Menu

Fotbal

MONACObet liga

FC Košice – FC Nitra

2:1

konec (1:0)

24.04.2016, 16:00 • Štadión Lokomotívy, Košice • Veronika Pancuráková (@PancurakovaVer) sk

Tipsport: 1.35 4.7 6.34 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Zápas je minulosťou, dôležité body si v skupine o postup do Fortuna ligy pripísali Košičania. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme vám príjemný zvyšok víkendu. (17:48:38)

90+2

Koniec zápasu.

90+2

Ošetrovanie hosťujúceho hráča bude pokračovať za postrannou čiarou. Zápas sa bliži ku koncu.

90+1

V strede trávnika ostal ležať jeden z hráčov hostí a na pomoc mu musí prísť aj lekár. Pevne veríme, že to nebude nič vážne.

90

Nadstavovať sa bude jedna minúta. Nitra sa presúva do útoku.

90

Domási ešte v šestnástke súpera ostali. Takáč to skúsil strelou aj sám, ale loptu napálil iba priamo do súpera stojaceho pred ním.

89

Domáci v ďalšej zaujímavej pozícii! Takáč pretlačil loptu na Jurča, ale ten bol nesprávne otočený a kým sa pokúsil vystreliť, hostia loptu zrazili.

88

Jeden domácich hráčov teraz po súboji skončil na zemi a diváci si pýtali žltú kartu, ale rozhodca ju zo svojho vrecka nevytiahol. Východniari stále ostávajú v útoku.

87

Košičania zahrávali štandardku z takmer 3O metrov od bránky súpera. Do lopty sa oprel Karaš, ale bránku prestrelil.

86

Východniari posielali krížny center z ľavej strany, ale nikto uz hostí si naň nesiahol. Lopta totiž preletela ponad bránku a skončila iba mimo hracej plochy.

85

Hostia inkasovali a ich sen o vybojovanom bode sa postupne rozplýva. Košickí fubtalisti aj naďalej útočia a súperovi nenechávajú žiaden priestor.

83

Tretie striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Marcel Oravec, prichádza Martin Vodička.

82

Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza René Kotrík, prichádza Juraj Križko.

81

Tím FC VSS Košice dal gól!
Domácim napokon obrovská ofenzívna aktivita priniesla úspech a druhýkrát v zápase sa dostávajú do vedenia. Postaral sa o to PAVOL JURČO, ktorý ostal pred odkrytou časťou bránky úplne osamotený a so zakončením nemohol mať problém.

80

Domáci tím to ale so silou na centri prehnal a lopta preletela celou šestnástkou. Košičania vôbec nezakončili.

79

Domáci tím pokračuje v útočnej snahe a získal rohový kop.

77

Dnešné stretnutie sleduje 325 divákov.

76

Tretie striedanie v tíme FC VSS Košice: z ihriska odchádza Milan Dimun, prichádza František Vancák.

75

Košičania po neúspešnom rohu ešte v útoku ostali a vymysleli ďalšie zakončenie, ale nenamierili presne. Stránský si teraz naozaj vydýchol.

74

Obrovská šanca pre Košice! Karaš poslal loptu pred úplne opustenú časť bránky hostí, ale tam si zbehol obranca Nitry a odkopol na rohový kop.

73

Striedanie v tíme FC VSS Košice: z ihriska odchádza Mulumba Mukendi, prichádza Tomáš Kubík.

72

Nitra dala gól!
Je vyrovnané! Hostia zrazili Jurčov pokus o strelu a ihneď prenikli pootvorenou obranou súpera. Na konci bleskovej akcie bol FILIP BALAJ, ktorý prekvapil prudkým náprahom z pravej strany.

71

Aj v tejto akcii mal prsty Pavol Jurčo. Loptu si prebral na pravej strane pri čiare, potiahol si ju na stred, ale vystreliť napokon nedokázal.

70

Domáci tím sa na malý moment stiahol pred svoju bránku, ale ohrozenie Ružinského svätyne nedopustil. Naopak, východniari predviedli rýchly prechod, po ktorom letel center opäť na Jurča, ale Stránský si výborne povyskočil.

68

Nitrania sa snažia predrať do útoku, ale ich pokusy sú zastavené už na stredovej čiare.

