Menu

Hokej

Reprezentace do 16 let

Česko – Rusko

3:7

konec (2:3, 1:3, 0:1)

20.12.2015, 17:00 • Zimní stadion Ludvíka Koška, Turnov • Lukáš Šonský

Tipsport: 3.42 4.7 1.65 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Diváci vyprovází oba týmy potleskem. Češi nebyli o tolik horším týmem, ale srážely je hrubky v defenzivě a Rusové byli navíc hodně produktivní. Zítra se mužstva na turnovském stadionu utkají znovu. Ze severu Čech přeji příjemný zbytek večera. (19:16:31)
Nejlepším hráčem Ruska byl vyhlášen Alexandr Chovanov, z českého týmu přebírá stejné ocenění Karel Plášek.

Konec zápasu.

59:56

Zábranský si řekl o přihrávku na křídlo a příklepem vypálil. Jeho střela měla razanci, jenže mířila vedle. Puk je ve středu hřiště a Rusové odklepávají poslední vteřiny.

59:29

Ruský tým si ještě vyžádal oddechový čas.

59:29

Rusové jdou do tří a český tým může alespoň korigovat skóre. Hostující střídačka dostala trest za příliš mnoho hráčů na ledě.

59:07

Ještě jedno vyloučení. Kotkov stráví závěrečnou minutu zápasu na trestné lavici. Pyká za nesportovní chování.

58:57

Denisenko rozkmital své rychlé nohy a řítil se do útočné třetiny, pískot sudího, který přerušil hru pro ofsajd, ho ale rychle zabrzdil.

58:01

Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny. Dobiášova střela z otočky nemohla Rusy ohrozit. Kotouč letěl hodně vedle.

56:49

Kropáček zřejmě trochu z frustrace hodně přitvrdil a na hrazení tvrdě namasíroval během deseti vteřin dva soupeře. Rusové se na něj zle dívají, rozhodčí nechávají situaci bez povšimnutí.

55:26

Rusko právě vstřelilo branku!
Je rozhodnuto, necelých pět minut před koncem základní hrací doby ztrácí český tým už čtyři góly. Prosadil se PAVEL KOREŠKOV, jehož střelu neudržel Dostál ve výstroji. Bez asistence – 3:7.

55:12

Bláha číhal před ruským gólmanem, který tak raději puk z lapačky nevytřepal a počkal na pískot sudího. Následuje komerční přestávka.

54:41

Šestopalov přihrál hodně nepřesně, avšak Češi šanci na rychlý protiútok uspěchali. Kotouč doklouzal znovu jen na icing.

53:51

Teď se chvilku připomněli také Rusové, ale kostrbatou kombinací v ofenzivní zóně brankáře Dostále moc nepozlobili.

52:45

Čechy zastavila nepřesná rozehrávka a zakázané uvolnění. Hra se stěhuje k Dolejšovi.

51:45

S přibývajícím časem mají Češi čím dál více navrch. Soka ovšem nikterak nedrtí, o kotouč se bojuje hlavně v rozích a střely útočníků jsou většinou nepřesné.

50:25

Rusové jsou kompletní. Gajarský střílel z levého kruhu, jenže přes houšť těl snad ani nemohl puk projít. Útočník trefil prvního hráče před sebou.

49:47

Sedlák si před modrým půlkruhem počínal tak důrazně, že srazil k zemi i gólmana. Zřejmě nechtěně, hned se za faul omlouval.

48:24

Že by ještě šance pro český tým? Náskok soupeře může snížit v přesilovce, za katrem sedí Rus Platonov.

48:02

Dvě zakázané uvolnění českého týmu v krátkém časovém sledu. Vhazuje se u Dostála.

47:19

Střondala se i se svoji postavou (165cm, 65kg), nebojí pustit do střetu s robustnějšími protihráči. Tak jako teď za ruskou klecí, kde ale uspěl soupeř.

45:51

Puk klouže z hole na hůl, k vidění je nyní trochu ospalejší část zápasu. Čechům se rozhodně nedá upřít bojovnost, protivník si však náskok zkušeně hlídá.

44:10

Zábranského pěkná rána od modré čáry! Kotouč prolétl jen kousek vedle tyčky a i sám brněnský obránce se nevěřícně podíval ke stropu haly.

43:30

Češi už hrají v plném počtu. Lauko se ostře podíval po rozhodčích poté, co ho srazil k zemi Babincev. Vylučovat se však nebude.

