Menu

Hokej

KHL

Jokerit Helsinky – CSKA Moskva

3:0

konec (0:0, 2:0, 1:0)

29.08.2015, 15:00 • Martin Schwarz (@MartinSmuci)

Tipsport: 2.66 4.1 2.25 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Střely na branku v zápase

Jokerit Helsinky: 21

CSKA Moskva: 36 (17:26:09)
Poslední siréna zní arénou v Helsinkách a to znamená konec atraktivního zápasu o čelo Západní konference KHL. Od Jokeritu výborná práce, zejména pak třeba pochválit brankáře Karlssona, který i díky svým spoluhráčům uhájil čisté konto. Finský klub tedy potvrzuje parádní start do soutěže a vítězí potřetí za sebou, Jokerit by se po dnešku měl vyhoupnout do čela konferenčního pořadí. Ode mě je to pro dnešek vše, přejí pěkný zbytek dne.

Konec zápasu.

59:54

Poslední vteřinky do konce zápasu, ale znovu rozepře proti pravidlům hry. Vyloučen je zaslouženě za podražení Alexander Radulov.

59:25

Zakázané uvolnění Jokeritu Helsinky, minimálně ještě jedno vhazování proběhne před domácím zařízením.

59:01

Domácí obránce nahozením ze středního pásma odkrytou branku netrefil, dal tak Moskvě šanci se dostat ještě na malou chvíli před Karlssona.

58:22

Branka hostujícího týmu je prázdná a Moskva tedy ještě zkouší riskovat, přestože prohrává dohromady o tři branky.

58:06

Oddechový čas pro tým CSKA Moskva.

58:06

Ve stejném čase ale ještě posláni na trestnou lavici hříšníci. Bude se dohrávat ve vyrovnaném počtu hráčů na ledové ploše, vyloučeni Gennady Stoljarov a Jesse Joensuu.

58:06

Začínají poslední dvě minuty třetiny, a pokud se nestane něco hodně zajímavého, tak i zápasu. Jokerit má situaci pod kontrolou a brankář Karlsson zařizuje vhazování po své levé ruce.

57:28

Ljubimov se rozhodl procestovat až za modrou útočnou čáru, měl před sebou ale velikou výzvu v podobě dvou obránců soupeře. A tu nedokázal překonat.

56:34

Panina našel Bondarev rozjetého, jenže také obránce Lajunen na svém místě a ani teď se nedostanou hosté do takové šance, která by o kousek posunula výsledek na kostce.

55:48

Obránci Moskvy se společně s útočníky až příliš zbytečně stahují před branku a působí hodně odevzdaně. Málem toho teď využil průnikem kolem branky Olimb, ale nevystřelil.

55:22

Po malé chvíli následuje další vhazování, Jokerit činí vše proto, aby se útočného pásma vůbec nemusel vzdát. Drží se daleko od Karlssona a chce mu zajistit čisté konto.

55:13

Až nyní drží brankář hostující družiny puk ve své lapačce, aby alespoň na moment mohl on a jeho spoluhráči vydechnout.

54:40

Výborná akce Larsena, jenž se protáhl s pukem do mezikruží, tak nabral puk na bekhendovou stranu hokejky a vypustil střelu. Ta ale zamířila hodně nad úroveň horní tyčky branky.

53:53

Na modré čáře připraven z první vypálit Korpikari, jenže jeho puk skončil pouze na betonech Viktora Fastha, za chvíli bude Moskva zase kompletní.

53:08

Ani jedna rána v podání Helsinek v této přesilovce ještě, ale to domácí mužstvo ani jeho fanoušky vůbec mrzet nemusí. Publikum si vychutnává zápas a tvoří báječnou atmosféru.

52:30

Jokerit se teď tolik netlačí do střelby, ale snaží se především udržet puk v pásmu soupeře, až poté je na řadě hledání skulinek k ráně.

51:57

Naděje CSKA začínají pohasínat. Faul v nesprávnou chvíli a další dvě minuty přesilové hry pro Jokerit Helsinky. Alexander Radulov je potrestán za příliš okaté podražení, jež nemohl přehlédnout nikdo v hale.

51:28

Zajcev a Kiselevič vyjeli z obranného pásma na pomoc útočníkům, kterým následně předali puk. Ale ke střele opět nedošlo, Jokerit zůstává v klidu.

