Menu

Futsal

Play off 1. futsal ligy

FK Chrudim – 1.FC Nejzbach Vysoké Mýto

8:3

konec (2:1) Stav série: 1:0

05.05.2016, 18:10 • Sportovní hala Chrudim • Semifinále • Petr Dejnožka

Máme zde konec prvního semifinálového utkání, ve kterém Chrudim udolala Nejzbach díky skvělé druhé půli poměrem 8:3! Odveta se hraje v úterý 10. května na palubovce Vysokého Mýta. (19:41:42)

Konec zápasu.

39:10

Rozběhla se poslední minuta dnešního střetnutí, diváci v Chrudimi děkují hráčům ve stoje.

38:40

Vágner ve skluzu místo míč trefil Sidneiho a dle mého názoru může být rád, že neobdržel žlutou kartu. Tentokrát sudí Nejzbach trochu ušetřil.

37:33

Vysoké Mýto právě vstřelilo branku!
Navýšit rozdíl mohl nejprve Radim Záruba, jeho kličku proti brankáři ale Gerčák nezbaštil. Z následného protiútoku naopak překonal Tona po kličce a střele po zemi JAKUB VÁGNER – 8:3!

36:12

Domácí futsalisté si závěr zápasu užívají a snaží se o navýšení již tak vysokého náskoku.

34:42

Tonův výkop sice našel ideálně Slováčka, tomu ale zazlobilo zpracování. Míč patří Nejzbachu.

34:02

Chrudimská sportovní hala si jako jeden muž přeje deset branek v hostující síti. Domácí mají hojně navrch a snaží se přání svých fanoušků vyplnit.

33:22

Chrudim právě vstřelila branku!
Tak to je semifinálová demolice vysokomýteckého Nejzbachu! Do střelecké listiny se zapisuje také kapitán LUKÁŠ REŠETÁR, který z pravé strany prudkou ranou nachytal Gerčáka u přední tyče – 8:2!

32:51

Hosté jsou psychicky hodně na dně, nyní se naprosto zadarmo zbavují balonu.

32:35

Hostující Jeníček příliš dlouho váhal s odkopem balonu před vlastní branku, vlétl do něj Lukáš Rešetár a z první poslal míč do tyče Gerčákovy klece!

32:15

Domácí mají v tuto chvíli jasnou převahu a soupeře de facto nepouští k balonu. O zisku prvního semifinálového bodu je rozhodnuto.

31:03

Chrudim právě vstřelila branku!
Tak to bylo velmi rychlé, hosté jsou nyní pod obrovskou dekou! MAX střílí po sedmi vteřinách další branku, tentokrát dostal míč mezi obránce na středu hřiště a po zemi propálil jedničku v hostující svatyni – 7:2!

30:56

Chrudim právě vstřelila branku!
Klobouk dolů před prací Brazilce MAXE! Nejdéle sloužící brazilský hráč v dresu Chrudimi obstřelil nekompromisně Vágnera a potvrdil vedení chrudimského týmu – 6:2!

30:20

Dobrou individuální akci předvedl Sidnei, který si povodil posledního obránce a následně nechal opět vyniknout brankáře Gerčáka!

29:22

Chrudim právě vstřelila branku!
V polovině druhého poločasu přichází pátá trefa v síti brankáře Libora Gerčáka! Po přihrávce Lukáše Rešetára se do balonu opřel RODRIGO, který trefil tyčku, o záda hostujícího brankáře se však míč dostal do sítě Nejzbachu Vysoké Mýto – 5:2!

28:07

A hosté jsou v plném počtu, dvouminutovou početní výhodu při Michalcově vyloučení Chrudim nevyužila.

27:46

Rána Dentinha zablokována, čas Chrudimi v převaze čtyři na tři se velmi krátí.

27:29

A znovu fantastický Libor Gerčák! Chytré Rešetárovo zakončení na přední tyč vykopl nad branku Nejzbachu!

