Menu

Fotbal

Mistrovství světa - ženy

Anglie – Kanada

2:1

konec (2:1)

28.06.2015, 01:30 • BC Place Stadium, Vancouver • Čtvrtfinále • Jan Havlovic (@jeanhavlovic)

Tipsport: 3.2 3.0 2.4 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Dnešní utkání je u konce! Anglie si dokázala poradit s domácí Kanadou a po výhře 2:1 postupuje do semifinále MS!

První poločas na BC Place Stadium nabídl výbornou podívanou! Anglie vstoupila do utkání lépe a již v jedenácté minutě zásluhou Jodie Taylorové šla do vedení. Další branka přišla o tři minuty později, kdy se trefila Lucia Bronzeová. Kanada se z šoku dokázala zpamatovat a podařilo se ji vstřelit kontaktní branku. Po chybě brankářky Bardleyové se prosadila Christine Sinclairová.

Ve druhém poločase Kanada nedokázala navázat na dobrý výkon ze závěru poločasu a pouze se trápila. Největší šanci měla v 83. minutě Schmidtová, avšak z voleje minula!

Anglie je tak posledním semifinalistou. V boji o finále se střetne s Japonskem, které včera porazilo 1:0 Austrálii!

To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (03:26:51)

90+5

Konec zápasu.

90+5

Wilkinsová se dostala k odraženému míči a ihned ho odkopla na soupeřovu polovinu. Angličanky zvládají závěr utkání výborně!

90+4

Anglie provádí poslední změnu v tomto zápase. Ze hřiště jde Carneyová a na pár desítek sekund se na trávník podívá Stoneyová.

90+3

Za dlouhým míčem Houghtonové mířila Chapmanová, která se pokoušela dostat k míči před Sesselmannovou. To se ji nepodařilo, nicméně Kanaďanka faulovala a dostává žlutou kartu!

90+2

To se také McLeodové podařilo, nicméně hned na hranici vápna míč odhlavičkovala Wilkinsová a obrana Albionu si může na malý moment oddechnout!

90+1

Dle názoru hlavní rozhodčí se v u rohového praporku provinila útočným faulem Taylorová. Vykopávat tak bude McLeodová, která se bude snažit poslat míč do vápna!

90

Hlavní rozhodčí nastavuje celkem pět minut nad rámec základní hrací doby!

89

Kanaďanky dokázaly vybojovat rohový kop, kterého se ujala Schmidtová. Její centr našel ve vápně úplně volnou Sinclairovou, jejiž hlavička mířila úplně mimo.

88

Na hranici vápna si teď připravovala míč na střelu Schmidtová, které však nakonec hráčky Anglie míč vypíchly. Za vápnem se však míč odrazil na nohu Belangerové, která vyslala technickou střelu. Chamberlainová však byla na místě!

87

Na útočné polovině se provinila útočným faulem střídající Whitová, která si v souboji s Sesselmannovou pomohla rukou.

86

Angličanky výborně napadali na útočné polovině a dočkaly se zasloužené odměny. Kanaďanky se zatím k závěrečnému tlaku vůbec nemůžou dostat.

84

Ve středu pole se nepříjemně srazily Buchananová s Moorovou. Hůře je na tom Kanaďanka, která by však měla být schopna pokračovat ve hře.

Promarněná šance Schmidtové

83

Z levé strany přilétl další centr od Leonové, na který si naběhla Schmidtová. Zakončení ji však nesedlo, neboť poslala míč vysoko nad branku!

82

Teď se Kanada dostala postupnou kombinací až na dostřel branky Chamberlainové! Leonová podnikla ve vápně odvážný průnik a mnoho nezbývalo! Míč nakonec odkopla Bassettová.

81

Útočný faul byl nyní odpískán Kanaďance Sinclairové a u míče budou opět Angličanky. Do konce řádné hrací doby již zbývá necelých devět minut!

79

Albion provádí své druhé střídání v tomto zápase! Svou dnešní práci ukončila Williamsová, kterou na trávníku nahrazuje stoperka Whitová!

