Menu

Fotbal

Liga mistrů

Sevilla FC – Manchester City

1:3

konec (1:3)

03.11.2015, 20:45 • 4 • Skupina D • Martin Doležal

Tipsport: 2.53 3.4 2.83 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je pro dnešek vše. Já se s vámi loučím a přeji hezký zbytek večera. (22:38:47)
Je konec! Bohužel druhý poločas nenabídl atraktivní podívanou, jako ten úvodní. Neviděli jsme žádný gól, a tak zápas končí ve prospěch Manchesteru výsledkem 3:1! Tím pádem si Citizens zařídili postup do osmifinále ligy mistrů. Sevilla naopak bude bojovat alespoň o evropskou ligu. Domácí byli ve druhé části hodně aktivní, jenže přes skvělou defenzívu soupeře se nemohli vůbec prosadit, a tak se dalšíhi gólového úspěchu nedočkali.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Kompany se vydal na útočný výlet a ačkoliv se k zakončení nepropracoval, došel si pro faul a Citizens tak zůstanou u balónu.

90+2

Bohužel se závěr zápasu nedá moc konkrétně komentovat. Stále je to o tom samém. Domácí si přihrávají a snaží se dostat míč blíže k brance Harta. Je to ale marný pokus.

90+1

Nastavují se celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby.

89

Poslední střídání na straně Manchesteru. Odstupuje Fernandinho, který je vystřídán Demichelisem.

88

O vítězí je pravděpodobně rozhodnuto. Celé druhé dějství odvádí Citizens výbornou defenzívní činnost a útok Sevilly si na ní může vylámat zuby.

87

Až přílíš aktivní Krychowiak srazil v souboji jeden na jednoho Tourého. Poté si otevřel ústa na rozhodčího, ale měl by si dávat pozor, protože už žlutou má.

86

V závěru zápasu odchází Bony, který se postaral zatím o poslední gól zápasů. Nahradí ho Delph.

85

Od postranní čáry centroval Tremoulinas směrem k bližší tyči. Tam ale nebyl žádný z domácích hráčů a Manchester se ubránil.

84

Sagha zastavil letící míč, jenž směřoval do pokutového území Harta. Po delší době se balón ukázal u branky anglického celku.

83

Nakonec z toho vznikla docela zajímavá příležitost pro Bonyho, který nečekal přihrávku a pálil v těžké pozici. Nakonec byl tento pokus zablokován.

82

A hosté to zvládají po taktické stránce na výbornou. Drží míč ve své moci a kombinují tak, aby o balón nepřišli.

80

Anglický tým má zápas v této chvíli pod kontrolou a dělí ho deset minut hry od postupu do osmifinále nejprestižnější fotbalové soutěže!

79

Následoval tažný centr z levé strany. Vitolo poslal míč ke vzdálenější tyči, nicméně našel jen nohu bránícího Kompanyho.

78

Další šanci měla Sevilla z volného přímého kopu nedaleké vápna Harta. Konopljanka to zkoušel přímou střelu, ale trefil jen zeď.

77

Už už to vypadalo, že Banega dostane míč na naběhnutého Immobileho, avšak Manchester v poslední chvíli přihrávce zamezil.

75

Snažil se to vyvrátit Vitolo, který se dostal do vápna, kde následně našel Krohna-Dehliho, ale druhý zmiňovaný centroval nepřesně.

74

Marný boj momentálně svádí ofenzíva Sevilly s defenzívou Manchesteru City. Tímto stylem si jdou hosté pro důležité tři body.

73

Poprvé mění hráče také hostující tým. Ze hřiště je stažen Sterling a na jeho pozici míří Belgičan De Bruyne.

72

Bony posunul balón na kopačku Fernandinha, který se do balónu razantně opřel. Prudký projektil vytěsnil Rico na tyč, od níž se míč vrátil zpět do hřiště.

71

Stejný hostující hráč následně zneškodnil centr. Následoval roh, který tentokrát rozehrál Krohn-Dehli. Ani on ve standardní situaci své spoluhráče nenašel.

69

Sterling dostal balón přes půlící čáru. Na útočné polovině ale zpomalil a zvolil zpětnou přihrávku na kopačku Fernanda.

68

Domácí už nedostávají soupeře tolik pod tlak. Citizens se vymanili ze sevření a snaží se více dostat do hry.

67

Hezká kombinační souhra Vitola s Krohnem-Dehli ve které druhý zmiňovaný centroval do šestnáctky přímo na hlavu Otamendiho.

66

Fernandiho trefil protihráče před sebou a od toho se kulatý nesmysl odrazil za postranní čárou. Anglický tým bude vhazovat.