42:52

Kotouč propadl znovu do středního pásma. Něsvetajev se ho rychle zmocnil a zavezl ho za českou branku, kde se teď borci přetahují.

41:28

Rusové obsadili pásmo a motají českou čtveřici. Kotkov pálil z kruhu, ale jen doprostřed brány. Vzápětí Češi vyhodili a střídají.

40:16

Malíkovo sražené nahození skončilo až na ruské střídačce. Domácí alespoň vybojovali vhazování před Miftachovem, čímž alespoň odkrojí další vteřinky z oslabení.

40:01

Začala třetí třetina.
Čechům se vítězství hodně vzdálilo. Hra je poměrně vyrovnaná, ale domácí sráží mizerná defenziva, což Rusové bez lítosti trestají. Navíc budou hrát ještě přes tři minuty přesilovku po vyloučení Dajčara.
Třetí třetina začne přibližně v 18:38.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:54

Střondala ještě v posledních vteřinkách sebral poslední zbytky sil a vystartoval z defenzivy až do útoku. Možná mohl z křídla vypálit, místo toho objel branku a černou pryž ztratil.

38:36

Rusko právě vstřelilo branku!
S nadějemi českého týmu v dnešním klání to začíná vypadat bledě. ALEXANDR CHOVANOV se protáhl jako nůž máslem až před Dostála, jehož následně snadno pokořil střelou po ledě. Asistence: Grigorij Denisenko – 3:6.

38:20

A ze zmatků v české defenzivě pramení i vyloučení. Dajčar dostává trest na 5+10 minut za zásah do oblasti hlavy a krku.

38:01

Češi mají problémy s ruským forčekingem. Sborná teď dvakrát vybojovala na své hole puk, ačkoliv se zdálo, že český tým v poklidu rozehraje.

37:09

Střondala se prosmýkl mezi beky až do dobré pozice, leč ke střele se nedostal. S úspěchem se později nesetkala ani střela Dobiáše.

35:49

Domácí mají ve druhé třetině určitě střeleckou převahu, nikterak nebezpeční (až na výjimky) však nejsou. Brankář Miftachov lapí spíše pokusy z dálky.

34:40

Češi ztratili puk ve středním pásmu a dvojice Denisenko – Chovanov utekla do přečíslení. Druhý jmenovaný chtěl zakončit možná až příliš na krásu a pod padajícím gólmanem ještě nesmyslně kličkoval. Gól z toho nakonec nebyl, čeští obránci nahrnuli pod ležícího Dostála puk a hra je přerušena.

33:50

Rusové hrají v plném počtu.

32:38

Domácí v náporu. Ve velké příležitosti se zjevil Plášek, jemuž černou pryž mezi kruhy naservíroval Kvasnica. Přerovský útočník ovšem hbitou tečí těsně přestřelil.

31:49

Odpoví Češi stejnou mincí? Mají šanci při vyloučení Kotkova, jenž "sedí" za faul kolenem.

30:29

Rusko právě vstřelilo branku!
Tohle vymysleli Rusové parádně. Denisenko na sebe u brankoviště upoutal pozornost, přitáhl k sobě i brankáře Dostála a pak křížným pasem oslovil volného ALEXANDRA CHOVANOVA. Tomu už stačilo jen správně nastavit čepel. Sborná využívá přesilovku a opět vede o dvě góly. Asistence: Grigorij Denisenko, Nikita Solopanov – 3:5.

29:35

Znovu se vylučuje. Lauko u střídaček sroloval na hrazení protivníka a o svém prohřešku za napadení bude moci přemýšlet na trestné lavici.

28:25

Adámek nyní skvěle zasáhl v obraně a nepustil skákavou žabku na zcela volného ruského útočníka, jenž by jinak ujížděl sám na bránu.

27:20

Pokorný nahodil kotouč do pásma, Češi ho však zpět nevybojovali. Z následného protiútoku střílel z křídla Denisenko. Minul.

26:27

Hra má spád a přelévá se z jedné strany na druhou. O něco více na puku jsou možná čeští mladíci, kteří teď při komerční přestávce vytvořili hlouček kolem trenéra Petra Hakena a pozorně naslouchají pokynům.

24:16

Česko právě vstřelilo branku!
Rusové už byli na ledě v pěti, Češi ale pokračovali v útočné aktivitě a dočkali se třetí branky. Postaral se o ní KAREL PLÁŠEK, jenž zametl do sítě odraženou střelou Zábranského. Asistence: Libor Zábranský – 2:3.

