Menu

Hokej

Extraliga staršího dorostu

BK Havlíčkův Brod – Mountfield HK

3:4

po prodl. (1:0, 1:2, 1:1 - 0:1)

06.11.2015, 16:30 • Zimní stadion Kotlina • 24. kolo • Richard Wagner (@Groundhoppik)

Ze zápasu je to vše. Pokud se chystáte k večeři, tak dobrou chuť, pokud do víru dnešní noci, tak se dobře bavte. Hlavně si užijte dnešní večer! Zápasem Vás provázel a na počtenou se těší Richard Wagner! (18:49:02)
Tak nakonec se ani těch pět minut nastavení nevyčerpalo a zápas je u konce. Po minutě a půl se opřel do kotouče Filip Jirásek, který umístil kotouč pod víko a rozhodl.

Konec zápasu.

61:29

Hradec právě vstřelil branku!
Happy end a dva body na straně Hradce Králové. Hostující mužstvo se usadilo před domácí brankou a jak bylo v průběhu zápasu zvykem, tak několikrát zahrozilo. Gólman Tomáš Kulich si připsal dobrý zákrok po střele od modré, kterou vykopl betonem, ale poté nestačil na zakončení FILIPA JIRÁSKA z levého kruhu, které skončilo přesně pod horní tyčí jeho branky. Výstavní rána, která rozhoduje o exportu dvou bodů do Hradce Králové. Bez asistence.

60:37

Kryštof Hroudný na druhé straně vjel na levý kruh a polovysokou střelou uklidil puk do klína Tomáše Kulicha.

60:21

Pohádkový happy end pro domácí se zatím nekoná, i když k němu byli blízko. Lukáš Beran sklepával na brankovišti Michálkův pas, ale našel jen hrudník klouzajícího Matěje Bartozela!

60:01

Začalo prodloužení.
Byly to nervy, ale na druhou stranu si můžeme říci, že to byl zápas jako řemen. Vlastně ne. Že to je zápas jako řemen. Hradec Králové se sice dostal díky gólu Hidveghyho poprvé v zápase do vedení, ale třiatřicet sekund před sirénou srovnal znovu David Michálek.

Každým momentem začne prodloužení. ba týmy mají bod. Kdo si ale zapíše do tabulky ten třetí, který je v osudí? To uvidíme! Máme na to pět minut nastavení a případné nájezdy.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:27

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
Velký nápor před Matějem Bartozelem nakonec přinesl očekávaný úspěch a domácí mužstvo se dočkalo vyrovnání. Třiatřicet vteřin před koncem. Trma vrma před hostující klecí přinesla několik zajímavých zakončení, která ale adresu za brankovou čarou nenalezla. Nakonec ale kotouč získal na svou hokejku DAVID MICHÁLEK, který dostal puk za klečícího gólmana Hradce Králové. Na domácí straně následně propukla velká euforie a na straně Mountfieldu velké zklamání. Asistence: Lukáš Beran.

58:50

BK hraje bez gólmana a Hradec Králové po buly málem trefil odkrytou klec.

58:37

Výborné napadání ze strany hostujícího celku přineslo ovoce a Bruslaři se téměř minutu nemohli dostat ze svého obranného pásma. Pak ale nahodili puk na Matěje Bartozela a dojíždějící Tomáš Kynčl srazil k ledu domácího hráče. Za to putuje na trestnou.

57:25

Bruslaři jako by trochu ožili a snaží se dostat do útočného pásma a následně i zakončit. Jenže Hradec Králové výborně stínuje domácí hokejisty a nedává jim moc palebného prostoru.

