Menu

Další

Hokejová Liga mistrů

Hokejová Liga mistrů – čtvrtfinále

konec

01.12.2015, 13:00 • Jiří Kosejk (@Jiří Kosejk)

22:16

Dnešní všechna utkání jsou u konce, já vám děkuji za sledování a nezbývá mi nic jiného než abych se s vámi rozloučil a popřál klidnou noc. (22:16:56)

22:14

Tak Lulea v první utkání vítězí 3:2 a do odvetného utkání, které se hraje za týden bude mít lepší výchozí pozici.

22:12

Fantenberg padl objetavě do střely, ze které si odnesl ošklivou tržnou ránu v oblasti ucha a dvě minuty před koncem odstupuje ze hry a míří na ošetřovnu.

22:09

Lulea vede 3 minuty před koncem 3:2! Domácí dokázali chybu svého soupeře využít a přidávají třetí přesný zásah!! Jonathan Sigalet poslal přihrávku do mezikruží na Johana Harjua, jehož střelu zpracoval před bránou CHRISTOPHER MASTOMÄKI a bekhendem zasunuje puk za gólmana hostů.

22:06

Je dobojováno. První čtvrtfinálový duel mezi Davosem a Skelefteou tak končí 1:1. Nyní se série přesune v úterý 8.12.2015 do Švédska, kde se bude muset rozhodnout o tom, kdo postoupí do semifinále.

22:05

V Davosu se rozeběhla poslední minuta. Za nerozhodného stavu se utkání ukončuje.

21:56

Davos vede 3 minuty před koncem 2:1! Branka ještě není definitivně uznána. Sudí se radí u kamer. Tak sudí se definitivně rozhodli, že branku neuznají, neboť puk nebyl za brankovou čárou celým objemem. Pokračuje se tak za stavu 1:1.

21:52

V utkání Davos – Skelleftea nám schází posledních pět minut a stav utkání je stále 1:1.

21:47

Obě družstva zahájili třetí třetinu velmi aktivně a hned v úvodu si vytvořili šance, ale stav zůstává zatím nezměněn.

21:45

V utkání Lulea – Frölunda byla zahájena třetí třetina.

21:41

Davoští hokejisté jsou nyní aktivní a říkají si o druhou branku, ale Svensson jak bylo již zmiňováno chytá dnes fantasticky.

21:32

V Davosu nám před malou chvilku začala závěrečná dvacetiminutovka.

21:25

V utkání Luleå – Frölunda nám končí druhá třetina za stavu 2:2.

21:21

Frölunda ve 38.minutě vyrovnává na 2:2! Joela Lundqvista nahrál podél modré čáry na JACOBA LARSSONA, jenž udělal pár kroků směrem k bráně Lassinanttiho a poté z úrovně levého kruhu vystřelil zápěstím a svým pokusem rozvlnil síť.

21:19

Luleå jde ve 34.minutě opět do vedení! Po vyhraném buly v útočném pásmu se puk dostal na modrou čáru k Ilari Melartovi, jenž ho přiťuknul Marcusi Oskarssonovi, který poslal střílenou přihrávku směrem na bránu Frölundy a VIKTOR EKARV puk šikovnou tečí nasměroval za záda brankáře Indiánů.

21:14

Sundström mohl poslat Frölundu v polovině zápasu do vedení, ale před odkrytou branku promáchl a puk mu utekl.

21:09

Davoští hokejisté měli teď velkou porci štěstí, neboť soupeř si skvělým pohybem říkal o druhou branku, kterou sice vstřelili, ale ta nebyla pro posunutí branky uznána, takže stav po 40.minutách je nerozhodný 1:1.

21:07

Skellefteå má dvě minuty před koncem druhé třetiny druhou přesilovou hru. Tu první využili.

21:03

Davos je v tuto chvíli aktivnějším týme, ale Skelleftea má v brance Svenssna, který chytá skvěle.

20:56

Frölunda na začátku druhé třetiny vyrovnává na 1:1. Mats Rosseli Olsen předložil puk před bránu na úplně volného JOELA LUNDQVISTA, jenž svou střelou překonává Lassinanttiho.

