Menu

Fotbal

Nizozemská Eredivisie

HFC ADO Den Haag – Roda JC Kerkrade

2:2

konec (1:1)

06.02.2016, 18:30 • Kyocera stadion • 22. kolo • Tomáš Kubečka

Tipsport: 1.67 3.7 5.35 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mé strany je to pro tuto chvíli vše. Za pozornost Vám děkuje a u dalších přenosů se těší Tomáš Kubečka. Pěkný zbytek dne. (20:29:56)
Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 2:7. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 19:19.
Je dobojováno! ADO Den Haag se nakonec rozchází s Kerkrade nerozhodně 2:2! Domácí šli do vedení jako první, když zaváhání v obraně hostů potrestal Jansen! Minutu před poločasovou přestávkou však vyrovnal van Hyfte! Do druhé půle vstoupili hosté aktivněji, ale domácí šli znovu do vedení díky hlavičce Derjicka! Zdálo se, že si Den Haag vedení podrží, ale deset minut před koncem napřáhl zpoza šestnáctky Peterson a pěknou střelou zajistil hostům bod! Závěr utkání ještě přinesl šance na obou stranách, ale hrdiny okamžiku se stali oba brankáři!

90+3

Konec zápasu.

90+2

Na druhé straně se faulu dožadoval Mike van Duinen. Rozhodčí dává jasným gestem najevo, že zákrok byl čistý.

90+1

Ludcinio Marengo se natlačil do pokutového území, kde upadl po souboji s Incemanem. Rozhodčí označil jako viníka domácího hráče.

90

Nastavují se 3 minuty!

89

Hra se přelévá z jedné strany hřiště na druhou. Nyní letěl centr před branku hostů, ale nikdo z domácích hráčů se do zakončení neprotlačil.

88

Hosté měli další dobrou šanci! Na hranici malého vápna hlavičkoval osamocený Rydell Poepon, ale domácí brankář jeho zakončení zlikvidoval fantastickým zákrokem!

87

Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Danny Bakker, přichází Giovanni Korte.

85

Na druhé straně to technickou střelou zkoušel Bakker. Hostující gólman se krásně prolétl vzduchem a zakroucenou střelu stačil vyrazit!

84

Rydell Poepon mohl strhnout vedení na stranu Kerkrade! Hostující útočník si zaběhl za obranu domácích, ale tváří v tvář brankáři Hansenovi selhal!

83

Domácí chtějí rychle strhnout vedení zpět na svou stranu, nicméně Kerkrade teď fantasticky brání a nepouští domácí fotbalisty takřka k ničemu.

81

81. Kristoffer PETERSON - 2:2

81

Kerkrade právě vstřelilo branku!
Je znovu vyrovnáno! Ve chvíli, kdy domácí fandové hlasitě povzbuzovali svůj tým, napřáhl zpoza pokutového území KRISTOFFER PETERSON, který ránou pravačkou propálil domácího brankáře!

80

Aaron Meijers se vydal kupředu podpořit ofenzívu. Přízemním centrem na hranici malého vápna hledal Duplana, před nímž odkopl míč obránce.

79

Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Ruben Schaken, přichází Ludcinio Marengo.

78

Inceman ostrým způsobem složil unikajícího spoluhráče a zaslouženě vidí žlutou kartu.

77

Střídání v týmu Roda JC Kerkrade: ze hřiště odchází Martin Milec, přichází Fred Ngombo.

76

Gianni Zuiverloon obdržel parádní přihrávku do běhu, potáhl si míč před pokutové území, ale centrem našel jen rukavice hostujícího brankáře.

75

Kerkrade zahrávalo rohový kop, míč propadl na zadní tyč, kde si jej příliš dlouho zpracovával Jordy Buijs a nakonec vůbec nezakončil.

74

Ebecilio se okamžitě zapojil do kombinace svého týmu, vysunul na levé straně Bakkera, jež centroval před branku, kde však nebyl nikdo z domácích fotbalistů.

73

Střídání v týmu HFC ADO Den Haag: ze hřiště odchází Kevin Jansen, přichází Kyle Ebecilio.

