Menu

Házená

Chance Extraliga mužů

HC ROBE Zubří – HC Dukla Praha

31:23

konec (15:11) Stav série: 1:1

16.05.2015, 18:00 • Martin Petřek

Gumárny Zubří – Dukla Praha 31:23 (15:11)

Hosté se drželi na dostřel v prvních deseti minutách, pak už hru i skóre ovládali domácí. V poločase vedli 15:11 a po přestávce svůj náskok dále navyšovali až na konečných osm branek rozdílu. Gumárny Zubří, které obsadily po základní části extraligy druhé místo za Plzní, končí po play-off páté, Dukle patří šesté místo, přestože po 22 kolech byla třetí.

Nejlepší střelci: Václav 6, Přikryl 5, Douda, Bechný po 4, Šlachta 4/2 – Kotrč 6/1, Sviták, Březina po 4. Rozhodčí: Bečička, Horák. Sedmimetrové hody: 4/2 – 4/3. Vyloučení: 4:3. Diváci: 450. První zápas: 25:26, páté místo patří Zubří, Dukla končí šestá.

Jiří Kekrt, trenér Gumáren Zubří: „Já bych dnešní utkání zhodnotil velice krátce. Oboustranné trápení a nucení hráčů k tomu, aby vůbec ještě chtěli hrát. Naši hráči chtěli hrát vice, takže jsme vyhráli. Vše to bylo o motivu a já děkuji hráčům za to, že ten motiv měli.“

Jan Josef, trenér Dukly Praha: „Já si myslím, že dnešní utkání nám nevyšlo ve všech směrech. Museli jsme hrozně míchat sestavou. Někteří lidé už v hlavách měli to, že jim sezóna skončila někde po Hranicích nebo Lovosicích, takže tomu odpovídal i výkon. Celý mančaft je trochu zklamaný, ale já neházím flintu do žita, protože tým má za sebou celkem povedenou sezónu. Bylo by určitě špatné, kdybychom sezónu hodnotili podle posledních dvou zápasů. Jsem trochu zklamaný z dnešního výkonu, protože ten znehodnocuje výkon celé sezóny.“ (23:19:30)

60

Konec zápasu. (31:23)

56

Vážení čtenáři, v těchto chvílích nás bohužel zastihly technické potíže, kvůli kterým Vám nejsme schopni zprostředkovat aktuální dění na palubovce. Technické problémy se snažíme s vypětím všech sil odstranit. (30:21)

55

Odražený míč převzal na šesti metrech do své moci Matěj Šustáček, který se po zářivé střele těší přízní zuberských fanoušků. (30:21)

55

Zuberský útok byl zastaven za cenu faulu, což nekompromisně potrestal neomylný exekutor sedmimetrových hodů Petr Šlachta. (29:21)

54

Pražský Březina se dostal do samostatného úniku na bránu, který chladnokrevně po náskoku z šestky zakončil. (28:21)

53

Domácí házenkáři si právě vylámali zuby na skvěle chytajícím brankáři hostů. (28:20)

52

Nepřesná přihrávka pražské Dukly posílá do postupného útoku vedoucí mužstvo dnešního utkání. (28:20)

51

Světová rána Jakuba Doudy! Zuberský kouzelník s míčem opět všem rozjásaným fanouškům dokázal, že se ničeho nebojí. Prezentoval se famózně přetaženou střelou z dálky, za kterou se hostující brankář jen nevěřícně ohlédl. (28:20)

50

Po rychlé kombinační akci snižuje Dukla na rozdíl sedmi branek. (27:20)

49

Družina okolo trenéra Jiřího Kekrta si žádá oddechový čas. (27:19)

48

Reichl se dostal v oblasti brankoviště za záda bránících Zubřanů a přiklonil se ke střelbě k horní tyči. (27:19)

