Menu

Hokej

NHL

San Jose Sharks – Los Angeles Kings

1:4

konec (0:2, 1:1, 0:1)

23.10.2015, 04:30 • SAP Center, San Jose • Martin Schwarz (@MartinSmuci)

Tipsport: 2.47 3.6 2.6 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Tři hvězdy utkání

Jeff Carter (LAK) (2 + 2)
Jhonas Enroth (LAK) (40 zásahů)
Tyler Toffoli (LAK) (1 + 0) (07:26:41)
Československá stopa v utkání

Tomáš Hertl (SJS) (0 + 0, 4 střely, čas na ledě 15:27)
Marián Gáborík (LAK) (0 + 0, 1 střela, čas na ledě 14:33)
Střely na branku v zápase

San Jose Sharks: 40

Los Angeles Kings: 28
Je konec utkání, ve kterém sice měli domácí Sharks střelecky navrch, když vypálili na klec Enrotha hned čtyřicetkrát, avšak produktivita San Jose tolik dobrá nebyla. Los Angeles využilo dvou šancí již v první dvacetiminutovce, kdy postupně získalo sebevědomí a nakonec povolilo domácímu rivalovi jediný gól v celé šedesátiminutovce. Navíc Kings využili přesilové hry, což jim pochopitelně hrálo do karet. Druhé vzájemné střetnutí mezi kalifornskými kluby tentokráte pro Kings. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký pátek.

Konec zápasu.

59:12

Brent Burns dnes zlomil už další hokejku a musel odjet na střídačku, to byla ideální možnost pro Kings, jak nahodit puk do pásma soupeře. S výsledkem už se pravděpodobně nic nestane.

58:42

Zadáci San Jose Sharks mají problém správně založit akci a teď se málem dopustili chyby u mantinelu. Když už domácí napálili puk směrem na branku, zastavil jej dnes dobře nachytaný Enroth.

58:07

Rozběhly se poslední dvě minuty třetí třetiny, Sharks mohou do útočného pásma, jelikož jejich soupeř vyhodil na zakázané uvolnění a bude muset před klec Enrotha.

57:17

Obránci Los Angeles hned po získání puku odhazují touš daleko od své klece, aby mohli vystřídat a poslat ne led čerstvé síly. Tahle taktika je očividně účinná.

56:28

Kopitar a Gáborík dnes poněkolikáté nebezpeční kolem klece Jonese, ale teď se za každou cenu do zakončení netlačili, aby ušetřili další vteřiny ze závěru třetí periody.

55:25

Hraje se delší časový úsek bez přerušení, to by na jednu stranu mohlo vyhovovat hostující družině, která se postupně přibližuje zisku vítězství v základní hrací době.

54:53

Puk má na hokejce Nolan, který hned hledal vepředu rozjetého Clifforda. Sharks ale ukazují, že zbytky sil věnují útočnému snažení a hned se zase vracejí zpět do pásma svého soka.

54:08

Enroth v pohodě vyrazil střelu Pavelskiho z mezikruží do rohu, přesto ještě hráči v černých trikotech pokračují v útočném pásmu a snaží se co nejdříve znovu zakončit na klec.

53:35

Už se znovu hraje v plném počtu, ale Žralokům již nezbývá moc času na to, aby něco s výsledkem dokázali udělat, domácí mužstvo začíná hodně tlačit čas.

53:05

Pearsonova střela bez přípravy Martina Jonese nepřekvapila, stejně jako pokus Kopitara od modré čáry. Přesto hosté získali alespoň vhazování v útočném pásmu.

52:34

To teď mohl změnit Brent Burns a jeho odvážný průnik, avšak Enroth na jeho celkem dobrou střelu moc pěkně viděl, takže zaklekl do správného rozpoložení a v pohodě přerušil hru.

51:53

Hru ve čtyřech zatím lépe zvládají Kings, kteří se především snaží držet puk daleko od vlastní klece a zbytečně nechybovat, domácí zatím nemohou do pásma.

