Menu

Fotbal

Mistrovství Evropy U19

Anglie – Chorvatsko

2:1

konec (2:0)

18.07.2016, 12:00 • Heidenheim (GER) • Skupina B • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 1.6 4.15 5.05 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Tímto příspěvkem se s vámi loučím a budu se na vás opět těšit u některého z dalších zápasů. (13:55:21)

V semifinále se Anglie utká s Itálií a duel je na programu 21. července. Naopak pro Chorvatsko šampionát končí.
Ve druhém poločase bylo lepší Chorvatsko, které si vypracovalo hned několik šancí, ale proměnit dokázalo jen jednu. Celý duel bych popsal za vyrovnaný, jelikož Anglii patřil první poločas. Sledovali jsem velmi zajímavý zápas, který nabídl spoustu šancí na obou stranách a hra se velmi často přelévala. Šťastnější z utkání odchází Anglie, která si připsala další výhru.

90+2

Konec zápasu.

90+2

V závěru na stavení je u balonu domácí celek, který kombinuje na vlastní polovině hrací plochy a čeká až hlavní sudí zápas ukončí.

90+1

K postranní čáře přistupuje čtvrtý sudí, který na tabuli ukazuje, že se bude hrát o dvě minuty nad rámec hrací doby. Ve stejném momentu je Anglii odpískán ofsajd.

90

Isaiah Brown je téměř všude, tento hráč je rozdílovým na zeleném pažitu.Anglický mladík si vzal balon ve středu hrací plochy a běžel přímočaře k brance, ovšem klička na stopera mu nevyšla.

89

Jenže ani Chorvatsko u balonu nebylo dlouho, a tak se bude muset opět bránit. Anglie se konec utkání zkušeně hlídá a troufnu si říct, že šance domácího celku se už nedočkáme.

88

Z rohového kopu Anglie nic nevytěží, jelikož chorvatský obránce poslal balon do zámezí. Po autovém vhazování si faulem pomohl Isaiah Brown, a tak se k míči vrací hosté.

87

Na levou stranu si doběhl Ademola Lookman, jenž se pokoušel centrem najít spoluhráče, ale trefil jen prvního soupeře. Uvidíme po dlouhé době rohový kop v podání Anglie.

86

Angličtí mladíci se snaží zklidni hru kombinací na vlastní polovině hrací plochy. Jenže po pár přihrávkách přišel nákop na levou stranu, který končí za postranní čárou.

84

84. Chorvati se vyrovnání nedočkali, Soldo branku přestřelil

84

Série rohových kopů Chorvatska pokračuje a hostující tým je ve velkém tlaku. Další zakončení si připisuje Vinko Soldo, ale jeho pravačka poslala balon metr nad horní tyč.

83

Chorvatsko se chce pokusit o vyrovnání a proto utahuje šrouby. Další rohový kop hostujícího celku mířil na přední tyč, kde balon do bezpečí odhlavičkoval Isaiah Brown.

82

Hra se velmi rychle přesunula před druhou z branek, kde Chorvatsko vybojovalo rohový kop. Centr od rohového praporku zamířil na zadní tyč, kde byl osamocený Vinko Soldo. Ovšem zakončení hostujícího obránce zamířilo jen vedle branky.

81

O další střelecký pokus se postaral domácí Joshua Onomah, ale jeho rána zamířila jen nad chorvatskou branku.

80

Žlutou kartu dostává Matej Hudećek (Chorvatsko), který srazil k zemi soupeře a prvém je další potrestaným hráčem.

79

Po odchodu Taylora Moorea převzal kapitánskou pásku Freddie Woodman. Ovšem pojďme se věnovat opět samotné hře.

78

Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Taylor Moore, přichází Ainsley Maitland-Niles.

77

Střídání v týmu Chorvatsko: ze hřiště odchází Nikola Moro, přichází Ivan Božić.

77

Registrujeme další zakončení, které vyslal Fran Brodić. Ovšem pokus střídajícího hráče míří jen mimo prostor tří tyčí.

76

Po delší době se hra trochu zklidnila, jelikož jsou u balonu domácí hráči, kteří kombinují na vlastní polovině hřiště. Po pár přihrávkách se Anglie dostala za půlící čáru, ale míč získal soupeř.

