Menu

Fotbal

Belgická Jupiler Pro League

Sporting Charleroi – Club Bruggy KV

2:3

konec (0:2)

21.05.2015, 20:30 • Stade du Pays de Charleroi (Charleroi) • O titul • Lukáš Jasoněk

Tipsport: 3.5 3.3 2.12 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je dobojováno! Přestože více střeleckých příležitostí mají na svém kontě po závěrečném hvizdu domácí, kteří byli rovněž nebezpečnějším celkem, do tabulky si po dnešním utkání žádný bod nepřipíší. Hosté si totiž už v prvním poločase vytvořili dvoubrankový náskok, který se sice ztenčil na rozdíl jednoho gólu, to však Clubu Bruggy k vítězství stačilo a z Charleroi si odveze plný bodový zisk. (22:39:21)

90+5

Konec zápasu.

90+4

Zřejmě poslední útočnou akci zápasu, kterou měli na svědomí domácí, zastavil zdviženým praporkem asistent rozhodčího, v ofsajdu byl totiž přistižen López.

90+2

Střídání v týmu Club Brugge KV: ze hřiště odchází Vázquez, přichází Coopman.

90+1

Hlavní arbitr nastavil ve druhém poločase tři minuty nad rámec základní hrací doby.

90

Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Kebano, přichází François.

90

Žlutou kartu za nedovolený zákrok dostává Silva (Club Brugge KV).

89

Čas se domácímu mužstvu krátí velmi rychle, Club Bruggy se snaží kontrolovat míč a ušetřit tak cenné vteřiny.

87

Naopak do šance se po zisku míče dostali domácí, střelecký pokus z mírného úhlu však břevno Ryanovy svatyně vysoko přeletěl a míč skončil až na tribuně za brankou.

85

Míč mají na kopačkách fotbalisté v modrých dresech, nedaří se jim ovšem proklestit si cestu přes obranu Charleroi.

82

Střídání v týmu Club Brugge KV: ze hřiště odchází Izquierdo, přichází De Fauw.

Jessy Gálvez López - 2:3

81

Sporting Charleroi právě vstřelil branku!
Domácím se podařilo snížit na rozdíl jediné branky. Střelecký pokus z otrého úhlu neudržel v náruči Ryan a rychle k němu přiběhl JESSY GÁLVEZ LÓPEZ, který míč z bezprostřední blízkosti usměrnil do sítě.

78

Fotbalisté Sportingu se mohli dočkat snížení, prudký střelecký pokus totiž Ryan vyrazil jen do brankové konstrukce, od které míč zamířil mimo bránu. Teď měli hosté obrovskou dávku štěstí.

77

Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Marinos, přichází Fauré.

76

Do konce utkání zbývá závěrečná čtvrthodina hry, podaří se domácímu celku během této doby vyrovnat, nebo si hosté odvezou z Charleroi všechny body?

74

Domácí se po zisku míče dostali k centru zpravé strany, po něm se však hráči Sporingu dopustili útočného faulu a jejich ofenzivní akce tak měla krátkého trvání.

73

U míče jsou hráči v modrých dresech, kteří se pokoušejí proniknout středem hřiště, půlící čára je ale pečlivě střežena fotbalisty Sportingu.

72

Žlutou kartu za zákrok za hranicí pravidel dostává Izquierdo (Club Brugge KV).

71

Hostující hráči se vydali kupředu a po průniku do vápna zakončoval Izquierdo, ale svatyni Penneteaua o podstatný kus minul.

69

Hra se v posledních minutách ustálila do středu hřiště, kde probíhají četné souboje o míč, z nich vycházejí vítězně fotbalisté Sportingu Cherleroi.

67

Sporting si vypracovával zajímavou příležitost, to by ovšem nesměl za ofsajdovou linií stát Tainmont, na jehož osobu byla adresována přihrávka.

66

Žlutou kartu za podražení dostává Ruud Vormer (Club Brugge KV).

65

Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Sağlık, přichází López.

64

Domácí po nedovoleném zákroku zahrávali přímý volný kop. K jeho exekuci se postavil Kebano a s jeho ránou měl Ryan poměrně velké potíže, když ji vyrazil před sebe.

62

Ofenzivní tažení domácího celku zastavil zdvižený praporek asistenta rozhodčího, byl odmáván a následně také odpískán ofsajd.

60

Bruggy právě vstřelily branku!
Hosté si berou dvougólový náskok zpět. Autorem branky je TOM DE SUTTER, který skóroval po přihrávce Izquierda.

Kalifa COULIBALY - 1:2

55

Sporting Charleroi právě vstřelil branku!
Domácí vstřelili kontaktní gól. Nejprve střelecký pokus Ryan vyrazil, ale pouze k nohám KALIFY COULIBALYHO, který měl již snadnou úlohu poslat míč do odkryté brány.

53

Drzým průnikem do pokutového území se prezentoval Izquierdo, který následně zvolil razantní střelu, který ale prostor mezi třemi tyčemi minula.