51:15

A po téhle akci se bude vylučovat na obou stranách barikády. Ze strany Sharks jde pykat za sekání Joe Thornton (SJS), stejný prohřešek předvedl dle rozhodčího Dustin Brown (LAK).

51:15

Joe Thornton a jeho boj za brankou o kotouč, ale byla tam také spousta dalších hráčů, kteří měli o puk zájem a rozhodčí nakonec přerušuje hru.

50:35

Burns s Dillonem rozehrávají další akci směrem k brance hostů, ale Patrick Marleau poté pouze tečoval puk špatným směrem. Domácí budou muset začít daleko více riskovat.

Jeff CARTER - 1:4

49:37

Los Angeles právě vstřelilo branku!
Tak tohle byla hodně rychle využitá přesilová hra, Los Angeles stačily na další branku v početní výhodě jen tři vteřiny, teď se ale může malinko kárat i gólman Martin Jones, který mírně znejistěl a nechal touš projít až za brankovou čáru. Puk jen těsně proskotačil do sítě a svatyně následně vypadla ze svého postavení, ale touš pronikl do zařízení ještě podle pravidel ledního hokeje. Autorem zásahu JEFF CARTER, který dnes zažívá zápas ve velkém stylu a sbírá jeden kanadský bod za druhým. Bez asistence.

49:33

Doughtyho střela a následně už přichází vyloučení. Rozhodčí pozorně pískl do píšťalky, dnes podruhé odjíždí na trestnou lavici Mike Brown (SJS), odsouzen za nedovolené bránění.

49:15

Nick Shore a Patrick Marleau v souboji o kotouč u mantinelu, celá akce nakonec vyústila v zákrok Jonese, ke kterému se puk dostal i s notnou porci štěstí. Bude se opět vhazovat.

48:28

Braunova pecka z dálky se odrazila od zadního mantinelu na hokejku Vlasica. Zkušený domácí obránce ale z první trefil pouze betony gólmana soupeře, takže ztroskotal ve své šanci.

47:40

Žraloci mírně zaváhali na obranné čáře a málem je to stále problémy, k jejich štěstí se ani Kings nedokázali zavčas zorientovat a založit střeleckou možnost.

47:26

Po Burnsově střele hned po buly má Enroth puk v lapačce, následuje reklamní přestávka, po které pokračujeme vhazováním na stejném místě jako před malým okamžikem.

46:58

Tennyson vyhodnotil, že nejlepší cesta do pásma bude pomocí nahození o mantinel. A také tomu tak bylo, zanedlouho se dostal k dorážce před brankou Tomáš Hertl a opět chyběl českému hráči jen kousíček.

46:09

Marián Gáborík poslal puk na modrou čáru na McNaiba zpoza Jonesovy klece, ale jeho spoluhráč se na modré špatně zorientoval a puk mu sjel z hokejky. Kings tedy o pásmo brzy přišli.

45:42

Stále jsou to hokejisté Žraloků, kdo je aktivnější a herně i možná ve třetí třetině o malinko lepší, ale jestliže domácí nezačnou častěji a přesněji střílet, pravděpodobně jim aktivita stačit nebude.

44:48

Nyní Kings vyhodili a mohou si v klidu oddychnout a dostřídat, zanedlouho ovšem hráči v černých trikotech zpátky před klecí hostů. Střelba San Jose ale dnes není zatím ideální.

44:00

Tomáš Hertl se najednou zjevil před Enrothem a už si dělal pomalu zálusk na zakončování mezi jeho betony. Na poslední chvíli dokázala obrana Kings českého útočníka zastavit.

43:25

Anže Kopitar ještě zůstal ne ledě a málem se mu podařilo tečovat nahození spoluhráče až do branky domácích. Všechny problémy dokázal zavčas vyřešit Martin Jones.

42:46

Kings se pohybují kolem klece Sharks, Kopitar a Brown si vyměnili kotouč, druhý jmenovaný se pomalu chystal zakončovat, ale v rozhodující chvíli mu sjela pryž z hokejky.