78

Teď si v obraně počínala výborně Chapmanová, která následně poslal krásný pas na Taylorovou. Ta vyčkala a pokoušela se křížnou přihrávkou najít Carneyovou. U míče byla však dřív Sesselmannová.

77

Kanada provádí poslední střídání v tomto zápase! Ze hřiště odchází Desiree Scottová, kterou nahrazuje Kaylyn Kyleová

76

Exekuce se zhostila Houghtonová, která nevystřelila špatně, nicméně její přímá střela mířila do středu branky, kde stála připravená McLeodová.

75

Carneyová dostala před vápnem přihrávku a rozhodla se pro průnik. Ještě před vstupem do vápna ji však stáhla k zemi Belangerová a je z toho standardní situace pro Anglii!

73

Rozehrávky se ujala Williamsová, který poslal svůj centr přímo do rukavic gólmanky McLeodové. Ta velmi rychle rozehrává a Kanada míří vpřed.

72

Scottová zajela na pravé straně velmi ostře do Scottové a bude z toho standardní situace pro Anglii!

71

Kanadský tým provádí druhou změnu v tomto utkání! Ze hřiště odchází Melissa Tancrediová a na hřiště nastupuje Adriana Leonová, která by měla oživit ofenzivu!

70

Anglie měla k dispozici standardní situaci, kterou si vzala na starost Williamsová. Její nadýchaný centr se snášel na malé vápno, zde si pro míč došla McLeodová.

69

Hráčky Albionu zatím druhý poločas zvládají velmi dobře takticky. Svého soupeře k ničemu vážnějšímu nepustily a nadále drží stav 2:1!

68

Kanadské hráčky vykombinovaly pozici pro střídající Matheosonovou, které se však centr vůbec nepovedl a míč odkopla bránící Raffertyová.

66

Na levé straně vhazovala autové vhazování Raffertyová, která poslala míč na obsazenou Taylorovou. Naštěstí pro Albion se míč od Sesselmannové odrazil do zámezí.

64

Exekuce standardní situace se ujala Christine Sinclairová, které se kop vůbec nepovedl. Míč poslal nad branku a Chamberlainová nemusela zasahovat.

63

První žlutou kartu tohoto zápasu dostává Angličanka Moorová, která velmi tvrdým způsobem poslala k zemi Tancrediovou.

62

Kouč Herdman poprvé v tomto zápase střídá! Ze hřiště odchází Wilkinsonová, která dnes prakticky nebyla vidět. Na její místo nastupuje Mathesonová.

61

Domácí hvězda Christine Sinclairová obešla dvojici protihráček a následně posílal míč do vápna. V tomto prostoru však nikdo nebyl a stoperka Bassettová míč odkopla.

60

V druhém poločas zatím Kanada nepředvádí tak aktivní výkon. Uvidíme, zda-li kouč Herdman na tuto situaci bude reagovat střídáním.

59

Akci domácí reprezentace zastavuje útočným faulem Lawrencová, která poslala k zemi Williamsovou.

58

Kanada kombinovala na vlastní polovině. Poté se pokoušela stoperka Sesselmannová najít dlouhým centrem na pravé straně Belangerovou, ta však byla obsazená.

56

Následný rohový kop rozehrála Chapmanová. Její centr se snášel na malé vápno. V tomto prostoru kralovala McLeodová, která míč chytila do svých rukavic.

Střelu Taylorové vyrazila McLeodová

55

Na druhé straně mohla jít Anglie znovu do dvoubrankového vedení! Ve vápně vypálila Jodie Taylorová, avšak McLeodová její střelu vyškrábla na roh!

54

Na pravé straně odvedla výbornou práci Sinclairová, které se podařilo odcentrovat. Míč si ve vápně pokoušela zpracovat Tancrediová, leč marně a míč ji uskočil.

52

Na dlouhé autové vhazování Bronzeové si nabíhala Taylorová, avšak míč na hrací ploše již nestihla a následuje odkop od kanadské branky.