50:35

Skoro se chvílemi zdá, že hokejistům ruského týmu docházejí postupně síly a už nemají tolik důrazu potřebného pro kvalitní osobní souboje. To se samozřejmě odráží i na vážnosti jejich šancí.

50:02

Jokerit Helsinky v plném počtu a šance CSKA na dorovnání výsledku jsou tak zase o něco nižší. Pískot rozhodčího teď značí ocitnutí se Wirtanena v postavení mimo hru.

49:33

Neprůstřelnost domácího mága v brance Karlssona trvá i ve chvíli, kdy měl polovinu odkryté branky, kterou ale Moskva nedokázala trefit. Následuje nové vhazování.

49:05

Teď hosté svírají hokejisty v modrém před jejich brankou a vytvářejí optický tlak. Jenže chybí střely, a když už nějaká přijde, míří pořádně vedle zařízení.

48:20

Jokerit ovšem podruhé za sebou během krátké chvíle vyhazuje a snižuje pravděpodobnost Moskvy na snížení aktuálního stavu. Domácí se hodně soustředí na obranu.

47:43

Šance pro Moskvu, jak ještě něco s výsledkem zápasu udělat. Oskari Korpikari dnes dostává trest a nabízí tak ruskému soupeři početní výhodu.

47:36

Důraz a důslednost na každého jedince soupeře, přesně tak dnes hrají domácí a to se jim vyplácí.

46:52

Ožiganov chyboval ve střední třetině a tak musel nuceně předat puku protihráči. Jenže ani Huhtala neměl nikoho do kombinace a oba kádry střídají.

46:10

Pískot haly s každým přechodem CSKA do pásma domácích se stupňuje, hostujícímu celku pochopitelně ubíhá čas k tomu, aby ještě něco provedl s výsledkem. Teď se ale mužstvo v bílém přestrojení drží na puku.

46:04

Už to mohlo být o čtyři branky v kladném slova smyslu pro Jokerit Helsinky, ale Viktor Fasth dokázak zkrotit poskakující kotouč na brankovišti.

45:52

Puk odražen od někoho z hokejistů mimo hrací plochu, vhazovat by se podle všeho mělo ve středním pásmu.

45:21

Aaaltonen se dostal skoro sám z levé strany až ke střele, ale na poslední chvíli se mu do rány postavil Zajcev, takže nemohl pokračovat do šance, teď už hraje soupeř.

44:53

Zase diskuze u domácí střídačky a rozhodčí dává najevo, že hráči budou muset začít chladit hlavy, pokud nechtějí dostávat další a další tresty.

44:42

Jokerit sice zvládl vhazování poblíž Fasthovy klece i teď, ale nedokázal se vůbec protlačit až k zakončení. Moskva však dokonce vůbec nerozehrála.

44:20

Hru přerušuje svým zákrokem brankář Viktor Fast, ten bude určitě dávat po předchozích zkušenostech daleko větší pozor na puky kolem jeho branky.

43:58

První dnešní strkanice, která skončí vyloučením, rozhodčím už musela dojít trpělivost s přehnaným důrazem v okolí Karlssonova brankoviště. Konkrétně za katr míří domácí Daine Todd a hostující Maxim Mamin. Oba za hrubost.

43:24

Puk ve Fasthově lapačce, ten se svým dalším zákrokem snaží dodat sílu zpátky na hokejky hostujícího týmu, ale bude to hodně těžké.

Jere SALLINEN - 3:0

42:01

Jokerit právě vstřelil branku!
Moskva ztratila přehled o hře, jakoby úplně polevila a zanedbala vracení se do obrany, tuhle chybu svým svěřencům trenér CSKA jenom tak neodpustí. Jokerit sice unikal v poměru dva na dva, ale postupně soky přebruslil a JERE SALLINEN po přijmutí ukázkové přihrávky vymetl pavučinky v brance Viktora Fastha. Aréna opět jásá a Helsinky mají teď už solidní náskok o tři branky. Asistence: Pekka Jormakka, Petteri Wirtanen.

41:29

Zákrok Karlssona po lehkém nahození Stoljarova z prostoru mezi kruhy. Pokud bude domácí ochránec nadále chytat v takové pohodě, klidně dnes může uhájit čisté konto.