42:08

Patrick Marleau a jeho slibná šance, ale neměl nikoho do kombinace, takže se mu hůře procházel přes dvojici bránících hokejistů. Nakonec končí beze střely.

41:37

Martin Jones raději přerušuje hru, aby nemusel řešit další větší problémy. Bude se tak za několik okamžiků vhazovat před jeho zraky.

41:23

Nieto se sám vrhnul kupředu, už se zdálo, že by mohl protihráče oklamat kličkou a zakončit, ale poslední krok směrem k Enrothově kleci mu příliš nevyšel.

41:00

Hra přerušena ve středním pásmu, Kings se zamotali na modré čáře a je jim celkem pochopitelně odpískáno postavení mimo hru.

40:25

Sotva se Kings vrátili do plného počtu, na pravém kruhu se nebezpečně uvolnil Marián Gáborík, který měl dnes už potřetí volnou cestu k brance. Ale také nyní Jonesovu klece pouze přestřelil.

40:08

San Jose na začátku třetí třetiny samozřejmě ještě dohraje poslední vteřiny z přesilové hry, která započala ve druhé periodě. Jde ale jen o chviličku.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku po druhé třetině

San Jose Sharks: 30

Los Angeles Kings: 19
Znovu akční útočná hra z obou stran, také podruhé třetině jsou to Sharks, kdo vede v počtu střel na branku. Ale gólově mají i nyní o dvě branky navrch Los Angeles Kings. V závěru druhé třetiny dokázal alespoň jedinou trefou snížit Joel Ward, od jehož zásahu se domácí mohou ve třetí periodě odrazit. Jak se asi dál dnešní mač vyvine?

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:48

Ještě jedno vhazování v této periodě, uvidíme, jestli se domácí dokážou protlačit až do zakončení.

39:13

Začala poslední minuta druhé třetiny, Patrick Marleau a jeho dobrá střela z první, ale neujmula se. Kings jsou každopádně pod pořádným tlakem a jejich klec je zasypávána střelami.

38:18

Tennysonova pecka se odrazila do prostoru před brankou, z tohoto místa ji Kings dokázali posunout až do střední třetiny hrací plochy.

38:09

Kings čeká zatím nejkritičtější moment zápasu, protože půjdou na několik okamžiků jen do tří hráčů. Brayden McNabb (LAK) vyloučen za krosček a je tu veliká šance pro San Jose Sharks.

37:25

Sharks přišli o puk v útočném pásmu a musejí rozehrávat zpoza vlastní klece. Vlasicovo následné nahození na branku nedokázal nikdo před klecí správně usměrnit.

36:42

Nová šance pro Žraloky, kterým se aktivita vyplácí, protože vybojovali další faul soupeře na svou osobu. Jamie McBain (LAK) dostává dvě minuty za nedovolené bránění a Los Angeles bude mít co dělat.

Joel WARD - 1:3

35:06

San Jose právě vstřelilo branku!
Ale máme tu necelých pět minut před koncem druhé třetiny první branku Sharks a zároveň šanci domácích na to, aby s výsledkem v průběhu zbytku zápasu něco udělali. Poměrně zaskočená obrana i gólman Los Angeles Kings, nečekaně se dostal na pravé straně hostujícího brankoviště k dorážce do sítě JOEL WARD, jenž už nenechal Enrotha, aby v tomto zápase předvedl další pohledný zákrok. Šikula v dresu San Jose Sharks dává druhý gól této sezóny a aréna po delší době zase ožila hlukem. Asistence: Joe Pavelski, Brenden Dillon.

35:01

Oba týmy už kompletní a budeme po konci komerční přestávky opět sledovat hru v pěti proti pěti.

34:56

Začala zkrácená přesilovka domácích, ale ta bude trvat skutečně jen několik vteřin, takže nejspíš nelze očekávat, že by ji Sharks využili.

34:13

Jake Muzzin nahodil puk po mantinelu a doufal, že se ho zmocní někdo z jeho spoluhráčů. To se také stalo, Lewis se okamžitě snažil tlačit do zakončení před Jonese.