65

Sevilla musí zabrat. Tato prohra by znamenala, že Španělé nemohou postoupit do osmifinálové fáze ligy mistrů. Zatím k tomu ale vše schyluje.

64

A nakonec mění Sevilla hráče v poslední výměně. Odchází Llorente a místo něj na hřiště míří Immobile.

63

Touré si sběhl do šestnáctky na lehký dloubák od Navase, ale prosadit se nedokázal. Citizens mají i nadále balón pod kontrolou.

62

Je vidět, že se Manchester City nehodlá pouštět do zběsilých útočných akcí. Snaží se hrozit především z rychlých protiútoků.

61

Konopljanka chtěl centrovat z hranice hřiště, jenže Kompany jeho pas zneškodnil. Následoval roh stejného domácího hráče, avšak opět se defenzíva Manchesteru ubránila.

60

Držení míče: 58% – 42%
Střely celkem: 6 – 18

58

Prohrávajícímu týmu rozhodně nelze upřít snaha. Jsou aktivní, dobře kombinují, ale Seville schází to nejdůležitější. Střelba.

57

Bony se řítil k Ramimu, jenž byl sám na své polovině. Pohotově ale stihl rozehrát ke svému brankaři.

56

Druhé střídání domácích. Odstupuje Coke a zahraje si Mariano.

55

Příliš velké sousto si na svá bedra vzal Banega. Ten zůstal mezi několika protihráči osamocen a po krátkém boji o míč přišel.

54

Ale vše je zase při starém. Španělský tým se snaží dostat narozdíl jediného gólu a snaží se probít přes obrannou tvrz soupeře.

53

Výborný zákrok Rica. Domácí brankař pohotově zasáhl proti střele Navase, který se dostal k míči na hranici šestnáctky.

52

Těch rohových kopů dnes mají domácí opravdu dost. Ani ten další v podání Konopljanky ale nepřinesl kýžený úspěch.

51

Poprvé se Citizens vymanili z mírného náporu, nicméně únik Sterlinga nebyl nebezpečný. Jeho rána ze strany skončila u Rica.

50

Sevilla je na začátku druhého dějství mnohem aktivnějším týmem.

49

Vzápětí šel podél strany do útoku Vitolo. Ten centroval z hranice hřiště, ale svým pasem nenašel žádného ze spoluhráčů.

48

Domácí se propracovali k zakončení, Konkrétně Banega si nabíhal na hlavičku, ve které se do míče jen lehce otřel. Tak či tak jej zastavil ofsajd.

46

Do druhé části již nenastoupí Ibbora. Nahradí ho Krohn-Dehli.

46

Začal druhý poločas.
Parádní představení! Tak by se ve zkratce dal popsat úvodní poločas tohoto střetnutí. Viděli jsme čtyři góly a hned tři z nich skončili v brance domácích. Sevilla ale rozhodně nehraje špatně, dokázala se vrátit za stavu 0:2 brankou Trémoulinase, jenže bývalý útočník Sparty Bony, vrátil dvojbrankové vedení Manchesteru zpět. Uvidíme, s čím týmy přijdou do další části, která začne v 21:47.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+2

První poločas skončil.

45+2

V závěru vytěžili domácí rohový kop. Opět ho rozehrál Konopljanka, ale standardní situace zatím Seville nevychází a Citizens se ubránili.

45

Nastavují se celkem dvě minuty nad rámec poločasu.

44

Přichází první žlutá karta utkaní. Krychowiak nalétl do Tourého a ačkoliv sám u toho upadl, bez trestu se neobejde.

43

Iborra se obtočil kolem vlastní a chtěl střílet. Byl ale v obklíčení soupeřů a kulatý nesmysl napálil do jednoho z nich.

42

V závěru poločasu se hraje stále nahoru-dolů. Ani jeden z týmů nevypadá, že by chtěl zbytek minut strávit jen bráněním.

41

Hosté získali míč ve svůj prospěch a už si to znovu mířili směrem k Ricovi. Bony byl v poslední chvíli zpomalen a následně se Manchester neprosadil.

39

Tremoulinas chtěl z levé strany odcentrovat do šestnáctky. Číhajícího Sagna mu v tom ale zabránil.

38

Další zářez pro domácí. Ale Sevilla se rozhodně nevzdá bez boje. Tlačí se znovu dopředu, jenže Citizens aktivně napadají jejich rozehrávku.

36

36. Wilfried BONY - 1:3

36

Manchester City právě vstřelil branku!
Hosté se ubránili u rohového kopu soupeře a poté zaveleli k protiakce, v níž se gólově prosazují. Navas si sběhl podél levé strany k hranici vápna, kde následně vyprodukoval přízemní pas na kopačku nabíhajícího WILFRIEDA BONYHO, jenž se ranou z první nemýlil.

