Menu

Fotbal

Mistrovství světa - ženy

Austrálie – Japonsko

0:1

konec (0:0)

27.06.2015, 22:00 • Commonwealth Stadium, Edmonton (kapacita 28.120 diváků) • Čtvrtfinále • Daniel Kubelka (@DanielKubelka)

Tipsport: 4.15 3.07 2.03 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mne je to již pro tuto chvíli vše, přeji Vám krásný zbytek dnešního večera. Nashledanou. (00:02:04)
Pro Australanky naopak letošní šampionát končí, za své výkony se ale hráčka rozhodně stydět nemusí.
Japonky nyní budou čekat na svého soupeře pro semifinále Mistrovství světa, ale čekání to nebude příliš dlouhé. Utkají se totiž s vítězem duelu mezi domácí Kanadou a Anglií, který je na programu dnes v noci od 01:30 a i tento duel můžete sledovat živě na našem webu v textovém online přenosu.

Nejlepší hráčkou utkání byla vybrána fotbalistka Japonska, Rumi Utsugiová.
Statistiky utkání

Držení míče: 40% – 60%
Střely na branku: 2 – 3
Střely celkem: 7 – 14
Fouly: 8 – 8
Žluté karty: 0 – 1
Rohové kopy: 0 – 8
Ofsajdy: 1 – 3
Je dobojováno! Japonský sen o obhajobě titulu stále žije a co je hlavní, výkon asijských fotbalistek v postupující fázi turnaje jen roste. Potvrdil to i dnešní čtvrtfinálový duel s Australankami, který měly Japonky po většinu zápasu plně pod kontrolou, ačkoliv na postupovou branku, kterou vstřelila střídající Mana Iwabuchiová, si musely počkat až do 87. minuty.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Ještě jedna rána letí na japonskou klec, van Egmondová ale Kaihoriovou ze střední vzdálenosti nepřekonala.

90+3

A navíc přišla zbytečná chyba Foordové, která se pokusila o rychlé zakončení ale z velice špatné pozice. Její spoluhráčky však o okamžik pozdějí znovu vybojovaly míč.

90+3

Začala poslední minuta nastavení, Australanky mají před sebou těžký úkol.

90+2

A zůstanou u něj i nadále. Kerrová byla při napadání příliš aktivní a provinila se faulem.

90+1

Japonky mají míč ve své moci a pozvolna s ním kombinují ve středu pole.

90

Nastavovat se budou tři minuty nad rámec druhého poločasu.

90

Střídání v týmu Japonsko: ze hřiště odchází Mizuho Sakaguchiová, přichází Homare Sawaová.

90

Australanky pochopitelně vrhly všechny své síly do útoku a ještě se snaží o vyrovnání. Na vysoký centr si však vyskočila Kaihoriová a hned tak rozehrávat nebude.

89

Střídání v týmu Austrálie: ze hřiště odchází Kyah Simonová, Ashleigh přichází Sykesová.

Mana IWABUCHIOVÁ - 0:1

87

Japonsko právě vstřelilo branku!
A byla to právě MANA IWABUCHIOVÁ, která otevřela gólový účet tohoto zápasu! Po rohovém kopu rozpoutaly Japonky velký tlak ve vápně soupeřek, k odraženému míči se dostala Iwashimizuová, která ještě viděla nalevo volnou Iwabuchiovou, která už poslala míč za záda Williamsové!

87

Po ráně Iwabuchiové, která byla sražená, se Japonky dostávají k dalšímu rohovému kopu.

86

Další velká příležitost pro Japonky, ale znovu branku nevidíme. Kawasumiová posílala z pravé strany před branku další dobrý centr, na který si naběhla Ogimiová, ale její rána končí těsně vedle levé tyče!

85

Iwabuchiová je od svého příchodu na hřiště hodně vidět. Nyní si ve vápně zpracovala ze vzduchu letící přihrávku ze středu hřiště, při snaze o opětovné přehození už ale neuspěla.

84

Australanky se ale ze zisku míče dlouho neradovaly, na vině byl útočný faul v podání Simonové.

83

Sameshimaová snad poprvé na u levé čáry neuspěla a o míč přišla. To jsme dnes, pokud se nepletu, ještě neviděli.

