Menu

Hokej

KHL

Barys Nur-Sultan – Dinamo Riga

5:1

konec (0:0, 1:0, 4:1)

10.11.2015, 14:30 • Sport Complex • David Motloch (@DavidMotloch)

Tipsport: 2.0 4.1 3.13 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Tímto se s vámi loučím a u dalších on-line přenosů opět na počtenou. (16:48:56)
Je tady očekávaný konec zápasu, který po dvou velice vyrovnaných třetinách přinesl velkolepé rozzuzlení, vyznívající lépe pro domácí Barys Astanu. Ten ve třetím dějství vstřelil čtyři branky a po zásluze si z tohoto klání odváží všechny tři body.

Konec zápasu.

55:07

Maxim Semjonov (AST) inkasuje dvě minuty za sekání.

54:20

Riga právě vstřelila branku!
Hosté si připravují bleskovou odpověď, avšak ke zdramatizování tohoto zápasu to již nejspíš stačit nebude. VITALIJS PAVLOVS tak alespoň obírá brankáře Laca o čisté konto.
Asistence: Kristaps Sotnieks, Kaspars Saulietis.

53:29

Astana právě vstřelila branku!
Barys naskytnutou přesilovku sice využít nedokázal, ale v pokračující hře 5 na 5 pokračoval v nastoleném tlaku a brzy poté se dočkal i své páté branky. Tu domácím zařizuje ROMAN STARCHENKO.
Asistence: Konstantin Romanov, Martin St.Pierre.

51:06

Oslabení hosté přežili, ale nyní budou muset čelit dalšímu v pořadí. 2 minuty totiž dostává jejich hráčská lavice, která se opět provinila hrou v šesti.

47:43

Oddechový čas Dinamo příliš neuklidnil, jen pár vteřin po vhozeném buly putuje na dvě minuty na trestnou lavici Mikelis Redlihs za sekání.

47:28

Oddechový čas pro hosty.

47:28

Astana právě vstřelila branku!
A hřebíček do rakve hostů přidává čtvrtou brankou domácích střílející KONSTANTIN ROMANOV, který se po své individuální akci raduje se svými spoluhráči.
Asistence: Roman Starchenko.

46:02

Astana právě vstřelila branku!
Barys nejprve přežil přesilovku soupeře a poté se vrhl do útoku, který úspěšně zakončil pálící DUSITN BOYD.
Asistence: Nigel Dawes, Brandon Bochenski.

41:03

Hráčská lavice Astany dostává od rozhodčího dvě trestné minuty za příliš mnoho hráčů na ledové ploše.

40:08

Astana právě vstřelila branku!
Hovořili jsme o krátké pokračující přesilovce domácích, a ti ji už za pouhých osm vteřin dokázali využít! Autorem druhé branky Barysu se stává NIGEL DAWES.
Asistence: Dustin Boyd.

40:01

Začala třetí třetina.
Poměr střel na branku: 16:20.
Vyhraná vhazování: 10:11.
Trestné minuty: 2:6.
Další třetina začne přibližně v 16:09.
Prozatím sledujeme na branky velmi chudé utkání, jelikož jsme za 40 minut hry viděli jediný přesný zásah, o který se postaral Vadim Krasnoslobodtsev. Herně jsou však oba týmy velmi vyrovnané a jednobrankový náskok domácích ještě vůbec nic neznamená. Třetí třetina může přinést zcela opačný výsledek. Jak to bude ve skutečnosti, na to si musíme počkat následujících 18 minut přestávky.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:57

Mikelis Redlihs (RIG) vyloučen na dvě minuty za vražení na hrazení.

32:22

Hra plyne bez nějakých zdlouhavých přerušení dále. Oba týmy hrají velice ukázněně, a jestli to v první třetině byli domácí, kteří předváděli aktivnější hru, v prostřední části je o něco lepší celek Rigy.

27:09

Kristaps Sotnieks (RIG) vyloučen na dvě minuty za sekání.

25:09

Astana právě vstřelila branku!
Trvalo to přes 25 minut, ale přeci jen se dočkáváme první branky zápasu. Postaral se o ni VADIM KRASNOSLOBODTSEV, na jehož pokus brankář Eriksson nedosáhl.
Asistence: Konstantin Puškarijov.

23:12

Riga vstoupila do druhého dějství daleko aktivněji a už během pouhých tří minut zcela smazala střeleckou propast mezi soupeřem. Dva střelecké pokusy si připsal také obránce Tomáš Kundrátek.

20:01

Začala druhá třetina.
Poměr střel na branku: 10:3.
Vyhraná vhazování: 0:5.
Trestné minuty: 2:2.
Další třetina začne přibližně v 15:20.
První třetina úvodní branku zápasu nepřinesla. Aktivnější byli po celou dobu domácí hráči Astany, kteří zasypali brankáře Sedláčka řadou střel, ani jedna z nich se však neujala. Na začátku druhé třetiny budou ještě hosté dohrávat krátkou verzi přesilové hry 5 na 4.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

18:17

Hráčská lavice Barysu Astana inkasuje od sudího dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledové ploše.

