Menu

Fotbal

Evropská liga (předkola)

HJK Helsinki – Beroe Stara Zagora

1:0

konec (1:0)

21.07.2016, 18:00 • Helsinki Football Stadium • 2. předkolo • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 1.68 3.47 5.2 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Tímto se s vámi loučím a budu se na vás těšit u některého z dalších zápasů Evropské ligy. (19:54:36)
Do dalšího kola postupují Helsinki! Finský tým sice vyhrál, ale po vstřelené brance doslova přestal hrát a začal bránit hubený výsledek. od první branky byla Stara Zagora jasně lepší. Na konci prvního poločasu si hostující hráči vytvořili hned několik velkých šancí, ale ani jedna neskončila v brance. Druhá pětačtyřicetiminutovka byla v režii bulharského celku, jenž byl velmi často u balonu, ale do další obrovské šance se nedostal.

90+4

Konec zápasu.

90+2

Střídání v týmu HJK Helsinki: ze hřiště odchází Medo, přichází Sebastian Dahlström.

90+2

Po jednom ze soubojů zůstal ležet na hrací ploše Medo. Domácí hráč ležel na zeleném pažitu dobré dvě minuty, což také signalizují hostující hráči.

90+1

K postranní čáře přistoupil čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se bude hrát o tři minuty nad rámec normálního času.

90

Centr z rohu zamířil na malé vápno, kde kralují obránci. Následně sice přišlo zakončení, to ale postrádalo větší razanci a skončilo tak v moci gólmana.

89

Do konce zápasu už moc času nezbývá, ale Beroe se dostane k dalšímu kopu od rohového praporku. Je jasné, který z celků ve druhém poločase na hřišti kraluje. Ovšem Stara Zagora nemůže dát gól, který by si zasloužila.

88

Jenže ani z dalšího rohového praporku hostující tým branku HJK neohrozí a navíc jsme viděli útočný faul Stare Zagory.

87

K rohovému praporku přispěchal Erik Pochanski, jehož centr srazil na branku bránící hráč. Ovšem brankář byl pozorný a míč poslal na další roh.

86

Aktivita bulharského celku nepolevuje a už vážně není na co čekat. Uvidíme další rohový kop ze strany hráčů v zelených dresech.

85

Hostující tým je stále aktivnější, ale k velkým šancím se nedostává. Stara Zagora potřebuje vsítit branku, která by poslala duel do prodloužení. Zbývá jí na to posledních pět minut plus nastavení.

84

Střídání v týmu PFC Beroe Stara Zagora: ze hřiště odchází Radoslav Kirilov, přichází Aleksandar Kolev.

83

Střídání v týmu PFC Beroe Stara Zagora: ze hřiště odchází Tom, přichází Stanislav Dryanov.

81

Zpoza vápna vystřelil jeden z domácích hráčů, ale jeho pokus neměl razanci a zamířil přesně do rukavic Blagoye Makendzhieva.

80

Na hranici pokutového území stáhl k zemi soupeře Tom. Hostující defenzivní záložník může být rád, že neviděl v krátkém sledu druhou žlutou kartu.

79

Střídání v týmu HJK Helsinki: ze hřiště odchází Taye Taiwo, přichází Sebastian Sorsa.

78

Žlutou kartu dostává Tom (PFC Beroe Stara Zagora), jenž zatažením za dres zastavil rychlý protiútok Helsinek.

76

Domácí fanoušci jsou opravdu slyšet a ženou své hráče k postupu do další fáze Evropské ligy. Ovšem hráči v modrých dresech hrají hodně pasivně.

75

Je docela překvapující, že finský tým zalezl před vlastní pokutové území. Bulharský tým velmi dobře kombinuje, ale nevychází mu předfinální přihrávka.

74

Další volný přímý kop mířil dobře před malé vápno, kde ale správně kraluje Thomas Dähne, jenž balon vyboxoval do bezpečí.

73

Ve druhém poločase Stara Zagora je hodně nebezpečná a jasně lepší. Domácí hráči si koledují o vyrovnání.

71

Žlutou kartu dostává Medo (HJK Helsinki), který poslal soupeře nekompromisně na zelený pažit a navíc ho trefil loktem na hlavu. Domácí stoper může být velice rád, že nešel předčasně pod sprchy.

71

Budeme sledovat další rohový kop domácího týmu, který do hry pošle Taye Taiwo. Jeho centr nenašel žádného ze spoluhráčů.

69

Domácí hráči šli do rychlého protiútoku, čímž se dostali do přečíslení. Ovšem přízemní přihrávku srazil na rohový kop jeden z vracejících se hráčů.