74

Hostující kapitán se pokusil o další zakončení zpoza vápna, ale jeho pokus zamířil jen vedle Woodmanovy brány. Domácí gólmana celou situaci kontroloval pohledem.

73

Jenže z rohového kopu se domácí tým do šance nedostane, protože hlavní sudí odpískal útočný faul. K balonu se opět vracejí hráči v modrém.

72

Centr z volného kopu zamířil na zadní tyč, kde byl Ryan Ledson, před nímž odkopl balon na rohový kop bránící hráč.

71

V přestávce na občerstvení domácí trenér důrazně domlouval svým svěřencům. Uvidíme, zda to k něčemu bylo a nebo Anglie bude dál působit ospale.

70

Po chvíli se Oluwaseyi Ojo zvedá a zdá se, že bude moci pokračovat ve hře. Fotbal se začne hrát až po další přestávce na občerstvení.

69

Žlutou kartu dostává Vinko Soldo (Chorvatsko), který musel zastavit rychlý protiútok. Po nedovoleném zákroku zůstal ležet na trávníku Oluwaseyi Ojo, se kterým to nevypadá vůbec dobře.

68

Hostující tým sahá po vyrovnání, čemuž mu hodně dopomáhá Anglie. Hostující celek bude kopat další rohový kop. Ovšem ten správně mířil na hranici malého vápna, jenže tam ho odhlavičkoval bránící hráč.

66

Hostující kapitán si odstoupil od bránícího hráče a hned dostal přihrávku do pokutového území. Jenže jeho zakončení zamířilo hodně vysoko nad bránu. Tato akce by si zasloužila lepší koncovku.

65

Hostující tým předvedl velmi rychlý přechod na polovinu soupeře, kde létá balon z kopačky na kopačku hráčů v modrém. Uvidíme, co Chorvatsko dokáže vymyslet.

64

Konečně Anglie pochopila, že zápas ještě není u konce a začala opět hrát. Jenže na hranici vápna přišla nepřesná přihrávka, která vrací k balonu hráče v modrých dresech.

62

K přímému kopu se postavil Andrija Balić, jehož pokus trefil pouze zeď. Ovšem tato šance volala po ohrožení anglické brány.

61

Střídání v týmu Chorvatsko: ze hřiště odchází Matija Fintić, přichází Bojan Kneževič.

61

Chorvatsko bude mít šanci vyrovnat z další standardní situace. Balon je postaven v ideální vzdálenosti, ale ještě před zakončením přijde na řadu střídání.

58

58. Nikola MORO - 2:1

58

Chorvatsko právě vstřelilo branku!
Anglie si dlouho koledovala až se Chorvatsko dočkalo snížení! K zakončení z dvaadvaceti metrů se odhodlal NIKOLA MORO, jehož pokus letěl do vzdálenější šibenice. Brankář Woodman se sice po střele natahoval, ale vytěsnit balon mimo tři tyče nezvládl.

57

V posledních momentech jsme svědky poněkud hluché části hry. Ani jeden z celků se nemůže dostat do pokutového území.

56

O dalekonosnou střelu se pokusil Jonjoe Kenny, který se po zakončení chytil za hlavu, jelikož jeho pokus zamířil jen nad bránu.

55

Dlouhý nákop Chorvatska zamířilo až do rukavic Freddia Woodmana, jenž bude rozehrávkou hledat svého spoluhráče.

54

V posledních minutách se hraje nejvíce kolem středového kruhu a oba celky se celkem pravidelně střídají u balonu. Uvidíme, který z týmů se první dostane do další velké šance.

53

Levá strana dnes patří Isaiahu Brownovi, který se dostal opět na hranici pokutového území. Ovšem zakončení anglického mladíka trefilo jen prvního bránícího hráče.

52

Hlavní sudí přerušil hru, ale rychle musel pokračovat v běhu, protože dva kohouti se začali postrkávat ve středovém kruhu. Pan Aliyar Aghayev celou strkanici vyřešil důraznou domluvou.

50

Chorvatsko je opět u míče, ovšem od branky soupeře je hodně daleko. Hráči v modrých dresech totiž kombinují na vlastní polovině hrací plochy.

49

V posledních minutách prvního poločasu i v úvodních minutách druhé části se Anglie zatáhla před vlastní vápno. U balonu je častěji hostující tým, jenž se snaží vsítit branku.

