Menu

Fotbal

ME U17 - ženy

Česko – Německo

0:4

konec (0:3)

10.05.2016, 15:00 • Borisov (Bělorusko) • Lukáš Jasoněk

České ženské reprezentaci do 17 let se poslední vystoupení v základní skupině Mistrovství Evropy nepovedlo a po vysoké prohře 0:4 s německými vrstevnicemi se se šampionátem loučí. (16:45:18)

80+3

Konec zápasu.

80+3

Tak nikoliv. Ke střele se totiž ještě odhodlala Siemsová, avšak její pokus nebyl přesný.

80+1

Zřejmě tečkou za dnešním zápasem je ofsajd Šlajsové.

80

V samotném závěru zápasu ještě náš tým kopal roh, ale ohrozit německou svatyni už nedokázal.

79

Na konci utkání inkasovala žlutou kartu Vanessa Zieglerová (Německo).

77

Pátou branku Německa se snažila vsítit Kleinherneová, ale Lipková skvělým zákrokem její záměr překazila. Češky tak nepopulárního bůra neinkasovaly.

75

Momentálně se na hřišti v běloruském Borisovu nicmoc neděje, Němky si hlídají vypracovaný náskok a směřují za postupem do vyřazovacích bojů.

72

Naše reprezentantky z útočné akce vytěžily rohový kop, jenže chvíli po jeho provedení jím byl odmáván ofsajd, v němž se nacházela Šlajsová.

71

Centr Müllerové nebyl úspěšný a s míčem tak mohou hrát české dívky.

70

Český obranný val se teď postavil proti střele Kögelové a tato Němka ho nedokázala prostřelit. Praporek asistentky rozhodčího ukazuje na rohový praporek, takže hra bude navázána od něj.

68

Střídání v týmu Německo: odpočinout si může Sarai Linderová, místo které na zelený pažit nastupuje Annalena Riekeová.

67

Ty si vypracovaly hned dvě šance v krátkém časovém sledu, ovšem rány Zieglerové se Stolzeovou svůj cíl nenašly.

66

Míč si do rohového čtvrtkruhu postavila Šlajsová, jenže bezprostředně po jeho uvedení do hry se útočného faulu dopustila Valášková a balon tak opět směřuje na kopačky fotbalistek Německa.

65

Češky na území Německa pronikají spíše sporadicky. Nyní se jim to však podařilo a získaly výhodu rozehrávky rohového kopu.

64

Zieglerová se prezentovala střeleckým pokusem, který ztroskotal na brankářce Lipkové.

63

Třetí střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Michaela Khýrová, její místo zaujme Olívie Valentová.

62

Pro český tým velice dobře, protože ten se ubránil. Svěřenkyně Karla Rady nedovolily svým soupeřkám ani vystřelit.

61

Je za námi hodina hry a německé hráčky se právě chystají rozehrát rohový kop. Jak tato standardní situace dopadne?

58

Téměř bezprostředně po uskutečnění střídání čelila Lipková dalšímu střeleckému pokusu. Do míče se opřela Kögelová a česká gólmanka přdvedla další ze svých dobrých zákroků.

58

Avizované střídání v týmu Německo: ze hry odstupuje Giulia Gwinnová, zatímco na trávník vbíhá Jessica Mayová.

57

Trenérský štáb Německa připravuje střídání. Kterou z fotbalistek pošle Anouschka Bernhardová do hry však zatím zůstává záhadou. Nechme se tedy překvapit.

54

Mnohem lepší mušku prokázala Stolzeová, jejíž pozdrav si úspěšným zákrokem vyzvedla pozorná Lipková.

53

Prostor pro zakončení si dokázala vytvořit také Zieglerová, ale majitelkou hattricku se nestala. Balon totiž poslala mimo bránu.

51

Německo právě vstřelilo branku!
Svěřenkyně trenéra Karla Rady obdržely čtvrtý gól a toto už zavání debaklem. Linderová adresovala přihrávku MARII MÜLLEROVÉ a ta se nemýlila, v dnešním utkání vstřelila již svou druhou branku.

50

Zahrozit mohly také Češky, a to prostřednictvím vybojovaného rohového kopu. Míč do hry uvedla Kodadová, ale její spoluhráčky se k zakončení nedostaly.

48

Až nyní se diváci dočkali další střely. Tu vyprodukovala Müllerová, nicméně česká brankářka skvěle zakročila.

45

Zatím se hraje výhradně uprostřed hřiště a po obě pokutová území, bez střeleckých příležitostí na jedné či druhé straně.

43

Úvod druhého poločasu není tak hektický, jako začátek toho předchozího. Němky v klidu kontrolují vypracovaný náskok.

