Menu

Fotbal

Portugalská Primeira Liga

SC Braga – Rio Ave FC

1:1

konec (0:1)

22.08.2016, 21:00 • Estádio AXA, Braga (kapacita: 30.286 diváků) • 2. kolo • Jakub Hataš (@HatyJ)

Tipsport: 1.68 3.74 5.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mne je to pro dnešní večer vše! Užijte si zbytek pondělního večera a u dalšího textového přenosu zase brzy na shledanou. (22:58:58)
Držení míče: 64 % : 36 %.
Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 10:3. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 16:16.
Je za námi zápas druhého kola portugalské ligy mezi domácím celkem SC Braga a hostujícím Rio Ave FC.

Utkání skončilo remízou 1:1 a je nutno říci, že po průběhu zápasu jde asi o zasloužený výsledek. V první polovině utkání hru ovládala domácí Braga, která z jedné nešťastné akce dostala branku a prohrávala. Ve druhé půli však již nebyla tak nebezpečná a iniciativy se pomalu začali ujímat i hosté. Když to vypadalo, že Rio Ave si odveze senzační výhru, udeřil střídající Stojiljković a stanovil konečný výsledek na 1:1.

90+5

Konec zápasu.

90+5

Bakić je následně za svůj faul odměněn žlutou kartou.

90+4

Rozhodčí ještě v závěru nařídil přímý volný kop ze zajímavé pozice pro Rio Ave, které bude mít pravděpodobně poslední dnešní šanci.

90+3

Hráči Rio Ave se však s bodem najednou nechtějí spokojit. Ženou se do útoku a po další akci si vybojovali rohový kop.

90+2

90+2. STOJILJKOVIĆ - 1:1

90+2

Braga právě vstřelila branku!
Tak se fotbalisté Bragy přeci jen dočkali! Střídající NIKOLA STOJILJKOVIĆ se prosadil křižnou střelou z levé strany a vyrovnává!

90+1

Hlavní sudí Tiago Martins se rozhodl nastavit čtyři minuty, což je ještě dost času pro domácí na to, aby dokázali vyrovnat. Na útočné polovině je však Rio Ave a svého soupeře nepouští k míči.

90

V samém závěru se začínají zvedat davy fanoušků Bragy a zklamaně opouštějí stadion. Jejich oblíbenci se snaží ještě alespoň vyrovnat, zatím bezúspěšně.

89

Dlouhý míč poslal do vápna téměř z poloviny Santos, ve vápně se však domácí nedokázali dobře zorientovat a hosté stačili míč dostat za polovinu hřiště.

88

Cássio leží na hřišti a je ošetřován, spíše než na zranění to však vypadá na sbírání drahocenných vteřinek pro Rio Ave.

87

Domácí se snažili vytvořit nějaký závar před bránou hostí, jejich snaha však končí pouze faulem záložníka Santose na brankáře Cássia.

86

Centr domácího Santose z velmi slibné pozice byl naprosto nepovedený. Domácí záložník vykopl půlmetrový drn a poslal míč na tribunu.

85

Poslední střídání zápasu, ze hry jde Héldon a nahradil jej Guedes.

84

Na pravé straně se s míčem nádherně prokličkoval Santos, kterého musel zastavit až Ribeiro za cenu žluté karty.

83

Yazalde se kousek za vápnem odhodlal ke střele levačkou, jeho střela sice měla potřebnou razanci, mířila však přímo do středu brány na Marafonu.

81

Domácí nejsou schopni svého soupeře ani na chvilku zatlačit k vápnu, kde by měli možnost vymyslet nějakou akci. Rio Ave všechny náznaky dokáže překazit již v zárodku.

80

Velmi chytrou přihrávku vymyslel hostující Ribeiro na nabíhajícího Yazaldeho, k tomu se však přihrávka díky pozornému Bolymu nedostala.

79

Hosté velmi aktivně napadají a nechtějí nechat Bragu hrát. S důrazem to však teď přehnal Pedrinho, který fauloval Santose.

78

Velmi jistý Cássio dnes drží Rio Ave ve hře o tři body. Dokázal si poradit i se složitým centrem z pravé strany, který poslal Baiano.

76

Braga sice potřebuje vstřelit alespoň jednu branku, jsou to však hosté kdo je v této fázi zápasu daleko aktivnější. Další útok vedl Yazalde, spoluhráči jej však nepochopili a na centr nikdo nenabíhal.