47

Zuberský útok adresoval míč do rukou Michala Dědka , který se po náskoku z křídla rozhodl pro zakončení na delší tyč. Pražané to velice rychle zkusili hrou přes pivota, jehož vyslaná střela proplachtila mezi tři tyče. (27:18)

46

Zuberský útok zpozoroval volného Přikryla na křídle, který po obdržené nahrávce svůj let nad brankovištěm zakončil nádherně ránou na delší tyč. (26:17)

45

Hosté úspěšně zužitkovali nařízený sedmimetrový hod. (25:17)

44

Matěj Šustáček dal o sobě v zuberském útoku vědět bezkonkurenční ránou ze země. (25:16)

43

Domácí brankář vytasil své brankářské zbraně a uhájil zuberskou kasu proti střele z dálky. (24:16)

42

Valaši zakončili svůj útok sedmimetrovým hodem! K exekuci zmiňované sedmičky se postavil Šlachta, který si vychutnal brankáře hostů. (24:16)

41

Zuberský Přikryl postupoval v bleskové akci Valachů sám na branku a počínal si výborně. (23:16)

40

Manko pražské Dukly snižuje ze své parkety Sviták. Na to ale okamžitě domácí nalézají odpověď v podání Doudy. (22:16)

39

To byla velice pohledná akce! Domácí hráči našli skulinku, kterou propasírovali balón na Tomáše Bechného, jenž z brankoviště střelou z pádu bezpečně zakončuje! Hned na to dostal Petr Šlachta přes celé hřiště krásnou nahrávku do běhu a svou nabízenou šanci využil tak, jak nejlépe mohl, tedy vstřeleným gólem. (21:15)

38

Jakub Kastner se prosazuje z rychlého brejku, Zubřané byli totiž v útočné fázi bezzubí. (19:15)

37

Válečná porada Dukly je u konce, hra nám bude pokračovat útokem házenkářů z hlavního města Prahy. (19:14)

37

Lodivod pražské Dukly si žádá oddechový čas. (19:14)

36

Lukáš Václav se po excelentní práci s míčem pověsil nad obraný blok hostující defenzívy a svou dynamickou ránou rozvlnil síť za zády pražského brankáře. (19:14)

35

Fantastický a dechberoucí moment Lukáše Václava! Zuberský Václav perfektně s míčem prokličkoval až k brankovišti a ze svého náskoku z šestky zakončil krásnou trefou, kterou nasměroval ke spodní tyči. (18:14)

35

Oba dnešní soupeři sehráli ve svých útocích velmi povedené akce, které nám v páté minutě druhé půle upravily stav utkání na 17:14. (17:14)

34

Ostřílený matador Tomáš Bechný bezpečně unikl ze sevření bránících hráčů pražské Dukly a z oblasti brankoviště se přiklonil ke střelbě k pravé tyči. (16:13)

33

Milan Kotrč se u hranice čáry volného hodu připnul do vzduchu a poslal svou atraktivní dělovou ránu po ruce za záda zuberského brankáře. (15:13)

32

Štěpánu Jeníčkovi se podařil ve druhé minutě druhého poločasu výborný průnik brankovištěm, který zakončil přesnou trefou k levé tyči. (15:12)

32

Domácí celek odchází ze svého prvního útoku bez branky. Šanci nyní budou mít hosté. (15:11)

31

Valaši ze Zubří rozjíždí svůj první útočný kolotoč druhé třicetiminutovky. (15:11)

31

Výhodu úvodního výhozu ve druhém poločase měli vedoucí muži dnešního utkání, kteří tak zahájili svůj postupný útok. (15:11)

31

Začal druhý poločas. (15:11)

30

První poločas skončil. (15:11)

29

Hostující obrana nedokázala na křídle uhlídat rychlonohého Dědka, který svůj náskok nad brankovištěm završil přesnou střelou. (15:11)

