Menu

Fotbal

Italská Serie A

Inter Milán – AC Milán

0:0

konec (0:0)

19.04.2015, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Ondřej Hradecký (@ondra295)

Tipsport: 2.3 3.3 3.56 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Zápas je tedy za námi a já jsem se určitě nenudil, hlavně tedy v závěru, kdy se děly věci! Nejprve byla Interu upřena asi regulérní penalta, poté mu nebyl, za celkem nejasných okolností, uznán gól a aby toho nebylo málo, tak milánský celek neproměnil hned několik ryzích šancí, které se vměstnaly do pár minut! Rossoneri parádním výkonem podržel gólman Diego López, který byl ztělesněním jistoty a pochytal naprosto všechno, co na něj šlo! AC moc šancí ve druhé půli nemělo, v nastavení ale mohl nůžkami udeřit de Jong, což se ale nestalo a zápas skončil, poněkud nezaslouženou, bezgólovou remízou. Ode mne je to pro dnešek vše, já se s Vámi loučím a přeji Vám, abyste ve startu do nového týdne byli úspěšnější, než byli dnes forvardi Interu před bránou soupeře. (22:44:55)

90+4

Konec zápasu.

90+4

Jeden z posledních centrů sebral López, dnešní zápas asi branku neuvidí.

90+3

Odvážně to zkusil někdo i před bránou Interu, a tím někým byl Nigel de Jong! Ten dostal až moc dlouhý míč, vyřešil to ale svérázně a položil se do nůžek! Ty trefil celkem dobře k tyči, Handanovič se ale natáhl a míč nadvakrát zachytil do své náruče.

90+2

Sudí se rozhodl nastavit čtyři minuty a ty už jsou v plném proudu, AC má k dispozici rohový kop.

90

Parádní ekvilibristiku s balónem nám teď předvedl Mauro Icardi, který zpracoval na špičku kopačky velice těžký míč za obranu, ještě si, aniž by se míč dotkl země, obhodil oba stopery a z voleje zakončil, míč ale končí mimo Lópezovu pravou tyč!

89

To se ale logicky nelíbí domácím, hodně odvážný byl Shaqiri, který poslal po kličce ven ze hřiště přímý projektil na soupeřovu bránu, tu ale o hodně minul a ohrozil spíše fandy za bránou.

88

Stále hrají Rossoneri, kteří regulérně přebrali taktovku zápasu a snaží se udělat to, co zatím nestihli – přehrát svého soupeře.

86

Sledujeme parádní zápas, ten zatím ale gól nepřinesl a o změnu tohoto stavu se snaží i AC, to se ale dostalo při dalším útoku sotva za půlku.

84

S kartami se roztrhl pytel, Shaqiri teď zajel až zbytečně tvrdě při napadání do Paletty, sudí opět musí napomínat a krotiti tak vášně.

83

D'Ambrosio také nezůstal o mnoho pozadu a Abatemu vrátil stejnou mincí, když ho u čáry pořádně přibrousil a vidí žlutou.

82

Z obřího tlaku Interu ústí fauly AC a za jeden tvrdší skluz u postranní čáry vidí Abate žlutou.

81

Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Andrea Poli, přichází Alessio Cerci.

81

Další gól měl na noze Juan Jesus, jeho střele z dálky byla skutečně parádní a k dokonalosti jí chybělo jen to, aby zapadlo do sítě! Nakonec prolétla těsně nad horní tyčí Lópezovy brány!

80

Neuvěřitelné, co teď nedali hráči Interu! Ti měli další gólovu příležitost! Nejprve dobrý Shaqiriho centr z rohu vyrazil na poslední chvíli López, aby se k dorážce dostal z dobré pozice Obi a španělský gólman musel jen úžasným reflexem těsnit míč mimo!

79

A v gólovce se ocitl Juan Jesus! Ten se dostal na hraně vápna ke střele, která mířila utěšeně k tyči, López si ale připsal parádní tygří skok a drží svůj tým!

77

Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Mateo Kovačić, přichází Xherdan Shaqiri.

77

Hraje se stále před bránou nepoučitelných hostů, příště ale gól uznán bude a toho by si měli být vědomi i oni. Ve druhé půli zatím AC hraje neskutečně špatně.

75

Skutečně bizarní situace, trenér Inzaghi totiž už reagoval na změnu stavu střídáním a i my ostatní jsme žili asi minutu v dojmu, že domácí vedou! Nakonec ale, po dlouhé domluvě sudích, gól uznán nebyl a Nerazzuri si musejí tak i nadále počkat!

73

Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Suso, přichází Mattia Destro.