75

Héldonovo počínání bylo nakonec vyhodnoceno jako faul na jednoho z domácích a hostující záložník tak vidí žlutou kartu.

74

Z rychlého protiútoku mohli udeřit znovu hosté, Héldon se však srazil se spoluhráčem Yazaldem a oba se svíjejí v bolestech na hřišti.

73

Domácí se nedokázali prosadit ani po akci z pravé strany, když neodcentroval Santos.

72

Žlutou kartu dostal po pár vteřinách na hřišti Novais, který drsně zastavil průnik domácích.

71

Střídají i hosté, ze hry je stažen střelec Pedro Moreira, na hřiště jde Novais.

71

A poslední střídání domácího týmu znamená, že přijde Stojiljković místo Wilsona Eduarda.

70

Znovu střídají domácí hráči, rovnou dvakrát. Nejprve střídá Vukčević, za kterého jde Bakić.

69

Domácí s postupujícím časem lehkomyslně ztrácejí míče, což se jim může vymstít! Z dalšího protiútoku pálil Wakaso, jehož střelu tečoval jeden z obránců a jen o kousek neskončila v bráně!

68

A hned z protiútoku bylo nebezpečné Rio Ave! To se dostalo do přečíslení tři na dva, vše na sebe pak vzal Ribeiro, který špatně zakončil.

67

Kombinace Bragy na pravém křídle končí velmi nepovedeným centrem do vápna, který hráči hostujícího týmu dokázali vyřešit.

66

Domácí borci mají na vyrovnání nebo otočení zápasu slabou půlhodinu, ovšem místo útoku pouze kombinují na vlastní obranné polovině, což se ani fanouškům nelíbí.

65

Domácí zahrávali další rohový kop, ovšem poněkolikáté s tím stejným výsledkem. Míč posadili pouze na hlavu prvního obránce Rio Ave.

64

Střídají i hosté. Ze hry jde útočník Gil Dias, na hrací ploše jej nahradí Yazalde.

63

Braga v druhém poločase není zdaleka tak nebezpečná, jako v tom prvním. Přitom stále prohrává a nutně potřebuje vstřelit alespoň vyrovnávací branku.

62

Centr z pravé strany se snažil poslat hostující Ribeiro, ten se však s míčem zamotal a odevzdal ho jen hráčům domácího celku.

61

Máme zde první střídání v dnešním utkání. Ze hry jde záložník Martínez, na hrací ploše jej nahradí Horta.

61

Opět další centr z levé strany, opět z akce domácích celku. A opět byl na jeho konci Wilson Eduardo, který nedokázal zacílit přesně.

60

Domácí fotbalisté se sami dostávají pod tlak sérií chyb v rozehrávce. Rio Ave velmi dobře napadá a snaží se svého soupeře donutit právě k takovýmto chybám.

58

Před ještě větší pohromou uchránil Bragu brankář Marafona! K odraženému míči se dostal ve vápně Héldon, který se snažil chytře brankáře domácích přehodit. Ten však s vypětím všech sil míč vyrazil na roh.

57

Hosté se hnali k dalšímu útoku po chybě Bragy, tu však spasil svým skluzem obránce Boly, který byl připraven a hru dobře přečetl.

56

Ani Santosův pokus z levé strany nebyl vůbec špatný, opět mu ale dobrých 30 centimetrů do brány chybělo.

55

Nélson Monte je potrestaný za faul na pronikajícího Wilsona Eduarda. Domácí mají k dispozici další standardní situaci.

55

Ke střele se dostali i hosté, na levé straně si míč blíže do středu navedl Gil Dias, jeho střela však mířila pouze do středu brány.

54

Wilson Eduardo nemířil vůbec špatně, jeho přímý kop se však pod břevno nevešel a míč tak bránu pouze přeletěl. Cássio ani nemusel zasahovat.

53

Domácí Vukčević byl faulován před vápnem Rio Ave a domácí budou mít k dispozici velmi dobrou příležitost z přímého volného kopu.

52

Dlouhou přihrávku se snažil poslat Pinto na pravé křídlo na Baiana, ten i přes rychlý sprint nedokázal míč stihnout na hrací ploše.

51

Je neskutečné, co dnes dokáží domácí fotbalisté zahodit! Na levém kraji hřiště přesprintoval jeden z domácích obránce Rio Ave, nabíhající Koka však míč nedokázal z pár metrů trefit do brány.