68

Žlutou kartu dostává Ivan Tatomirović (HJK Helsinki).

67

Nnamdi Oduamadi mohl jít sám na brankáře, ale v pokutovém území ho doběhl soupeř, který útočníka odstavil tělem, a tak to byl jen náznak velké šance.

66

O centr z pravé strany se pokusil Ventislav Vasilev, ovšem balon skončil jen vysoko nad brankou. Hostující hráč alespoň poděkoval spoluhráčům za náběh do vápna.

65

Střídání v týmu PFC Beroe Stara Zagora: ze hřiště odchází Nemanja Milisavljević, přichází Pedro Marques.

64

Brazilský záložník ve službách bulharského celku se pokusil zakončit, ale jeho pokus zastavil bránící hráč. Tom to udělal skvěle, ale bohužel zakončení mu nevyšlo.

62

Hostující tým poslal centrovaný míč do malého vápna, kde zaváhal Thomas Dähne, jemuž balon vypadl, ale kolem něho byli jen hráči v modrém.

61

Helsinki za tohoto stavu postupují do další fáze Evropské ligy, ale jediná branka bulharského celku znamená postup Stare Zagory.

60

Stara Zagora se snaží o vyrovnání, jenže zatím nemůže najít recept na obranu domácího celku. HJK kombinaci soupeře přerušilo faulem u půlící čáry.

59

Žlutou kartu dostává Erik Pochanski (PFC Beroe Stara Zagora), který si ve vzdušném souboji pomohl loktem.

58

Ovšem centrovaný míč mířící do vápna našel ve vzduchu jeden z bránících hráčů, který jej poslal do bezpečné vzdálenosti.

58

Alfredo Morelos vybojoval faul ve slibné pozici. Uvidíme, co Helsinki vymyslí, jelikož přímý kop volá po velké šanci.

57

Po velké šanci bulharského celku se hra uklidnila a v posledních momentech se hraje daleko od branek.

55

Beroe si vybojovalo rohový kop. Ovšem roh byl rozehrán na krátko a následný centr na zadní tyči netrefil osamocený Georgi Bozhilov.

54

Žlutou kartu dostává Atomu Tanaka (HJK Helsinki), jenž zastavil nebezpečně se rozvíjející útok soupeře.

53

Žlutou kartu dostává Ventislav Vasilev (PFC Beroe Stara Zagora). Je to tak, jak jsem říkal. Třetí faul tohoto hráče je již potrestaný kartou. Hostující hráč u postranní čáry zajel nesmyslně do soupeře.

52

Ventislav Vasilev si v krátkém sledu připsal dva nedovolené zákroky a troufám si říct, že za další už uvidí žlutý kartónek.

50

Zatím střelec jediné branky je hodně aktivní, když vyslal přízemní střelu, která Blagoye Makendzhieva nemohla vyděsit.

49

Praporek pomezního sudí je ve vzduchu, jelikož se do ofsajdu dostal střelec zatím jediné branky Atomu Tanaka.

48

Ve hře se objevilo hned několik faulů, ten poslední předvedl domácí hráč. Stara Zagora bude zahrávat standardní situaci z dobré pozice. Ovšem balon nepřeletěl ani přes prvního bránícího hráče v pokutovém území.

47

Jen pro připomenutí. Helsinki hrají v dnešním zápase v modrých dresech a jejich soupeř z Bulharska zvolil zelenou sadu dresů.

46

Hlavní sudí pan Padraig Sutton dal pokyn k zahájení druhého poločasu, úvodního výkopu se chopili hráči bulharského celku.

46

Začal druhý poločas.
V první polovině poločasu se HJK dostávalo více do šancí a hrálo téměř neustále na polovině soupeře, za což se domácí dočkali branky. Tu ve čtyřiadvacáté minutě vsítil Atomu Tanaka. Ovšem poté začal hrozit bulharský celek, jenž zahodil hned tři obrovské šance na vyrovnání. Po první pětačtyřicetiminutovce bych řekl, že vede šťastnější tým. Uvidíme, co nám hráči předvedou ve druhém poločase.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+2

První poločas skončil.

45+1

K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se bude hrát o minutu déle nad rámec normální hrací doby.

45

Blíží se konec poločasu, ale musím konstatovat, že finský tým je častěji u balonu. Naopak soupeř zahazuje jednu velkou šanci za druhou.

44

U balonu jsou opět domácí hráči, kteří dlouho kombinují na vlastní polovině, což faulem přerušil až Kohei Kato.

43

Žlutou kartu dostává Ivo Ivanov (PFC Beroe Stara Zagora), jenž postavil soupeři ukázkový hokejový strom! Hostující kapitán moc dobře věděl, co dělá a proti kartě ani neprotestuje.

