Menu

Hokej

Mistrovství světa

USA – Kanada

1:5

konec (1:2, 0:1, 0:2)

06.05.2016, 15:20 • Sportovní palác Jubilejnyj, Petrohrad • Skupina B • Matěj Mayer (@Matej_Mayer)

58:30

Tak přece jen z toho ještě bude vyloučení. Obránce USA Chris Wideman dostává dvě minuty za hrubost.

51:56

Naprosto zbytečný zákrok kapitána USA, který fauloval rukou v obličeji Matta Dumbu. Rozhodčí zákrok dobře viděli a neváhali Matta Hendickse vyloučit.

51:16

Kanada právě vstřelila branku!
Kanadský výběr chce dnes zkrátka dokázat, že rozhodně není slabší než ten loňský. Další geniální gól, o který se zasloužil především útočník Duchene. Ten sklepl vysoký puk, jenž stačil navíc ještě nasměrovat do jízdy BRADU MARCHANDOVI. Ten se řítil sám na Kinkaida a s přehledem proměnil. Asistence: Matt Duchene.

49:20

Ryan O'Reilly (CAN) oslabí Kanadu na dvě minuty, protože vyhodil kotouč nedovoleně z vlastního pásma mimo hřiště.

45:54

Kanada právě vstřelila branku!
Kanada už má bezpečný náskok a ukazuje, že si dnes vyhrát skutečně zaslouží. O'Reillyho přihrávka našla na pravém kruhu BOONEA JENNERA z Columbus Blue Jackets, a ten ranou propálil Keitha Kinkaida. Asistence: Ryan O'Reilly.

37:31

Tak to byla opravdu neskutečná šance, kterou teď neproměnil Corey Perry! Ten nejprve zatáhl puk do třetiny, přihrál jej Brassardovi a jeho nepovedený pokus se opět dostal k překvapenému Perrymu. Na toho v tu chvíli vyloženě zívala odkrytá branka, ale držitel Maurice Richards Trophy pro nejlepšího kanonýra NHL se přesto neprosadil.

34:02

Velikánská příležitost Marka Scheifeleho, který nejprve nahazoval na Kinkaida z levé strany, poté si dojel pro vyražený kotouč a dezorientovaný gólman USA snad ani nemohl vědět, jak střelu chytil. Následoval drtivý tlak Kanady, který zbrzdilo až písknutí rozhodčího.

31:37

Kanada právě vstřelila branku!
Tak to byla opravdová paráda. Kanaďané se s neuvěřitelnou lehkostí dostali do útočného pásma. Na pravém kruhu si puk vzala hvězda Colorada Avalanche MATT DUCHENE, který si počkal na výhodnou pozici a zamířil přesně do horního růžku nad vyrážečku. Asistence: Ryan Murray, Cody Ceci.

28:29

Trest tentokrát pro Kanadu. Obránce Matt Dumba se provinil sekáním.

26:19

Kanada vstřelila gól, který byl ovšem odvolán kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti.

19:14

Patrick Maroon (USA) to zbytečně přehnal s napadáním. Pomohl si velmi okatě hákováním a půjde za to pykat.

13:55

Obrovskou příležitost na skórování nyní pro změnu nevyužila Kanada. Brad Marchand chytře přihrál před branku nikým nekrytému Mattu Ducheneovi, ale jeho pohotovou střelu Kinkaid vychytal.

13:05

Velká šance USA! Rychlonový Dylan Larkin se dostal ke střele, která Camu Talbotovi vypadla do brankoviště. Za pukem se jako sup vrhnul Frank Vatrano, ale i tak to nebylo dost rychle na to, aby dostal puk do brány.

08:48

Kanada právě vstřelila branku!
Kanaďané se dostávají do vedení po nádherné střele BRENDANA GALLAGHERA! Ten dostal přihrávkou na levý kruh a zamířil milimetrově přesně nad rameno brankáře. Asistence: Ryan O'Reilly.

05:44

Na dvě minuty si půjde odpočinout další hráč USA. Vince Hinostroza dostává menší trest a Kanada má další přesilovku.

05:25

Kanada právě vstřelila branku!
Tak to byla rychlost! Kanaďané bleskově srovnávají z hole TAYLORA HALLA. Ten dostal mazáckou přihrávku zpoza branky na pravou tyč a pohotovou střelou kolem tyče se nemýlil. Asistence: Derick Brassard, Corey Perry.

04:54

USA právě vstřelilo branku!
Domácí celek pro dnešní utkání se ujímá vedení gólem v početní výhodě. Američané měli na brankovišti obrovský tlak, Talbot puk nedržel a obránci jej nedokázali dostat z pásma. Před branku se nahrnulo najednou několik hráčů USA a nejlépe se zorientoval PATRICK MAROON. Asistence: Kyle Connor, David Warsofsky.

03:41

Vyloučení v týmu Kanada (Jenner – 2 min., vysoká hůl).

01:34

Prvním vyloučením hráčem zápasu je Patrick Maroon (USA), který je vyloučen za hrubost.

USA – Kanada

1:5

konec (1:2, 0:1, 0:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 5. Maroon (Connor, Warsofsky) – 6. Hall (Brassard, Perry), 9. Gallagher (O'Reilly), 32. Duchene (Murray, Ceci), 46. Jenner (O'Reilly), 52. Marchand (Duchene)

USA: Kinkaid (Condon) – Wideman, Hanifin, McCabe, Skjei, Murphy, Warsofsky, Santini – Larkin, Hinostroza, Foligno – Schroeder, Matthews, Maroon – Hendricks, Fashing, Wood – Motte, Connor, Vatrano – Compher

Kanada: Talbot (Pickard) – Tanev, Reilly, Ceci, Murray, Hutton, Dumba, Matheson – Perry, Brassard, Hall – Duchene, McDavid, Marchand – Gallagher, Jenner, O'Reilly – Stone, Scheifele, Reinhart

Rozhodčí: Bjork (SWE), Wiegand (SUI) – Lazarev (RUS), Lhotský (CZE)

Průběh zápasu
1. třetina
01:34 USA 2 Maroon, hrubost
03:41 CAN 2 Jenner, vysoká hůl
04:54 USA 1:0 Maroon (Connor, Warsofsky)
05:25 CAN 1:1 Hall (Brassard, Perry)
05:44 USA 2 Hinostroza, podražení
08:48 CAN 1:2 Gallagher (O'Reilly)
19:14 USA 2 Maroon, hákování
Po 1. třetině
2. třetina
28:29 CAN 2 Dumba, sekání
31:37 CAN 1:3 Duchene (Murray, Ceci)
Po 2. třetině
3. třetina
45:54 CAN 1:4 Jenner (O'Reilly)
49:20 CAN 2 O'Reilly, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo
51:16 CAN 1:5 Marchand (Duchene)
51:56 USA 2 Hendricks, hrubost
58:30 USA 2 Wideman, hrubost
Konec