Menu

Fotbal

Rakouská Bundesliga

SC Wiener Neustadt – RZ Pellets Wolfsberger AC

2:0

konec (1:0)

20.05.2015, 20:30 • Wiener Neustädter Stadion (Wiener Neustadt) • Lukáš Jasoněk

Tipsport: 2.87 3.14 2.4 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Utkání mezi posledním SC Wiener Neustadt a pátým Wolfsberger AC je u konce. Produktivnější v něm byl domácí celek, který po celý zápas působil ofenzivnějším dojmem a zvítězil tak zaslouženě. Jeho největší konkurent v boji o udržení ligové příslušnosti Admira Wacker však v souběžně hraném utkání na hřišti Austrie Vídeň rovněž zvítězila, takže se Wiener z poslední příčky neodpoutal a o záchranu bude muset bojovat v dalším ligovém kole. (22:28:18)

90+3

Konec zápasu.

90+3

Míč se momentálně nachází ve středu hrací plochy a na závěrečný tlak ze strany hostujícího celku to nevypadá. Tři body s největší pravděpodobností zůstanou doma.

90+2

K pokutovému území Wolfsbergeru postupoval Koch, před jeho hranicí se však nepochopitelně zastavil a po chvíli držení míče jej poslal svým protihráčům. Alespoň tak pro svýj tým ušetřil cenné vteřiny.

90+1

Hlavní arbitr se ve druhém poločase rozhodl nastavit tři minuty nad rámec řádné hrací doby.

89

Střídání v týmu SC Wiener Neustadt: ze hřiště odchází Ranftl, přichází Pollhammer.

87

Útočnou snahu fotbalistů Wieneru Neustadt překazil zdviženým praporkem asistent rozhodčího, jenž odmával ofsajd, jehož verdikt o pár vteřin později stvrdil hvizdem hlavní arbitr.

86

Momentálně se hraje ve středu hrací plochy, kde probíhají urputné souboje o míč, který velmi často mění svého majitele a rotuje převážně kolem středového kruhu.

85

Pomalu, ale jistě se blíží závěr zápasu, ve kterém domácí celek drží dvoubrankové vedení, hostům se stále nedaří vytvořit si střeleckou příležitost, kterou by případně zdramatizovali průběh utkání.

83

Střídání v týmu SC Wiener Neustadt: ze hřiště odchází Maderner, přichází Koch.

82

Střídání v týmu Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Wernitznig, přichází Berger.

82

Domácí ale zůstali u míče a pokračovali v útočné akci, na jejímž konci byla razantní střela Prettenthalera, který vypálil z hranice velkého vápna a jeho rána prosvištěla jen těsně kolem levé Dobnikovy tyče.

81

Za obranou hostujícího celku se objevil střídající Denner, který si ale míč příliš předkopl a poté jej o něj obrala vracející se obrana Wolfsbergeru.

79

Praporek pomezního arbitra byl znovu v akci, tentokrát se jednalo o ofsajd jednoho z hráčů Wieneru Neustadt, který si nepohlídal ofsajdovou linii.

78

Maderner si v souboji o míč počínal až příliš důrazně a dopustil se ofenzivního faulu, který signalizovat také asistent rozhodčího.

76

Střídání v týmu Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Silvio, přichází Manuel Kerhe.

74

S hostujícím celkem to po druhé inkasované brance nevypadá vůbec dobře, s míčem navíc hrají fotbalisté Neustadtu, kteří kombinují ve středu hracího pole.

Reinhold RANFTL - 2:0

71

Neustadt právě vstřelil branku!
Náskok domácího celku je dvoubrankový! Parádní Kainzovu přihrávku za obranu obdržel REINHOLD RANFTL, který ukázal záda obráncům Wolfsbergeru a poté obešel také vyběhnuvšího Dobnika. Dostal se s míčem sice do ostrého úhlu, ze kterého však stejně neváhal zakončit a poslal střelu přes obránce, míči v cestě do brány nedokázal zabránit už ani vracející se gólman Wolfsbergeru.