50

Braga si dokázala vypracovat dobrou pozici kolem vápna hostí, centr z levého křídla byl však příliš dlouhý a ve vápně nenašel nikoho v červeném.

49

Hostující hráči kombinovali na pravé straně, záhy však přišel kličkující Ribeiro o míč a bylo po akci Rio Ave.

48

Další rohový kop Bragy co se stáčel do brány, Cássio byl však i teď připraven a míč vytěsnil na další roh.

47

Braga se snaží o kombinaci středem hřiště, tam je však příliš mnoho hráčů a tak se domácí nemají kudy probít k bráně.

46

V druhém poločase obstarali první výkop hosté, krátce po rozehrávce však míč nesmyslně ztratili.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první polovinu utkání mezi domácím celkem SC Braga a hostujícím Rio Ave FC.

Domácí byli celý první poločas jasně aktivnějším, jasně lepším a pohyblivějším týmem. Jsou to ale oni, kdo jde do šaten se sklopenou hlavou a prohrává 1:0. Během první půle jsme viděli několik výborných šancí domácích hráčů, žádná z nich však nepřinesla gólovou radost. Naopak hosté se v závěru poločasu dostali k prvnímu pořádnému útoku a hned to pro ně znamenalo vedení! Centr Héldona dokázal po parádním náběhu nasměrovat do branky Pedro Moreira, takže hosté v polovině vedou 1:0!

Co nám přinese druhý poločas, to zjistíme zhruba ve 22:02.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+1

První poločas skončil.

45

Domácí se ještě v posledních minutách snaží dostat k nějaké šanci, dlouhé centr z poloviny do vápna však v poklidu sbírá Cássio.

44

Hosté napadají Bragu poměrně vysoko a domácí beci najednou začínají být nervóznější a chybují v rozehrávce. Jednu takovou chybu mohl potrestat Gil Dias, míč mu však utekl.

43

Ani další akce z levé strany nekončí nějakou významnější šancí domácího týmu, kterému tak čas na vyrovnání v poločase dochází.

42

Domácí fotbalisté se snaží prokombinovat do vápna soupeře skrze střed hřiště, tam je však díky tuhé obraně hostí cesta zavřená.

41

Hráči Bragy se budou snažit jistě do poločasu s výsledkem ještě něco udělat, času již mají ale velmi málo.

40

40. MOREIRA - 0:1

40

Rio Ave právě vstřelilo branku!
Tak to je velký šok pro všechny na stadionu v Braze! Hosté z rychlého brejku dávají první branku utkání! Z pravé strany nacentroval Héldon a PEDRO MOREIRA si výtečně naběhl na úroveň penalty a otevírá skóre!

40

Další dobrý centr pravé strany a znovu velké nebezpečí pro hosty! Koka si naskočil na razantní centr a hlavou míjí levou tyč zhruba o metr.

39

Hosté rozjeli slušnou akci po levém křídle, zpackaná přihrávka Héldona však jejich akci nakonec úplně pohřbila.

38

Hostující Wakaso zajel velmi tvrdě zezadu do záložníka Martíneze, za což vidí od rozhodčího Martinse žlutou kartu.

37

A vzápětí další složitá situace pro brankáře Bragy! Ten si musel nadvakrát poradit se střelou z levé strany, naštěstí pro Rio Ave to zvládl.

36

Domácí útočník Koka byl doslova převálcován jedním z obránců v náběhu do vápna, rozhodčí však penaltu nenařídil, ikdyž tady asi pískat klidně mohl.

35

Krásný dlouhý pas dostal na pravou stranu domácí Baiano. Brazilský bek ale nedokázal míč zkrotit na hrací ploše a tak jej bude od brány odkopávat brankář hostí.

34

Hosté se trochu osmělili a vrhli se do napadání rozehrávku domácího týmu. Beci Bragy jsou si však v rozehrávce velmi jistí a tak zatím nechybují.

33

Ke střele z první se dostal domácí Koka, jeho pokus levou nohou byl však velice nepřesný a mířil hodně nad bránu kterou stráží Cássio.

32

Hráči Bragy opět kombinují pouze na vlastní polovině a s míčem nijak výrazně do útoku nespěchají. Z tribun je slyšet velmi hlasité povzbuzování domácího celku.

31

Hosté se teď ubránili velmi dobré akci Bragy díky obětavému zákroku Ribeira, který šel ochotně do souboje a vybojoval míč pro svůj tým.

