Menu

Fotbal

Portugalská Primeira Liga

CD Tondela – CS Marítimo

3:4

konec (1:2)

21.02.2016, 17:00 • Estádio João Cardoso • 23. kolo • Tomáš Reiner

Tipsport: 2.87 3.2 2.5 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Závěr utkání na Estádio João Cardoso nabídl epický konec! Tondela po vyloučení Edgara Costy, který se hloupě nechal vyloučit po dvou žlutých kartách během pouhých dvou minut, otočila zápas na svou stranu, když se podruhé v zápase prosadil Nathan Júnior a jedenáct minut na to střídající Érick Moreno. Domácí vedli v první minutě netradičně dlouhého nastavení 3:2, jenže o vítězství vzápětí přišli. Ve druhé minutě nastavení nejprve vyrovnal Dirceu a neuvěřitelný obrat v deseti hráčích dovršil tři minuty na to střídající Baba Diawara. Tondela inkasovala dva góly po dvou hloupých chybách, které se ji nakonec staly osudnými. Konečný výsledek. CD Tondela 3 CS Marítimo 4. (19:08:01)

90+10

Konec zápasu.

90+10

Nad rámec normální hrací doby se hrálo více než deset minut, které se nakonec Tondele stávají osudným, když během nich inkasovali dva góly a v početní převaze přišli o cenné a důležité tři body.

90+9

Střídání v týmu CS Marítimo: ze hřiště odchází Dyego Sousa, přichází Damien Plessis.

90+5

Marítimo právě vstřelilo branku!
Na Estádio João Cardoso se dějí velké věci, Tondela sahala ještě v devadesáté minutě po třech bodech, jenže teď je všemu jinak, BABA DIAWARA navázal na gól Dricea a otáčí vývoj zápasu na stranu Marítima!! Dyego Sousa a João Diogo rozebrali obranu Tondely do posledního šroubku a Baba Diawara střelou do prázdné brány dokonal fantastický obrat.

90+3

Žlutou kartu dostává Baba Diawara (CS Marítimo).

90+2

Marítimo právě vstřelilo branku!
DIRCEU střílí krásný gól a vyrovnává stav utkání těsně před koncem na 3:3!! Rúben Ferreira zachytil míč po špatném výkopu brankáře Zubikarii a poté přesnou přihrávkou našel Dircea, který ho poslal pod horní tyč.

90+1

Žlutou kartu dostává Érick Moreno (CD Tondela).

90+1

Žlutou kartu dostává Romário (CS Marítimo).

87

Střídání v týmu CS Marítimo: ze hřiště odchází Éber Bessa, přichází Baba Diawara.

85

Tento obrat může Tondele hodně pomoci do zbytku sezóny, ve které bude bojovat o záchranu.

84

Tým Tondela právě vstřelil branku!
Střídající ÉRICK MORENO střílí jeden z nejdůležitějších gólů Tondely v letošní sezóně Ligy NOS a otáčí vývoj zápasu na stranu outsidera!! Nathan Júnior odvedl na levém křídle fantastickou práci a po následné přihrávce uklidil míč z blízkosti do prázdné brány střídající Érick Moreno, který se stává společně s prvním jmenovaným hráčem obrovským hrdinou dnešního zápasu.

84

Éber Bessa vypálil z hranice pokutového území, brankář Zubikarai ale mohl zůstat klidný, protože jeho střela zamířila mimo.

83

Rúben Ferreira a Dyego Sousa založili protiútok Marítima.

82

Brankář Haghighi je po dlouhém ošetřování zpět na nohou.

81

Dnešní utkání sleduje 1028 diváků.

78

Érick Moreno se snažil otočit vývoj zápasu na stranu Tondely, jenže u míče byl jako první brankář Haghighi, se kterým se tvrdě střetl, a oba zůstali ležet na hřišti.

75

Střídání v týmu CS Marítimo: ze hřiště odchází Alex Soares, přichází Ghazaryan.

74

Marítimo reaguje na vyrovnávací gól soupeře a připravuje první střídání.

