Menu

Fotbal

Liga mistrů (předkola)

BATE Borisov – SJK Seinäjoki

2:0

konec (1:0)

12.07.2016, 20:00 • Borisov-Arena, Borisov • 2. předkolo • Michal Belšán (@belly11mb)

Tipsport: 1.27 5.1 12.3 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě to pro dnešek bude všechno, děkuji Vám za pozornost a těšit se znovu budu zítra u večerního utkání mezi Dundalkem a islandským Hafnarfjördurem. Na počtenou! (21:51:33)
Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 12:1.
Střely mimo: 10:1.
Rohy: 11:2.
Ofsajdy: 1:1.
Fauly: 8:10.
Utkání skončilo, běloruské BATE Borisov potvrdilo roli favorita a dokázalo porazit finské Seinäjoki 2:0!

Do vedení se dostalo ve 32. minutě zásluhou gólu Jurije Kendyše po rohovém kopu. Druhou branku přidalo v 68. minutě, kdy Stasevič vyslal do brejku kapitána Vitalije Rodijonova. A ten si s tím poradil parádně.

Borisov byl po většinu zápasu jasně lepším celkem a vyhrál naprosto zaslouženě, Seinäjoki ale ukázalo, že také umí vycenit zoubky. Odveta, která je na programu za týden ve Finsku, by mohla být zajímavá.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Po centru Igora Staseviče v krkolomné pozici hlavičkoval Denis Poljakov. Byl tísněný snad třemi bránícími hráči, takže z toho žádné nebezpečí nevzniklo.

90+3

Domácí mají ještě jednu šanci navýšit své vedení, získali totiž rohový kop. Uzavřou jím dnešní utkání?

90+2

Teemu Penninkangas má velké bolesti, to nevidíme rádi. Z trávníku je odnešen na nosítkách, na zbytek utkání ho nahradí Youness Rahimi.

90+1

Rozhodčí nastaví v této půli ještě tři minuty nad rámec základní hrací doby.

90

Hostující obránce má zřejmě nějaké křeče, sudí tedy přerušil hru a přivolává pro něj pomoc. Ta přichází ve formě spoluhráče v brance.

89

Po něm vzniklo před brankářem Aksalem menší nebezpečí, ale úspěšné nebylo. Nikdo ze zástupců vedoucího týmu se totiž k balonu neprobojoval.

89

Exekuce se nakonec místo Staseviče ujal Gvilija, ale ten trefil jen pětičlennou zeď finského týmu. Míč byl zblokován na rohový kop.

88

Sudí ještě vrací bránící hráče ve zdi o pár kroků dozadu.

87

Běloruský tým vyrazil do rychlého protiútoku, který ale zakončen nebyl. Za záchrannou brzdu totiž faulem zatahal Jarkko Hurme, který dostává žlutou kartu.

87

Seinäjoki se hrne do útoku, snaží se ještě vstřelit branku, která by mu mohla do odvety hodně pomoci. Borisov to ale nehodlá dopustit.

86

Veremko nyní vyrazil hodně daleko ze své branky, aby před útočícím Tahvanainenem odkopl balon na tribunu. A to se mu podařilo, diváci to ocenili hlasitým potleskem.

84

Střídání v týmu BATE Borisov: ze hřiště odchází Aleksandr Karnickij, přichází Valeriane Gvilija.

84

Dobrá šance Borisova na třetí branku! Po pravé straně se do vápna dostal Mirko Ivanić, ale brankář Aksalu jeho střelu dokázal vyrazit. Následná dorážka Jurije Kendyše již šla vedle branky.

83

Dlouho platilo, že nikam nespěchají hostující fotbalisté. Za současného stavu se ale rozhodli pochopitelně zdržovat i domácí. Brankáře Veremka už k výkopu musel vyzvat rozhodčí Treimanis.