Vynikající zákrok Vollnhofera, který vyrazil ránu k tyči

70

Hosté si vytvořili dobrou střeleckou příležitost, když Jacobovu jedovatou ránu směřující l přední tyči s vypětím všech sil vyrazil Vollnhofer na roh.

68

Žlutou kartu za faul na Jacoba dostává Tobias Kainz (SC Wiener Neustadt).

67

Střídání v týmu SC Wiener Neustadt: ze hřiště odchází Rauter, přichází Denner.

66

Domácí se po centru z nařízené standardní situaci dostali do hlavičkového zakončení, to ale postrádalo jak potřebnou přesnost, tak i razanci.

65

Žlutou kartu dostává Daniel Drescher (Wolfsberger AC), který na vlastní polovině zezadu podrazil nohy Ranftla.

64

Hráčům hostujícího týmu se podařilo vybojovat další rohový kop, po němž došlo k zakončení. K odraženému míči se totiž za šestnáctkou dostal Wernitznig, který míč po střele bez přípravy poslal zhruba půl metru nad břevno. Nutno však poznamenat, že gólman Wieneru měl situaci plně pod kontrolou.

62

Střídání v týmu Wolfsberger AC: ze hřiště odchází Hüttenbrenner, přichází Weber.

61

Po přízemním centru z pravé strany se v předbrankovém prostoru snažil proklestit si cestu k míči Trdlina, kterého ale střežil Sušac. Útočník hostujícího mužstva se přesto dostal k míči, ale ve skluzu jej nedokázal nasměrovat správným směrem. Z celé akce tak bude pouze odkop, který provede Vollnhofer.

60

U míče jsou fotbalisté v tmavých dresech, kterým se ale nedaří proniknout přes středovou čáru, která je důkladně střežena záložníky Wieneru Neustadt.

58

Wolfsberger ovšem nedokázal vystřelit a vzápětí porušil pravidlo o ofsajdu. Nepřímý volný kop tak budou zahrávat domácí.

57

Trdlina se v blízkosti šestnáctky pokusil odcentrovat míč na spoluhráče, v jeho záměru mu ale zabránil Sušac, nicméně hosté budou v útočné snaze pokračovat pomocí rohového kopu.

55

Wiener zahrával rohový kop, ale po znovu uvedení míče do hry se nic podstatného neudálo. Obrana Wolfsbergeru byla pozorná a standardní situaci bez větších potíží ubránila.

54

Domácí podnikli nebezpečný útočný výpad, který středem hřiště táhl Ranftl, jenž před pokutovým územím poslal míč doleva na volného spoluhráče, jehož ránu zblokoval obětavý obránce, který skočil do střely.

53

Baldauf ve středu hřiště doslova zboural Madernera, hlavní arbitr v tomto případě nemohl jinak než odpískat nedovolený zákrok obránce Wolfsbergeru.

52

Žlutou kartu za faul ve středu hřiště dostává Tschernegg (Wolfsberger AC).

51

Hra se ustálila ke středu hřiště, kde probíhají četné souboje o míč, z nich většinou vycházejí vítězně fotbalisté domácího týmu. Míč rotuje převážně kolem středového kruhu.

49

Kainz přišlápl nárt Jacobovi a hosté tak získali výhodu další standardní situace. Centrem do vápna se prezentoval Tschernegg, který našel hlavu Trdliny, jehož pokus z hranice malého vápna skončil vysoko nad břevnem.

48

Hosté se ale standardní situaci dokázali ubránit a po rychlém brejku zahrávali přímý volný kop také oni. K jeho exekuci se postavil Wernitznig, ale svou střelu či centr poslal mimo zařízení.

