Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference Villarreal CF před zápasem Evropské ligy

konec

13.04.2016, 18:30 • Tomáš Kohlmann (@tom__kohlmann)

Tím tisková konference Villarrealu končí, přeji všem příjemný večer a těším se na přečtenou u přenosu ze zítřejšího utkání. (18:55:53)
Sparta má výkonný tým, co čekáte od zítřejšího utkání?

Marcelino: Čekám, že zápas bude velmi soutěživý. Oni budou hrát hodně dopředu, nejsou zvyklí pouze čekat na chybu soupeře. Jsou dynamický tým, jakmile dostanou míč, snaží se hrát dopředu a mají z fotbalu radost. Teď budou hrát doma, tak budou hrát ještě útočněji. Pro nás je důležité vstřelit branku, protože pak oni budou muset vstřelit tři a my tři góly moc často nedostáváme.
Už jste hrál ve všech kategoriích, dostal jste se do semifinále i španělského královského poháru, jak se těšíte na zítřejší utkání?

Trigueiros: Je to pravda, že jsem tu dlouho, prošel jsem tu od nejmladších týmů, tak EL je velký zážitek. Motivace dokázat v klubu něco velkého je samozřejmě velmi zásadní pro mě i všechny moje spoluhráče.
Trenér mluvil o dvou přístupech, pozitivním a negativním, jaký máte v hlavách vy jako hráči?

Trigueiros: Myslím, že to je vždy to, co říká trenér (smích). My samozřejmě víme, že jsme dobře vykročili a pokud budeme hrát stejně dobře a nestane se nic neočekávaného, měli bychom to zvládnout. Musíme se hlavně vstřelit branku.
Jaký máte pocit jako hráči v šatně, je to pro vás důležitý zápas. Semifinále často nehrajete, tak určitě motivace je obrovská?

Trigueiros: Nám se líbí hrát evropské zápasy, teď máme dobře nakročeno, můžeme dojít do semifinále, pak do finále, tak je to pro nás určitě důležitý zápas. Byl by to pro nás obrovský úspěch.
V ligové tabulce máte rekordní počet bodů a můžete bojovat o finále Evropské ligy, jak hodnotíte tuto úspěšnou sezónu?

Marcelino: Samozřejmě jsme pyšní na dobře odvedenou práci, potom už nezáleží na výsledku. Jako realizační tým musíme všechno připravit a myslet dopředu, ale pomáhá nám i to, že máme skvělé hráče a nejenom fotbalově, ale také lidsky a pomáhají nám i výborní fanoušci.
Jak vidíte průběh zápasu, myslíte že se rozhodně až v závěru? A bude chytat Sergio Asenjo?

Marcelino: Doufám, že to rozhodnutí přijde mnohem dříve. Co se týká sestavy, tak už mám představu kdo bude hrát. Sergio Asenjo je skvělý, ale máme dva dobré brankáře, představu už mám, ale jak jsem říkal, definitivně se rozhodne až po tréninku.
Jak to vypadá se sestavou, se zdravotním stavem hráčů? Máte už jasno o sestavě?

Marcelino: Někteří mají potíže, ale není to nic závažného. Rozhodne se o tom dnes večer nebo zítra, ale moc změn tam zřejmě nebude.
Sparta hrála velmi agresivně ve Villarrealu a čeká se, že v domácím prostředí bude hrát ještě agresivněji, neboť se čeká vyprodaný stadión, přizpůsobíte tomu nějak hru?

Marcelino: My se nebojíme, protože hrajeme také agresivně. Agresivita je základní pro to, abyste měli ve fotbale dobré výsledky. Hráli jsme už proti těžkým soupeřům na jejich hřištích a není to pro nás nic nového. Postoupit do dalšího kola je samozřejmě důležité, tak k tomu uděláme všechno, aby se to povedlo.
Uklidňuje Vás pocit, že jste měli výrazně více šancí v prvním zápase?

Marcelino: To je těžké říct, protože k tomu můžeme přistoupit s pozitivním nebo negativním přístupem. Ten negativní – mysleli jsme si, že jsme byli lepší, měli jsme více šancí, mohli jsme zápas rozhodnout hned, ale nepodařilo se nám to. My si musíme říct, že jsme byli lepší, měli jsme šance, ale vyhráli jsme jen 2:1. Čeká nás silný soupeř, Sparta už ukázala v Evropské lize svoji sílu a musíme se snažit dostat co nejméně gólů, nejlépe žádný.
Před domácím zápasem jste byli favority, jak tomu je po výhře 2:1?

Marcelino: Je pravda, že máme trošku výhodu, ale není to nic jistého. Daří se nám v zápasech na hřištích soupeřů, ovšem museli jsme se velmi snažit, vybojovat si to. Nepovažujeme postup za jistý a budeme se muset tvrdě snažit, abychom se probojovali do dalšího kola.
Marcelino už přišel společně se záložníkem Trigueirosem.
Tisková konference začne s drobným zpožděním, stále čekáme na trenéra Marcelina a jednoho z hostujících fotbalistů.
V tiskovém středisku na pražské Letné se po již proběhlé sparťanské tiskové konferenci uskuteční také předzápasové setkání zástupců Villarrealu s novináři.

Villarreal přijíždí do Prahy s domácí výhrou 2:1 v zádech a v pozici čtvrtého celku španělské Primera Division.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 18:30.

Tisková konference Villarreal CF před zápasem Evropské ligy

konec