33:40

Kings drží puk na hokejkách a očividně nechtějí z obranného pásma nikam spěchat. Když už dostal Lewis puk na hokejku, pouze vystřelil nepřesně z dálky.

32:56

Aktivita se Žalokům v oslabení vyplatila, vykoledovali si totiž faul soupeře a Alec Martinez (LAK) je odeslán na trestnou lavici za podražení. Je tu tedy vyrovnaná hra čtyři na čtyři.

32:50

Sharks se také nyní dostávají do šance v oslabení, Burns uzmul na modré čáře touš pro svůj tým a Tierney zakončoval.

32:29

Po delší ponechané výhodě pro Kings se nakonec přerušuje a rozhodčí signalizuje, že jeden ze Žraloků bude vyloučen za hákování. Konkrétně Tommy Wingels (SJS), jehož tým jde do oslabení.

31:15

Slibná šance pro domácí barvy, ale znovu byl Enroth na svém místě, když proti střele z první v mezikruží dokázal zavčas vytáhnout svůj pravý beton.

30:54

Alec Martinez získal puk pro Kings u mantinelu a už už se hnal do zakončení. Jenže byl zastaven zavčas prvním z bránících hráčů San Jose Sharks.

30:37

Hned vzápětí druhá komerční pauza, po jejím konci samozřejmě budeme pokračovat.

29:42

Brown prověřil Martina Jonese střelou z dálky, gólman domácích ale puk v pohodě vyrazil do rohu.

28:00

V závěru hostující přesilovky se za brankou Jonese strhla menší potyčka, vše by ale mělo podle rozhodčího pokračovat bez vylučování. Počkejme si ale na verdikt po komerční přestávce.

27:10

První zákrok Martina Jonese v oslabení, tahle přesilovka není podle představ Kings, ještě v ní nedokázali pořádně ohrozit zařízení soupeře.

26:38

Do šance se ve vlastním oslabení málem dostal Tommy Wingels, ale nedokázal se propracovat až do zakončení, takže o puk přišel ještě na levém kruhu.

25:53

San Jose Sharks mají další problém, hráli totiž v šesti mužích a jsou potrestáni za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest míří odpykat Mike Brown (SJS).

25:50

Až po dlouhých vteřinách se domácí družina dokázala vyměnit ze sevření před vlastní brankou a vyhazuje do střední třetiny.

25:08

Pearson ještě zůstal na ledové ploše a zakombinoval s Lewisem. Naštěstí pro Sharks se ale ani jeden z dvojice do zakončení nedostal. Teď jsou zase aktivnější hosté.

24:30

Pearson se nebál a šel sám do zakončení, klička stahovačka mu ale na oklamání Jonese nestačila. Kings se ovšem poprvé ve druhé třetiny nacházejí trvaleji v útočném pásmu.

24:13

Sharks se ale snaží nepolevovat a nadále hrají aktivně v pásmu před Enrothem. Nyní hra přerušena za brankou Los Angeles Kings.

Jeff CARTER - 0:3

23:46

Los Angeles právě vstřelilo branku!
Nedáš a dostaneš. Tohle už je pro Sharks hodně kruté. Opět totiž dostávají branku ve chvíli, kdy měli sami veliké šance. Jenže co je to platné, když příležitosti místo nich využívá soupeř, a to opravdu ve velkém stylu. V počtu střel sice vedou domácí muži, ale výsledkově hosté. Přečíslení dva na jednoho hosté dobře vyřešili, zakončoval JEFF CARTER po přihrávce od obránce Doughtyho. Jones se stihl přesunout, ale puk mu pronikl do sítě, je to už o tři branky. Ani pokus trenérů domácích o reklamaci ofsajdu nevyšel. Asistence: Drew Doughty.

22:59

Tomáš Hertl zatáhl puk do útočného pásma a pak se děly věci, Enroth musel řešit hned dvě velké šance útočníků San Jose.. Teď Enroth svůj tým zachránil od první inkasované branky.

22:15

V podobné možnosti také Tierney, ale proti tomu stáli hned dva hráči v bílém trikotu, takže moc daleko neprošel. Puk pak zůstal ve středním pásmu a nikdo jej nedostal zpět do útočné třetiny.