67

Košičania zahrali rohový kop priamo pred bránku súpera, ale Stránský mohol ostať pokojný. Jeho spoluhráči akékoľvek hroziace nebezpečenstvo spoľahlivo odvrátili.

66

Košičania teraz predvidli rýchlu akciu. Z ľavej strany preletel center na opačnú polovicu šestnástky na Jurča, ten ešte prihrával pred bránku, ale odtiaľ hostia odvrátili na rohový kop.

65

Domáci sa vrátili k lopte a pokúšajú sa dostať do vápna. Cez Tótha im to teraz nevyšlo, pretože trafil iba súpera stojaceho pri postrannej čiare.

64

Hostia šprintovali do útoku, na ľavej strane si loptu pýtal Balaj, ale prihrávka na neho cez dvojicu Nitranov neprešla.

63

Východniari zahrávali aj štandardku z veľkej vzdialenosti, ale Nitrania sa na hranici šestnástky výborne zoskupili a loptu odvrátili.

62

Domáci tím si teraz za súvislejší tlak zaslúži pochvalu. Košičania súpera nazaj výborne zatlačili, Nitra sa ale stále dobre bráni.

Košičania ostávajú v útoku

61

Košičania si následne rohový kop zopakovali aj z opačnej strany a na štadióne to len tak zahučalo! Domáci tím priamo od zastívky dlhým centrom trafil spojnicu na strane vzdialenejšej žrde.

60

Doposiaľ jediný úspešný strelec Jonec sa po pravej strane natlačil až k žrdi súpera, odkiaľ chcel prihrávať do lepšej pozície, ale hosti aloptu skopli na rohový kop.

59

Domáci Jurčo chcel po prihrávke z ľavej strany zaončovať zo stredu šestnástky, ale po súboji spadol na zem. Košičania si pýtali penaltu, no rozhodca Smolák ostal pokojný.

58

Košičania zahrávali aj štandardku spoza vápna, ale Nitra sa opäť výborne ubránila. Defenzívna činnosť hostí je vynikajúca.

57

Domáci Tóth mal loptu na kopačke v pravom rohu šestnástky, ale nemal to na strelu. Volil preto prihrávku na hranicu pokutového územia do stredu, ale tam si vynikajúco zbehol jeden z hráčov Nitry.

56

Hostia zahrali štandardku nacvičeným signálom nakrátko. Nitrania to nemysleli zle, ale po prihrávkach na jeden dotyk sa im napokon ani nepodarilo prejsť do vápna.

54

Nitra prešla do útoku a vybojovali faul vo vzdialenosti približne 27 metrov od bránky.

53

Domáci to opäť skúšali centrom z rovnakej pozície, ale tentokrát to so silou prehnali a loptu nezasiahol vôbec nikto.

52

Košičania sa dostali do zaujímavej pozície. Po Morganovom centri z ľavej strany chcel zakončiť Jurčo, ale oproti nemu výborne vybehol Stránský a lotu vyboxoval.

51

Nitrania sa prihrávkami na jeden dotyk presunuli do útoku, ale nie k šestnástke súpera. Tam ich až Košičania nepustili.

50

Košičania chceli zrýchliť po ľavej strane, ale narazili iba na vynikajúci odpor hosťujúcej defenzívy. Nitra druhýkrát inkasovať nechce.

49

V metropole východu medzičasom prestalo pršať, ale mokrý trávnik robí hráčom problémy aj naďalej. Pred malou chvíľou sa lopta vyšmykla futbalistom na oboch stranách.

48

Košičania chceli pokračovať v ofenzívnej činnosti, ale Nitra sa výbirne ubránila a loptu dostala na plovicu trávnika.

47

Košičania to v úvode polčasu skúsili ofenzívne. Jurčo z pravej strany vysunul Hovančíka, ale ten bol výborne pokratý a hostia loptu odkopli do autu.

46

Prvé striedanie v tíme FC VSS Košice: z ihriska odchádza Lukáš Janič, prichádza Boris Gáll.

46

Prvé striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Aurelien Lola, prichádza Róbert Valenta.

46

Začal sa druhý polčas.

Košičania vychádzajú na trávnik

Hlavný rozhodca nenadstavil ani minútu a prvý polčas sa skončil. V Košiciach sme videli jediný presný zásah, o ktorý sa v 34. minúte postaral domáci Jonec. Nitra hrala veľmi obetavo a bojovne a dostala sa aj do šancí na vyrovnanie, ale stopercentného Ružinského sa jej zatiaľ prekonať nepodarilo.