72

Nechci být zlý nebo nějak jinak nemilý k hostujícímu celku, ale za tu "holomajznu", co v posledních minutách předváděli, přichází naprosto zasloužené vyústění! Hernanes po Icardiho vybídnutí vlétl do vápna, parádním míčem do vápna hledal Palacia, ten ale na míč o půl kroku nedosáhl! To ale ve výsledku nevadilo, protože naprosto zmatený Mexés práci dokončil za něj a dává si nešťastný vlastenec! Gól ale nakonec po dlouhé domluvě uznán není! Palacio byl totiž v ofsajdu!

70

Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Alex, přichází Gabriel Paletta.

70

Na zemi zůstává Alex, který nakonec opustil hrací plochu a asi bude muset střídat.

68

Opět to před bránou AC ne jen doutnalo, ale vyloženě hořelo! Před bránu totiž posílal velice dobrý míč Palacio, hledal s ním nabíhajícího Icardiho! Fandové Rossoneri mohou jen děkovat Lópezovi, že se zorientoval nejrychleji a poodrážený míč schoval ve své náruči!

67

Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Assane Demoya Gnoukouri, přichází Joel Obi.

65

Na zemi teď je Gnoukouri, kterého chytají křeče a hra je tedy přerušena. Na lavičce je připraven Obi, který tohoto mladíka asi co nevidět nahradí.

64

Teď hráči Interu chtějí penaltu a je to asi oprávněné! Ke střele se totiž dostal Hernanes, jeho střelu na bránu zblokoval v jasně nepřirozené pozici rukou Antonelli a sudí tady mlčet neměl!

61

Kombinace Interu nakonec nepřinesla očekávané vyústění, protože byla velice zpomalena špatnou nahrávkou od Kovačiće. Nakonec se ten samý hráč dostal ke střele, už to ale bylo ze záklonu a rána zamířila mimo.

59

Jedovatý centr před bránu poslal Juan, ten na poslední chvíli odvracel Bonaventura, moc šikovně to ale neudělal, protože trefil boční síť vlastní brány.

58

A tohle tedy byla pořádná, asi největší šance, kterou zahodil Rodrigo Palacio! Ten se dostal, sice z mírného úhlu, sám před Lópeze, míč ale nakonec přes něj a nakonec i přes navrátivší se obránce za čáru neprocpal!

57

Abate v první fázi dobře zasáhl proti napadajícímu Palaciovi, poté se mu míč ale zamotal pod nohy a bude tu roh.

55

Na straně druhé to také pěkně zavánělo, centr Palacia ale nakonec jen neškodně prosvištěl vápnem, protože podpora jeho bratrů ve zbrani byla až moc malá.

54

Ménez se proplétal změtí těl protihráčů, nakonec ho zastavil jeho poslední soupeř v osobě Vidiće. Ten zakročil dobře a zmařil tak rýsující se gólovou šanci.

52

Aktivnější jsou ve druhé půli zatím Rossoneri, kteří drží míč výrazně více na svých kopačkách a nedávají hráčům Interu "čuchnout". Susovi ale nakonec utekl míč za čáru a je tu odkop.

50

Gól padl i na druhé straně, než do sítě Interu, dal ho po parádním pasu před prázdnou bránu Icardi, už před ním hrající Palacio ale stál v ofsajdu a gól tak neplatí!

48

Po chvíli obléhání to zkusil centrem Suso, jeho míč na Méneze byl sice celkem dobrý, malý Ménez ale stál proti o mnoho vyššímu Vidićovi a reálnou šanci na úspěch neměl.

47

Nakonec to na sebe vzal Bonaventura, ten se s tím už moc nemazal a zvolil přímou střelu. Bránu střelou po zemi na přední tyč ale minul o celkem velký kus.

46

Druhý poločas započal s mírným zpožděním, hrají zatím výlučně hosté, Poli si zatím ve středu pole ale s míčem moc neví rady.

46

Začal druhý poločas.
Ten začne přibližně ve 21:47.
Derby della Madonnina je ve své polovině a my nejsme ani zklamáni, ani vytrženi. Týmy hrají asi to, na co objektivně momentálně mají a na hřišti to více jiskří, než se skutečně hraje. I přesto jsme ale neviděli žádné zákeřnosti a naproti tomu viděli několik dobrých šancí, ty největší asi měli za domácí Hernanes a za hosty Suso, v obou případech se ale vytáhli gólmani a když sudí sporně neuznali AC gól, šlo se do kabiny za stavu 0:0! Něco mi ale říká, že se toho ještě hodně semele, proto určitě sledujte s námi i druhý poločas.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhý poločas?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Začala první a poslední nastavená minuta, Inter ji využil pouze k nepřesnému nákopu daleko vpřed a poločas asi skončí tím, že López počká s výkopem.

