Menu

Fotbal

Celostátní liga staršího dorostu

FC Viktoria Plzeň – FC Hlučín

2:0

konec (1:0)

13.08.2016, 13:15 • Luční • 1. kolo • Vít Muzikář

Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dne. (15:04:20)
Rozhodčí Cihlář naposledy zapískal do píšťálky. Konečný výsledek tak lépe vyzněl pro Plzeň, která na úvod ligy staršího dorostu poráží nováčka soutěže z Hlučína 2:0 po brankách Pince a Vilčka. Nebyl to zrovna dvakrát pohledný zápas, ale tři body míří na stranu červenomodrých.

90

Konec zápasu.

88

Z nákopu Viktorie nic nebude. Míč si pohlídal Chvěja. Hlučínu ž moc nezbývá na srovnání zápasu. Holiš přišel na polovině hřiště o hrací předmět a akce Plzně bude pokračovat rohovým kopem.

87

Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Petr, přichází Suchý.

85

Po plzeňském signálu se střelou z hranice třiceti metrů prezentoval Pavlík, ale míč skončil nad brankou Hlučína. Hosté se už tlačí do útoku a mají k dispozici autové vhazování nějakých pětadvacet metrů od branky Viktorie.

84

Plzeň je po druhé brance v tomto zápase aktivnějším celkem. Utkání má pod kontrolou. Po sražené střele Pavlíka následoval roh. Hučín sice vybojoval míč, ale hostující hráč si počínal v rozporu s fotbalovými pravidly. Hosté jsou trošku frustrovaní.

82

Podraza to se svou aktivitou přehnal fauloval Vilčeka, který vybojoval přímý kop pro Plzeń, jenž skončil hlavičkou z hranice penalty nad branku Hlučína.

81

Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Vais, přichází Mudra.

79

A najednou je Viktoria při chuti. Kadar byl hodně aktivní. Míč se dostal až k Petrovi, který svoji opakovanou střelu poslal těsně vedle pravé tyče.

78

Střídání v týmu FC Hlučín: ze hřiště odchází Bernatík, přichází Urbančik.

77

77. VILČEK - 2:0

77

Plzeň právě vstřelila branku!
Viktoria vede v tomto zápase o dvě branky, neboť přizemní centr Rychnovského na hranici penalty si našel TOMÁŠE VILČEKA a plzeňský fotbalista usměrnil míč levou pozemi k levé tyči.

76

S centrem z levé strany nemá Šampalík žádné problémy. Aktivita Hlučína trošku opadla. Tempo zápasu připomíná že se hraje teprve první soutěžní zápas sezony.

75

Obrana Plzně zatím dnes srovnání nepřipustila. Akci Plzně začíná kapitán Viktorie Vacovský.

74

Petrova střela po signálu Viktorie a rohu Plzně z levé strany vystrašila hosty, protože Chvěja toho asi moc neviděl. Následně poslal svoji střelu nad branku hostů Rychnovský.

73

Opět sledujeme hru bez větších prodlev. Plzeň se snaží zvýšit svůj náskok, ale obě obrany jsou poslední dobou pevné. Viktoria zatím kontroluje hru. Dnes kopala velké množství rohových kopů.

70

Co chybělo k první brance Hlučína v tomto zápase? Moc ne! Akci hostů táhl po pravé straně agilní Pecuch, ale v obrovské šanci, kdy stál na hranici penalty přestřelili branku. Z následného kontru byla pouze střela nad branku Chvěji v podání Rychnovského.

69

Kadar zastavil nedovoleně soupeře na vlastní polovině, sudí nechal výhodu, kterou zastavil pro postavení mimo hru hlučínského fotbalisty.

67

Za obranou hostů se ocitl Vilček, ale hostující brankář byl pozorný. Skryl míč před Plzeňákem a branku nenabídla ani další akce domácích.

66

Výkop Chvěji k ničemu nevedl. Plzeň se dokáže v obraně soustředit. Akci Hlučína vedl po levé straně Ságner, ale ani tato akce nenabídla první branku hostů v dnešním zápase. Posléze rozhodčí zastavuje další akci zelenobílých pro ofsajd.

64

Macík pomohl soupeři na zem a rozhodčí mu domlouval. Je z toho standardní situace z takových čtyřiceti metrů, po které Viktoria ale neohrozila branku Chvěji.

63

Ve druhé půli se postupem času stupňuje tempo zápasu. Určitě nás čeká zajímavá půlhodinka.

61

Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Pihrt, přichází Vilček.

60

Vais to zkusil středem hřiště, ale narazil na Macíka. Plzeň ale pokračuje ve svém akci.