51

Brankář Siobhan Bardleyová skutečně musí střídat a do akce jde Karen Chamberlainová! Uvidíme, jak se Anglie s touto změnou vypořádá!

50

Gólmanka Bardleyová má nějaký zdravotní problém, pravděpodobně s okem! Lékař již signalizuje, že se musí střídat! To by mohl být pro hráčky Albionu velký problém!

48

Chapmanová našla ve středu pole křížnou přihrávkou Carneyovou, která z velké dálky vypálila. Její rána prolétla nad brankou McLeodové.

47

Velmi ostře si počínala na pravé straně Bronzeová, která čistým způsobem odstrčila Tancrediovou. Anglie tak získává míč a může jít vpřed!

46

Druhý poločas zahájila výkopem domácí Kanada. Hráčky Anglie však velmi aktivně napadájí a drží Kanaďanky v bezpečné vzdálenosti od branky Bardleyové.

46

Začal druhý poločas.
První poločas na BC Place Stadium nabídl výbornou podívanou! Anglie vstoupila do utkání lépe a již v jedenácté minutě zásluhou Jodie Taylorové šla do vedení. Další branka přišla o tři minuty později, kdy se trefila Lucia Bronzeová. Kanada se z šoku dokázala zpamatovat a podařilo se ji vstřelit kontaktní branku. Po chybě brankářky Bardleyové se prosadila Christine Sinclairová.

Druhý poločas začne přibližně v 2:33.

45+1

První poločas skončil.

45

Hlavní sudí nastavuje jednu minutu nad rámec základní hrací doby!

44

Domácí měli k dispozici další standardní situaci. Tentokrát se rozehrávka Schmidtové nepodařila a obrana Albionu dokázala centr odvrátit.

43

Kanada je na tom momentálně psychicky výborně a svého soupeře "mačká" na útočné polovině. Hráčky Anglie by se jistě nejradši viděly v šatně ...

Christine SINCLAIROVÁ - 2:1

42

Kanada právě vstřelila branku!
Domácí reprezentace dává před koncem poločasu kontaktní branku! Z hranice vápna vypálila Lawrencová a Bardleyová nepředvedla vůbec jistý zákrok. K míči se dostala CHRISTINE SINCLAIROVÁ, která poslal míč do opuštěné branky!

41

Chapmanová si na levé straně výborně narazila s Tancrediovou. Do jejich kombinace se však vložila Bronzeová.

39

Velmi ostrý způsobem si teď počínala Jodie Taylorová, která doslova "odhodila" Buchananovou. Hlavní sudí to zatím řeší domluvou, příště přijde karta!

38

Schmidtová se na pravé straně pokoušela dostat přes Williamsovou. To se ji však nepovedla a navíc byl odpískán útočný faul právě středopolařce Kanady.

37

Po několika odrazech se míč dostal ve středu pole k Schmidtové, která pohotově vypálila. Její ránu zpomalila bránící Bassettová a pro míč si v pohodě došla Bardleyová.

35

Kanada nyní lehce ubrala ze svého nastaveného tempa a kombinuje na vlastní polovině. Hráčky Anglie však velmi aktivně napadají!

34

Rohový kop rozehrála Schmidtová. Její centr byl hodně přetažený, avšak míč na hrací ploše ještě stihla Chapmanová, které se podařilo míč do vápna vrátit. Ten však propadl k brankářce Bardleyové, která v pohodě zasáhla.

33

Kanada zvyšuje tlak na útočné polovině! Na hranici vápna dostala míč Sinclairová, která se s tím nepárala a vystřelila. Její ránu však srazila na rohový kop bránící hráčka.

32

Exekuce rohového kopu se zhostila opět Schmidtová, avšak tentokrát se ji rohový kop vůbec nepovedl a obrana Albionu si dokázala poradit.

