Menu

Fotbal

Německá Bundesliga

1. FC Norimberk – Eintracht Frankfurt

0:1

konec (0:0)

23.05.2016, 20:30 • Grundig-Stadion, Norimberk • Baráž • Vojtěch Balon (@VojtaBalon)

Tipsport: 2.8 3.3 2.6 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Já se s vámi již loučím, děkuji za pozornost a v příští bundesligové sezóně – včetně utkání Eintrachtu Frankfurt – na počtenou! (22:42:44)
O vítězství Eintrachtu rozhodl po šestašedesáti minutách pohotovou dorážkou povedeného Gaćinovićova centru Haris Seferović. Tlak Norimberských přišel pozdě a navíc nebyl nikterak nebezpečný, svěřenci Nika Kovače tak zabránili blamáži a udrželi se mezi německou elitou.
Hráči ve vínových dresech leží bezmocně na trávníku a zaplavují hřiště slzami, plačícího Tima Leibolda nyní dokonce utěšuje frankfurtský lodivod Niko Kovač. To hráči Eintrachtu se vydali radovat před kotel vlastních příznivců, zhruba tříhodinová cesta autobusem do města na řece Mohanu asi bude hodně divoká!

Je to jasné! Eintracht Frankfurt díky výhře 1:0 v odvetném barážovém utkání na hřišti Norimberku zachránil bundesligovou příslušnost!

90+4

Konec zápasu.

90+3

Nyní už mají svěřenci Reneho Weilera skutečně namále, hráči v bílých dresech se navíc bez problémů brání. Zdá se, že je hotovo!

90+2

Po trmě-vrmě před pokutovým územím Eintrachtu hosté dostali balon do zámezí, následovat bude další rohový kop pro Norimberk a do pokutového území už míří i Raphael Schäfer!

90+1

Frustrovaný Guido Burgstaller se ale provinil naprosto zbytečným útočným faulem, za který vyfasoval žlutou kartu. Lukas Hradecky s rozehrávkou pochopitelně nespěchá...

90

Sudí Siebert nastavil hned čtyři minuty, ještě tak rozhodně není hotovo!

88

Zatímco z pohledu hostujících borců se čas šourá jako líný hlemýžď, Norimberským rychle ubíhá. Do konce základní hrací doby zbývá odehrát dvě minuty!

87

87. Guido Burgstaller (NUR)

87

Aleksandar Ignjovski nic nevymýšlel a poslal dlouhatánský aut až za půlící čáru, nicméně tam se míče zmocnili domácí a hned z toho byla šance pro Burgstallera, jenž ovšem z ostrého úhlu minul!

86

Tlak hráčů v červeném začíná přeci jen gradovat, další Brečkův nákop do předbrankového prostoru hosté odvrátili jen tak tak!

85

Svěřencům Reneho Weilera se začíná čas rychle krátit. Do pokutového území soupeře nyní přiletěl Blumův centr z pravé strany, defenzíva Eintrachtu si ale i tentokrát bez problémů poradila.

84

Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází László Sepsi, přichází Even Hovland.

83

Střídající Marco Fabián se nešťastně srazil s vyběhnuvším gólmanem Schäferem a zatímco strážci domácí svatyně zurčí z obličeje potůček krve, Fabián je za doprovodu lékařů sprováděn ze hřiště.

82

Švýcarský šutér bosenského původu se ale daleko nedostal, nyní opět sledujeme kombinaci norimberských fotbalistů na obranné polovině hostů.

81

Japonská zeď jménem Makoto Hasebe nyní opět zastavila další Burgstallerův individuální průnik, Haris Seferović navíc po pravém křídle zakládá ojedinělý protiútok Eintrachtu.

80

Guido Burgstaller posunul balon střídajícímu Gíslasonovi, jenž byl ovšem od pumlíče odstaven důrazným Hasebem. Balon je opět v autu, domácím se zatím nedaří vytvořit si závěrečný tlak.

