Menu

Hokej

Mistrovství světa

Německo – Bělorusko

5:2

konec (3:0, 1:1, 1:1)

13.05.2016, 19:15 • Sportovní palác Jubilejnyj, Petrohrad • Skupina B • Adam Bagar

59:50

Německo právě vstřelilo branku!
Pravděpodobně definitivní tečku za zápasem dává PHILIP GOGULLA, který trefuje od mantinelu opuštěnou běloruskou branku. Asistence: Daryl Boyle.

59:32

Běloruský gólman prchá z branky, Lewisův tým to zkouší bez gólmana.

58:05

Obrovská chyba běloruského útočníka Sergeje Kosticyna, který v podstatě připravuje svůj tým o možnost vyrovnání. V útočné třetině si pomohl háčkem, který neunikl pozornosti hlavního sudího. Přesilová hra pro Německo.

54:00

A málem to bylo pouze o gól! Německá obrana totiž trestuhodně nechala za sebou rozjetého Artura Gavruse, který však Greisse překonat nedokázal, když mířil nepřesně.

49:14

Bělorusko právě vstřelilo branku!
Tak tuhle branku si Greiss za rámeček rozhodně nedá! Lisovec jen nahazoval kotouč na ANDREJE STASE, který ho ve středním pásmu protečoval směrem k německému brankáři, který si kus černé pryže směřující mimo prostor tří tyčí poslal nepochopitelně sám do branky. Bělorusové jsou zase zpátky ve hře, i díky druhé asistenci Vitalije Kovala. Asistence: Jevgenij Lisovec, Vitalij Koval.

44:57

Jenže znovu předvedli zbytečný útočný faul, na trestnou lavici usedá Marcus Kink – 2 minuty za krosček. Přesilovka pro Bělorusy.

41:08

Běloruská obrana teď úplně zapomněla na Gogullu, který však samostatný únik nevyřešil ideálně, když nic nevymyslel a minul Kovalovu branku.

34:23

Německo právě vstřelilo branku!
Tohle přesně Němci potřebovali. Okamžitě po buly se do puku opřel BROOKS MACEK a s pomocí teče jednoho z bránících hráčů kotouč zaplaval až pod horní tyč Kovalovy branky. Němci si berou tříbrankové vedení zpět. Asistence: Denis Reul, Marcel Noebels.

29:36

Marcel Goc v útočné třetině zbytečně fauluje a Bělorusové mají k dispozici další přesilovku. Verdikt sudích zní hákování.

28:08

Bělorusko právě vstřelilo branku!
Tak to bylo neuvěřitelné, co nyní předvedl ANDREJ STĚPANOV, který získal kotouč za vlastní brankou a udělal si z německých hráčů doslova kužely, když kolem nich projel až příliš hladce, dostal se před Greisse a přesnou střelou pod horní tyč rozjásal arénu. Asistence: Charles Linglet, Vitalij Koval.

26:39

Patrick Hager je tím hráčem, který se dle názoru rozhodčích provinil, inkasuje menší trest za podražení. Po komerční přestávce budou mít Bělorusové k dispozici druhou přesilovku.

23:56

Sergej Kosticyn měl na holi snížení. V nepřehledné situace před brankou se dostal ke kotouči, který však nedokázal poslat do víc než z poloviny odkryté brány. Greiss v tu chvíli ležel, Kosticyn ale branku netrefil.

16:53

Geoff Platt se dostal až za německou obranu, při samostatném úniku to neudělal vůbec špatně, ale zastavila ho tyč Greissovy branky.

15:38

Bělorusové mohli snížit poté, co němečtí beci nechali puk trestuhodně za sebou. Před Greissem se z ničeho nic zjevil Pavlovič, ale německý gólman se vyznamenal také při následné dorážce Kitarova.

10:47

Bělorusové si pochopitelně vyžádali oddechový čas.

10:47

Německo právě vstřelilo branku!
Němcům stačilo pouhých 24 sekund na to, aby využili svou první přesilovku. Goggula střílel od modré a před Kovalem se nejlépe zorientoval FELIX SCHÜTZ, který dorazil kotouč za bezmocného běloruského gólmana. Němci vedou už 3:0! Asistence: Philip Gogulla, Patrick Hager.

10:23

Přesilovou hru si vyzkouší také německý tým, na lavici hanby usedá Alexej Kaljužnyj – 2 minuty za držení protihráče.

08:53

Ale už zase útočí Němci, kteří byli velmi blízko ke vstřelení třetí branky. Hager zůstal úplně sám před brankou, ale ani natřikrát nedokázal procpat kotouč za běloruského gólmana.

05:44

Německo právě vstřelilo branku!
Tak tohle je pro Bělorusy skutečně studená sprcha! Další rychlý přechod do útočné třetiny znamená německé vedení 2:0. A byla to vskutku pohledná akce, na jejímž konci LEON DRAISAITL posílal puk do poloprázdné branky bezmocného Kovala. Asistence: Marcel Noebels, Brooks Macek.

04:26

Německo právě vstřelilo branku!
Němci se ujímají vedení po rychlé akci, na jejímž konci se PATRICK REIMER opřel na vrcholu kruhu do puku, který skončil až za zády překvapeného Kovala. Zdálo se, že kotouč ještě tečoval Hager, ale pravděpodobně šlo o některého z bránících hráčů. Asistence: Moritz Müller.

01:32

Bělorusové si zahrají přesilovku, na lavici hanby usedá Marcel Noebels. Verdikt hlavních sudích zní hákování.

Německo – Bělorusko

5:2

konec (3:0, 1:1, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 5. Reimer (Müller), 6. Draisaitl (Noebels, Macek), 11. Schütz (Gogulla, Hager), 35. Macek (Reul, Noebels), 60. Gogulla (Boyle) – 29. Stěpanov (Linglet, Koval), 50. Stas (Lisovec, Koval)

Německo: Greiss (Pielmeier) – Holzer, Ehrhoff (A), Reul, Müller, Boyle, Akdag, Braun – Seidenberg, Goc (C), Kink (A) –Gogulla, Hager, Schütz – Noebels, Draisaitl, Macek – Flaake, Kahun, Reimer – Fauser

Bělorusko: Koval (Lalande) – Djukov, Korobov (A), Jevenko, Gotovec, Lisovec, Chenkel, Ustiněnko – S. Kosticyn, Kaljužnyj (C), A. Kosticyn (A) – Platt, Stas, Linglet – Gavrus, Kovyršin, Stěpanov – Komarov, Kitarov, Děmkov – Pavlovič

Rozhodčí: Fonselius (FIN), Iverson (CAN) – Kilian (NOR), Malmqvist (SWE)

Průběh zápasu
1. třetina
01:32 GER 2 Noebels, hákování
04:26 GER 1:0 Reimer (Müller)
05:44 GER 2:0 Draisaitl (Noebels, Macek)
10:23 BLR 2 Kaljužnyj, držení protihráče
10:47 GER 3:0 Schütz (Gogulla, Hager)
Po 1. třetině
2. třetina
26:39 GER 2 Hager, podražení
28:08 BLR 3:1 Stěpanov (Linglet, Koval)
29:36 GER 2 Goc, hákování
34:23 GER 4:1 Macek (Reul, Noebels)
Po 2. třetině
3. třetina
44:57 GER 2 Kink, krosček
49:14 BLR 4:2 Stas (Lisovec, Koval)
58:05 BLR 2 Kosticyn, hákování
59:50 GER 5:2 Gogulla (Boyle)
Konec