Dnešní utkání sleduje 19.814 diváků.

82

Rohový kop Japonska ale ani nyní nekončí úspěšně. Čas základní hrací doby se pomalu, ale jistě krátí a zatím se zdá, že Australanky doslova ubránily 90 minut japonské převahy.

81

Kellondová si připisuje dobrý obranný zákrok, když se rychle vrátila k nabíhající japonské hráčce, která se středem vápna už už hnala sama na Williamsovou. Další roh pro Japonsko.

80

Útočí tak znovu japonské fotbalistky. Pokus Aryioshiové z hranice šestnáctky byl ale zblokován a následný centr do vápna také neuspěl, nabíhající Iwabuchiová totiž stála v ofsajdu.

79

Australanky se dokázaly kombinací dostat až na hranici velkého vápna, do jeho levého rohu dostala míč proti noze Catleyová, střela jí ale vůbec nesedla a skončila daleko od branky.

78

Miyamaová však centr z velké vzdálenosti příliš nevyšel. Stáčel se hodně doprava a navíc byl ještě přetažený, pro balon si tak v pohodě doběhla brankářka Williamsová.

77

Rohový kop Japonkám ale příliš nevyšel a Australanky se alespoň na chvíli osvobozují.. Opravdu jen na chvíli, po faulu na Iwabuchiovou se bude kopat proti jejich brance.

76

Kawasumiová dostala pěknou přihrávku před vápno na pravou stranu, její ránu zblokovala jedna z bránících australských hráček na další roh.

76

Střídání v týmu Austrálie: ze hřiště odchází Katrina Corryová, přichází Michelle Heymanová.

75

Na centr od rohového praporku si nejvýše vyskočila Williamsová a ukryla míč do svých rukavic.

74

Iwabuchiová si pěkně pohrála s Kellondovou na levé straně šestnáctky a té nezbývalo, než balon odehrát alespoň na rohový kop.

74

Samoshimaová znovu z levé strany posílala přihrávku před branku Austrálie, tu však dokázaly hráčky ve žlutém srazit mimo.

73

Iwabuchiová se hned zapsala do dějin tohoto utkání, ne však příliš pozitivně, neboť si připsala útočný faul na jednu ze soupeřek.

72

Střídání v týmu Japonsko: ze hřiště odchází Shinobu Ohnová, přichází Mana Iwabuchiová.

71

Australanky se po velice dlouhé době dostávají k míči, jenže znovu přichází rychlá ztráta.

70

Japonky opět trochu zaváhaly před vlastní šestnáctkou a míče se znovu zmocnila Kerrová, jenže její pokus zpoza vápna byl nyní zablokován.

69

Sameshimaová poslala z levé strany centr na vzdálenější tyč na nabíhající Ogimiovou, té však chyběl metr, aby míč zasáhla a poslala jej do branky.

68

Fotbalistky v modrém jsou stále u míče, který Australankám ve druhé půli už takřka nepůjčují.

67

Australský kouč Stajcic nyní poměrně dost překvapil, když poslal z placu do šaten možná nejlepší australskou hráčku a kapitánku De Vannaovou.

67

Střídání v týmu Austrálie: ze hřiště odchází Lise De Vannaová, přichází Larissa Crummerová.

66

Jenže hráčky ve žlutém se míče pro mne trochu nepochopitelně rychle zbavují a nechávají hrát své soupeřky. A ty to s balonem umí.

65

Australská obrana si teď na malou chvíli odpočine, přihrávka vpřed na nabíhající Ogimiovou byla nepřesná a balon skončil za pravou autovou čarou. Vhazování pro Australanky.

64

Ariyoshiová znovu operuje vysoko na hrotu útoku místo na pravém kraji obrany a Japonkám se to zatím bohatě vyplácí. Teď však mladá japonská hráčka s míčem u nohy na pravé straně šestnáctky místo střely ještě možná trochu zbytečně přihrávala na Ogimiovou, ke které už míč nedošel.

63

Asiatky se snaží o další útok a rozhodně chtějí rozhodnout utkání ještě před případným prodloužením či pokutovými kopy.

