Menu

Fotbal

Copa América

Bolívie – Peru

1:3

konec (0:2)

26.06.2015, 01:30 • Estadio Municipal Germán Becker, Temuco • Čtvrtfinále • Lukáš Podleśny (@LukasPodlesny)

Tipsport: 4.85 3.2 1.9 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Já se tedy s Vámi s přáním příjemně strávených letních prázdnin loučím a budu se na Vás těšit zase u dalších online přenosů. Dobrou noc! (03:37:58)
Druhé čtvrtfinále Copa América je tedy minulostí a s Chile se v semifinále utká Peru. To dnes utkání jednoznačně ovládlo a zvítězilo v poměru 1:3. Největší zásluhu na tomto výsledku má samozřejmě Paolo Guerrero, který si připsal hattrick.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Poslední šanci utkání měl nakonec ještě Vargas, který hlavičkoval vedle, ale to Peru vůbec nemusí trápit.

90+4

Za strkanici ještě kartónek žluté barvy spatřil Yordi Reyna a na karty tak mám vyrovnáno čtyři ku čtyřem.

Peru v závěru spálilo velkou šanci

90+3

Po obrovské šanci Peru přichází možná očekávaná strkanice! Opravdu nevím, proč se hráči chytli, ale přeci jenom jde o temperamentní Jihoameričany, kteří se prostě a jednoduše nezapřou.

90+2

Při neúčasti Farfána se rozehrávky chopil Vargas, avšak jeho střele chyběly do brány zhruba dva tři metry.

90+1

Peru je v pohodě. Guerrero si počínal rovněž na jedničku, byl faulován a Peru bude zahrávat slibnou standardní situaci.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje čtyři minuty.

90

Carrillo to udělal výborně a v souboji s Raldesem vybojoval rohový kop. Ten Peru pochopitelně rozehrálo na krátko a šetří čas.

89

Po krapet zbytečném faulu dostává žlutou kartu reprezentant Peru, Victor Yotún.

89

Sražený centr do pokutového území Peru ani nedoletěl a hráči v červeném rychle otáčí hru.

88

Naprosto netaktickým faulem se provinil Chumacero a Bolívie velmi záhy opět ztrácí mičudu. Takhle se snížení a případného dramatu rozhodně nedočkáme.

87

Vargas se snažil našetřit vteřiny pobytem na útočné polovině hřiště, ale místo toho přišel o míč a Bolívie má šanci zaútočit.

86

Rozhodně se teď dá očekávat zvýšená snaha Bolívie a trocha nervozity. Martins si dělal prostor tak důrazně až loktem zasáhl jednoho ze soupeřů a dostává žlutou kartu.

Marcelo MARTINS - 1:3

84

Bolívie právě vstřelila branku!
Exekuci pokutového kopu vzal na sebe útočník Bolívie, MARCELO MORENO MARTINS, který míč napálil dělovkou doprostřed brány a snížil na 1:3.

Penaltový faul Advínculy

83

Bolívie si přeci jenom kopne pokutový kop! Lizio si rozhýbal Advínculu, který za sebou nechal nohu a hlavní rozhodčí tentokrát neváhal a ukázal na penaltu.

82

Po faulu Pedriela dochází k poslední změně v zápasu. Yordi Reyna střídá Cuevu.

80

Solidně zahraný volný kop z pravé strany proletěl až k Bejaranovi a ten si rozhodně nepřipsal zrovna úspěšné zakončení.

79

Do hodně otevřené obrany Bolívie nyní útočilo Peru, avšak Cueva to vzal trochu sobecky na sebe a se střelou si vůbec neporadil.

77

Peru podruhé střídá. Jeffetson Farfán si sice gól nedal, ale vypracoval si mnoho šancí a odchází si odpočinout. Na jeho místo přichází Paolo Hurtado.

76

Jeden z peruánských se dopustil faulu a míč je tak přisouzen Bolívii, která bude zahrávat volný kop. Před pár vteřinami však měl šanci na čtvrtý gól Guerrero, který však byl v rozhodující chvíli rozhozen a nezamířil přesně.

Paolo GUERRERO - 0:3

74

Peru právě vstřelilo branku!
Naprosto fatální chybu teď vyrobil Danny Bejarano a troufnu si říct, že je definitivně rozhodnuto! Reprezentant Bolívie vyloženě namazal míč PAOLO GUERREROVI, který poté již pouze upaloval sám na Quiňoneze a bez problémů ho překonal. Je tady hattrick!