83

Po centru z pravé strany se o zakončení v pokutovém území pokoušel Timo Tahvanainen, byl ale ve velice těžké situaci. A podle toho to také dopadlo – jeho tvrdá střela zamířila mimo bránu.

82

Vše v pořádku, Penninkangas se zvedá z hrací plochy a je schopen se nadále snažit prohánět hráče soupeře.

82

V bolestech se nyní na trávníku svíjí jeden z hostí, hra je tedy přerušena. Nevypadá to ale, že by to mělo být něco vážného.

81

Další akce Seinäjoki měla být vedena středem hřiště. Mehmet Hetemaj ale při nahrávce zapomněl na přesnost, a míč tak doputoval jen k Veremkovi.

80

Dlouhý nákop směřoval na pravé křídlo, kde se nyní snažil operovat Timo Tahvanainen. Ale ani on, ani Matej Hradecky se nedokázali dostat k míči.

79

Nyní to tak ale, bohužel pro Borisov, vypadalo. A vše také skončilo odpískáním útočného faulu, kterým se provinil Stasevič. Obětí byl Henri Aalto.

79

Domácí tým hraje opravdu v klidu. Dvoubrankové vedení je pro něj dostatečné, rozhodně by se ale nebránil jeho navýšení. Bezhlavě se ale dopředu hnát nemusí.

78

To se povedlo. Za vápnem se ke střele propracoval Teemu Penninkangas, ale Sergej Veremko neměl se zákrokem vůbec žádný problém.

77

A střídající hráči se zapojili hned do ofenzivní akce, kterou dokázali vybojovat autové vhazování. Seinäjoki se usadilo v útoku a snaží se ohrozit branku Borisova.

76

Dvojí střídání v týmu SJK Seinäjoki: ze hřiště odchází Ariel Ngueukam a Jussi Vasara, přichází Timo Tahvanainen a Matti Klinga.

75

Ten byl tentokráte rozehrán nakrátko a dopadl špatně, nepřesnou kombinací.

75

A Ivanić se hned po příchodu na hřiště pokusil o střelu z dálky, která však byla bránícími hráči zblokována nad branku. Bude z toho další rohový kop.

74

Střídání v týmu BATE Borisov: ze hřiště odchází Aleksandr Volodko, přichází Mirko Ivanić.

74

Igor Stasevič je dnes jasně nejlepším hráčem na hřišti. Nyní po dobré práci Žavnerčika centroval velice nebezpečně před branku, ale vracející se Aalto srazil míč na rohový kop.

73

Na stadionu v Borisově nyní panuje poměrně dobrá atmosféra, podařilo se totiž roztleskat snad všechny přítomné diváky. A to je, dámy a pánové, hukot.

72

Seinäjoki dostává k dispozici standardní situaci krátce za polovinou hřiště. Nedávno příchozí Rijos si totiž počínal až moc tvrdě při srážce s Ngueukamem.

71

Artur Pikk si nyní hodně věřil. Estonský obránce se vydal na útočný výlet a sám ho i zakončoval, svoji střelu ale poslal vysoko nad bránu soupeře.

70

Vitalij Rodijonov byl nyní u lajny tvrdě faulován. Abdoulaye Méïté ale k překvapení mnoha hráčů nedostal žlutou kartu, sudí byl hodně benevolentní.

69

Střídání v týmu BATE Borisov: ze hřiště odchází Michail Gordejčuk, přichází Aleksej Rijos.

68

68. Vitalij RODIJONOV - 2:0

68

BATE Borisov právě vstřelil branku!
Běloruský tým se dostává do dvoubrankového vedení po velké chybě hostujícího týmu! VITALIJ RODIJONOV se po pasu od Staseviče ocitl zcela osamocený za obranou a nekompromisní přízemní dělovkou z hranice vápna překonal brankáře Seinäjoki, Borisov vede 2:0.