Druhý polčas sa začne približne o 17:01.

45

Prvý polčas sa skončil.

45

Domáci to ešte skúšajú v útoku. Janič nakopol loptu dopredu, no Mukendi tam prehral hlavičkový súboj. Nitrania zakončenie opäť nedovolili.

44

Domáci tím sa udržal v útoku a skúsil to aj strelecky. Spoza vápna zakončoval Mukendi po zemi, ae v rýchlosti mieril iba ved+a pravej žrde Stránského svätyne.

43

Domáci tím loptu bleskovo odvrátil na opačnú polovicu, ale do zakončenia sa nedostal. Záver polčasu prináša viacero pekných momentov.

42

Nitra bola opäť centimetre od vyrovnania! Dvojica hostí sa natlačila pred pravú žrď Ružinského bránky, Lola vyhral hlavčkový súboj a zakončil, no trafil iba spojnicu košickej bránky. Obrovská smola hostí.

41

Začala sa posledná päťminútovka riadnej hracej doby tohto polčasu a Nitra pokračuje v ofenzívnej činnosti.

40

Mohlo byť vyrovnané! Po rohovom kope sme videli výborné zakončenie priamo spred bránky, autorom ktorého bol zrejme hosťujúci Pavlenda. Ten to myslel výborne, ale Ružinský si dal pozor a loptu zachytil v rukaviciach.

Nitra útočí

39

Nitra sa presunula do útoku a po súvislej akcii vybojoala rohový kop.

38

Domáci gólman loptu rozohral do útoku a Košičania mohli svoj náskok navýšiť! Takáč poslal z ľavej strany ľahký center, na ktorý si akrobaticky povyskočil Mukendi, no v páde loptu tesne minul.

37

Hostia napokon situáciu ustáli a loptu predkopli do útoku, kde si po nej ale vybeho Ružinský a žiadne zakončenie nedovolil.

36

Košičania sú gólom povzbudení a pokračujú v ofenzívnej činnosti. Nitra sa musí brániť.

35

Pre Nitru je inkasovaný gól poriadnou ranou pod pás. Hosťujúci tím hral doposiaľ veľmi obetavo a práve on bol tým, komu sa dvakrát podarilo dostať do vyloženej šance na skórovanie.

34

Tím FC VSS Košice dal gól!
Domáci futbalisti sa napokon po nenápadnej akcii ujímajú vedenia. Postaral sa o to MICHAL JONEC, ktorý sa v šestnástke pretlačil pred obrancu a po centri z pravej strany loptu iba doklepol do siete.

33

Nitra sa stiahla na svoju polovicu a rozohráva radšej za pomoci svojho gólmana. Stále sledujeme veľkú snahu a bojovnosť oboch tímov, no na trávniku to dnes nevychádza nikomu.

31

Hostia po menšom faule zahrávali štandardku spoza šestnástky, no vysoký nákop skončil iba v rukaviciah Ružinského, ktorý nikomu nedovolil zakončiť.

30

Máme za sebou prvú polhodinu hry, ale v metropole východného Slovenska stále čakáme na úvodný gól. Domáci fanklub sa snaží svojich hráčov povzbudiť, no Košičania zatiaľ Nitru oklamať nevedia.

29

Domáci Dimun teraz s loptou operoval pred šestnástkou súpera, ale napokon nemal žiaden priestor na nebzepčné zakončenie. Nitru musíme za obrannú činnosť opäť pochváliť.

28

Diváci stále nevidia žiaden súvislejší útočný tlak ani jedného z tímov. Lopta lieta zo strany na stranu, no Nitrania i Košičania si v defenzíve dávajú veľký pozor.

27

Videli sme iba viacero nepresností, po ktorých lopta neprenikla do pokutového územia ani na jednej strane.

26

Nitrania sa dokázali pohodlne ubrániť a loptu pošlú na opačnú polovicu trávnika. Hostia sa nemusia nikam bezhlavo ponáhľať.

25

Lopty sa chopil domáci Janič a skúsil to centrom do šestnástky, ale tam rozhodca odpískal zrejme útočný faul Košíc a zakončenie sme nevideli.