74

Po rohovém kopu Peru se k hlavičce dostal Paolo Guerrero, ale ten nemířil přesně a hattrick si tak nepřipsal.

73

Opět se žlutí. Tentokrát je za faul potrestán Ricardo Pedriel, který svého soka tahal za dres.

71

Osobně se vůbec nedivím, že se hráči Bolívie zlobí. Neodpískaná penalta a neudělená červená karta pro Galleseho může být zásadním okamžikem.

69

Hráči Bolívie se kolem hlavního sudího sesypali jako roj včel a žlutou kartu za tyto protesty vyfasoval Pablo Escobar.

69

Toto měla být penalta pro Bolívii! Pedriel se okamžitě ocitl ve velké šanci, píchl si míč vedle Galleseho a ten ho při zákroku podrazil! Hlavní rozhodčí teď jednoznačně poškodil Bolívii, neboť se měl kopat pokutový kop a Gallese by určitě dostal minimálně druhou žlutou kartu a šel by do sprch!

68

Bolívie využívá i poslední šanci na střídání. Peňa je nahrazen Pedrielem.

67

Bolívii se vůbec nic nedaří. Peru naprosto bez problémů a v pohodě kontroluje hru.

66

Po faulu jednoho z bolívijských dochází ke střídání v řadách Peru. Hřiště opouští Claudio Pizarro, kterého nahrazuje André Carrillo.

Farfán mířil opět vedle

64

Farfánovi dnes gól není přán! Jedna z největších hvězd Peru obdržela výbornou přihrávku na pravou stranu, ale následná skákající rána skončila vedle Quiňonezovy svatyně.

64

Po hodně zbytečném faulu Peňy získalo míč Peru a Jefferson Farfán tvrdou ranou protáhl jednoho z blokujících hráčů Bolívie.

62

Claudio Pizarro je v druhém poločase rozhodně o moc viditelnější než v půli první a nyní se tlačil do šance. V pokutovém území měl dost času na střelu či přihrávku, ale nakonec se dostal z úhlu a jeho příhru zastavila obrana Bolívie.

61

Zřejmě za zdržování dostává žlutou kartu brankář Peru, Pedro Gallese.

61

Tentokrát se již k míči dostal Peňa, avšak jeho zakončení hlavou mířilo hodně mimo.

60

Bolívie si však po rychlém protiútoku vypracovala rohový kop a ten si po nejistém odkopu Vargase zopakuje.

59

Jenže kombinace Bolívie je poněkud nešťastná a míč už je opět na kopačkách favorizovaných hráčů Peru.

58

Zdá se, že Bolívie trochu ožívá a cítí šanci. Peru se ne a ne vymanit z vlastní poloviny hřiště.

57

Na druhé straně to vypadalo na nadějnou šanci Bolívie, ale Gallese nakonec vůbec nemusel zasahovat a další postup bolívijské reprezentace zhatil faul Chumacera.

56

Až přespříliš si nyní při ofenzivní akci rukama pomáhal Paolo Guerrero a vše tedy končí útočný faulem peruánského kanonýra.

55

Už už to vypadalo na obrovskou šanci Peru. Po výborné patičce se v pokutovém území ocitl osamocený Cueva, ale do jeho rány na poslední chvíli padl jeden z bolívijských obránců.

54

Další velmi dobrý obranný zákrok Zambrana. Na začátku souboje s Martinsem sice byl obehrán, ale poté se odkázal vrátit a vybojovat odkop od vlastní brány.

53

Jedovatá střela zpoza pokutového území jen vyprášila rukavice připraveného Quiňoneze.

52

Na druhé straně si míč na střelu chystal Claudio Pizarro, jenže kapitán Peru byl i tentokrát bez větších potíží ubráněn.

51

Opravdu výborně si nyní poradil Carlos Augusto Zambrano! Peruánský obránce čelil bleskovému útoku Peňy, ale skvělým postavením dokázal svého soka odstavit.

50

Trochu důrazněji si Pizarra pohlídal opět Coimbra. Tentokrát bylo vše v mezích pravidel, ale Peru pokračuje v obléhání pokutového území.

49

Faulem se pro změnu prezentoval Coimbra, který atakoval Pizarra, avšak rozehrávka Peru žádné nebezpečí neznamenala.