51

Vázquez se pokusil překvapit vyběhnuvšího Pennetaua střelou téměř z poloviny hřiště a jeho rána zamířila jen těsně vedle tyče.

49

Hra se přelévá ze strany na stranu a míč velmi často mění svého majitele, momentálně jsou u míče hosté.

48

V úvodu druhé půle se hraje především ve středu hřiště a po obě pokutová území se střídavým držením míče.

47

U míče jsou fotbalisté domácího celku, kteří zatím kombinují pouze na vlastní polovině hřiště.

46

Začal druhý poločas.

45+2

První poločas skončil.

45+1

V první nastavené minutě mohli hosté svůj náskok zvýšit, na hranici šestnáctky totiž zvolil nebezpečnou střelu z otočky Rafaelov, ale Penneteau se překvapit nenechal, přestože ho však rána mírně zaskočila, dokázal míč vyrazit.

44

V závěru úvodního poločasu jsou v držení míče fotbalisté domácího mužstva, kteří kombinují nebezpečně blízko šestnáctky svých soupeřů.

42

Černobílí ale nevstřelili branku ani s následného rohového kopu, defenziva Clubu Bruggy je tak stále stoprocentní.

41

Rafaelov ve středu hracího pole zazadu fauloval Kebana, centrovaný míč z přímého volného kopu byl adresován Dewaestovi, proti jehož hlavičce směřující pod břevno předvedl dobrý zákrok Ryan, který míč s vypětím všech sil vyrazil nad svou svatyni.

40

Na prodloužený centr z levé strany si nabíhal Ndongala, který se dostal dostat k míči, přestože ho tísnil obránce. Hlavičkový pokus útočníka Sportingu byl ale velmi nepřesný a Ryana tak neohrozil.

39

Domácí po další útočné snaze získali výhodu rohového kopu, ale i tentokrát ztroskotali na pozorné obraně Brugg, která měla situaci plně pod kontrolou.

37

Hráči v černobílých dresech se snaží dobývat defenzivu hostujícího celku, ta je ale zatím pevná jako skála a náporu Charleroi odolává.

Lior RAFAELOV - 0:2

34

Bruggy právě vstřelily branku!
Náskok hostujícího celku je již dvoubrankový. Přihrávku za obranu dostal na ofsajdové hranici pohybující se Vázquez, který míč přenechal LIORU RAFAELOVI, jenž chladnokrevně poslal míč kolem gólmana Penneteaua.

32

To se pokusili změnit hráči Sportingu, kteří měli útočné choutky, ale dobře pracující defenziva útočící hráče vystavila do ofsajdu.

31

V úvodní půlhodině zápasu jsme viděli vcelku vyrovnaný zápas, štěstí však přálo hostům, kteří se ujali jednobrankového vedení.

30

Pozadu ovšem nezůstali ani domácí, kteří se rovněž dostali k centru, a to z levé strany. Ndongalův centr ale tečoval Ryan do zámezí, vhazovat tak budou fotbalisté v černobílém.

28

Hosté po zisku míče založili ofenzivní akci po pravé straně, odkud do vápna přilétl centr, který však ze vzduchu sebral Penneteau.

27

Do pokutového území pronikl Coulibaly, jeho záměr střely však vystihl obránce, který ránu útočníka Cherleroi zblokoval.

25

Na opačné straně se centrem z pravé strany snažili prosadit domácí, míč však v pokutovém území trefil horní končetinu jednoho z obránců, píšťalka hlavního arbitra však nezazněla.

24

Po narážečce nakonec zakončoval Vázquez, který střelou k tyči rozvlnil síť, avšak pouze tu boční. Pennetau měl ale celou situaci pod kontrolou a v případě přesnějšího zakončení by byl u své tyče včas.

23

Před hranicí šestnáctky byl faulován Rafaelov, hosté tedy budou rozehrávat přímý volný kop z velice slibné pozice.

22

Hra je poměrně vyrovnaná, přestože v posledních minutách disponují mírnou územní převahou fotbalisté Sportingu Charleroi. Defenziva Brugg je však pozorná a mírnému tlaku ze strany domácího týmu odolává.

20

Míč po centru z následného rohového kopu vyboxoval vyběhnuvší gólman mimo vápna a založil tím útočnou akci svého týmu, která ovšem skončila nezdarem.

18

Sporting začíná být v zakončení čím dál nebezpečnější, nyní jedovatý pokus z hranice šestnáctky vyslal Marcq, jeho ránu ale vytěsnil Ryan.

16

Ofenzivní výpad Sportingu zastavil zdvižený praporek asistenta rozhodčího, který odmával ofsajd.

15

Přesto hráči Charleroi pokračovali v útočné snaze, výsledkem byl hlavičkový pokus, který ale postrádal potřebnou přesnost, když míč zamířil nad horní tyč.

