Menu

Fotbal

Liga mistrů (předkola)

GNK Dinamo Záhřeb – FC Red Bull Salzburg

1:1

konec (0:0)

16.08.2016, 20:45 • Stadion Maksimir, Záhřeb • Play-off • Jan Havlovic (@jeanhavlovic)

Tipsport: 2.7 3.15 2.8 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Dnešní zápas je u konce! GNK Dinamo Záhřeb nerozehrálo dvojzápas s FC Red Bull Salzburg příliš dobře, doma remízovalo 1:1. Naopak, na straně rakouského celku bude panovat spokojenost!

První poločas dnešního úvodního duelu play-off Ligy mistrů sice branku nenabídl, avšak viděli jsme několik velkých šancí. Tu největší měl po půl hodině rakouský stoper Hinteregger, který hlavičkoval z malého vápna, avšak Eduardo ho vychytal! V samotném závěru zahrozili domácí, jmenovitě Soudani, jehož střílený centr vyrazil Walke pouze před sebe, Schwegler však míč odkopl do bezpečí.

Do druhého poločasu vstoupil výrazně aktivněji Salzburg, který se dočkal po hodině hry, kdy se po krásném centru Wandersona prosadil mladý Valentino Lazaro! Dinamo muselo být po obdržené brance aktivnější a otevřelo hru. Vyrovnání se chorvatský mistr dočkal patnáct minut před koncem základní hrací doby, kdy se z penalty prosadil Marko Rog.

Více už však Dinamo nestihlo, a tak si Salzburg z Chorvatska odváží nadějný výsledek 1:1!

To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic. (22:41:06)
Držení míče: 59 % : 41 %.
Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 10:7. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 9:19.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Na pravé křídlo dostal ideální centr Lazaro, který hledal za obranou Valona Berishu. Norskému záložníkovi však ve skluzu zhruba půl metr chyběl, aby míč zasáhl!

90+2

Ante Ćorić dostal prostor na levé straně, píchl si míč do středu a pohotově vystřelil. Jeho střela před Walkem skočila, avšak zkušený německý brankář si poradil!

90+1

Chorvatský mistr se ještě v závěru pochopitelně pokouší vstřelit druhou branku, avšak jak jsem již říkal, obrana Salzburgu dnes pracuje na jedničku!

90

Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!

90

Salzburg v závěru dnešního utkání dokázal vybojovat rohový kop, kterého se zhostil Valon Berisha. Centr norského fotbalisty hledal ve vápně Gulbrandsena, avšak Eduardo dokázal míč vyboxovat!

89

Stoper Benković zvolil z vlastní poloviny nákop na útočnou polovinu, kam směřoval za míčem Alžířan Soudani. Ten však vybíhal, dle názoru pomezního, z ofsajdu, a tak je hra přerušena.

88

Dinamo se pokoušel prokombinovat se do vápna přes levou stranu, avšak obrana rakouského mistra v dnešním utkání pracuje zatím opravdu velmi dobře!

87

87. Lainer měl v závěru na noze druhý gól svého týmu

87

Salzburg měl teď obrovskou šanci na to, jak si vzít zpět ztracené vedení! Valon Berisha dostal míč do středu hřiště a v pádu dokázal míč posunout na osamoceného Lainera, který však v obrovské šanci branku přestřelil!

86

Na levé straně svedl ostrý souboj Ulmer se obráncem Stojanovičem. Rakouský bek musí být po tomto souboji ošetřen a odchází za postranní čáru.

85

Marko Rog táhl další akci svého týmu středem hřiště! Chorvatský útočník přenechal míč Soudanimu, který z voleje vypálil. Jeho ránu sice tečoval Hinteregger, avšak Walke míč stihl na hrací ploše.

84

Benković krásně přenesl hru na levou stranu, kde se nacházel Henríquez. Střídající hráč si na souboj s Ulmerem netroufl, a tak raději vrátil míč ke stoperům.

83

Salzburg se nyní po delší době dostal na delší dobu na útočnou polovinu. Rakouský mistr šetří čas, neboť i výsledek 1:1 je pro hosty skvělou výchozí pozicí do odvety!