21:36

Ale teď už šance na druhé straně, Tommy Wingels mířil sám proti Enrothovi. Na poslední chvíli byl zastaven jedním z bránících hráčů, který jej čistým bodyčekem odstavil od puku.

21:25

Znovu to byl Brown, kdo dělal nepříjemnost San Jose Sharks před brankou, ale domácí obránci se vedli šikovně a nepustili Browna do zakončení.

21:05

Dustin Brown alespoň lehce nahodil puk na branku a Martin Jones raději přikryl puk, i když nyní klidně nejspíš mohl rozehrávat.

20:46

Ale ani Kings zatím nejsou dostatečně důrazní na to, aby se dostali do nějaké možnosti před Jonesem.

20:05

Sotva se rozehrálo ve středovém kruhu, přestěhovala se hra před hostujícího brankáře. Domácí ale nedokázali další buly před Enrothem vyhrát.

20:01

Začala druhá třetina.
Střely na branku v první třetině:

San Jose Sharks: 18

Los Angeles Kings: 8
Máme za sebou zajímavou první třetinu, která nakonec nabídla dvě branky. Několik šancí Sharks vyústilo v branku Los Angeles, domácí nevyužili své přesilovky a naopak trestali hosté v početní výhodě. To znamená, že Kings vedou na ledě rivala po první třetině 2:0, zbytek v další části.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

Milan LUCIC - 0:2

19:33

Los Angeles právě vstřelilo branku!
Jenže blesk z čistého nebe dnes přichází už podruhé a tohle bude hodně studená sprcha pro San Jose před odchodem od kabiny. Začátek přesilovky vypadal pro Los Angeles hodně špatně, ale pak už se Kings přesunuli do útočného pásma a činili vše pro to, aby zakončili na Jonesovu klec. Nakonec se o druhou branku postaral MILAN LUCIC, který povedeně tečoval střelu spoluhráče. Žraloci tak musí dohánět ztrátu dvou branek, kterou si nejspíše odnesou do kabiny. Asistence: Christian Ehrhoff, Jeff Carter.

19:18

Teď si Enroth dokonce musel připsat zákrok a přerušit hru, takže ani hostující přesilovka zatím není taková, jakou by si ji hráči Králů představovali.

19:06

Zároveň se rozběhla poslední minuta první třetiny, Sharks se zatím v oslabení brání velice dobře a drží touš daleko od vlastní klece.

18:30

První početní výhodu si ještě v první třetině zahrají také hráči Los Angeles, na trestnou lavici totiž bude muset domácí hokejista Tommy Wingels (SJS), jenž hákoval soupeře.

18:23

Hosté už v plném počtu, přesto ještě problémy pro Kings v obranné třetině. Ale bude se podle všeho za několik okamžiků vylučovat na druhé straně.

18:05

Sharks dohrávají zbytek druhé přesilovky v útočné třetině, ale ke střele se ani teď nedostanou. Největším problém této početní výhody byla bezpochyby nízká střelba.

17:36

Vlasic zkušeně rozehrál kotouč ze středního pásma, původně plánoval nahrát Tomáš Hertlovi. Jenže českému útočníkovi pryž odskočila od hokejky a hrají Kings.

17:15

A znovu přerušená hra, tahle kouskovaná přesilovka domácích samozřejmě velice vyhovuje Los Angeles, které alespoň může v klidu vydechnout.

16:42

Pavelski zatím jen kombinuje s Thorntonem v pásmu, ale ke střele ještě nedošlo. Sharks by možná potřebovali malinko větší střelecké aktivity, aby překvapili Enrotha v brance.

16:11

Milan Lucic (LAK) se nyní sice zlobí, ale rozhodčí má jasno o tom, že jej vyloučí za hrubost. Druhá přesilová hra pro San Jose a zároveň šance pro Žraloky na srovnání výsledku.

15:58

Tomáš Hertl obdržel puk a následně ještě oklamal Milana Lucice. Ale napodruhé už na šikovného muže Kings nevyzrál a o kus černé gumy přišel.