20:53

Davos měl v polovině utkání dvě slibné šance, bohužel ani jedna neskončila gólem. Hostující hráči můžou svému brankáři teď hodně poděkovat.

20:42

Skellefteå ve 24.minutě využívá první přesilovou hru v zápase. Autorem branky se Andrew Calof.

20:35

Coop Norrbotten Arenou právě zazněla siréna, jenž signalizuje konec první třetiny.

20:34

Nyní v 19.minutě mohla jít Lulea už do vedení 2:0, ale Gustafsson naposlední chvíli zastavil betonem puk, který měl už naměřeno do branky.

20:32

Brankář Luley Lassinantti se v 15.minutě zapsal dva výtečné zákroky, když nejprve zneškodnil střelu Sundströma, následně i dorážku Johsona.

20:23

V Vaillant Areně právě skončila první třetina za stavu 1:0.

20:18

Vedení se ujímá i Davos. Setoguchi v rohu kluziště vybojoval puk, jenž následně poslal na MARCA AESCHLIMANNA, ten tvrdou střelou mezi betony vstřelil první branku utkání.

20:15

Lulea se ujímá šesté minutě vedení 1:0, když se domácí dostali do přečíslení a KARL FABRICIUS se dostal k odraženému puku, který nebylo těžké poslat do branky.

20:12

V Davosu nyní uběhlo již 15.minut, během kterých jsme viděli dvě špatná střídání hostů, ale domácí celek výhody nepotrestal. Do největší šance se zatím dostal ve 13.minutě Erik Forssell, jehož střela skončila na tyči domácí branky.

20:01

V Coop Norrbotten Areně bylo zahájeno utkání.

19:56

Hráči Oulu už v závěru utkání nezvládli vážněji ohrozit branku a Espoo tak vítězí 2:0.

19:52

Trenér Kärpätu si tři minuty před koncem vyžádal oddechový čas.

19:49

Za cca deset minut bude zahájeno poslední čtvrté utkání mezi Luleou a Frölundou

Luleå Hockey: Lassinantti (Gustavsson) – Mikkelson, Schira, Sigalet, Sandström (A), Melart, Oskarsson, Själin – Petrell, Harju (C), Rajala – Hedman, Wallmark, Micflikier – Sylvegard, Ekarv, Lagace – Fabricius (A), Mastomäki, Toolanen – Forsberg

Frölunda Indians: Gustafsson (Johansson) – Bengtsson, Tommernes, Fantenberg (A), Nilsson, Fälth, Larsson, Lauridsen – Lasch, Rosseli-Olsen, Lundqvist (C) – Johnson, Sundström, Abbott – Carlsson, Lehkonen, Figren – Widerström (A), Ehn, Stalberg – Vesalainen

19:48

V Davosu bylo zahájeno dnešní utkání.

19:47

TPS vyrovnává dvacet vteřin před koncem na 3:3. Domácí nakonec využívají přesilovou hru a to prostřednictvím TOMIHO KALLIA. Ten dostal přihrávku na levém kruhu, vybruslil si více do středu a svižným pokusem překonal Zapolskiho.

19:45

Pokkula mohl zvýšit vedení Espoo už na 3:0, ale jeho střela skončila na břevně hostující branky.

19:44

Necelé dvě minuty před koncem bude hrát TPS přesilovou hru, ve které uvidíme zřejmě hru bez domácího brankáře.

19:42

TPS snižuje na 2:3. Kallio objel branku, přihrál ÉRICU PERINOVI, který stál u vzdálenější tyčky a s přehledem doklepl puk do branky.

19:39

JARI SAILIO získal ve vlastním pásmu puk, rozjel se podél pravého mantinelu a tvrdou střelou z pravého kruhu propálil vše, co mu stálo v cestě a dává branku ve vlastním oslabení.

19:38

Lukko dvojnásobnou přesilovku nevyužili

19:36

Hráči TPS v krátkém čase předvedli dva zbytečné fauly, za které si jdou odpykat dvouminutové tresty. Lukko má minutovou výhodu přesilové hry 5na3.

