

53

Z tribun se ozývá pískot poté, co se právě Germain ocitl na zemi po nerovném souboji s vytáhlým Ruizem, píšťalka švédského sudího ovšem mlčí.

52

Germainův zblokovaný pokus k Sergiu Asenjovi nedoletěl, domácí ovšem ještě pokračují v kombinaci na polovině hřiště.

50

Pato si na levém křídle došel pro faul a hosté se s rozehrávkou vůbec nepárali, čímž pořádně zaskočili monackou defenzívu. Ke střele se poté dostal Castillejo, jenž ale balon až příliš podebral, a kulatý nesmysl tak skončil až mezi diváky.

49

Připomínám, že Villarreal potřebuje k postupu vstřelit alespoň dva góly, ryze ofenzivní taktika přemožitele Sparty v loňském čtvrtfinále Evropské ligy je tak zcela pochopitelná.

48

Žlutá ponorka je při chuti! Kolumbijec Rafael Borré se po zaváhání Bakayoka dostal k další střele, tentokrát mu ovšem vůbec nesedla a míč se sotva došoural do zámezí.

47

Hosté začali ve druhé půli aktivně a Borré se okamžitě vydal kupředu. Villarrealský forvard se dostal ke střele z velké vzdálenosti, ta ale Subašiće vůbec neohrozila.

46

Začal druhý poločas.
Úvodní pětačtyřicetiminutovka odvetného duelu play-off o Ligu mistrů a na stadionu Louise II. jsme zatím branku neviděli, blíže k postupu tak má stále domácí Monaco díky výhře 2:1 ve Španělsku. Oba týmy si vypracovali po jedné tutovce, nicméně Lemar ani na druhé straně Borré recept na gólmana soupeře nenašli. Podaří se to někomu po změně stran? To začneme odkrývat ve 21:46.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45

První poločas skončil.

44

Villarealští budou muset ofenzivní choutky vyměnit za defenzivní povinnosti, Gaspar se totiž ocitl v ofsajdu, a domácí tak budou v klidu rozehrávat.

43

Hosté ovšem počínání italského zadáka Monaca sympaticky nereklamovali a dál pokračují v obléhání Subašićovy svatyně.

42

Úvodní pětačtyřicetiminutovka už se pomalu, ale jistě chýlí ke svému konci. Z třetího rohu v krátkém časovém sledu hosté nic nevytěžili, nicméně Andrea Raggi si dost možná ve vlastní šestnáctce pomohl rukou.

40

Momentální převaha Villarrealu ovšem dál trvá, celek z městečka nedaleko Valencie měl k dispozici další roh a opět to byl Glik, kdo musel celou situaci uhasit.

39

Po nařízeném rohovém kopu polský stoper Kamil Glik bez problémů odhlavičkoval balon do bezpečí, Monačtí tak první nápor ze strany žluté ponorky zvládli.

38

38. Borré (VLR)

38

Madre mía! Bruno Soriano po obrovském zaváhání v domácí rozehrávce vyslal povedenou kolmicí do samostatného úniku Borrého, ten ale tváří v tvář Subašićovi neuspěl!

36

Mário Musacchio nevybíravým šlapákem zastavil na polovině hřiště Lemarův pokus o průnik, domácí si tak budou moci rozehrávku v klidu zopakovat.

35

Nabil Dirar to zkusil z uctivé vzdálenosti, ale jeho pokus byl tak nepřesný, že míč překročil autovou čáru a hráči ve žlutých dresech budou vhazovat z pravé strany.

34

Do šestnáctky Villarrealu nyní přilétly dva centry po sobě, nabídky Lemara ani Bernarda Silvy ovšem našly pouze náruč připraveného Asenja.

33

Po akci Musacchia následoval rohový kop ve prospěch hostů ze Španělska, z něj ovšem nic nebezpečného pro Subašiće nepramenilo.

32

Bernardo Silva se parádní kličkovanou zbavil hned tří bránících hráčů soupeře, jeho následný centr byl ale nepřesný. K odraženému míči se přesto dostal Raggi, jemuž se podařilo vystřelit, jenže nikterak přesně.

30

30. Lemar (ASM)

30

Tak to byla šance jako hrom pro Monaco! Nabil Dirar našel povedeným centrem v šestnáctce trestuhodně neobsazeného Lemara, jehož přízemní pokus z první ovšem Asenjo s obrovským štěstím zastavil ještě před brankovou čarou!