36

Nakonec ale přeci jen vytěžili Španělé roh. Konopljanka centroval na zadní tyči. Hart na míč dobře viděl, došel si pro něj a ulovil ho do rukavic.

35

A tak to znovu zkoušejí domácí. Drží se těsně před vápnem, nicméně Manchester ve velkém počtu brání a Sevilla se těžce prosazuje.

34

Autor druhé branky Fernandinho si nabíhal na útočnou polovinu, kde poté z dálky napřáhl. Svým pokusem ale branku neohrozil.

33

Po centru Navase se k hlavičce propracoval Otamendi. Ten mířil přímo do míst, kde číhal Rico, který balón zachytil.

32

Už už se Bony natahoval ke střele, když mu v poslední chvíli skočil do nárhy Rami, který balób zblokoval. Bude to první roh pro hosty.

31

Hosté nechtějí polevit. Momentálně drží míč na útočné polovině, ale jsou to tentokrát oni, kdo se jen s obtížemi prosazuje.

29

Toho se opět ujal Konopljanka, který na přidní tyči našel hlavu Ramiho. Druhý zmiňovaný směřoval míč do brány, ale fantastický Hart udržetl balón snad o centimetr před brankovou čárou.

28

Banega vyprodukoval ze středu útočné polovina tažný centr, který mířil do vápna. Hosté jej odvrátili jen za cenu rohového kopu.

27

Manchester City přišel o kulatý nesmysl a musí čelit útočným výpadům soupeře.

26

Rázem je španělský tým opět v zápase a plný stadión buráci, což znamená, že domácí mají velkou podporu v zádech. Uvidíme, jestli se dočkají vyrovnání.

25

25. Benoît TRÉMOULINAS - 1:2

25

Sevilla právě vstřelila branku!
Z protiútoku se domácí prosazují a už je to pouze o gól. Coke si v šestnátce přehodil krásně míč přes Otamendiho, aby následně elegantním dloubáčkem na protější straně vápna našel naběhnutého BENOITU TRÉMOULINASE, který měl již lehkou práci a balón doklepl hlavou do prázdné branky.

24

Jenže Citizens si velmi rychle vzali míč zpět a Bony naběhl do šestnáctky, kde upadl. Rozhodčí ale nechává hru plynout dál.

23

Na druhé straně napálil Konopljanka ruku Navase a Sevilla tak zůstane u kulatého nesmyslu.

22

Po dvaceti minutách se hra trochu zklidnila. Sevilla je ochlup aktivnější, nicméně stále nemůže vyzrát na perfektně bránícího soupeře.

20

Držení míče: 60% – 40%.

19

První rohový kop vytěžil domácí tým. Konopljanka centroval na bližší tyči, ale pas mu nevyšel. Manchester se i pro tentokrát ubránil.

18

Aktivní Vitolo dělá hostům potíže. Byl faulovaný, jenže rozhodčí nechávají hru pokračovat. Zatím je hlavní arbitr hodně benevolentní.

17

Rozhodně ale sledujeme zápas, který dosahuje nejvyšších možných kvalit. Pokud tempo vydrží, dočkáme se rozhodně dalších gólů.

15

15. Šance Llorenteho

15

Už to mohlo být jen o gól! Ibbora hlavou prodloužl ve vápně na kopačku Llorenteho, jenž byl ve skvělé pozici, jenže v šestnáctce trestuhodně netrefil bránu.

14

Vitolo mířil přihrávku na Llorenteho, který mu poté míč vracel. To už ale bylo překombinované a Citizens balón odkopli pryč.

13

Prohrávající tým se snaží o nějakou útočnou kombinaci. Manchester City ale výborně brání střed hrací plochy.

12

Tohle je pro Sevillu hodně velký šok. Španělskému týmu utekl začátek zápasu a teď už to bude hodně těžké. Uvidíme, jak si s tím poradí.

11

11. FERNANDINHO - 0:2

11

Manchester City právě vstřelil branku!
Neuběhly ani tři minuty a domácí už musí lovit podruhé balón z vlastní sítě. FERNANDINHO uloupil balón špatně bránícímu Cokemu. Následně si sběhl do vápna, kde našel Tourého, který vypálil a ačkoliv Rico tuto střelu fantasticky zneškodnil tak na dorážku Fernandinha už neměl nárok.

11

Tremoulinas se vydal do útoku, nicméně se k míči vůbec nedostal. Krychowiak vyprodukoval nepřesnou přihrávku.

