Menu

Fotbal

Portugalská Primeira Liga

Rio Ave FC – CS Marítimo

1:0

konec (1:0)

18.03.2016, 21:30 • Estádio do Rio Ave Futebol Clube, Vila de Conde (kapacita: 12.815 diváků) • 27. kolo • Tomáš Reiner (@ReinyTom)

Tipsport: 1.84 3.56 4.3 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Rio Ave ukončilo sérii dvou porážek v řadě poté, co na domácím hřišti nejtěsnějším možným rozdílem porazilo Marítimo. O osudu utkání rozhodl v závěru prvního poločasu Roderick Miranda, který po sražené střele spoluhráče hlavou zamířil přesně do levého horního rohu brány. Konečný výsledek. Rio Ave 1 Marítimo 0. (23:25:21)

90+6

Konec zápasu.

90+6

Brankář Salin se opět vydal do šestnáctky, kde se dostal k odraženému míči a nabil ho na střelu střídajícímu Edgarovi Costovi, jehož pohotový pokus zpoza šestnáctky rozvlnil boční síť!

90+5

Běží poslední minuta utkání a ještě je tu možnost na ohrožení brány Rio Ave. Hosté budou zahrávat v posledních sekundách nastavení rohový kop.

90+4

Brankář Salin se vydal před rozehráním rohového kopu z pravé strany před bránu Ria Ave a málem se na přední tyči dostal do zakončení, nakonec ale svatyni svého kolegy neohrozil.

90+3

Ghazaryanovi byl odpískán v blízkosti půlící čáry na levém křídle faul a Rio Ave ušetřilo ve třetí minutě nastavení důležité sekundy.

90+2

Marítimo už hraje vzadu na velké riziko a v obraně brání pouze tři obránci, všichni ostatní hráči se soustředí na ofenzivu.

90+1

Nad rámec zápasu bylo nastaveno 5 minut.

90

Běží poslední minuta utkání a uvidíme, kolik se ještě bude nastavovat. Myslím si, že přes tři minuty to bude určitě kvůli několika delším přerušením hry kvůli ošetřování.

89

Hosté se sice snaží se zápasem ještě něco udělat, jejich snaha ale začíná s blížícím se koncem utkání uvadat.

88

Marítimo má sice častěji míč na svých kopačkách, rozdíl mezi oběma týmy je ale zanedbatelný.

87

Držení míče:

Rio Ave 48% Marítimo 52%

86

Střídání v týmu Rio Ave FC: ze hřiště odchází Héldon, přichází Postiga.

85

85. Střídající Ghazaryan pálil v obrovské šanci těsně nad.

85

Střídající Ghazaryan se ocitl na vzdálenější pravé tyči po rozehrání rohového kopu v obrovské šanci a z voleje se snažil míč placírkou poslat pod břevno, jenže bránu přestřelil!

84

Marítimo se po rozehrání rohového kopu z pravé strany sice do zakončení nedostalo, vzápětí ale bude mít k dispozici další.

83

Plessis se dostal uprostřed šestnáctky po rozehrání standardní situace svého týmu k odraženému míči a jeho následná přízemní střela byla sražena těsně vedle pravé tyče!

82

Hra se během závěrečných minut hodně kouskuje a Marítimo se marně snaží nadechnout k závěrečnému náporu.

81

Wakaso napřáhl zpoza šestnáctky pravačkou ke střele, která nabrala opačnou faleš, než by potřeboval, a jeho následný pokus zamířil vedle levého horního rohu brány o pořádný kus.

80

Plessis byl na pravém křídle v blízkosti půlící čáry sám faulován a zůstal ležet na hrací ploše poté, co schytal nepříjemný zásah do kotníku.

79

Plessis se stal třetím hráčem, který na straně Marítima viděl žlutou kartu. Kromě něj byli potrestáni během prvního poločasu Briguel a před ním Patrick.

78

Žlutou kartu dostává Plessis (CS Marítimo).

77

Plessis fauloval u postranní čáry a za svůj faul s největší pravděpodobností uvidí žlutou kartu.

76

Marítimo během posledních tří venkovních zápasů nepoznalo chuť porážky a ještě má stále dost času na odpověď.

75

Brankář Rui Vieira zůstal sedět na hrací ploše a v současné chvíli je ošetřován. Nemělo by to být ovšem nic závažného.