48

Chorvatsko pokračuje v tempu ze závěru prvního poločasu. V pokutovém území se o zakončení pokusil Matej Hudećek, jehož střela byla sražená vedle brány. Ovšem z rohového kopu už Chorvatsko nedokázalo zakončit.

47

Ještě jeden příspěvek pro připomenutí! Anglie nastoupila do dnešního zápasu v bílé sadě dresů a hostující tým zvolil mordou sadu.

46

Hlavní sudí pan Aliyar Aghayev dal pokyn k zahájení druhého poločasu, který výkop zahájili hráči Chorvatska. Dle prvních postřehů to vypadá, že se bude hrát v zahajovacích sestavách.

46

Začal druhý poločas.
V prvním poločase jsme viděli tři branky, ale jen dvě platili a o obě se postarali hráči Anglie. Ta byla pětatřicet minut lepším týmem a dělala si se soupeřem téměř, co chtěla. Ovšem poslední minuty patřily Chorvatsku, které se dostalo do zajímavých šancí, ale chybělo mu více klidu v koncovce. Uvidíme, co nám mladíci předvedou ve druhé pětačtyřicetiminutovce.

45+3

První poločas skončil.

45+2

Další šance hostujícího týmu! Po rohovém kopu byl před brankou opět Fran Brodić, jemuž se nepodařilo přes bránícího hráče zakončit. Následně míč zamířil na hranici velkého vápna, kde se přízemní střelou prezentoval hostující kapitán, ale Woodman skvěle zasáhl.

45+1

45+1. Brodić vystřelil nad

45+1

Obrovská šance Chorvatska! Matej Hudećek zatáhl balon po pravé straně a přesnou přihrávkou našel ve vápně osamoceného Frana Brodiće. Střídající hráč se pokusil o rychlé zakončení, které mířilo opět jen nad bránu.

45

Hlavní sudí raději přerušuje hru, protože v pokutovém území zůstal ležet domácí kapitán. Tomu se sice nechce moc zvedat, ale nakonec to zvládne sám.

44

Domácí hráč bude v pořádku a je jasné, že bude moci pokračovat v zápase. U balonu jsou v těchto momentech hráči v modrých dresech.

43

Na zeleném pažitu zůstal ležet Ademola Lookman, jenž se snažil přeskočit soupeře a nepříjemně dopadl. Na řadu přichází poprvé lékařské ošetření.

42

Další pěknou akci předvedl Isaiah Brown, jenž se opět na levé straně dostal do vápna. Anglický mladík se pokusil o zakončení z velkého úhlu, ale jeho pokus vytěsnil gólman.

41

Chorvatsko se na konci prvního poločasu ještě snaží o snížení. Jenže hlavička Frana Brodiće zamířilo jen nad branku, ikdyž si říkala o mnohem více.

38

Střídání v týmu Chorvatsko: ze hřiště odchází Josip Brekalo, přichází Fran Brodić.

38

38. Brekalo pálil jen do boční sítě

38

V přerušené hře budeme svědky prvního střídání, které připravil hostující trenér. Ovšem ještě předtím se individuální akcí prezentoval Josip Brekalo. Ten se dostal přes obránce až do vápna, ovšem jeho zakončení už za moc nestálo.

37

Míč zamířil k pravé postranní čáře, kde byl Taylor Moore, jehož centr mířil na penaltový puntík. Jenže v tom prostoru byl jen jeden ze stoperů.

35

Hlavní sudí po jednom ze soubojů přerušuje hru. Rukou do obličeje byl zasažen Isaiah Brown, který ovšem bude v pořádku.

34

Rychle z branky musel Nevistić, protože balon mířil do pokutového území na Oja. K balonu se sice dostal chorvatský gólman, ale že by si počínal přesvědčivě, to teda ne.

33

Na hřišti je jen jeden nebezpečný tým, kterým je favorit z Anglie. Ta se usadila na polovině soupeře a dělá si tam doslova, co chce. Chorvatsko soupeře zastavilo jen za cenu dalšího faulu.

31

V akci byl k vidění opět Isaiah Brown, jehož pokus mířil k zadní tyči. Ovšem balon dokázal odvrátit jeden z bránících hráčů, který jej velmi rychle odkopl.