82

K rohovému praporku přišel Valon Berisha, který se zhostil rozehrávky rohového kopu. Norský reprezentant poslal míč do středu hřiště, avšak obrana Záhřebu dokázala míč odhlavičkovat!

81

Lazaro obdržel na levou stranu přihrávku od Ulmera a postupoval vpřed. Následně se od Stojanoviće odrazil míč do zámezí a bude z toho rohový kop.

80

Následné standardní situace se ujal Ante Ćorić, jehož centr odvrátil Lazaro pouze k Rogovi, jehož ránu zablokoval Ćaleta-Car. Domácí se dožadovali odpískání další penalty za hru rukou, avšak rozhodčí nechává hru plynout dál!

79

Marko Rog je dnes prostě všude! Na domácího útočníka dostal míč Alexandru Matel, který zabojoval u postranní čáry. Rog byl následně ve středu hřiště faulovaný Bernardem a u míče zůstane chorvatský mistr.

78

Salzburg provádí své druhé střídání v tomto zápase. Ze hřiště odchází Wanderson, kterého nahrazuje Lainer. Střídá také Dinamo, trenér Kranjčar stahuje ze hry Fernandese, kterého nahrazuje Henríquez.

76

76. Marko ROG - 1:1

76

Dinamo Záhřeb právě vstřelilo branku!
A máme srovnáno! K pokutovému kopu se postavil sám faulovaný, tedy MARKO ROG! Nejaktivnější hráč domácího celku v dnešním zápase poslal míč s klidem do středu branky a srovnává na 1:1!

75

75. Faul Bernarda na Roga

75

Bernardo chtěl ve vápně zasáhnout míč, nicméně to se mu nepovedlo a místo toho zasáhl nohu Marka Roga!

75

Penalta pro Záhřeb!

74

Gulbrandsen si zpracoval dlouhý nákop od Walkeho a pokoušel se projít přes Benkoviće. Chorvatský stoper však dnes předvádí hodně jistý výkon a Gulbrandsena o míč obral.

73

73. Velká šance Ćoriće

73

A Dinamo nyní mělo obrovskou šanci na vyrovnání! Marko Rog skvěle rozehrál standardní situaci z pravé strany a svým centrem našel před brankou zcela volného Ante Ćoriće. Střídající hráč však míč poslal odrazem o zem nad branku Walkeho!

72

Na pravém křídle ukázal svou rychlost alžírský křídelník Soudani, který se velmi rychle obtočil kolem Hintereggera, a ten fauloval, za což dostává zaslouženě žlutou kartu!

71

Dinamo přebralo v posledních minutách inciativu, avšak zatím se domácím hráčům nedaří prokombinovat do nějaké zajímavější střelecké pozice.

69

Lazaro prodloužil centr Schweglera na pravou stranu, kam nabíhal střídající Gulbrandsen. Norský útočník se však nedokázal prodrat před Benkoviće, který ohlídal, aby se míč dokutálel do zámezí.

68

Ante Ćorić následný roh i sám rozehrál, avšak centr se mu příliš nepovedl. Míč se vrátil na levou stranu, odkud Ćorić centroval, avšak mladý fotbalista míč špatně zpracoval, a ten skončil v zámezí.

67

Střídající Ćorić se dostal na levé straně k odraženému míči – zvolil centr, který se od Schweglera odrazil do zámezí a bude z toho rohový kop!

66

Rakouský mistr má dnešní utkání výborně rozehrané a v těchto minutách rozhodně nikam nespěchá! Salzburg vybojoval rohový kop, kterého se zhostil Lazaro, avšak jeho centr neznamenal pro domácí branku nebezpečí.

65

Podruhé v tomto zápase střídá i domácí kouč Zlatko Kranjčar. Ze hřiště odchází Domagoj Antolić, na jehož místo přichází další mladá naděje chorvatského fotbalu – Ante Ćorić.

63

Óscar Garcia zcela logicky reaguje na průběh zápasu a posílá na hřiště čerstvého útočníka. Ze hřiště odchází Jonathan Soriano, kterého na hřišti nahrazuje norský forvard Gulbrandsen.