56:14

Hradec právě vstřelil branku!
Klasika – jen jsem to dopsal, stal se opak. Ještě během psaní předchozího příspěvku měl Mountfield dvě zajímavé šance, z nichž jednu vytáhl Kulich betonem a druhá skončila nepřesnou střelou. Přesně dvě vteřiny po odeslání příspěvku ale vletěl po kombinaci dua Kryštof Hroudný – Patrik Mašín do útočného pásma PATRIK HIDVEGHY, který svou přesně mířenou dělovkou z levého kruhu umístil puk nad lapačku domácího gólmana. Asistence: Kryštof Hroudný a Patrik Mašín.

55:25

Hradec Králové je v útoku o dost aktivnější. Domácí zuby nehty brání brankoviště a modrou čáru. Zatím úspěšně, protože stav je stále 2:2.

54:28

Naopak na druhé straně musel vytáhnout rychlý beton Tomáš Kulich, který zastavil ránu Filipa Jiráska z levého kruhu. Po následném závaru se dostal puk mimo hrací plochu.

54:06

Hradec Králové je kompletní. Domácí se sice v posledních momentech dostali až k Bartozelovu brankovišti, ale jejich mráček nakonec deštík nepřinesl.

53:22

Domácím se tato přesilovka moc nevede. Bruslaři jsou vyháněni z útočného pásma a pomalu častěji než u Bartozela se hraje před Tomášem Kulichem.

52:11

V oslabení se po pravém křídle utrhl do šance Patrik Hidveghy, který takovou nepříliš silnou střelou řádně vylekal domácího muže s maskou, který si trochu pohrál se skákajícím pukem, který nakonec pokryl v lapačce.

52:00

Bruslaři dovezli puk k Bartozelovi, vystřelili mu ho do lapačky a po buly se usadili v útočném pásmu. Tam se královéhradecký kapitán Štěpán Matějček (HKR) provinil podražením a jest za to vyloučen.

51:30

Ti s ním nakonec dooperovali až do útočného pásma. Zde ale jejich zakončení nabralo moc velkou výšku a skončilo v ochranné síti. Buly ve středním pásmu.

51:00

Hradec Králové je v plném počtu. Domácí se ještě ke konci přesilovky snažili cosi vymyslet, ale nakonec přišel David Donda o kotouč a s tím nyní operují hokejisté z východních Čech.

50:20

Jiří Benák to zkusil od modré, ale kotouč naremploval jen na zadní mantinel. Tam sebral puk Denis Martinec a odpálil ho za domácí klec.

49:58

Hosté vyhodili puk až ke Kulichovi a přesilovka BK je skoro u konce.

49:20

Dlouho se havlíčkobrodským honcům kotouče dařilo kombinovat před maskovaným mužem Hradce Králové. Leč podobně jak předtím Mountfield bez střeleckého efektu. Nakonec hosté vyhodili kotouč mimo ledovou plochu. Bylo to však s tečí o mantinel.

48:34

Početní převaha také pro mužstvo domácích. Na lavici pro hříšné muže kluziště ledového usedá za nedovolené bránění královéhradecký Jaroslav Dvořák (HKR).

48:19

Hradec Králové tahá za útočné provázky a nedává domácí obraně moc oddychu. Bruslaři v posledních momentech spoléhají na brejky, které se moc často nedostavují.

47:21

Bruslaři jsou kompletní. Přežili oslabení dvojnásobné i následně klasické. Nyní mají kotouč na hokejkách a snaží se něco vymyslet před Matějem Bartozelem.

46:19

To jsou panečku šance! A jedna je dokonce větší, než druhá! Mountfield sype na Kulichovu svatyni jednu ránu za druhou. Domácí gólman má také velkou porci štěstí, protože kotouče se odráží nebo létají jen milimetry od jeho tyčí.

45:25

Domácí rychle vyhodili, avšak hostující mužstvo se znovu usadilo před domácí klecí a střelu Václava Maršíka z úhlu vyrazil Kulich pře sebe. Tam odpálili domácí puk na zadní mantinel, odkud ho dostali až k Bartozelovi.