58

Plzeň rozšířila statistiku rohoých kopů. Zakončit se snažil Čihák i Pinc, ale z akce nakonec nic nebylo, neboť hostující obrana byla pozorná.

56

Jonáš Vais ochutnal trávník v Luční poté, co jej nedovoleně zastavil hostující hráč. Je z toho standardní situace, kterou zahrával sám postižený fotbalista. Po centru na zadní tyč viděl sudí Cihlář faul jednoho z červenomodrých. Nicméně, akci Plzně posléze zakončil nepřesnou střelou Kulhánek.

55

Střídání v týmu FC Hlučín: ze hřiště odchází Malík, přichází Podraza.

55

Střídání v týmu FC Hlučín: ze hřiště odchází Bílý, přichází Lubovský.

54

Kulháánek je prvním hráčem Plzně, který vidí žlutou kartu.

52

A zase dvojička Čihák – Pecuch v souboji. Hostující útočník moc touží po vstřelené brance. Hráči hostů kombinují na polovině hřiště, ale míč nakonec vybojoval kapitán Vacovský, který po spolupráci s Kulhánkem zaznamenal další rohový kop.

51

Vacovský ve snaze centrovat nastřelil Bílého. Ale v tomu už si musí Rychnovský vypomoci se Šampalíkem. Následuje faul ve středu hřiště, takže Viktoria o míč nepřijde.

50

Pecuch s Čihákem se zase našli, tentokráte ve středu hřiště. Pecuch vybojoval autové vhazování, ale poté o míč hosté přišli a akce Plzně začíná od Petra.

49

Kapitán Hlučína Holiš jako první vidí v dnešním zápase žlutou kartu. Následná standardní situace a tlak Plzně ke gólu nevedly.

48

Po řadě hlavičkových soubojů se hnal do útoku rychlonohý Pecuch, ale včas jej zastavil Čihák, takže hlučínský fotbalista se do zakončení nedočkal.

46

Plzeň ale tuhle akci přečkala, neboť Čihák odhlavičkoval míč a do zakončení se hnal z levé strany Petr, ale jeho zakončení bylo hodně špatné – přizemní střela skončila v náruči Chvěji.

46

Je tady start druhé půle. Rozehrávky se ujmul hostující útočník Pecuch. Hned první šance Hlučína znamená také rohový kop. Hostující hráči musí svou hru změnit.

46

Začal druhý poločas.
Omlouváme se za špatné označení střelce první branky, kterým skutečně byl Dušan Pinc.
Druhý poločas začne přibližně v 14:15.
Ve zbytku první půle se již nic závažného nestalo. Nesledujeme vůbec pohledný fotbal. Hlučín výborně brání. Plzeń musí být trpělivá při budování vlastního útoku. Brankář Šampalík toho moc na práci neměl. Plzeń se po nakonec ale dokázala prosadit zásluhou Dušana Pince. Po prvním poločase tak vedou domácí fotbalisté 1:0.

45

První poločas skončil.

42

42. PINC - 1:0

42

Plzeň právě vstřelila branku!
Je tady první branka zápasu, při které měla obrovské štěstí Viktoria, neboť hostující hráči si nedohodli při komunikaci s brankářem ve vlastním vápně, a to je stálo remízový stav, protože se míč odrazil k DUŠANU PINCOVI a ten jej poslal za záda Chvěji. Trošku smůla pro hosty, kteří najednou nesmí být zalezlí vzadu a musí začít útočit.

41

Rychnovský táhl akci Plzně po levé straně, hrací předmět si ale ukopl a následně fauloval Macíka. Myslí, že za tento zákrok mohl klidně vidět žluté napomenutí.

40

Ságner si povodil soupeře, ale Hlučín poslézeo míč přišel a na tahu tak jsou domácí fotbalisté.

38

Kebísek hledal svým centrem z poloviny hřiště spoluhráče Pechucha, ale jediné, co našel byly rukavice Šampalíka.

37

A viděli jsme plzeňský signál, který skončil sraženou střelou Rychnovského do zámezí. Plzeň o míč ale posléze přišla, neboť domácí hráč špatně vhodil aut.

36

Kulhánek si našel míč v blízkosti vápna Hlučína, jenže o hrací předmět přišel. Viktoria ale bude zahrávat rohový kop z pravé strany.

35

Hráči hostů na mě působí, že jsou výborně fyzicky připravení. Je tady autové vhazování pro hosty Hra je plynulá nekouskuje se.

34

Zatím šancí jako šafránů. Zápasu chybí tempo a hlavně to nejdůležitější, tedy branky.

33

Po autu Vaise z pravé strany a dobré práci Pavlíka se opět vyznamenala vynikající obrany hostů.