62

Dinamo vybojovalo standardní situaci, které se již tradičně ujal Marko Rog. Jeho centr směřoval do středu vápna, avšak pozorný Bernardo dokázal míč odhlavičkovat!

61

Sigali si při zpracování míč příliš předkopl, a tak se do souboje dostal Berisha. Norský reprezentant šel do skluzu, avšak zasáhl i argentinského stopera a hra je přerušena!

59

59. Valentino LAZARO - 0:1

59

Salzburg právě vstřelil branku!
A máme tady úvodní branku dnešního utkání, kterou střílí VALENTINO LAZARO, jenž šokoval zaplněný Stadion Maksimir! Salzburg vstoupil do druhého poločasu velmi aktivně a po hodině hry přichází zasloužená odměna. Laimer posunul míč na pravou stranu, kde se nacházel Wanderson. Nová posila Red Bullu přesným centrem našla Lazara, a ten nedal Eduardovi šanci zasáhnout!

58

Z následného rohového kopu se domácím nepodařilo ohrozit branku soupeře a dopředu míří Salzburg!

58

Antolić obdržel na levou stranu přihrávku od Benkoviće, míč si zpracoval a následným centrem hledal na hrotu Fernandese. Před ním míč odehrál Ulmer na rohový kop!

57

A domácí kouč Zlatko Kranjčar provádí první střídání! Bojan Knežević v dnešním utkání nebyl příliš vidět, a tak po necelé hodině hry odchází ze hřiště. Na jeho místo přichází Pavičić.

55

Následného rohového kopu se ujal Valon Berisha, kterému se však centr vůbec nepovedl a norský záložník poslal míč do zámezí!

54

Salzburg mířil do dalšího nebezpečného protiútoku a je vidět, že se rakouskému mistrovi nástup do druhého poločasu hodně povedl. Soriano posunul míč doprava na Wandersona, jehož přízemní střelu na vzdálenější tyč tečoval Eduardo na roh!

53

Dopředu se dostalo také Dinamo, které si rovněž vybojovalo rohový kop. Chorvatský mistr jej však rozehrál opravdu hodně špatně a míč mají rázem hosté.

51

Rakouský mistr nyní vybojoval rohový kop, který rozehrál Berisha společně s Sorianem. Prvně jmenovaný nakonec nebezpečně odcentroval před branku, kde míč na poslední chvíli odvrátil Benković!

50

50. Nebezpečná střela Lazara

50

Salzburg se velmi rychle dostal na útočnou polovinu a kombinoval před vápnem. Jonathan Soriano spadl po souboji s Benkovićem, nicméně míč se odrazil před Lazara, jehož přízemní rána nebyla vůbec špatná! Eduardo se však natáhl a míč lapil!

49

Nebezpečná standardní situace Dinama! Marko Rog poslal z pravé strany dlouhý nákop do pokutového území a míč se málem snesl na nohu Sigali, avšak ten nedokázal míč zpracovat, neboť byl bráněný Hintereggerem.

47

Na trávníku teď zůstal ležet mladý záložník Konrad Laimer, který tvrdě narazil v souboji na Brazilce Jonase. Po chvilce se však Laimer sám zvedl a vypadá to, že ani nebude potřeboval lékařské ošetření.

46

Hlavní rozhodčí právě zahájil druhý poločas! Oba týmy zatím nastupují ve stejné sestavě, ani jeden z trenérů zatím nesáhl k žádné změně.

46

Začal druhý poločas.
První poločas dnešního úvodního duelu play-off Ligy mistrů sice branku nenabídl, avšak viděli jsme několik velkých šancí. Tu největší měl po půl hodině rakouský stoper Hinteregger, který hlavičkoval z malého vápna, avšak Eduardo ho vychytal! V samotném závěru zahrozili domácí, jmenovitě Soudani, jehož střílený centr vyrazil Walke pouze před sebe, Schwegler však míč odkopl do bezpečí.

