Menu

Fotbal

Liga mistrů (předkola)

NK Olimpija Lublaň – AS Trenčín

3:4

konec (2:4)

13.07.2016, 20:30 • Stožice Stadium, Lublaň (kapacita: 16 038 míst) • 2. předkolo • Vojtěch Tůma

Tipsport: 4.0 3.3 2.06 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to pro dnešní večer vše, děkuji za pozornost, zítra se na Vás budu těšit u online přenosů z druhého předkola Evropské ligy. Do té doby na počtenou! (22:42:18)
Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 2:6. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 17:20.
Fantastické utkání, které mělo snad vše, co by kvalitní fotbalový mač mít měl, končí! Slovenský mistr si z Lublaně odváží nadějný výsledek směrem k za týden hrané odvetě, i když nutno podotknout, že se čtyřbrankovým náskokem si svěřenci Martina Ševely měli poradil daleko lépe. Ze začátku se pro ně vše vyvíjelo naprosto bezchybně, po dvaceti minutách totiž hosté vedli už 3:0, přesnými trefami se o to postarali Lawrence, Kalu a Janga. Když krátce po půlhodince hry na rozdíl čtyř gólů zvýšil Holúbek, všichni asi očekávali, že opařená Olimpija už s takovouto ztrátou nic nezmůže.

Opak byl ale pravdou, celek z hlavního slovinského města totiž zlepšil svůj herní projev a díky ukázkové bojovnosti ještě před odchodem do šaten snížil na 2:4, nejprve se po zmatcích v trenčínské obraně prosadil Velikonja, ve třiačtyřicáté minutě z přímého kopu skóroval. Druhý poločas už se odehrál v o poznání klidnějším duchu, aktivnějším celkem rozhodně byli hosté, ti však žádnou ze svých velkých šancí neproměnili, v závěru naopak museli skousnout smolnou trefu z kopačky Elekeho.

90+6

Konec zápasu.

90+5

Tentokráte se jim ale skórovat nepodařilo! Stejně jako v prvním poločase to na sebe vzal Miha Zajc, ovšem zeď v podání Trenčínských byla nyní daleko lépe postavena a letící míč zvládla zablokovat!.

90+4

Infarktový závěr pokračuje. Rabiu Ibrahim v nebezpečné vzdálenosti od vlastní branky fauloval Ricarda Alvese, a domácí tak budou zahrávat standardní situaci ze stejné pozice, z jaké se dokázali prosadit v závěru první půle.

90+3

To snad není možné, teď měla Lublaň srovnat! Domácí vymysleli velice pohlednou kombinaci, obrana soupeře neměla absolutně pohlídanou pravou stranu a zapomněla na Klinara, toho však ve stoprocentní tutovce doslova zradilo zpracování!

90+2

Jenže Trenčín si zničehonic mohl dvoubrankový náskok vzít zpět! Díry v obraně Olimpije využil aktivní Madu, který přesným centrem našel z druhé vlny si sbíhajícího Bera, po jehož ráně z voleje míč doputoval kousek vedle Šeligovy branky!

90+1

Nad rámec základní hrací doby se sudí rozhodli nastavit čtyři minuty! Dočkáme se ještě nějaké branky? Domácí se začínají nadechovat k závěrečnému tlaku.

90

Střídání v týmu AS Trenčín: ze hřiště odchází Janga, přichází Udeh.

89

89. Blessing ELEKE - 3:4

89

Olimpija Lublaň právě vstřelila branku!
To jsou věci, těsně před koncem zápasu se domácí dotahují na rozdíl jediné branky, a alespoň trochu si tak vylepšují pozici do odvety! Velikonja ze vzduchu sklepl balon pro Zajce, jenž ihned našel BLESSINGA EKELEHO. Rána nigerijského útočníka sice tak povedená nebyla, ovšem nakonec si, hlavně díky teči nešťastníka Janča, cestu do sítě přeci jen našla!

88

Po faulu na Velikonju měla Olimpija k dispozici přímý kop. Zodpovědnost na sebe vzal Ricardo Alves, jeho střílený centr však hlavu nikoho ze spoluhráčů nenašel, místo toho kulatý nesmysl zaplul přesně k připravenému Šemrinecovi.