30

Domácí svého soupeře nadále tlačí a jsou jasně lepším týmem, ovšem do větší šance se již pár minut nedokáží probojovat, obrana Rio Ave je velmi dobře zformovaná.

28

Ve středu hřiště zůstal ležet jeden z hostujících hráčů, který se po střetu s domácím Vukčevićem drží za tříslo. Vukčević by si měl dávat velký pozor, aby pro něj utkání neskončilo předčasně.

27

Hosté však standardní situaci vůbec nevyužili. Centr z levé strany se pomalu snášel přímo do náruče Marafony, který byl pochopitelně připraven.

26

První žlutou kartu dnes dostává domácí Vukčević, který zastavil přihrávku na jednoho z hostujících hráčů rukou.

25

Další vydařená akce Bragy, opět z pravého křídla. Martínez však nejvhodnější moment k centru prováhal a tak trefuje pouze obránce Rio Ave.

24

Hráči domácího týmu dnes hrají velmi dobrý fotbal a s tímto výkonem musí být otázkou času, než padne první branka. Teď se do vápna prokličkoval aktivní Martínez, míč se mu však zamotal pod nohy a tak jej ztratil.

23

23.

23

Pěkný centr z levé strany poslal jeden z domácích borců. Na malém vápně jej hlavou našel Wilson Eduardo, který míč razantní hlavičkou trefoval k levé tyči, tu však o kousek minul!

22

Braga drží míč ve své moci a snaží se prosadit kombinací středem hřiště. Tento záměr však i díky obranné snaze Tarantiniho tentokrát nevychází.

21

Další nepřesný střelecký pokus si připisuje domácí Martínez. Ten se uvolnil na levé straně, jeho střela levačkou však míjí bránu o velký kus.

20

Do ojedinělého protiútoku se dostali i hostující fotbalisté, ti si však v kombinaci před vápnem neporozuměli a míč tak záhy ztratili.

19

19.

19

No a další rohový kop Cássia musel pěkně vylekat! Míč se stáčel krásně do horního rohu branky a hostující brankář se měl co natahovat, aby jej vytěsnil mimo tři tyče.

18

Domácí rozehráli rohový kop z levé strany velmi šikovně, na zadní tyči jej chtěl usměrnit Baiano, míč však trefil jen do protihráče z čeho bude další roh.

16

Fotbalisté Bragy jsou v první čtvrthodině hry jasně lepším celkem a dostávají svého soupeře pod velký tlak. V gólový úspěch se jim tlak však přetavit nedaří.

15

Domácí fotbalisté předvedli velmi pohlednou kombinaci ve vápně hostí! Ta končila lehkým centrem na malé vápno, kde sice jeden z domácích míč hlavou zasáhl, jeho hlavička však neměla patřičnou razanci.

14

Braga ztratila míč na útočné polovině a do protiútoku tak mohli jít borci Rio Ave. Ti však akci zakončili uspěchaným centrem do vápna, který však nenašel žádného adresáta.

13

Další dobrá akce domácí Bragy. Pedro Santos se dokázal uvolnit na pravém rohu vápna a křižnou střelou po zemi se snažil prostřelit hostujícího brankáře. Ten byl však opět pozorný.

12

12.

12

Wilson Eduardo dnes poprvé vyzkoušel pozornost Cássia! Z levé strany si navedl míč a pumelicí z dvaceti metrů jej přinutil k prvnímu dobrému zákroku!

11

Na hranici vápna zkoušel poslat lehkou přihrávku do vápna Vukčević, na Koku se však seběhli dva obránci a přihrávka k němu ani nedošla.

10

Domácí fotbalisté tlačí svého soupeře a podařilo se jim ho zamknout ve vápně. Ani další šance však nijak výrazně neohrozila branku Rio Ave.

9

Na pravém křídle šikovně prostrčil Mauro míč na nabíhajícího Wilsona Eduarda, ten však přes svého obránce nedokázal ani nacentrovat do vápna.

8

Hostující Rúben Ribeiro se hodně vztekal, když mu rozhodčí odpískal faul na obránce Bragy. Ribeiro mohl jít do slibné šance, z toho však nakonec nic nebude.

7

Z velké dálky to zkusil domácí Santos, jeho pokus byl však velmi nepřesný a bránu Cássia tak vůbec nedokázal ohrozit.

6

Středem hřiště se snažil probít domácí záložník Vukčević, při jeho průniku jej však fauloval Monte. Domácí tak mají k dispozici standardní situaci.