27:02

Chrudimská lavička si bere time out. Podaří se ji vymyslet přesilovkou kombinaci, která možná rozhodne dnešní utkání?

26:55

Chrudimské obléhání ukončil Dentinho pěknou ranou, bohužel pro domácí pouze do míst, kde byl neomylně postaven Libor Gerčák.

26:24

Kombinace na jeden dotek končí nepřesnou přihrávku Michala Kovácse. Hosté budou sbírat vteřinky na polovině ERA-PACKu.

26:08

Nyní už se hraje, Chrudimští mají před sebou přesilovou hru.

26:05

Protesty Nejzbachu neustávají, hodně vidět je zejména hlavní kouč Roman Páral. Zatím to na další karetní tresty na straně Vysokého Mýta nevypadá.

26:05

Šlapák Michala Kovácse rozhodčí neodpískali, což rozčílilo Romana Michalce natolik, že si u sudího hlasitě stěžoval. První varování mu nestačilo, následně se hlavní rozhodčí rozhodl vytasit přímo červenou kartu!

25:55

Z následného volného přímého kopu přišla přízemní střela Michala Kovácse mimo.

25:54

Jakub Vágner sjel hodně nešetrně nohu Tomáše Koudelky a vyfasoval od sudího žlutou kartu.

25:31

Řada sporných zákroků znovu rozčílila chrudimské fandy, počet faulů ve druhé půli zůstává nezměněný.

24:45

Chrudim právě vstřelila branku!
RADIM ZÁRUBA potvrzuje pozici střeleckého lídra a druhou trefou v zápase vrací na konto Chrudimi dvougólové vedení! Nyní ho ale ideální přihrávkou před brankou našel Felipe a bývalý hráč Tanga již neměl příliš složitou práci – 4:2!

23:35

Max měl nabito na levé straně, míč mu ale při zpracování odskočil a následně ho raději poslal zpět na Tona.

22:42

Maxova střela z pravé strany nabrala přílišnou výšku a skončila nad břevnem.

22:41

Domácí rázem znovu přepnuli na aktivní režim a usadili se na polovině Nejzbachu.

21:58

Vysoké Mýto právě vstřelilo branku!
Soupeř se však velmi rychle dostává znovu do kontaktu! VÁCLAV SKLENÁŘ dostal před chrudimskou brankou spoustu prostoru a z otočky neomylně poslal míč za záda brankáře Tona – 3:2!

21:25

Chrudim právě vstřelila branku!
Domácí poprvé v letošním semifinále odskakují soupeři na rozdíl dvou branek! Roman Mareš z rohového kopu naservíroval míč na nohu SIDNEIHO, který z voleje poslal nechytatelnou ránu pod břevno Gerčákovy klece – 3:1!

20:47

Chytrá přihrávka hledala na zadní tyči Romana Mareše, těsně před ním odklidil míč do bezpečí Michalec.

20:36

Chrudimští začali druhý poločas s míčem na sálovkách, po neodpískaném zákroku na Sidneiho však o balon přišli.

20:01

Začal druhý poločas.
Úvodní dvacetiminutovka semifinálového střetnutí je za námi. Zatím sledujeme v Chrudimi poměrně vyrovnaný futsal, i přesto mají domácí hráči o něco málo navrch. Domácí vedou po gólech Koudelky a Záruby 2:1, soupeř vyrovnal po Vágnerově nachytání Tona a je stále ve hře. Druhá půlka začne zhruba v 19:04.

20:00

První poločas skončil.

19:56

V závěru prvního poločasu se přerušuje po situaci, kdy na hřišti zůstal ležet Václav Sklenář. Hostující hráč se vzápětí staví na nohy a bude pokračovat v prvním semifinálovém zápase.

19:12

Chrudim právě vstřelila branku!
Tak to je nesmírně důležitá branka v síti reprezentačního brankáře Libora Gerčáka! Po rozehrávce rohového kopu se přesnou ranou pod víko hostující klece prosadil nejproduktivnější hráč Chrudimi v základní části i vyřazovacích bojích RADIM ZÁRUBA – 2:1!