44:49

Pozor, přátelé! To je šance jako hrom. Mountfield pálil na Kulicha jednu ránu za druhou, ten vše odrážel jako pancéřový štít, až mu nakonec přišel kolega na pomoc a hned to skončilo faulem. Patrik Hrabaň (HBR) jde na trestnou. Pět na tři pro Hradec!

44:01

Vojtěch Veverka (HBR) jest potrestán dvěma minutkami za napadení. Přesilovka pro tým z východočeské metropole.

43:37

Po zakázaném uvolnění, které způsobily královéhradecké hokejky, se domácí hráči usadili před Matějem Bartozelem. Jiří Benák měl napřaženo ke střele, prásk jí tam, ale co se nestalo Kotouč místo do branky zaplul do bruslí bránícího hráče.

42:58

Na levém kruhu se teď zbavil hráče Kryštof Pažourek. Jmenovec jedné české hudební skupiny ale nezamířil přesně podle svých představ a umístil kotouč jen do Kulichovy hrudi.

42:20

Tempo hry na startu prostřední části jest dosti vysoké. Hostující mužstvo se dobrým pohybem snaží zbavovat domácích a najít si střeleckou pozici. To Bruslaři se naopak snaží hrát chytře do kombinace a získat zpět své vedení.

41:31

Dopředu se dostali také domácí, ale Vojtěch Veverka nebyl puštěn z pravého křídla až do zakončení, kterým by nějak ohrozil Matěje Bartozela.

40:28

Pořádný nával hradecké svěžesti se nyní řine na domácí klec. Brankář Tomáš Kulich málem inkasoval, když po tečované střele z levého kruhu ani nestihl otočit helmou. Kotouč ale naštěstí pro něj vypadl vedle zadní tyče.

40:01

Začala třetí třetina.

NOTE: Doplněny asistence ke druhému gólu Hradce Králové a upraven střelec druhého gólu Havlíčkova Brodu.
Ve druhé třetině dlouhou dobu kralovali brankáři. Ke konci jejich kouzlo poněkud pominulo a tečí vyrovnal Pažourek. Bruslaři ale sedmdesát pět sekund před sirénou získali díky Martínkově lehké střele, na které nese lví podíl hostující gólman, vedení zpět, leč pětadvacet vteřin poté znovu srovnal Hidveghy.

Třetí třetina začne odpočítávat sekundy přibližně v 18:08.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:10

Hradec právě vstřelil branku!
Jeden šťastný, druhý laciný a tento? Tento byl vážení přátelé bleskový. Hosté si s druhým inkasovaným gólem dlouho hlavu nelámali. Hned po buly využili okna na pravém křídle, které otevřel Daniel Králíček, jenž ho rozvalil tak, jako by chtěl větrat duchny, dostali se do útočné třetiny a PATRIK HIDVEGHY po Matějčkově nahození na bránu v pozici ležícího střelce šťouchl kotouč za záda padajícího Tomáše Kulicha. Asistence: Štěpán Matějček a Patrik Mašín.

38:45

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
Na jedné straně kupa šancí, nebo alespoň jejich náznaků, a na druhé branka, která není z kategorie šťastných, ale laciných. Brankář Matěj Bartozel se nyní musí červenat až na Šumavu. Vojtěch Holenda totiž poslal do jízdy ROBIN MARTÍNEK, který neměl tolik prostoru k tomu, aby s pukem vyvedl něco víc, než že jen vystřelil. Navíc to neudělal dvakrát dobře, když jen tak lehce poslal puk po ledě. Ten k překvapení všech projel pod Bartozelovým betonem až do sítě. Asistence: Vojtěch Holenda a Vojtěch Veverka.

37:49

Bruslaři se v posledních chvílích omezují především na brejky a nechávají Mountfield kombinovat. Hradec Králové ale krom útoku hraje dobře i v obraně a domácí brejky zastavuje již na modré čáře.