28

Skupina hostujících hráčů se řítila proti nezorganizované vracející se obraně zuberského celku a zakončila svůj tah na bránu brankou, o kterou se postaral dnes velmi aktivní Sviták. Tímto rychlým útokem Dukla snižuje své manko na rozdíl tří branek. (14:11)

26

Jakub Sviták dokázal překvapivou střelou ze země vyzrát nad domácím brankářem. (14:10)

25

Po neúspěšné trefě hostů se dostali domácí do rychlého útoku, který byl ve finále završen úspěšnou brankou z rukou Bechného. (14:9)

24

Zuberská ofenziva našla chytrou přihrávkou na křídle volného Michala Dědka, který se prosazuje technickou střelou. Na jeho chytrou trefu totiž brankář hostů nedosáhl. Dukla Praha ale okamžitě odpovídá zásluhou Kotrče! Zubřané nedokázali pokrýt fantastický náběh Milana Kotrče, který je svou střeleckou rukou trestá devátou brankou hostů. (13:9)

23

Po verdiktu rozhodčích obdržel dvouminutový trest šéf zuberské defenzívy Tomáš Bechný. (12:8)

22

K míči se v zuberském útoku dostal Hrstka a ze své parkety spojky posílá Valachy do čtyřbrankového vedení. (12:8)

20

Zuberské spojky poslaly míč do rukou Jakuba Doudy, který na šesti metrech bezpečně unikl ze sevření bránících hráčů pražské Dukly a s přehledem zakončil. (11:8)

20

Míč doputoval až na levé křídlo k Březinovi a ten ve svém letu nad brankovištěm nezaváhal. (10:8)

19

Za zákrok za hranicí pravidel vidí zuberský Kašpárek dvouminutový trest. (10:7)

18

Na obou stranách palubovky padly v rychlém sledu branky. (10:7)

18

A hned po Řezníčkovi skóruje Douda! (9:6)

17

Tomáš Řezníček opět předvádí své hráčské přednosti! Řezníček nad ničím nepřemýšlel a z pravé strany svou přesnou střeleckou rukou napřáhl, jeho střela se zastavila až za brankovou čárou pražského strážce brány. (8:6)

17

Milan Kotrč je v těchto momentech opravdu střelecky pří chuti. Jeho prudká rána zaznamenala snížení na nejtěsnější rozdíl jediné branky! (7:6)

16

Milan Kotrč se přiklonil v pražském útoku pro podstřel, který se zastavil až za brankovou čárou. (7:5)

15

Na exekuxci zmíněné sedmičky se postavil zuberský ostrostřelec Tomáš Řezníček, který nedal brankáři hostů šanci zasáhnout. (7:4)

14

Dukla si ve své obraně 0:6 pomohla nedovoleným zákrokem. Zubří tak bude mít k dispozici sedmimetrový hod! (6:4)

13

Hosté zakončili svou šanci jen střelou do domácího mága mezi třemi tyčemi. (6:4)

12

Taktické pokyny jsou rozdány a hra nám může pokračovat postupným útokem hostujícího celku. (6:4)

12

Tábor trenéra Jana Josefa si žádá oddechový čas. (6:4)

11

Lukáš Václav posunuje domácí celek v nástupu do jedenácté minuty do dvoubrankového vedení. (6:4)

10

Matěj Šustáček si výborně seběhl až na útočný střed, odkud poslal svou střelu za záda pražského strážce brány. (5:4)

9

Valaši ze Zubří chytli velmi dobrý útočný rytmus, na jehož konci zazářil úchvatnou střelou z přetažení zuberský Václav. (4:4)

8

Jeníček se dostal po uvolnění na křídle do náskoku a umístil svou střelu k delší tyči. (3:4)

7

Kastner se výborně vyhnul úhybnou kličkou bránicím hráčům Zubří a nádhernou střelou z šestky se zasluhuje o srovnání stavu utkání. (3:3)

6

Přikryl se šikovně uvolnil na křídle a svůj náskok nepromarnil. (3:2)