23:26

Domácí nehrají přesilovku špatně. Gajarský rozdal na modré čáře několik přihrávek a zkusil i vypálit. Puk ale klouže převážně v rozích.

22:10

Češi mohou rychle odpovědět, zahrají si totiž přesilovku. Za držení hole byl vyloučen ruský obránce Sitdikov.

21:39

Rusko právě vstřelilo branku!
Sborná znovu soupeři odskakuje. Češí obránci prohráli souboj u hrazení, Platonov toho okamžitě využil a přihrál před branku, kde číhal volný SEMEN BARINOV a střelou z první propálil brankáře. Asistence: Jurij Platonov – 2:4.

20:25

Dostál musel zasahovat, když ho nahozením z dálky pozdravil Solopanov. Český brankář přerušil hru a hráči se staví na buly u jeho klece.

20:01

Začala druhá třetina.
Atraktivní zahajovací dějství končí. Ve skvělé atmosféře je k vidění pěkný hokej plný šancí a gólů. Rusové vedli už o tři branky, český tým však trefou do šatny ztenčil soupeřův náskok na rozdíl jediné trefy.
Druhá třetina začne přibližně v 17:50.

20:00

První třetina skončila.

19:59

Česko právě vstřelilo branku!
Tak tohle byla hokejová paráda! VOJTĚCH DOBIÁŠ převzal puk v útočné třetině, elegantně si obhodil beka a pod ležícím gólmanem poslal puk do brány. To vše v poslední vteřině první třetiny! Asistence: Ondřej Bláha – 2:3

18:30

Češi měli štěstí, Platonov na druhé straně orazítkoval pravou tyč! Domácí jinak mají v závěru úvodní části herní převahu. Dobře bruslí, aktivně napadají a dohrávají souboje. Tolik příležitostí jako Rusové si ovšem nevytvářejí.

17:09

Dravý Střondala teď odvedl velký kus práce. Nejprve aktivním napadáním vybojoval kotouč a poté dobře clonil před brankou. Nahození Bernátha se ale neujalo.

15:38

Dostál teď svůj tým podržel. Chovanov stál na okamžik úplně sám u jeho branky, avšak ani nadvakrát nedokázal propasírovat černou pryž do sítě. Neujaly se ani dorážky jeho spoluhráčů.

14:49

Češi už hrají v plném počtu, ale brání se. Nyní dokonce jen za cenu zakázaného uvolnění. Vhazování před Dostálem.

13:20

Česko právě vstřelilo branku!
Nebo může být také líp! Češi skórují v oslabení a nabité hlediště poprvé slaví. Kotouč do sítě poslal DANIEL KOWALCZYK, jenž měl na pravém kruhu hodně prostoru a trefil neomylně. Asistence: Adam Gajarský – 1:3.

12:40

A pro Čechy může být ještě hůř. Budou se totiž bránit ve čtyřech: za držení si jde na dvě minuty odpočinout Bernáth.

12:04

Rusko právě vstřelilo branku!
Český tým je zralý na ručník. Sborná přidává třetí branku zásluhou VLADISLAVA KOTKOVA, který na hranici brankoviště zužitkoval přihrávku Koreškova. Domácí střídačka si vybírá oddechový čas. Asistence: Pavel Koreškov – 0:3.

11:49

Rusko právě vstřelilo branku!
Rusové jsou zatím velice produktivní. V první třetině mají už dvoubrankový náskok. Babincev vyslal do samostatného úniku GRIGORIJE DENISENKA, jenž v přímém souboji s Dostálem nezaváhal. Asistence: Gleb Babincev – 0:2.

11:06

Pěkný pokus Zábranského, jenž si s pukem sjel až na vrchol kruhu a švihem vystřelil. Jeho rána měla razanci, nikoliv však přesnost. Kotouč zasáhl brankáře do hrudi.

09:30

Obě mužstva už hrají v plném počtu. Rusové na chvíli soupeře zamkli: Denisenkov si klepal o přihrávku v mezikruží, ale Češi ho ubránili.

08:31

Malyšev po přejetí modré čáry vystřelil na Dostála, který puk chytil do lapačky. Nakonec i rozehrál, i když byl v poměrně těžké situaci.

07:30

Plášek se snažil vyšťourat kotouč zpod bruslí v rohu, ale neuspěl. Vzápětí si Dajčar v souboji počínal až příliš důrazně a jde na trestnou lavici. Pokračuje se ve čtyřech.

06:41

Český tým si zahraje podruhé v zápase přesilovku. Za katrem už sedí Babincev, jehož sudí vyloučil za nedovolené bránění.