67

Gólman Aksalu se rozhodně nenudí. Další centr mířil z levé strany, ale než se stihl kdokoliv dostat k hlavičce, tak hostující brankář sebral míč do náruče.

66

Nepříjemný střet na obranné polovině Borisova sudí vyhodnotil jako faul na Jurije Kendyše. Provinil se Matej Hradecky.

65

Stasevič se pokusil o přímou střelu, centrovat do vápna se mu nechtělo. A nakonec se to ukázalo jako špatná volba, jelikož balon mířil vysoko nad bránu.
Dnešní utkání sleduje 9247 diváků.

64

Borisov si uvědomil, že musí na ofenzivní snaze přidat. A podle toho hra také vypadá, Pikk byl nyní faulován Ngueukamem těsně před vápnem a bude z toho nadějná standardka pro domácí celek.

63

A další těžké zákroky brankáře hostujícího týmu! Po střeleckém pokusu Gordejčuka se k dorážce dostal kapitán Vitalij Rodijonov, ale i toto zakončení dokázal Mihkel Aksalu vyrazit. Jen jemu nyní Seinäjoki vděčí za udržení nadějného stavu.

62

Aleksandr Karnickij to nyní přehnal se snahou obrat Aalta o míč. Dopustil se poměrně tvrdého zákroku, který mu lotyšský sudí odpískal.

61

61.

61

Málem se nám potvrdilo pravidlo nedáš – dostaneš! Úprk obraně byl totiž k vidění i na druhé straně, ale Igor Stasevič tváří v tvář Mihkelu Aksaluovi trefil právě jen brankáře soupeře.

60

Nyní domácím hodně zatrnulo! Obrovské chyby obrany Borisova se pokusil využít Roope Riski, který se dostal sám za obranu. Kličkou obešel i brankáře Verermka, ale vracející se obránce Vitalij Gajdučik odkopl balon na roh. To byla tutovka!

59

Na jednoduchou střelu Kendyše si dokázal brankář Aksalu počíhat, jednalo se o rutinní zásah.

58

Centr Igora Staseviče pouze proskočil vápnem bez jakéhokoliv povšimnutí, tohle se běloruskému týmu moc nepovedlo.

58

Borisov se řítil do další útočné akce, tentokráte to zkoušel po pravé straně. Bude z toho ale „pouze“ rohový kop.

57

O střelu z dálky se po chybě hostující obrany pokusil Artur Pikk, ale branku soupeře vysoko přestřelil. Ani z tohoto mráčku tedy nezapršelo.

55

Fotbal není moc pohledný. Ani jeden z týmů si totiž v útoku neví rady úplně dle představ. Nyní to tak bylo v případě Borisova, který se neprosadil.

54

V útoku se finskému týmu moc nedaří. Respektive je to tedy o tom, že Borisov brání velice kvalitně a usnadňuje tak brankáři Veremkovi jeho práci.

53

Po centru Laaksonena se žádné nebezpečí nekonalo, formou autového vhazování se ale Seinäjoki nadále udrží v útoku.

52

Dobrou práci odvedl stoper Poljakov, jenž pronikajícího Riskiho zastavil za cenu rohového kopu. SJK se z něj pokusí vytěžit maximum, tohle jsou ty situace, na které bude outsider rozhodně chtít spoléhat.

51

Fotbalisté hostujícího týmu se rozvážně snaží kombinovat a nikam nepospíchají. Tento stav by jim dával naději do odvety, kterou odehrají za týden doma. A toho jsou si vědomi.

49

Velký rozruch před brankářem Aksalem! Michail Gordejčuk se v pokutovém území propracoval k nebezpečné střele, kterou ale hostující brankář dokázal vyrazit do bezpečí. Mohlo to být 2:0!

48

Finský tým spoléhá na rychlé protiútoky. O jeden takový se pokusil po pravém křídle, byl ale zastaven dobře bránícím Pikkem.