74

Hosté rozehráli standardní situaci a střídající Diallo vystřihl v pokutovém území pohotové nůžky, ty ovšem střihly z poloviny na prázdno a míč po nich zamířil vedle levé tyče brány.

73

Héldon fauloval na levé straně poloviny svého týmu a daroval soupeři standardní situaci.

72

Do konce zápasu zbývá odehrát necelých dvacet minut a Rio Ave vede nad Marítimem stále nejtěsnějším možným rozdílem 1:0.

71

Střídání v týmu CS Marítimo: ze hřiště odchází Tiago Rodrigues, přichází Ghazaryan.

70

Fotbalisté Rio Ave se vydali na pravém křídle do rychlého protiútoku, po kterém jeden z hráčů skončil na hrací ploše, faul se ale nepískal.

69

Střídání v týmu Rio Ave FC: ze hřiště odchází Kuca, přichází Ukra.

68

Hosté sice vstoupili do druhého poločasu dobře, jenže si nedokázali vytvořit žádnou brankovou příležitost a iniciativu začínají opět přebírat hráči domácího Ria Ave.

67

Marítimo aktuálně dělí od sestupového pásma šest bodů a pokud dnes na hřišti Ria Ave prohraje, bude ho čekat v závěru sezóny ještě tuhý boj o záchranu.

66

Tiago Rodrigues to dobře zkusil zpoza šestnáctky, jenže jeho následné střele scházela přesnost a zamířila vysoko nad.

65

Střídání v týmu CS Marítimo: ze hřiště odchází Djousse, přichází Diallo.

65

Do šestnáctky Marítima přilétl nejprve centr zleva a poté zprava, ani jeden ale žádné vzrušení nepřinesl a hosté ho dokázali v obou případech odkopnout do bezpečí.

64

Rio Ave se snaží většinu svých akcí tahat po křídlech a fotbalisté Marítima už jsou na to připraveni, takže domácí hráči se horko těžko po přestávce dostávají k pokutovému území soupeře.

63

Marítimo se dostalo podruhé v zápase k velmi nebezpečné střele, brankář Rui Vieira ale po ní opět nemusel zasahovat.

62

Střídající Edgar Costa se uvedl ve skvělém světle a krátce po příchodu na hřiště na levé straně šestnáctky napřáhl levačkou k přízemní střele, která rozvlnila boční síť u bližší tyče!

61

Oba týmy sáhly po necelé hodině hry k jednomu střídání, kterým se pokusily oživit hru.

60

Střídání v týmu Rio Ave FC: ze hřiště odchází Guedes, přichází Yazalde.

59

Střídání v týmu CS Marítimo: ze hřiště odchází Gevaro, přichází Edgar Costa.

59

Po přestávce zatím nebyla ani na jedné straně vidět žádná slibná branková příležitost a nevypadá to na nějakou gólovou přestřelku.

58

Marítimo sice nemá ve druhém poločase nikterak výraznou převahu, pravdou ale je, že domácí fotbalisté trochu vyklidili po přestávce pole a hosté mají rozhodně více hry.

57

Héldon musel být vzápětí ošetřován, nakonec to ale netrvalo dlouho a několik hráčů z obou týmů mu pomohlo zpět na nohy.

56

Héldon utrpěl v pokutovém území soupeře tvrdý úder do hlavy poté, co v hlavičkovém souboji ztratil stabilitu a pořádně tvrdě dopadl na zem.

55

Agilní Gevaro se podruhé v rychlém sledu snažil prosadit podél levé postranní čáry, tam se ale opět k ničemu nedostal a míč mu utekl do zámezí. Rio Ave mohlo vhazovat.

54

Ačkoliv žluté karty nejsou žádnou výhrou, tak na straně Marítima je to alespoň důkaz toho, že v dnešním zápase bojují.

53

Ještě se vrátím k prvním poločasu, během něhož hlavní rozhodčí Carlos Xistra udělil dvě žluté karty, a obě dvě hostujícím fotbalistům Marítima.

52

Marítimo se správně pokouší roztahovat hru do šířky, problém je, že se mu to často nedaří a jeho akce v drtivém množství případů kazí nepřesná přihrávka.

51

Hosté sami sobě před pár sekundami dokázali, že by to mohlo v dnešním zápase přece jen jít, především potom centry ze stran.

50

Gevaro Nepomuceno se dokázal na levém křídle zbavit svou rychlostí stínícího protihráče a poté skvěle odcentroval na vzdálenější pravou tyč, kde se jeden z jeho spoluhráčů snažil dostat k hlavičce, míč ho ale těsně přelétl.