5

Domácí házenkáři poslali po útočném překřížení spojek do zakončení pivotmana Šíru, který vyhrál přetahovanou s hostující obranou a nakonec se trefil mezi tři tyče. (2:2)

5

Jakub Sviták po faulu zuberské defenzívy přidává druhou branku hostů z nařízené sedmičky. Sedmimetrový hod mu nepřidělal žádné vrásky na tváři. Chladnokrevně jej totiž proměnil. (1:2)

4

Hra se v těchto okamžicích přelévá z jedné strany na druhou, ale ani jednomu z dnešních celků se nepodařilo dostat do úspěšného zakončení. (1:1)

4

Petr Orság zneškodnil střelecký pokus z křídel a do útoku tak znovu přechází domácí družstvo. (1:1)

4

Domácí házenkáři měli navíc k dispozici sedmimetrový hod, který však Zubřanům branku nepřinesl! Střela Tomáše Řezníčka totiž letěla vysoko nad bránu. (1:1)

3

Tentokrát si vykoledoval žlutou kartu Šůstek. (1:1)

3

Dukla přichází po útočné chybě o balon. Valaši tak půjdou na opačnou stranu hrací plochy. (1:1)

3

Martin Hrstka to vzal na devíti metrech na sebe, ale brankář hostů s přehledem zneutralizoval jeho střelu nohou. (1:1)

3

Zuberský pivotman Jakub Šíra je napomínán žlutou kartou. (1:1)

2

Dukla Praha srovnává stav utkání z nařízeného sedmimetrového hodu, který s lehkostí proměnil Kotrč. (1:1)

2

Prvním napomínaným hráčem v dnešním utkání se stává Václav. (1:0)

2

Z křídla prolétl šikmo ke středu brankoviště zuberský Přikryl, který se prosadil nádherně přetaženou ránou na kratší tyč. (1:0)

1

Střelu pražských spojek vytěsnil brankář domácích mimo oblast brány. Do útoku se tak rychle přesouvá Zubří. (0:0)

1

Hosté krouží kolem brankoviště svého soupeře, co vymyslí na úvod zápasu? (0:0)

1

Výhodu úvodního výhozu od středové čáry měli ambiciózní házenkáři pražské Dukly, kteří tak zahájili svůj první postupný útok dnešního utkání. (0:0)

1

Utkání právě začalo. (0:0)
Úvodní sestavy:

HC Gumárny Zubří: Orság, Janků – Šlachta, Douda, Přikryl, Bechný, Zeman, Šustáček, Hrstka, Václav, Řezníček, Dědek, Šíra, Kašpárek

HC Dukla Praha: Petržala, Rangl – Kern, Šimůnek, Sviták, Březina, Fulnek, Kotrč, Rams, Reichl, Mubenzem, Jeníček, Kastner, Šůstek

Rozhodčí: Marek Bečička, Jiří Horák, delgát ČSH Směja Petr.
My si je už nyní pojďme prostřednictvím našich on-line přenosů společně přiblížit!
Za pár minut budou hlasatelem zuberské sportovní haly vyvolávána jména jednotlivých aktérů dnešního utkání.
Oba celky jsou již přítomny na palubovce a ve sportovní hale v Zubří probíhá předzápasová rozcvička.
Dovolte, abych Vás dnes ještě jednou srdečně přivítal u dnešního souboje o páté místo, ve kterém svěřenci trenéra Jiřího Kekrta vyzvou na domácí palubovce od 18:00 házenkáře z hlavního města Prahy.
Sobotní podvečer je v divácky nabité hale "Srdcemzubřanů" vyhrazen pro utkání, ve kterém v rámci posledního zápasu letošní sezony o konečné 5. místo přivítají na své palubovce Valasi ze Zubří házenkáře z hlavního města Prahy. Kompletním průběhem atraktivního odvetného souboje o konečnou pátou příčku mezi Zubřím a Duklou Vás bude doprovázet Martin Petřek, který Vás tímto srdečně vítá na našich textových on-line přenosech.