79

Napadající Aleksandar Ignjovski dostal pod tlak Lászla Sepsiho a ve skluzu dopravil míč do autu, čímž ještě před půlící čarou přibrzdil rodící se akci Norimberku.

78

Lukas Hradecky s odkopem od své svatyně vůbec nespěchá, což se domácím fanouškům vůbec nelíbí. No jo, jenže před takovými dvanácti patnácti minutami vyznávali stejnou taktiku právě Norimberští...

77

Karetní napomenutí pro dosud jediného střelce utkání se vůbec nelíbí Niku Kovačovi, horkokrevný lodivod Eintrachtu nezapřel svůj chorvatský původ a dostal se do pořádně ostré výměny názorů se svým protějškem Weilerem.

76

Na hřišti to začíná pořádně vřít! Haris Seferović u postranní čáry zcela zbytečně povalil k zemi Sepsiho a sudí Siebert to ocenil žlutou kartou.

75

Lukas Hradecky ve své náruči bezpečně ukryl centr z levé strany adresovaný Füllkrugovi, fotbalisté Eintrachtu se dokázali ubránit a dopravit míč na útočnou polovinu.

74

Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Ondřej Petrák, přichází Rúrik Gíslason.

74

Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Sebastian Kerk, přichází Danny Blum.

73

Bastian Oczipka po ztrátě míče pořádně zostra zajel do Kerka a může být rád, že za to nevyfasoval žlutou kartu. Čas se domácím začíná krátit!

72

Mišo Brečko se pokusil pomstít se Gaćinovićovi za koupel, kterou mu hostující křídelník dopřál při akci, která předcházela Seferovićově trefě, místo toho ale slovinský veterán fauloval a vykoledoval si žlutou kartu.

71

Guido Burgstaller se povedenou kličkou zbavil Abrahama, nicméně do zakončení se nakonec nedostal. To samé můžeme říci o Meierovi, jenž se na opačném pólu hřiště nedomluvil se Seferovićem a míč jen odevzdal soupeři.

70

Do konce základního časového rámce zbývá jen zhruba dvacet minut a atmosféra na norimberském Grundig-Stadionu by se dala krájet, domácím se taktika "zaparkovaný autobus" nakonec vymstila a domácí musí rázem dohánět ztrátu.

69

Niko Kovač sáhl ke svému poslednímu střídání, Aleksandar Ignjovski jde na plac místo zcela vyšťaveného Timothyho Chandlera.

67

Karty se rázem zcela obrátily a na tahu je Norimberk. Hráči v červených dresech se okamžitě po rozehrávce ze středového kruhu usadili na útočné polovině.

66

66. Haris SEFEROVIĆ - 0:1

66

Frankfurt právě vstřelil branku!
Míč je v síti, Eintracht se konečně dočkal a rázem má k bundesligové účasti blíže! Parádně to udělal Mijat Gaćinović, který pronikl do pokutového území, parádní kličkou se zbavil Brečka a poté naservíroval balon do předbrankového prostoru HARISI SEFEROVIĆOVI, jenž už měl úlohu snadnou!

65

Po změně stran prakticky neviditelný Guido Burgstaller se mohl vydat do rychlého brejku, norimberského forvarda ale zradilo zpracování a balon mu ujel do autu.

64

Oczipkův nákop do pokutového území dokázali domácí jen tak tak odvrátit, svěřenci Nika Kovače musejí zakládat další akci až od půlící čáry. Převaha Eintrachtu je ale markantní!

63

Raphael Schäfer si chystá balon k dalšímu odkopu od své svatyně a pochopitelně vůbec nespěchá, norimberští fotbalisté se už pěknou řádku minut vůbec nepodívali na útočnou polovinu.

62

Szabolcs Huszti dostal sám sebe do krkolomné pozice, přesto se mu sice podařilo odcentrovat, hráči v červených dresech ale odvrátili míč do autu.