31

Lookman je po přestávce na občerstvení hodně aktivní, když nyní vybojoval faul na levé straně, čímž vybojoval další volný kop pro svůj tým.

30

30. Anglickou možnost zhatil ofsajd

30

K vidění byla další branka Anglie, která neplatí pro ofsajd. Lookman se spoluhráčem totiž byli za posledním hráčem Chorvatska. Hrotový útočník sice pěkně zakončil do šibenice, ale jeho radost už byla zbytečná.

29

K vidění byl signál, který sice vyšel, ale následný přízemní centr zamířil na nohu chorvatského obránce.

28

Budeme svědky standardní situace, jelikož na levé straně byl faulován Isaiah Brown. Ten se pokoušel projít přes dva soupeře a jeden z nich stáhl hráče Anglie k zemi.

27

Hráči se vrátili na hrací plochu, a tak se bude pokračovat ve hře. U balonu se nachází domácí tým, který je ale na vlastní polovině.

25

V přerušení byl spoluhráči i realizačním týmem chválen hlavně Isaiah Brown, jenž první branku vsítil a na druhou velmi pěkně přihrál.

24

Hlavní rozhodčí přerušil hru a dává pokyn hráčům k občerstvení. Trenéři ihned vylétli, aby hráčům udělili ještě nějaké taktické pokyny.

23

Role se na malou chvíli obrátily! Chorvastko kombinuje na polovině Anglie, která se s přihrávkami stíhá v pohodě přesouvat. Hostujícímu celku schází moment překvapení.

22

Dlouhý pas mířil na Lookmana, který sice vyhrál hlavičkový souboj. Ovšem praporek pomezního sudího vyletěl vzhůru, a tak je odpískán ofsajd.

21

U balonu je opět Anglie, která si velmi dlouho přihrává na vlastní polovině a čeká až ji Chorvatsko přijde napadat. Jenže hostující tým trpělivě čeká na vlastní polovině hrací plochy.

20

První rohový kop uvidíme také v podání hostujícího celku, který rozehrál velmi rychle přihrávkou na krátko. O zakončení se pokusil Anočić, jehož pokus byl nepřesný a navíc ho dokázal zastavit domácí kapitán.

18

Rohový kop mířil na přední tyč, kam se snažil dostat také chorvatský brankář, ale jeho zákrok nebyl vůbec přesvědčivý. Ovšem další šanci Chorvatsko přežilo a budeme sledovat odkop od brány.

18

Domácí kapitán se vydal na útočný výlet, když zkoušel centr z pravé strany, ale našel jen obránce. Ten zazmatkoval a odkopl balon na další roh.

17

Publikum žene hostující tým do útoku, jenže Chorvatsko na hranici vápna vymýšlí individuální akce, což se Anglii daří číst.

16

Po jednom ze soubojů zůstal v předklonu Hudećek, který utrpěl ránu do obličeje. Chorvatský krajní obránce bude v pořádku, a tak se opět může pokračovat ve hře.

14

Chorvaté se opět dostali až před pokutové území soupeře, kde přízemní centrem hledal spoluhráče Anočić. Ovšem jeho přihrávka byla hodně tvrdá, a tak zakončení nepřišlo.

13

Angličané od úvodních minut plní roli favorita a je jich doslova plné hřiště. Naopak hostující tým se zdá být hodně ustrašený.

12

Po delší době registrujeme u balonu hostující tým, který se snažil táhnout útok po pravé straně, kde výborně zasáhl Kenny.

11

Ojo si navedl míč na střed hrací plochy a pokusil se o zakončení z dobrých dvaceti metrů, ale jeho střela mířila jen nad branku Chorvatska.

10

10. Silvio ANOČIĆ vl. - 2:0

10

Anglie právě vstřelila branku!
Skóre zápasu začíná rychle narůstat. Míč z autového vhazování mířil na Isaiaha Browna, jenž se dostal do pokutového území a přesnou přihrávkou našel Kyle Walker-Peters. Anglický mladík byl sice tísněn, ale jeho pokus z malého vápna si srazil nešťastně do brány SILVIO ANOČIĆ.

8

Chorvatsko zalezlo na vlastní polovinu hrací plochy a čeká na to, s čím přijde soupeř. Ten dokázal vybojovat rohový kop a uvidíme, co z něj dokáže vytěžit.