31

Kanada zatím hrozí hlavně ze standardních situací! Jednu takovou rozehrávala Schmidtová, která posílala míč na zadní tyč, kam si nabíhala Wilkinsová. Těsně před ní však odhlavičkovala míč na rohový kop bránící hráčka.

30

Na druhé straně zahrozila také Kanada. Z pravé strany poslala centr Belangerová, na který si naběhla Sinclairová. Její hlavičce však chyběla větší přesnost!

Hlavička Chapmanové skončila na břevně

28

Rozehrávky se ujala Scottová, která poslal nadýchaný centr do vápna. V tomto prostoru se dostala k hlavičce Chapmanová a míč skončil na břevně!

27

Nedovoleným zákrokem si pomohl domácí Buchananová v souboji s Taylorovou a hráčky Albionu mají k dispozici standardní situaci.

26

Williamsová je již zpět na hřišti a hned ji spoluhráčka vyslala na pravou stranu. Zde soupeřila s Chapmanovou, která ji nedovolila odcentrovat. Rázem však anglická hráčka míč ztratila.

24

Nějaké zdravotní komplikace potkaly Williamsovou, která musí být ošetřena za postranní čárou. Doufejme, že se zapojí zpět do hry.

23

Exekuce rohového kopu se zhostila Williamsová, která posílala centr na hranici vápna, kam si nabíhala Bronzeová. Její hlavička však nemířila vůbec na branku a u míče je Kanada.

22

Sesselmannová se ocitla s míčem ve vlastním vápně, nicméně zazmatkovala a poslala míč na rohový kop!

21

Také hráčky Anglie měly k dispozici standardní situaci. Dlouhý centr do vápna posílala Taylorová. Na její centr si však žádná ze spoluhráček nenaběhla a kanadská obrana centr odvrátila.

19

Kanada se dokázala oklepat z úvodního šoku a nyní je aktivnější. Na útočné polovině se dostala ke střele kapitánka Sinclairová. Její přízení střela však mířila mimo.

18

Na druhé straně však byla faulovaná Chapmanová a Kanada měla k dispozici standardní situaci. Rozehrávky se ujal Schmidtová, jejíž centr našel Tancrediovou. Její hlavička však mířila nad branku.

17

Na pravé straně kombinovala Schmidtová s Wilkinosovou. Druhá jmenovaná poslal do vápna centr, který byl však bohužel pro domácí přetažený.

16

Nedovoleným zákrokem se na levé straně prezentovala střelkyně první branky Jodie Taylorová, která faulovala Buchananovou.

15

Kanada začíná s kombinací od vlastní branky. U míče je momentálně stoperka Sesselmannová, která se pokouší najít cestu k brance Bardleyové.

Lucia BRONZEOVÁ - 2:0

14

Anglie právě vstřelila branku!
Angličanky nemají dost a po třech minutách přidávají druhou branku! Standardní situaci rozehrála Scottová, která našla na zadní tyči LUCIU BRONZEOVOU, ta i s trochou štěstí dostala míč do sítě! To je velký šok pro domácí tým!

Jodie TAYLOROVÁ - 1:0

11

Anglie právě vstřelila branku!
Anglie se dostává hned v jedenácté minutě do vedení a na BC Place Stadium je rázem úplné ticho! Krásnou individuální akci předvedla JODIE TAYLOROVÁ, která obešla dvojici protihráček a vypálila přesně k tyči!

9

Kanada se dostala k rozehrávce standardní situace. Té se ujala Scottová, jejíž centr směřoval na přední tyč. V tomto prostoru se pohybovala Raffertyová, která míč odhlavičkovala.

Tancrediová přestřelila

8

Tak to byla první velká příležitost dnešního utkání! Na pravé straně odvedla výbornou práci Sinclairová, která obešla dvojici protihráček a následně našla přesným centrem Tancrediovou! Ta vypálila, nicméně její rána mířila nad branku!

6

Angličanka Chapmanová se pokoušela najít na levé straně Schmidtovou. Ta však špatně načasovala svůj náběh a míč končí v zámezí.