40:47

Jeden z domácích útočníků se ocitl úplně osamocený na pravém kruhu, kde na něj obránci CSKA zapomněli. Střelou zápěstím ale minul vzdálenější tyčku.

40:12

Třetí třetina nezačíná ani z jedné strany tolik aktivně jako předchozí část, ale dá se očekávat, že se rozjezdu pořádného hokeje znovu dočkáme.

40:01

Začala třetí třetina.
Střely na branku po dvou třetinách:

Jokerit Helsinky: 13

CSKA Moskva: 23
Ve druhé třetině už jsme konečně branky viděli. Oba góly padly do sítě hostujícího brankáře Viktora Fastha, ten nejdříve inkasoval v oslabení svého celku, aby následně kapituloval i při hře pět na pět. Jokerit má před poslední dvacetiminutovkou dobrý náskok, CSKA Moskva naopak čeká složitý úkol.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:21

Už běží poslední minuta druhé třetiny, začínají ji s pukem na hokejkách a v útočné části hřiště hosté. Ale Andronov pod tlakem nestihl vypálit, takže puk přebírá soupeř a Jokerit hned střídá.

38:26

Moskva navazuje na předchozí aktivní hru v průběhu celé druhé třetiny a ještě v posledních dvou minutách této periody zkouší něco udělat s výsledkem. Stoljarov netrefil z pravé stranky branku.

38:05

Hostující parta v plném počtu a navíc Jokeritu odpískáno zakázané uvolnění. Muži v modrém převleku tedy bez využití této početní výhody a vracejí se až před Karlssona.

37:26

Helsinky sice rozevřely přesilovkový deštník a pomalu se chystaly na střelu. Avšak aktivita obránce Děnisova dokázala opět Moskvu osvobodit.

36:52

Jokerit ale tráví zatím většinu přesilovky daleko od branky soka. CSKA dokonce dostalo kus černé gumy až ke Karlssonovi, kde ušetřilo drahocenné vteřiny.

36:03

Domácí útočník se zpoza branky zkusil natlačit co nejblíže pravé tyči a zasunout puk za Fastha, ale gólman Moskvy nechal správně přiložený puk na nejdůležitějším místě v daný moment.

35:45

Další přesilovková možnost pro Jokerit, hokejista CSKA Moskva vyloučen rozhodčm nekompromisně za hákování. Alexej Bondarev bude muset doufat, že jeho spoluhráči neinkasují.

35:10

Vhazování po levé ruce brankáře Viktora Fastha zvládli znovu lépe domácí. Nahození obránce Lajunena od modré čáry se jen otřelo o výstroj Fastha, pak už hráli Moskevští.

34:20

Fantastická práce domácího brankáře! Karlsson dnes očividně má svůj den. Nejdříve zlikvidoval jednu střelu vyrážečkou, aby jen o mžik později vytasil proti puku také beton. Teď drží svůj tým jasně nad vodou.

33:46

Dvě veliké šance na obou stranách! Nejdříve domácí útočník skoro v samostatném úniku trefil jen Fasthovy betony, na druhé straně hrací plochy musel problémy řešit Karlsson. Ale skóre zůstává stále 2:0 pro domácí Jokerit.

33:01

Larsen si povodil puk na hokejce za brankou a taktéž nastřelil kotočou dopředu na útočníky. Jokerit už získal útočné pásma a snaží se vymyslet nějakou lepší střelu.

32:27

Nahození obránce Panina o zadní mantinel, podle očekávání se k němu ale jako první dostali Finové. Ti hned poslali na pravém křídle do akce připraveného Regina.

32:00

Hra se snad poprvé od startu druhé periody trošku uklidnila a oba týmy vyčkávají na chybu soupeře. Více snažit se ale pochopitelně musí hokejisté z Ruska.

31:07

Rušno kolem domácího zařízení, nakonec dorážka Makarova, jež neproskotačila do sítě. Karlsson zachytil puk a raději zařídil další vhazování před jeho zraky.

30:28

Až nyní domácí vyhazují kotouč přes všechny čáry, zakázané uvolnění se ale pískat nebude. Jokerit zatím stačil dostřídat celou pětici.

29:50

Jokerit Helsinky opět kompletní, na začátku prostřední třetiny zápasu každopádně ztratil spoustu sil oslabením. Také je to znát, CSKA hraje i při hře pěti proti pěti v útočné třetině.