36:47

Hradec Králové se chce dostat ještě před koncem druhého dějství do vedení. Filip Jirásek se po mohutném ostřelování brány dostal na levém rohu brankoviště ke střele, jíž cpal do volného prostoru, kam ale jako utržený vagon vletěl Tomáš Kulich, jehož senzačně rychlý beton zachránil jeho tým od druhé inkasované branky.

35:50

Hradec právě vstřelil branku!
Využitá přesilovka a navíc srovnání stavu. To je přesně to, čeho chtěl Hradec Králové v této početní výhodě dosáhnout. Sice to byl gól z kategorie těch šťastnějších, ale na druhou stranu – Mountfield už si v tomto zápase vybral střelecké smůly až až. Ale k tomu, jak to padlo. Inu, Jakub Moník přišoupl kotouč na modré čáře Václavu Mašínovi, který vypálil. Jeho ideálně umístěná střela lízla nastavenou čepel KRYŠTOFA PAŽOURKA a puk skočil přesně vedle betonu stojícího Tomáše Kulicha, který neměl šanci reagovat. Asistence: Václav Mašín a Jakub Moník.

34:58

Fanynky v hledišti nyní celkem hlasitě zapištěly. Po střele Hradce Králové z pravého kruhu zazvonila tyč. Sice se tak stalo na zadní brance a možná mé oko nebylo dost bystré, ale mám za to, že místo kotouče cinkla o tyčku hokejka Tomáše Kulicha, který inkriminovanou střelu vyrážel.

34:21

Tentokrát už ale hosté pořádně zavařili domácí defenzivě. Ta nebyla s to zastavit Filipa Moníka jinak, než faulem. Rozhodčí ladně ukázal na svůj loket a pak poslal na trestnou lavici Jiřího Kopice (HBR), který tím svým trefil královéhradeckého hráče.

33:43

Východočeský tlak a intervence před domácí klecí nakonec úspěch nepřinesl. Na druhé straně byla domácí skvadra zastavena ofsajdem.

32:45

Po levém křídle se probil do útočného pásma Lukáš Beran, který pak i vystřelil. Dvou ranku umístil tak dvacet čísel nad led a dal jí směr na zadní tyč. Tam ale nastavil svou vyrážečku pohotový královéhradecký strážce tří červených tyčí.

31:47

Nejprve zastavil ránu z levého kruhu vyslanou z hole Václava Maršíka Tomáš Kulich a následně domácí družstvo dvakrát vyhodilo kotouč jen na icing.

31:05

Domácí se nakonec dostali ze sevření Mountfieldu a na modré čáře se prezentoval nedůraznou střelou Daniel Králíček. Puk ale domácí znovu vydolovali a Lukáš Beran ostrým projektilem nechal vyniknout bleskový beton Matěje Bartozela.

30:06

Předtím to Bruslařům vyšlo a obešlo se to bez obstrukcí kolem odpískání zakázaného uvolnění. Nyní už ne. Hra se přesouvá před Kulicha.

29:25

Hosté z východočeské metropole se nyní snažili dobýt útočné pásmo. Domácí ale zavřeli na modré čáře hrazení a následně dopravili puk na opačný pól kluziště.

28:35

Hosté jsou již půl minutky kompletní. Šancí ale bylo na domácí straně v závěru přesilovky dost. Matěj Bartozel však vytáhl hned několik jistých zákroků, kterými havlíčkobrodské střelce eliminoval.

27:31

Nyní už se kola domácí početní převahy roztočila naplno a po střele od modré, kterou vyslal Patrik Hrabaň, vykopával na čáře puk Bartozel. K dorážce se dostal Lukáš Beran, ale trefil je klečícího gólmana.

26:37

Zdá se, že na hradeckém stadionu se oslabení trénují precizně. Hosté totiž zatím nepustili Bruslaře ani před Bartozelovu klec.