29

Ofsajd a v něm Germain, sedmadvacetiletý Sergio Asenjo tak bude mít spoustu času na rozehrávku poblíž hranice šestnáctky.

28

Asenjo zabránil rohovému kopu díky včasnému vyběhhnutí na levou stranu vlastního pokutového území, aby ještě zachytil Raggiho ztečovaný centr.

26

Z té ovšem nakonec vůbec nic zajímavého nepramenilo, Danijel Subašić byl zcela bez práce a domácí míří do protiútoku.

25

Djibril Sidibé (ASM) zatáhl za záchrannou brzdu a těsně před hranicí šestnáctky povalil k zemi Pata, hosté tak budou zahrávat standardku z velmi zajímavé pozice!

24

Víctor Ruiz se po ztrátě míče zodpovědně vrátil a zabránil Dirarovi odcentrovat, domácí ovšem mohli pokračovat v akci a ke střele z velké vzdálenosti se dostal Bakayoko, jenž ovšem vysoko přestřelil.

23

Trigueros v zápasnickém postavení podstoupil osobní souboj s Bernardem Silvou, ani jeden z nich ale z tohoto duelu nevzešel vítězně, balon se totiž mezitím odkutálel mimo dosah obou kohoutů.

21

Ve všech souběžně hraných utkáních play-off Ligy mistrů už minimálně jeden gól padl, na Stade Louis II. ovšem na branky i větší šance zatím stále čekáme.

20

Příznivci knížecího klubu se dožadují odpískání pokutového kopu po zákroku na Thomase Lemara v šestnáctce, podle sudího Erikssona si ovšem oba stopeři Villarrealu počínali v rámci pravidel.

19

Domácí vybojovali míč ve středu hřiště a vydali se přímočaře kupředu. Po několika sekundách se Germain dostal ke střele zpoza hranice šestnáctky, ta ale byla pro Asenja velmi snadným soustem.

18

Právě dvacetiletý mladík Kevin Lemar si vzal na starost exekuci přímého kopu, jeho centr ovšem dolétl pouze do Asenjovy svatyně.

17

Napodruhé už si Lemar pro Musacchiův faul došel zkušeně, domácí tak budou zahrávat zajímavou standardku z levé strany.

16

K Lemarovi okamžitě přistoupil Musacchio, jemuž se podařilo domácího křídelníka čistě odstavit od míče, následná rozehrávka už se ovšem stoperovi Villarrealu příliš nepovedla.

15

Fabinho předvedl obětavý obranný zákrok proti střele Bruna Soriana, posléze se ještě dostal k centru do šestnáctky Gaspar, nicméně nikoho ve žlutém se mu nepodařilo najít.

14

Právě Jemerson nyní hodně zostra zajel ve středu hřiště do Pata a může být rád, že švédský arbitr Eriksson nevytáhl ze své náprsní kapsičky žlutý kartonek.

13

Bakayoko nyní nic nevymýšlel a vrátil balon stoperu Jemersonovi, přihrávka domácího středopolaře ale byla hodně pomalá, a tak měl brazilský stoper co dělat, aby alespoň odkopl míč do bezpečí.

11

Mario Gaspar rozehrál přímý kop nařízený po Bakayokově faulu domluveným signálem na Pata, toho ale zradilo zpracování, a tak je kulatý nesmysl opět v moci červenobílých.

10

Musacchiův dalekonosný nákop do šestnáctky soupeře se nesetkal s úspěchem a balon skončil v zámezí, Subašić už si chystá míč k odkopu.

9

Roberto Soriano dostal trochu prostoru na pravém křídle, nicméně včas k němu přistoupil Andrea Raggi, a následovat tak bude autové vhazování ve prospěch Villarrealu.

8

Zatím sledujeme velmi opatrnou partii z obou stran, ani jeden tým se nikam nežene, což se dá ale vzhledem k výsledku prvního klání pochopit pouze v případě domácího Monaca.

7

Lemar už si zpracovával přetažený nákop v autu, následovat tak bude autové vhazování ve prospěch žluté ponorky.

6

Manu Trigueros se prezentoval povedenou kolmicí právě na Pata, jenž tentokrát zvolil přihrávku na Bruna Soriana, nicméně hosté míč rychle ztratili a kupředu už míří Dirar.