41

Střídání také v týmu Německo: ve druhé půli už se na trávníku neobjeví Klara Bühlová, svou spoluhráčku přišla vystřídat Anna-Lena Stolzeová.

41

O poločasové přestávce proběhlo v týmu Česko ke střídání: do druhé půle nezasáhne Kateřina Vojtková, kterou nahradila Natálie Kodadová.

41

Začal druhý poločas.
Úvodní dějství českým reprezentantkám vůbec nevyšlo. Výběr trenéra Rady toho proti favorizovaným Němkám moc nepředvedl a skóre 0:3 po první části vypadá velice hrozivě. Nebýt brankářky Lipkové, která byla pod neustálou permanencí střel, mohl být rozdíl ve skóre ještě vyšší.

40+1

První poločas skončil.

40+1

V nastaveném čase chtěla navýšit vedení Německa Pawolleková, ale česká brankářka byla proti.

40

Pomalu, ale jistě se blíží závěr prvního poločasu, na který by svěřenkyně kouče Karla Rady nejradši velmi rychle zapomněly. Českým děvčatům se totiž úvodní čtyřicetiminutovka vůbec nevydařila.

36

Německo právě vstřelilo branku!
Český tým inkasuje potřetí a vypadá to s ním velmi zle. Mezi úspěšné střelkyně se zapsala také teprve patnáctiletá MARIE MÜLLEROVÁ, jenž síť rozvlnila po přihrávce Gwinnové.

34

Útočný výpad německých hráček zastavila naše obrana pouze za cenu nedovoleného zákroku. K rozehrávce standardní situace se postavila Pawolleková, která pozornost Lipkové prověřila dobře umístěnou střelou.

31

Půlhodina utkání je fuč a český národní tým si zatím nevypracoval žádnou vážnou střeleckou příležitost. Leonie Doegeová je doposud bez práce, neboť dvě střely, které vyprodukovaly české fotbalistky, se mezi tři tyče nevešly.

28

Německo založili další ofenzivní výpad a v útočné aktivitě mohlo pokračovat prostřednictvím rohového kopu. O jeho rozehrávku se postarala Gwinnová, avšak zkonsolidovaná defenziva našeho celku se ubránila.

26

Hned dva střelecké pokusy v krátkém časovém sledu pak na Gabrielu Lipkovou vyslala Kögelová. Šestnáctiletá gólmanka České republiky si ale v obou případech poradila, když zneškodnila jak první ránu, tak i dorážku stejné hráčky.

25

Na opačné straně hřiště však musela zasahovat Lipková. Strážkyně české svatyně vystavila stopku střele Gwinnové.

23

Svěřenkyně trenéra Karla Rady se na nepříznivý vývoj duelu pokusily odpovědět střelou Kristýny Čiperové, ta ale gólmanku Doegeovou nakonec neohrozila.

22

Německo právě vstřelilo branku!
Český národní tým žen do sedmnácti let prohrává už o dva góly. Znovu se do listiny střelkyň zapsala VANESSA ZIEGLEROVÁ, která tak má zaděláno na hattrick.

18

V tuto chvíli se hra přesunula do středu hřiště, kde probíhají souboje o míč. Rozhodčí Elvira Nurmustafinaová je nucena hru přerušovat z důvodu nedovolených zákroků.

15

Konečně k útoku zavelela také česká děvčata, jmenovitě Natálie Kavalová. Obránkyně pražské Sparty se probojovala až ke střele, jenže neměla dostatečně přesně seřízena mířidla a cílené zařízení tedy minula.

14

Exekuci rohového kopu provedla Kögelová, která oslovila Kleinherneovou a po její ráně musela zbystřit Lipková, jež si připsala svůj první úspěšný zákrok.

13

Němky mají míč na svých kopačkách častěji, což směle využívají k zakončení. Do něj se teď dostala Gwinnová a po zásahu české hráčky se bude kopat roh.

11

Od úvodního hvizdu uplynulo deset minut, které byly pro český celek tregické. Náš tým se po celou dobu pouze bránil a směrem dopředu nepředvedl takřka vůbec nic.

8

Střídání v týmu Česko: trávník opouští Michaela Dubcová, její místo zaujme Kristýna Čiperová.

7

Německo právě vstřelilo branku!
Po dalším zakončení soupeřek už ale česká gólmanka bohužel kapitulovala. Po přihrávce Gwinnové otevřela gólový účet utkání VANESSA ZIEGLEROVÁ.

6

Německo si vytvořilo velkou šanci, když balon po střele Klary Bühlové prosvištěl jen těsně kolem tyče. Lipková si tak mohla zhluboka oddechnout.