62

Hanno Behrens obětavě padl do rány jednoho z frankfurtských fotbalistů, svěřenci Nika Kovače ale budou zahrávat další rohový kop!

61

Od levé postranní čáry to nečekaně zkusil Mijat Gaćinović, nicméně Raphael Schäfer se nenechal nachytat na hruškách a nadvakrát dostal neposedný míč pod kontrolu.

60

Sepsiho přetažený centr ještě zachytil na hrací ploše Sebastian Kerk, který poté ale pouze odevzdal míč do Hradeckého náruče. Hráči v bílém opět míří kupředu!

59

Hned první Meierův kontakt s míčem přinutil Schäfera k zákroku, nicméně hostujícího útočníka zradilo zpracování, a tak měl strážce norimberské svatyně úlohu snadnou.

58

Nyní se tak skutečně stalo, třiatřicetiletý Alexander Meier nastupuje na trávník místo nepříliš výrazného Änise Ben-Hatiry.

57

Husztiho rána zpoza hranice pokutového území byla zblokována a Norimberští se poté opět dalekonosným nákopem osvobodili. Za pár okamžiků se na hřiště dostane frankfurtský šutér Alex Meier!

56

Po přerušení hry se kolem sudího Sieberta strhla pořádná strkanice, hlavní arbitr měl ale předem jasno, že faulujícího Sebastiana Kerka potrestá žlutou kartou.

54

Carlos Zambrano se tvrdým, leč čistým zákrokem dostal domácím pořádně po kůži a Kerk jej nakonec zcela zbytečně fauloval, hra je tak opět přerušena.

53

Převaha Frankfurtu je po změně stran ještě výraznější, nicméně tentokrát hosty zbrzdila nepovedená kolmice na Mijata Gaćinoviće.

52

Hanno Behrens byl nakonec odveden ze hřiště za doprovodu týmových lékařů, fotbalisté Eintrachtu už z vlastní poloviny zakládají další pokus o ohrožení Schäferovy svatyně.

51

Horkokrevný Mexičan Fabián nyní špunty kopačky zasáhl ve vzdušném souboji Hanna Behrense, což sudí SIebert ocenil žlutou kartou.

49

49. Marco Fabián (FRN)

49

Hosté měli k dispozici další standardku a Fabián to zkusil přímo. Jeho rána sice byla zblokována, Füllkrug však poté nejistě odhlavičkoval balon zpět k Marcu Fabiánovi, jehož dělovka z otočky proletěla těsně nad!

48

Timothy Chandler povedeně přenesl hru na úplně volnou levou stranu, kde číhal Bastian Oczipka, který se ale daleko neprokousal a po nepovedené akci Eintrachtu balon skončil v Schäferově náruči.

47

Frankfurtští měli k dispozici přímý kop, nicméně Szabolcs Huszti netrefil balon podle svých představ a musel se svým spoluhráčům omluvit za promarnění solidní příležitosti.

46

Dave Bulthuis nic nevymýšlel a odkopl balon za půlící čáru. Následně se do šance málem přihnal Änis Ben-Hatira, vyběhnuvší Schäfer ale dokázal vzplanutý oheň rychle uhasit.

46

Začal druhý poločas.
Úvodní pětačtyřicetiminutovka je minulostí a můžeme po ní říct, že Norimberští jsou o třičtvrtě hodiny blíže vysněnému postupu do Bundesligy. Fotbalisté Eintrachtu totiž měli jednoznačnou územní převahu a vytvořili si i několik slibných šancí, svěřenci chorvatského lodivoda Nika Kovače ale nevyužili ani jednu, a tak je stav stále bezbrankový. Hosté potřebují vstřelit gól, podaří se jim to po změně stran? To začneme odkrývat ve 21:35.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+5

První poločas skončil.

45+4

Z následného rohového kopu už žádné nebezpečí pro domácí nepramenilo, Raphael Schäfer nyní provede dost možná poslední výkop od své svatyně v první půli.