87

Tohle nevypadalo ale vůbec špatně! Zajc nahrál Alvesovi, který vystřihl fantastický pas šajtlí, ve vápně si pro balon sbíhal Eleke, byl ale tvrdě, ovšem čistě odstaven důsledně a zodpovědně se vracejícím Kleščíkem.

86

Hosté už se snaží tahat čas. Po nepříliš dramatickém střetu s Kelharem se k zemi skácel Denis Jančo, sudí na trávník opět přivolal zdravotníky, ti však zapotřebí nebudou. I tak je ale mladý fotbalista z Trenčína odveden za postranní čáru.

85

Hosté z něj nic nevykoumali, posléze se však k balonu znovu dostali, ani tentokráte však branku střeženou Šeligou neohrozili, Kalu si totiž v kombinaci neporozuměl s Jangou.

84

Madu opět postupoval střemhlav do šestnáctky, místo střely však tentokráte volil přihrávku na volného Janča, jehož ránu na rohový kop hlavou zblokoval obránce Zarifović.

83

Po Zajcově pasu se ve vápně jako lev bil Etien Velikonja, proti sobě však měl hned dva důsledně bránící protivníky, kteří si sice nepočínali úplně opatrně, ovšem v celkovém součtu se jejich početní převaha ukázala býti klíčovou.

82

Na hrací plochu jsou přivolání zdravotníci, Kelhar si totiž v hlavičkovém souboji s Diksem pomohl rukama a zasáhl hostujícího křídelníka do obličeje. Vše by ale mělo být v pořádku.

81

A právě příchozí Krefl se ihned zapojil do hry, když chytře myšlenou uličkou zkusil uvolnit nabíhajícího si Zajce, přihrávce ale dodal až přílišnou razanci, a jeho spoluhráč tak balon neměl šanci dostihnout.

80

Se střídáními se nám v posledních minutách roztrhl pytel, nyní ke změně sahají Lublaňští. Pozici nevýrazného Kirma zaujme Aljaž Krefl.

79

Střídající Ricardo Alves se parádní zasekávačkou zbavil Šuleka a poté hru přenesl na pravý okraj pokutového území, kde Velikonja hlavou sklepával pro Elekeho, ten však jeho záměru nerozuměl.

78

Střídat se bude i na druhé straně. Plac opouští Holúbek, jeden z nejlepších hráčů dnešního mače, místo něj si zahraje Jamarro Diks.

77

Olimpija hru trochu otevřela, tato taktika se ji však zatím příliš nevyplácí, v její defenzivě se totiž velice často objevují hodně otevřená okénka. Do jednoho z nich se vřítil Kalu a až v poslední možný okamžik jej o kulatý nesmysl připravil Klinar.

76

Ibrahim vymyslel parádní přenesení hry na Bera, který se na hranici šestnáctky ocitl úplně osamocen, ideální střelecký moment ovšem prováhal a dovolil si ještě jednu kličku navíc, což se mu ukázalo býti osudným.

75

Lodivod Vandi sahá k dalšímu střídání na straně domácích, pro dnešek už má odpracování Novak, kterého na poslední čtvrthodinku nahradí Ricardo Alves.

74

Brankář Šemrinec opravdu dlouho váhal s výkopem, kromě domácích fanoušků se to přestalo líbit i hlavnímu sudímu, který tasí žlutý kartónek.

73

Po nenápadné akci po pravé straně se míč dostal na osu hřiště, kde si jej zpracoval a následně na levou nohu přehodil Kingsley Madu, jehož dalekonosná pumelice byla opravdu velice zdařilá a k zasažení cíle jí opravdu příliš nechybělo!

72

Pro centrovaný balon si však v klidu vyběhl Šemrinec, po jehož vyboxování se hosté řítili do přečíslení tří proti dvěma! Madu jej vyřešil fantasticky, když nezištným pasem uvolnil Jangu, jeho ránu však těsně před brankářem zablokoval vracející se Zarifović.

71

Kalu nyní ostře zajel do Matiće, a řekl si tak o žlutou kartu. Sudí se však, dle mého názoru nesprávně, slitoval a zvolil pouze domluvu. Nařízenou standardní situaci domácí nerozehráli dobře, nakonec alespoň vybojovali roh.