48

Peru se dopustilo faulu zhruba 35 metrů od brány a po rozehrání volného kopu se k hlavičce dostal osamocený Lizio. Veškeré vzrušení však bylo nakonec zbytečné, protože hned čtyři či pět hráčů včetně Lizia se nacházelo v ofsajdu.

46

Bolívie vstupuje do druhé půle se dvěma změnami. Oživit hru bolívijské reprezentace se budou snažit Escobar s Liziem, kteří nahradili Hurtada s Moralesem.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 2:31.
Je za námi první poločas druhého čtvrtfinále Copa América a Peru zatím zcela zaslouženě vede 2:0. Bolívie měla za celý poločas jen jednu gólovku, kterou vychytal Gallese, a na druhé straně se dvakrát během tří minut prosadil Paolo Guerrero, který určil skóre prvního poločasu. Peru tedy po 45-ti minutách směle kráčí do semifinále.

45+1

První poločas skončil.

Farfán trefil v závěru poločasu břevno

45+1

V již nastaveném čase si míč postavil Jefferson Farfán a jeho parádní přímák skončil na břevnu! Z pokračující akce se již Peru nepodařilo zamířit mezi tři tyče.

45

A Peru bude zahrávat další standardní situaci. Míč se teď prakticky nedostává dále než 30 metrů od bolívijské brány.

44

Ze standardky si sice Peru nic nevytvořilo, avšak po dobrém napadání se dostalo zpět k míči a sražená střela Guerrera zařídila další roh.

42

Díky dvěma zablokovaným ranám se Peru dostalo k rychlému brejku, který sice neskončil gólem jako v případě druhé Guerrerovy branky, ale bude z toho aspoň standardní situace.

41

Leonel Morales výborně napadal Retamoza a ten ho nakonec fauloval. Poté došlo ještě k menší strkanici, když si právě faulující Retamozo "osedlal" soupeře, ale nakonec se vše obejde bez vážnějších incidentů.

40

S rozehrávkou Peru si Bolívie celkem bez problémů poradila a Martins si následně vykoledoval faul na vlastní polovině. K míči se tak dostává tým, který ztrácí dvě branky.

39

Tak ta třetí byla nakonec něco mezi. Míč sice propadl až na malé pokutové území, ale zde byl připraven jeden z obránců Peru, který míč odvrátil do bezpečí.

38

Již třetí standardku z totožné pozice bude zahrávat Bolívie. První byla velmi nebezpečná, druhá nikoliv, co ta třetí?

Velká šance Jeffersona Farfána

37

A mohlo to být 0:3! Po velká chybě Bolívie se k míči dostal jejich soupeř, který rozjel bleskovou akci. Jako zakončovatel se tentokrát prezentoval Farfán, avšak jeho střela olízla opačnou stranu tyče než měla.

36

Snad čtvrt či pátý faul Bolívie přisoudil míč opět peruánské reprezentaci. Bolívijci jsou po dvou inkasovaných gólech trochu nervózní.

35

Další faul Bolívie a tentokrát se již bude žlutit. Danny Bejarano atakoval Advínculu a po zásluze dostává napomenutí v podobě žluté karty.

33

Dvěma fauly v krátkém časovém úseku se provinila Bolívie, Peru tak může uklidnit hru vlastní kombinací.

32

Z další naprosto totožné standardky si již Bolívie gólovku nevytvořila a Galleso tak bude odkopávat.

31

Dva slepené fauly Advínculy vynesly peruánskému obránci žlutou kartu.

Nebezpečná hlavička Martinse a skvělý zákrok Gallesa

30

Jednoznačně největší šanci Bolívie nyní zlikvidoval Galleso. Po výborně zahrané standardce se v pokutovém území dostal k hlavičce jeden z bolívijských a gólman Peru musel vytáhnout opravdu parádní zákrok.

29

Farfán s Advínculou se sice hodně smějí, avšak i přesto jim je odpískán faul na Martinse.

27

Hra se po dvou slepených gólech Guerrera trochu uklidnila. Nutno říci, že Peru teď opravdu nemá, kam spěchat.

26

Tentokrát si hráči Bolívie poradili na výbornou a dokázali zaútočit. Jedovatá střela Moralese však mířila těsně nad břevno.

25

Bolívie je ve velkých problémech a při každém útoku Peru jí hrozí nebezpečí. Tentokrát si obrana Bolívie poradila a odvrátila míč aspoň na roh.