32

Tak trošku zkouškou z trpělivosti si prochází domácí celek. Hlučín se moc před branku Šampalíka nedostane.

31

Je tady další rohový kop. Těch zahrává Viktoria poslední dobou nespočet, ale tato standardní situace skončila přetaženým centrem. Na branku tak stále čekáme.

30

Pihrt zkusil šajtlí přelstít brankáře Chvěju, ale ten střelu do levé poloviny branky vyrazil na další plzeňský roh.

29

Po centru z pravé strany bylo před Chvějou. Plzeň zabral a střela Pavlíka byla složitou prácí pro brankáře hostů. Je tady další roh.

28

Ale nyní rozšíří svoji statistiku o další rohový kop. Co z něj bude?

27

Akci, kterou načal Čihák skončila po na Pincovi. Plzeň se zatím nedokáže prosadit ve finální fázi akce.

26

Plzeň více drží míč, ale obrana Hlučína působí hodně konsolidovaně, soustředěně koncentrovaně. Najít cestu k vsítěné brance je pro Viktorii těžké.

25

Míč se zhruba pětadvacet metrů od branky Hlučína odrazil k Petrovi, který jej nasměroval vysoko nad svatyni hostů.

24

Vais rozehrál roh nakrátko a to byl začátek akce, která skončila přizemní střelou Pihrta do středu branky, kde stál připravený Chvěja.

23

Pavlíkova rána z takových třiceti pěti metrů je sražena na roh jedním z hostů a Plzeň tak má k dispozici několikátý roh v první půli.

22

Moc nechybělo a Ságner pomohl jít sám na Šampalíka, jenž po výborné práci na středu hřiště jednoho ze spoluhráčů si míč nezpracoval a o hrací předmět tak přišel.

21

Konečně svítí sluníčko, ačkoliv to zpočátku vypadalo na déšť, tak jsou dnes podmínky pro fotbal ideální. Není žádné velké vedro, ani není žádné dusno.

20

Hostující Ságner nenechal Čiháka v klidu při rozehrávce a odměnou mu je získaný míč pro svůj celek. Vhazovat bude z pravé strany Kebísek.

19

Jeden z hostů předvedl na pravé straně hřiště výbornou defenzivní práci. Chvěja bude vykopávat od vlastní branky.

18

Z centru na bližší tyč nic nebylo. Zase jasná snaha Hlučína o aktivní napadání Viktorie.

17

Hlučín je celkem, který disponuje výbornou obranou. Plzeň to má v okolí vápna skutečně složité. Mezitím byla Petrova střela z takových pětadvaceti metrů sražena na roh z pravé strany.

17

Pinc si podržel Pechucha na polovině Hlučína. Hosté se dostali k míči a už plánují svoji útočnou akci.

16

Pinc napadal jednoho z hostů, ale zatím míč po autu Rychnovského z levé strany hřiště nevybojoval. Po patnácti minutách hry můžeme říci, že jsme neviděli žádnou větší šanci. Hraje se hodně opatrně z obou stran.

15

V souboji dvou devítek si domácí Pinc pomohl v rozporu s fotbalovými zákony a fauloval kapitána hostů Holiše.

13

Viktoria se snaží hrát za pomocí krátkých přihrávke, ale soupeř je pozorný. Žádné nákopy. Nic takového. Hosté přijeli spíše s taktikou, která spočívá v rychlých protiútocích. Uvidíme, jestli tato strategie bude úspěšná.

12

Hosté navíc velmi dobře pokrývají střed hřiště. Působí hodně koncentrovaně v úvodu zápasu.

11

A zase aktivní presink Hlučína. Čihákovi nezbývá nic jiného než přihrát Šampalíkovi. Zelenobílí se snaží o aktivní napadání rozehrávky Plzně.

10

Ságner nedovoleně atakoval soupeře na polovině Plzně. Následuje autové vhazování z poloviny hřiště. Míč si bere Rychnovský, který pamatuje loňský ročník v plzeňské deatenáctce.

9

Chvěja včas vyběhl a přikryl míč před Kulhánkem. Viktoria nemá klid na svoji kombinační hru. Hlučín rychle přistupuje k soupeři.

8

Právě Čihák se stal obětí faulu na vlastní osobu poté, co jej nedovoleně zastavil Pecuch. Zatím se hraje v poměrně velkém tempu.

7

Čihák nenašel přihrávkou Vaise. Hlučín je opět aktivní při svém přesinku. Viktoria nemá moc času na rozehrávku.

6

Petr to se svojí aktivitou přehnal a fauloval soupeře na polovině Hlučína. Následoval přetažený nákop a Šampalík už rozdává míč spoluhráčům.

