Menu

Fotbal

Evropská liga

CF OS Belenenses – FC Basilej

0:2

konec (0:1)

05.11.2015, 21:05 • Estádio do Restelo (Lisabon) • 4 • Skupina I • Lukáš Jasoněk

Tipsport: 4.1 3.63 1.92 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

FC Basilej si tímto vítězstvím ve skupině I upevnil vedoucí postavení a na svém kontě má už devět bodů, CF OS Belenenses je se čtyřmi body poslední. (23:07:38)
FC Basilej potvrdil roli favorita a po dvougólovém vítězství si z Lisabonu odváží plný bodový zisk. Švýcarský celek byl jednoznačně aktivnější a disponoval také územní převahou. Svěřenci kouče Fischera otevřeli skóre v závěru úvodního poločasu, kdy Janko proměnil nařízený pokutový kop, a na trefu svého spoluhráče navázal krátce po hodině hry Embolo, jenž náskok svého týmu zdvojnásobil.

90+2

Konec zápasu.

90+1

V samotném závěru utkání ještě vystřelil Leal, jeho pokus ale Vaclík vytáhl nad břevno a po následném rohovém kopu se nic vážného nestalo.

89

Fábio Sturgeon se podél levé postranní snažil prohnat kolem Michaela Langa (FC Basilej), který se mu však postavil do cesty a porazil ho na zem. Hráč hostujícího týmu si ihned poté prohlédl design žluté karty.

88

Z pravé strany vyslal přízemní centr do šestnáctky Leal, míč však zachytil pouze jeden z obránců.

87

Hra se přesunula do středu hřiště, v držení míče jsou fotbalisté celku z lisabonského předměstí.

85

Lze tomu těžko uvěřit, ale gólman Vaclík je i v pětaosmdesáté minutě stále bez práce, do prostoru jeho brány totiž neletěla ještě ani jedna střela.

83

Poslední střídání v týmu CF OS Belenenses: trávník opouští Kuca, na závěrečné minuty přichází Fábio Nunes.

82

Domácí přesto udrželi míč na svých kopačkách a střelu ze střední vzdálenosti vyprodukoval Sturgeon, jenž poslal míč zhruba metr nad břevno.

81

Belenenses dostalo příležitost ohrozit bránu po rohovém kopu Tiaga Silvy, ale defenziva Basileje si nabíhající soupeře pokryla a nedovolila jim zakončit.

80

Do konce řádné hrací doby zbývá závěrečná desetiminutovka, podaří se domácím během této doby vsítit kontaktní gól a duel tak ještě zdramatizovat, nebo si Basilej odveze z Portugalska tři body za pohodlnou výhru?

78

Poté založili ofenzivní výpad hráči portugalského celku, ale pas směřující na Kucu byl příliš prudký. Sledovat tak budeme Vaclíkův odkop.

77

Po zisku míče však hosté podnikli protiútok, jehož výsledkem byl rohový kop. Po centru Zuffiho se nejvýše vyšponoval Janko, jehož hlavičkový pokus však naději na úspěch neměl.

75

U míče jsou fotbalisté lisabonského klubu, kteří kombinují na útočné polovině a aktivně se snaží o vstřelení kontaktní branky, která by duel ještě zdramatizovala.

73

Přibližně na pozici značky pokutového kopu se k odraženému míči dostal Janko, jehož střelu z otočky gólman Belenenses vyrazil.

72

Již po odehrání míče Tiago Caeiro (CF OS Belenenses) v rozporu s pravidly atakoval Akanjiho, za což mu byla udělena žlutá karta.

71

Domácí získali výhodu rozehrávky rohového kopu, Tiago Silva se rozhodl uvést míč do hry krátkou přihrávkou, po které Belenenses balon ztratilo.

69

Hra právě probíhá uprostřed hřiště, míč rotuje převážně kolem středového kruhu, kde se o něj bojuje urputným způsobem.

CF OS Belenenses – FC Basilej

0:2

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 45+1. Janko (pen.), 64. Embolo

Karty:   66. Tiago Silva (BLN), 72. Caeiro (BLN), 89. Lang M. (BLN) – 60. Elneny (BAS)

Držení míče: 42 % : 58 %.
Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 3:2. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:17.

CF OS Belenenses: Ventura – Amorim, Silva, Gonçalo Brandão (C) (28. Tonel), Ferreira – Sturgeon, Tiago Silva, Pinto, Sousa (67. Caeiro), Kuca (83. F. Nunes) – Leal.
Náhradníci: Ribeiro – Tonel, Caeiro, Dias, Gomes, F. Nunes, Geraldes.

FC Basilej: Vaclík – Lang, Suchý (C), Akanji, Safari – Xhaka, Elneny – Embolo, Zuffi, Bjarnason – Janko.
Náhradníci: Vailati – Traoré, Kuzmanović, Boëtius, Al. Ajeti, Callà, Høegh.

Rozhodčí: Bognár – Erős, Buzás (HUN)