19:28

TPS hrálo minutu přesilovou hru 4na3, ale ani tuto výhodu nedokázali využít, i když tam měli jednu velkou příležitost, kterou Zapolski lapačkou za minutu dvanáct zneškodnil.

19:23

Za dvacet minut bude zahájeno utkání HC Davos – Skellefteå AIK a zde jsou sestavy obou týmů.

Úvodní sestavy:

HC Davos: Genoni (Gilles) – Dubois, Guerra, Schneeberger, Forster, Kindschi, Ryser, Paschoud, Brejčák – Sciaroni, Walser, Ambühl – Wieser M., Axelsson, Lindgren – Setoguchi, Wieser D., Aeschlimann – Corvi, Simion, Jörg
Skellefteå AIK: Svensson (Hanses) – Urbom, Burström, Lundberg A., Heed, Aho, Lindholm A., Lindholm P., Pettersson M. – Norman, Ericsson, Forsell – Calof, Ritola, Zackrisson – Lundberg M., Holmström, Pettersson A. – Broadhurst, Wingerli, Petterström

19:20

V Espoo byla zahájena poslední dvacetiminutovka.

19:19

Lukko mohlo ve 47.minutě vstřelit další branku, ale Gagnon svou střelou našel jen připraveného Setänena.

19:10

Chyba ve středním pásmu stálo TPS další inkasování. JESPER PIITULAINEN se prohnal kolem pravé strany a přesnou střelou našel skulinku mezi brankou a betony Setänena. 1:3

19:05

V Turku byla zahájen poslední třetina.

19:00

V Espoo se také blíží konec druhé třetiny. Ani tam jsme neviděli ve druhé dvacetiminutovce branku.

18:47

V Turku se nyní rozeběhla poslední minuta druhé třetiny.

18:32

V Espoo byla nyní zahájena druhá třetina.

18:30

Přesilovou hru si také zahraje Turku. Koivisto je také vyloučen za hákování.

18:27

Rauma si zahraje v 25 minutě přesilovou hru. Tallinder dostává od sudích dvě minuty za hákování.

18:25

Hráčům Turku se v úvodu druhé třetiny vůbec nedaří vytvořit útočnou akci.

18:23

HK Areeně byla zahájena druhá dvacetiminutovka.

18:18

V Espoo pomalu končí první třetina. Minutu před koncem domácí stále vedou po trefě Makkonena 1:0.

18:09

V Turku nám právě skončila první třetina za stavu 1:2 pro Lukko. Tým TPS Turku se ujali v sedmé minutě do vedení zasluhou Kallia, ale Rauma v desáté minutě vyrovnala na 1:1 po úspěšné střele Nurmiho a o tři minuty později se prosadil Lahti, který otočil vývoj utkání a jeho tým tak vede po úvodní dvacetiminutovce 2:1.

18:02

Domácí právě využívají přesilovou hru. Autorem branky je JUSSI MAKKONEN a jeho Espoo tak vede 1:0.

18:00

Lukko Rauma v desáté minutě otáčí vývoj utkání. JANNE LAHTI se dostal u brankoviště k puku, který poslal do poloprázdné svatyně, neboť gólman Setänen byl úplně rozhozený a ležel mimo svůj prostor.

17:52

V Turku je vyrovnáno! Po vyhraném buly Lähteenmäkiho se střelou zápěstím ihned prosadil TEEMU NURMI.

17:50

Utkání Espoo Blues – Kärpät Oulu bylo zahájeno.

17:47

Hráči TPS Turku vstoupili do utkání aktivně a v sedmé minutě se ujímají vedení 1:0, když Perrin poslal přihrávku před branku, kam si najížděl TOMI KALLIO, jenž se štěstím nasměroval puk do branky.

17:39

Utkání TPS Turku – Lukko Rauma bylo zahájeno. Druhé hrané utkání Espoo Blues – Kärpät Oulu bude opožděno.

17:29

Za malou chvilku budou zahájeny první dvě čtvrtfinálové utkání.