29:30

CSKA od začátku této přesilové hry prakticky neopustilo útočné pásmo a o to větší práce narůstá pro domácí beky. Ale důležutým klíčem je také brankář Karlsson, jenž teď lapil pokus skrytý za těly hráčů.

28:35

Dobře se z levého kruhu dokázal vytočit Muršak, který pak následně nechal puk prosvištět kolem pravé tyče Karlssonova zařízení. To už Helsinky konečně vyhazují.

28:02

Radulov na pravé straně očekával přihrávku od obránce, ale nakonec mu hůl přeskočila a Jokerit mohl puk vyhodit. Kotouč se ovšem zastavil ještě před modrou čarou.

27:43

Jenže trestná lavici nebude dlouho neohřátá. Sotva se Jokerit dostal do pěti mužů, znovu začne další oslabení. Oskari Korpikari dostává trest za hákování.

27:10

Domácí jsou kompletní a první oslabení ve druhé třetině zvládli celkem obstojně. Teď už Jokerit opět může začít myslet na hru do útoku a ohrožení Fastha.

26:31

Další zákrok betonem pro Karlssona, jehož prověřil Muršak z levého kruhu. Jenže ve stejném mometně rozhodčí píská postavení útočícího hráče v brankovišti.

26:07

Zatím jedna střela Moskvy na branku v této početní výhodě, další dvě orazítkovaly pouze mantinel za svatyní Karlsoona, ten se teď činí.

25:13

Šance pro CSKA Moskva jak se vrátit zpátky do zápasu. Vyloučený je totiž na dvě minuty domácí Ohtamaa, jenž se teď bude strachovat za katrem.

Mathis OLIMB - 2:0

24:54

Jokerit právě vstřelil branku!
CSKA Moskva očividně zaskočeno děním před jeho brankou. Zuby nehty a možná i očima teď domácí protlačili puk za bankovou čáru, když na brankovišti ležela celá kupička hráčů. Ale šikovný hokejista Jokeritu MATHIS OLIMB našel skulinku mezi všemi těly, včetně výstroje brankáře Fastha. A rázem vede finský klub o dva góly, ruští hokejisté mají co dohánět. Asistence: Juhamatti Aaltonen.

Pekka JORMAKKA - 1:0

23:51

Jokerit právě vstřelil branku!
Tak jsme se přeci jen dočkali první branky v dnešním utkání! Helsinky skórují v početní výhodě a hala hlasitě jásá, protože už se zdálo, že domácí nevyprodukují pořádnou ránu na branku. Autorem dnešního prvního gólu PEKKA JORMAKKA, který překvapil brankáře Viktora Fastha, když mu kus černé gumy propasoval někde do výstroje. Helsinky teď mají o kousek větší motivaci, navíc šlo o gól v přesilovce. Asistence: Peter Regin, Tommi Huhtala.

23:03

Začíná se přiostřovat na ledě. Jeden z domácích hokejistů se natlačil do brankoviště Fastha a tomu se to vůbec nelíbilo. Rozhodčí ale další tresty rozdělovat zatím nebude.

22:58

Jokerit dokázal puk udržet v útočné třetině, zatím ale jen jeho hokejisté posílají touš po mantinelu a čekají na lepší střeleckou příležitost.

22:32

Vyloučení na straně CSKA Moskva. Vyhozený puk přes hrazení bez dotyku je na jasné dvě minuty a Bogdan Kiselevič už zahřívá místo na trestné lavici, početní výhoda pro Jokerit.

22:15

Když už se hokejisté v modrých trikotech konečně mohli trvalej usadit v útočném pásmu, dostali se do postavení mimo hru. Sallinen ještě něco pokřikoval na Makarova, který dojel až k domácí střídačce.

21:57

Na tahu končně také Jokerit Helsinky. Ale unikající útočník nahodil na Fastha kus černé gumy jenom z veliké dálky, takže tohle nemohly být trable pro CSKA Moskva.

21:25

Už mohly oba celky vystřídat a ruský mančaft rozehrává za vlastní brankou, odkud bek Zajcev hledal někoho v bílém ve středním pásmu.

20:45

Nadále CSKA před Karlssonem, který si dával pozor na mířícího Radulova. Ale známý ruský hokejista nakonec zkazil šanci o střelu zápěstím.