71

Po něm hostující obrana odvrátila míč pouze na kopačky Derijcka, který okamžitě vracel míč do ohně, ale tentokrát poslal míč jen do náruče hostujícího brankáře.

70

Mike Havenaar se na hranici pokutového území rychle otočil a vyslal jedovatou střelu! Brankář van Leer jeho pokus konečky prstů vytáhl na rohový kop.

69

Střídání v týmu Roda JC Kerkrade: ze hřiště odchází Georgij Žukov, přichází Kristoffer Peterson.

68

Až nyní se žlutozelení prokombinovali na polovinu soupeře, kde vyslal kolmou přihrávku Kevin Jansen. Jeho pobídku Poepon nepochopil a vůbec se nerozběhl.

67

Kekrade v posledních minutách hodně tlačí a nepouští domácí celek k míči. Hosté hrají hlavně na polovině soupeře, ale ke střele se ne a ne dostat.

65

Domácí příznivci se skvěle baví a hlasitě podporují svůj celek v cestě za vítězstvím.

64

Rydell Poepon nabral rychlost kolem pravé postranní čáry. Před pokutovým územím se do něj opřel jeden z obránců a nedovoleným způsobem jej poslal k zemi.

63

Málem bylo vyrovnáno! Tom van Hyfte si naskočil na centr z pravé strany hřiště a prudkou hlavičkou orazítkoval břevno domácí branky!

61

Žlutou kartu dostává Kevin Jansen (HFC ADO Den Haag).

60

Z něj už domácí nic nebezpečného nevymysleli. Obrana Kerkrade tentokrát odhlavičkovala míč hned u přední tyče.

59

Den Haag zahrozil po dalším rohovém kopu! Na zadní tyči propadl míč k Derijckovi, který si jej dlouho zpracovával a nakonec vybojoval pouze další roh.

58

Domácí vhazovali v blízkosti rohového praporku. Dlouhý míč až do pokutového území poslal Gianni Zuiverloon, avšak nikdo z jeho spoluhráčů si cestu k míči nenašel.

57

Milec hledal průnikovou přihrávkou do pokutového území nabíhajícího Poepona. Před druhým jmenovaným odvrátil míč do bezpečí Vito Wormgoor.

55

Žlutou kartu dostává Marcos Gullón (Roda JC Kerkrade).

54

54. Timothy DERIJCK - 2:1

54

Den Haag právě vstřelil branku!
Domácí si berou zpět ztracené vedení! Po přímém kopu z levé strany hřiště v pokutovém území nejvýše vyskočil TIMOTHY DERIJCK a hlavou rozvlnil síť!

53

Domácí zahrávali rohový kop. Centr na bližší tyč odvrátil stoper Vito Wormgoor mimo šestnáctku, avšak zelenožlutí zůstanou v držení míče.

52

Martin Milec centroval na hranici malého vápna, kam si nabíhal Rydell Poepon. Druhý jmenovaný se k míči nedostal, jelikož před ním odhlavičkoval míč do bezpečí Vito Wormgoor.

51

Hra se začíná kouskovat. Na hřišti se objevuje velké množství nedovolených zákroků. U míče jsou domácí fotbalisté.

50

Milec chtěl vylepšit pozici pro nabíhajícího spoluhráče, jenže přihrávkou mezi nohama soupeře daroval míč pouze soupeři.

49

Poprvé ve druhé půli se do útoku vrhli také domácí. Jejich snahu zhatil zbytečný faul Poepona. Kerkrade bude rozehrávat.

48

Hosté vstoupili do druhého poločasu aktivním způsobem. Před branku Den Haagu míří jeden centr za druhým a domácí obránci mají moře práce.

47

Ke střele z velké vzdálenosti se odhodlal střídající Faik. Jeho ránu Benjamin van Leer dobře viděl a bez problémů ji ukryl v rukavicích.