47

Drescher si v souboji o míč pomohl nedovoleným způsobem, když svého protihráče přidržel za dres, což samozřejmě postřehl hlavní arbitr, který v neprospěch hostujícího celku odpískal přímý volný kop.

46

Začal druhý poločas.
Hlavní aktéři spolu s rozhodčími jsou již zpět na hrací ploše, druhá polovina utkání tak začne co nevidět.
První poločas je u konce. Nebezpečnější v něm byl jednoznačně domácí celek, který si vypracoval několik slibných příležitostí. Brankou skončila ale až ta poslední, když se v závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky trefil Hofbauer a poslal tak svůj celek do vedení. Pokud si hosté chtějí odvézt nějaké body, měli by ve druhém dějství hru rapidně zlepšit, a to především směrem dopředu.

45+2

První poločas skončil.

Dominik HOFBAUER - 1:0

45+1

Neustadt právě vstřelil branku!
Domácí v první minutě nastavení otevírají skóre zápasu a ujímají se tak vedení! S míčem za obranu pronikl po přesné přihrávce Madernera DOMINIK HOFBAUER, který razantní střelou na přední tyč z levé strany pokutového území prostřelil vyběhnuvšího gólmana Dobnika.

45+1

Hlavní arbitr se v prvním poločase rozhodl nastavit jednu minutu.

45

Razantní přízemní střela však trefila pouze kopačky hráčů postavených v obranné zdi, gólman Wolfsbergeru tak mohl zůstat v klidu.

44

Hüttenbrenner před velkým vápnem fauloval rozběhnutého Freitaga a domácí budou mít další dobrou možnost k ohrožení Dobnikovy svatyně.

42

Domácí si dobrou příležitost nakonec sami zkazili, když Ranftl ztratil míč, který od něho zamířil vedle brankové čáry. Odkop z hranice malého vápna tak bude moci provést Dobnik.

41

Nacházíme se v závěru úvodního dějství, momentálně jsou v držení míče fotbalisté v modrobílých dresech, kterým se ale přes dobře propracovanou obranu Wolfsbergeru nedaří dostat do zakončení.

39

Ofenzivní tažení domácího celku zastavil zdviženým praporkem asistent rozhodčího, bylo totiž porušeno pravidlo o ofsajdu, ve kterém byl přistižen Maderner.

38

Jacobo u postranní čáry zkoušel své dovednosti s míčem, se kterým se však dostal až za postranní čáru, na polovině soupeře tak budou vhazovat domácí.

36

Domácím hráčům se přeci jen podařilo dostat před střed hřiště, ale k zakončení to nestačilo. Defenziva hostujícího celku byla zformovaná a útočnou akci Wieneru v souladu s pravidly zastavila.

35

U míče jsou fotbalisté domácího mužstva, kteří prozatím kombinují pouze na vlastní polovině hřiště, proniknout přes půlící čáru jim totiž záložní řada Wolfsbergeru zatím nedovoluje.

33

Na druhé straně získali výhodu rozehrávky rohového kopu hosté, ale akce se jim vůbec nevydařila. Naopak s míčem vpřed se poté vydali domácí, ani oni však neuspěli, když centr z levé strany adresáta nenašel a míč pokutovým územím bez povšimnutí dalších hráčů jen proletěl.

31

Střelecky však svého spoluhráče o chvíli později zastoupil O'Brien, který se opřel do míče ze střední vzdálenosti, mířil však pouze do míst, kde se nacházel Dobnik, který měl celou situaci pod kontrolou, když na dráhu letu míče po celou dobu velmi dobře viděl a předvedl tak jistý zákrok.

30

Centr zleva se přibližně na penaltovém puntíku snažil usměrnit do brány nabíhající Ranftl, jenže míč netrefil vůbec ideálně, když na podmáčeném trávníku uklouzl.

28

Na opačné straně byla k vidění rána ze střední distance, která se však neujala, neboť jí scházely gólové parametry, když autor rány neměl dostatečně přesně srovnána mířidla a vypálil velmi mimo.

