Menu

Fotbal

Evropská liga

FC Basilej – KKS Lech Poznaň

2:0

konec (0:0)

01.10.2015, 19:00 • St. Jakob-Park, Basilej (kapacita: 38.512) • 2 • Skupina I • Lukáš Podleśny (@LukasPodlesny)

Tipsport: 1.45 4.5 7.9 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to k tomuto utkání vše, ale již za pár minut se na Vás budu těšit u střetnutí mezi Legiou Varšava a Neapolí. Prozatím nashledanou. (20:53:20)
Hodně nudné utkání je u konce! Zápas obrovsky ovlivnila červená karta pro hostujícího Linettyho, který putoval předčasně do sprch ve 49. minutě. Toho dokázal již o šest minut později využít Birkir Bjarnason, který otevřel skóre a prakticky rozhodl o vítězství Basileje. Pojistku pak v poslední minutě řádné hrací doby přidal Embolo, ale domácí trenér určitě nemůže být spokojen s předvedeným výkonem který fanoušky několikrát donutil k pískotu.

90+2

Konec zápasu.

90+1

Dariusz Formella sice dokázal rozvlnit síť za Vaclíkovými zády, ale jeho gól padl z jasného ofsajdu, který rozhodčí dobře viděl a také odpískal.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje dvě minuty.

90

90. Breel EMBOLO - 2:0

90

Basilej právě vstřelila branku!
Jenže domácí nemusí hrát vůbec na krásu. Hodně rozvážnou kombinací se Basilej dostala k centru do pokutového území, která zpracoval Janko a jeho přistrčení zužitkoval BREEL EMBOLO, který bez problémů propálil Gostomského. Je rozhodnuto!

89

Již potřetí se na trávník snáší pískot fanoušků. Nutno říci, že hra není vůbec pohledná a hodna švýcarského či polského mistra.

88

V posledních minutách jsou sice hosté aktivnějším celkem, který se snaží útočit, ale v deseti to jde přeci jenom hůře a pozorná obrana Basileje si hlídá situaci.

87

Hosté se nyní na více než minutu nastěhovali na útočnou polovinu a k zakončení se po několika centrech dostal Arajuuri. Jeho hlavička však byla slabá a skončila v náruči Vaclíka.

86

Hodně nepřesná Elnenyho rána z pětadvaceti metrů končí přibližně pět metrů vedle Gostomského brány.

85

Znovu je slyšet pískot. Domácím fandům se vůbec nelíbí to, že jejich miláčci hrají až s vlastním brankářem. Záběr do hlediště dokonce odhalil spící fanynku.

84

Nakonec se ale Lech přeci jenom podíval do blízkosti pokutového území, a to když Formella výborně centroval z levé strany. Na Formellovu přihrávku si však nikdo z polského celku nenaběhl.

83

Elneny špatně zpracoval míč na útočné polovině a Basilej mičudu pochopitelně ztrácí. Hosté se však neodhodlali k rychlému útoku.

81

Po rohovém kopu pálil Bjarnason, ale jeho rána ohrozila možná tak fanoušky v 15 řadě St. Jakob Parku.

80

Předchozí akce byla také to poslední, co nám dnes ukázal Davide Callá. Jeho místo v 80. minutě zaujme Shkelzen Gashi.

80

Tetteh v nebezpečném prostoru přišel o míč a domácí mohli zahrozit, když šli čtyři na dva obránce Lechu. Celou velkou šanci však pokazil Callá, který nedokázal zakončit a míč mu byl ukopnut na roh.

78

Lovrencsicsův centr od rohového praporku odvrátil na bližší tyči jeden z domácích. Hra Basileje mi přijde až příliš pohodlná a to by se domácím mohlo vymstít.

78

Aktivní Hämäläinen se snažil po levé straně prosmýknout do pokutového území, ale zde zakročil Marek Suchý, který míč poslal za brankovou čáru.

FC Basilej – KKS Lech Poznaň

2:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 55. Bjarnason (Samuel), 90. Embolo (Janko)

Karty:   41. Samuel (BAS) – 21. Linetty (LPO)   49. Linetty (LPO)

Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 7:0. Střely mimo: 4:2. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 2:8.

FC Basilej: Vaclík – Xhaka, Suchý (C), Samuel, Lang – Zuffi, Elneny, Bjarnason, Callà (80. Gashi) – Embolo, Janko.
Náhradníci: Vailati – P. Degen, Akanji, Kuzmanović, Gashi, Kakitani, Al. Ajeti.

KKS Lech Poznaň: Gostomski – Ceesay, Arajuuri, Kamiňski (C), Kádár – Tetteh, Linetty – Formella, Kownacki (46. Hämäläinen), Jevtić (54. Trałka (C)) – Gajos (69. Lovrencsics).
Náhradníci: Burić – Kędziora, Dudka, Trałka (C), Hämäläinen, Lovrencsics, Robak.

Rozhodčí: Ognjen Valjić – Haris Baković, Davor Beljo (BIH)