19:09

Felipe nejprve skvěle umotal Jakuba Vágnera, následně ale znovu ztroskotal na fantastickém Gerčákovi!

18:54

Záruba podkopnut u lajny, Vysoké Mýto má na kontě již pět akumulovaných faulů! Že bychom se přece jen té desítky dočkali?

18:34

Trenér Páral si minutu a 26 sekund před koncem poločasu bere oddechový čas. Dojde ještě k ohrožení chrudimské klece?

18:17

Šabata fauloval Felipeho, na desetimetrový kop to ani tak nevypadá.

17:43

Výhoz Gerčáka našel před brankou přesně hlavu Michalce, jehož zakončení vyrazil na rohový kop Ton! Chrudimský brankář zatím příliš zákroků neměl, tento byl ale nesmírně důležitý!

17:28

Tentokrát je po souboji s Gerčákem odpískán faul Radimu Zárubovi. Nejlepší střelec Chrudimi se diví, s rozhodnutím sudího však již nic neudělá.

17:00

Maxova střela z ostrého úhlu končí znovu zákrokem Libora Gerčáka. Reprezentační brankář ve službách Nejzbachu je zatím největším hrdinou střetnutí.

16:34

Sklenář se u postranní čáry nepáral s Rodrigem a připsal na konto Nejzbachu třetí akumulovaný faul. V současné době to hostům příliš vadit nemusí. Chrudim je zatím bez faulu.

16:10

Chrudimští v závěru první půle zvyšují svoji aktivitu směrem dopředu a snaží se vzít si nazpět původní náskok. Ránu Sidneiho však opět vytěsnil Gerčák.

15:09

Začíná se nám přiostřovat, nepíská se po vzdušném souboji Ton s Michalcem. Fanoušci se zlobí.

14:54

Vzápětí si mohli domácí vzít vedení zpět na svoji stranu! Ránu Radima Záruby vyrazil Gerčák na opačnou stranu na nabíhajícího Romana Mareše, jehož tutovku následně reprezentační gólman fantasticky zachytil těsně před brankovou čarou!

14:06

Vysoké Mýto právě vstřelilo branku!
Tak poslední zákrok si brankář Ton za rámeček rozhodně nedá. Hosté z ničeho nic vykřesali vyrovnávající trefu, když mezi nohama prošla chrudimskému brankáři do sítě střela JAKUBA VÁGNERA – 1:1!

14:00

Rázem měl Nejzbach velmi slušnou příležitost, jmenovitě Martin Ráliš! Futsalista hrající současně za třetiligovou Chrudim ve fotbale však odražený balon poslal těsně mimo!

13:16

Rešetárovo zakončení po zemi z levé strany vypadalo hodně nebezpečně, nakonec celá situace pro domácí vyzněla do ztracena.

12:22

Chrudim právě vstřelila branku!
Po dvanácti a půl minutách hry zde máme první změnu stavu! Michal Mareš z první posunul balon na nabíhajícího TOMÁŠE KOUDELKU, který jemnou střelou prostřelil brankáře Gerčáka k pravé tyči – 1:0!

12:02

Sklenář dostal míč k levé postranní čáře, rána bodlem ale prostor mezi třemi tyčemi netrefila.

11:45

Další secvičená kombinace domácího ERA-PACKu končí dobrým obranným zákrokem bývalého hráče Chrudimi Petra Vladyky. Ten by si úspěch proti svému dřívějšímu zaměstnavateli nesmírně přál.

11:19

Na druhé straně střela vůbec nesedla Dentinhovi, balon nabral vnější rotaci a skončil vysoko nad břevnem branky Nejzbachu.

10:56

Hodně zajímavou střelu vyslal z otočky hostující Martin Ráliš, gólman Ton nakonec pouze cestu míče do zámezí zkontroloval.

10:30

Nejvíce zatím zaměstnává hostujícího brankáře Brazilec Felipe, další prudká rána po zemi končí po zákroku Gerčáka mimo ohrožení hostující svatyně.