27

Fotbalistům Wolfsbergeru se však po rozehrávce kopu od rohového praporku nepodařilo Vollnhoferovu svatyni ohrozit, defenziva Wieneru byla pozorná a hrozící nebezpečí v podobě centru do šestnáctky bez potíží odvrátila.

26

K míči se ale dostali hosté a podnikli brejk, který po levé straně táhl Trdlina, toho u rohového praporku zastavil Sušac, pouze však za cenu rohového kopu.

24

Zranění záložníka Wolfsbergeru nejspíše nebylo vážného charakteru, Silvio se totiž po chvíli zapojil zpět do hry a může tak svým spoluhráčům pomoci při bránění útočné akce domácích.

23

Silvio v souboji o míč ve středu hřiště nejspíše utrpěl nějaké zranění, po kontaktu s protihráčem se skácel k zemi a po chvíli odešel za postranní čáru, kde vyhledal ošetření lékaře svého týmu.

21

Wiener v krátkém časovém sledu zahrával hned dva rohové kopy, avšak ani po jednom z nich se kýžené branky nedočkal. Aktivita domácího celku je však patrná.

19

Fotbalisté Neustadtu se opět vydali na polovinu svých soupeřů, kde vybojovali rohový kop, po kterém došlo ke střeleckému zakončení z ostrého úhlu, které na další roh vyrazil gólman Dobnik.

17

Útočný výpad posléze podnikli také hráči v modrobílém, jejich akce však záhy skončila nepřesným centrem z pravé strany, který vymyslel Ranftl, míč tak pokutovým územím pouze přeletěl.

15

Na opačné straně se rozhodl pro individuální akci Silvio, který si s míčem naběhl až k hranici šestnáctky, odkud vyslal razantní střelu, která však mířila jen do středu brány, kde se nacházel připravený Vollnhofer, kterému rána hráče Wolfsbergeru nenadělala žádné starosti.

14

Ten bez výraznější prodlevy nakrátko rozehrál zmíněný Hofbauer, ale jeho spoluhráčům se po znovu uvedení míče do hry nepodařilo bránu Dobnika ohrozit, gólman Wolfsbergeru tak mohl zůstat v klidu.

13

Aktivní Hofbauer měl na levé straně spoustu volného prostoru, který ovšem nedokázal zužitkovat, když možnost na střelu promrhal, přistoupil k němu rychle se vracející obránce a ukopl mu míč na roh.

12

Domácí se po zisku míče opět vydali vpřed a z levé strany odcentroval Rauter, míč ovšem ze vzduchu sebral vyběhnuvší gólman Dobnik, který jej následně rozdal svým spoluhráčům v poli.

10

Rozehrávky kopu od rohového praporku se chopil právě Hofbauer, ale žádný z jeho spoluhráčů se k zakončení nedostal. Obrana Wolfsbergeru si totiž nabíhající útočící hráče pokryla a znemožnila jim dostat se k míči.

9

Zajímavý střelecký pokus vyprodukoval zpoza vápna Hofbauer, jehož střílený pas se snažil do prostoru brány tečovat Maderner, ale v tom mu dobrým zákrokem zabránil jeden z obránců, který míč tečoval na roh.

7

Přímá přízemní střela však trefila pouze připravenou bránící zeď, od které se ovšem míč odrazil před šestnáctku, kde číhal Ranftl, který se nerozpakoval a zvolil okamžitou razantní ránu, jež o kousek minula břevno Dobnikovy svatyně.

6

Žlutou kartu za nedovolený zákrok v blízkosti pokutového území dostává Dario Baldauf (Wolfsberger AC).

5

Stále aktivní fotbalisté Wieneru díky bojovnosti v pokutovém území získali po zblokované střele výhodu rohového kopu. K jeho rozehrávce se postavil Hofbauer, který ale ve vápně žádného ze svých spoluhráčů nenalezl.