24

Žltú kartu dostáva Aurelien Lola (FC Nitra) a Košičania budú zahrávať štandardku z ľavej strany spoza šestnástky.

22

Nitrania prechod nezvládli ideálne a po pravej strane nechali preniknúť úplne osamoteného Jurča. Ten si napokon na krížnu prihrávku ale nestihol zbehnúť, pretože ho prešprintoval prvý vracajúci sa hráč.

21

Nitra rozohrala rohový kop, ale zakončenie po ňom neprišlo. Hostia sa následne musia stiahnuť do vlastnej obrany.

20

Skóre teraz už naozaj mohlo byť otvorené a šancu na to mali opäť hostia! Nitrianski futbalisti teraz zakončovali priamo z pokutového územia, ale strieľajúci hráč napálil iba ruku jedného z domácich. Nitrania sa ešte dožadovali penalty, ale rozhodca Smolák svoj verdikt nezmenil.

18

Hostia sa aj teraz dostali až pred vápno Košíc. Lola z pravej strany centroval a z hranice pokutového územia prišlo aj zakončenie Nitry, no to smerovalo iba mimo priestoru bránky.

17

Nitra sa výborne bráni a favorizovaného súpera trápi aj v útoku. Hosťujúci hráči i fanúšikovia môžu byť zatiaľ spokojní.

16

Košičania loptu prekopli na vlastnú útočnú polovicu a dostali sa aj pred šestnástku súpera, ale moment na zakončenie premrhali. Stránský môže aj naďalej ostať pokojný.

15

Teraz musíme pochváliť aj domáceho Morgana. Ten pri pravej postrannej čiare prešprintoval Lolu, ktorý bežal za kolmicou. Ak by bol hosťujúci hráč úspešný, dostal by sa priamo pred Ružinského.

Nitra v strede poľa zakladá novú útočnú akciu

14

Ani po tejto štandardke od rohovej zastávky sa hosťom nepodarilo zakončiť. Rozohrávať bude domáci gólman Ružinský.

13

Skóre mohlo bť po nenápadnej strele otvorené! Hosťujúci Balaj sa do lopty oprel niekoľko metrov za šestnástkou a pokúsil sa zakončiť pod brvno, ale Ružinský na jeho ranu zareagoval a vo výskoku ju vytesnil na ďalší nitriansky roh.

12

Nitrania loptu rozohrali na opačnú polovicu trvánika a aj oni sami získali rohový kop. Ten sa im ae vôbec nepodarilo zahrať dobre, pretože lopta iba vysoko preletela šestnástkou súpera a nik ju nezasiahol.

11

Košičania ešte v útoku zotrvali a vybojovali prvý rohový kop v zápase. Ten zahrával Janič do stredu šestnástky, ale tam sa výborne rozostavili hostia a nebezpečenstvo pohodlne odvrátili.

10

Domáci Morgan si teraz pred šestnástkou narazil loptu so spoluhráčom a pokúšal sa zrýchliť po ľavej strane, ale nevyšlo mu to podľa predstáv. Nitra loptu zakopla do autu.

9

Nitrania výborne pokryli stred poľa a súperovi nedovolili preniknúť do útoku. V Košiciach aj naďalej prší a počasie je naozaj nepríjemné.

8

Košičania loptu rozohrali z vlastnej polovice a hru opäť presunuli na opačnú stranu. Úvod zápasu je veľmi aktívny a hráči bojujú o prvý gól.

7

Domácim hráčom teraz nevyšla štandardka v polovici ihriska, po ktorej Dimun nenašiel nikoho zo svojich spoluhráčov. Lopty sa teda zmocnili hostia, Lola ju ihneď popri pravej čiare ťahal do útoku, no tam jeho kolmicu vystihol Morgan.

6

V ďalšej sľubnej šanci ošíc bol opäť Hovančík. Ten si tentokrát zbehol na krížny center a chcel zakončovať zo vzduchu, ale v súboji ho pozorný hosťujúci obranca opäť v poslednej chvíli odzbrojil.

5

Košičania však súperovi nedovolili presne zakončiť a vďaka Ružinskému rozohrali na opačnú polovicu trávnika. Tam si to už na strelu rovnal Hovančík, ale dvojica nitrianskych hráčov pred ním loptu v poslednej chvíli zakopla do autu.