41

Další obrovská šance bulharského týmu! do pokutového území letěl centr z levé strany, na který si naskočil osamocený Georgi Bozhilov, ale jeho hlavička šla jen nad branku.

40

Hra se velmi rychle přesunula na druhou polovinu hřiště, kde se do dalšího ofsajdu dostal Alfredo Morelos. Dvacetiletý hráč mohl jít do gólové šance, ale špatně načasoval vyběhnutí.

39

Obrovská šance na vyrovnání! Centrovaný míč se dostal do pokutového území, kde se o zakončení chtěl pokusit jeden z hostů. Ovšem ten při kontaktu na malém vápně upadl!

38

Hostující tým rozehrál standardní situaci na krátko a o zakončení se postaral Kohei Kato, jehož pokus minul branku.

37

Žlutou kartu dostává Ivan Tatomirović (HJK Helsinki), jenž je prvním potrestaným hráčem. Jeho faul přišel asi osm metrů před pokutovým území.

36

Na levé straně byl rozběhnutý Veselin Penev, který se pokoušel o kličku. Ovšem hostující hráč podklouzl a následně také fauloval.

35

Na levou stranu velkého vápna se dostal Nnamdi Oduamadi, který se pokoušel najít ve druhé vlně spoluhráče. Ovšem jeho přihrávka mířila přesně na nohu soupeře.

34

U balonu jsou domácí hráči, kteří kombinují na vlastní polovině hrací plochy a snaží se vylákat soupeře z bloku.

33

Hra se ovšem přesunula před druhou z branek, kde se s míčem na malém vápně otáčel Erik Pochanski, jehož pokus trefil obránce.

32

Domácí tým je v dosavadním průběhu lepším týmem, a tak zaslouženě vede.

31

Finský tým bude zahrávat další rohový kop. Jenže centr od praporku našel na malém vápně nohu jednoho z bránících hráčů.

29

Stara Zagora se žene za vyrovnáním, ovšem přízemní centr z levé strany našel v pokutovém území jen stopery.

28

Jeden z domácích hráčů sice přišel o balon, ale Helsinki zatím předvádějí výbornou defenzivní činnost.

27

Domácí hráči kombinují na vlastní polovině hrací ploše a pomalu se posouvají za půlící čáru.

25

25. Atomu TANAKA - 1:0

25

Helsinki právě vstřelily branku!
Po rohovém kopu registrujeme první branku! Hlavičku domácího hráče dokázal brankář vyrazit do prostoru, kde stál ATOMU TANAKA. Následná dorážka japonského hráče již musela zamířit do sítě.

23

Další střelecký pokus hostujícího celku zamířil těsně nad šel těsně nad břevno. To byla opravdu dobrá střela z kopačky Nemanji Milisavljeviće.

22

Nnamdi Oduamadi mohl jít sám na brankáře, jenže si nepohlídal ofsajdovou linii.

21

HJK se zabydlelo před pokutovým územím soupeře a navíc vybojovalo rohový kop. Ten zamířil na hranici malého vápna, kde byl připravený brankář.

20

Na útočné polovině byl faulován Atomu Tanaka, ale následný přímý kop zamířil do prostoru nikoho.

18

Zakončení hostujícího celku zamířilo pouze nad branku soupeře.

13

V posledních minutách je ve hře hodně nepřesností a hraje se spíše ve středu hrací plochy.

10

K dalšímu zakončení se dostal domácí Lum Rexhepi, jehož pokus branku soupeře neohrozil. Budeme sledovat odkop od brány, kterou hájí Blagoy Makendzhiev.

9

Hráči HJK vybojovali rohový kop, ale z první standardní situace jsme se další šance nedočkali.

7

Hned o minutu později se faulem provinil hráč, který před malou chvilkou zakončoval.

6

O první zakončení se postaral Alfredo Morelos, jehož pokus se mezi tři tyče nevešel.

3

Stara Zagora hraje velmi nepříjemným stylem, o další zákrok za hranicemi pravidel se postaral Kohei Kato.

1

Hned v první minutě vidíme faul, kterého se dopustil Ventislav Vasilev, k balonu se tedy dostává finský tým.

1

Hlavní sudí pan Padraig Sutton dal pokyn k zahájení zápasu.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

HJK Helsinki: Dähne – Jalasto (C), Rexhepi, Tatomirović, Taiwo – Annan, Medo – Tanaka – Alho, Morelos, Oduamadi.
Náhradníci: Uusitalo – Forssell, Kolehmainen, Halme, Sorsa, Dahlström, Gadze.

