Menu

Fotbal

FA Cup

Everton FC – Manchester United

1:2

konec (0:1)

23.04.2016, 18:15 • Wembley, Londýn • Semifinále • Tomáš Kohlmann (@tom__kohlmann)

Tipsport: 4.4 3.6 1.82 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Strhující semifinále FA Cupu mezi Evertonem a Manchesterem United končí výhrou United 2:1!

V nádherném fotbalovém večeru si oba týmy dokázaly vytvořit celou řadu vyložených příležitostí, ale nakonec se radují fotbalisté z Manchesteru, které poslal do finále Anthony Martial v poslední minutě nastaveného času.

United si na svého finálového soupeře počkají do zítřejšího podvečera, kdy v našem přenosu můžete sledovat také druhé semifinále mezi Crystal Palace a Watfordem, souboj londýnských celků se na Wembley rozehraje v 17 hodin. (20:08:19)

90+4

Konec zápasu.

90+4

Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Gibson, přichází Mirallas.

90+3

90+3. Anthony MARTIAL - 1:2

90+3

Manchester United právě vstřelil branku!
Prodlužovat se patrně nebude! Po rychlé souhře United a finální přihrávce Andera Herrery se ANTHONY MARTIAL probil za záda stoperů Evertonu a v poslední minutě avizovaného nastaveného času opět překlápí vedení na stranu Manchesteru United!

90+1

Davidu de Geovi pořádně zavařil při rozehrávce Lukaku, španělský brankář však stačil o soupeře odehrát míč do zámezí.

90

Rozhodčí Taylor ještě oddaluje blížící se prodloužení o tři nastavené minuty. Podaří se někomu rozhodnout zápas před další třicetiminutovkou?

89

Ander Herrera zatáhl za záchrannou brzdu při rychlém brejku Barkleyho, oběma rukama jej zezadu stáhl za dres a zcela bez diskuze přijímá žlutou kartu. Tu vidí také Barkley, jenž se poté po Španělovi zbytečně ohnal.

88

Po Herrerově centru se akrobaticky nůžkami pokusil prosadit Martial, nedokázal však procedit míč přes bránící fotbalisty Evertonu.

87

Nizozemský stratég na lavičce United Louis van Gaal vytahuje z rukávu druhé střídání, Fellainiho na hřišti nahrazuje Ander Herrera. Belgičana fanoušci Evertonu počastovali při odchodu ze hřiště pískotem.

85

Po další rychlé akci červených Valencia posadil míč na hlavu Fellainiho, ten ale v záklonu pouze posunul balón k brankáři Roblesovi.

84

Martialův centr nebezpečně proletěl pokutovým územím Evertonu a Lingardovi nescházelo moc, aby na míč dosáhl a doklepl jej do odkryté části Roblesovy svatyně. Na Wembley v těchto chvílích vidíme fantastickou podívanou!

82

Po dalším rohu se United nedokázali prosadit, Fellaini následně přišel míč ve středu pole a Everton rozjel rychlý brejk ve čtyřech proti třem protihráčům.

Deulofeu připravil míč do vyložené gólové pozice Lukakovi, tomu ale fantasticky stačil vletět do střely Fellaini a belgický středopolař dokonale napravil své předchozí zaváhání!

81

United získali rohový kop, na přetažený centr Blinda si ke vzdálenější tyči nabíhal Fellaini, před ním ale Jagielka odhlavičkoval míč za vlastní branku.

80

Po Bainesově centru se Lukaku dokázal v pokutovém území uvolnit kolem nedůrazně bránícího Blinda a v obrovské šanci míjí branku Davida de Gey!

79

Na opačné straně zahrozil Deulofeu, jenž pronikl po levém křídle do pokutového území a jeho technickou ránu brankář de Gea vyráží jen těsně vedle Lukaka, před nímž by zívala prázdná branka!

78

Lingard se nebojácně vrhl do pokutového území modrých, proti početní převaze se ale prosadit nedokázal.

76

S rychlou odpovědí spěchal do pokutového území Evertonu Anthony Martial, ovšem jeho výpad přes dva protihráče dokázal zastavit včasným zákrokem brankář Robles.

75

75. Chris SMALLING - 1:1

75

Everton právě vstřelil branku!
Vyrovnáno! Nešťastným hrdinou okamžiku je CHRIS SMALLING, jenž si srazil centr Deulofea do vlastní sítě za záda bezmocného brankáře de Gey!

72

Valenciův přetažený centr Fellaini sklepl pro Rooneyho, jenž si dokázal obhodit míč kolem McCarthyho, neprostřelil však bránícího Stonese.

70

Poprvé střídá také Everton, ze hry odběhl Aaron Lennon a vpustil do boje talentovaného Španěla Gérarda Deulofea.