Paolo GUERRERO - 0:2

23

Peru právě vstřelilo branku!
Jenže místo toho přichází druhá pohroma Bolívie. Po odvrácené standardce se Peru dostalo k bleskovému protiútoku na jehož konci stál opět PAOLO GUERRERO a ten si již tváří v tvář Quiňonezovi věděl rady.

22

Bolívie má po faulu jednoho z peruánských obránců šanci na vyrovnání.

Paolo GUERRERO - 0:1

20

Peru právě vstřelilo branku!
Favorité jdou zcela zaslouženě do vedení! Peru rozjelo akci na levé straně, Juan Vargas dokázal perfektně nacentrovat a míč do brány hlavou uklidil PAOLO GUERRERO, pro kterého to je první branka na letošním Copa América.

19

Bleskový útok Jeffersona Farfána byl důrazně, avšak podle hlavního rozhodčího čistě zastaven.

18

Bolívii se zatím prakticky nic nedaří a po dalším ubráněném rohu musela čelit nebezpečné akci. Dvojice peruánských hráčů se dostala dobrou kombinací až do pokutového území, ale následně přišla trochu zbytečná přihrávka, která celou akci zhatila.

16

Brankář Bolívie je po rohových kopech hodně nejistý! Po dalším výborném centru Farfána se Peru dostala k zakončení, ale u tyče výborně stojící Hurtado zažehnal nebezpečí. Do třetice skončil rohový kop Peru nepřesným zakončením.

15

Po velice nejistém vyboxování Quiňoneze si Peru vyzkouší opět standardku v podání rohu.

14

Na levé straně si výborně na dlouhý míč naběhl Martins, jenže právě tento hráč poté zbrzdil celou akci a z protiútoku vybojoval Guerrero rohový kop ve prospěch Peru.

13

Výborně si v souboji s Martinsem poradil Retamozo, který vybojoval autové vhazování. Po něm byl sice Farfán chvíli držen, ale aut si pro změnu hodí Bolívie.

12

Z rohového kopu Bolívie nebylo nic, ale Peru si na druhou stranu neporadilo s nabídnutým rychlým protiútokem. U míče zůstane papírově domácí celek.

11

Znovu Guerrero pouze fauloval a Bolívie po dlouhém míči na útočnou polovinu vybojovala roh.

10

Paolo Guerrero dal nyní hodně zabrat Quiňonezovi. Peruánský útočník se dostal k brankáři Bolívie na dosah a moc nechybělo k tomu, aby ho obral o míč. Nakonec to však končí faulem Guerrera.

10

Bolívie se snažila cosi vymyslet na levé straně. Bez úspěchu.

8

Z opravdu hodně velké dálky a opravdu hodně nepovedeně napálil míč na Quiňonezovu bránu Guerrero. Bolívijský brankář si vyzkouší odkop.

7

Obrana Peru teď naprosto dokonale a včas vystoupila a vystavila tak Peňu do jasného ofsajdu. Výborná práce peruánských obránců.

5

Další faul Bolívie. Do Advínculy hodně ostře zajel Coimbra, ale ani z této standardky si Peru následně nedokázalo vypracovat střeleckou pozici.

4

Peru je ale zatím jednoznačně aktivnějším celkem a dobrým pohybem získala solidní standardní situaci. Farfán pálil přímo na bránu, avšak Quiňonez si jeho pokus v pohodě pohlídal.

3

Vysoký centr z pravé strany bez problémů sebral bolívijský brankář Romel Quiňonez.

2

Na druhé straně byl hned při prvním útočném výpadu signalizován a následně také odpískán ofsajd.

1

Peruánci se dostali okamžitě na útočnou polovinu a vybojovali rohový kop. Ten však rozehráli na krátko a žádnou šanci si nevytvořili.