15:08

Tierney a jeho dobrá práce u zadního mantinelu, kde se ještě snažil získat touš pro svůj tým a nahrát před branku. Ale už byl na ledě dlouho a potřeboval očividně vystřídat.

14:37

Pearson dobře zapracoval s pukem na hranici útočného pásma a málem se dostal až sám do zakončení na Jonese. Následně ale Kings puk utekl a hned zase velká šance Pavelskiho.

14:20

Největší šanci přesilovky měli domácí paradoxně až na jejím konci, kdy se Nolan vracel na led. Pavelski ovšem ve slibné možnosti trefil jen betony gólmana Enrotha.

13:57

Z přesilové hry domácích zbývá už jen několik vteřin, jejich první početní výhoda pravděpodobně zůstane bez využití, i když šance byly.

13:08

Burnsovi nevyšla klička na modré čáře a málem z toho byly veliké problémy pro jeho tým, jelikož následně ve vlastním oslabení uháněl na Jonese Carter. Domácí gólman vše zvládl.

12:45

Touš mimo hrací plochu, vhazovat by se mělo pravděpodobně ve středním pásmu, kde to mají domácí stále poměrně blízko do útočné třetiny.

12:21

Hned po buly střela Sharks a Enroth musel dá hbitě betony k sobě. Následně hosté vyhazují přes všechny čáry a zajišťují klid pro svého brankáře.

12:15

Bude se poprvé v dnešním utkání vylučovat, i když celá situace nejprve nevypadala na odeslání některého z hráčů na trestnou lavici. Jordan Nolan (LAK) musí pykat trest, jelikož se provinil hrubostí. Přesilovka pro San Jose Sharks.

Tyler TOFFOLI - 0:1

11:37

Los Angeles právě vstřelilo branku!
Jako bych to přivolal. Hosté se po dalším vhazování a šanci mohou radovat z vedoucí branky utkání, i když poměrně nečekané a hlavně dobře technicky provedené. Celá situace vznikla po pravé ruce brankáře Martina Jonese, tam se dobře zorientoval útočník Los Angeles TYLER TOFFOLI. Nespěchal a zbytečně celou akci neurychlil, místo toho udělal kličku do bekhendu a šikovným způsobem zasunul puk k levé tyči ochránce domácí svatyně. Jones už to nemohl stihnout do opačného směru, pak už snadná práce pro Toffoliho. Asistence: Jake Muzzin, Jeff Carter.

11:27

Na druhé straně zase zásah pro Enrotha, kterého rychlým zakončením prověřil Tierney. Ani jeden tým se zatím nebojí střílet, z toho by mohla padnout nějaká branka.

10:55

Dustin Brown nejdříve sám získal pásmo pro svůj tým, ale vůbec se neukvapil a přihrávkou našel výborně najetého Kopitara. Slovinský šikula pak pořádnou střelou jen těsně minul klec.

10:31

Sotva se stačilo rozehrát, už je zase přerušeno, nyní Kings vyhodili až na zakázané uvolnění a hra se tak musí vrátit před jejich zařízení.

10:23

Také další písknutí rozhodčího znační technický přestupek. Máme tu další postavení mimo hru a zároveň komerční přestávku, po které budeme pokračovat.

09:39

Kings si nerozuměli v obranném pásmu, zamotali se a puk odskočil na hokejku domácího obránce. Kdyby nebyl odpískán hraniční ofsajd, málem z toho byla veliká šance Sharks.

09:12

Také Tomáš Hertl se toužil dostat k dnešní první větší šanci, ale na modré čáře mu je odpískán ofsajd, někdo ze spoluhráčů mu přejel dříve do pásma.

08:38

Tierney musel spěchat po ztraceném kotouči v útočné třetině zpátky, jelikož Marián Gáborík uháněl po levé straně na branku. Pecka slovenského útočníka letěla velký kus na horní tyčku.