46

Hosté zahájili výkopem druhý poločas. Míč okamžitě mířil před domácí branku, kde si pro něj došel brankář Martin Hansen.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je minulostí! Domácí byli po celou dobu jednoznačně aktivnější a po chybě obrany Kerkrade se dostali do vedení zásluhou Jansena! Roda začala hrát až v poslední desetiminutovce, kdy sevřela domácí před jejich brankou a v poslední minutě prvního poločasu vyrovnal z těsné blízkosti van Hyfte! Do kabin se proto odchází za stavu 1:1!

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhý poločas?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+1

První poločas skončil.

45

45. Tom van Hyfte - 1:1

45

Kerkrade právě vstřelilo branku!
Je vyrovnáno! Centr z pravé strany propadl až k TOMU VAN HYFTEMU, jež jej z hranice malého vápna prudkou střelou procedil za brankovou čáru!

44

Rydell Poepon si zpracoval dlouhý míč na vzdálenější tyč, obhodil si obránce, ale z ostrého úhlu už neohrozil domácí svatyni.

43

Hosté v posledních minutách ožili a dokonce se dostali k zakončení. Na nadýchaný centr si před brankou naskočil Rydell Poepon a jeho pokusu scházela pouze potřebná přesnost.

42

Střídání v týmu Roda JC Kerkrade: ze hřiště odchází Ard van Peppen, přichází Hicham Faik.

41

Inceman se vydal na průnik středem hrací plochy. Turecký fotbalista dokonce obešel dva protihráče, avšak poté po kontaktu se soupeřem upadl.

40

Do dobré šance se po centrovaném míči dostal Marcos Gullón, který měl na zadní tyči spoustu času na zakončení, jenže nakonec netrefil míč podle svých představ a poslal jej vysoko nad branku.

39

Je tady první žlutá karta utkání! Wormgoor zastavil v dobře vyhlížející akci unikajícího van Duinena a vidí žlutou kartu!

38

Brankář van Leer si počkal u levé tyče na centr Zuiverloona. Pravý bek domácího celku chtěl překvapit hostujícího gólmana, ale ten byl pozorný.

37

Hosté si situaci sami ztěžují chybami v rozehrávce. Buijs nyní pořádně prohnal van Peppena, který nakonec ještě zachytil míč na hrací ploše.

36

Ani teď se hosté nedostali do žádné větší příležitosti. Jejich kombinaci na pravé straně hrací plochy zastavil zdvižený praporek asistenta rozhodčího, jež signalizuje ofsajd.

35

Hosté zahrávali přímý kop z dobré pozice. Po teči jednoho z domácích obránců rozehraje Kerkrade kop rohový.

34

Hra je stále hodně rozháraná. Na obou stranách je k vidění velké množství nepřesných přihrávek a musí se často přerušovat.

33

Van Peppen chtěl svému strážci nasadit jesličky, což se mu nepovedlo a levý bek Kerkrade musí rychle spěchat na svou polovinu.

32

Po delší době o sobě dali vědět také hosté. Van Hyfte potáhl míč k pokutovému území, kde jeho centr srazila domácí obrana na autové vhazování.

31

Z levé strany posílal centr pod sebe Duplan. Na jeho pobídku si nabíhal Ruben Schaken, ale přes skvělý zákrok obrany Kerkrade se k zakončení neprodral.

30

Je za námi půlhodina hry a hostující celek stále nepředvedl ani jednu kloudnou akci. ADO Den Haag bezpečně kontroluje vývoj utkání a spěchá kupředu s dalším útokem.

29

Po kopu od rohového praporku končí míč v rukavicích brankáře van Leera. Kerkrade se znovu ubránilo bez větších problémů.

28

Zuiverloon potáhl po pravé strany míč až k pokutovému území, kde jej zasekl a pokusil se odcentrovat. Bude z toho pouze rohový kop.

27

Hosté se stále ne a ne prokombinovat na polovinu domácího celku. Zelenožlutí bez problémů kontrolují vývoj zápasu.

26

Van Hyfte nyní skvěle přetlačil soupeře v souboji o míč, který si poté krásně pokryl tělem a s velkým přehledem rozehrál na své zadáky.

