Menu

Hokej

Mistrovství světa

Kanada – USA

4:3

konec (2:0, 1:3, 1:0)

21.05.2016, 19:15 • Semifinále • Matěj Mayer (@Matej_Mayer)

41:34

Kanada právě vstřelila branku!
Začátek třetí části byl navzdory předpokladům trochu ospalý, jiskru zápasu ovšem jistě vrátí rozdílová branka Kanady. Obránce RYAN ELLIS dostal puk na červené čáře, sjel si až na vchol pravého kruhu a poslal neuvěřitelnou dělovku nad lapačku Kinkaida. Ten sice na puk dobře viděl, ale vůbec nestačil zareagovat. Asistence: Ryan Murray a Connor McDavid.

35:30

Kanada právě vstřelila branku!
Využitá početní výhoda Kanada znamená vyrovnání! Byla to ale docela kuriózní branka. Duchene vypálil z vrcholu pravého kruhu, kotouč nejspíše schytal Perry a od jeho hrudi se odrazil před branku na hůl O'Reillyho. Ten byl ale tísněn a tak tak posunul puk doleva, kde už na DERICKA BRASSARDA zívala odkrytá branka. Asistence: Ryan O'Reilly a Corey Perry.

28:25

USA právě vstřelilo branku!
To je tedy něco, Američané jdou do vedení! Skvělou práci odvedl Larkin, který si se dvěma členy "CCM Line" evidentně sednul. Forvard Detroitu si vzal puk na pravé straně a ideální přihrávkou našel v mezikruží postaveného TYLERA MOTTEHO. Ten z první zamířil přesně nad rameno Talbota. USA vede 3:2! Asistence: Dylan Larkin a J. T. Compher.

23:57

USA právě vstřelilo branku!
Ale pozor, puk byl skutečně v brance a USA tedy vyrovnává! Střela DAVIDA WARSOFSKYHO se odrazila od zadní brankové konstrukce a čas se tedy posune trochu zpět. Asistence: Brock Nelson a Hudson Fasching.

21:14

USA právě vstřelilo branku!
Američané využívají přesilovou hru a snižují. Wideman posunul na modré čáře puk na druhou stranu, kde napřáhl supertalentovaný AUSTON MATTHEWS, a ten přesnou ranou do horního růžku překonal bezmocného Talbota. Asistence: Chris Wideman a Dylan Larkin.

18:02

Kanada právě vstřelila branku!
Tak to byla opravdová paráda! Kanaďané si svého soupeře doslova namazali na chleba, když se nejprve BRAD MARCHAND proháčkoval přes posledního obránce USA, poté si narazil o Ceciho, aby mohl uklidit puk do odkryté klece. Javorové listy vedou o dva góly! Asistence: Cody Ceci.

08:59

Kanada právě vstřelila branku!
Javorové listy svůj tlak přetavily v úvodní gól. Jenner vybruslil s pukem zpoza branky a nahodil jej "do ohně" před Kinkaida. Puk následně po odrazu od brusle amerického obránce a brankáře zůstal v brankovišti, odkud ho do sítě dopravil důrazný útočník Montrealu BRENDAN GALLAGHER. Asistence: Boone Jenner a Sam Reinhart.

Kanada – USA

4:3

konec (2:0, 1:3, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 9. Gallagher (Jenner, Reinhart), 19. Marchand (Ceci), 36. Brassard (O'Reilly, Perry), 42. Ellis (Murray, McDavid) – 22. Matthews (Wideman, Larkin), 24. Warsofsky (Nelson, Fasching), 29. Motte (Larkin, Compher)

Kanada: Talbot (Pickard) – Tanev, Rielly, Ellis, Murray, Ceci, Matheson, Dumba – Perry, Brassard, Hall – Gallagher, Reinhart, Jenner – Duchene, McDavid, Marchand – Stone, Scheifele, O'Reilly – Domi

USA: Kinkaid (Condon) – Wideman, Hanifin, Murphy, McCabe, Warsofsky, Skjei, Santini – Schroeder, Matthews, Foligno – Fasching, Nelson, Vatrano – Compher, Larkin, Motte – Wood, Hendricks, Maroon – Hinostroza

Rozhodčí: Wehrli (SUI), Gofman – Otmakhov (oba RUS), Lhotský (CZE)

Průběh zápasu
1. třetina
08:59 CAN 1:0 Gallagher (Jenner, Reinhart)
18:02 CAN 2:0 Marchand (Ceci)
19:28 CAN 2 Brassard, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
Po 1. třetině
2. třetina
21:14 USA 2:1 Matthews (Wideman, Larkin)
23:57 USA 2:2 Warsofsky (Nelson, Fasching)
28:25 USA 2:3 Motte (Larkin, Compher)
28:38 CAN 2 Gallagher, sekání
34:40 USA 2 Vatrano, podražení
35:30 CAN 3:3 Brassard (O'Reilly, Perry)
37:43 USA 2+10 Murphy, naražení zezadu+naražení zezadu
Po 2. třetině
3. třetina
41:34 CAN 4:3 Ellis (Murray, McDavid)
41:53 CAN 2 Scheifele, nedovolené bránění brankáři
Konec