Sobotní utkání mezi tradičními ambiciózními rivaly se bude bezesporu těšit výborné divácké kulise a bude zajímavé sledovat, zda domácí fanoušci doženou své miláčky k vítězství, nebo zda se z výhry bude radovat tábor trenéra Jana Josefa. Mírnými favority v tomto utkání jsou domácí Valaši, kteří se však budou muset postavit nadějnému omlazenému kádru z Dukly v čele se skvěle chytajícím čarodějem mezi třemi tyčemi Tomášem Petržalou, jehož hvězda se již v několika utkáních jasně rozzářila na obloze házené. Pražská Dukla, která po léta v Česku udávala směr tohoto sportu, pravidelně sbírala extraligové tituly, medaile, patří mezi příjemná překvapení letošního ročníku, i přes mladý kádr se dokázala pohybovat v nejsvrchnějších patrech extraligové tabulky, cenné zkušenosti navíc nasbírala také v evropských pohárech. Před domácími Valachy tedy vstane již zítra velice silný soupeř.


V prvním zápase podlehli házenkáři Zubří na palubovce Dukly tím nejtěsnějším rozdílem jediné branky. V souboji dvou týmů, které vypadly už ve čtvrtfinále a pak uspěly v prvním souboji skupiny o 5. – 8. místo to byla vyrovnaná bitva, ale přeci jen po většinu zápasu byli mírně popředu domácí házenkáři. Platilo to i v první půli, ve které Dukla vedla až o čtyři góly a do šaten šla s dvoubrankovým vedením. Po změně stran opět byla popředu Dukla a znovu se to v jednu chvíli dostalo na čtyři branky. Zubřané však vytrvale stahovali, až se dostali na jedinou branku a v závěru mohli srovnat. „Měli jsme osmnáct vteřin na vyrovnání. Vzali jsme si oddechový čas a ještě něco zkusili. Sice to nevyšlo, ale i tak to není špatný výsledek. Solidní výkon předvedl v brance Petr Orság, který odchytal celých šedesát minut. I kluci v poli předvedli, že mají i v takové sérii chuť vyhrát a urvat to páté místo," hlásil těsně po utkání Ivo Tovaryš.


Pokud Zubřané sobotní duel zvládnou, skončí v extraligovém ročníku 2014–2015 na konečné páté pozici. Oproti loňskému devátému místu to sice bude výrazně lepší, jenže v Zubří měli před sezonou i v jejím průběhu úplně jiné cíle a s pátým, natož šestým místem mohou být jen stěží spokojeni.


V sobotu půjde o vyrovnaný zápas dvou zkušených celků, ve kterém si hráči nic nedarují zadarmo. Od 18:00 tak můžeme v zuberské sportovní hale očekávat vyhecovaný zápas na obou stranách.


Rozhodčími v tomto utkání jsou pánové Marek Bečička a Jiří Horák. V roli delegáta Českého svazu házené se nám pak představí pan Směja Petr.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

HC ROBE Zubří – HC Dukla Praha

31:23

konec (15:11) Stav série: 1:1

Zpět na online

HC ROBE Zubří: Orság, Janků – Šlachta, Douda, Přikryl, Bechný, Zeman, Šustáček, Hrstka, Václav, Řezníček, Dědek, Šíra, Kašpárek

HC Dukla Praha: Petržala, Rangl – Kern, Šimůnek, Sviták, Březina, Fulnek, Kotrč, Rams, Reichl, Mubenzem, Jeníček, Kastner, Šůstek

Rozhodčí: Marek Bečička, Jiří Horák, delgát ČSH Směja Petr

Statistiky:
HC ROBE Zubří
# P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
Celkem 0/0 0 0 0 0
HC Dukla Praha
# P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
Celkem 0/0 0 0 0 0