17:26

Úvodní sestavy:

Espoo Blues: Engstrand (Kähkönen) – Kaijomaa, Rantakari, Kukkonen, Vainio, Westermarck, Seppälä, Vaakanainen, Kangasniemi – Korhonen, Makkonen, Poukkula – Somervuori, Talaja, Tiivola – Sailio, Suomela, Pitkänen – Rooba, Mahbod, Puhakka

Kärpät Oulu: Lehtonen (Aittokallio) – Masuhr, Kukkonen, Hakanpää, Nutivaara, Pentikäinen, Laatikainen, Piispanen, Ronkainen – Niemi, Aho, Puljujärvi – Aaltonen, Ikonen, Junttila – Huml, Suoranta, Pirnes – Kalapudas, Keränen, Mäenalanen.

17:05

Úvodní sestavy:
TPS Turku: Setänen (Georgijev) – Eronen, Tallinder, Forsström, Nummelin, Tikkanen, Keskitalo, Berger – Kallio, Spina, Perrin – Vainiola, Pikkarainen, Vähätalo – Siiki, Virta, Ahtola – Moisio, Karvonen, Nieminen – Jon. Virtanen
Lukko Rauma: Rinne (Zapolski) – Jes. Virtanen, Tommila, Niskala, Ahonen, Brookbank, Mikkola, Jaatinen, Hyvarinen – Vahalahti, Piitulainen, Gagnon - Lahti, Koivisto, Asplund – Nurmi, Suuronen, Lahteenmaki – Sipilainen, Riska, Lahde

16:44

V akci uvidíme i dva české rozhodčí Jana Hribíka, který bude řídit utkání TPS Turku – Lukko Rauma a Martina Fraňa v utkání Luleå – Frölunda.

16:37

Zbývá nám necelá hodinka do začátku prvních dvou zápasů. Hráči finských týmů se pomalu vydávají na rozcvičku.

16:30

Vzájemné utkání:
24.11.15 Frolunda – Lulea 4 : 3
19.09.15 Lulea – Frolunda 2 : 4
24.03.15 Frolunda – Lulea 4 : 2
22.03.15 Lulea – Frolunda 0 : 1p
20.03.15 Frolunda – Lulea 3 : 2p

16:26

Lulea také v posledních dnech získává body a momentálně se drží na příčce zaručující předkolo play off. Co se týče cesty do čtvrtfinále CHL, tak byla podobná jako Frölundy. V osmifinále se Lulea střetla s Tapparou, s niž v prvním utkání prohrála 2:1 a pak na domácím kluzišti vyhrála 5:0 a postoupila dále.

16:19

Frölunda je v SHL lize na druhém místě a v poslední době mají dobrou formu. Z posledních sedmi ligových zápasů vyhráli pětkrát. Do čtvrtfinále CHL postoupili přes Litvínov, se kterým v prvním zápase prohráli 2:1, ale o týden později českého zástupce vyškolili a po výhře 6:0 postoupili do čtvrtfinále, kde změří síly s týmem Luley.

16:14

Ve 20:00 bude zahájen poslední utkání dnešního dne a to Luleå – Frölunda.
HC Davos vyhrál svoji skupinu E, ve které dvakrát porazil Pardubice a bodoval i v obou zápasech s Färjestadem. V play-off pak vyřadil IFK Helsinky a Liberec.

Skellefteå je vítěz základní části Švédské hokejové ligy, ovšem ve finále AIK nestačil na Växjö. V Lize mistrů Švédi vyhráli skupinu D, kde dvakrát porazili Liberec, do čtvrtfinále přešli přes Košice a Berlín.
Švédský celek ze Skellefteå se dnes představí v Davosu na ledě úřadujícího mistra švýcarské nejvyšší soutěže. Davos není na rozdíl od svého soupeře zakládajícím členem CHL a tak se poprvé v soutěži objevil až v tomto ročníku.

15:50

Od 19:45 nás bude čekat utkání HC Davos – Skellefteå.

15:25

Oba trenéři mají k dispozici kompletní tým, takže mají o starost méně.

15:20

Pojďme si společně představit hráče obou družstev, kteří mají v lize nejvíce kanadských bodů. TPS Turku: Eric Perrin 5+20, Tomi Kallio 11+11, Lauri Tukonen 9+9. Lukko Rauma: Toni Koivisto 10+14, Janne Niskala 7+13, Turo Asplund 7+9.