62

Na druhé straně se za nakopávaným míčem hnala Kennedyová, tak rychlé nohy však nemá, aby stihla míč zasáhnout před vybíhající Kaihoriovou.

62

A po něm už se japonské fotbalistky dostaly do šance, avšak rána Ogimiové z halfvoleje skončila poměrně vysoko nad brankou.

61

Ten si vzápětí asijské hráčky zopakují.

60

Japonky nadále stupňují svůj tlak a výsledkem rohový kop.

Nádherná kombinace japonských hráček brankou nekončí.

59

Tak to byla nádherná akce v podání japonských hráček. Kawasumiová na pravé stran vápna pěkně uvolnila patičkou nabíhající Ariyoshiovou, která poslala přízemní centr před branku na nabíhající Miyamaovou, která rovněž patičkou zkoušela poslat míč za záda Williamsová, chyběl však kousek!

57

Utkání nabírá na obrátkách. Japonky znovu rychle otočily hru, z pravé strany centrovala Kawasumiová a na její nadýchaný centr si naskočila Ohnová, která hlavou jen těsně minula levou tyč australské branky.

56

No, Australanky si dovolují čím dál tím více, ale hodně jim k tomu dopomáhají zcela zbytečné chyby Japonek v rozehrávce. Další střelu na branku Asiatek vyslala Foordová, jenže její dalekonosný pokus přeletěl klec Kaihoriové.

55

Japonkyse pokusily odpovědět z rychlého protiútoku, ale centr z levé strany úspěchem neskončil.

Kerrová míč do branky neuklidila.

54

Velkou chybu v rozehrávce nyní vyrobila Sakaguchiová, po které se k míči dostaly Australanky a Kerrová měla poměrně dost času na to, aby si před vápnem srovnala míč na nohu a po zemi vypálila. Kaihoriová ale její pokus mířící těsně nad trávníkem k levé tyči chytila.

53

Útočí však i jejich soupeřky, které jsou přeci jen o něco aktivnější než v první půli. Jenže další marná snaha z levé strany, tentokrát v podání Simonové, končí u Kaihoriové, která si pro sraženou střelu rychle vyběhla.

52

Asiatky se poprvé ve druhé půli dostaly ke střeleckému pokusu, jenže ránu jedné z nich zpoza vápna lapila Williamsová, která byla na zemi hodně rychle.

51

Japonky ale také špatně přihrály. Ohnová si na dlouhý balon ani nesáhla, nepřesný pas jedné ze spoluhráček vyletěl daleko za levou postranní čáru.

50

Hraje se chvíli na opačném konci hřiště. Nalevo od vápna se pokusila s míčem něco vymyslet Kerrová, ukousla si ale příliš velké sousto v podobě tří bránících hráček a tak nebylo žádné velké překvapení, že o balon přišla.

49

Z levé strany to zkusila Utsugiová, jenže její pokus daleko od vápna a ještě z hodně ostrého úhlu vlastně ani nemohl dopadnout jinak než dopadl. Balon vysoko přeletěl branku Austrálie.

48

Australanky ale rovněž velice brzy ztrácí balon, a to kvůli chybě Allowayové v rozehrávce, která balon poslala za autovou čáru.

47

Útočný faul Kawasumiové nalevo od vápna na chvíli zbrzdí japonský nálet na australskou branku.

46

Ogimiová začíná druhou půli stejně jako první a hned po několika vteřinách se hnala za přihrávkou z hloubi pole, která letěla do vápna Australanek. K balonu ale k její smůle měla blíže gólmanka Williamsová.

46

Začal druhý poločas.
Zdá se, že oba týmy vstoupí du druhé půle ve stejných sestavách, jako končily první poločas.
Fotbalistky obou týmů se pomalu vrací na hrací plochu a to znamená jediné, druhý poločas začne již za několik málo okamžiků.
Druhý poločas začne přibližně v 23:02.
Statistiky utkání po první půli:

Držení míče: 40% – 60%
Střely na branku: 1 – 1
Střely celkem: 4 – 5
Fouly: 1 – 4
Žluté karty: 0 – 1
Rohové kopy: 0 – 3
Ofsajdy: 0 – 2
Skončil první poločas čtvrtfinálového utkání Mistrovství světa ve fotbale žen mezi Austrálií a Japonskem a branky jsme se v něm nedočkali. Asiatky měly po většinu první půle míč ve svém držení a dostaly i do několika dobrých šancí, balon však za záda Williamsové nedostaly. Jejich soupeřky se dopředu příliš nehnaly a především se soustředily na tuhou defenzivu, která značně znepříjemňovala život jejich soupeřkám.