70

Šemrinec se už už chystal zasahovat, ovšem jak Zajcovi, tak i o pár vteřinek později Novakovi balon vždy na poslední chvíli odskočil. Následnou protiakci AS zastavilo ofsajdové postavení v podání Jakuba Holúbeka.

69

Díky zákroku na hranici pravidel získal Šulek balon pro fotbalisty Trenčína. Poté dlouhým nákopem zkusil oslovit na hrot bojujícího Jangu, toho však zradilo zpracování, čehož bleskovým odkopem využil následně faulovaný Kenan Bajrić.

67

Kelhar svůj skluz proti Berovi nenačasoval ale vůbec dobře, do trenčínského záložníka nebezpečně zajel, a udělení žluté karty se tak ani v nejmenším nemůže divit.

66

Teď se naopak musela mít na pozoru domácí obrana. Podruhé v krátké době hodně zaspal Klinar, který opět nechal Madua úplně nehlídaného, nigerijský šikula se sice dostal ke střele, tu však obětavě zablokoval Bajrić.

65

Dobrá možnost v podání Olimpije, tady příliš nescházelo! Hosté se nyní nestihli zpět do defenzivy vrátit včas, což výrazně hrálo do karet Zajcovi, který si nachystal balon na pravačku a vypálil, zacílil ale pár decimetrů vedl levé tyče Šemrinecovy svatyně!

64

Skovajsa se vydal na útočné dobrodružství, které zakončil brilantní uličkou na volného Madua, který ihned hledal na hranici vápna si sbíhajícího Bera, obránce Bajrić ale jeho záměr přečetl a výborně zasáhl.

63

Holúbek se na pravé straně ocitl proti třem protihráčům, i s touto prekérní situací si ale poradil s grácií a po sérii několika kliček, které jeho strážcům dokonale zamotaly hlavu, dokázal odcentrovat, Janga se ale k hlavičce neprodral.

62

Naopak Trenčín je o poznání nebezpečnějším a kreativnějším týmem. Potvrdil to i Rabiu Ibrahim, který se šikovně obtočil okolo svého strážce a poté chytrou uličkou zkusil najít Bera, ten však u balonu byl o chvíli později než včas vyběhnuvší Aleksandr Šeliga.

61

Domácím se zatím nedaří navázat na výkon z konce úvodní pětačtyřicetiminutovky. Směrem dopředu je to od nich opět bezzubé a naprosto bez nápadu, což nyní pouze podtrhl stoper Kelhar, jehož dlouhý nákop směřoval do země nikoho.

60

Po dalším faulu v podání lublaňského celku zahrávali hosté opět volný přímý kop. Tentokráte to ale bylo z o poznání větší vzdálenosti, Jančo se tedy rozhodl pro centrovaný balon, který ale mimo pokutové území spolehlivě odhlavičkoval ideálně postavený Zarifović.

59

Vypadalo to na Bera, nakonec se ale exekuce nařízené standardní situace ujal Jakub Holúbek a nutno poznamenat, že nezakončil ale vůbec špatně – jeho technicky velice zdařilý pokus totiž vzdálenější tyč Šeligovy pokladnice minul jen o kousek!

58

Olimpija si však opět nevedla zdařile při rozehrávce, na to konto se do slibně vypadající šance hnal Ibrahim, kterého byl nucen faulovat vracející se Matić.

57

Ten hosté opět rozehráli na krátko. Holúbek nakonec balon poslal k na hranici šestnáctky si nabíhajícímu obránci Skovajsovi, který ovšem ukázal, že střelba není jeho silnou stránkou, a zamířil hodně vedle levé tyče.

56

Matúš Bero se ukázkově vrátil a obral nic netušícího Novaka, poté navíc parádní a svižnou nahrávkou vyslal na zteč Kalua, který však proti sobě měl trojnásobnou přesilu, i přesto ale z beznadějně vyhlížející situaci vytěžil rohový kop.