5

Domácí fotbalisté kombinují na své obranné polovině a snaží se založit útočnou akci. Hráči Rio Ave vyčkávají zatažení v hlubokém obranném bloku.

4

Domácí chybovali na levém kraji obrany, naštěstí pro ně však nedokázal Wakaso míč udržet, čímž se hosté sami připravili o možnost vytvořit si šanci.

3

Prudkou přihrávku se snažil na levém křídle zastihnout domácí Martínez, míč však zkrotil až za autovou čárou, což znamená aut pro hosty.

2

Na levé straně se snažil založit rychlou akci bek hostí Pedrinho, obránci Bragy mu však jeho úmysl překazili.

1

Zápas právě začal! Úvodní výkop obstarali hráči domácí Bragy, kteří hrají v červené kombinaci. Hosté jsou dnes v bílých dresech.

1

Utkání právě začalo.
Oba celky jsou již na hrací ploše, tudíž utkání během pár desítek vteřin může odstartovat!
Úvodní sestavy:

SC Braga: Marafona – Baiano, Boly, André Pinto, Marcelo Goaino – Pedro Santos, Mauro, Vukčević, Martínez – Wilson Eduardo, Koka.
Náhradníci: Matheus – Rosić, Bakić, Ferreira, Stojiljković, Horta, Tiba.

Rio Ave FC: Cássio – Rafa, Nélson Monte, Roderick, Pedrinho – Wakaso – Rúben Ribeiro, Tarantini, Pedro Moreira, Héldon – Gil Dias.
Náhradníci: Rui Viera – Cassamá, Guedes, Krovinović, Ronan, Novais, Yazalde.

Rozhodčí: Tiago Martins – Campos, Mota. (vš. Portugalsko).

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Rio Ave FC

Hosté se v minulé sezóně dokázali umístit na skvělém 6. místě, což jim zajistilo vstupenku do evropských pohárů. V nich se prokousali až do třetího předkola Evropské ligy, kde dokázali dvakrát remizovat se Slavií Praha, která nakonec postoupila. V prvním kole nového ročníku hráči Rio Ave přivítali na vlastním hřišti Porto, které hladce zvítězilo 3:1 a Rio Ave tak má rozhodně co napravovat.
SC Braga

Domácí tým se v loňské sezóně dokázal umístit na 4. pozici, která zajišťuje účast ve skupinové fázi Evropské ligy. Díky tomu Braze odpadla hromada starostí s účastí v předkolech a mohla se tak soustředit pouze na začátek nového ligového ročníku. V prvním letošním kole dokázala Braga zvítězit nejtěsnějším možným rozdílem na hřišti Guimarese, takže do tabulky zapsala tři body a momentálně je v neúplné tabulce na 8. místě. V dnešním utkání je favoritem a bude si chtít připsat další výhru.
Krásný pondělní večer všem fanouškům a fanynkám portugalské kopané! Dnes je na programu druhé kolo nejvyšší portugalské soutěže a my se zaměříme na utkání mezi domácím celkem SC Braga, který bude favoritem, a hostujícím Rio Ave FC. Úvodní výkop dnešního utkání je naplánován na 21:00 a textovým přenosem vás přenose Jakub Hataš.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

SC Braga – Rio Ave FC

1:1

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 90+2. Stojiljković – 40. Moreira

Karty:   26. Vukčević (BRG), 90+5. Bakić (BRG) – 38. Wakaso (AVE), 55. Monte (AVE), 72. Novais (AVE), 75. Héldon (AVE), 84. Ribeiro (AVE)

Držení míče: 64 % : 36 %.
Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 10:3. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 16:16.

SC Braga: Marafona – Baiano, Boly, André Pinto, Marcelo Goaino – Pedro Santos, Mauro, Vukčević (70. Bakić), Martínez (61. Horta) – Wilson Eduardo (71. Stojiljković ), Koka.
Náhradníci: Matheus – Rosić, Bakić, Ferreira, Stojiljković, Horta, Tiba.

Rio Ave FC: Cássio – Rafa, Nélson Monte, Roderick, Pedrinho – Wakaso – Rúben Ribeiro, Tarantini, Pedro Moreira (71. Novais), Héldon (85. Guedes) – Gil Dias (64. Yazalde).
Náhradníci: Rui Viera – Cassamá, Guedes, Krovinović, Ronan, Novais, Yazalde.

Rozhodčí: Tiago Martins – Campos, Mota. (vš. Portugalsko)