73

Tým Tondela právě vstřelil branku!
NATHAN JÚNIOR se stává hrdinou dnešního utkání a svým druhým gólem v zápase vyrovnává na 2:2!! Murillo vyslal dopředu kolmou přihrávkou Nathana Júniora, který nádhernou střelou umístil míč přesně do horního rohu brány a nedal brankářovi Haghighimu žádnou šanci.

71

Wagner rozehrál na levé straně rohový kop a do šestnáctky Marítima poslal krásný centr, bohužel pro domácí tým se ale žádný z jeho spoluhráčů do zakončení nedostal.

70

Ze hry odstoupil obránce Oto´o Zué a Tondela bude hrát v závěru zápasu vzadu na riziko. Není ovšem na co čekat.

69

Tondela více než dvacet minut před koncem zápasu využila možnost posledního střídání a snaží o poslední oživení hry.

66

Střídání v týmu CD Tondela: ze hřiště odchází Oto´o Zué, přichází Érick Moreno.

65

Dolly Menga rozjel pěknou individuální akci, přes posledního hráče Marítima ale vzápětí přejít nedokázal a z nadějné šance nebylo nic.

62

Edgar Costa tak dlouho protestoval, až si vykoledoval během pouhých dvou minut druhou žlutou kartu a po vyloučení musel odejít předčasně do sprch! To je velká šance pro Tondelu se zápasem ještě něco udělat.

61

Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává Edgar Costa (CS Marítimo).

60

Edgar Costa po necelé hodině hry viděl za ostrý zákrok žlutou kartu a stal se třetím potrestaným hráčem Marítima.

59

Žlutou kartu dostává Edgar Costa (CS Marítimo).

56

Střídající Wagner dal o sobě znovu vědět a tentokrát sám napřáhl k jedovaté střele, ta ovšem zamířila pouze do náruče připraveného brankáře Haghighii.

55

Patrick Viera posadil z pravé strany krásný centr na hlavu Dyega Sousy, jeho následné zakončení ale odvrátil dobře postavený Bruno Nascimento.

54

Wagner krásnou přihrávkou našel Nathana Júniora, který se mohl pokusit o vstřelení své druhé branky v zápase, ve své snaze ale neuspěl a hosté ho o míč připravili.

53

Marítimo se v úvodu druhého poločasu dostalo v rychlém sledu ke dvěma střelám, nyní je ale na obou stranách vidět hodně nepřesností a oba brankáři jsou bez práce.

49

Vzápětí zkusil své střelecké štěstí záložník Éber Bessa, ani jeho pokus ale nebyl přesný a zamířil nad bránu Zubikaraie.

48

Alex Soares se ocitl těsně před šestnáctkou v dobré střelecké pozici, jeho následný pokus ale zamířil mimo.

46

Střídání v týmu CD Tondela: ze hřiště odchází Karl, přichází Wagner.

46

Marítimo rozehrálo druhý poločas, před jehož výkopem domácí trenér Petit sáhl ke druhému střídání.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 18:05.
Oba týmy vstoupily do utkání s velkou bojovností a nakonec během pohledného a zajímavého prvního poločasu oba dva skórovaly. Marítimo šlo do vedení již ve třetí minutě, kdy se prosadil Edgar Costa, a po půlhodině hry na jeho gól navázal po chybě domácí obrany Dyego Sousa. Tondela se zdála být na kolenou, jenže šest minut před přestávkou vrátil domácí tým zpět do zápasu Nathan Júnior. Skóre po prvním poločase. CD Tondela 1 CS Marítimo 2.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+3

První poločas skončil.

45+1

Nad rámec prvního poločasu byly nastaveny 3 minuty.

45

Běží poslední minuta prvního poločasu a určitě se ještě něco bude nastavovat kvůli delšímu ošetření hostujícího Fransérgia.

42

Fransérgio napřáhl ze střední vzdálenosti ke střele, jeho pokus byl ale nepřesný.

40

Tondela pět minut před koncem prvního poločasu dokázala snížit a zbytek zápasu ještě bude hodně zajímavý.

39

Tým Tondela právě vstřelil branku!
NATHAN JÚNIOR krátce před koncem prvního poločasu střílí gól a přiživuje naděje Tondely na bodový zisk v dnešním důležitém zápase!! Nuno Santos roztáhl hru doleva na Nathana Júniora, který si navedl míč do středu hřiště a krásnou přízemní střelou zamířil přesně k tyči.