55

Tohle bylo od sudího hodně přísné. Klinar se potáhl podél pravé lajny a do šestnáctky vyslal nepříjemně kroucený centr, brankář Šemrinec se ve vzduchu neúspěšně střetl s Elekem, turecký rozhodčí však posoudil počínání domácího útočníka jako nedovolené.

54

Rangelo Janga ukázal, že hra tělem mu rozhodně není cizí, když ukázkově od balon odstavil svého strážce a poté chytře myšlenou kolmicí hledal sbíhajícího si Bera, toho však ke střele nepustil zodpovědně se vracející Klinar.

53

Nařízený roh rozehráli hosté na krátko, i tak si s ním ale obrana soupeře v klidu poradila. Při přechodu do ofenzivy ovšem Kelhar o balon přišel, načež se do zajímavé střelecké pozice dostal Denis Jančo, jeho rána se však mezi tři tyče nevešla.

52

Ještě předtím však dojde ke změně na straně domácích, na hrotu útoku Wobaye nahradí nigerijský útočník Blessing Eleke.

51

Trenčínští se nyní usadili na útočné polovině, jejich tlak nakonec vyústil v Maduův přetažený centr, který však Kirm pro jistotu odhlavičkoval do bezpečí, a hosté tak budou zahrávat další roh.

50

Velikonja nyní ukázkově zabojoval a zastihl balon těsně před přechodem přes postranní čáru. Navíc jej ještě stihl předložit pro Zajce, který se pokusil prokličkovat až do šestnáctky, ukousl si však až příliš velké sousto.

49

Poprvé v druhé půli o sobě dali směrem dopředu vědět i hosté. Madu vybojoval míč u postranní lajny, udělal pár rychlých kroků a posunul jej k Šulekovi, který se nijak nerozmýšlel a vypálil, Šeligovu branku však zhruba o metr přestřelil.

48

Hosté si teď špatně rozebrali hráče a po jejich zaváhání v komunikaci se na levé straně úplně osamocený ocitl Kirm, který povedeným centrem oslovil Wobaye. Ten vypálil z první, prostor mezi třemi tyčemi ale trefit nedokázal.

47

Skovajsův nákop doputoval přesně do míst, kam si sbíhal Janga, který vyhrál hlavičkový souboj s Bajrićem a prodloužil balon za sebe. Kalu se mohl řítit sám na branku, v jeho postupu jej ale zastavil praporek pomezního, který viděl ofsajd.

46

Druhý poločas právě začal a jsem nesmírně zvědav, co nám nabídne! Budou domácí pokračovat ve zlepšeném výkopu z konce první půle a dorovnají skóre, nebo si Trenčín svůj náskok dokáže pohlídat?

46

Začal druhý poločas.
První poločas je za námi a na jeho průběh si ale rozhodně nemůžeme stěžovat, zatím se totiž neskutečně bavíme! Hraje se ofenzivní fotbal, dohromady padlo už šest branek. Hostům vyšel vstup do zápasu opravdu náramně, po trefách Lawrence, Kalua a Jangu totiž Trenčín už po dvaceti minutách vedl 3:0, a když se ve dvaatřicáté minutě prosadil ještě Holúbek, s lublaňskými nadějemi na postup to vypadalo sakramentsky bledě. Po konci první půle ty vyhlídky nejsou o mnoho lepší, domácí ovšem alespoň využili polevení ze strany soupeře a snížili na 2:4. Doufejme, že druhá půle bude taktéž zábavná, zpět se přihlásíme zhruba ve 21:34.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Matúš Bero nechal balon za sebou a poté byl nucen faulovat. Zajc standardní situaci bleskově rozehrál, šikovným přenesením hry na Kirma všechny zaskočil, domácí záložník se sice posléze dostal ke střele, Šemrinec ale na balon dobře viděl a jistě zasáhl.

45

První poločas se protáhne o dvě minuty! Dokáže Olimpija snížit na rozdíl jediné branky?

44

Po nepřehledném souboji mezi Skovajsou a Klinarem se balon odporoučel za postranní lajnu, sudí jej nakonec přisoudil domácímu týmu, který se tak může nadechnout k závěrečnému tlaku.