Salzburg může být zatím s průběhem tohoto zápasu spokojený, neboť s Dinamem zatím hraje vyrovnaně a byl blízko i úvodní branky. Druhý poločas tohoto duelu začne přibližně v 21:47.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+1

První poločas skončil.

45+1

45+1. Závěrečná šance Soudaniho

45+1

Dinamo mířilo do nebezpečného protiútoku, který táhl přes pravou stranu Soudani! Následný střílený centr alžírského útočníka Walke vyrazil pouze před sebe. Naštěstí pro Salzburg, v daném prostoru se nacházel jeden z hostujících hráčů, který míč odkopl!

45

Ulmer posílal aut na Lazara, který měl však na zádech bránícího Benkoviće, který se dostal před rakouského křídelníka a míč odkopl do bezpečí!

44

Lazaro si na levé straně pohledně zpracoval míč, který si navedl do středu hřiště a vypálil. Při dopadu však nepříjemně spadl na blokujícího Sigaliho, který by však dle všeho měl být v pořádku.

43

Rakouský mistr se dostal pohlednou kombinací na útočnou polovinu, kde dostal prostor Hinteregger, který ostře vypálil. Jeho ráně však chyběla větší přesnost a míč letěl vysoko nad branku.

42

To velmi rychle rozehrál rumunský bek Matel, který našel Antoliće. Domácí kapitán se obtočil s míčem a odcentroval, avšak pozorný Hinteregger, který se na konci sezony vrátil z hostování z Gladbachu, míč odkopl.

41

Na levém křídle operoval s míčem Fernandes, kterému se však nepovedlo přejít přes Ćaletu-Cara. Chilský útočník však vybojoval alespoň autové vhazování.

40

Lazaro se pokoušel zakombinovat na levé straně s Bernardem, avšak do jejich kombinace se vložil Matel, který míč poslal razantním odkopem na soupeřovu polovinu.

39

Walke hledal dlouhým odkopem Lazara, který si dělal prostor přes Stojanovićem. Chorvatský obránce však rakouského křídelníka fauloval a u míče zůstane úřadující rakouský mistr.

38

Salzburgu se však standardní situace příliš nepovedla a Dinamo mohlo jít do protiútoku. Vše však zažehnal Laimer, který taktickým faulem poslal na trávník Antoliće.

37

Dlouhý odkop Walkeho skončil ve středu hřiště, kde se nacházel Bernardo. Brazilský středopolař si míč krásně zpracoval a postupoval vpřed. Následně ho však poslal k zemi skluzem Sigali, který dostává zcela zaslouženě žlutou kartu.

36

Lehké zdravotní problémy má teď hostující kapitán, Jonathan Soriano, kterého poslal k zemi při skluzu Benković. O faul se však nejednalo, neboť domácí hráč vzal především míč.

34

Sigali odvedl na pravé straně skvělou práci, když obral o míč Bernarda. Následně však pokazil přihrávku a u míče je znovu rakouský mistr.

33

Rohového kopu se zhostil Marko Rog, který rozehrává většinu standardní situací Dinama. Jeho přetažený centr se snesl na hlavu Sigaliho, který namířil svou hlavičku vysoko nad branku.

32

32. Hintereggera vychytal Eduardo

32

Teď byli blízko úvodní brance také domácí! Soudani poslal z pravé části vápna míč před branku, kde čekal Rog. Chorvatský hráč dostal míč od Hintereggera, avšak střela mu příliš nesedla, tečoval ji Ćaleta-Car a je z toho roh!

31

Následného rohového kopu se zhostil Jonathan Soriano, jehož centr však nebyl tak povedený a obrana Dinama si dokázala poradit.

30

A teď jsme viděli největší šanci dosavadního průběhu zápasu! Valon Berisha skvěle zakroutil míč před branku, kde se balon snesl na hlavu Hintereggera. Jeho hlavičku však reflexivně Eduardo vyrazil na rohový kop!

30

Salzburg však v posledních minutách přidal na obrátkách a je aktivnějším týmem. Na levé straně byl faulován Ulmer a je z toho další zajímavá standardní situace!

29

Lazaro se protáhl na levé straně přes Stojanoviće a postupoval do pokutového území. Jeho následná přihrávka však skončila u Benkoviće, který se s tím "nemazal" a míč odkopl.