47

Hostující Seinäjoki se pokusilo vyrazit do útočné akce, ale Roope Riski si počínal nedovoleně a fauloval Gajdučika.

46

Oba týmy se rozhodly do druhého poločasu vyslat stejné jedenáctky bojujících borců. Pochopitelný krok, ani jedno mužstvo nehraje na své poměry nějak špatně.

46

Začal druhý poločas.
To se ale nepovedlo, jelikož první část utkání končí za stavu 1:0 pro BATE Borisov. Zatím jedinou branku po rohovém kopu vsítil ve 32. minutě Jurij Kendyš. Domácí jsou o něco lepší, ale i finský celek ukázal, že je s ním třeba počítat. Druhá půle by mohla být zajímavá.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45

První poločas skončil.

45

Seinäjoki se pustilo do útočné kombinace. Finský tým ukázal, že ho není radno podceňovat. Snaží se vycenit zoubky a ještě před koncem tohoto poločasu srovnat.

44

Stasevič posílal centr před branku, ale i zde byl odmáván ofsajd. Ocitl se v něm borisovský kapitán Vitalij Rodijonov, kterému se dnes vůbec nedaří.

43

Dobrá rozehrávka v podání hráčů Seinäjoki! K hlavičce se v pokutovém území nakonec probojoval Vasara, ale ten byl nachytán v ofsajdu. Vzrušení tedy bylo zbytečné.

42

Překvapivá forma rozehrávky. Míč doskákal až za vápno, kde se o zakončení snažil Ngueukam. To se ale nepodařilo, neboť ho Vitalij Rodijonov zastavil faulem. Sudí mu za něj udělil žlutou kartu.

42

Nebezpečí před brankou Borisova. Pas do vápna obdržel Ariel Ngueukam, jehož střelu ale dokázal bránící Gajdučik zblokovat na rohový kop.

40

40.

40

Teemu Penninkangas rozehrával standardku z vlastní obranné poloviny, ale nahrál velice nepřesně a Borisov zamířil do útoku. Ke střele se dostal Stasevič, soupeřovu klec ale nedokázal trefit.

39

Míč je opět u hostujícího kapitána, který střeží prostor mezi třemi tyčemi. A ten se nadále nikam nežene, fanoušci už ale vzdali i snahu o popohnání ho pískotem.

38

Místo toho se do útoku dostal finský tým. Brankář Veremko ale dokázal před Riskim, jenž se snažil o zakončení po centru Laaksonena, zachytit balon jako první.

38

Výbornou obrannou prací se prezentoval Stasevič, který tak napravil svůj nedobrý centr. Přerušil kombinaci Seinäjoki a pokusil se založit protiútok, což ale nevyšlo.

37

Tentokráte byl ale centr Igora Staseviče velmi nepovedený. Původně měl směřovat na vzdálenější tyč, místo toho ale přeletěl hlavy úplně všech. Obletěl i branku, Mihkel Aksalu tedy bude moci vykopávat.

36

Estonský obránce Pikk bojoval s míčem na levé straně. Při pokusu o kličku okolo Hurmeho byl faulován, Borisov tedy bude zahrávat standardku.

35

Michail Gordejčuk si zpracoval přihrávku za pokutovým územím, ale o balon byl odzbrojen. Netrvalo to však ani deset vteřin a dostal se k němu znovu, jenomže jeho následná rána byla velmi nepřesná.

34

Artur Pikk se snažil o centr z levé strany. Před brankou číhal útočník Rodijonov, ale bránící hráči odhlavičkovali balon do bezpečných prostor.

33

Pikk si na levé straně nahrával s Gordejčukem. Do toho jim dobře vstoupil Hurme, ke smůle hostujícího hráče ale balon poskakoval tak nešikovně, že zapadl za pomezní čáru.

