Menu

Hokej

Mistrovství světa

Finsko – Dánsko

5:1

konec (1:0, 2:1, 2:0)

19.05.2016, 15:15 • Sportovní palác Jubilejnyj, Petrohrad • Čtvrtfinále • Marek Kratochvíl (@marekratochvil)

58:07

Finsko právě vstřelilo branku!
Sečteno, podtrženo! MIKAEL GRANLUND dokonává dánský zmar a přidává pátou branku. Dostal luxusní přihrávku od jednoho z obránců soupeře, který mu kotouč srazil mezi kruhy. Dojíždějící útočník Suomi jej okamžitě napálil do dánské branky nad brankářem Dahmem – 5:1. Bez asistence.

57:46

Finsko právě vstřelilo branku!
Tak teď už je zřejmě rozhodnuto. Dahm nakonec přece jen vyrazil ven z branky, ale Dánové krátce nato ztratili kotouč, JUSSI JOKINEN se prodral do útočného pásma, obhodil si kotouč kolem obránce a s přehledem jej uklidil do opuštěné branky – 4:1. Asistence: Mikko Koivu.

52:52

Po Laineho přihrávce do druhé vlny pálil Ohtamaa. Dahm zasáhl, kotouč ale zůstal ležet před jeho pravým betonem. Finové se k němu ale nedokázali dostat jako první a Dánové nakonec zažehnali hrozící nebezpečí.

38:57

Finsko právě vstřelilo branku!
Finové opět odskakují do dvoubrankového náskoku! PATRIK LAINE dostal až příliš volného prostoru, od mantinelu si s kotoučem vybruslil nad kruhy a parádní střelou překonal brankáře Dahma. Těžko říct, kolik toho dánský gólman přes clonu na brankovišti viděl – 3:1. Asistence: Juuso Hietanen.

35:42

Antti Pihlström (FIN) dostává menší trest za vražení na hrazení. Minulou přesilovou hru Dánové využili, teď mají k dispozici další příležitost.

33:09

Mads Christensen (DEN) dostává dvě minuty za hákování. Finsko tak může opět odskočit svému soupeři.

31:42

Dánsko právě vstřelilo branku!
Dánové sehráli přesilovku výborně a dotahují se na rozdíl jediné branky! LARS ELLER dostal nabito do pravé strany a tvrdou střelou bez přípravy uklidil kotouč kousek nad ledem až ke vzdálenější tyči finské branky – 2:1. Asistence: Mads Christensen.

30:47

Mikko Rantanen (FIN) dostává menší trest za držení protihráče. Dánové budou mít k dispozici další početní výhodu.

23:49

Jani Lajunen dostal dobrou přihrávku mezi kruhy, ve velké šanci ale zřejmě trefil tyčku dánské branky! Od ní se pak kotouč odrazil do rohu kluziště.

21:45

Finsko právě vstřelilo branku!
Prosazují se ale opět Finové a ti už tak vedou o dvě branky! JARNO KOSKIRANTA si narazil s Pyöräläm a zblízka se pokoušel překonat Dahma. Ten dokázal zasáhnout a kotouč vyrazil, dojíždějící obránce Stefan Lassen si jej ale nešťastně srazil do vlastní brány – 2:0. Asistence: Mika Pyörälä.

17:42

Daniel Nielsen (DEN) dostává menší trest za podražení. Dánové budou v závěru první třetiny bránit jednobrankovou ztrátu.

14:29

Finsko právě vstřelilo branku!
Tak to byla nádherná ukázka rychlosti spojené s technikou a Finové jdou do vedení! MIKAEL GRANLUND se dostal ke kotouči kousek od Dahmovy branky, rychle si jej skoro až od brankové čáry přehodil zpět na forhend a přesnou střelou zápěstím otevírá skóre tohoto utkání – 1:0. Asistence: Mikko Koivu a Leo Komarov.

10:51

Tak první přesilovky si Dánové příliš neužili. Morten Green (DEN) si vysloužil dvě minuty za držení protihráče a poměr sil na ledě se vyrovnává.

10:39

Mikko Koivu (FIN) dostává menší trest za krosček. Dánové si zahrají přesilovou hru.

10:39

A hned chvíli poté měli Dánové další dobrou příležitost, po střele od modré totiž zůstal kotouč ležet před Koskinenem. Opět tam dojížděl za dorážkou Lars Eller, ani teď ale nedokázal finského gólmana překonat.

01:12

Laine opět pálil z pravé strany a Dahm kotouč vyrazil jen k Jokinenovi. Ten následně z ostrého úhlu dorážel do úplně odkryté branky, tu ale těsně netrfil a puk proskákal napříč brankovištěm a skončil v rohu kluziště!

Finsko – Dánsko

5:1

konec (1:0, 2:1, 2:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 15. Granlund (Koivu, Komarov), 22. Koskiranta (Pyörälä), 39. Laine (Hietanen), 58. Jokinen (Koivu), 59. Granlund – 32. Eller (Christensen)

Finsko: Koskinen (Saros) – Hietanen, Jaakola (A), Pokka, Lindell, Ohtamaa, Kivistö – Komarov, Koivu (C), Granlund – Laine, Lajunen, Jokinen (A) – Aho, Koskiranta, Pyörälä – Rantanen, Sallinen, Pihlström – Pulkkinen

Dánsko: Dahm (Sorensen) – M. Lauridsen, Nielsen (A), O. Lauridsen, Nicholas Jensen, Lassen, Boedker, Kristensen – Ehlers, Eller, Hansen – Nicklas Jensen, Madsen (A), Storm – Poulsen, Green (C), Christensen – Bjorkstrand, Starkov, Bau – Aagaard

Rozhodčí: Fraňo (CZE), Kubuš (SVK) – Fluri (SUI), Lazarev (RUS)

Průběh zápasu
1. třetina
10:39 FIN 2 Koivu, krosček
10:51 DEN 2 Green, držení protihráče
14:29 FIN 1:0 Granlund (Koivu, Komarov)
17:42 DEN 2 Nielsen, podražení
Po 1. třetině
2. třetina
21:45 FIN 2:0 Koskiranta (Pyörälä)
30:47 FIN 2 Rantanen, držení protihráče
31:42 DEN 2:1 Eller (Christensen)
33:09 DEN 2 Christensen, hákování
35:42 FIN 2 Pihlström, vražení na hrazení
38:57 FIN 3:1 Laine (Hietanen)
Po 2. třetině
3. třetina
57:46 FIN 4:1 Jokinen (Koivu)
58:07 FIN 5:1 Granlund
Konec