25

Po pravé straně pospíchal za dlouhým míčem Rydell Poepon. Rychlonožka hostujícího celku sice předvedla úctyhodný výkon, ale obránce měl k míči o kus blíže.

24

Na hostech jsou vidět známky frustrace a na hrací ploše to pořádně jiskří. Van Hyfte nyní ostře zajel do Jansena a může být rád, že neobdržel žlutou kartu.

23

Až nyní se Kerkrade dostalo na polovinu soupeře. Inceman však ztratil míč hned za půlící čarou a domácí spěchají do dalšího útoku.

22

Domácí nepolevují po vstřelené brance v aktivitě a nadále se drží před brankou Kerkrade. Hosté zatím nevědí, co dělat.

20

20. Kevin JANSEN - 1:0

20

Den Haag právě vstřelil branku!
Domácí jdou po obrovské chybě Kerkrade do vedení! Obránce adresoval brankáři pomalou přihrávku, ten musel hodně daleko z branky, ale nakonec našel jen KEVINA JANSENA, jež zpoza vápna uklidil míč do branky!

19

Po následném přímém kopu se domácí dožadovali odpískání penalty. Rozhodčí měl situaci jako na talíři a tvrdý souboj ve vápně posoudil jako regulérní.

18

Tom van Hyfte zajel ostrým způsobem do protihráče, který po ostrém zákroku zůstává ležet na hrací ploše a musí být ošetřen.

17

Hosté se dostali pod obrovský tlak. Chyby v rozehrávce vedly k územní převaze domácího celku a celou situaci zažehnal dalekým odkopem Buijs.

16

Den Haag zahrával standardní situaci. Na vysoký centr do pokutového území si naskočil Wormgoor, jehož hlavička srazila hostující obrana ven z pokutového území.

15

Bakker pomohl obráncům v rozehrávce. Středopolař domácího celku musel hrát ve skluzu, ale nakonec celou situaci perfektně zvládl.

14

Van Peppen vybízel dlouhým vhozením míče k náběhu Poepona. Hostující útočník však zůstal stát a domácí jej od míče snadným způsobem odstavili.

13

Ani jeden z týmů se zatím nemůže dostat do střelecké pozice. Útoky Kerkrade končí již za polovinou hřiště, kde domácí obranný val nenechává ani kousek prostoru.

12

Domácí znovu zahrozili po pravé straně. Zuiverloon potáhl míč k pokutovému území, odkud odcentroval na značku pokutového kopu. Obrana Kerkrade odvrátila míč do bezpečí.

10

Centr do vápna letěl i na druhé straně. Nikdo z domácích si na vysoký míč nevyšplhal, protože z branky včas vyrazil gólman Benjamin van Leer.

9

Začátek utkání nabízí hodně bojovný průběh. Domácí nyní chtěli napálil míč na polovinu Kerkrade, ale balón ve vzduchu opustil hrací plochu. Hosté budou vhazovat.

8

Poprvé zahrozili také hosté. Na centr z levé strany si na hranici malého vápna nabíhal Mike van Duinen, jež se přes svého strážce k hlavičce nevyšplhal.

7

Vito Wormgoor zachránil domácí před průnikem hostujícího hráče středem hrací plochy. Wormgoor jej odzbrojil přesně načasovaným skluzem.

6

Gianni Zuiverloon kouzlil s míčem u pravé postranní čáry. Pravý bek domácího mužstva si s kulatým nesmyslel hrál příliš dlouho a nakonec o něj zbytečně přišel.

5

Edouard Duplan si při zpracování míče pomohl rukou, čehož si hlavní arbitr dnešního utkání všiml a odpískal přímý kop ve prospěch Kerkrade.

4

Ze standardní situace nebezpečí nevzešlo. Ve vápně sice číhali všichni vysocí hlavičkáři, avšak obrana Kerkrade ve spolupráci s van Leerem nebezpečí zažehnala.

3

Domácí dostávají k dispozici standardní situaci. Edouard Duplan si skvěle pokryl míč a nechal se svalit k zemi.