32

32. Jurij KENDYŠ - 1:0

32

BATE Borisov právě vstřelil branku!
A máme tu úvodní branku zápasu! Borisov otevírá skóre utkání po rohovém kopu, jehož exekuce se opět ujal Igor Stasevič. Ten posadil parádní centr na JURIJE KENDYŠE, jenž výbornou hlavičkou dopravil balon mimo dosah brankáře Aksala.

31

Velká šance běloruského týmu! Zprava obdržel parádní centr před branku Maksim Žavnerčik, nicméně zakončit se mu nepodařilo. Skvěle totiž zareagoval i brankář Aksalu, který vyboxoval balon na rohový kop.

30

Artur Pikk se pokusil vybojovat alespoň rohový kop pro Borisov, což se však nepodařilo. Bránící fotbalisté odvedli výbornou práci a získali míč pro sebe a ostatní spoluhráče.

30

Domácí se ale nedokázali z rohu prosadit. Rozehráli ho nakrátko, zradila je však nepřesnost v jednoduchých přihrávkách po zemí.

29

Nebezpečná akce před brankářem hostujícího týmu vyústila nakonec jen v rohový kop, za což bude Aksalu zcela jistě rád. Míč totiž nebezpečně proskakoval ve vápně před Rodijonovem, který se chystal zakončit.

28

Vznikající akci Seinäjoki zhatila nepřesná kombinace. Aalto posunul míč k Hradeckymu, kterému ale protihráči zabránili pokračovat směrem do útoku.

27

Z levého křídla se k zakončení pěkně prokličkoval aktivní Igor Stasevič, zapomněl ale na důležitý parametr – na přesnost.

26

Překvapivou střelu z pravé strany vyslal Ariel Ngueukam, zamířil ale jen do míst, kde byl gólman Sergej Veremko. Navíc se ani nejednalo o nějaké nebezpečné zakončení.

25

Finský tým se usadil na útočné polovině formou autového vhazování. To obstarával Aalto, spoluhráči se snažili dostat k hlavičce, ale umožněno jim to nakonec nebylo.

24

Gólman SJK Seinäjoki nebude po dnešním utkání v Borisovu oblíbený, to lze konstatovat již nyní. S výkopy si totiž dává hodně načas, za což je velice často odměňován pískotem.

24

Běloruský tým s ní ale nenaložil zrovna ideálně. Zprava se o centr do vápna snažil Maksim Žavnerčik, ale nezamířil tam, kde stáli jeho spoluhráči, nýbrž jen brankář Aksalu.

23

Kapitána Vitalije Rodijonova v postupu do rychlé útočné akce zatahal za dres Henri Aalto, což přináší rozehrávku pro BATE Borisov.

22

Střelecký pokus z dálky obstaral Jurij Kendyš, jednalo se ale o velice naivní myšlenky. Míč doskákal daleko vedle branky Aksala a nic z toho nebylo.

21

Žavnerčik fauloval na levé straně Mehmeta Hetemaje, takže finský tým může rozehrávat. A s tím nikam nepospíchá, na což fanoušci reagují pískáním.

20

A znovu. Seinäjoki je u míče a jen si pomalu přihrává, soupeře se tím snaží nějak znervoznit a donutit k chybě. Ta ale zatím nepřichází.

19

Po pasu Žavnerčika na pravé straně operoval Stasevič. Ten vybojoval autové vhazování a po něm se sám pokusil o centr, který však doputoval jen do náruče brankáře.

19

Fotbal to nyní není zrovna pohledný. Když se totiž k míči dostane hostující tým, zcela pochopitelně se do útočné akce nežene bezhlavě. A mnohdy právě tato postupná a zdlouhavá kombinace není pro oko diváka zrovna lahodící...

18

18.

18

Igor Stasevič se pokusil brankáře zaskočit přímou střelou. Zeď finského soupeře dokázal obstřelit, ale gólman Mihkel Aksalu dával pozor.