4

Hosťujúci futbalisti začali na ihrisku favorita naozaj aktívne a takmer sa im podarilo využiť prvé zaváhanie súpera. Nitra ešte ostáva na útočnej polovici.

3

Nitra loptu opätovne vybojovala a dostala sa do zaujímavej útočnej akcie. Po pravej strane sa spoza rohu šestnástky pokúsil centrovať Lola, čo mu aj vyšlo, no žiadneho hráča v modrom drese nenašiel. Našiel iba jedného z obrancov Košíc, ktorý loptu odhlavičkoval do vlastného spoluhráča. Východniari následne zmätok rýchlo vyriešili a loptu na druhý pokus dostali z vápna.

2

Východniari po menšom faule rozohrali smerom dopredu, ale Nitra si nákop postrážila a loptu odvrátila na opačnú stranu trávnika, odkiaľ bude odkopávať domáci gólman Ružinský.

1

O úvodný výkop sa postarali domáci futbalisti. Košičania sa loptu ihneď pokúsili dostať na útočnú polovicu, ale Janič bol tesne bránený a napokon na stredovej čiare vybojoval aj štandardku.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Hráči nastupujú na trávnik

-3

Pozdravujeme vás priamo z košického štadióna Lokomotívy. V metropole východného Slovenska je dnes od rána nepríjemné počasie a teplomer aktuálne ukazuje iba 6 °C. Pevne veríme, že futbalisti sa s týmpopasujú statočne a uvidíme pekný športový duel.

-30

Úvodné zostavy:

FC VSS Košice: Ružinský – Jonec, Morgan, Takáč, Dimun, Tóth, Karaš, Mukendi, Hovančík (C), Jurčo, Janič
Náhradníci: Kello, Vancák, Kubík, Konnsimbal, Gáll, Horodník, Kuzma

FC Nitra: Stránský – Kolmokov, Ďurek, Pavlenda, Balaj, Oravec, Kotrík, Ivančík (C), Lola, Dunda, Charizopulos
Náhradníci: Kolmokov, Galko, Fábry, Vodička, Valenta, Križko

Rozhodca: Smolák – Bednár, Hrmo – Piatka.

Hostia počas rozcvičky

Vážení priaznivci slovenského futbalu, srdečne vás vítam pri priamom prenose zo 4. kola nadstavbovej časti DOXXbet ligy o postup do Fortuna ligy, v rámci ktorého sa v metropole východu stretnú FC VSS Košice a FC Nitra.

Popredné priečky tabuľky sú mimoriadne vyrovnané. Aj preto sa musí FC VSS Košice sústrediť na každý zápas, a to bez ohľadu na to, či v ňom je favorit, alebo nie. Košičania by mali bodovať v každom zápase, napokon, momentálne im patrí 2. miesto tabuľky, keď majú s prvým Prešovom zhodný počet bodov – 44. Prešov má však oproti Košiciam lepšie skóre, aj preto je priebežným lídrom nadstavbovej časti súťaže.

FC Nitra rozhodne nepatrí medzi najväčších ašpirantov na postup medzi futbalovú elitu Slovenska. Napokon, hostia to dokazujú aj svojím tabuľkovým postavením, keď im v rámci nadstavby patrí priebežná 8. priečka tabuľky. Nitra si ju pevne drží so ziskom 33 bodov, pričom platí, že aj keď v Košiciach neuspeje a domov si neodvezie ani bod, po 4. kole nadstavbovej časti neklesne.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

FC Košice – FC Nitra

2:1

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 34. Jonec, 81. Jurčo – 72. Balaj

Karty:   24. Lola (NIT)

FC Košice: Ružinský – Jonec, Morgan, Takáč, Dimun, Tóth, Karaš, Mukendi, Hovančík (C), Jurčo, Janič
Náhradníci: Kello, Vancák, Kubík, Konnsimbal, Gáll, Horodník, Kuzma

FC Nitra: Stránský – Kolmokov, Ďurek, Pavlenda, Balaj, Oravec, Kotrík, Ivančík (C), Lola, Dunda, Charizopulos
Náhradníci: Kolmokov, Galko, Fábry, Vodička, Valenta, Križko

Rozhodčí: Smolák – Bednár, Hrmo – Piatka

Diváci: 325