7

Anglie je najednou při chuti, ale centrovaný míč ve velkém vápně nedokázal zpracovat Lookman. Ten mohl sice přihrávat doleva na střelce úvodní branky, ale zklamal ho první dotek.

6

Domácí tým po vstřelené brance již nemusí nikam spěchat. Sledujeme kombinaci Anglie, která začíná až u stoperů.

4

4. Isaiah BROWN - 1:0

4

Anglie právě vstřelila branku!
Hned z první šance se Anglii podařilo skórovat! S balonem se do pokutového území dostal ISAIAH BROWN, jenž "utancoval" soupeře a následnou střelou k tyči nedal šanci chorvatskému brankáři.

4

Chorvatsko se dostalo až na hranici velkého vápna, kde zkoušel něco vymyslet Brekalo. Ovšem chorvatský mladík o balon přišel a jeho tým se musí hodně rychle vracet.

3

Na začátku utkání sledujeme řadu nepřesností, hraje se od vápna k vápnu a zatím ani jeden z celků se nedostal k zakončení.

2

Anglie do dnešního zápasu nastoupila v bílých dresech a Chorvatsko zvolilo modrou sadu dresů. Ovšem nyní už se vraťme na hrací plochu, kde probíhá kombinace domácího celku.

1

Hlavní sudí pan Aliyar Aghayev poprvé foukl do píšťalky, čímž zahájil toto utkání. Úvodního výkopu se chopilo Chorvatsko, které má právo prvního útoku.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Anglie: Woodman – Kenny, Moore (C), Fry, Walker-Peters – Oxford, Ledson – Ojo, Onomah, Brown – Lookman.
Náhradníci: Howes – Rossiter, Abraham, Solanke, Tomori, Maitland-Niles.

Chorvatsko: Nevistić – Hudećek, Plantak, Soldo, Anočić – Jakić – Fintić, Ivanušec, Balić, Brekalo – Moro (C).
Náhradníci: Letica – Kneževič, Brodić, Lovren, Božić, Cabraja.

Rozhodčí: Aliyar Aghayev (AZE) – Milovan Djukić (MNE), Ridiger Çokaj (ALB).
Přeji vám příjemný pondělní dopoledne. V pravé poledne startuje další zápas mistrovství Evropy hráčů do 19 let. Již jsou známy sestavy obou soupeřů, které vám za pár okamžiků představím.
CHORVATSKO

Chorvatský výběr má jistý konec na evropském šampionátu do 19 let už po dvou zápasech. V tom prvním podlehl Nizozemsku 1:3 a v pátek i Francii 0:2. Ani vítězství nad Anglií už Chorvatům nepomůže k postupu.
ANGLIE

Angličané v minulých dvou zápasech porazili Francii i Nizozemsko shodně 2:1 a kromě postupu z vedoucí příčky mají i jistou účast na mistrovství světa hráčů do 20 let, které se bude příští rok konat v Jižní Korei.
Fotbalové mistrovství Evropy hráčů do 19 let v Německu po víkendu pokračuje třetími zápasy skupiny B. Zatímco Anglie už má zajištěný postup z prvního místa, Chorvatsko, jemuž bude od 12 hodin čelit, nemá nejmenší naději na postup.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

Anglie – Chorvatsko

2:1

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 4. Brown, 10. Anočić (vla.) – 58. Moro

Karty:   69. Soldo (CRO), 80. Hudećek (CRO)

Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 2:8. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 7:16.

Anglie: Woodman – Kenny, Moore (C) (78. Maitland-Niles), Fry, Walker-Peters – Oxford, Ledson – Ojo, Onomah, Brown – Lookman.
Náhradníci: Howes – Rossiter, Abraham, Solanke, Tomori, Maitland-Niles.

Chorvatsko: Nevistić – Hudećek, Plantak, Soldo, Anočić – Jakić – Fintić (62. Kneževič), Ivanušec, Balić, Brekalo (38. Brodić) – Moro (C) (77. Božić).
Náhradníci: Letica – Kneževič, Brodić, Lovren, Božić, Cabraja.

Rozhodčí: Aliyar Aghayev (AZE) – Milovan Djukić (MNE), Ridiger Çokaj (ALB)