70

Lingardův centr doletěl až za branku Evertonu a byť se fotbalista Manchesteru vehementně dožaduje odpískání teče jednoho z bránících fotbalistů, sudí Taylor se nenechal přesvědčit od signalizace odkopu od branky.

68

Everton měl k dispozici další rohový kop, Bainesův centr nenašel nikoho v modrém.

66

Lukaku hledal centrem před brankou de Gey Cleverleyho, ten se ale nedokázal prosadit do zakončení.

65

65. Phil Jagielka rukou zastavil střelu Marouaneho Fellainiho.

65

Fellaini měl na kopačce další branku, když si v pokutovém území zpracoval Martialovu přihrávku, dokázal se uvolnit a objevil se metr od brankové čáry s míčem na kopačce, ovšem v zakončení do odkryté branky mu vpadl Jagielka a rukou zastavil míč v cestě do sítě!

Sudí však v nepřehledné situaci Jagielkovu ruku neviděl, jinak by musel nařídit pokutový kop a stopera Evertonu vyloučit, neboť míč už směřoval do odkryté branky.

63

Na levém křídle se nádherně uvolnil Lennon, na jehož přesný centr si nabíhali Lukaku s Bešičem a belgický útočník z bezprostřední blízkosti přestřeluje branku United! To byla další obrovská příležitost Toffees!

62

První střídání zápasu, Fosu-Mensah přepouští místo pravého obránce Antoniu Valenciovi.

60

Do Bainesova centru se z voleje opřel McCarthy, ovšem v těžké pozici zakončením o zem pouze posunul míč k soupeřově brankáři.

59

Lennon si na pravém křídle posunul míč kolem Roja, dokázal odcentrovat ke vzdálenější tyči na Cleverleyho, jenž přestřeluje odkrytou část de Geovy branky!

59

Everton získal další standardní situaci, Barkley z úctyhodné vzdálenosti pálil sice přímo k tyči, ovšem de Gea byl v těchto prostorech včas.

58

Prvním žlutě napomenutým fotbalistou je Wayne Rooney.

57

57. Fantastický David De Gea vychytal Romelua Lukaka.

57

David de Gea chytá Romelu Lukakovi pokutový kop a červená polovina Wembley bouří nadšením!

56

Lukaku si ve středu pole pokryl míč, následně rozehrál rychlý brejk přes Barkleyho a Lennona, jenž vracel míč do pokutového území Barkleymu, toho sestřelil Fosu-Mensah (byť přes míč?) a sudí Taylor s nařízením penalty neváhal!

56

Penalta pro Everton!

55

Lingard si v pokutovém území Evertonu našel dobrou střeleckou parketu, ovšem svoji přízemní ránu nasměroval vedle Roblesovy svatyně.

54

Na střelecké pokusy už United vedou 11:5, drtivá většina všech střeleckých pokusů však je zblokována, výjimkou není ani ta nejčerstvější Rooneyho z před pár sekund.

53

Martial hledal Rashforda v pokutovém území prudkou přihrávkou, na kterou druhý jmenovaný nedokázal ve skluzu dosáhnout.

51

Everton získal standardní situaci u postranní čáry, před brankou Davida de Gey ale kraloval Marouane Fellaini.

50

Martial si při pokusu o průnik mezi Gibsonem a Bešičem naložil příliš velké sousto a míč mu utekl k brankáři Roblesovi.

48

Lennon se na pravém křídle nedokázal prosadit proti Blindovi a u rozhodčích si nedokázal vymodlit ani odpískání faulu.

47

Rooneyho nepřesný centr se stal lahůdkou pro Joela Roblese.

46

Oba celky po změně stran vyběhly do boje v nezměněných jedenáctkách.

46

Začal druhý poločas.
Po prvním poločasu Manchester United vede v semifinále FA Cupu na Wembley nad Evertonem 1:0 a nutno podotknout, že aktuální výsledek koresponduje s děním na trávníku.

Everton zatím zahrozil pouze dvěma nebezpečnými výpady Lukaka a protože se prosadit nedokázal, musí dohánět manko, které zařídil jeho bývalý záložník Marouane Fellaini.

45+1

První poločas skončil.

45

Sudí Taylor k úvodním pětačtyřiceti přidává jednu nastavenou minutu.

43

Rooney ve středu přidržel Cleverleyho, akce Evertonu bude pokračovat rozehráním z místa.

42

Dlouhý nákop Blinda doplachtil do rukavic nikým neatakovaného brankáře Roblese, jenž tak může rozehrávat.

40

Rooney si neporozuměl s Martialem a kolmici mu nasměroval do protipohybu, čímž míč zamířil až do zámezí.