43

43. Miha ZAJC - 2:4

43

Olimpija Lublaň právě vstřelila branku!
Brankové hody v prvním poločase neberou konců, domácí snižují na rozdíl dvou branek, a dostávají se tak zpět do zápasu! Exekuce standardní situace ze třiadvaceti metrů se ujal MIHA ZAJC, po jehož ráně balon přelétl přes zeď a zaplul přesně k levé tyči, Šemrinec se natahoval marně!

42

Teď se však hosté budou muset strachovat. Šemrinec svým nepřesným pasem zadělal Ibrahimovi na nemalé trable, trenčínský záložník celou situaci nakonec musel řešit faulem, a Olimpija tak bude zahrávat přímý kop z nadějné pozice.

41

První poločas se už blíží ke svému konci, po vstřelené brance domácího celku tempo hry trochu opadlo, ovšem vzhledem k velkému náskoku Trenčína je to pochopitelné. Ševelovi svěřenci už, zkrátka a dobře, nikam pospíchat nemusí.

40

Kalu opět převedl svou neuvěřitelnou rychlost a šikovnost, když po obehrání svého strážce přesprintoval hned dva protihráče. Nigerijský fotbalista se následně odhodlal ke střele, do té ale včas vložil nohu Zarifović.

39

Střídání v týmu AS Trenčín: ze hřiště odchází Lawrence, přichází Jančo.

38

Tak pozor, vypadá to, že pro Lawrence dnešní utkání skončilo. Hostující fotbalista je na nosítkách odveden do útrob stadionu, přejeme brzké uzdravení!

37

Po střetu s Matićem zůstává na trávníku ležet James Lawrence, opakovaný záběr ovšem ukázal, že problémy s kolenem si anglický fotbalista v dresu Trenčína nešťastně přivodil sám.

36

Na levé straně ovšem nyní podklouzl Madu a před Klinarem se otevřela úplně prázdná dálnice. Domácí záložník s touto nadějně vypadající příležitostí však nenaložil dobře, hned při prvním souboji se nechal obrat o balon Skovajsou.

35

No, takovýto první poločas asi čekal málokdo! Za prvních pětatřicet minut jsme viděli už pět branek. Nechci předbíhat, ale troufnu si tvrdit, že pokud Trenčín opravdu výrazně nepoleví, o postup do dalšího předkola už by s největší pravděpodobností neměl přijít.

34

34. Etien VELIKONJA - 1:4

34

Olimpija Lublaň právě vstřelila branku!
Neuvěřitelné, domácí tentokráte dokázali najít okamžitou odpověď, a v tomto utkání se tak poprvé prosazují! Po pravé straně se do šestnáctky vřítil Klinar, který posléze našel Novaka. Jeho rána byla nezdařilá, nakonec se však ukázala býti ideálním pasem pro ETIENA VELIKONJU, na jehož ránu Šemrinec nestačil zareagovat!

32

32. Jakub HOLÚBEK - 0:4

32

Trenčín právě vstřelil branku!
A už je to čtyři branky, obrana Olimpije se bortí jako domeček z karet a z ochozů se po právu ozývá hlasitý pískot! Domácí v defenzivě opět pořádali den otevřených dveří, Madu šikovnou uličkou poslal balon k Berovi, který hradbu těl ve vápně soupeře propálit nedokázal, posléze se však ke střele dostal JAKUB HOLÚBEK a ten už se nemýlil!

31

Po další z akcí v podání aktivního Madua měl Trenčín k dispozici další rohový kop. Ten hosté rozehráli na krátko, Holúbek nahrál na ose hřiště stojícího Kleščíka, jenž z první vypálil, trefil ale pouze před sebou stojícího Matiće.

30

Směrem dopředu je to od fotbalistů ze slovinského hlavního města jedna velká bída. Názornou ukázku nyní předvedl Andraž Kirm, který se ve snaze obhodit si Šuleka ukopl balon za postranní čáru.

29

Snad poprvé v zápase se domácí na delší dobu usadili v bezprostřední blízkosti Šemrinecovy pokladnice, ani tentokráte ale nic kloudného nevymysleli. Klinar v souboji se dvěma protihráči o balon přišel, navíc si ještě pomohl faulem.