20:13

Sotva se stihla rozběhnout časomíra na tabuli, hned se Moskva vrhla směrem dopředu. Hosté dobře vědí, že by je podobně pomalý začátek jako v první části mohl mrzet.

20:01

Začala druhá třetina.
Střely na branku v první třetině:

Jokerit Helsinky: 7

CSKA Moskva: 9
První třetina dnešního atraktivního utkání v Helsinkách končí možná trochu překvapivě bez branek. Oba týmy totiž už měli k dispozici jednu přesilovku pět na tři, hrdiny na obou stranách ale prozatím brankáři. Určitě ale koukáme na parádní útočný hokej a je se proč těšit na prostřední dějství.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:21

Ohlášena poslední minuta první třetiny, obránce Zajcev čeká na dostřídání jeho spoluhráčů. Ale ani Moskva se teď už nikam příliš nepožene.

18:45

Na konci zahajovací periody nesledujeme tak jasnou převahu Helsinek, jako na jejím startu. Hosté vytušili, že musejí začít tlačit i směrem kupředu.

18:10

Jednomu z obránců Helsinek utekl kotouč a soupeř hned využil možnost. Muži v bílém se na okamžik dostali do přečíslení dva na jedoho, avšak ten domácí brzy dorovnali.

17:35

Domácí neměli moc možností než znovu touš posunout jen do středního pásma, Moskva teď trochu začala tlačit a za pukem k brance se hnal Děnisov.

17:18

Vyhození přes všechny čáry znamená zakázané uvolnění Jokeritu Helsinky. I když se puk sotva doklouzal, rozhodčí a jeho verdikt zní jasně.

16:30

Brankáři na obou stranách ale dnes zatím bezchybní. Jormakka prověřil Viktora Fastha z pravé strany. Zavčas ovšem gólman CSKA tasil své chrániče.

15:58

Jokerit si příliš zbytečně komplikoval život a přihrávali si kotouč v blízkosti své branky, Karlsson tak musel dávat daleko větší pozor.

15:32

Střela CSKA Moskva od modré čáry. Avšak ve výhledu Karlssonovi nestál vůbec nikdo, ani jeho spoluhráči, takže neměl proti letícímu puku problém zakleknout.

15:18

Hra přerušna, Kozun se totiž tak snažil procpat puk do domácí klece po nahrávce od spoluhráče, až sám skončil v brance Moskvy a klec vypadla ze základního postavení.

14:28

Na levé straně měl dostatek místa ke střele Olimb. A také vypálil, i když trefil jen místo nad horní tyčkou Fasthova zařízení.

13:58

Bondarev orazil puk o mantinel a doufal, že se k němu dostane jako první někdo z hokejistů CSKA. Jenže místo toho unikal do akce nebezpečně Kozun.

13:18

Po malé přestávce opět kotouč na kluzišti a hraje se po delší časové odmlce i před klecí Jokeritu. Ale tam jsou bekové Helsinek moc dobře pozorní.

12:55

Hra se uklidnila za brankou Helsinek, tam se pere o kus černé gumy domácí obránce Ohtamma. Ale soupeř jej o pryž připravil.

12:05

Až nyní jsou obě mužstva v poměru pěti proti pěti, ale Moskevští se teď budou muset hodně rychle vzpamatovat z tlaku, který na ně je vyvíjen.

11:36

Hosté jsou alespoň ve čtyřech už, avšak Jokerit nadále zůstává v pásmu. Obrovská příležitost pro jednoho z útočníků v modrém, který netrefil odkrytou polovinu branky CSKA.

11:17

Hra znovu přerušena, Fasth má kotouč v lapačce a je rád, že si chviličku vydechne. Přeci jen v posledních momentech má práce víc než je zdrávo.

10:55

Dobrá pecka v podání obránce Larsena, která byla vyslána jen kus za levém kruhem. Ale touš trefil bok konstrukce zařízení.

10:18

Dobrá střela Huhtaly z první, ale trefil pouze připraveného Viktora Fastha do betonů, Moskva okamžitě míří na led poslat čerstvé síly.

10:04

Tato třetina se zatím nese ve znamení vyloučení. Arbitři zápasu jsou nekompromisní a tentokráte posílají do třech klub CSKA Moskva. Veliká šane pro Jokerit, vyloučen Roman Ljubimov za podražení.

