Menu

Fotbal

Anglická Premier League

Norwich City – Southampton FC

1:0

konec (0:0)

02.01.2016, 16:00 • Carrow Road, Norwich • 20. kolo • Patrik Sandev (@Thimpu25)

Tipsport: 2.97 3.17 2.57 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (17:53:58)
Držení míče: 41 % : 59 %.
Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 7:5. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:7.
Byť hosté byli v první půli lepším týmem, domácí ve druhé dějství hru dost srovnali, využili trošku zbytečného vyloučení Wanyamy a bleskově zužitkovali přesilovku zásluhou jediného gólu Tetteye. Norwich se tak v tabulce přiblížil svému soupeři na rozdíl pouhého jednoho bodu.

90+4

Konec zápasu.
Dnešní utkání sleduje 27.022 diváků.

90+2

Ramírez odkopl míč pouze do zámezí, Norwich tak bude mít k dispozici rohový kop. A s jeho rozehráním rozhodně nebude spěchat.

90+1

Norwich se nyní drží na soupeřově polovině. Ve druhém poločase domácí svého soka vlastně k ničemu vážnějšímu nepustili.

90

Rozhodčí Clattenburg nastaví ke 2. poločasu 3 minuty.

88

Po nakrátko rozehraném rohovém kopu posílal centr do šestnáctky Mané, tam ale skvěle zapracoval Tettey, jenž ho odhlavičkoval do bezpečí.

88

Rudd (NRW) obdržel žlutou kartu za zdržování hry.

87

Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází James Ward-Prowse, přichází Gastón Ramírez.

86

Martina z pravé strany posílal ostrý centr do šestnáctky, kam si nabíhal Long, nicméně k zakončení hlavou se nakonec nedostal.

84

Domácí kouč Neil své svěřence dost hecuje. Ví, že k udržení tří bodů nechybí hodně.

83

Marná je zatím snaha Saints. Norwich má zadní vrátka zabouchnutá dobře a soupeř bude mít velký problém je otevřít.

82

Střídání v týmu Norwich City: ze hřiště odchází Wes Hoolahan, přichází Martin Olsson.

81

Střídání v týmu Norwich City: ze hřiště odchází Dieumerci Mbokani, přichází Cameron Jerome.

80

Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Dušan Tadić, přichází Sadio Mané.

80

Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Jordy Clasie, přichází Harrison Reed.

78

Hosté budou mít ještě pořádnou fušku, aby dali dohromady tenhle zpackaný zápas. Mají totiž o jednoho muže v poli méně.

76

76. Alexander TETTEY - 1:0

76

Norwich právě vstřelil branku!
Domácím se jen chvilku po vyloučení Wanyamy podařilo využít hru v jedenácti proti deseti. Odjidja-Ofoe poslal z pravé strany přihrávku blíže do středu na ALEXANDERA TETTEYE, který levačkou zamířil přesně do šibenice. Asistence: Vadis Odjidja-Ofoe.

74

Norwich bude hrát přesilovku a evidentně ho tenhle fakt nakopl. Odjidja-Ofoe se nyní dostal k dobré střele, ta byla nakonec zablokovaná mimo hrací plochu.

73

Velká nepříjemnost pro Saints zhruba dvacet minut před koncem. Wanyama (SOT) byl dosud jediným hráčem, který obdržel žlutou kartu, a protože nyní inkasoval za další ostrý zákrok svou druhou, musel se předčasně pakovat ze hřiště.

72

Hra je nyní dost přerušovaná. Oba týmy si nevedou čistě především v hlavičkových soubojích.

71

... přímého volného kopu se chopil Brady, jenže zeď nepřestřelil. Navíc Clattenburg těsně po rozehrání viděl nějaký přestupek a míč přisoudil hostům.

70

Wanyama fauloval pět metrů za vápnem Mbokaniho, domácí budou mít k dispozici dobrou standardku...