38

Další rohový kop United si na svá bedra vzal Daley Blind a dokázal v pokutovém území najít hlavu Fellainiho, ten však v těžké pozici nedokázal míč nasměrovat na branku Evertonu.

36

Po delší době také Everton zavítal k pokutovému území soupeře, Cleverley připravil střeleckou pozici pro Barkleyho, jeho rána je však odražena bránícími zadáky Manchesteru hluboko do pole.

34

34. Marouane FELLAINI - 0:1

34

Manchester United právě vstřelil branku!
Martial se prosmýkl po levém křídle, dokázal přejít přes Bešiče a připravil MAROUANE FELLAINIMU míč takřka před prázdnou branku! Někdejší středopolař Evertonu tak jako první letos v soutěži střílí branku svému bývalému celku.

33

Další útočnou snahu Manchesteru bránil Everton pořádně pasivně, využít toho mohl Rooney, jenž si před "šestnáctkou" připravil míč na levačkou, svoji slabší nohou ale střílí pouze do brankáře Roblese.

32

Teď to zkusili United po pravém křídle, Fosu-Mensah ale nedokázal procedit svůj centr přes blokující protihráče a byť ještě míč udržel, tak jsou fotbalisté v červeném vytlačeni zpět do středu pole.

31

Po nesmírně atraktivní úvodní čtvrthodině tempo hry výrazně polevilo a ve hře obou týmů se kupí nepřesnosti už daleko před pokutovým územím soupeře.

29

McCarthy pálil z pořádné dálky, jeho tečovaná rána ale postrádala potřebnou razanci, aby dokázala výrazněji zaměstnat de Geu.

27

Jagielkovu kolmici si Lukaku na útočné polovině nedokázal zpracovat a Everton se zbytečně zbavil míče.

25

Baines se na levém křídle uvolnil pomocí narážečky s Lukakem, poté ale centroval přímo do brankáře de Gey.

23

Na Rojův přetažený centr si naskočil Fellaini, jenž sklepl míč pro Rashforda a mladý útočník ránou bez přípravy nechal vyniknout brankáře Roblese!

22

O pár sekund se na hranici pokutového území dokázal uvolit Martial, francouzský útočník z nadějné pozice přestřeluje branku!

21

Po Martialově výzvě Fellaini neprostřelil blokujícího Stonese.

20

Od rohového praporku červení rozehráli po zemi, avšak bez úspěchu.

19

Rashford se při individuální akci dokázal probít přes Jagielku, toho však včas zastoupil Baines a odehrál míč na rohový kop.

18

Souhra Roja s Martialem u postranní čáry neslavila úspěch, ba dokonce po odrazu míče od druhého jmenovaného vhazuje Everton.

15

Další rychlý přechod Evertonu do útoku, Lukaku vnikl do pokutového území po pravém křídle, z ostrého úhlu ale španělského brankáře United nezaskočil.

15

Po následném centru Daleyho Blinda od rohového praporku se Rojo provinil nedovoleným zákrokem na Jagielku.

14

Martial se na levém křídle nedokázal prosadit přes Bosňana Bešiče, vybojoval ale rohový kop.

12

12. Rooney vymyslel nádhernou přihrávku na Lingarda.

12

Rooney vymyslel geniální pas na Lingarda, jenž si zaběhl za obranu Evertonu, z bezprostřední blízkosti ale nedokázal pokořit Joela Roblese!

11

Rashford se v pokutovém území Evertonu probil do střelecké pozice, ovšem nedokázal prostřelit bránícího Jagielku a dorážející Rooney z hranice pokutového území také nedokázal propálit bránící fotbalisty Evertonu.

10

Everton rychle přenesl hru k pokutovému území soupeře, Barkley ale z dvaceti metrů střílí pouze do připraveného brankáře de Gey.

9

Lingard hledal rozběhnutého Martiala za zády obránců Evertonu, Martial však nezvládl zpracování míče, který mu šel na paty a navíc byl pomezním Burtem přistižen v postavení mimo hru.

8

Rudí ďáblové měli možnost standardní situace v hloubi útočné poloviny, Rooneyho centr ale pouze prosvištěl pokutovým územím a zapadl za vzdálenější tyč Roblesovy branky.

5

5. Romelu Lukaku mohl hned v úvodu zmrazit United.

5

Po následném rohovém kopu se fotbalisté v červeném v pokutovém území neprosadili a naopak z rychlého protiútoku jejich defenzivě utekl Romelu Lukaku, hvězdný Belgičan si zpracoval dlouhý výkop brankáře Roblese, prosmýkl se mezi Carrickem a Fosu-Mensahem, osamocen spěchal vstříc brankáři de Geovi, kterého také obešel, ale Rooney se stačil pozorně vrátit a těsně před brankovou čárou míč odkopl!