26:01

Ve výhodě zakončoval Jiří Vlach, ale nepřesně. Následně hosté přebrali puk a vyloučen je Patrik Hidveghy (HKR), jenž je potrestán za svůj učebnicový krosček.

25:34

Královéhradečtí dlouho drželi kotouč na mantinelu a nepouštěli domácí do žádného vážnějšího zakončení. Nakonec ale vydoloval puk Daniel Polák a byl faulován.

24:50

Královéhradečtí zblokovali tři střely od modré vlastními těly. Následně také vyhodili puk až ke Kulichovi. K tomu všemu se Pohl vrátil na led – ideální stav pro Východočeské barvy.

23:49

Ale pozor. Filip Jirásek (HKR) před brankou zbořil Jiřího Vlacha a za to stejné co Hrabaň je také vyloučen. Alespoň nebude Pohlovi tak smutno.

23:25

Domácí byli zatlačeni před svou branku a Hradec Králové vařil s pukem stejně zručně jako Zdeněk Pohlreich. Následně ale vypíchl na modré čáře puk David Michálek a dostal se až na pravý kruh, kde se mu zamotal kotouč mezi brusle.

22:49

Stejně jako v první třetině, tak i tady končí první přesilovka domácích brzkým trestem. Tomáš Kynčl vyvážejíc puk ze středního pásma dostal za modrou řádnou ťafku od Patrika Hrabaně (HBR), který je potrestán za nedovolené bránění a navíc si vyslechl pár ostřejších slov od trenéra.

22:41

Avizovaný trest jest tu. Mikuláš Pohl (HKR) inkasuje dvouminutový trest za napadení.

22:18

Domácí hráči operovali s pukem ve středním pásmu a přišel faul. Tomáš Kulich už sprintuje na střídačku, ruka sudího je nahoře.

21:18

Tomáš Kulich nyní dokonce chvíli chytal bez hole. Nenechal se ale zastrašit a střelu z osy kluziště vyrazil a následně jako lev, co týden neviděl nic než vodu, po antilopě skočil po kotouči, doklouzal s ním do rohu pásma a užil si ovace spoluhráčů.

20:59

Na druhé straně si domácí gólman pořádně protáhl nohy, když se musel sklouznout proti pokusu Štěpána Matějčka z levého křídla.

20:10

Na modré čáře nahodil kotouč na branku Lukáš Beran. Matěj Bartozel si zahřívací zákrok ani moc neužil. Stačilo přikleknout pravým betonem k ledu.

20:01

Začala druhá třetina.
Domácí družstvo se díky Davidu Michálkovi dostalo ve čtvrté minutě do vedení, které dokázalo udržet i do první sirény. Moc jednoduché to ale nemělo. Nabušený Hradec Králové měl několik zajímavých šancí a byl často před Tomášem Kulichem, ale prosadit se zatím nedokázal.

Druhé dějství započne psát řádky do historie v 17:20.

20:00

První třetina skončila.

19:31

Domácí jsou v plném počtu. V závěru oslabení dokázali vyhodit puk a přesně s návratem Hendrycha na led vyrazil jedovku od modré do ochranné sítě maskovaný muž BK.

18:32

Hostující celek se snaží kombinovat a docela mu to jde. Chybí mu ale taková lehkost, kterou měl před pár minutami. Pokaždé se totiž zjeví nějaký moment, jedno škobrtnutí, které výsledný produkt zhatí.

17:31

Použiji klasickou hlášku ze slavné Troškovy trilogie (ne, Babovřesky to opravdu nejsou): "Už se perou! Já jsem říkala, že si ty čumáky rozbijou!". Ale popořadě. Domácí zavezli puk do útočného pásma. Hradečtí výborně přistoupili k hráči s kotoučem, došlo k souboji v levém rohu pásma. Jedno šťouchnutí, fik a najednou byli hráči v sobě. Čárový rozhodčí měli co dělat, aby aktivně se rvoucí hráče odtrhli. Tresty rozdány takto: Josef Šimůnek (HKR) dvoječka za hrubost, Pavel Hendrych (HBR) za vražení na hrazení a Vojtěch Veverka (HBR) stejnou měrou jako hradecký bijec Šimůnek. Hosté mají početní převahu pět na čtyři.