69

Celkem frustrované vypadá už Long, dnes asi nejnebezpečnější hráč na hřišti. Už poněkolikáté se dostal do ofsajdu.

68

Tadič se ocitl na druhé straně v celkem solidní pozici, jenže si zaběhl do příliš ostrého úhlu, odkud nedokázal zamířit přesně. Opět balón skončil jen nad Ruddovou bránou.

67

Howson poslal centr do šestnáctky, kde se z krkolomné pozice snažil hlavičkovat Martin, ovšem jeho dost nepřesná střela skončila jen vedle tyčky.

66

Brady po svém úniku po levé straně hodlal míč posunout do středu, jenže balón vlastně nahrál jen protihráčům.

64

Stekelenburg teď přece musel u bližší tyčky zasahovat. O'Neilův centr z rohového čtvrtkruhu se překvapivě snášel do sítě, nicméně hostující brankář dokázal vyrazit.

63

Střídání v týmu Norwich City: ze hřiště odchází Nathan Redmond, přichází Vadis Odjidja-Ofoe.

62

Norský záložník Tettey si narovnal na hranici vápna míč na levačku, ovšem poslal ho pouze na tribuny. Stekelenburg si na své konto stále nepřipsal jediný zákrok.

60

Před námi je ještě třicet minut. Zatím nemůžeme říci, že by si ten či onen zasloužil vítězství. Remíza je v tuhle chvíli naprosto spravedlivým řešením.

59

Long se divil, ale pokračovat v akci nemohl. Verdikt arbitrů v čele s Clattenburgem zněl naprosto jasně – ofsajd.

58

Nad Carrow Road se nám jinak spustil celkem silný déšť. Uvidíme, jestli tahle změna počasí hře napomůže, či spíše naopak.

57

Bertrand se snažil svým obloučkem překvapit domácí obranu, ta míč dokázala odvrátit na rohový kop. Z něho Saints zase výrazněji neudeřili.

56

Tadič se snažil z levé strany najít centrem v šestnáctce nějaké spoluhráče, jeho počínání bylo ovšem hodně, hodně nepřesné.

55

Zase Brady hodně zlobil na levé straně. Ani tvrdé střety s protihráči ho nezastavily. Saints se nakonec přece ubránili, dokázali dostat míče alespoň do autu.

54

Clasie možná tenhle souboj malinko přihrál a sudí Clattenburg zapískal. K velké nevoli domácího obecenstva.

53

Norwich podnikl výpad po levé straně, Brady se snažil svým centrem najít nějakého spoluhráče, Stekelenburg byl ovšem u míče včas a nalepil ho na své rukavice.

52

Úvodních sedm minut tohoto dějství opravdu nenabídlo žádnou zajímavou situaci. Vše vypadá stejně staticky jako, ostatně jako na začátku poločasu prvního.

49

Norwich je sice zkraje druhé půle daleko častěji u míče, směrem dopředu ale nejsou svěřenci kouče Neila moc kreativní.

47

Stekelenburg lapil míč do rukavic. Tenhle centr ze standardky nemohl přinést Norwichi větší úspěch.

46

Začal druhý poločas.
Statistiky po 1. poločase:

Střely: 4-9
Střely na branku: 0-4
Rohy: 1-6
Fauly: 5-3
Držení míče: 42% – 58%
Podle statistik je Southampton lepším týmem, vepředu je určitě daleko nebezpečnější než Norwcih, a to především díky Longovi, který spálil hned několik možností. Zatímco Stekelenburg si na své konto nepřipsal zatím jediný zásah, to Rudd už celkově čtyři. Přesto domácí také měli nějaké šance. A druhá půle bude ještě hodně otevřená.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+1

První poločas skončil.

45

Clattenburg nastaví 1 minutu k první půli.

44

Norwich se mohl ujmout vedení zásluhou Mbokaniho. Z pravé strany ho našel svým centrem Howson, domácí forvard v pádu zkoušel tečovat, jeho střela však skončila jen vedle.