PFC Beroe Stara Zagora: Makendzhiev – V. Vasilev, Ivanov (C), Milanov, Penev – Kato, Tom – Milisavljević, Bozhilov, Kirilov – Pochanski.
Náhradníci: Mihaylov – Kolev, Panayotov, Dryanov, Didkov, Marques, A. Vasilev.

Rozhodčí: Padraig Sutton – Dermot Broughton, Robert Clarke (všichni IRL).

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první poločas?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Před odvetou mají lepší výchozí pozici Helsinki, které vsítili branku na půdě soupeře a navíc hrají v odvetu v domácím prostředí. Ovšem Stara Zagora v prvním duelu hrála vyrovnanou partii a je jasné, že se hostující hráči nevzdají.
První zápas druhého předkola

V prvním zápase byla k vidění remíza 1:1, což je lepší výchozí pozice pro finský tým. Ten se dostal na konci prvního poločasu do vedení, když se prosadil Alfredo Morelos. Ovšem hned po návratu z kabin přišel s vyrovnávací brankou Veselin Penev. Utkání bylo velice vyrovnané, a tak i výsledek byl spravedlivý. Duel sledovalo 4 424 diváků, kteří se hrou zvanou fotbal dobře bavili.
Vítám vás u odvety druhého předkola Evropské ligy, v němž budeme sledovat HJK Helsinki a PFC Beroe Stara Zagora.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

HJK Helsinki – Beroe Stara Zagora

1:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 25. Tanaka

Karty:   37. Tatomirović (HSK), 54. Tanaka (HSK), 68. Tatomirović (HSK), 71. Medo (HSK) – 43. Ivanov (BOE), 53. Vasilev (BOE), 59. Pochanski (BOE), 78. Tom (BOE)

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 2:0. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 16:23.

HJK Helsinki: Dähne – Jalasto (C), Rexhepi, Tatomirović, Taiwo (79. Sorsa) – Annan, Medo (90. Dahlström) – Tanaka – Alho, Morelos, Oduamadi.
Náhradníci: Uusitalo – Forssell, Kolehmainen, Halme, Sorsa, Dahlström, Gadze.

Beroe Stara Zagora: Makendzhiev – V. Vasilev, Ivanov (C), Milanov, Penev – Kato, Tom (83. Dryanov) – Milisavljević (65. Marques), Bozhilov, Kirilov (84. Kolev) – Pochanski.
Náhradníci: Mihaylov – Kolev, Panayotov, Dryanov, Didkov, Marques, A. Vasilev.

Rozhodčí: Padraig Sutton – Dermot Broughton, Robert Clarke (všichni IRL)

První zápas: Beroe - Helsinki 1:1

Evropská liga (předkola)

Ventspils – Aberdeen 17:00 0:1

Jelgava – Slovan Bratislava 17:30 3:0

Helsinki – Beroe 18:00 1:0

Kalju – Maccabi Haifa po penal. (5:3) 18:00 1:1

Loko Záhřeb – RoPS Rovaniemi 18:00 3:0

Žodino – Debrecín 18:00 1:0

Omonia Nikósie – Beitar Jeruzalém 18:30 3:2

Larnaka – Cliftonville 19:00 2:0

Europa – AIK Stockholm 19:00 0:1

Qäbälä – MTK Budapešť 19:00 2:0

Göteborg – Piast Gliwice 19:00 0:0

Grasshoppers – Reykjavík 19:00 2:1

Levski – Maribor 19:00 1:1

Maccabi Tel Aviv – Kajrat 19:00 2:1

Odd – Giannina 19:00 3:1

Slavia – Levadia Tallinn 19:00 2:0

Strømsgodset – SønderjyskE po prodl. 19:00 2:2

Vaduz – Midtjylland 19:00 2:2

Kukësi – Austria 19:30 1:4

Connah's Quay – Vojvodina 19:45 1:2

Brøndby – Hibernian po penal. (5:3) 20:00 1:1

Osmanlispor – Zimbru Kišiněv 20:00 5:0

Škendija – Neftçi Baku 20:00 1:0

Trnava – Širak 20:15 2:0

Čukarički – Fehérvár 20:30 1:1

Domžale – Soligorsk 20:30 2:1

Hajduk Split – CSMS Iasi 20:30 2:1

Budućnost Podgorica – Genk 20:45 2:0

Cork City – Häcken 20:45 1:0

St Patrick´s – Dinamo Minsk 20:45 0:1

Hearts – Birkirkara 21:00 1:2

Zagłębie – Partizan Bělehrad po penal. (4:3) 21:05 1:0