45+3

45+3. Haris Seferović (FRN), Mijat Gaćinović (FRN)

45+3

No tak tohle bylo opravdu o fous! Seferovićova štiplavá rána vypadla Schäferovi z náruče a k dorážce z bezprostřední blízkosti se dostal Mijat Gaćinović, který ale nedokázal dorazit balon do sítě!

45+2

Po nepovedené Abrahamově rozehrávce se kupředu vydal Tim Leibold, jenž posunul balon lépe postavenému Burgstallerovi, tomu se ale nepodařilo zakončit.

45+1

Schäfer opět v permanenci. Centr z pravé strany dokázal v pokutovém území šikovně hlavou tečovat Änis Ben-Hatira, strážce domácí svatyně byl ale na zemi včas a pohotově zakročil.

45

Nad rámec úvodní pětačtyřicetiminutovky nastavil sudí Siebert hned čtyři minuty!

45

45. Szabolcs Huszti (FRN)

45

To byla rána! Szabolcs Huszti tvrdě vypálil z dobrých dvaadvaceti, třiadvaceti metrů, nicméně Raphael Schäfer míč dokázal reflexivně vyrazit!

44

Dloubáček na rozběhnutého Ben-Hatiru byl příliš prudký, vyběhnuvší Raphael Schäfer si celou situaci zkušeně pohlídal a domácí posléze dopravili balon až k Hradeckému.

43

Územní převaha Kovačovy party je až neuvěřitelná, norimberská obrana ale dál funguje jako švýcarské hodinky a hosté mají obrovské problémy s přechodem do předfinální, respektive finální fáze.

42

Hráči v bílých dresech se po krátké době dostali do další šance, nicméně Szabolcsovi Husztimu balon v rozhodující okamžik sjel z kopačky a na přesnosti jeho rány z dvaceti metrů od Schäferovy svatyně se to projevilo.

41

Možnost rohového kopu budou mít i Norimberští, centr Tima Leibolda adresovaný Füllkrugovi totiž doslova za minutu dvanáct Abraham vytěsnil do zámezí!

40

Hosté se tentokrát dokázali vyvarovat zbytečného útočného faulu, jenže co naplat, když Oczipkova nepovedená rána proletěla vysoko nad břevnem norimberské svatyně.

39

Nyní už ano! Mijat Gaćinović poslal povedenou kolmicí do šance Chandlera, Raphael Schäfer ale včas vyběhl a vytěsnil kulatý nesmysl na další rohový kop pro Eintracht.

38

Švýcarský reprezentant Haris Seferović je v posledních minutách při chuti. Frankfurtský útočník nyní vypálil z voleje, ale míč netrefil ideálně, a Raphael Schäfer tak nemusel vůbec zasahovat.

37

Brečkova dalekonosná kolmice adresovaná Burgstallerovi nakonec nepřinesla nic nebezpečného, vyběhnuvší Lukas Hradecky celou situaci zkušeně vyřešil a zažehnal rodící se nebezpečí.

36

Svěřenci Reneho Weilera se zmohli jen na nekonstruktivní odkop míče až k Hradeckému, fotbalisté Eintrachtu deset minut před poločasovým hvizdem zakládají další postupnou protiakci.

35

Seferovićův přetažený centr si ještě stihl zpracovat na hrací ploše Änis Ben-Hatira, jenž se ale následně dostal do červeného obležení a zákonitě o balon přišel.

34

34. Haris Seferović (FRN)

34

Hráči Eintrachtu se snad poprvé v utkání probojovali postupnou kombinací až do zakončení. Haris Seferović to zkusil zpoza hranice pokutového území, Schäfer byl ale ve správný čas na správném místě!

34

Marco Fabián si nepohlídal ofsajdovou hranici, jeho rána z pravé strany pokutového území po Gaćinovićově pasu tak nakonec nebyla pro Schäfera vůbec nebezpečná.

33

Svěřenci Nika Kovače ale poté rozehráli naprosto otřesně a Niclas Füllkrug se mohl vydat do brejkové situace, v pravý čas se mu ale postavil do cesty Gaćinović, jenž si navíc vynutil Füllkrugův faul.