28

Andraž Kirm se nalevo pokusil o individuální průnik, příliš zdařile si ovšem nevedl, ihned v prvním souboji jej totiž díky fantasticky načasovanému skluzu odzbrojil Martin Šulek. Olimpija ale zůstane u balonu, má k dispozici autové vhazování.

27

Domácí brankář dlouhým výhozem založil protiakci v podání Olimpije, načež Bajrić nákopem přes polovinu hrací plochy zkusil oslovit za obranu si sbíhajícího Velikonju, ten však prohrál souboj s brankářem Šemrinecem a u balonu byl o chloupek později.

26

Po Zajcově naprosto jasné ruce zahrávali hosté další přímý kop. Madu se rozhodl přihrát poblíž stojícímu Kaluovi, který si v souboji s Klinarem udělal kličku do středu hřiště, jeho přízemní rána však za moc nestála, Šeliga ani nemusel zasahovat.

25

Na pravé straně zdařile zakombinovali Kleščík se Šulekem, druhý jmenovaný poté přenesl hru na Madua, který předvedl sérii parádních kliček, těsně před šestnáctkou si však vylámal zuby na spolehlivě bránícím Bajrićovi.

23

Z něj ovšem slovenský mistr nic nevytěžil, brankář Šeliga si tentokráte počínal o poznání jistěji než při předchozím zákroku a pro balon si sebevědomě doběhl.

22

A anglický fotbalista hájící barvy Trenčína o sobě dal vědět i na druhé straně hřiště. Po Maduově pasu se Lawrence odhodlal ke střele z nějakých osmadvaceti metrů, jeho přízemní pokus mířící k levé tyči Šeliga konečky prstů vytěsnil na roh!

21

Domácí se zdravě naštvali a ihned se pokusili přijít z odpovědí. Novak šikovnou uličkou našel po pravé straně sprintujícího Klinara, který centroval pro z druhé vlny si sbíhajícího Wobaye, toho ale ke střele nepustil Lawrence.

20

20. Rangelo JANGA - 0:3

20

Trenčín právě vstřelil branku!
Demolice pokračuje, Trenčín vede už 3:0! Opět to byla velice pohledná akce, Lawrencův dlouhý nákop z poloviny hřiště doputoval až k Holúbekovi, který kulatý nesmysl ve skluzu poslal na hranici malého vápna, kam si seběhl RANGELO JANGA a z první prostřelil naprosto bezmocného Šeligu!

19

Po krátké časové odmlce se na útočnou polovinu podívali i hráči Olimpije. Opět se jim ale příliš nedařilo, Kirm totiž balon po přihrávce od Wobaye přijímal v jasném ofsajdu.

18

Zatímco je Kalu ošetřován za postranní čárou, jeho spoluhráči se pokusili o další a poměrně překvapivou kombinační akci. Obránce Skovajsa se odhodlal k dlouhatánskému nákopu z hloubi obranné poloviny, Janga jeho záměr ale úplně nepochopil.

17

Hra se přerušuje. Po souboji s jedním z lublaňských beků se totiž k zemi skácel střelec druhé branky Kalu. Příliš dobře to s nigerijským fotbalistou nevypadá, uvidíme, zda bude moci pokračovat.

16

Etien Velikonja si troufl na zajímavý průnik skrz obranu soupeře, nakonec se sice krkolomně, ale přece, ke střele dostal, balon byl však lehce tečován a doputoval přesně doprostřed branky, kde číhal připravený Šemrinec.

15

Jakub Holúbek si troufl na velice drzé sólo. Nakonec se z něj sice nedokázal prosadit, ovšem posléze se míč i s přispěním paní Štěstěny odrazil přesně do míst, kde číhal Bero, jeho táhlou ránu ale těsně před vápnem zvládl zablokovat vystoupivší Kelhar.

14

A poměrně nechtěným způsobem zároveň založil útočnou akci pro své spoluhráče. Hostující obrana lehce zaspala a po levé straně nechala pláchnout Andraže Kirma, který se dostal i k centru, po něm ovšem balon doputoval přesně k brankáři Šemrinecovi.

13

A pro domácí mohlo být ještě hůře. Kelhar totiž zpětným pasem na Šeligu zadělal slovinskému brankáři na nemalé starosti, Šeliga však celou situaci s klidem vyřešil a balon rezolutně odkopl.