14

Sporting ale po centru z rohového kopu svatyni Ryana znovu ohrozit nedokázal, defenziva Brugg byla tentokrát pozorná a hrozící nebezpečí odvrátila.

13

Další velká šance domácích! Odvážným průnikem do vápna dal o sobě vědět Tainmont, který po překročení hranice tohoto území vyslal jedovatou střelu, který se od pravé tyče odrazila do Ryana a od něj míč následně putoval vedle brankové čáry.

11

Domácí si po centru z levé strany, který vyprodukoval Tainmont, vytvořili obrovskou šanci, když se míč snesl na hlavu naskakujícího Ndongaly, jehož výtečně vychytal Ryan.

10

Hra se ustálila ve středu hracího pole, kde probíhají urputné souboje o míč, který velmi často mění svého majitele.

8

Domácí se vydali opět kupředu, ale centr z pravé strany zkrotil gólman Ryan, který míč rozehrál přes své spoluhráče v poli.

5

Míč se nachází na kopačkách fotbalistů domácího týmu, kteří ovšem kombinují pouze na vlastní polovině hrací plochy.

Brandon MECHELE - 0:1

4

Bruggy právě vstřelily branku!
Hosté již na startu čtvrté minuty otevírají skóre zápasu a ujímají se tak vedení! Na centr Vázqueze z levé strany si naskočil BRANDON MECHELE a svůj hlavičkový pokus umístil přesně pod břevno.

3

Po centru z rohového kopu se nejvýše vyšponoval Marcq, jehož hlavičkový pokus orazítkoval břevno Ryanovy svatyně.

2

K míči se ale vzápětí dostali domácí, kteří podnikli ofenzivní výpad, jenž dobrým obraným zákrokem zastavil Silva, který odkopl míč na roh.

1

O úvodní výkop se postarali fotbalisté hostujícího celku, kteří do utkání nastoupili v modrých dresech, domácí oblékli černobílou sadu dresů.

1

Utkání právě začalo.
Fotbalisté obou celků včetně rozhodčích se již nacházejí na hrací ploše, utkání tak za malou chvíli začne.
Úvodní sestavy:

Sporting Charleroi: Penneteau – Marinos, Dewaest, Martos, Willems – Kebano, Marcq, Sağlık – Ndongala, Couliably, Tainmont
Náhradníci: Mandanda – López, Fauré, Mata, Diandy, François, Geraerts

Club Brugge KV: Ryan – Silva, Mechele, Denswil, Mbombo – Vormer, Simons – Vázquez – Rafaelov, De Sutter, Izquierdo
Náhradníci: Kujović – De Fauw, Storm, Coopman, Van den Buijs, Reuten, Dierckx

Rozhodčí: Wouters – Bleyen, Baillieul.
Rozhodčí

Nezbytnou součástí každého fotbalového utkání jsou také rozhodčí. Hlavním arbitrem dnešního zápasu bude Luc Wouters, kterému s jeho řízením budou pomáhat asistenti Frank Bleyen a Christophe Baillieul. Čtvrtým delegovaným sudím je pak Rien Vanyzere.
Střelci týmů

Sporting Charleroi:
4 – Coulibaly
3 – Kebano
2 – Ndongala, Tainmont

Club Brugge KV:
3 – Rafaelov, Vormer
2 – Izquierdo
1 – Claudemir, Oulare, Duarte, Dierckx
Poslední vzájemná utkání

29.04.15 Club Bruggy – Charleroi 3:1
07.03.15 Club Bruggy – Charleroi 1:0
02.11.14 Charleroi – Club Bruggy 0:0
15.12.13 Charleroi – Club Bruggy 2:2
26.07.13 Club Bruggy – Charleroi 2:0
Příjemný čtvrteční večer přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům. Belgická Jupiler League má na programu bitvy o titul, do které zasáhnou také týmySporting Charleroi a Club Brugge KV. Utkáním, jehož úvodní výkop je naplánován od 20:30, vás prostřednictvím online textové reportáže bude provázet Lukáš Jasoněk.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

Sporting Charleroi – Club Bruggy KV

2:3

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 55. Coulibaly, 81. López – 4. Mechele, 34. Rafaelov, 60. Sutter

Karty:   66. Vormer (BGY), 72. Izquierdo (BGY), 90. Silva (BGY)

Sporting Charleroi: Penneteau – Marinos (77. Fauré), Dewaest, Martos, Willems – Kebano (90. François), Marcq, Sağlık (65. López) – Ndongala, Couliably, Tainmont
Náhradníci: Mandanda – López, Fauré, Mata, Diandy, François, Geraerts

Club Bruggy KV: Ryan – Silva, Mechele, Denswil, Mbombo – Vormer, Simons – Vázquez (90+2. Coopman) – Rafaelov, De Sutter, Izquierdo (82. De Fauw)
Náhradníci: Kujović – De Fauw, Storm, Coopman, Van den Buijs, Reuten, Dierckx

Rozhodčí: Wouters – Bleyen, Baillieul