49

Fotbalisté Rio Ave byli v prvním poločase mnohem častěji na míči, zatímco hosté spoléhali především na pevnou obranu.

48

Marítimo musí po přestávce dotahovat jednobrankové manko a uvidíme, zda s postupem času sebere síly na to, aby se zápasem ještě něco udělalo.

47

Marítimo si v prvním poločase vytvořilo pouze jednu slibnou šanci, a to když ze střední vzdálenosti napřáhl k nádherné střele Alex Soares, jehož pokus zamířila těsně vedle pravého horní rohu.

46

Rio Ave rozehrálo druhý poločas, do kterého zásluhou přesné trefy Rodericka Mirandy, bývalého obránce Benficy Lisabon, vstupuje s jednobrankovým vedením.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně ve 22:31 .
Rio Ave vstoupilo do zápasu mnohem aktivněji a v polovině prvního poločasu se mohlo ujmout vedení, jenže Guedes z blízkosti minul prázdnou bránu a jeho pokus zamířil vedle levé tyče. Na zahozenou stoprocentní příležitosti dal ale krátce před přestávkou zapomenout Roderick Miranda, který z blízkosti zamířil hlavou po sražené střele svého spoluhráče z pravé strany šestnáctky do levého horního rohu brány. Skóre po prvním poločase. Rio Ave 1 Marítimo 0.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.

45

Rohové kopy dnes rozhodně nebyly silnou stránkou Rio Ave, kdo se na to ale bude ptát, když po tom posledním padl úvodní gól.

44

Z prvního poločasu zbývají odehrát necelé dvě minuty a jeden z rohových kopů domácího týmu nakonec přinesl gól.

43

Marítimo se snaží v samotném závěru prvního poločasu odpovědět, jeho následná akce po pravém křídle ale k ničemu nevedla.

42

Rio Ave dnes usiluje o ukončení série dvou ligových porážek v řadě a stáhnutí náskoku Aroucy na pátém místě tabulky Ligy NOS.

41

Nutno dodat, že vedení domácího týmu je zasloužené. Hráči Rio Ave byli směrem vpřed mnohem aktivnější a vzápětí za svou snahu byli odměněni.

40

Rio Ave potvrzuje roli favorita a vypadá to, že do kabin bude odcházet po přestávce s jednobrankovým vedením.

39

39. RODERICK - 1:0

39

Rio Ave právě vstřelilo branku!
RODERICK MIRANDA střílí gól a v závěru prvního poločasu posílá Rio Ave do vedení!! Rio Ave na levé straně rozehrálo rohový kop a po přetaženém centru na vzdálenější pravou tyč se dostali domácí fotbalisté ke střele, která byla jedním z hráčů Marítima přizvednuta do vzduchu. Toho dokonale využil Roderick Miranda, který stál ve správný čas na správném místě a hlavou míč poslal do levého horního rohu brány.

38

Blíží se závěr prvního poločasu, během kterého jsme zatím nebyli svědky žádného přehnaně ofenzivního fotbalu.

37

Briguel u postranní čáry stáhl svého spoluhráče pravou rukou k zemi a za svou ruční brzdu uviděl žlutou kartu.

36

Žlutou kartu dostává Briguel (CS Marítimo).

35

Tiago Rodrigues se postavil k rozehrání volného přímého kopu a napřáhl ke střele, která byla příliš vysoká a zamířila vedle pravého horní rohu brány nad.

34

Domácí fotbalisté faulovali v blízkosti šestnáctky a Marítimo má ideální možnost k výraznému ohrožení brány Ruiho Vieiry.

33

Kuca na pravém křídle posunul míč do tandemu na nabíhajícího Lionna, tomu ale vůbec nevyšel první dotyk a míč se od jeho kopačky odrazil za brankovou čáru.

32

Rio Ave dokáže skvěle kombinovat a větší akcí táhne po pravém křídle, jenže jeho útokům až na jednu výjimku zkrátka chybí přesná finální přihrávka.

31

Ze zápasu uplynulo úvodních třicet minut a zatím jsme se ani na jedné straně nedočkali gólu.

30

Domácí hráči si na levé straně své poloviny nekomplikovali situaci a pomohli si zpětnou přihrávkou na brankáře Ruie Vieiru, který míč bez přípravy odkopl k půlící čáře.