4

Centrovaný míč odvrátila obrana Wolfsbergeru do bezpečných míst za postranní čárou, domácí tak budou v útočné snaze pokračovat po vhazování.

3

Domácí vzápětí podnikli útočnou akci po pravé straně, která byla zastavena jen za cenu faulu, když útočícího hráče nedovoleným způsobem zastavil obránce Drescher.

2

Hostům se však nepodařilo proniknout ani přes půlící čáru a míče se zmocnili fotbalisté v modrobélých dresech, kteří podnikli ofenzivní výpad, jenž byl zastaven pozornou defenzivou Wolfsbergeru.

1

O úvodní výkop se postarali fotbalisté hostujícího celku, kteří do utkání nastoupili v černých dresech, domácí pro dnešní utkání zvolili svou tradiční modrobílou kombinaci dresů.

1

Utkání právě začalo.
Fotbalisté obou celků za doprovodu rozhodčích právě přicházejí na hrací plochu, utkání tak bude za pár chvil zahájeno.
Úvodní sestavy:

SC Wiener Neustadt: Vollnhofer – Kainz, Sušac, Sereinig, Prettenthaler – O'Brien, Hofbauer – Ranftl, Rauter, Freitag – Maderner
Náhradníci: Denner, Koch, Dobras, Mally, Pollhammer, Tieber, Schierl

Wolfsberger AC: Dobnik – Standfest, Sollbauer, Drescher, Baldauf – Tschernegg, Hüttenbrenner – Wernitznig, Silvio, Jacobo – Trdlina
Náhradníci: Rnić, Berger, Weber, Kofler, Palla, Kerhe, Seebacher

Rozhodčí: Drachta – Brandner, Rothmann.
Rozhodčí

Nezbytnou součástí každého fotbalového utkání jsou rozhodčí. Hlavním arbitrem dnes bude osmatřicetiletý Oliver Drachta, jemuž s řízením utkání budou pomáhat jeho asistenti Roland Brandner a Andreas Rothmann. Funkci čtvrtého sudího bude zastávat Manuel Schüttengruber.
Poslední vzájemná utkání

14.03.15 Wolfsberger – Neustadt 2:0
22.11.14 Neustadt – Wolfsberger 2:0
28.10.14 Wolfsberger – Neustadt 3:2
30.08.14 Wolfsberger – Neustadt 0:1
29.03.14 Wolfsberger – Neustadt 4:0
Příjemný středeční večer přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům. Rakouská Bundesliga má na programu již 34. kolo, v jehož rámci budeme sledovat souboje meziSC Wiener Neustadt a RZ Pellets WAC. Zápasem, jehož úvodní výkop je naplánován od 20:30, vás prostřednictvím textového online přenosu bude provázet Lukáš Jasoněk.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

SC Wiener Neustadt – RZ Pellets Wolfsberger AC

2:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 45+1. Hofbauer, 71. Ranftl

Karty:   68. Kainz (WIE) – 6. Baldauf (WAC), 52. Tschernegg (WAC), 65. Drescher (WAC)

SC Wiener Neustadt: Vollnhofer – Kainz, Sušac, Sereinig, Prettenthaler – O'Brien, Hofbauer – Ranftl (89. Pollhammer), Rauter (67. Denner), Freitag – Maderner (83. Koch)
Náhradníci: Denner, Koch, Dobras, Mally, Pollhammer, Tieber, Schierl

RZ Pellets Wolfsberger AC: Dobnik – Standfest, Sollbauer, Drescher, Baldauf – Tschernegg, Hüttenbrenner (62. Weber) – Wernitznig (82. Berger), Silvio (76. Kerhe), Jacobo – Trdlina
Náhradníci: Rnić, Berger, Weber, Kofler, Palla, Kerhe, Seebacher

Rozhodčí: Drachta – Brandner, Rothmann