06:36

Bernáthova střela z levého kruhu byla sražená do ochranné sítě nad brankou Miftachova. Následuje první komerční přestávka v dnešním klání.

05:53

Obránce Adámek se dostal k puku na modré čáře. Možná mohl příklepem vypálit, volil ovšem jen nahození, kterým trefil před brankovištěm stojícího spoluhráče.

04:30

Ani jeden z týmu zatím nemá výrazněji navrch. Češi se snaží být aktivní, těžko však zatím pronikají přes střední pásmo.

02:58

Rusko právě vstřelilo branku!
Sborná oslabení přečkala a krátce nato se dostává do vedení. Gólman Dostál inkasuje po první střele na bránu, kterou na něj po kombinaci Rusů v útočném pásmu vyslal MICHAIL ŠESTOPALOV. Asistence: Alexandr Chovanov, Andrej Svečnikov.

02:31

Rusové jsou v pěti. Domácí přesilovou hru nevyužili, přestože soka dokázali přitlačit.

01:33

Český tým má v přesilové hře tlak! Před brankou byl hodně důrazný Blümel, šance měli i jeho spoluhráči. Miftachov ale spršce střel odolal.

00:30

Češi si po třiceti vteřinách hry zahrají přesilovku. Za krosček si jde odpočinout Svečnikov, který nejprve nebezpečně vypálil a poté se provinil proti pravidlům v rohu kluziště.

00:01

Utkání právě začalo.
Symbolické úvodní vhazování vhodí starosta Turnova Tomáš Hocke.
Zní státní hymny obou zemí.
Úvodní sestavy:

Česko: Dostál (Dvořák) – Malík, Bernáth, Janošek, Kowalczyk, Adámek, Dajčar, Had, Zábranský – Blümel, Plášek, Lauko, Sedlák, Kvasnica, Gajarský, Kropáček, Dobiáš, Matiášek, Bláha, Střondala, Pokorný.

Rusko: Miftachov (Dubrovskij) – Žhiljakov, Malyšev, Kaliničenko, Babincev, Degtiarev, Sitdikov, Solopanov, Ochoťjuk – Šabanov, Svečnikov, Platonov, Chovanov, Denisenko, Kizimov, Koreškov, Barinov, Mutovin, Kotkov, Šestopalov, Sokolov, Něsvetajev.
Rusové budou pro český tým těžší zkouškou, nikoliv však neřešitelnou. Sborná sice v tomto roce vyhrála dva ze tří vzájemných zápasů, ale soupeři v ani jednom případě nedala více jak tři góly.
Svěřenci trenéra Petra Hakena se naposledy představili v listopadu v Rokycanech proti Švýcarům, které na západě Čech dvakrát ze tří pokusů porazili.
Hezký den, v útulném a zbrusu novém stadionu v Turnově dnes odehraje česká hokejová reprezentace do šestnácti let první ze tří vzájemných duelů proti vrstevníkům z Ruska.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

Česko – Rusko

3:7

konec (2:3, 1:3, 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 14. Kowalczyk (Gajarský), 20. Dobiáš (Bláha), 25. Plášek (Zábranský) – 3. Šestopalov (Chovanov, Svečnikov), 12. Denisenko (Babincev), 13. Kotkov (Koreškov), 22. Barinov (Platonov), 31. Chovanov (Denisenko, Solopanov), 39. Chovanov (Denisenko), 56. Koreškov

Česko: Dostál (Dvořák) – Malík, Bernáth, Janošek, Kowalczyk, Adámek, Dajčar, Had, Zábranský – Blümel, Plášek, Lauko, Sedlák, Kvasnica, Gajarský, Kropáček, Dobiáš, Matiášek, Bláha, Střondala, Pokorný.

Rusko: Miftachov (Dubrovskij) – Žhiljakov, Malyšev, Kaliničenko, Babincev, Degtiarev, Sitdikov, Solopanov, Ochoťjuk – Šabanov, Svečnikov, Platonov, Chovanov, Denisenko, Kizimov, Koreškov, Barinov, Mutovin, Kotkov, Šestopalov, Sokolov, Něsvetajev.

Diváci: 756

Průběh zápasu
1. třetina
00:30
02:58
06:41
07:30
11:49
12:04
12:40
13:20
19:59
Po 1. třetině
2. třetina
21:39
22:10
24:16
29:35
30:29
31:49
38:20
38:36
Po 2. třetině
3. třetina
48:24
55:26
59:07
59:29
Konec