29

Standardní situace dnes nejsou zatím silnou stránkou domácích fotbalistů, co se ale týče přímočaré hry směrem vpřed, tak jsou na tom hráči Rio Ave dobře.

28

Rio Ave rozehrálo další z řady rohových kopů, ani tentokrát se ale po jeho rozehrání z pravé strany do zakončení nedostalo.

27

Kuca zatáhl míč na pravé straně k šestnáctce a poté se snažil odcentrovat, jeho centr ovšem zasáhl jednoho z hráčů Marítima do lokte, od něhož se míč odrazil na rohový kop.

26

Během posledních deseti minut utkání byla na obou stranách k vidění jedna velice slibná branková příležitost, úvodní gól zápasu ale zatím nikde.

25

Rio Ave následný útok po rozehrání standardní situace nakrátko využilo ke střele zpoza šestnáctky, ta ovšem byla nepřesná a zamířila daleko vedle pravé tyče.

24

Člen tříčlenné záložní řady Rio Ave Tarantiny už je zpět na nohou a zápas může po jeho krátkém ošetření pokračovat.

23

Tarantini zůstal ležet na hrací ploše a hra byla na pár okamžiků přerušena.

22

Fransérgio se na opačné straně opřel krásně do míče a jeho následná střela se ze vzduchu snesla jako list těsně vedle pravého horního rohu brány!

21

Guedes se ocitl po parádním centru svého spoluhráče z pravého křídla před bránou ve stoprocentní šanci, z blízkosti ale nedokázal rozvlnit prázdnou síť a jeho střela levačkou na dlouhou nohu zamířila vedle levé tyče!

20

Rio Ave se zmocnilo míče a na pravém křídle vyrazilo do útoku, po kterém může vhazovat.

19

Patrick na pravé straně poloviny svého týmu zatáhl za záchranou brzdu a za svůj zákrok uviděl zcela po zásluze první žlutou kartu.

18

Žlutou kartu dostává Patrick (CS Marítimo).

17

Alex Soares se dostal k míči a zpoza šestnáctky napřáhl k nádherné táhlé přízemní střele, která ještě byla tečována a poté zamířila těsně vedle bližší levé tyče!

16

Rio Ave už nyní tolik aktivní jako v úvodu zápasu a Marítimo se začíná dostávat čím dál více do hry.

15

Marcelo málem udělal v obraně obrovskou chybu, ta ale nakonec zůstala po nepřesné kombinaci hostů nepotrestána.

14

Obránce Marcelo se ocitl v nedbalkách a ve hlavičkovém souboji ztratil míč, kterého se zmocnil těsně před šestnáctkou Alex Soares a nápaditou patičkou hledal svého spoluhráče, jeho úmysl ale vystihl jeden z domácích obránců.

13

Pokud dobře počítám, tak Rio Ave už v dnešním zápase zahrávalo tři rohové kopy, ani po jednom z nich se ale k ohrožení Salinovy brány nedostalo.

12

Domácí fotbalisté se na pravém křídle dostali ke střele a jejich následný pokus zpoza šestnáctky srazil jeden z hostujících hráčů Marítima na další rohový kop.

11

Marítimo se zmocnilo míče a ve středu hrací plochy se mu konečně podařilo dobře kombinovat, směrem vpřed ale vzápětí pšenka nekvetla.

10

Rio Ave má zatím kontrolu zápasu pod palcem a snaží se svou převahu využít ke vstřelení úvodní branky zápasu.

9

Patrick odvedl v obraně dobrou práci a poté vyvezl míč podél pravé postranní čáry, následný protiútok hostujícího Marítima ale nic nepřinesl a jak rychle začal, tak rychle skončil.

8

Rio Ave je na tom mnohem lépe, co se kombinace týče, domácí ale zatím nedokázali vymyslet nějakou nebezpečnou finální přihrávku.

7

Marítimo spoléhá především na pevnou a propracovanou obranu, které domácí tým až na jednu výjimku zatím k ničemu nepustila.

6

Rio Ave je v úvodu zápasu aktivnější a během posledních okamžiků si vytvořilo velkou územní převahu, vytvořit se mu ale nějakou velkou brankovou příležitost zatím nepodařilo.

5

Rio Ave se v rychlém sledu dostalo k rozehrání dvou rohových kopů, ani po jednom z nich se ale do zakončení nedostalo.