10:11

Oba týmy se zatím prezentují velmi čistou hrou, rozhodčí musel prozatím poslat na trestnou lavici jediného hráče.

08:28

Domácí Barys je i nadále střelecky aktivnější, na brankáře Erikssona vyslal již pět střeleckých pokusů. Maskovaný muž lotyšské Rigy je však zatím bezchybný.

04:59

Střelecky aktivnější jsou prozatím domácí hokejisté Astany, ti vytěžili především z naskytnuté přesilové hry, využít jí se jim však nepodařilo.

03:22

Steven Seigo (RIG) vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.

00:20

Do branky trenéři svých týmů nakonec nasadili:
Jána Laca (AST) a Joacima Erikssona (RIG).

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Barys Astana: Laco (Poljuektov) – Savchenko, Ellerby, Tryjasunov, Semjonov, Ryspajev, Lundin, Dallman, Lipin – Dawes, Bochenski, Boyd – Puškarijov, Krasnoslobodtsev, Khudyakov – Rudenko, Starchenko, St.Pierre – Grents, Panshin, Romanov

Dinamo Riga: Sedláček (Eriksson) – Redlihs K., Sotnieks, Seigo, Galvins, Kundrátek, Jerofejevs – Darzinš, Redlihs M., Dzerinš – Leino, Sestito, Indrasis – Saulietis, Pavlovs, Meija – Berzinš, Bicevskis, Skvorcovs

Rozhodčí: Bondar, Kiseljov – Palej, Raming.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první třetinu?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Československá stopa v utkání

Barys Astana:

Ján Laco (SVK)

Dinamo Riga:

Jakub Sedláček (CZE)
Tomáš Kundrátek (CZE)
Dinamo Riga

Lotyšský celek je na tom takřka identicky, jako jeho soupeř z Astany. 28 zápasů a zisk 34 bodů – to je úplně stejná bilance, jakou aktuálně disponuje kazašský Barys. Rize to ale stačí až na předposlední 13. místo v tabulce Západní konference.

Také Riga zvítězila ve třech duelech z posledních pěti. Narozdíl od svého soupeře však dokázala zvítězit ve třech posledních utkání, a tak se veze na vítězné vlně. Navíc dokázala proti Helsinkám vybojovat bod za prohru po nájezdech – 5:6. Jinak na lopatě Rigy skončil Jekatěrinburg (5:4 pp.), Ugra (7:1) a Magnitogorsk (3:1).

Bodově je nyní na koni Lauris Darzinš (1+7), do kolonky úspěšných střeleckých pokusů nyní přispívá hlavně Steven Seigo (3+4) a Mikelis Redlihs (3+3).
Barys Astana

Kazašský celek z hlavní města Kazachstánu se nachází na 12. příčce tabulky Východní konference KHL. Se ziskem 34 bodů má ale na dostřel řadů týmu a případná série výher by mohla Barys vyšvihnout i do horní poloviny tabulky.

Forma celku se dá označit za velmi dobrou. Z posledních pěti utkání Astana zvládla hned tři. Dokázala porazit oba celky z Moskvy společně s Petrohradem. Nestačila pouze na Záhřeb (0:3) a Slovan Bratislavu (3:5).

Lídrem mužstva je v současné době šestibodový Brandon Bochenski, který sbírá výhradně asistence (1+5). Střelecky nejaktivnější je za posledních pět zápasů Nigel Dawes (4+1).
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

Barys Nur-Sultan – Dinamo Riga

5:1

konec (0:0, 1:0, 4:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 26. Krasnoslobodtsev (Puškarijov), 41. Dawes (Boyd), 47. Boyd (Dawes, Bochenski), 48. Romanov (Starchenko), 54. Starchenko (Romanov, St.Pierre) – 55. Pavlovs (Sotnieks, Saulietis)

Barys Nur-Sultan: Laco (Poljuektov) – Savchenko, Ellerby, Tryjasunov, Semjonov, Ryspajev, Lundin, Dallman, Lipin – Dawes, Bochenski, Boyd – Puškarijov, Krasnoslobodtsev, Khudyakov – Rudenko, Starchenko, St.Pierre – Grents, Panshin, Romanov

Dinamo Riga: Sedláček (Eriksson) – Redlihs K., Sotnieks, Seigo, Galvins, Kundrátek, Jerofejevs – Darzinš, Redlihs M., Dzerinš – Leino, Sestito, Indrasis – Saulietis, Pavlovs, Meija – Berzinš, Bicevskis, Skvorcovs

Rozhodčí: Bondar, Kiseljov – Palej, Raming

Průběh zápasu
1. třetina
03:22
18:17
Po 1. třetině
2. třetina
25:09
27:09
39:57
Po 2. třetině
3. třetina
40:08
41:03
46:02
47:28
47:43
51:06
53:29
54:20
55:07
Konec