27

První žlutou kartu dnešního utkání dostává Duje Ćaleta-Car, který špatně zareagoval na kličku Fernandese, a tak svého protihráče poslal k zemi.

27

27. Nebezpečná standardní situace Berishy

27

Povedená rána! Exekuce se ujal Valon Berisha, norský reprezentant, kterému střela poměrně sedla, avšak míč se stáčel ven z branky, a tak nakonec skončil mimo! Domácím fanouškům však při pohledu na tuhle střelu jistě zatrnulo!

26

Teď bude mít k dispozici zajímavou standardní situaci také Salzburg! Soriano si chtěl přehodit ve středu hřiště Benkoviće, ten zahrál rukou a hra je přerušena!

25

Marko Rog je zatím nesmírně aktivní, nyní se dokázal uvolnit přes dva hráče a následně přesně přihrál na Fernandese, který posunul míč do středu pro Soudaniho, jenž však v rozhodujícím momentě podklouznul a poslal míč vysoko nad branku.

23

Na pravé straně svedl sprinterský souboj Ulmer s domácím Soudanim. Do souboje se vložil Hinteregger, který se zmocnil míče. Těsně poté rozhodčí odpískal faul Soudanimu, který držel Ulmera v souboji za dres.

22

22. Fernandes střílel pouze do boční sítě

22

Bernardo přišel ve středu hřiště o míč, čehož Dinamo okamžitě využilo a šlo do protiútoku! Z pravé strany poslal míč do vápna Stojanović, jehož centr chtěl odkopnout Hinteregger – nepovedeně, a tak se ke střele dostal Fernández, který však mířil pouze do boční sítě!

21

Na levé straně svedl ostrý souboj domácí Stojanovič s Lazarem, po kterém oba skončili na zemi. Míč však zůstane v moci domácích, neboť Lazaro zahrál rukou.

20

Marko Rog si udělal ve středu hřiště prostor, obešel Bernarda a následně roztáhl hru do strany. Matel míč vrátil do středu, odkud vystřelil Jonas. Rána brazilského záložníka však byla zablokovaná.

19

Hráči rakouského mistra byli velmi aktivní při napadání, avšak zatím se hostům nedaří získat míč, neboť Dinamo je v kombinace velmi silné.

18

Dinamo mělo k dispozici zajímavou standardní situaci po nedovoleném zákroku Bernarda. Exekuce se ujal Marko Rog, avšak mladý chorvatský útočník mířil vysoko nad branku soupeře.

17

Domagoj Antolić si na levé straně vychutnal Schweglera krásnou zasekávačkou, avšak celou akci pokazil špatným centrem, který odkopl Ćaleta-Car.

16

Domácí celek se po nepříliš přesvědčivém odkopu hostujícího brankáře dostalo znovu k míči, avšak kombinace nebyla ideální, a tak se míč k Walkemu vrátil.

16

Dinamo velmi rychle otočilo hru a mířilo vpřed. Z pravé strany centroval Stojanovič, avšak je z toho pouze roh. Následný centr Roga našel Soudaniho, nicméně jeho hlavička mířila mimo branku.

15

Salzburg se postupně probouzí a nyní mířil do dalšího nebezpečného protiútoku. Wanderson však situaci nevyřešil dobře a míč skončil v zámezí.

13

Rakouský mistr se usadil na útočné polovině a byla z toho nebezpečná situace! Z pravé strany odcentroval Schwegler, jehož centr se snášel na zadní tyč, kde se nacházel Wanderson. Před ním míč odhlavičkoval Sigali a následně střely Berishy mířila vysoko nad!

12

Teď Salzburg postupoval do nebezpečného brejku, který táhlnul po pravé straně Lazaro. Ten si chtěl narazit míč se Sorianem, avšak patička zkušeného španělského forvarda mířila pouze k Benkovićovi.

12

Dlouhý nákop portugalského brankáře ve službách Dinama hledla ve středu hřiště Soudaniho, který hlavičkou prodloužil míč na pravou stranu, kam nabíhal Kneževič. Před ním však míč odpálil Ulmer.