09:45

Téměř v polovině prvního poločasu stále čekáme na první nedovolený zákrok, ale také branku.

08:52

Vysokomýtečtí zatím hrají v Chrudimi důstojnou roli a jsou ERA-PACKu vyrovnaným soupeřem. To dokazuje, že nejen dnešní zápas, ale i série bude velmi zajímavá.

07:23

Rodrigo dostal nalito od Sidneiho, prudká rána na vzdálenější tyč znamenala další skvělý zákrok Libora Gerčáka!

07:00

Vysoké Mýto je v současné době mírně aktivnější, Chrudimští se nemohou dostat do souvislejšího tlaku.

06:35

Formánkův nákop odvrátil do zámezí Slováček, následná kombinace hostí na jeden dotek se nevydařila.

06:00

Šest minut prvního poločasu je za námi, Nejzbachu zatím taktika na rychlé protiútoky vychází velmi dobře.

04:26

Také Nejzbach přitopil pod chrudimským kotlem a mohl se dostat do vedení! Martin Šabata využil nepozornosti domácí obrany, jeho ránu však Ton vytáhl mimo branku!

03:31

Lukáš Rešetár se po kličce do levé nohy skvěle uvolnil a našel rozběhnutého Tomáše Koudelku, který ve stoprocentní příležitosti Libora Gerčáka nepřekonal! Nejzbach stále drží v Chrudimi čisté konto!

02:54

Vodrážka se dlouho pral s Koudelkou a vybojoval pro svůj tým balon. Ten však Gerčák okamžitě výkopem vrátil na stranu ERA-PACKu.

02:33

Hosté zatím spoléhají zejména na dlouhé výhozy brankáře Gerčáka, ty má však Chrudim do posledního detailu pokryté.

02:24

Max se snažil od postranní čáry vymanit ze sevření protihráčů, nakonec však Nejzbach míč ukořistil pro sebe.

01:34

Felipe se na pravé straně fantasticky individuálně uvolnil, následně se dostal do přímé konfrontace s Gerčákem! Jistota Nejzbachu zatím drží ambice hostí nad vodou!

01:07

Sporný zákrok Radima Záruby se nepíská, domácí mají možnost znovu založit další útok od vlastní branky.

00:45

Vzápětí již musel reprezentační brankář Libor Gerčák zasahovat, když vytáhl na rohový kop jedovaté zakončení Maxe. Chrudimský tlak je v úvodu hodně účinný, zatím však chybí sladká třešnička v podobě gólu.

00:22

Tak to byl opravdu rychlý začátek ze strany Chrudimi! Záruba chytrou kolmicí našel rozběhnutého Dentinha, který z první po zemi těsně minul prostor mezi třemi tyčemi!

1

Utkání právě začalo.
V Chrudimi se dnes začne zhruba o deset minut později, což je způsobeno přítomností televizních kamer České televize.
V týdnu se objevila zpráva, že se v dresu Chrudimi objeví na palubovce Brazilec Cacau, pro první utkání semifinálové série však na soupisce jedenáctinásobného mistra ERA-PACKu Chrudim není.
Obě mužstva právě zakončila svoji rozcvičku a uchýlili se do kabin. V hledišti již dochází k soubojům fanouškovských táborů. Hala se parádně zaplňuje, všichni jsou již natěšeni na skvělý futsalový zážitek.
V Chrudimi je již vše připraveno k dnešnímu úvodnímu semifinále. Před halou je vyřádkováno spoustu policistů, kteří budou dnes dohlížet na chování fanoušků z obou táborů. Již před duelem bylo avizováno, že z Vysokého Mýta dorazí do Chrudimi autobus fanoušků, tudíž nás dnes čeká fantastická atmosféra.
Úvodní sestavy:

FK ERA-PACK Chrudim: Ton (Žďánský) – Záruba, M. Mareš, R. Mareš, Max, Koudelka, Dentinho, Sidnei, Kovács, Rodrigo, Rešetár, Slováček, Felipe.

