Menu

Hokej

Mistrovství světa

Kanada – Finsko

0:4

konec (0:0, 0:3, 0:1)

17.05.2016, 19:15 • Sportovní palác Jubilejnyj, Petrohrad • Skupina B • Marek Kratochvíl (@marekratochvil)

57:01

Vyloučení v týmu Kanada (Perry – 2 min., podražení).

54:31

Laine dostal výbornou přihrávku mezi kruhy od Jokinena a rázem se ocitl v obrovské šanci, Talbot ale vytáhl vynikající zákrok a pravým betonem jeho střelu vykopl!

52:45

Teď už ale Brendanu Gallagherovi (CAN) další podražení neprošlo. Přesilová hra pro výběr Suomi.

50:09

Je z toho nakonec po jednom dvouminutovém trestu na každé straně. Antti Pihlström za Finsko, Mark Scheifele zase za Kanadu.

48:21

První přesilová hra pro Kanadu. Mikko Koivu (FIN) obdržel menší trest za hákování.

48:01

Laine se pokoušel při přečíslení 2 na 1 přihrávat před odkrytou branku, výborný obranný zákrok ale předvedl Rielly, který mu padl do přihrávky a puk odvezl pod tělem do rohu ledové plochy!

47:23

McDavid poslal výbornou přihrávkou do šance Duchena, který se pokusil ještě dlouhou kličkou obelstít Koskinena, puk ale nedokázal procedit za jeho záda.

42:32

Finsko právě vstřelilo branku!
...a tak udeřili na druhé straně opět Finové! Další nejistý zákrok Talbota, který vyrazil střelu Pyöräläho od levého mantinelu jen před sebe mezi kruhy. Tam dojížděl osamocený JARNO KOSKIRANTA a přesnou střelou do pravého horního rohu branky navyšuje už na 4:0. Asistence: Mika Pyörälä

38:50

Finsko právě vstřelilo branku!
Tak konce třetin dnes Kanadě vůbec nevycházejí. MIKA PYÖRÄLÄ nejprve z levé strany nahrával mezi kruhy na výborně najíždějícího Aha, který se pokusil Talbota překonat kličkou do levé strany. Kanadský gólman se roztáhl a betonem zasáhl, kotouč ale zůstal volný v brankovišti a dojíždějící Pyörälä už to měl s dorážkou velmi snadné – 0:3. Asistence: Sebastian Aho.

36:03

Finsko právě vstřelilo branku!
A je to o dvě branky! Rychlý protiútok Finska zakončoval tvrdou střelou z levé strany LEO KOMAROV. Už se zdálo, že Talbot jeho pokus zkrotí, puk mu ale nakonec propadl pod levou rukou a jen tak tak doskákal za brankovou čáru – 0:2. Asistence: Mikael Granlund.

27:57

Connor McDavid (CAN) dostává menší trest za podražení. Jeho spoluhráči naznačují rozhodčím, že finský hráč celou situaci přihrál, na mezinárodní scéně ale nejsou tresty za nafilmované pády tak běžné jako v NHL. Finsko bude hrát přesilovou hru.

26:10

Finsko právě vstřelilo branku!
Finové jdou do vedení! Talbot nejprve zaváhal při rozehrávce za brankou, Finové se dostali ke kotouči a rozehráli ho na modrou čáru k TOMMI KIVISTÖVI. Ten nahazoval na teč jednomu z dojíždějících útočníků, kotouč ale zřejmě prolétl čistě mezi betony kanadského gólmana až do branky – 0:1! Asistence: Mikko Rantanen.

19:50

Komarov přiťukával na střelu první Barkovovi, který pálil možná tak ze dvou metrů od kanadské branky, Talbot byl ale výborně postavený a vytáhl nesmírně důležitý zákrok!

19:33

Komarov skončil bez helmy a Brad Marchand (CAN) míří na trestnou lavici. Těžko říci, zda mají obě situace něco společného, tak či onak si Finové zahrají další přesilovou hru.

16:17

Aho se uvolnil na levé straně a z dobré pozice střelou do horní poloviny branky donutil Talbota k výbornému zákroku. Puk sice vypadl zpět do hry, došlo ale k posunutí branky, a rozhodčí tak přerušili hru dříve, než by Finové mohli stihnout dorážet.

13:21

Derrick Brassard (CAN) si vysloužil dvouminutový trest za sekání. První přesilovou hru v tomto utkání si tak zahrají Finové.

12:02

Gól měl teď na hokejce Laine, v obrovské šanci ale selhal! Nádherná kombinace začala u Jokinena, který zadovkou ve středním pásmu uvolnil do přečíslení Barkova právě s Lainem. Ten se nakonec po přihrávce útočníka z Floridy ocitl sám přet Talbotem, kterého po kličce i prostřelil, puk ale proskákal vedle levé tyčky kanadské branky!

03:58

Střela Codyho Ceciho mířila do volného prostoru ve finské brance, o hůl některého z hráčů před brankou se ale odrazila pryč. Kanaďané vedou aktuálně na střely na branku 6:0!

03:27

Obrovský závar před finskou brankou! Po dorážce se natahoval McDavid, na puk ale zřejmě nakonec nedosáhl. Finové si mohou prozatím oddechnout, hraje se ale stále v jejich obranné třetině.

Kanada – Finsko

0:4

konec (0:0, 0:3, 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 27. Kivistö (Rantanen), 37. Komarov (Granlund), 39. Pyörälä (Aho), 43. Koskiranta (Pyörälä)

Kanada: Talbot (Pickard) – Rielly, Tanev, Murray, Ellis, Matheson, Ceci, Dumba – Marchand, Scheifele, Stone – Perry (C), O'Reilly (A), Gallagher – Jenner, Brassard, Domi – Hall, McDavid, Duchene (A) – Reinhart.

Finsko: Koskinen (Saros) – Pokka, Lindell, Hietanen, Jaakola, Ohtamaa, Kukkonen (A), Kivistö – Laine, Barkov, Jokinen (A) – Komarov, Koivu (C), Granlund – Aho, Koskiranta, Pyörälä – Rantanen, Sallinen, Pihlström – Lajunen.

Rozhodčí: Gofman (RUS), Wehrli (SUI) – Lhotský (CZE), Ritter (USA)

Průběh zápasu
1. třetina
13:21 CAN 2 Brassard, sekání
19:33 CAN 2 Marchand, hrubost
Po 1. třetině
2. třetina
26:10 FIN 0:1 Kivistö (Rantanen)
27:57 CAN 2 McDavid, podražení
36:03 FIN 0:2 Komarov (Granlund)
38:50 FIN 0:3 Pyörälä (Aho)
Po 2. třetině
3. třetina
42:32 FIN 0:4 Koskiranta (Pyörälä)
48:21 FIN 2 Koivu, hákování
50:09 CAN 2 Scheifele, hrubost
FIN 2 Pihlström, hrubost
52:45 CAN 2 Gallagher, podražení
57:01 CAN 2 Perry, podražení
Konec