16:31

Královéhradečtí opět v plné síle a znovu tam, kde chtějí být. Jejich kouzlení před Tomášem Kulichem ale chybí častější střelba. Domácí gólman tak zatím nemusel zasahovat.

15:34

Dlouho, předlouho se bojovalo o puk v levém rohu pásma. Hlavní rozhodčí ale stále viděl, že puk je hratelný. Asi po čtyřiceti vteřinách se povedlo hostům puk zašlápnout tak, že jej ztratil z dohledu i arbitr číslo jedna, kterýžto pak hru přerušil a nařídil buly.

14:43

"Výborně, výborně!" Přesně takhle chválí trenér Vladimír Kostka své svěřence, kteří vyvezli puk k útočné modré, dokonce vyprášili Kulichovu lapačku a po rychlém rozehrání od domácího gólmana přistoupili k napadání, kterým ještě nějakou tu vteřinku pošetřili.

14:00

Až k vyhození na zakázané uvolnění donutili domácí hráči špílery Mountfieldu. To byla první meta. Při té druhé už musel Kryštof Hroudný (HKR) faulovat. Trestem mu budiž nedovolené bránění.

13:16

Svěřenci sehraného dua Václav Adam – Jaroslav Benc jsou stále nastěhovaní před Matějem Bartozelem. Královéhradecká defenziva ale pracuje výborně a nedává domácím moc šancí ke střelám. Pálil jen David Michálek z pravého kruhu. Hádejte kam? Bartozelovi do betonů.

12:18

Bruslaři přežili nápor Hradce Králové, který však vážnější zakončení nepřinesl a sami se vydali do útočné třetiny. Jejich snažení dokonce přineslo ránu z osy kluziště, kterou ale bleskově vykopl Matěj Bartozel.

11:19

Domácí se dvakrát osvobodili. Při jednom z osvobozujících úniků dokonce zakončoval Vlach z pravého křídla, ale jen do Bartozela. Nyní se opět ale dostal ke slovu Hradec. Martincovu střelu od modré však vykopl Kulich do ochranné sítě.

10:18

Opravdu vynikající kombinace hostujícího týmu. Bohužel pro Mountfield bez patřičného efektu. Domácí totiž svým zatažením a rychlým pohybem nedali hostům moc šancí na střelu. Pálil pouze Štěpán Matějček, kterého ale vychytal vyrážečkou Tomáš Kulich.

09:45

Asi i k něčemu byl. Hned po buly domácí totiž vyhazují kotouč až za Bartozela.

09:34

Bruslaři si vyžádali time-out.

09:34

Hostující tým předvedl nápor a po průjezdu před bránu a zásahu betonem byl zasažen do helmy domácí gólman. Bruslaři pak následně získali kotouč a šli střídat. Bohužel to provedli špatně a jsou potrestáni za příliš noho hráčů na ledě. Trest odpykává Pavel Hendrych (HBR).

09:11

Josef Šimůnek se teď zjevil na levém kruhu v dobré palebné pozici. Nenaložil s ním ale dle svých představ, protože trefil jen klečícího Kulicha. Dost možná nevěděl, jestli dříve střílet, nebo si upravovat rozepnutý nákrčník.

08:32

Jiří Vlach se probil na modrou čáru, kde posunul puk Filipu Hrabaňovi, jehož pokus o střelu od modré ztečoval couvající bek Mountfieldu.

08:00

Hradec je kompletní a cpe se před domácí klec. Kotouč zavezl do pásma právě z trestné se vracející Filip Moník.