15:11

Vzájemné zápasy:

22.11.15 TPS Turku- Lukko 3 : 1
10.10.15 Lukko – TPS Turku 3 : 2p
20.01.15 Lukko – TPS Turku 2 : 1
27.12.14 TPS Turku – Lukko 1 : 4
22.11.14 Lukko – TPS Turku 0 : 3

14:44

Takže asi tolik z toho nejdůležitějšího a přesouváme se do k utkání TPS Turku – Lukko Rauma.

14:29

Oba celky také hlásí marodku několika hráčů. Blues budou chybět pro zranění Mikko Kuukka, Micke Saari a Jusso Vainio. Kärpätu dnes budou chybět Mikko Niemelä, Mika Pyörälä a Taneli Ronkainen.

14:14

Nejproduktivnějším hráčem Oulu je v lize Mike Niemi 9+13, druhý je Sebastian Aho 9+9 a třetí Ivan Huml 7+9. Nejproduktivnějším hráčem Espoo je Kim Hirschovits 3+10, druhý je Otso Rantakari 3+9 a třetí Ville Korhonen 8+3.

13:54

Když už mluvíme o utkání Espoo – Oulu, zde jsou jejich poslední vzájemná utkání:

28.11.15 Kärpät – Espoo 5 : 2
13.10.15 Espoo – Kärpät 2 : 4
03.02.15 Espoo – Kärpät 3 : 2
30.12.14 Kärpät – Espoo 5 : 2
25.11.14 Espoo – Kärpät 2 : 1
13.11.14 Espoo – Kärpät 1 : 4
20.09.14 Kärpät – Espoo 5 : 4
01.03.14 Kärpät – Espoo 5 : 2
28.02.14 Espoo – Kärpät 2 : 1
14.12.13 Kärpät – Espoo 2 : 0
26.10.13 Kärpät – Espoo 5 : 0
25.10.13 Espoo – Kärpät 1 : 2
05.03.13 Kärpät – Espoo 2 : 3p

Největší přestřelku předvedli obě družstva v roce 2009, když Espoo doma prohrálo 5:7. Největší výhra Blues je z roku 2002, když vyhráli 7:3. Oulu zaznamenal největší výhru v roce 2001 a to 8:1.
Do čtvrtfinále postoupily čtyři finské týmy, které změří síly proti sobě. TPS Turku hostí Lukko Rauma a Espoo Blues se utká s Kärpät Oulu. Dále se o semifinále utkají tři švédské týmy a jeden švýcarský: Luleå hostí Frölundu, Skellefteå se dnes představí v Davosu.
Dobré odpoledne, dovolte abych vás přivítal u blogu Champions Hockey League, ve kterém nás dnes čekají první čtvrtfinálové zápasy.
Dnešní utkání:
17:30 TPS Turku – Lukko Rauma

17:30 Espoo Blues – Kärpät Oulu

19:45 HC Davos – Skellefteå AIK

20:00 Luleå – Frölunda
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

Hokejová Liga mistrů – čtvrtfinále

konec

Zpět na online


Statistiky:
Dnešní utkání
17:30 TPS Turku - Lukko Rauma 3:3 (1:2, 0:1, 2:0)
Branky: 7. Kallio (Perrin), 58. Perrin (Kallio, Spina), 60. Kallio (Perrin, Pikkarainen) – 10. Nurmi (Lähteenmäki), 14. Lahti (Asplund), 43. Piitulainen

17:30 Espoo Blues - Kärpät Oulu 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky: 9. Makkonen (Korhonen, Poukkula), 50. Sailio

19:45 HC Davos - Skellefteå AIK 1:1 (1:0, 0:1, 0:0)
Branky: 17. Aeschlimann (Wieser D., Setoguchi) – 24. Calof (Broadhurst, Forssell)

20:00 Luleå - Frölunda 3:2 (1:0, 1:2. 1:0)
Branky: 6. Fabricius (Melart), 34. Ekarv (Oskarsson, Melart), 58. Mastomäki (Harju, Sigalet) – 23. Lundqvist (Rosseli-Olsen, Lasch), 39. Larsson (Lundqvist, Rosseli-Olsen)