1.FC Nejzbach Vysoké Mýto: Gerčák (Simon) – Sklenář, Jeníček, Michalec, Vágner, Vladyka, Ráliš, Formánek, Šabata, Vodrážka, Špinar

Rozhodčí: Petr, Slanina – Ježek.
V týdnu přišla z Chrudimi zajímavá informace, že by měl nastoupit Brazilec Cacau. „Na soupisce ho máme uvedeného, ale zda nastoupí, to v tuto chvíli nevím,“ neprozradil manažer chrudimského týmu Petr Horáka jedním dechem dodal: „Všichni hráči jsou momentálně v pořádku, budeme kompletní.“

Horák si do semifinále Nejzbach přál: „Koukal jsem, že se splnilo přání i Benimu, který chtěl Slavii. Máme Vysoké Mýto, to jsme chtěli. S Nejzbachem se nemáme v čem překvapit. Očekávám, že budeme chtít dát co nejvíce branek. Soupeř nám to jistě nebude chtít dovolit.“
Zatímco Chrudim si s brněnským Tangem poradila ve čtvrtfinále poměrně hladce, duel Nejzbachu se Spartou byl o poznání jiná káva! Čtvrtý tým tabulky z Vysokého Mýta poměrně překvapil mírně favorizovaný pražský výběr v prvních dvou zápasech a po dvou výhrách se výrazně přiblížil k postupu mezi čtyři nejlepší týmy vyřazovacích bojů. Následně však před vlastními diváky neproměnil mečbol a po srovnání na palubovce Sparty se šlo v Mýtě ke kritickému pátému zápasu!

Rozhodující střetnutí přineslo dechberoucí podívanou, patnáct vstřelených branek a hlavně po bláznivém vývoji postupu domácího Nejzbachu. Domácí v polovině druhého poločasu vedli o tři branky, hosté při hře v power-play dokázali skóre otočit, nakonec však za stavu 5:5 došel zápas až do prodloužení. V něm svěřenci kouče Friče neudrželi vedení 7:5 a po gólu Formánka do prázdné branky padli v poměru 8:7! Divácké šílenství ve Vysokém Mýtě nebralo konce, před sérií s Chrudimí však nejproduktivnější hráč Nejzbachu mírní euforii.
Chrudimští futsalisté se po postupu přes Tango Brno dozvěděli na konci dubna svého semifinálového soupeře, na kterého měli čas se pečlivě připravit. Necelý týden tréninku je u konce, ve čtvrtek 5. května od 18 hodin se před kamerami České televize pojede na ostro!

Ve východočeském derby dorazí na chrudimskou palubovku vysokomýtecký Nejzbach, který ve čtvrtfinále po nervydrásající bitvě přešel přes pražskou Spartu. Pokud se nedostavíte přímo do chrudimské sportovní haly a nevyužijete ani přenosu televizní stanice ČT Sport, je pro vás připraven tradiční komentovaný přenos na serveru onlajny.com.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

FK Chrudim – 1.FC Nejzbach Vysoké Mýto

8:3

konec (2:1) Stav série: 1:0

Zpět na online

Branky: 13. Koudelka (M. Mareš), 20. Záruba, 22. Sidnei (R. Mareš), 25. Záruba (Felipe), 30. Rodrigo (Rešetár), 31. Max, 32. Max, 34. Rešetár – 15. Vágner, 22. Sklenář, 38. Vágner

Karty:   26. Vágner (VMY)   27. Michalec (VMY)

FK Chrudim: Ton (Žďánský) – Záruba, M. Mareš, R. Mareš, Max, Koudelka, Dentinho, Sidnei, Kovács, Rodrigo, Rešetár, Slováček, Felipe.

1.FC Nejzbach Vysoké Mýto: Gerčák (Simon) – Sklenář, Jeníček, Michalec, Vágner, Vladyka, Ráliš, Formánek, Šabata, Vodrážka, Špinar

Rozhodčí: Petr, Slanina – Ježek