07:23

Domácí teď dokonce zahráli na zakázané uvolnění, když Lukáš Beran poslal Michálkovi až moc rychlou přihrávku do jízdy. Hned po buly zasahoval proti střele od modré havlíčkobrodský brankář, který přerušil hru.

06:46

Výborná práce královéhradeckého mužstva. Hostující celek nepouští Bruslaře před Bartozelovu svatyni. Výborný forčeking přináší ovoce v podobě zisku kotoučů a jejich následného odpravování ke Kulichovi.

06:12

Východočeši přerušili domácí kombinaci a vyhazují. Tomáš Kulich tentokrát nemusel rozehrávat, takže přesilovka stále trvá. :-)

05:39

Druhý trest pro Hradec Králové. Filip Moník (HKR) dostává dvě minuty za hákování, kterým zastavil brejk Bruslařů.

05:00

Filip Jirásek se na levém kruhu dostal ke kotouči, který napálil pod horní tyč. Tam se ale zjevilo rameno domácího gólmana. Oba týmy jsou kompletní.

04:31

Parádní akce Štěpána Matějčka! Mountfield měl tlak a domácí gólman musel mít betony stále na stopkách. Nakonec je dokonce i použil poté, co Matějček vykroužil zpoza klece a cpal mu kotouč do protipohybu. Domácí muž s maskou ale beton natáhl a puk vyrazil.

03:29

Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
Jenže vzápětí se hra přenesla na druhou stranu kluziště a domácí družstvo se ujímá vedení! Lukáš Beran si sice neporozuměl zcela ideálně na modré čáře s Jiřím Benákem, ale i tak nakonec domácí hráč získal kotouč, který předložil DAVIDU MICHÁLKOVI, který z levého kruhu vypálil a Matěj Bartozel se jen smutně ohlédl za pukem, který někde kolem jeho výstroje zafičel do klece. Asistence: Jiří Benák a Lukáš Beran.

03:16

Východočeši při hře čtyř proti čtyřem vypálili od modré čáry. Kotouč letěl do zadního horního růžku, ale do jeho trajektorie vložil lapačku Tomáš Kulich.

02:52

Moc dlouho se Bruslaři z výhody neradovali. Po vyhození Mountfieldu chtěl po zadním hrazení rozehrát puk gólman Tomáš Kulich (HBR), ale poslal ho čistě do ochranné sítě. Za zdržování hry tedy vyfasoval trest. Ten odpyká Jiří Vlach.

02:34

Máme tu první trest zápasu. Domácí tlačenka před hostujícím gólmanem přinesla faul. Provinil se Mikuláš Matouš (HKR), který inkasuje trest za podražení.

01:57

Domácí třetí brázda teď celkem tlačila na útočnou pilku. První pokus skončil ofsajdem, při tom druhém musel Bartozel na led proti střele Davida Dondy z pravého kruhu.

00:59

Tempo hry je dosti vysoké. Hradec Králové je častěji v akci před domácí klecí. K dalšímu ohrožení Kulichovy branky to ale nevedlo. Na druhé straně se nedostal do přesnějšího zakončení kličkující Beran.

00:20

Patrik Mašín do toho chtěl vlétnout zostra. Na modré čáře ale narazil na Davida Michálka. Proto zkusil nahodit. Úspěšně. Kotouč sebral jeho spoluhráč na modré a jedovkou rozduněl Kulichovy betony.

00:01

Utkání právě začalo.
Kasa sedí na svém místě, jde se tedy hrát. Před námi je otázka – zvládnou domácí získat druhý skalp Hradce během jednoho týdne?
Začneme o trochu déle. Hapruje totiž ukotvení hradecké branky, kterou nyní rozhodčí za odborné asistence ledařů dávají dohromady.
Úvodní sestavy:

BK Havlíčkův Brod: Kulich (Hanák) – Hrabaň "A", Zdeněk, Kopic, Benák, Polák, Lachman, Jančařík – Michálek "C", Vlach, Beran "A" – Martínek, Holenda, Veverka – Hendrych, Králíček, Donda – Přibyl.
Trenéři: Václav Adam a Jaroslav Benc.