5

Míč do hry uvedla Gwinnová a vzápětí se ve střelecké pozici objevil Kögelová, která ale prostor brány netrefila.

5

Němky si v úvodních minutách vytvořily obrovský nápor a český tým se tak musí bránit. Po sražené střele Bühlové bude náš výběr čelit exekuci rohového kopu.

4

Marie Müllerová je na začátku zápasu velmi aktivní, což nyní dokázala další střelou. Tentokrát se však míč po ráně vyprodukované z jějí kopačky mezi tři tyče nevešel.

3

První střeleckou příležitost utkání si vytvořil favorizovaný německý celek. Lipková však byla na svém místě a ránu Müllerově tak neměla problém zneškodnit.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Česko: Lipková – Příkaská, Kavalová, Klímová, Valášková – M. Dubcová, Šlajsová, K. Dubcová (C), Khýrová – Stašková, Vojtková
Náhradníci: Zuchová – Dudová, Siváková, Čiperová, Radová, Valentová, Kodadová. Trenér: Karel Rada.

Německo: Doegeová – Linderová, Kleinherneová, Pawolleková, Siemsová – Ziegler, Mingeová (C), Müllerová – Kögelová, Bühlová, Gwinnová
Náhradníci: Leitzigová – Stolzeová, Hausdorffová, Mayová, Lohmannová, Riekeová, Wiederová. Trenér: Anouschka Bernhardová.

Rozhodčí: Elvira Nurmustafinaová (KAZ) – Kinga Seniuková-Mikulská (POL), Kristina Janaškevičová (KAZ).
Delegace rozhodčích

Hlavní rozhodčí zápasu bude Kazaška Elvira Nurmustafinaová, na pozicích jejích asistentek se objeví Kinga Seniuková-Mikulská z Polska a Kristina Janaškevičová z Kazachstánu. Opomenout nesmíme ani čtvrtou sudí, kterou bude Olga Těrešková z Běloruska.
Tabulka skupiny B

1. Španělsko – 4 body, skóre 3:2
2. Německo – 2 body, skóre 2:2
--------------------------------------------
3. Itálie – 2 body, skóre 0:0
4. Česko – 1 bod, skóre 0:1

Dějitěm utkání bude fotbalový stadion v Borisově

Německo

Němky zahájily základní skupinu evropského šampionátu na doposud gólově skoupé zápasy divokou remízou 2:2 se Španělskem, které má před závěrečným kolem postup ve svých rukou. Poté následovala remíza s Itálií, jejíž reprezentantky na turnaji ještě nedokázaly vstřelit ani jeden gól.
Česká republika

České reprezentantky vstoupily do Mistrovství Evropy bezbrankovou remízou s Itálií. Ve druhém utkání základní skupiny sehrály svěřenkyně trenéra Karla Rady duel se Španělkami, které naše hráčky porazily tím nejtěsnějším možným rozdílem. Teoretickou šanci na postup do vyřazovací části tak má český výběr pouze v případě úterního vítězství, jakýkoliv jiný výsledek pošle česká děvčata domů.
Všem fotbalovým fanynkám a fanouškům přeji příjemné odpoledne, v rámci základní skupiny Mistrovství Evropy žen do 17 let, které pořádá Bělorusko, se utkají reprezentace České republiky a Německa. Zápasem, jehož úvodní výkop je naplánován na 15 hodin, vás prostřednictvím textové online reportáže provede Lukáš Jasoněk.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

Česko – Německo

0:4

konec (0:3)

Zpět na online

Branky: 7. Zieglerová, 22. Zieglerová, 36. Müllerová, 51. Müllerová

Karty:   79. Zieglerová (GER)

Střely na branku: 0:15. Střely mimo: 2:8.

Česko: Lipková – Příkaská, Kavalová, Klímová, Valášková – M. Dubcová (8. Čiperová), Šlajsová, K. Dubcová (C), Khýrová (63. Valentová) – Stašková, Vojtková (41. Kodadová)
Náhradníci: Zuchová – Dudová, Siváková, Čiperová, Radová, Valentová, Kodadová. Trenér: Karel Rada.

Německo: Doegeová – Linderová (68. Riekeová), Kleinherneová, Pawolleková, Siemsová – Ziegler, Mingeová (C), Müllerová – Kögelová, Bühlová, Gwinnová (58. Mayová)
Náhradníci: Leitzigová – Stolzeová, Hausdorffová, Mayová, Lohmannová, Riekeová, Wiederová. Trenér: Anouschka Bernhardová.

Rozhodčí: Elvira Nurmustafinaová (KAZ) – Kinga Seniuková-Mikulská (POL), Kristina Janaškevičová (KAZ)