09:39

Bude se opět vylučovat na straně hostů, Jokerit má ještě výhodu a ostřeluje klec CSKA.

09:06

Třetí vyloučení v krátké době, teď už ale na druhé straně barikády. Sergej Andronov je hříšníkem, jenž oslabnuje tým CSKA Moskva, hra vysokou holí.

09:06

Domácí v plném počtu a po delším čase odmlky si teď budou moci opět zkusit zaútočit, přestože vyčerpali část sil v oslabení.

08:30

Pořádná motanice před gólmanem Karlssonem, který zuby nehty udržel kotouč před brankovou čarou. Ale dokázal to a stav zůstává bezbrankový.

07:57

Nejhorší chvíle mají asi Helsinky za sebou, jelikož jsou znovu ve čtyřech a z trestu druhého hokejisty zbývá už jen asi půl minutky.

07:20

Už se zdálo, že by mohl Jokerit vyhodit, ale touš se dokutálel jen na modrou čáru.

06:56

CSKA se drží před brankou a dobře rozevřelo přesilovkový deštníka, střela Radulova těsně minula branku.

06:30

Jenže tohle už bude nepříjemné pro domácí, kteří jdou do třech. Rozhodčí posílá za katr také Ossiho Väänänena, jenž se provinil vysokou hokejkou.

06:09

A další vyhození až k Viktoru Fasthovi. Helsinkám se zatím dnes daří pohyb po ledě.

05:48

Ale Jokerit Helsinky začal první oslabení zápasu dobře, sotva totiž proběhlo buly před jeho brankou, vyhodil přes všechny čáry.

05:27

Poprvé se dnes vylučuje a uvidíme přesilovku jednoho z týmů, na trestnou lavici míří domácí hokejista. Daine Todd inkasuje dvě minuty za hákování.

05:16

Teď zase Jokerit dlouho váhal s rozehrávkou, útočnící CSKA důsledně napadali. Akce končí zakočením Ljubimova do lapačky gólmana Karlssona.

04:58

Muršak neměl dost síly na to, aby se vydal se střeleckým pokusem až ke Karlssonovi, a tak alespoň vypálil z dálky. Ale puk mu na hokejku nesedl vůbec dobře.

04:25

Karlsson si vyjel z branky ven a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou, přestože tím docela zariskoval. Ale Jokerit se dnes zatím vůbec nebojí hrát.

03:50

Jokerit v klidu vystřídá a bude dále udržovat taktiku. Domácí si dávají dobrý pozor na rozehrávku z obranného pásma, aby zbytečně nechybovali.

03:15

Dobrá rána Jokeritu hned po buly, ale Fasth teď v klidu vyrazil kotouč do rohu pravým betonem, protože měl kvalitní výhled před sebe.

03:05

Moskva musela vyhodit kotouč pouze za cenu zakázaného uvolnění, hra se vrací před klec ruské družiny.

02:40

Našlapaná aréna žene Helsinky dopředu. Po levé straně hrací plochy unikal dobře Olimb, avšak jeho pokus ztroskotal těsně před hranicí levého kruhu.

02:23

Také vhazování po pravé Karlssonově ruce vyšlo lépe CSKA. Ale ani hosté zatím nemají dostatek prostoru ke střele, z níž by mohli profitovat.

02:08

Panin nahodil kotouč alespoň do středního pásma, aby jej tam mohli jeho spoluhráči zpracovat. Nakonec kotouč končí až v lapačce brankáře Karlssona.

01:20

Malou chvíli vypadala domácí kombinace jako přesilovková. A fanouškům se takto aktivní hokej pochopitelně líbí. I nadále zůstávají hráči v modrém v pásmu.

00:58

Už ale hrají Helsinky a jejich první útočná formace krouží kolem moskevské branky. Zatím ale beze střely, s tou si dává Jokerit na čas.

00:10

Na úvodním vhazování si lépe vedl hostujcí celek, Radulov okamžitě hledal spoluhráče, kterému by mohl na pravé křídlo posunout kotouč.

