Menu

Hokej

Mistrovství světa

Kanada – Švédsko

6:0

konec (1:0, 3:0, 2:0)

19.05.2016, 19:15 • Sportovní palác Jubilejnyj, Petrohrad • Čtvrtfinále • Adam Bagar

55:09

Kanada si navíc zahraje přesilovku. Švédové jsou potrestáni za příliš mnoho hráčů na ledě, trest odpyká Linus Omark.

53:22

Kanada právě vstřelila branku!
A švédská obrana předvádí další hrubice, jaké jsme neviděli snad ani u Maďarů nebo Kazachů. Za beky se tentokrát dostal DERICK BRASSARD, který už neměl problém vychutnat si bezradného Markströma. Tomu dnes obrana skutečně moc nepomáhá. Kanada vede už 6:0! Asistence: Brendan Gallagher, Taylor Hall.

51:05

Kanada právě vstřelila branku!
Místo toho, aby Švédové ještě utkání zdramatizovali, přichází pátý kanadský úder. Švédové vyrobili hned několik hrubek, tu největší však obránce Adam Larsson, jenž poslal mezi kruhy puk na volného MARKA STONEA a ten nabídnutou příležitost dokonale využil a zamířil mezi betony bezmocného švédského gólmana. Bez asistence.

45:25

Je tady další kanadský faul a Švédové si zahrají 113 sekund ve výhodě tří hráčů! Na lavici hanby míří Morgan Rielly – 2 minuty za hákování. Branka Švédů zůstává prázdná.

45:17

Švédové si zahrají další přesilovou hru poté, co se Brendan Gallagher provinil hákováním.

40:23

Obrovská šance Švédů! Nejdřív pálil tvrdě od modré Gustafsson a vzápětí se u levé tyče zjevil Backlund, který už zasouval kotouč do odkryté branky, když v tom Talbot vytáhl úžasný zákrok a koncem brusle jeho pokus vytěsnil k tyči. Ani z následného závěru hráči v modro-žlutých dresech nic nevytěžili.

37:09

Švédové se drželi ve třetině a vynutili si aspoň kanadský faul, na trestnou lavici odchází Taylor Hall, který inkasuje menší trest za podražení. Přesilovka pro severský tým.

32:13

Kanada právě vstřelila branku!
Kanaďané z další akce přidávají už čtvrtou branku a tohle se Švédy nevypadá vůbec dobře. Po krásné akci našel Reinhart v situaci dva na jednoho ideálně najetého MAXE DOMIHO, který z první zamířil přesně k tyči. Obě trefy dělilo pouhých 11 sekund. Asistence: Sam Reinhart, Michael Matheson.

32:02

Kanada právě vstřelila branku!
Kanaďané vedou nad Švédskem už 3:0 poté, co se Dumbova dělovka od modré odrazila od zadního mantinelu přímo před Markstróma, kde už BRAD MARCHAND neměl problémy dorazit kotouč přesně do horní části branky. Asistence: Matt Dumba, Mark Scheifele.

30:39

Na opačné straně zapomněla švédská obrana na McDavida, proti němuž se z brány vyřítil Markström a skočil kanadské hvězdě pod nohy. Místo puku tak skončil v brance sám McDavid, rozhodčí dost překvapivě nevylučují.

29:18

Vylučuje se na obou stranách. Po dvou minutách za inkasují od hlavních rozhodčích Brad Marchand a Johan Sundström, kteří se provinili hrubostí, respektive krosčekem.

26:05

Kanada právě vstřelila branku!
Jedenáct sekund před koncem trestu se zámořský tým přece jen prosazuje. Stone poslal na modrou puk na MATTA DUMBU, který dělovkou prostřelil vše, co mu stálo v cestě a trefil přesně prostor nad lapačkou švédského gólmana. Kanada vede už 2:0! Asistence: Mark Stone, Mark Scheifele.

24:16

Bude se potřetí v zápase vylučovat. Na lavici hanby usedá Andre Burakovsky, který inkasuje 2+10 minut za zásah do oblasti hlavy a krku. Přesilovka pro Kanadu.

18:39

Kanada právě vstřelila branku!
Kanaďané se ujímají vedení, a nutno říct, že naprosto zaslouženě. Při další pohledné akci dostal O'Reilly kotouč na modrou, napřáhl a těsně před Markströmem dokázal jeho pokus tečovat MARK SCHEIFELE. Švédský gólman byl bezmocný, kotouč zapadl přesně k tyči. Asistence: Ryan O'Reilly, Mark Stone.

09:22

Přesilovku si zahrají také Kanaďané, na lavici hanby už usedá bek Mattias Ekholm, který se provinil krosčekem.

07:27

V době, kdy se vracel Gallagher na led, si tři korunky vytvořily velkou šanci. Po střele Burakovskyho se dostal k dorážce Ekholm, který pořádně protáhl Talbota. Kanadský gólman vytěsnil střelu těsně nad horní tyč.

05:27

Rozhodčí Gofman poprvé vylučuje. Brendan Gallagher inkasuje menší trest za podražení. Švédsko si zahraje přesilovku.

Kanada – Švédsko

6:0

konec (1:0, 3:0, 2:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 19. Scheifele (O'Reilly, Stone), 27. Dumba (Stone, Scheifele), 33. Marchand (Dumba, Scheifele), 33. Domi (Reinhart, Matheson), 52. Stone, 54. Brassard (Gallagher, Hall)

Kanada: Talbot (Pickard) – Tanev, Rielly, Ellis, Murray, Ceci, Matheson, Dumba – Perry (C), Brassard, Hall – Duchene (A), McDavid, Marchand – Gallagher, Reinhart, Jenner – Stone, Scheifele, O'Reilly (A) – Domi

Švédsko: Markström (Fasth) – Larsson, Gustafsson I (A), Lindholm, Ekholm, Fransson, Fantenberg, Gustafsson II – Omark, Backlund (A), Ericsson (C) – Burakovsky, Wennberg, Nyquist – Klasen, Sundström, Norman – Ritola, Sjögren, Lundberg – Rosén

Rozhodčí: Gofman (RUS), Sidorenko (BLR) – Ritter (USA), Suominen (FIN)

Průběh zápasu
1. třetina
05:27 CAN 2 Gallagher, podražení
09:22 SWE 2 Ekholm, krosček
18:39 CAN 1:0 Scheifele (O'Reilly, Stone)
Po 1. třetině
2. třetina
24:16 SWE 2+10 Burakovsky, zásah do hlavy nebo krku+zásah do hlavy nebo krku
26:05 CAN 2:0 Dumba (Stone, Scheifele)
29:18 CAN 2 Marchand, hrubost
SWE 2 Sundström, krosček
32:02 CAN 3:0 Marchand (Dumba, Scheifele)
32:13 CAN 4:0 Domi (Reinhart, Matheson)
37:09 CAN 2 Hall, podražení
Po 2. třetině
3. třetina
45:17 CAN 2 Gallagher, hákování
45:25 CAN 2 Rielly, hákování
51:05 CAN 5:0 Stone
53:22 CAN 6:0 Brassard (Gallagher, Hall)
55:09 SWE 2 Omark, příliš mnoho hráčů
Konec