1

Utkání právě začalo.
Fanoušci Peru doprovodili bolívijskou hymnu občasným pískotem. Tohle opravdu nebylo zrovna sympatické gesto fanoušků, kteří jsou na stadionu ve většině.
Na stadionu zrovna zní státní hymna Peru. Za malou chvíli si diváci poslechnou i hymnu bolívijskou.
Ještě jednou vítejte u dnešního online přenosu z Copa América. Doufám, že nespíte, protože již o půl druhé začne jistě napínavé čtvrtfinále, ve kterém se střetnou reprezentace Bolívie a Peru.
Úvodní sestavy:

Bolívie: Quiňonez-M.Hurtado, Raldes, Zenteno, Morales-Chumacero, D.Bejarano, Smedberg-Lizio-Pedriel, Martins
Náhradníci: Peňarrieta, Suárez-M.Bejarano, Coimbra, Eguino, Rodríguez, Campos, Escobar, Gamarra, Miranda, Veizaga, Peňa

Peru: Gallese-Advíncula, Zambrano, Ascues, Vargas-Cueva, Yotún, Retamozo, Sánchez-Farfán, Pizarro
Náhradníci: Libman, Penny-Céspedes, Ramos, Requena, Riojas, Ch.Hurtado, Carrillo, Guerrero, Reyna

Rozhodčí: Wilmar Roldán-Alexander Guzmán, Cristian de la Cruz (vš. KOL).
Obě reprezentace se za posledních pět let střetly celkem čtyřikrát a ve všech případech skončilo utkání remízou. Dvakrát bylo konečné skóre 1:1, jednou 0:0 a rovněž v jednom případě zápas skončil v poměru 2:2.
Peru

Soupeřem Bolívie dnes bude Peru. To mělo těžší základní skupinu, když se utkalo s Brazílií, Venezuelou a Kolumbií, avšak i přesto dokázalo obsadit druhé místo a postoupit do čtvrtfinále, ve kterém bude mít velmi přívětivého soupeře. Hráči Peru sice nejsou příliš ofenzivní, když vstřelili pouze dvě branky, ale na druhou stranu stejný počet gólů inkasovali a to je vzhledem k soupeřům jako Brazílie a Kolumbie výborný počin.

Zápasy v základní skupině

14.6.2015 Brazílie – Peru 2:1 (5' Neymar, 90'+2' Costa – 3' Cueva)

19.6.2015 Peru – Venezuela 1:0 (72' Pizzaro)

21.6.2015 Kolumbie – Peru 0:0
Bolívie

Reprezentace Bolívie se do čtvrtfinále prokousala ze skupiny A. V té se bolívijští fotbalisté střetli postupně s Mexikem, Ekvádorem a Chile. Ze tří zápasů se Bolívii podařilo vybojovat čtyři body, což jí zajistilo druhé postupové místo. Dnes však zřejmě nebude favoritem utkání, neboť Peru se na Copa América předvádí velmi sympatickými výkony.

Zápasy v základní skupině

13.6.2015 Mexiko – Bolívie 0:0

15.6.2015 Ekvádor – Bolívie 2:3 (48' Valencia, 81' Bolaňos – 5' Raldés, 18' Smedberg, 43' Moreno (pen))

20.6.2015 Chile – Bolívie 5:0 (3' a 66' Aranguiz, 37' Sánchez, 79' Medel, 86' Raldés (vl.))
Vítáme vás u on-line přenosu ze čtvrtfinálového zápasu Copa América, ve kterém se utká Bolívie a Peru. Utkání začíná v 01:30.

Bolívie – Peru

1:3

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 84. Martins (pen.) – 20. Guerrero, 23. Guerrero, 74. Guerrero

Karty:   35. D.Bejarano (BLV), 69. Escobar (BLV), 73. Pedriel (BLV), 86. Martins (BLV) – 31. Advíncula (PER), 61. Gallese (PER), 89. Yotún (PER), 90+4. Reyna (PER)

Bolívie: Quiňonez-M.Hurtado (46.Escobar), Raldes, Zenteno, Morales (46.Lizio)-Chumacero, D.Bejarano-Peňa (68.Pedriel), Coimbra, Smedberg-Martins
Náhradníci: Peňarrieta, Suárez-M.Bejarano, Pedriel, Eguino, Rodríguez, Campos, Escobar, Gamarra, Miranda, Veizaga, Lizio

Peru: Gallese-Advíncula, Zambrano, Ascues, Vargas-Farfán (77.Ch.Hurtado), Yotún, Retamozo, Cueva (82.Reyna)-Pizarro (66.Carrillo)-Guerrero
Náhradníci: Libman, Penny-Céspedes, Ramos, Requena, Riojas, Ch.Hurtado, Carrillo, Reyna, Sánchez

Rozhodčí: Wilmar Roldán-Alexander Guzmán, Cristian de la Cruz (vš. KOL)