17

Centr Igora Staseviče ale nikdo z jeho spoluhráčů nedokázal zachytit. Krátce nato se pár metrů za vápnem provinili hráči Seinäjoki faulem, takže domácí dostávají k dispozici zajímavou standardku.

16

Borisov vybojoval další rohový kop, fanoušci začínají tleksat a ženou své oblíbence za první vstřelenou brankou v utkání.

15

Nyní se ale domácí celek pustil do nadějného protiútoku, který vedl Aleksandr Karnickij. Ten se pokusil o přihrávanou s Rodijonovem, nicméně vracející se Méïté jim míč odkopl k brankáři.

14

Borisov už nemá tak velký tlak, jako tomu bylo v úvodních minutách. I finské mužstvo zjistilo, že se svým soupeřem může hrát...

12

Seinäjoki se pokusilo vyrazit do útočné akce. A podařilo se jim usadit na útočné polovině, kde začíná finský šampion kombinovat.

11

Z něj Borisov už nic nedokázal vymyslet, bránící fotbalisté totiž dávali pozor. Navíc se Poljakov dopustil nepřesné přihrávky, která celou akci zhatila.

10

Pěknou individuální akcí se nyní prezentoval Igor Stasevič! Z levého křídla si potáhl balon až na střed, odkud nebezpečnou ranou prověřil pozornost gólmana hostujícího týmu. Ten míč vyrazil na rohový kop.

9

Stasevič se nejprve provinil faulem, krátce nato se však stal obětí tvrdého zákroku Hurmeho. Finský zadák může být rád, že nedostal žlutou kartu.

8

Z levého křídla se k centrovanému míči dostal Artur Pikk, trefil ale jen dobře postaveného bránícího Ariela Ngueukama. Nebezpečí pro brankáře Aksala tedy nehrozilo.

7

Karnickij a Kendyš se snažili o kombinaci před pokutovým územím svého soupeře, ale nebylo jim umožněno do něj projít. Přesto domácí stále zůstávají v útoku.

6

První střelecký pokus registruje i SJK Seinäjoki. Za hranicí pokutového území se o zakončení snažil Roope Riski, ale obránci běloruského týmu střele nakonec zabránili.

6

Ten ale žádné ohrožení branky finského soupeře nepřinesl, v pokutovém území se k hlavičce dostali jen bránící hráči.

5

Velké souboje s Jarkkem Hurmem sváděl domácí Gordejčuk, který tak dokázal vybojovat rohový kop pro domácí tým.

4

Seinäjoki se nadále ne a ne dostat ke kombinaci na útočné polovině, zatím jsou hráči Borisova jasně lepším týmem na hřišti. Tím potvrzují roli jasného favorita zápasu.

3

Borisov se nadále snaží útočit. Ke střele z dálky se odhodlal Jurij Kendyš, branku finského týmu ale vysoko přestřelil.

2

A hned tu přišla velice dobrá šance Borisova! Na hranici šestnáctky se ke střele probojoval Aleksandr Karnickij, jeho ránu však dokázal brankář Mihkel Aksalu zachytit.

1

Běloruský tým se jako první tedy pokusil vyrazit do útočné akce, přihrávaná okolo pokutového území ale úspěch neoslavila. Přesto BATE zůstává u míče.

1

Utkání právě začalo.
Oba týmy už jsou na hřišti a připravuje se úvodní výkop zápasu, který obstará domácí BATE Borisov.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

BATE Borisov: Veremko – Žavnerčik, Gajdučik, Poljakov, Pikk – A. Volodko, Kendyš – Stasevič, Karnickij, Gordejčuk – Rodijonov (C).
Náhradníci: Ščerbickij – Jablonskij, Ivanić, Rios, Mozolevskij, M. Volodko, Gvilja.

SJK Seinäjoki: Aksalu (C) – Hurme, Aalto, Méïté, Penninkangas – Laaksonen, Hetemaj – Ngueukam, Hradecky, Vasara – Riski.
Náhradníci: Koponen – Kane, Tahvanainen, Lehtinen, Klinga, Rahimi, Sarajärvi.