43

I tenhle rohový kop nebyl ze strany Saints vůbec špatný. Kdyby si Wanyama naběhl na centr o chvilku dříve, mohl by zakončovat hlavou. Takhle míč jen prolétl do prázdna.

42

Po dobré kombinaci na hranici vápna měl dostatek času a prostoru pro zamíření Clasie, jehož ostrý pokus musel vyrážet na rohový kop Rudd.

40

Brady z levé strany posílal pas na rozeběhnutého Mbokaniho, ovšem u balónu byl dříve Stekelenburg.

38

Teď měl Stekelenburg celkem štěstí, že Norwich jeho špatné vyběhnutí nepotrestal. Hostující gólman totiž míč vyboxoval jen na protihráče Hoolahana, který volil zakončení obloučkem, ale poslal míč jen hodně nad.

36

Bassong se po standardce nemusel pokoušet o pokračování akce, neboť Bradyho centr na něj směřoval do ofsajdu.

35

Wanyama (SOT) je prvním hráčem potrestaným žlutou kartu. tenhle zákrok si osobní trest určitě zasloužil.

33

A i následný rohový kop byl nebezpečný! Přesto Norwich na zadní tyči dokázal hostujícího střelce Longa ubránit. Ten se dostal k halvičce, ovšem Rudd zasáhl.

32

Long v obrovské příležitosti! Řítil se sám na gólmana Rudda, ten proti němu ale skvěle vyběhl a šanci mu zlikvidoval. Hostující forvard jen smutně leží na zemi, spálit tuhle tutovku určitě nemusel.

30

Asi největší dosavadní možnost tohoto zápasu! Mbokani si naběhl na přihrávku z pravé strany do malého vápna a ač tísněn Martinou, nakonec dokázal zakončit. Balón se od něho tak nějak odrazil a skončil těsně vedle branky.

29

Tohle bylo zase mizerné zakončení. I když Bertrand byl ve slušné pozici. Po centru Clasieho pálil z levé strany vápna svou levačkou, jenže míč skončil pouze vedle brány. Rudd mohl zůstat mezi třemi tyčemi úplně v klidu.

28

Střely na branku: 0-1

27

Martina odvrátil míč na rohový kop, z něho ale Norwich rovněž neudeřil.

25

Obrázek hry se moc nezměnil v poslední několika minutách. Oba týmy si vytvářejí jen takové pološance, z nichž se jim nedaří výrazněji ohrozit jak Rudda, tak Stekelenburga.

21

Saints kombinují na vlastní polovině, soupeř jen přihlíží. Žádné strhující tempo opravdu nevidíme.

20

Southampton nyní mizerně rozehrál a Norwich toho mohl využít. Howson z levé strany vápna poslal přihrávku na zadní tyč, kdyby jeho počínání bylo přesnější, asi by z toho vyústila první branka. Takhle míč jen prolétl do prázdna.

17

Clattenburg nyní celkem často musel fouknout do píšťalky. hráči obou celků si pomáhají zákroky proti fotbalovým pravidlům.

15

Oba týmy se snaží najít cestu za úvodním gólem, jenže tak tomu chybí jakási nějaká finální přihrávka. Je tomu tak jak u Norwiche, tak u Southamptonu.

13

Southampton je možná směrem dopředu malinko aktivnější. Každopádně vše je zatím vyrovnané a otevřené.

12

První zákrok si na své konto připsal gólman Rudd. Ward-Prowse se po přihrávce Bertranda snažil zakončovat levačkou, nicméně na domácího muže v rukavicích nevyzrál.

10

Long na hranici šestnáctky hezky zpracoval míč, přiťukl ho Wanyamovi, který se snažil technicky zakončovat pravačkou. Bez úspěchu, tohle byla hodně mizerná střela.