4

Hráči ve žlutých dresech se poprvé v utkání dostali k souvislé kombinaci na polovině hřiště a poté si o míč řekl Alexandre Pato, bývalý supertalent brazilského fotbalu ale o balon rychle přišel.

3

Bernardo Silva si vynutil Castillejův faul, úvod utkání zcela jednoznačně patří svěřencům Leonarda Jardíma.

2

V samotném úvodu se Monačtí usadili na útočné polovině a domácí kapitán Dirar se dostal ke střele, která byla ještě tečována Germainem, míč ale proletěl mimo.

1

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

AS Monaco FC: Subašić – Raggi, Glik, Jemerson, Sidibé – Bakayoko, Fabinho – Dirar "C", Silva, Lemar – Germain.
Náhradníci: Badiashile – Moutinho, Carrillo, Cavaleiro, Boschilia, Tisserand, Diallo

Villarreal CF: Asenjo – Gaspar, Musacchio, Ruiz, Ángel – Castillejo, Trigueros, B. Soriano "C", R. Soriano – Borré, Pato.
Náhradníci: Fernández – N'Diaye, Costa, Hernández, Rukavina, Suárez, González

Rozhodčí: Eriksson – Klasenius, Wärnmark (všichni SWE).
Utkání mezi Monakem a Villarrealem bude ještě hodně zajímavé a máme se tak na co těšit. Čeká nás velká bitva, která startuje ve 20:45 hodin, tak si nenechte utkání ujít.
První zápas

První utkání, které se pochopitelně hrálo ve Španělsku, zvládlo lépe Monako, které nakonec po boji vyhrálo 2:1. Do vedení šlo Monako už ve třetí minutě, kdy se z penalty trefil Fabinho. Ještě v prvním poločase ale dokázal vyrovnat Pato. Poslední slovo měl ale ve druhém dějství Silva, který rozhodl o vítězství francouzského celku.
Villarreal CF začal až v tomto posledním předkole, takže to měl o něco lehčí, než francouzský celek, ale zatím to vypadá, že místo Ligy mistrů bude hrát pouze Evropskou ligu.

Španělská liga odstartovala o víkendu a Villarreal hrál na hřišti Granady, kde nakonec vybojoval bodík za remízu 1:1. Začátek nové sezony tedy španělskému celku určitě nevychází podle představ.
AS Monaco FC se v představilo i ve třetím předkole, kde to nemělo vůbec lehké, protože narazilo na Fenerbahce. V Turecku Monako prohrálo 1:2, jenže doma poté zabralo a nakonec po vítězství 3:1 postoupilo do poslední fáze.

Ve francouzské lize si domácí celek také nevede špatně. Po dvou kolech má na svém kontě čtyři body, když nejdříve doma remizovalo s Guingampem, ale o víkendu vyhrálo 1:0 v Nantes.

Dnes bude domácím chybět střelec Falcao, který hrál v posledních zápasech ve skvělé formě, ale v utkání s Fenerbahce se zranil.
Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Liga mistrů má na programu odvety posledního předkola a my budeme sledovat duel mezi Monakem a Villarrealem. Favoritem na postup je Monako, které zvládlo první zápas o něco lépe, než celek ze Španělska.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

AS Monaco – Villarreal CF

1:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 90. Fabinho (pen.)

Karty:   25. Sidibé (ASM) – 83. Musacchio (VLR)

Držení míče: 43 % : 57 %.
Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 6:4. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 11:15.

AS Monaco: Subašić – Raggi, Glik, Jemerson, Sidibé – Bakayoko, Fabinho – Dirar "C", Silva, Lemar (68. Moutinho) – Germain (80. Carrillo).
Náhradníci: Badiashile – Moutinho, Carrillo, Cavaleiro, Boschilia, Tisserand, Diallo

Villarreal CF: Asenjo – Gaspar, Musacchio, Ruiz, Ángel (67. Costa) – Castillejo, Trigueros, B. Soriano "C", R. Soriano (80. N'Diaye) – Borré (75. Suárez), Pato.
Náhradníci: Fernández – N'Diaye, Costa, Hernández, Rukavina, Suárez, González

Rozhodčí: Eriksson – Klasenius, Wärnmark (všichni SWE)

První zápas: Villarreal - Monaco 1:2