07:55

Kdy už Sharks nevěděli, jako přejít do útočného pásma a zároveň vystřídat, alespoň nahodili puk o zadní mantinel. To se ukázalo jako v tu chvíli nejlepší řešení.

07:20

Mnohem slibnější příležitost Joe Pavelskiho, který se dostal k nahozenému a odraženému puku před brankou. Za Enrotha jej ale dostrkat nedokázal, brankář Kings měl i drobet štěstí.

07:16

Hostující gólman drží pryž ve své výstroji, když ji vypálil Ward z první z mezikruží před brankou. Pálil ale v pádu, takže měl situaci těžkou.

06:50

Buly ve středním pásmu tentokráte pro hostující Kings, ti se teď ale připravili o puk ve středním pásmu, což málem zapříčinilo trable pro Enrotha.

06:44

Uvidíme první komerční přestávku, vhazovat by se mělo ve středním pásmu poté, co byl kotouč vystřelený mimo hrací plochu.

06:10

Jeff Carter se vrhnul sám do útočného pásma proti čtyřem bránícím Žralokům. Pochopitelně nemohl moc dlouho vzdorovat, tak se snažil alespoň udržet touše na holi co nejdéle.

05:35

Také Los Angeles si dává dobrý pozor na vlastní modré čáře, aby zbytečně nezkazilo rozehrávku. Už muži v bílém puk rozeslali, jenže útočníci vepředu neměli dostatečnou rychlost.

04:52

Domácí parta se opět zmocnila touše v útoku, ale zatím má problém si pohlídat puk na hokejkách, dostat se do střeleckého zakončení či případně alespoň zakombinovat, na tom musí Sharks zapracovat.

04:11

Nyní již hra přerušena za domácí svatyní, vhazovat kotouč bude čárový rozhodčí po levé ruce ochránce klece San Jose Sharks.

04:05

Hraje se delší dobu bez přerušení, to také odpovídá přehazování kotouče ze strany na stranu a nepřesnostem na začátku základní hrací doby.

03:26

Patrick Marleau začal své střídání velmi aktivně, hned se ujal puku a letěl do souboje k mantinelu. Když ale hosté otočili hru směrem na Jonesovu klec, musel se vracet zpět.

02:48

Enroth vyjel za branku rozehrát puk, aby pomohl spoluhráčům v obranné třetině. Ale málem z toho byly spíše trable pro Los Angeles Kings.

02:25

Na druhé straně šance po kombinace Kopitara a Gáboríka. První jmenovaný našel slovenského hokejistu volného na levém kruhu, naštěstí pro domácí Žraloky z první minul kotouč.

01:45

Teď už ale Braunova rána od modré a nutno dodat, že to byla pořádná pecka. Akorát jí chyběla přesnost, který by dopravila touš do sítě.

01:09

Domácí družina zvládla také buly v útočné třetině, jeden z obránců Sharks na modré čáře se ale do zakončení nedostal, jelikož mu puk sklouzl z hole.

00:50

Joe Pavelski se snažil zaparkovat před brankou Enrotha a vzápětí měl možnost tečovat z dálky nahozený kotouč. Ale nakonec poměrně snadný zákrok pro hostujícího gólmana.

00:12

Na prvním vhazování tohoto utkání si vedli lépe hokejisté San Jose, kteří sice nejdříve zavezli puk do vlastního pásma, ale pak už se vrhli do útoku.

00:01

Utkání právě začalo.
Ještě proběhne čestné buly a budeme moci začít, publikum je dle ohlasu na zápas natěšené, není se vůbec čemu divit.
Ještě jednou vítejte u dnešního zajímavého střetnutí NHL. Zápas dvou rivalů z Kalifornie začne už za několik okamžiků.
Úvodní sestavy:

San Jose Sharks: Jones (Stalock) – Braun, Vlasic, Burns, Dillon, Tennyson, Mueller – Pavelski, Thornton, Nieto – Ward, Hertl, Marleau – Wingels, Tierney, Goodrow – Brown, Haley, Lerg