Rozhodčí: Treimanis – Gudermanis, Spasjonnikovs (všichni Lotyšsko).
Předchozí účast v Lize mistrů
Běloruský šampion v loňském roce postoupil až do skupinové fáze. Postupně se prodral přes irský Dundalk, maďarský Videoton a srbský Partizan. Ve skupině s Barcelonou, AS Řím a Leverkusenem uhrál celkem pět bodů. Italský celek dokázal porazit 3:2. Na Borisov si pamatují i v Plzni. S tímto celkem se Viktoria utkala v roce 2011 při své premiérové účasti v LM.

Pro SJK Seinäjoki se jedná o premiérovou účast. Tento tým totiž vznikl teprve v roce 2007 a vloni oslavil historicky první titul.
Aktuální sezona
Seinäjoki se letos nedaří úplně dle představ. Po 17 odehraných zápasech vyhrálo totiž osmkrát, dvakrát remizovalo a hned sedmkrát podlehlo. Prozatím to stačí na třetí místo, SJK má ale o zápas více než čtvrté Kuopio a hned o dva odehrané duely než pátý, šestý a sedmý celek tabulky.

BATE svoji soutěž opět vede a kráčí za obhajobou. Po polovině ligy má totiž na kontě 35 bodů, což je o osm více než druhý Soligorsk. Navíc Borisov nastřílel 38 branek, druhý je v tomto ohledu dvanáctý Bobrujsk s 23 góly.
Minulá sezona
Běloruský Borisov v ročníku 2015 ovládl domácí soutěž se ziskem 65 bodů a skóre 44:11. Druhé Dinamo Minsk mělo hned o 12 bodů méně, rozdíl byl tedy markantní.

To SJK muselo o titul bojovat až do posledního kola. 25. října 2015 se jim ale podařilo porazit na domácí půdě poslední FF Jaro a o bod před RoPS Rovaniemi vyhrát domácí soutěž.
Rozhodčí
Hlavním sudím dnešního duelu bude Andris Treimanis z Lotyšska, který začal pískat již ve svých 13 letech. Stále tedy postupuje nahoru.

Jako čároví sudí mu pomohou krajané Haralds Gudermanis a Aleksejs Spasjonnikovs, čtvrtým rozhodčím bude Aleksandrs Golubevs.
Krásný fotbalový večer všem! 2. předkolo Ligy mistrů započne dnešním dnem, na programu máme mimo jiné souboj běloruského BATE Borisov s finským mistrem SJK Seinäjoki. Přeji příjemné počtení.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

BATE Borisov – SJK Seinäjoki

2:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 32. Kendyš (Stasevič), 68. Rodijonov (Stasevič)

Karty:   42. Rodijonov (BAT) – 87. Hurme (SJK)

Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 12:1. Střely mimo: 10:1. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:10.

BATE Borisov: Veremko – Žavnerčik, Gajdučik, Poljakov, Pikk – A. Volodko (74. Ivanić), Kendyš – Stasevič, Karnickij (84. Gvilija), Gordejčuk (69. Rijos) – Rodijonov (C).
Náhradníci: Ščerbickij – Jablonskij, Ivanić, Rijos, Mozolevskij, M. Volodko, Gvilija.

SJK Seinäjoki: Aksalu (C) – Hurme, Aalto, Méïté, Penninkangas (90+2. Rahimi) – Laaksonen, Hetemaj – Ngueukam (76. Tahvanainen), Hradecky, Vasara (76. Klinga) – Riski.
Náhradníci: Koponen – Kane, Tahvanainen, Lehtinen, Klinga, Rahimi, Sarajärvi.

Rozhodčí: Treimanis – Gudermanis, Spasjonnikovs (všichni Lotyšsko)

Diváci: 9247

Odveta: Seinäjoki - BATE 2:2