45+1

První poločas skončil.

45+1

První poločas končí Australanky s míčem v držení a dopředu už to asi ani nezkusí. Bezbrankový stav po 45 minutách jim určitě stačí.

45

Nastavovat se bude jedna minuta nad rámec první půle.

45

Simonová vyslala snad vůbec první střelecký pokus svého týmu na branku Japonska. Ale nebyla to střela, která se bude opakovat v highlightech dnešního zápasu. Rána ze zoufalství z nějakých 35 metrů skončila přesně v náručí Kaihoriové.

44

Rohový kop však změnu skóre nepřinesl. Japonky si sice dobře naskakovaly na balon letící od rohového praporku, žádná stoprocentní šance to ale nebyla.

43

Samoshimaová dělá na levé straně velké problémy australské obraně, která se ubránila jen za cenu rohového kopu.

43

Závěr první pětačtyřicetiminutovky se nese v poklidném tempu a žádný z týmů se nedostal do vyložen šance.

41

Sameshimaová je u další akce japonských fotbalistek. Opět se uvolnila na levé straně vápna, jenže její sražená střela skončila v rukavicích gólmanky Williamsové.

40

Pět minut zbývá do konce první půle a stále jsme branku neviděli. Aktivnějšími hráčkami jsou jednoznačně ty z Japonska, jenže jejich soupeřky z Austrálie zatím výborně brání.

38

Catleyová si pravděpodobně přivodila lehčí zranění a posedává u levé postranní čáry. Fotbalistky obou týmů této krátké přestávky ve hře využívají k občerstvení, vedro, které dnes panuje v Edmontonu, určitě není příjemné.

37

Sameshimaová se pěkně uvolnila na levé straně hřiště, jenže její následný centr do vápna žádnou z fotbalistek v modrém nenašel.

36

Ogimiová se nyní z levé strany hnala za nakopávaným balonem zbytečně, blíže k němu totiž měla gólmanka Williamsová.

35

Australské intermezzo s míčem získaným po ubráněném rohovém kopu nemělo dlouhé trvání a už zase hrají jejich soupeřky. Ty však po chybě v rozehrávce rovněž brzy ztrácí balon.

34

Roh nesehrály Japonky vůbec špatně avšak hlavičku Iwashimizuové zablokovala jedna z bránících Australanek mimo branku.

Williamsová si se střelou Miyamaové poradila.

33

Ohnová nejprve přišla o balon, když si nabíhala z levé strany do vápna, jenže ten se odrazil přímo k Miyamaové, která měla dost času i prostoru na střelu a její pokus mířící pod břevno vyrazila Williamsová na roh!

32

De Vannaová předvedla s balonem pěkné sólo, až k hranici šestnáctky, tam předala balon na van Egmondová. Než si však hráčka s číslem deset stačila srovnat míč na střelu, už o něj přišla.

31

Hráčky ve žlutých dresech opět drží míč, ale dopředu nikterak nespěchají.

30

Na centr Miyamaové si dobře naskakovala Kumagaiová, jenže balon letěl někde v úrovni jejího pasu a dle mého názoru zahrála Japonka rukou. Tak jako tak si Australanky dokázaly poradit a dostaly balon z pokutového území pryč.

29

Japonky se však už opět tlačí před branku Austrálie a po sraženém pokusu Ohnové vybojovaly vůbec první rohový kop v tomto zápase.

Kennedyová pálí vedle branky.

28

No a nebyl to úplně marný pokus v podání Kennedyové, která svou pravačkou mířila na pravou tyč, tu však tak o metr, možná o trochu víc, minula.

27

Žlutou kartu dostává Iwashimizuová (Japonsko).