37

Obránce Nuno Santos už se na to nemohl dívat a napřáhl zpoza šestnáctky ke střele, která nebyla vůbec marná, ovšem zamířila vedle levé tyče.

36

Fransérgio zůstal ležet na hrací ploše po střetu s protihráčem a musí být ošetřován.

31

Marítimo právě vstřelilo branku!
DYEGO SOUSA se podruhé během pár okamžiků dostal k nebezpečné střele a rozvlnil síť za brankářem Zubikaraiou!! Bruno Nascimento nedokázal odkopnout míč do bezpečí, čehož dokonale využil Dyego Sousa a nekompromisní ránou překonal bezmocného brankáře Zubikaraie.

30

Dyego Sousa málem vstřelil jeden z nejkrásnějších gólů letošní sezóny Ligy NOS!! Rúber Ferreira poslal míč patou do vzduchu a Dyego Sousa napřáhl k pohotové střele, která směřovala k levé tyči, brankář Zubikarai ale vytáhl fantastický zákrok a míč vyrazil mimo!

29

Romário Baldé nebyl v úvodu zápasu vůbec vidět, a tak se ho trenér Petit rozhodl stáhnout ze hry.

28

Střídání v týmu CD Tondela: ze hřiště odchází Romário Baldé, přichází Dolly Menga.

27

Tondela se snaží ještě v prvním poločase něco změnit a chystá první střídání.

24

Nathan Júnior mohl udělat svému trenérovi Petitovi obrovskou radost, když se v pokutovém území pokusil o pohotové nůžky, jeho akrobatický pokus ale brankáře Haghighiho nezaměstnal.

23

Žlutou kartu dostává Alex Soares (CS Marítimo).

23

Žlutou kartu dostává Hélder Tavares (CD Tondela).

23

Dolly Menga a Wagner se již rozcvičují u postranní čáry. Domácí trenér Petit není se hrou svého týmu vůbec spokojený.

22

Rúben Ferreira rozehrál volný přímý kop a jeho následná střela zamířila nad.

21

Marítimo vyrazilo do útoku a po faulu jednoho z domácích fotbalistů bude zahrávat v blízkosti pokutového území volný přímý kop.

17

João Diogo vyrazil po pravém křídle do rychlého protiútoku a přesnou přihrávkou našel Edgara Costu, ten ale v souboji s domácím obráncem Brunem Nascimentem o míč přišel.

16

Marítimo vede na hřišti Tondely od třetí minuty 1:0, když se velice rychle prosadil Edgar Costa.

15

Tondela během posledních minut ožila a snaží se rychle odpovědět na inkasovaný gól z úvodu utkání.

14

Romário Baldé se prosadil na pravém křídle a přesnou přihrávkou našel Nathana Júniora, který se dostal na malém prostoru ke střele, která zamířila těsně vedle levé tyče!

11

Hélder Tavares byl faulován ve středu hřiště při pokusu o vyvezení míče a Tondela může v klidu rozehrát.

10

Žlutou kartu dostává Dyego Sousa (CS Marítimo).

9

Murillo se na levé straně pokutového území a dožadoval se odpískání pokutového kopu, hlavní rozhodčí ale ani přes obrovské protesty domácích fotbalistů a fanoušků penaltu nenařídil.

8

Karl hledal dlouhým křižným pasem Murilla, jeho přihrávka ale byla příliš prudká.

3

Marítimo právě vstřelilo branku!
EDGAR COSTA se prosazuje a z ničeho nic posílá Marítimo po necelých třech minutách do vedení!! João Diogo poslal z pravé strany nádherný diagolnální pas na Edgara Costu, který levačkou napřáhl k přízemní střele a poslal Marítimo do brzkého vedení.

2

Na obou stranách je vidět v úvodu zápasu hodně nepřesností a žádný z týmů se zatím nedostal do brankové příležitosti.

1

Hlavní rozhodčí Tiago Martins dal pokyn k zahájení zápasu, jehož výkop obstarali hráči domácí Tondely.