00:01

Utkání právě začalo.
Dozněly národní hymny, hráči se vzájemně pozdravili a vše je připraveno k úvodnímu buly.
Domácí parta vjíždí za velkého ohlasu publika na ledovou plochu, zbývají asi čtyři minutky do úvodvního vhazování a hala už žije hokejem.
Ještě jednou vítejte u dnešního utkání KHL, začínáme zhruba za deset minut. Sestavy jsou známé, máme se na co těšit, čekání nás pravděpodobně kvalitní hokejová podívaná.
Úvodní sestavy:

Jokerit Helsinky: Karlsson (Helenius) – Ohtamaa, Lajunen, Väänänen, Larsen, Korpikari, Todd – Huhtala, Olimb, Aaltonen – Hagman, Regin, Kozun – Sallinen, Wirtanen, Jormakka – Joensuu, Mäki, Rita.

CSKA Moskva: Fasth (Galimov) – Děnisov, Bondarev, Zajcev, Kiselevič, Panin, Blažijevskij, Ožiganov, Světlakov – Ljubimov, Platt, Radulov – Kurgyšev, Muršak, Hjalmarsson – Andronov, Stoljarov, Mamin – Korotkov, Kvartalnov, Makarov.

Rozhodčí: Anisimov, Olenin – Lazarev, Nestěrov.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Vítejte u dnešního utkání KHL, v němž se střetnou dva nejlepší celky z tabulky Západní konference. Vedoucí Jokerit Helsinky bude během sobotního odpoledne hostit CSKA Moskva.
JOKERIT HELSINKY

Že by Jokeritu tahle forma vydržela delší dobu a byl by ve Finsku pozitivním překvapením pro tamní fanoušky? Nyní muži s kašpárkem ve znaku postávají na nejvyšší příčce v Západní konferenci. Pakliže chtějí svou pozici udržet, budou dnes potřebovat výhru nad silným konkurentem z Moskvy. Helsinky odehrály oba proběhlé zápasy ročníku na svém ledě, i dnes zůstávají před vlastním hledištěm.

V zahajovacím kole Jokerit vyzrál na Čerepovec 3:2, následně snadno 5:1 přejel Nižnij Novgorod a trenéři Finů mohou být na startu Kontinentální Hokejové Ligy více než spokojení. CSKA je ovšem doposud nejsilnějším protivníkem, a tak teprve dnes projdou Helsinky velkou zátěžovou zkouškou. Zvládnou ji?
CSKA MOSKVA

Jeden z velikánů Kontinentální Hokejové Ligy hned od začátku soutěže předvádí, jak velikou konkurencí opět bude pro zbytek mančaftů v soutěži. Sestava z hlavního města Ruska má za sebou dvě utkání, tedy stejně jako jejich dnešní hostitel Jokerit Helsinky. Nedjříve CSKA zavítalo do Petrohradu, aby tam urvalo výhru v prodloužení 4:3, jen o tři dny později se stejná parta předvedla na domácím kluzišti proti Spartaku Moskva. CSKA tak poprvé velebilo výhru v základní hrací době 5:2.

Druhý tým tabulky Západní konference by se rád vyhoupnul do samotného popředí, kde nyní sídlí právě finský klub. Ze spodu se tlačí se čtyřmi bodíky další výběry, ale i tak lze konstatovat, že dnes hrají kádry společně o špičku konferenčního pořadí.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

Jokerit Helsinky – CSKA Moskva

3:0

konec (0:0, 2:0, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 24. Jormakka (Regin, Huhtala), 25. Olimb (Aaltonen), 43. Sallinen (Jormakka, Wirtanen)

Jokerit Helsinky: Karlsson (Helenius) – Ohtamaa, Lajunen, Väänänen, Larsen, Korpikari, Todd – Huhtala, Olimb, Aaltonen – Hagman, Regin, Kozun – Sallinen, Wirtanen, Jormakka – Joensuu, Mäki, Rita.

CSKA Moskva: Fasth (Galimov) – Děnisov, Bondarev, Zajcev, Kiselevič, Panin, Blažijevskij, Ožiganov, Světlakov – Ljubimov, Platt, Radulov – Kurgyšev, Muršak, Hjalmarsson – Andronov, Stoljarov, Mamin – Korotkov, Kvartalnov, Makarov.

Rozhodčí: Anisimov, Olenin – Lazarev, Nestěrov

Diváci: 10 206

Průběh zápasu
1. třetina
05:27
06:30
09:06
10:04
Po 1. třetině
2. třetina
22:32
23:51
24:54
25:13
27:43
35:45
Po 2. třetině
3. třetina
42:01
43:58
47:43
51:57
58:06
59:54
Konec