10

Citizens jsou logicky na koni a tlačí se před svatyni Rica i nadále. Nutno dodat, že případná výhra posune Manchester do osmifinále.

8

8. Raheem STERLING - 0:1

8

Manchester City právě vstřelil branku!
A rázem je z toho úvodní gól zápasu. RAHEEM STERLING si skvěle naběhl za obranu soupeře, tak, aby to nebyl ofsajd. Přihrávku zužitkoval nejlepším možným způsobem, když ranou po zemi usměrnil míč ke vzdálenější tyči.

7

Hosté zakládají útočnou akci podél pravé strany.

6

O chvíli později vytěžili domácí standardní situaci. K rozehrávce se postavil Konopljanka, který zvolil přihrávku na krátko. Míč se poté dostal k Banegovi, avšak ten trefil jen hráče před sebou.

5

Začátek zápasu působí velmi atraktivně. Oba týmy se tlačí dopředu a už jsme byli svědky několika střeleckých pokusů.

4

Vitolo si obhodil míč přes Otamendiho a už už to vypadalo, že se propracuje ke střele. Nakonec další hostující hráč jeho ránu zblokoval.

3

Vzápětí přišla další střela. Tentokrát na protější straně pálil Bony, ale ani on neuspěl a kopat se bude od brány domácích.

2

Manchester zachyboval v rozehrávce, čehož využil Vitolo. Ten napřáhl z hranice vápna, jenže svatyni Harta vůbec netrefil.

1

Utkání právě začalo.
Ještě jednou hezký večer! Hosté nastoupí ve světle zelené kombinaci. Domácí naopak v bílých dresech.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

Sevilla FC: S. Rico – Coke (C), Rami, Kolodziejczak, Trémoulinas – Iborra, Krychowiak – Vitolo, Banega, Konopljanka – F. Llorente.
Náhradníci: Soria – Escudero, Mariano, Immobile, Krohn-Dehli, N'Zonzi, J. A. Reyes.

Manchester City: Hart – Sagna, Kompany (C), Otamendi, Kolarov – Fernando – Navas, Y. Touré, Fernandinho, Sterling – Bony.
Náhradníci: Caballero – Barker, De Bruyne, Clichy, Demichelis, Delph, Mangala.

Rozhodčí: Moen – Haglund, Andas (Všichni NOR).
Kdo bude chybět?

V důležitém střetnutí budou scházet velké opory! Zranění do hry nepustí Davida Villu a ani Sergie Agüera. To ale není vše, kvůli zdravotním komplikacím do utkání nezasáhne ani Zabaleta, Nasri. Clichy, Delph a Iehanacho
Machester City

je společně s Juventusem největším favoritem skupiny a zatím se drží na druhé příčce, která zajišťuje postup do vyřazovacích částí. Úvodní zápas Manchester sice prohrál, když překvapivě podlehl Staré dámě. Následně svou reputaci ale napravil a porazil oba další soupeře ve skupině.
Sevilla FC

má po třech odehraných duelech v nejprestižnější soutěži tři body při skóre 4:4. Hned úvodní zápas Seville vyšel, když španělský tým porazil outsidera skupiny Monchlegladbach. hladce 3:0. Poté ale Sevilla nestačila jak na Juventus, tak ani právě na Citizens.
Krásný fotbalový večer! Liga mistrů už opět klepe na dveře a v dnešním duelu skupiny D přivítá Sevilla na své půdě hvězdný Manchester City. Zápasem vás provede Martin Doležal.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

Sevilla FC – Manchester City

1:3

konec (1:3)

Zpět na online

Branky: 25. Trémoulinas (Coke) – 8. Sterling (Fernandinho), 11. Fernandinho, 36. Bony (Navas)

Karty:   44. Krychowiak (SEV)

Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 2:11. Střely mimo: 6:6. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 6:0. Fauly: 10:11.

Sevilla FC: S. Rico – Coke (C) (56. Mariano), Rami, Kolodziejczak, Trémoulinas – Iborra (46. Krohn-Dehli), Krychowiak – Vitolo, Banega, Konopljanka – F. Llorente (64. Immobile).
Náhradníci: Soria – Escudero, Mariano, Immobile, Krohn-Dehli, N'Zonzi, J. A. Reyes.

Manchester City: Hart – Sagna, Kompany (C), Otamendi, Kolarov – Fernando – Navas, Y. Touré, Fernandinho (89. Demichelis), Sterling (73. De Bruyne) – Bony (86. Delph).
Náhradníci: Caballero – Barker, De Bruyne, Clichy, Demichelis, Delph, Mangala.

Rozhodčí: Moen – Haglund, Andas (Všichni NOR)