32

Půlhodina hry je za námi a stále se hraje prakticky bez šancí. Platí to i po této akci Norimberku, po níž míč skončil bezpečně v Hradeckého náruči.

31

Kerk se překvapivě rozhodl pro přízemní centr do pokutového území, který málem propadl až do prostoru před Hradeckým, defenzíva Eintrachtu si ale nakonec poradila.

30

No a bude z toho rohový kop! Lukas Hradecky se bude muset mít na pozoru, balon si k rozehrávce chystá Sebastian Kerk.

29

Mijat Gaćinović si nedokázal poradit s Ondřejem Petrákem a opačným směrem už peláší Niclas Füllkrug. Domácí míří po dlouhé době do protiútoku.

28

Exekuci této standardní situace si vzal na starost maďarský veterán Szabolcs Huszti, nicméně i tentokrát mohl Raphael Schäfer zůstat v klidu, jelikož se Zambrano opět provinil útočným faulem – tentokrát na Bulthuise.

27

Oczipkův pas na Seferoviće postrádal přesnost, střídající Marco Fabián ale vybojoval míč zpět pro hosty a nakonec se mu podařilo z této situace vytěžit rohový kop!

26

Z dobrých pětadvaceti metrů teď vypálil zkušený Dave Bulthuis, jemuž ale míč v klíčový moment sjel z kopačky, a balon tak výrazně minul levou tyč Hradeckého svatyně.

25

Na Kerkovo bebíčko se přišel podívat kompletní tým norimberských lékařů, samozřejmě se ale nejedná o nic hrozného...

24

Levá paže Bastiana Oczipky nekontrolovaně vylétla do Kerkova obličeje, frankfurtský obránce vyfasoval žlutou kartu a Sebastianu Kerkovi se samozřejmě vůbec nechce ze země...

23

Oczipkův dalekonosný centr z levé strany proletěl v prostoru před Schäferem bez povšimnutí, László Sepsi tak bude mít spoustu času na provedení autového vhazování.

22

Ačkoliv domácí lodivod Rene Weiler před zápasem deklaroval, že jeho svěřenci se rozhodně nebudou pouze bránit, dosavadní dění na hřišti svědčí o opaku. Jasná převaha Eintrachtu ale zatím žádné nebezpečí pro Schäfera neznamenala.

21

Seferovićův nákop jen tak nazdařbůh málem propadl k Gaćinovićovi, norimberská defenzíva si ale celou situaci nakonec pohlídala. Hráči hesenského velkoklubu zakládají další akci z hloubi vlastní poloviny.

20

Mijat Gaćinović se pokusil nasadit nůžky Petrákovi, to se mu ale nepodařilo a fotbalisté v červených dresech se poté dalekonosným nákopem osvobodili.

19

Z uctivé vzdálenosti to zkusil Timothy Chandler, pravý bek Eintrachtu ale poslal kulatý nesmysl vysoko nad břevno domácí svatyně.

18

Na míč si nakonec vyskočil Haris Seferović, nicméně stejně jako před pár okamžiky Zambrano se provinil útočným faulem, a Raphael Schäfer tak bude mít spoustu času na rozehrávku.

17

Kolmice Mijata Gaćinoviće na rozběhnutého Oczipku nebyla přesná, krajní zadák Frankfurtu ale donutil Kerka k tomu, aby uklidil míč do zámezí – první roh pro Frankfurt!

16

Hned z prvního Fabiánova kontaktu s míčem bylo nebezpečí pro domácí – mexický středopolař poslal do pokutového území parádní centr a balon propadl až na zadní tyč, kam si seběhl peruánský legionář Zambrano, který ovšem nedovoleným způsobem ve vzdušném souboji povalil norimberského gólmana Schäfera.