9

... Bertrandův centr z rohového čtvrtkruhu zamířil na bližší tyčku, obrana Norwiche si ovšem poradit dokázala.

8

Stekelenburg možná malinko zaváhal s odkopem míče od branky, ale přece se mu podařilo situaci uhasit. Southampton na druhé straně vybojoval rohový kop...

7

Brady na levé straně dobře operoval s míčem, popostrčil si ho ovšem dopředu o něco více než by bylo zdrávo, a tak skončil za brankovou čárou.

6

Na druhé straně hrozil Mbokani, nicméně z jakési své pološance nevytěžil ani střelu na branku.

4

První dva nebezpečnější průniky Saints do pokutového území. V prvním případě se k zakončení z šestnáctky dostal Davis, trefil však obránce před sebou. Podruhé hlavičkoval Long z hranice malého vápna nad branku.

3

Bennett chtěl nyní u pravé lajny uvolnit Mbokaniho, jenže ten se nacházel v ofsajdu.

2

Rudd musel poprvé vyběhnout z branky a sebrat míč do rukavic. Na dlouhý pas do vápna si totiž nabíhal Long.

1

Utkání právě začalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

Norwich City: Rudd – R. Bennett, Martin, Bassong, Brady – Howson, Tettey, O'Neil, Redmond – Hoolahan – Mbokani.
Náhradníci: Ruddy – Whittaker, Jerome, Dorrans, Mulumbu, M. Olsson, Odjidja-Ofoe.

Southampton FC: Stekelenburg – Martina, Fonte, van Dijk, Bertrand – Clasie – S. Davis, Ward-Prowse, Wanyama, Tadić – Long.
Náhradníci: Gazzaniga – Jošida, Mané, Reed, Ramírez, Targett, Seager.

Rozhodčí: Clattenburg – Beswick, McDonough.
Utkání bude řídit zkušený arbitr Clattenburg, na čarách mu budou pomáhat Beswick a McDonough. Čtvrtým rozhodčím byl pak delegován pan Attwell.
Domácí by měli postrádat zraněného Wisdoma, hostům budou chybět hned čtyři hráči, a to Pellé, Cédric Soares, Rodriguez a Gardos.
Southampton se už přes měsíc snaží najít ztracenou formu. Za posledních osm zápasů prohrál hned šestkrát, pouze jednou zvítězil a paradoxně proti silnému Arsenalu. To Norwichi se za poslední tři kola celkem dařilo, vyhrál totiž hned ve dvou případech, včetně duelu na půdě Manchesteru United.
Oba celky jsou na tom dost podobně. Jak Norwich, tak Southampton se aktuálně drží v dolní polovině tabulky a jejich hlavní prioritou je ligová záchrana. Domácí mají po první odehrané polovině Premier League na kontě 20 bodů, hosté jen o čtyři více.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

Norwich City – Southampton FC

1:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 76. Tettey (Odjidja-Ofoe)

Karty:   88. Rudd (NRW) – 35. Wanyama (SOT)   73. Wanyama (SOT)

Držení míče: 41 % : 59 %.
Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 7:5. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:7.

Norwich City: Rudd – R. Bennett, Martin, Bassong, Brady – Howson, Tettey, O'Neil, Redmond (63. Odjidja-Ofoe) – Hoolahan (82. M. Olsson) – Mbokani (81. Jerome).
Náhradníci: Ruddy – Whittaker, Jerome, Dorrans, Mulumbu, M. Olsson, Odjidja-Ofoe.

Southampton FC: Stekelenburg – Martina, Fonte, van Dijk, Bertrand – Clasie (80. Reed) – S. Davis, Ward-Prowse (87. Ramírez), Wanyama, Tadić (80. Mané) – Long.
Náhradníci: Gazzaniga – Jošida, Mané, Reed, Ramírez, Targett, Seager.

Rozhodčí: Clattenburg – Beswick, McDonough

Diváci: 27.022