11

Teď se pokoušel o něco kloudného na útočné polovině i rakouský mistr, nicméně kombinace mezi Wandersonem a Sorianem nebyla úplně ideální, a tak míč skončil u brankáře Eduarda.

10

Fernándes krásně sklepl míč na rozběhnutého Benkoviće, který svému spoluhráčovi následně míč vrátil. Chilský útočník se opřel do míče z velké dálky, avšak jeho střelu si pohlídal Walke.

8

Záhřeb pokračuje v aktivním výkonu na útočné polovině. Ve středu hřiště si udělal prostor Kněževič, jehož rána však byla zblokována. Následně se k odraženému míči dostal Jonas, jehož přízemní rána však mířila mimo.

7

Chorvatský mistr kombinoval na útočné polovině, avšak vše pokazil Stojanović, který nepřesně přihrál na Soudaniho, čímž daroval míč soupeři.

7

Aktivní Marko Rog svedl ve středu hřiště souboj hned s dvojicí protihráčů, proti které však dokázal míč udržet a navíc byl faulován, tudíž Záhřeb zůstane u míče.

6

Hodně zajímavé řešení rozehrávky rohového kopu zvolil Soriano, který stříleným, přízemním centrem našel před vápnem rozběhlého Wandersona, který se opřel do míče, avšak trefil pouze Soudaniho!

5

Lazaro si ve středu hřiště zpracoval přihrávku od Laimera a pohotově vystřelil. Střelu mladého rakouského křídelníka tečoval jeden z domácích hráčů a je z toho roh!

5

Rakouský mistr se zatím nemůže dostat do kloudné kombinace na útočné polovině. Teď možná bude mít možnost, neboť bude Schwegler vhazovat.

4

Soudani na pravé straně zamotal hlavu Ulmerovi, přes kterého dokázal odcentrovat na Roga. Aktivní útočník si míč zpracoval, avšak po souboji s Hintereggerem o něj přišel.

4

Úvodního rohového kopu dnešního utkání se ujal Marko Rog, jehož centr sice našel ve středu vápna Soudaniho, avšak tomu hlavička vůbec nesedla.

3

Po pravé straně postupoval aktivní Rog, který intuitivně přenechal míč Stojanovičovi, který odcentroval, nicméně jeho centr byl sražen na rohový kop!

3

Salzburg vstoupil do dnešního duelu s lehce pasivní taktikou, alespoň tak to po třech minutách vypadá. Schwegler posílal dlouhý aut po pravé straně, avšak Wanderson se přes obránce k míči nedostal.

2

Marko Rog se pokoušel uvolnit ve středu hřiště, avšak přes pozorného Konrada Laimera si cestu vpřed neproklestil.

1

Benković posílal střílenou přihrávku středem na Fernandese, avšak poprvé se v akci ukázal domácím fanouškům chorvatský stoper ve službách Salzburgu, Duje Ćaleta-Car, který předvedl jistý odkop.

1

Hlavní rozhodčí Tasos Sidiropoulos právě zahájil dnešní utkání. Úvodní výkop měli k dispozici domácí fotbalisté, kteří se hned pokoušeli dostat míč dlouhým nákopem na hrotového útočníka, avšak Hinteregger míč odhlavičkoval.

1

Utkání právě začalo.
Jonathan Soriano a Domagoj Antolić právě losují, úvodní výkop už se blíží!
Ještě jednou příjemný podvečer! Oba týmy již vycházejí z útrob stadionu a přicházejí na trávník Stadionu Maksimir. Samotné utkání začne přibližně za čtyři minuty.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

GNK Dinamo Záhřeb: Eduardo – Stojanovič, Sigali, Benković, Măţel – Kneževič, Jonas – Antolić (C) – Soudani, Rog, Fernandes
Náhradníci: Śenoer .- Henríquez, Paulo Machado, Gojak, Pavičić, Schildenfeld, Corić