2

Benjamin van Leer si dával hodně načas s rozehrávkou od své branky. Dlouhým výkopem hledal Gullóna, který však neuspěl v souboji s obráncem.

1

Domácí zahájili výkopem utkání. Po nákupu na polovinu Kerkrade bude vhazovat Gianni Zuiverloon.

1

Utkání právě začalo.
Oba celky již nastoupily na hrací plochu. ADO Den Haag sehraje dnešní duel v zelenožlutých dresech, zatímco Roda bude hrát v modrém.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první poločas?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

HFC ADO Den Haag: Hansen – Zuiverloon, Wormgoor, Beugelsdijk, Meijers – Jansen, Derijck, D. Bakker, Schaken – Havenaar, Duplan.
Náhradníci: Zwinkels – Malone, Marengo, Kanon, Korte, Kristensen, Ebecilio.

Roda JC Kerkrade: van Leer – Milec, Buijs, Swinkels, van Peppen – Gullón, Žukov, Inceman, van Hyfte – Poepon, van Duinen.
Náhradníci: Verbist – Dijkhuizen, Peterson, Faik, Noor, Rutjes, Ngombo.

Rozhodčí: Mulder, Brink, Hubers.
Vzájemná utkání

V posledních dvou zápasech dnešních soupeřů moc branek nepadalo. V prvním vzájemném střetnutí letošního ročníku Eredivisie si oba celky rozdělily body za remízu 1:1!
HFC ADO Den Haag

Dnešní domácí celek se v tabulce nejvyšší holandské soutěže nachází pouze o příčku nad svým dnešním soupeře. Haag získal v dosavadním průběhu sezóny o tři body více než Roda a dnešní zápas pro něj bude enormně důležitý. Domácí rovněž budou chtít navázat na překvapivé tři body z půdy Feyenoordu, které vyválčili minulý týden za vítězství 2:0! Haag táhne svými góly japonský fotbalista Havenaar, který se v dosavadním průběhu letošní sezóny prosadil už jedenáctkrát!
Roda JC Kerkrade

Roda zatím drží v tabulce Eredivisie třináctou příčku se ziskem třiadvaceti bodů. Hosté se však musí ohlížet za sebe, jelikož na sestupové vody mají k dobru náskok pouhých pěti bodů. V posledních zápasech nabralo Kerkrade dobrou formu. Nejprve zvítězilo s Excelsiorem, poté si doma poradilo s Utrechtem a v minulém kole Roda doma uhrála cenný bod za remízu s Ajaxem. Obrovským problémům hostů je ofenzivní činnost, vždyť Roda vstřelila pouhých osmnáct branek a má nejhorší útok v celé Eredivisie.
Příjemný sobotní podvečer všem příznivcům nizozemské kopané. Eredivisie pokračuje o víkendu dalším kolem. My se společně zaměříme na souboj mezi HFC ADO Den Haag a Roda JC Kerkrade, jehož průběhem Vás provede Tomáš Kubečka. Utkání začíná v 18:30.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

HFC ADO Den Haag – Roda JC Kerkrade

2:2

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 20. Jansen, 54. Derijck – 45. van Hyfte, 81. Peterson

Karty:   39. Wormgoor (HAA), 61. Jansen (HAA) – 55. Gullón (KER), 78. Inceman (KER)

Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 2:7. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 19:19.

HFC ADO Den Haag: Hansen – Zuiverloon, Wormgoor, Beugelsdijk, Meijers – Jansen (73. Ebecilio), Derijck, D. Bakker (87. Korte), Schaken (79. Marengo) – Havenaar, Duplan.
Náhradníci: Zwinkels – Malone, Marengo, Kanon, Korte, Kristensen, Ebecilio.

Roda JC Kerkrade: van Leer – Milec (77. Ngombo), Buijs, Swinkels, van Peppen (42. Faik) – Gullón, Žukov (69. Peterson), Inceman, van Hyfte – Poepon, van Duinen.
Náhradníci: Verbist – Dijkhuizen, Peterson, Faik, Noor, Rutjes, Ngombo.

Rozhodčí: Mulder, Brink, Hubers