4

Martial se slalomovým průnikem probil od postranní čáry až do pokutového území, ve finální fáze individuální akce francouzského útočníka John Stones srazil míč vedle branky Evertonu.

3

Také je nutno dodat, že narozdíl od předchozích kol soutěže se už nehraje opakovaný zápas v případě nerozhodného výsledku a v takovém případě bychom viděli prodloužení a případně i penaltový rozstřel, rozhodně se tak dnes dočkáme prvního finalisty soutěže.

2

Úvodní desítky sekund patří United, ti neustále drží míč na svých kopačkách, ovšem zatím velmi vzdáleni pokutovému území soupeře.

1

Zahajovacího výkopu se ujali Wayne Rooney s Marcusem Rashfordem a bitva o finále nejstarší klubové soutěže světa je rozehrána!

1

Utkání právě začalo.
Anthony Taylor už se svými asistenty Johnem Brooksem a Stuartem Burtem přivádí hlavní aktéry do londýnského fotbalového chrámu, rozděleného v hledišti na modrou a červenou polovinu.
Utkání bude řídit Anthony Taylor a jeho jméno vyvolalo v táboru Evertonu bouřlivé emoce, neboť "Toffees" se nelíbí, že Taylor žije v Altrinchamu, městečku pouhých devět kilometrů od Old Trafford, domovského stadiónu Manchesteru United!

Navíc Taylor pískal v úvodu března zápas Evertonu s West Hamem, kde domácím vyloučil Kevina Mirallase, načež jej trenér Martínez obvinil, že "nerozumí fotbalu".

Manchester United vybíhá z útrob Wembley na rozcvičení.

Úvodní sestavy:

Everton FC: Robles – Bešič, Stones, Jagielka, Baines – Gibson, Cleverley – Lennon, Barkley, McCarthy – Lukaku
Náhradníci: Howard – Deulofeu, Hibbert, Mirallas, Osman, Oviedo, Pennington

Manchester United: de Gea – Fosu-Mensah, Smalling, Blind, Rojo – Carrick, Fellaini – Lingard, Rooney, Martial – Rashford
Náhradníci: Romero – Darmian, Depay, Herrera, Mata, Schneiderlin, Valencia

Rozhodčí: Taylor – Burt, Brooks.
Příjemný podvečer při sledování přenosu úvodního semifinále FA Cupu mezi Evertonem a Manchesterem United, hraném na slavném londýnském Wembley.

Zatímco United se dvěma ligovými výhrami vrátili do boje o účast v příštím ročníku Ligy mistrů, tak pro Everton je právě domácí pohár poslední příležitostí k úspěchu, neboť v ligové soutěži jsou svěřenci Roberta Martineze až ve druhé polovině tabulky a navíc ve středu podlehli v městském derby Liverpoolu 0:4, což fanoušci nesli velmi nelibě a dnes má Martinez šanci si je udobřit.

Trenér Evertonu na včerejší tiskové konferenci potvrdil, že bude v dnešním utkání postrádat důležitého pravého obránce Colemana, Ir si ve zmíněném liverpoolském derby přivodil zranění kolenní šlachy a bude dnes určitě chybět, nejistý pak je start stoperů Jagielky se Stonesem, jejich případná neúčast už by mohla mít kritické následky na defenzivní hru Evertonu.

United při svých posledních dvou účastech v semifinále FA Cupu neuspěli. V roce 2011 nestačili v městském derby na Manchester City a o dva roky dříve vypadli na pokutové kopy právě s dnešním soupeřem. Naposledy se tak "Rudí ďáblové" radovali z triumfu v celé soutěži už před dlouhými dvanácti lety. Trenéru Van Gaalovi bude chybět trojice Schweinsteiger, Shaw a Januzaj.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:15.

Everton FC – Manchester United

1:2

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 75. Smalling (vla.) – 34. Fellaini, 90+3. Martial

Karty:   89. Barkley (EVE) – 58. Rooney (MAN), 89. Herrera (MAN)

Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 8:7. Střely mimo: 8:15. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:17.

Everton FC: Robles – Bešič, Stones, Jagielka, Baines – Gibson (90+4. Mirallas), Cleverley – Lennon (70. Deulofeu), Barkley, McCarthy – Lukaku
Náhradníci: Howard – Deulofeu, Hibbert, Mirallas, Osman, Oviedo, Pennington

Manchester United: de Gea – Fosu-Mensah (62. Valencia), Smalling, Blind, Rojo – Carrick, Fellaini (87. Herrera) – Lingard, Rooney, Martial – Rashford
Náhradníci: Romero – Darmian, Depay, Herrera, Mata, Schneiderlin, Valencia

Rozhodčí: Taylor – Burt, Brooks