12

Šulek se vydal na útočný výlet, na jehož konci si parádně narazil s Ibrahimem. Poté se hodlal střemhlav vrhnout směrem do šestnáctky, mezi dvojicí bránících hráčů Lublaně se však procpat nedokázal.

11

Olimpija se poprvé v utkání usadila na útočné polovině, jejich tlak však příliš dlouhého trvání neměl, na pravé straně si totiž absolutně neporozuměli Klinar se Zajcem, následná protiakce hostí ztroskotala na Maduově nepřesném pasu.

10

Po Zajcově faulu na Ibrahima měli hosté k dispozici volný přímý kop. Ibrahim dlouhým nákopem našel Bera, který se pokusil prosadit individuálně, o balon ale téměř ihned přišel a zpět jej získal jen za cenu dalšího zákroku za hranicí pravidel.

9

Na brankáře Šeligu se skoro hnala další pohroma, naštěstí pro domácí tým, který pokračuje ve svém naprosto opařeném výkonu, si ale Janga v souboji se stoperem Bajrićem pomohl nedovoleným zákrokem.

8

No, takovýto vstup do utkání si domácí tým určitě nepředstavoval. Ovšem nutno poznamenat, že Trenčín zatím hraje ve velké pohodě a svého soupeře v podstatě nepouští k balonu.

6

6. Samuel KALU - 0:2

6

Trenčín právě vstřelil branku!
Neskutečný vstup do utkání v podání Trenčína pokračuje, hosté vedou už o dvě branky! Na levé straně se k balonu dostal Holúbek a z první jej předložil pro Lawrence, který milimetrově přesným centrem našel SAMUELA KALUA, proti jehož ráně Šeliga opět neměl šanci zasáhnout!

5

Aktivní vstup do utkání v podání hostí pokračuje. Trenčín se opět usadil na útočné polovině, Lawrence se tentokráte pasoval do role nahrávače a pěkným centrem zkusil najít Jangu, ten se však k hlavičce nedostal.

4

4. James LAWRENCE - 0:1

4

Trenčín právě vstřelil branku!
Panečku, to byla fantastická akce v podání hostí! Na pravé straně se parádně uvolnil Kalu, jehož centr si v šestnáctce zpracoval Janga a ihned balon předložil pro z druhé vlny si sbíhajícího JAMESE LAWRENCE, na jehož dělovku byl Šeliga krátký!

3

3. Rabiu nedokázal prostřelit Šeligu.

3

Pěkná akce v podání Trenčína! Na pravé straně si balon vyměnili Kleščík se Šulekem, druhý jmenovaný posléze našel Kalua, který z první nacentroval na zadní tyč, kam si seběhl Rabiu Ibrahim, jehož rána nebyla marná, ale mířila pouze doprostřed branky, kde číhal Šeliga.

2

První akci tohoto klání vyprodukovali hosté. Ve středu pole pěknou podívanou divákům ukázal Madu, jehož kličkovaná opravdu stála za to. Nigerijský fotbalista následně hledal Holúbeka, toho ale ve vápně přehlavičkoval Zarifović.

1

Turecký sudí Ali Palabıyık foukl do píšťalky, dnešní utkání mezi slovinským a slovenským mistrem je odstartováno! Výkopu se ujali fotbalisté Trenčína, kteří budou hrát v bílých dresech, domácí Lublaň nastupuje v zelené kombinaci.

1

Utkání právě začalo.
Jaký vstup do evropských pohárů slovenský mistr zažije? Nechme se překvapit, při sledování našeho přenosu Vám ale rozhodně nic neunikne. Aktéři dnešního mače už jsou nastoupeni na hrací ploše, za pár okamžiků budeme moci začít.
Úvodní sestavy:

NK Olimpija Lublaň: Šeliga – Bajrić, Zarifović, Kelhar – Klinar, Zajc, Matić (C), Novak, Kirm – Velikonja, Wobay
Náhradníci: Brljak – Crnomarković, Ejup, Eleke, Alves, Krefl, Mimoun

AS Trenčín: Šemrinec – Kleščík (C), Lawrence, Skovajsa – Šulek, Ibrahim, Bero, Madu – Kalu, Janga, Holúbek
Náhradníci: Chovan – Bala, Diks, Udeh, Jančo, Prekop, Vieira

Rozhodčí: Ali Palabıyık – Çem Satman, Fevzi Demirhan (všichni Turecko).