26

No, Australanky se po dlouhé době dostaly před vápno a hned z toho bude standardní situace po faulu Iwashimizuaové, která skolila nabíhající Kerrovou.

26

Míč se nyní vyskytuje především ve středu hrací plochy, kde se o něj fotbalistky obou týmů po chybách v rozehrávce poměrně pravidelně střídají.

25

A opět si zahraje Williamsová, na kterou balon rozehrály její spoluhráčky. Japonky však čím dál tím více vysunují své napadání.

24

Držení míče po polovině prvního poločasu jasně vyznívá pro Japonky, 64%, ale co je jim to zatím platné, když balon do branky nedostaly..

23

S balonem nyní kombinují australské fotbalistky, Japonky je však do svého pokutového území doposud nepustily. A tak se Australanky neostýchají a v klidu rozehrávají zpět až na brankářku Williamsovou.

Ohnová v dobré pozici přestřeluje.

22

Velká šance Japonek a byla u toho dnes velice aktivní Ohnová. Ta si naběhla do vápna na přesnou přízemní přihrávku z pravé strany, jenže z první o kousek přestřelila levý horní roh australské branky!

21

Hraje se ve středu pole a míč mají v držení Australanky a dopředu se nehrnou, to tedy vůbec ne.

20

Už to vypadalo, že se Japonky k něčemu dostanou, jenže další zblokovaná přihrávka. Sameshimaová svůj centr z levé strany šestnáctky prostě na své spoluhráčky nedostala. Následnou snahu o rychlý protiútok v podání Australanek asijské hráčky rychle utnuly.

19

Ani kapitánka Miyamaová neuspěla, která si nabíhala na přihrávku do prostoru do pokutového území, jenže i tenhle balon sebraly Australanky. Ty jsou zatím takřka všude.

18

Utsugiová se pokusila zpoza vápna vyslat křižnou přihrávku na některou ze svých spoluhráček, jenže už u ní opět byly dvě australské fotbalistky a její pokus zblokovaly.

18

No, nic uchvátného jsme tedy zatím neviděli. Australanky zatím přesně dodržují taktické pokyny v defenzivě a navíc se jim daří kouskovat hru a nepustit tak Japonky do souvislejšího tlaku.

17

Ogimiová to znovu zkoušela a zabíhala za dvojici australských stoperek. Balon, který však na ní mířil, nebyl nejprudší ba ani nejpřesnější a tak jej Australanky s přehledem sebraly.

16

Williamsová nerozehrála přesně od své branky a míč zalobovala k nohám japonských hráček, ty se tak zadarmo dostaly k míči a můžou se pokusit vymyslet něco kloudného.

15

Docela jsem zvědav na poločasovou statistiku držení míče, Japonky mají v tomto ohledu zřetelnou převahu, jenže fotbal se stále hraje na góly a těch mají oba týmy po patnácti minutách zápasu stejně.

14

A skutečně tomu tak bylo. Po nepřesné přihrávce směrem k vápnu Japonska skončil míč až u brankářky Kaihoriové.

13

Fotbalistky od protinožců nyní drží míč na svých kopačkách, kdybych si však mohl tipnout, tento interval nebude příliš dlouhý.

12

Obraz hry je ale jinak stále stejný. Japonky kombinují s balonem před šestnáctkou Austrálie, jenže dovnitř se ne a ne dostat. V tomto utkání asi příliš branek neuvidíme.

11

Simonová si naběhla dobře za japonskou obranu na přihrávku ze středu hřiště, ta však byla příliš rychlá a tak australská hráčka zasáhla balon až ve skluzu, který navíc zblokovala bránící Iwashimizuová.

10

Australanky se za půlící čáru v dosavadním průběhu utkání dostaly s míčem pouze jedinkrát a vyčkávají na možnou chybu svých soupeřek.

9

Japonky zatím své soupeřky příliš nepouští k balonu a samy kontrolují dění v tomto zápase.

.

8

První vážnější šance dnešního utkání. Ohnová si dobře naběhla na přihrávku z hloubi pole a z hranice šestnáctky se pokusila přelobovat hodně vyběhnutou Williamsovou, ta však měla štěstí a balon o kousek její branku přeletěl!