3

Hra je zatím velmi vyrovnaná. Více ze hry má Kanada, která se však k prvnímu střeleckému pokusu ještě nedostala.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Anglie: Bardleyová – Raffertyová, Bassettová, Houghtonová, Bronzeová – Williamsová, Moorová – Scottová, Champamanová, Carneyová – Taylorová
Náhradníci: Scottová, Nobbsová, Aluková, Chamberlainová, Greenwoodová, Stoneyová, Potterová, Dugganová, Sandersonová, Telfordová, Kirbyová, Whitová

Kanada: McLeodová – Chapmanová, Sesselmannová, Buchananová, Wilkinsonová – Schmidtová, Scottová, Lawrencová – Tancrediová, Sinclairová, Belangerová
Náhradníci: Zurrerová, Moscatová, Gayleová, Kyleová, Mathesonová, Filignová, Flemingová, Iaccelliová, Leonová, Naultová, Labbeová, LeBlancová.
Hezký již nedělní večer! Mistrovství světa žen v Kanadě dospělo již do své čtvrtfinálové fáze. My se společně zaměříme na poslední čtvrtfinále mezi Anglií a Kanadou. Úvodbní výkop je naplánován v 1:30 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
ANGLIE
Albion nevstoupil do samotného turnaje dobře. V úvodním utkání podlehl Francii nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. V dalším utkání však svěřenkyně trenéra Sampsona zabraly a porazily Mexiko 2:1, čímž si zachovaly naději na postup! I v posledním utkání hráčky Anglie uspěly, když porazily Kolumbii 2:1. Do osmifinále tak postupovaly z druhé pozice.

V osmifinále narazila Anglie na výběr Norska. Na první branku se čekalo až do 54. minuty, kdy Norsko poslala do vedení Guůbrandsenová. Anglie však zápas dokázal otočit a po brankách Houghtonové a Bronzeové postoupila do čtvrftinále!

KANADA
Domácí výběr zatím na šampionátu nepředvádí výborné výkony, avšak zatím zůstává neporažen! Kanada začala turnaj utkáním s Čínou, které vyhrálo brankou v závěru 1:0! Další utkání s outsiderem skupiny Novým Zélandem skončilo bezbrankovou remízou. V posledním utkání svěřenkyně Johna Herdmana rovněž remízovaly s Nizozemskem 1:1. Po těchto výsledcích se domácí reprezentace mohla radovat z postupu z prvního místa skupiny A!

V osmifinále Kanada narazila na výběr Švýcarska, který se na MS prezentoval velmi dobrými výkony. Utkání nakonec rozhodla jediná branka, kterou vstřelila Belangerová a Kanada se mohla radovat z postupu do čtvrtfinále!

Dle papírových předpokladů by v dnešním utkání měla být lehkým favoritem Kanada, avšak i Anglie nepředvádí špatný fotbal a jistě nás čeká skvělý zápas!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.

Anglie – Kanada

2:1

konec (2:1)

Zpět na online

Branky: 11. Taylorová, 14. Bronzeová – 42. Sinclairová

Karty:   63. Moorová (ENG) – 90+3. Sesselmannová (CAN)

Anglie: Bardleyová (51. Chamberlainová) – Raffertyová, Bassettová, Houghtonová, Bronzeová – Williamsová, Moorová – Scottová, Champamanová, Carneyová – Taylorová
Náhradníci: Scottová, Nobbsová, Aluková, Chamberlainová, Greenwoodová, Stoneyová, Potterová, Dugganová, Sandersonová, Telfordová, Kirbyová, Whitová

Kanada: McLeodová – Chapmanová, Sesselmannová, Buchananová, Wilkinsonová – Schmidtová, Scottová, Lawrencová – Tancrediová, Sinclairová, Belangerová
Náhradníci: Zurrerová, Moscatová, Gayleová, Kyleová, Mathesonová, Filignová, Flemingová, Iaccelliová, Leonová, Naultová, Labbeová, LeBlancová