Menu

Hokej

Arosa Challenge

Švýcarsko – Slovensko

3:2

po s.n. (2:1) (0:0, 2:1, 0:1 - 0:0)

19.12.2015, 16:15 • Dávid Lech sk

Tipsport: 1.8 4.5 3.7 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Zápas sa napokon skončil 3:2 po samostatných nájazdoch v prospech domáceho celku. Švajčiarska reprezentácia tak obhájila prvenstvo z vlaňajška. Slovenský výber môže odchádzať z ľadu so vztýčenou hlavou. Po veľmi dobrom výkone tak Slováci na Švajčiarskom pohári obsadili druhé miesto, keď vo finále nestačili na domácich Švajčiarov, ktorí boli v zápase aktívnejším celkom a nutno uznať, že prvenstvo si zaslúžili.
Ďakujeme za pozornosť. Tento zápas pre vás komentoval Dávid Lech. Lúčim sa s konštatovaním, že Slovensko podľahlo po nájazdovej lotérii so Švajčiarskom 3:2 a na Arosa Challenge obsadilo solídnu druhú priečku. Prajem pekný zvyšok dnešného večera. (18:48:03)
Najlepším hráčom Slovenska v dnešnom zápase je vyhlásený Martin Réway, ktorý toto ocenenie získava napriek tomu, že tretiu sériu nájazdov zakončil neúspechom a Švajčiarsko tak zvíťazilo v dnešnom súboji 3:2 po samostatných nájazdoch. Na švajčiarskej strane je ocenený Reto Suri.

Koniec zápasu.

V samostatných nájazdoch zvíťazil tím Švajčiarsko.

Marc Wieser je autorom víťazného shootoutu v nájazdovom rozstrele, keď parádnou strelou do ľavej hornej časti slovenskej brány rozhodol o víťazstve Švajčiarska na domácom Arosa Challenge.

3. série 2:1

Vyrovnanie mal na hokejke Martin Réway, no slovenský útočník Stephana v bráne prekonať nedokázal. Švajčiarsko sa stáva víťazom Arosa Challenge!

3. série 2:1

Marc Wiester napodobnil spoluhráča Suriho a nechytateľne strelou do ľavého horného rohu posiela Švajčiarsko do vedenia.

2. série 1:1

Druhú sériu nájazdov zakončil Marcel Holovič, no jeho strelecký pokus skončil mimo brány.

2. série 1:1

Na druhej strane vzal zodpovednosť na seba Reto Suri, ktorý Valentovi v bráne nedal žiadnu šancu presnou strelou do ľavého horného rohu.

1. série 0:1

A Martin Bakoš na druhej strane strieľa gól! K bráne si nakorčuľoval mierne zľava a jeho strela k ľavej žŕdke slávila úspech!

1. série 0:0

Lino Martschini to urobil skutočne dobre, no jeho strelecký pokus skončil na hornej žŕdke!

Samostatné nájazdy začínajú.
Brány sú na svojom mieste. Ako prvý sa do brány stavia Slovák Michal Valent.
Roľba v Arose teraz pracuje na plné obrátky. Slovenský brankár Michal Valent sa v rozkľaku na ľadovej ploche plne sústredí na čoraz blížiace sa samostatné nájazdy.
Trénerské štáby teraz vytvárajú zoznam exekútorov samostatných nájazdov. Jeden shootout v dueli sme už videli, no Michal Valent v 57. minúte bol úspešný v mikrosúboji so Švajčiarom Damienom Brunnerom.

65:00

Predĺženie sa skončilo.

64:48

Lušňák sa pred bránou Švajčiarska k puku nedostal. Finálový súboj tak nájde rozuzlenie až v samostatných nájazdoch.

64:24

Švajčiari sa teraz snažili o rýchly útok, no Kozák situáciu proti Schappimu zvládol a bude zakladať jednu z posledných akcií predĺženia.

63:56

Predĺženie sa chýli ku koncu a najväčšiu šancu mali zatiaľ Slováci. Stephan ale proti strele Bartánusa vynikajúco zakročil, keď vykorčuľoval z brány a strelcovi znížil strelecký uhol.

63:39

Jánošík teraz na druhej strane rozohral rýchlu akciu Slovákov. Z ľavej strany od mantinelu hľadal pred bránou spoluhráča, no Bartánus nedokázal dostať puk za Stephana.

Švýcarsko – Slovensko

3:2

po s.n. (2:1) (0:0, 2:1, 0:1 - 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 31. Romy (Geering), 35. Martschini (Haas), rozh. náj. Wieser – 30. Kudrna (Holovič), 44. Skalický

Samostatné nájezdy:
1. série:
0:0   Martschini (SUI)
0:1   Bakoš (SVK)
2. série:
1:1   Suri (SUI)
1:1   Holovič (SVK)
3. série:
2:1   Wieser (SUI)
2:1   Réway (SVK)

Švýcarsko: Stephan (Genoni) – du Bois, Blum, Geering, Blindenbacher, Schlumpf, Grossmann, Loeffel, Vongunten – Ambűhl (C), Hofmann, Walser – Moser, Romy, Brunner – Suri, Haas, Martschini – Schappi, Trachsler, Wieser.

Slovensko: Valent (Melicherčík) – Sersen (C), Čerešňák, Jánošík, Štajnoch, Šedivý, Kotvan, Kubka, Kozák – Réway, Cehlárik, Bakoš – Dej, Bartánus, Marcinko – Hlinka, Holovič – Kudrna, Skalický, Lušňák.

Rozhodčí: Dipietro, Wegand – Altmann, Kaderli

Průběh zápasu
1. třetina
13:35
16:15
Po 1. třetině
2. třetina
25:58
29:22
30:52
32:19
34:17
39:59
Po 2. třetině
3. třetina
40:56
43:10
Po 3. třetině
Prodloužení
před nájezdy
Samostatné nájezdy
po s.n.