7

Asijské hráčky rovněž hodně vysunuly svůj presink a hluboko na obranné polovině Australanek napadají rozehru "The Matildas". Jenže další snaha o útok končí ofsajdem Kawasumiové.

6

Nečeká dnes na Japonky nic lehkého. Australské fotbalistky precizní obranou vymazaly ze šampionátu Brazilky a i dnes to zatím vypadá na tuhou defenzivu v jejich podání.

5

Japonské fotbalistky nyní drží míč na svých kopačkách a snaží se jej rozehrát vpřed, Australanky je však dobře napadají a moc možností Asiatkám nedávají.

4

Jenže ne na dlouho. Centr Kawasumiové z pravé strany byl hodně nepřesný a Williamsová jen pohledem zkontrolovala balon letící do zámezí.

4

Catleyová raději odehrála míč do zámezí za levou postranní čáru před nabíhající Ohnovou, Japonky ale zůstanou u míče.

3

Japonky se opět pokusily "uličkou" vysunout aktivní Ogimiovou, jejich soupeřky ale jejich snahu tentokrát přečetly.

2

Další zákrok Williamsové, která však s nepřesným nákopem z kopačky Sakaguchiové nemá nejmenší problémy.

2

Kaihoriová si také zachytá, když musela včas vyběhnout proti jedné z Australanek, ta však měla k míči hodně daleko.

1

Ogimiová se dostávala do slibné pozice z levé strany, jenže míč přebírala v ofsajdové pozici a tak je zastavena hvizdem píšťalky jedené z pomezních sudích.
Úvodní výkop zápasu patří japonským fotbalistkám, které ale rychle odevzdaly míč australské brankářce Williamsové.

1

Utkání právě začalo.

Předzápasová fotka všech aktérek dnešního utkání s transparentem "Mou hrou je Fair Play".

Obě státní hymny dozněly. Japonské hráčky v modrých dresech se právě zdraví se svými soupeřkami z Austrálie, které dnes nastoupí ve žlutých trikotech.
Nyní už přichází klasika v podobě národních písní obou celků, nejprve australská a poté japonská.
Kapitánky obou týmů, De Vannová z Austrálie a Miyamaová z Japonska, nyní přečetly své předzápasové sliby, že budou hrát Fair Play před diváky na stadionu. Textu australské hráčky v angličtině jsem rozuměl, znalost japonštiny však u mně není dosud nikterak rozvinuta a tak se slova Miyamaové dají jen těžko odhadovat.
Oba týmy právě vycházejí z "tunelu" na zelený pažit stadionu v Edmontonu. Commonwealth Stadium ale zatím není příliš zaplněn..
Úvodní sestavy:

Austrálie: Williamsová – Foordová, Allewayová, Kennedyová, Catleyová – Gorryová, Kellondová, van Egmondová – De Vannaová, Simonová, Kerrová.

Japonsko: Kaihoriová – Aryioshiová, Iwashimizuová, Kumagaiová, Sameshimaová – Kawasumiová, Sakaguchiová, Utsugiová, Miyamaová – Ohnová, Ogimiová

Rozhodčí: Kateryna Monzulová – Natalia Račynská (obě Ukrajina), Sanja Rodaková (Chorvatsko).
Vzájemné zápasy

Oba celky se spolu na Mistrovství světa do dnešního utkání nikdy nepotkaly a tak půjde o jejich první vzájemný duel na vrcholné světové akci. Jak už jsme ale uvedli, týmy se pravidelně potkávají po zařazení Austrálie do asijské části kvalifikací a pohárů.
Austrálie

Fotbalistky z nejmenšího kontinentu naší planety aktuálně drží desátou pozici v žebříčku FIFA, což je jen o dvě místa horší umístění než jejich maximum ze srpna roku 2013.

Pro Australanky je letošní mistrovství již šestým v řadě, chyběly pouze na tom premiérovém v roce 1991. Maximem výběru Alana Stajcice je čtvrtfinále, které si letos zahrají jeho svěřenkyně již potřetí za sebou. V cestě do semifinále ale čeká
soupeř z kategorie nejtěžších. Na současný šampionát se hráčky Austrálie kvalifikovaly díky druhému místu z loňského Asijského poháru, kde ve finále prohrály právě se svými dnešními soupeřkami. Dnešní duel tak může být takovou menší odvetou za rok staré utkání.