1

Utkání právě začalo.
Oba týmy ukončily rozcvičení a za okamžik oficiálně nastoupí na hrací plochu Estádio João Cardoso.
Úvodní sestavy:

CD Tondela: Zubikarai Oto´o Zué, Bruno Nascimento, Tikito, Nuno Santos – Hélder Tavares, Bruno Monteiro, Karl – Murillo, Nathan Júnior, Romário Baldé.
Náhradníci: Cláudio Ramos, Kaká, Luís Alberto, Jaquité, Wagner, Dolly Menga, Érick Moreno.

CS Marítimo: Haghighi – Patrick, Dirceu, Romário Leiria, Rúben Ferreira – Alex Soares, Fransérgio – João Diogo, Éber Bessa, Edgar Costa – Dyego Sousa.
Náhradníci: Welligton, Damien Plessis, Tiago Rodrigues, Ghazaryan, Lynneeker, Donald Djoussé, Baba.

Rozhodčí: Tiago Martins. Asistenti: André Campos, Hernâni Fernandes. Čtvrtý rozhodčí: Bruno Rebocho.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Marítimo:

Marítimo se sice nachází se 22 body na čtrnáctém místě tabulky Ligy NOS, od sestupového pásma ho ovšem dělí pouhé tři body a navíc se nachází ve velmi špatné formě. Fotbalisté hostujícího celku smetli na svém hřišti 10. ledna vysoko 5:1 Moreirense, proti kterému zaznamenali poslední ligovou výhru, a během následujících pěti ligových zápasů získali pouze jeden bod, když 6. února remizovali 1:1 na hřišti Setúbalu.
CD Tondela:

Tondela během letošní sezóny nejvyšší portugalské soutěže nasbírala pouhých deset bodů. Domácí fotbalisté dokázali vyhrát pouze dvakrát a čtyřikrát remizovat, všechny ostatní zápasy prohráli, což je po 22 odehraných kolech hodně chabá bilance. Tondela ve 3. kole porazila doma 1:0 Nacional a poslední výhru zaznamenala 3. ledna, kdy na hřišti Rio Ave vyhrála těsně 3:2. Domácí tým od poslední výhry odehrál sedm utkání, během nichž získal pouhé dva body.
Poslední Tondela přivítá v neděli odpoledne na svém stadionu Marítimo, proti kterému potřebuje nutně naplno bodovat, a jelikož se oba týmy nachází ve velmi špatné formě, nemusel by to být až zas tak velký problém. Soubojem dvou celků ze spodní části portugalské Ligy NOS Vás provede Tomáš Reiner.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

CD Tondela – CS Marítimo

3:4

konec (1:2)

Zpět na online

Branky: 39. Nathan Júnior, 73. Nathan Júnior, 84. Érick Moreno – 3. Edgar Costa, 31. Dyego Sousa, 90+2. Dirceu, 90+5. Diawara

Karty:   23. Hélder Tavares (TND), 90+1. Moreno (TND) – 10. Dyego Sousa (MAO), 23. Soares (MAO), 59. Costa (MAO), 90+1. Romário (MAO), 90+3. Baba Diawara (MAO)   61. Costa (MAO)

CD Tondela: Zubikarai – Oto´o Zué (66. Érick Moreno), Bruno Nascimento, Tikito, Nuno Santos – Hélder Tavares, Bruno Monteiro, Karl (46. Wagner) – Murillo, Nathan Júnior, Romário Baldé (28. Dolly Menga).
Náhradníci: Cláudio Ramos, Kaká, Luís Alberto, Jaquité.

CS Marítimo: Haghighi – Patrick, Dirceu, Romário Leiria, Rúben Ferreira – Alex Soares (75. Ghazaryan), Fransérgio – João Diogo, Éber Bessa (87. Baba Diawara), Edgar Costa (90+9. Damien Plessis) – Dyego Sousa.
Náhradníci: Welligton, Tiago Rodrigues, Lynneeker, Donald Djoussé.

Rozhodčí: Tiago Martins. Asistenti: André Campos, Hernâni Fernandes. Čtvrtý rozhodčí: Bruno Rebocho

Diváci: 1028