FC Red Bull Salzburg: Wake – Schwegler, Ćaleta-Car, Hinteregger, Ulmer – Lazaro, Laimer, Bernardo, Berisha – Wanderson, Jonathan Soriano (C)
Náhradníci: Stankovic – Upamecano, Samassékou, Dabbur, Minamino, Gulbrandsen, Laimer

Rozhodčí: Tasos Sidiropoulos – Efhimiadis, Kostaras (vš. GRE).
Příjemný večer všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Liga mistrů má dnes na programu své úvodní zápasy čtvrtého předkola. My se společně zaměříme na souboj GNK Dinama Záhřeb s FC Red Bull Salzburg. Úvodní výkop je naplánován v chorvatském hlavním městě v 20:45 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
GNK DINAMO ZÁHŘEB
Dinao Záhřeb je tradičním chorvatským týmem, který každý rok pravidelně bojuje o účast v základní skupině Ligy mistrů. V loňské sezoně se Záhřeb dokázal probojovat do hlavní fáze, avšak ve společnosti Arsenalu, Bayernu a Olympiakosu obsadil až poslední místo ve skupině.

Záhřeb se aktuálně drží také na čele chorvatské ligy, která má odehráno již pět kol. Celek z chorvatského hlavního města zatím v lize pouze jednou remízoval a má na kontě třináct bodů. O tomto víkendu se Záhřeb představil před vlastními fanoušky v zápase s Interem Zaprešić a 2:1. Na toto utkání dorazilo pouhých 1691 diváků, dnes se čeká rozhodně daleko lepší návštěva, a tak se můžeme těšit na skvělou atmosféru, kterou chorvatští fanoušci umějí vytvořit.

Dinamo již absolvovalo dvě předkola! Ve druhém předkole si Záhřeb dokázal poradit s moldavským týmem Vardar (2:1, 3:2) a v předchozím předkole předčil Dinamo Tbillisi (2:0, 1:0). Záhřeb se tak zatím v letošní "Evropě" drží na vítězné vlně, což by zcela jistě rád udržel i po dnešním utkání!
FC RED BULL SALZBURG
Rakouský mistr se již několik sezon marně snaží prokousat do hlavní fáze Ligy mistrů, většinou vždy skončí v play-off. I letos má elitní rakouský celek ambice dostat se do základní skupiny LM, avšak dvojzápas se Záhřebem bude hodně těžký!

Salzburgu se navíc příliš nepovedl vstup do soutěže – úvodní zápas prohrál, následující remízoval, ve zbylých dvou už však zvítězil a aktuálně se drží na čtvrtém místě. Ve víkendovém utkání s Salzburg představil na hřišti Riedu, kde v lehce oslabené sestavě zvítězil 2:0.

I rakouský celek zatím drží v letošní "Evropě" neporazitelnost a navíc ještě neinkasoval! V dosud posledním předkole dokázal Salzburg porazit Partizani Tiranu po výsledcích 1:0 a 2:0!

GNK Dinamo Záhřeb – FC Red Bull Salzburg

1:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 76. Rog (pen.) – 59. Lazaro (Wanderson)

Karty:   37. Sigali (ZAG) – 27. Ćaleta-Car (SLZ), 72. Hinteregger (SLZ)

Držení míče: 59 % : 41 %.
Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 10:7. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 9:19.

GNK Dinamo Záhřeb: Eduardo – Stojanovič, Sigali, Benković, Măţel – Kneževič (57. Pavičić), Jonas – Antolić (65. Ćorić) – Soudani, Rog, Fernandes (78. Henríque)
Náhradníci: Śenoer .- Henríquez, Paulo Machado, Gojak, Pavičić, Schildenfeld, Corić

FC Red Bull Salzburg: Walke – Schwegler, Ćaleta-Car, Hinteregger, Ulmer – Lazaro, Laimer, Bernardo, Berisha – Wanderson (78. Lainer), Jonathan Soriano (63. Gulbrandsen)
Náhradníci: Stankovic – Upamecano, Samassékou, Dabbur, Minamino, Gulbrandsen, Laimer

Rozhodčí: Tasos Sidiropoulos – Efhimiadis, Kostaras (vš. GRE)

Odveta: Salzburg - Dinamo Záhřeb 1:2