5

A ani tentokráte z toho nebyla větší práce pro Chvěju, který po centru na penaltu mohl zůstat v klidu. Hlučín je ale aktivní, co se týče napadání soupeře.

4

Rychnovský hledal Pince. Plzeňští mají k dispozici druhý rohový kop, tentokráte z pravé strany.

3

Centr z pravé strany odvrátil Ságner. Hlučín ale zatím působí trošku ustrašeně. Viktora drží více míč, ale zatím nevystřelila na branku. Sledujeme trošku opatrný úvod zápasu.

2

Vacovský chtěl najít Pince, ale tato akce zůstala pouze u přání plzeňského fotablisty. Plzeň ale znovu vyobjovala íč a kce Viktorie začíná od Pavlíka.

1

Roh Rychnovského vyboxoval do bezpečí Chvěja. Nicméně Viktoria začíná sovji útočnou akci od vlastní branky. Hru Plzně diriguje kapitán Vacovský.

1

Dušan Pinc se jako první dotkl míče. Utkání prvního kola dorostenecké ligy mezi Plzní a Hlučínem bylo po hvizdu sudího Cihláře zahájeno. Vais po akci po levé straně vybojoval rohový kop z levé strany.

1

Utkání právě začalo.
Kapitáni Vacovský – Holiš ještě absolvují los – strana a utkání tak za malou chvíli může začít.
Oba celky nastupují na hrací plochu.
Úvodní sestavy:

FC Viktoria Plzeň: Šampalík – Kadar, Čihák, Vacovský (C), Kulhánek, Pinc, Vais, Rychnovský, Pavlík, Pihrt
Náhradníci: Suchý, Vilček, Ryška, Arzberger, Svoboda, Mudra, Valeš

FC Hlučín: Chvěja- Bílý, Kebísek, Kulig, Malík, ,Fojtík, Holiš (C), Ságner, Bernatík, Pecuch, Macík
Náhradníci: Charvát, Podraza, Urbančík, Lubovský, D´Angelli

Rozhodčí: Cihlář – Šimek, Kanta.
FC Hlučín
To se o hostech říci nedá. Hlučín je totiž nováčkem soutěže a v dnešním zápase bude v roli outsidera, což je pochopitelné. Tito dorostenci skončili v loňské sezoně v moravskoslezské lize dorostenců na prvním místě se ziskem 61 bodů. S devatenácti brankami byli nejlepší, co se týče obdržených gólu, a navíc byli první ve statistice míčů v soupeřově síti.

Dá se říci, že Hlučín může v dnešním střetnutí pouze překvapit. Uvidíme v jakém světle se představí. Přece jen, nezkušenost může hrát velkou roli a nervozita s ním spjatá také může ovlivnit hru hráčů hostí.
FC Viktoria Plzeň
Svěřenci Jiřího Kohouta mají za sebou závěr přípravy, kdy se v Německu utkali s Bayernem Mnichov a nevedli si vůbec špatně. Viktoriáni neměli daleko k remíze. Prohráli 1:2, když jediný gól červenomodrých vstřelili Rychnovský. Před sezonou panuje v kabině Plzně dobrá nálada. Dle již zmiňovaného trenéra byla letní příprava povedená a kádr je kvalitní. Mužstvo se utkalo s českými celky (Slavia, Příbram, Teplice).

Západočeši se od nového ligového ročníku musí obejít bez svého loňského nejlepšího střelce Lukáše Matějky, který zamířil do juniorky Viktorie. Plzeňské devatenáctce bude hrát do karet rozhodně to, že někteří hráči mají již zkušenosti s touto soutěží.
Hezký den z Plzně! V Luční ulici se dnes odehraje první kolo ligy staršího dorostu mezi FC Viktoria Plzeň a FC Hlučín. Výkop tohoto utkání je naplánovaný na 13:15 a textovým přenosem vás provede Vít Muzikář.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:15.

FC Viktoria Plzeň – FC Hlučín

2:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 42. Pinc, 77. Vilček

Karty:   54. Kulhánek (PLZ) – 49. Holiš (HLU)

FC Viktoria Plzeň: Šampalík – Kadar, Čihák, Vacovský (C), Kulhánek, Pinc, Vais, Rychnovský, Pavlík, Pihrt
Náhradníci: Suchý, Vilček, Ryška, Arzberger, Svoboda, Mudra, Valeš

FC Hlučín: Chvěja- Bílý, Kebísek, Kulig, Malík, ,Fojtík, Holiš (C), Ságner, Bernatík, Pecuch, Macík
Náhradníci: Charvát, Podraza, Urbančík, Lubovský, D´Angelli

Rozhodčí: Cihlář – Šimek, Kanta