4

Jeden z domácích hráčů se na pravé straně šestnáctky ocital ve velké šanci, přehodit se mu ale vybíhajícího brankáře Salina nepodařilo a míč byl sražen na rohový kop!

3

Marítimo na pravé straně hřiště vybojovalo rohový kop a jeden z hostujících hráčů posílal na vzdálenější levou tyč skvělý centr, brankář Rui Vieira ale dobře vyběhl z brány a míč vyboxoval.

2

Hostující fotbalisté ztratili na pravém křídle míč po nepřesné přihrávce, která našla pouze jednoho z obránců Rio Ave. Domácí vzápětí vyrazili do protiútoku, ten ovšem zhatila nepřesná kolmá přihrávka v podání Marcela.

1

Výkop zápasu obstaralo hostující Marítimo, které se bude Rio Ave snažit uštědřit třetí ligovou porážku v řadě.

1

Utkání právě začalo.
Hráči obou týmů už jsou připraveni na hrací ploše a utkání mezi Rio Ave a Marítimem bude moci za pár okamžiků za velmi deštivého počasí začít.
Úvodní sestavy:

Rio Ave FC: Rui Vieira – Lionn, Roderick, Marcelo, Edimar – Tarantini, Wakaso – Heldon, Pedro Moreira, Kuca – Guedes. (rozestavení 4-2-3-1)
Náhradníci: Carlos Alves, Vilas Boas, Renan Bressan, Krovinovic, Ukra, Yazalde, Postiga.

CS Marítimo: Salin – Briguel, Dirceu, Maurício, Patrick – Tiago Rodrigues, Plessis, Fransérgio – Alex Soares, Djousse, Gevaro Nepomuceno. (rozestavení 4-3-3)
Náhradníci: Charles, Deyvison, Romário Leiria, Ghazaryan, Edgar Costa, Xavier, Diallo.

Rozhodčí: Carlos Xistra. Asistenti: Bertino Miranda, Nuno Pereira. Čtvrtý rozhodčí: Pedro Campos.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Marítimo:

Fotbalisté hostujícího Marítima vyhráli na konci února dva zápasy v řadě, když venku porazili v nádherném zápase 4:3 Tondelu a vzápětí doma těsně 1:0 Académicu. Na začátku března poté přišla remíza s Ferreirou a v posledním ligovém utkání domácí porážka 0:3 proti Boavistě. Marítimu patří v tabulce dvanácté místo a od sestupové zóny ho dělí šest bodů.
Rio Ave:

Rio Ave na konci února vyhrálo dva zápasy v řadě, dobrou sérii ale na začátku března vystřídaly dvě porážky, které se domácí fotbalisté budou snažit odčinit v zápase proti Marítimu. Rio Ave patří v tabulce skvělé šesté místo a pouhých pět bodů ho dělí od pozice zajišťující účast v evropských pohárech, na které se aktuálně nachází s 41 body Arouca.
Rio Ave bojující o účast v evropských pohárech přivítá v pátek v předkole 27. kola portugalské Ligy NOS na svém hřišti Marítimo, proti kterému se bude snažit ukončit sérii dvou porážek v řadě a navázat na skvělý závěr února. Zajímavým utkáním z Estádio do Rio Ave Futebol Clube Vás s radostí provede Tomáš Reiner.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.

Rio Ave FC – CS Marítimo

1:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 39. Roderick Miranda

Karty:   18. Patrick (MAO), 36. Briguel (MAO), 78. Plessis (MAO)

Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 1:0. Střely mimo: 5:13. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:14.

Rio Ave FC: Rui Vieira – Lionn, Roderick, Marcelo, Edimar – Tarantini, Wakaso – Héldon (86. Postiga), Pedro Moreira, Kuca (69. Ukra) – Guedes (60. Yazalda). (rozestavení 4-2-3-1)
Náhradníci: Carlos Alves, Vilas Boas, Renan Bressan, Krovinovic.

CS Marítimo: Salin – Briguel, Dirceu, Maurício, Patrick – Tiago Rodrigues (71. Ghazaryan), Plessis, Fransérgio – Alex Soares, Djousse (65. Diallo), Gevaro Nepomuceno (59. Edgar Costa). (rozestavení 4-3-3)
Náhradníci: Charles, Deyvison, Romário Leiria, Xavier.

Rozhodčí: Carlos Xistra. Asistenti: Bertino Miranda, Nuno Pereira. Čtvrtý rozhodčí: Pedro Campos