15

Sebastian Kerk ochotně upadl po souboji s Abrahamem, sudí mu ale k velké nelibosti norimberských příznivců "neskočil na špek". Hra plyne vesele dál, hráči Eintrachtu opět míří kupředu.

14

Niclas Füllkrug sklepl balon pouze pro Hasebeho, svěřenci Nika Kovače z vlastní poloviny zakládají další pokus o první ohrožení Schäferovy svatyně.

13

Aktivní Burgstaller se opět hrnul kupředu, David Abraham ale klíčový sprinterský souboj proti domácímu útočníkovi zvládl a vrátil míč Hradeckému.

12

12. Sebastian Kerk (NUR)

12

To byla šance! Guido Burgstaller našel povedeným centrem z levé strany v pokutovém území nikým nehlídaného Kerka, ten ale nedokázal zakončit ideálně a balon proletěl vysoko nad!

11

Volba nakonec padla na prvního jmenovaného, zraněného Stenderu už v jedenácté minutě nahrazuje mexický reprezentant Marco Fabián.

10

Pro Stenderu dokonce došli záchranáři s nosítky, hostující špílmachr se ale nakonec zvedl a po svých odkulhal do zámezí. Nahradí jej Marco Fabián nebo Alexander Meier?

9

Stále se nehraje, Marc Stendera se totiž ne a ne zvednout. S frankfurtským ofenzivním středopolařem to nevypadá vůbec dobře, to je velká komplikace pro Nika Kovače...

8

Argentinský legionář Abraham našel povedenou kolmicí rozběhnutého Gaćinoviće, který ještě posunul míč lépe postavenému Stenderovi, ten se ovšem po čistém souboji se Sepsim ocitl na trávníku.

7

Hráči v bílých dresech ve středu hřiště zbytečně ztratili míč a domácí mohli založit protiakci, Änis Ben-Hatira se však za cenu faulu postaral o přerušení hry.

6

Norimberští se poprvé podívali s míčem na útočnou polovinu, chyběla jim ale přesnost v kombinaci a Makoto Hasebe už může založit protiútok.

5

Svěřenci Nika Kovače mají v úvodu územní převahu a prakticky neustále drží míč na svých kopačkách, právě oni musí bezpodmínečně skórovat – bezbrankový výsledek by do Bundesligy posunul Norimberk.

4

Stendera byl čistým způsobem odstaven od míče, který se ještě pokusil získat pro hostující barvy Timothy Chandler, americký zadák to ale stihl až poté, co kulatý nesmysl překročil autovou čáru.

3

Szabolcs Huszti šikovně vykličkoval ze zdánlivě bezvýchodné situace, nicméně napadající hráči v červeném následně vytlačili fotbalisty Eintrachtu až k půlící čáře.

2

Carlos Zambrano, jenž se při absenci Marca Russe posunul do základní sestavy a navíc si přetáhl přes ruku "Russovu" kapitánskou pásku, nyní na pravé straně promptně zhatil rodící se akci Norimberských.

1

Výkopu se ujali frankfurtští fotbalisté hrající v bílých dresech, kteří se za ohlušujícího pískotu uchýlili ke kombinaci na vlastní polovině, poté ale zbrkle zakopli balon do autu.

1

Utkání právě začalo.
Hráči obou týmů už vstoupili na trávník beznadějně vyprodaného Grundig-Stadionu, bitva roku může za pár okamžiků začít!

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

1. FC Norimberk: Schäfer – Brečko, Margreitter, Bulthuis, Sepsi – Kerk, Petrák, Behrens, Leibold – Burgstaller, Füllkrug.
Náhradníci: Rakovsky – Hovland, Möhwald, Blum, Mühl, Gíslason, Teuchert.

Eintracht Frankfurt: Hradecky – Chandler, Zambrano, Abraham, Oczipka – Hasebe, Huszti – Ben-Hatira, Stendera, Gaćinović – Seferović.
Náhradníci: Lindner – Regäsel, Fabián, Meier, Aigner, Ignjovski, Castaignos.