Mountfield HK: Bartozel (D. Dvořák) – Kynčl "A", Hroudný, Martinec, Muška, Pohl, J. Moník, Lelek, Brádler – Hidveghy, Matějček "C", Mašín – Jirásek, Štohanzl, F. Moník – Maršík, Pažourek, J. Dvořák – Hašek, Matouš, Šimůnek.
Trenéři: Vladimír Kostka a Vladimír Martinec.

Rozhodčí: Michal Antonín – Tomáš Měkýš, Martin Šustr.
Minulé vzájemné zápasy:

Hradec Králové – Havlíčkův Brod 3:1
Havlíčkův Brod – Hradec Králové 2:3
Hradec Králové – Havlíčkův Brod 3:4
Hradec Králové je na rozdíl od svého nejbližšího soupeře ve špatném rozpoložení. Z posledních pěti kol dokázal vyhrát jen 4:3 v Liberci, jinak musel skousnout porážky v Jihlavě (3:4p) a doma neuhrál ani jeden bodík proti Mladé Boleslavi (0:4), Kometě Brno (3:5) a Havlíčkovu Brodu (3:4). Ve vyrovnané tabulce patří Východočechům hraniční 4. místo, ale regionální rival z Pardubic na ně ztrácí jediný bod a má navíc zápas k dobru.
Havlíčkův Brod se v současné době veze na vítězné vlně. Po domácím obratu proti Jihlavě, kterou zaslouženě zdolal 2:1 po samostatných nájezdech, prožil během minulého týdne pohádkový víkend. V pátek totiž senzačně vyloupil led právě Hradce Králové (4:3) a o den později doma rozstřílel v důležité bitvě Letňany suverénně 6:1. Z předposledního místa tak mají mladí Bruslaři na Letce k dobru už 9 bodů!
Hezké páteční odpoledne! Srdečně vás vítám ze zimního stadionu v Kotlině, který hostí zápas 24. kola extraligy staršího dorostu BK Havlíčkův Brod – Mountfield HK. Utkání začíná v 16:30.

BK Havlíčkův Brod – Mountfield HK

3:4

po prodl. (1:0, 1:2, 1:1 - 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 4. Michálek (Benák, Beran), 39. Martínek (Holenda, Veverka), 60. Michálek (Beran) – 36. Pažourek (Mašín, J. Moník), 40. Hidveghy (Matějček, Mašín), 57. Hidveghy (Hroudný, Mašín), 62. Jirásek

BK Havlíčkův Brod: Kulich (Hanák) – Hrabaň "A", Zdeněk, Kopic, Benák, Polák, Lachman, Jančařík – Michálek "C", Vlach, Beran "A" – Martínek, Holenda, Veverka – Hendrych, Králíček, Donda – Přibyl.
Trenéři: Václav Adam a Jaroslav Benc.

Mountfield HK: Bartozel (D. Dvořák) – Kynčl "A", Hroudný, Martinec, Muška, Pohl, J. Moník, Lelek, Brádler – Hidveghy, Matějček "C", Mašín – Jirásek, Štohanzl, F. Moník – Maršík, Pažourek, J. Dvořák – Hašek, Matouš, Šimůnek.
Trenéři: Vladimír Kostka a Vladimír Martinec.

Rozhodčí: Michal Antonín – Tomáš Měkýš, Martin Šustr

Průběh zápasu
1. třetina
02:34
02:52
03:29
05:39
09:34
14:00
17:31
Po 1. třetině
2. třetina
22:41
22:49
23:49
26:01
34:21
35:50
38:45
39:10
Po 2. třetině
3. třetina
44:01
44:49
48:34
52:00
56:14
58:37
59:27
Po 3. třetině
Prodloužení
61:29
po prodl.