Los Angeles Kings: Enroth (Quick) – Doughty, McNabb, Martinez, Muzzin, Ehrhoff, Forbort – Brown, Kopitar, Gáborík – Toffoli, Carter, Lucic – Lewis, Shore, Pearson – Nolan, Andreoff, Clifford.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Vítejte u dnešního utkání National Hockey League, ve kterém se utkají dva celky Západní konference, konkrétně Pacifické divize. Velcí rivalové San Jose Sharks a Los Angeles Kings svedou vzájemnou řež v rámci aktuální sezóny již podruhé.
Československá stopa v utkání

Tomáš Hertl (SJS) (2 + 1)
Marián Gáborík (LAK) (1 + 0)
Předchozí vzájemné utkání

Na minulé vzájemné střetnutí si obě strany bezpochyby moc dobře pamatují. Kalifornští rivalové na sebe narazili hned v prvním utkání letošní základní části, když se hrálo ve Staples Center. San Jose Sharks porazili Los Angeles jasně 5:1. Dnešní duel tedy bude jakousi odvetou.
SAN JOSE SHARKS

Výborný rozjezd, takový úvod si fanoušci San Jose Sharks určitě přáli. Jejich oblíbenci, s fantasticky zasahujícím Martinem Jonesem v brance, vyhráli všechna čtyři první utkání dlouhodobé sezóny. O to pozitivnější informace pro Žraloky, že se třikrát jednalo o venkovní duel. Předchozí dva zápasy už tolik radostné pro muže v tyrkysovém nebyly. V přestřelce s New York Islanders San Jose padlo 3:6, jen o několik kilometrů dál v Madison Square Garden nedalo New York Rangers ani gól a prohrálo 0:4. Teď se ovšem svěřenci trenéra DeBoera vracejí dobu a čeká je posloupnost tří domácích utkání. První zápas proti Kings si Sharks znamenitě užili, dnes se mohou výkon z úvodního setkání sezóny pokusit napodobit.
LOS ANGELES KINGS

Jestliže někdo prožil nedobrý start do nové sezóny National Hockey League, pak jsou to právě třeba Los Angeles Kings. Černobílí nezvládli všechny tři úvodní zápasy, navíc na domácím ledě, ve kterých padli třeba i s dnešním vyzyvatelem a rivalem ze San Jose. Minulá dvě střetnutí již Králům vyšla daleko lépe. Nejdříve Kings porazili Minnesota Wild v nastavených pěti minutách prodloužení, aby o zápas později srazili 2:1 také Colorado Avalanche. To už však bylo v základní hrací době. Nutno podotknout, že Los Angeles Kings všech pět dosavadních odehraných mačů velebili před svými fanoušky, dnes se Kings vůbec poprvé v ročníku 2015/2016 chystají na půdu soupeře. Jak se jim asi povede? Králové postávají na čtvrté nejhorší příčce Západní konference, ale to se může klidně brzy změnit.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.

San Jose Sharks – Los Angeles Kings

1:4

konec (0:2, 1:1, 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 36. Ward (Pavelski, Dillon) – 12. Toffoli (Muzzin, Carter), 20. Lucic (Ehrhoff, Carter), 24. Carter (Doughty), 50. Carter

San Jose Sharks: Jones (Stalock) – Braun, Vlasic, Burns, Dillon, Tennyson, Mueller – Pavelski, Thornton, Nieto – Ward, Hertl, Marleau – Wingels, Tierney, Goodrow – Brown, Haley, Lerg

Los Angeles Kings: Enroth (Quick) – Doughty, McNabb, Martinez, Muzzin, Ehrhoff, McBain – Brown, Kopitar, Gáborík – Toffoli, Carter, Lucic – Lewis, Shore, Pearson – Nolan, Andreoff, Clifford

Rozhodčí: L'Ecuyer, O'Halloran – Gibbs, Henderson

Diváci: 16 797

Průběh zápasu
1. třetina
11:37
12:15
16:11
18:30
19:33
Po 1. třetině
2. třetina
23:46
25:53
32:29
32:56
35:06
36:42
38:09
Po 2. třetině
3. třetina
49:33
49:37
51:15
Konec