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první poločas?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Hosté se dnes budou muset obejít bez svého nejlepšího střelce uplynulé sezóny Van Kessela, ten totiž přestoupil do pražské Slavie.

AS Trenčín

Trenčínský celek v posledních letech vládne fotbalové scéně našich východních sousedů. V roce 2015 se AS dočkalo svého premiérového titulu, na ten druhý ovšem nemuselo čekat dlouho, v minulé sezoně totiž svěřenci Martina Ševely Fortuna Ligu naprosto ovládli. Ze třiatřiceti kol poznali hořkost porážky pouze čtyřikrát, v konečném součtu na ně druhý Slovan Bratislava ztratil propastných dvanáct bodů. V evropských pohárech se celek ze západu Slovenska představí již počtvrté v řadě, kvalifikačními boji o účast v základních skupinách Ligy mistrů nebo Evropské ligy však ani v jednom z případů nedokázal projít, loni mu stopku vystavila Steaua Bukurešť. V rámci přípravy na nový ročník se Trenčín střetl i se dvěma českými protivníky, na Mladou Boleslav sice nestačil, dva dny nato si ovšem připsal cenný skalp pražské Sparty.
NK Olimpija Lublaň

Tento celek byl založen až v roce 2005 a začínal v páté nejvyšší slovinské soutěži, během nejkratšího možného časového úseku se ale dokázal prokousat mezi tamní elitu a nutno podotknout, že v Prve Lize zatím zanechává velice pozitivní dojem. Po dvou stříbrných umístěných z let 2012 a 2013 přišel minulou sezonu největší úspěch v klubové historii. Olimpija všechny dokonale zaskočila, z šestatřiceti mačů prohrála jen šestkrát, a ve velkém stylu si tak dokráčela pro svůj premiérový titul, druhý Maribor zůstal pozadu o osm bodů. V evropských pohárech se tak Olimpija představí po tříleté pauze a zajímavostí je, že její oponent opět pochází ze Slovenska. V roce 2013 se Lublaň v rámci druhého předkola Evropské ligy střetla s Žilinou, dál však kvůli nižšímu počtu vstřelených branek na hřišti soupeře nepostoupila.
Hezký večer přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům! Dneškem pokračují zápasy druhého předkola kvalifikace do Ligy mistrů, v tomto online přenosu se společně zaměříme na souboj slovinského mistra s tím slovenským – NK Olimpija Lublaň přivítá AS Trenčín! Úvodní výkop je naplánován na 20:30.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

NK Olimpija Lublaň – AS Trenčín

3:4

konec (2:4)

Zpět na online

Branky: 34. Velikonja (Novak), 43. Zajc, 89. Eleke – 4. Lawrence, 6. Kalu (Lawrence), 20. Janga (Holúbek), 32. Holúbek (Bero)

Karty:   67. Kelhar (OLL) – 42. Ibrahim (TRE), 74. Šemrinec (TRE)

Držení míče: 45 % : 55 %.
Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 2:6. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 17:20.

NK Olimpija Lublaň: Šeliga – Bajrić, Zarifović, Kelhar – Klinar, Zajc, Matić (C), Novak (75. Alves), Kirm (80. Krefl) – Velikonja, Wobay (52. Eleke)
Náhradníci: Brljak – Crnomarković, Ejup, Eleke, Alves, Krefl, Mimoun

AS Trenčín: Šemrinec – Kleščík (C), Lawrence (39. Jančo), Skovajsa – Šulek, Ibrahim, Bero, Madu – Kalu, Janga (90. Udeh), Holúbek (78. Diks)
Náhradníci: Chovan – Bala, Diks, Udeh, Jančo, Prekop, Vieira

Rozhodčí: Ali Palabıyık – Çem Satman, Fevzi Demirhan (všichni Turecko)

Odveta: Trenčín - Olimpija Lublaň 2:3