Rozhodčí: Dingert – Christ, Aarning.
Frankfurtští fotbalisté mají poslední příležitost zabránit obrovské blamáži, kterou by sestup do druhé Bundesligy pro slavný klub bezpochyby byl. Pár kol před koncem ligového ročníku to vypadalo, že je Eintracht zcela odepsaný, družina chorvatského trenéra Nika Kovače se ale obdivuhodně zvedla a tři z posledních čtyř utkání Bundesligy ovládla. V tom posledním na hřišti Brém Frankfurt dlouho sahal po zajištění záchrany, pár minut před koncem ale poslal hesenský celek do nevyzpytatelné baráže Papy Djilobodji.

Norimberští mají za sebou povedenou sezónu, ve druhé Bundeslize se umístili na třetím místě a z prvního barážového utkání si domů přivezli nadějný výsledek 1:1. Eintracht byl sice prakticky po celou dobu lepším týmem, nicméně vyrovnat se mu podařilo až pětadvacet minut před koncem díky trefě Gaćinoviće. Nutno podotknout, že bavorský celek ve stále probíhajícím ligovém ročníku prohrál před vlastními fanoušky jednou jedinkrát!

O rozhodující duel celé sezóny přijde frankfurtský kapitán Marco Russ, jenž před začátkem baráže prokázal, že jeho srdce bije pro Eintracht – dlouholetý vůdce zadních řad hesenského klubu se den před zápasem v domácí Commerzbank-Areně dozvěděl, že má v těle zhoubný nádor a je třeba ho co možná nejrychleji odstranit, Russ ale odsunul operaci až na úterý – tedy den po zápase, o který vinou žluté karty z úvodního klání baráže přijde. Jeho místo v sestavě nejspíš zaujme peruánský reprezentant Carlos Zambrano.

Domácímu Norimberku by k postupu zpět mezi elitu stačila i remíza 0:0 díky výhodě vstřeleného gólu venku, ale trenér Rene Weiler si je dobře vědom toho, že prosté "zaparkování autobusu" jeho týmu stačit nebude. "Frankfurt bude rozhodně útočit, venku tak hraje celou sezónu. Jsme v dobré pozici, ale rozhodující zápas je zcela otevřený," ví Weiler.
Hezký večer všem fotbalovým příznivcům, den D pro německou fotbalovou veřejnost je tu! Právě dnes se na norimberském Grundig Stadionu rozhodne o tom, kdo si jako poslední zajistí účast v příštím ročníku Bundesligy! Po prvním duelu na frankfurtské půdě mají k vítězství 1. FC Norimberk i Eintracht Frankfurt stejně blízko i daleko, kdo se bude radovat?
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

1. FC Norimberk – Eintracht Frankfurt

0:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 66. Seferović (Gaćinović)

Karty:   56. Kerk (NUR), 72. Brečko (NUR), 90+1. Burgstaller (NUR) – 24. Oczipka (FRN), 51. Fabián (FRN), 76. Seferović (FRN)

Držení míče: 37 % : 63 %.
Střely na branku: 0:6. Střely mimo: 6:6. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:9.

1. FC Norimberk: Schäfer – Brečko (C), Margreitter, Bulthuis, Sepsi (84. Hovland) – Kerk (74. Blum), Petrák (74. Gíslason), Behrens, Leibold – Burgstaller, Füllkrug.
Náhradníci: Rakovsky – Hovland, Möhwald, Blum, Mühl, Gíslason, Teuchert.

Eintracht Frankfurt: Hradecky – Chandler (69. Ignjovski), Zambrano (C), Abraham, Oczipka – Hasebe, Huszti – Ben-Hatira (58. Meier), Stendera (11. Fabián), Gaćinović – Seferović.
Náhradníci: Lindner – Regäsel, Fabián, Meier, Aigner, Ignjovski, Castaignos.

Rozhodčí: Dingert – Christ, Aarning

První zápas: Frankfurt - Norimberk 1:1