Matildas, jak se také fotbalistkám reprezentující Austrálii také přezdívá, skončily druhé v základní skupině označené písmenem "D". Po úvodní prohře s favority s USA, přišla výhra s Nigérií a na závěr důležitá remíza s výběrem Švédska, která zajistila Australankám postup do Play off ze druhého místa ve skupině.

V osmifinále turnaje se zrodilo velké překvapení, neboť v něm si Australanky vyšláply na šampionátu dosud neporaženou Brazílii a po výsledku 1:0, který zařídila deset minut před koncem jediným gólem zápasu Simonová, překvapivě postoupily do další fáze turnaje.

Výsledky Austrálie na turnaji

Základní skupina

Austrálie – USA 1:3
Austrálie – Nigérie 2:0
Austrálie – Švédsko 1:1

Osmifinále

Austrálie – Brazílie 1:0
Japonsko

Japonsko

Hráčky z Asie jsou na tom co se světového pořadí o něco lépe než jejich soupeřky. Nachází se na čtvrté pozici v pořadí reprezentačních týmů FIFA.

Na letošní šampionát, který je pro japonské reprezentantky již sedmý v pořadí a především, kde obhajují zlaté medaile z posledního mistrovství před čtyřmi lety, kde senzačně ve finále přehrály výběr USA, se Japonky kvalifikovaly jako vítězný tým Asijského poháru žen v loňském roce, který získaly po finálové výhře 1:0 nad Austrálií. Asijské hráčky obhajují letos v Kanadě svůj triumf ze čtyři roky starého šampionátu, kde senzačně dokráčely až ke svému prvnímu triumfu v historii, když ve finále porazily favorizovaný výběr USA po penaltách.

Japonky vyhrály svoji základní skupinu, ve které se střetly postupně s týmy Švýcarska, Kamerunu a Ekvádoru, které všechny porazily. Nebylo to však nic lehkého, výsledné skóre 4:1 a vítězství pokaždé jen o jediný gól.

V osmifinále šampionátu poté narazily Japonky na debutující Holanďanky a po svém doposud nejlepším vystoupení na turnaji zvítězily 2:1 a postoupily tak do dnešního čtvrtfinále.

Výsledky Japonska na turnaji:

Základní skupina

Japonsko – Švýcarsko 1:0
Japonsko – Kamerun 2:1
Japonsko – Ekvádor 1:0

Osmifinále

Japonsko – Nizozemsko 2:1
Krásný fotbalový večer, vítám Vás při sledování čtvrtfinálového duelu Mistrovství světa v kopané žen, ve kterém se potkají týmy Austrálie a Japonska.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.

Austrálie – Japonsko

0:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 87. Iwabuchiová

Karty:   27. Iwashimizuová (JPN)

Austrálie: Williamsová – Foordová, Allewayová, Kennedyová, Catleyová – Gorryová (76. Heymanová), Kellondová, van Egmondová – De Vannaová "C"67. Crummerová), Simonová (89. Sykesová), Kerrová.
Náhradníci: Barbieriová, Arnoldová – Crummerová, Sykesová, Polkinghorneová, Uzunlarová, Khamisová, Buttová, Poliasová, Rasová, Bolgerová, Heymanová.

Japonsko: Kaihoriová – Aryioshiová, Iwashimizuová, Kumagaiová, Sameshimaová – Kawasumiová, Sakaguchiová (90. Sawaová), Utsugiová, Miyamaová "C" – Ohnová (72. Iwabuchiová), Ogimiová
Náhradníci: Fukumutová, Yamaneová – Kingaová, Sawaová, Kamionobeová, Tanakaová, Sugasawaová, Iwabuchiová, Kawamuraová, Nagasatová, Kitaharaová.

Rozhodčí: Kateryna Monzulová – Natalia Račynská (obě Ukrajina), Sanja Rodaková (Chorvatsko)

Diváci: 19.814