45

Na zemi zůstává po velice tvrdém souboji Poli, který se moc nemá k tomu, aby se zvedal a ve hře jsou zdravotníci. Asi se prozdržujeme do konce poločasu.

43

Hraje se velice tvrdě, na vlastní kůži to opět pocítil Icardi, když ho zastavil de Jong. Vyhlášený tvrďák ale hrál čistě a po zásluze se hraje dál.

41

Hernanes měl velice dobrou ideu, hůře ji už ale provedl. Byl si moc dobře vědom okna v obraně AC a hledal průnikovkou Kovačiće, tu ale zastavil Abate a celé akci je předčasně konec.

40

Na druhé straně se také v dobrém světle předvedl Vidić, i on si ale připsal dobrý zákrok, když si zavčasu poradil s jedovatým centrem. Obrana si s jeho pomocí poradila i s následným rohem.

39

Alex měl pořádné starosti s napadáním útočného dua Interu, dobře mu ale vypomohl van Ginkel, který se sympaticky navrátil a rozehrál se nemotorného Brazilce.

37

Co naplat, velký fotbal zatím nesledujeme a šance přicházejí spíše po ztrátách toho či onoho týmu, než po pěkných akcích. Hraje se ale ve velkém tempu a já se rozhodně nenudím.

36

Trošku tvrději si počínal na půlce Juan Jesus, sudí ho odměňuje žlutou kartou.

35

Zásluhou francouzského rychlíka Méneze to opět zavánělo obřím nebezpečí, ve vápně se totiž dostal k míči a jen zásluhou opětovné dobré práce stoperů, se ke střílenému míči nedostal nikdo z jeho kolegů! I tak měl Handanovič plné ruce práce, když musel na zem, aby přízemní pokus vyrazil mimo největší melu!

33

Vzápětí de Jong zastavil Icardiho protiútok tvrdým skluzem a sám si byl vědom, že uvidí žlutou. Ta také neprodleně přišla.

33

Tak tady to zase zavánělo gólem, do vápna se totiž vehnal Bonaventura, poslal parádní míč na puntík, tak už naběhlý Ménez, dobře se ale na zem položil Vidić a nebezpečí na dlouhou nohu odvrátil.

31

Stále více hrají domácí, už ale platí, že větší nebezpečí představují přímočaří hosté! Teď pro změnu drží míč AC a Inter se brání, o aktivitu se stará van Ginkel.

29

Viděli jsme sice gól, Mexés nějak ve spolupráci s dalším stoperem, Alexem, docpali míč za čáru, sudí ale viděli nějaký ofsajd a gól tak neplatí. Situace byla ale velice nepřehledná a já porušení pravidel neviděl ani z opakovačky.

28

Teď se přesvědčíme o tom, jestli AC umí zahrávat standardky lépe, Gary Medel totiž fauloval kousek od postranní čáry blízko vápnu a bude tu přímý kop. Chilský defenzivní hráč navíc vidí žlutou kartu.

27

Přišlo očekávané řešení, ale bylo neočekávaně špatné. Abych to zjednodušil. Hernanes sice napřáhl k ráně, míč ale netrefil dobře a ten doletěl hodně nad bránu hostující celku!

26

A teď tu je po faulu Antonelliho velká šance pro Nerazzuri, bude tu totiž přímák z velice solidní pozice a dá se čekat, že přijde Hernanesova střela.

25

A to se mi teď jen potvrdilo, protože k velice nebezpečnému přízemnímu centru se dostal Gnoukouri, na dlouhou nohu odvracel Mexés na roh!

24

Parádní míč poslal Palacio do křídla na nabíhajícího D'Ambrosia, jeho centr ale už tak dobrý nebyl a Mexés si s ním poradil. Opticky to ale vypadá, že tlak Interu opět nabírá na síle.

22

Inter, až na tuto drobnou příhodu, ale stále kontroluje celý zápas a nedá se říci, že by se AC dostávalo s nějakou pravidelností k útokům – spíš to jsou jen takové nahodilé individuální akce.

20

Tak bych nakonec AC přeci jen křivdil, Handanovič si musel připsat hodně těžký zákrok! K míči se totiž dostal Suso, tedy jediný aktivní host, sebral ho, vběhl do vápna a vystřelil! K jeho smůle ale prudká rána šla pouze doprostřed brány, přesto s ní měl Slovinec v bráně Interu velké potíže, protože byla asi ještě mírně tečována!

19

A zase se hosté dostali k míči pouze a jen tím, že Inter fauloval. Tentokrát to byl Palacio, Poli ale nejeví moc velký zájem rychle hrát a míč ve středu pole bezvýsledně drží.

18

A zase se to potvrzuje tím, že Suso míč jen nakopl dopředu, kde opět nikdo nebyl. Došel si tak pro něj Handanovič a hra je dále kouskována.

17

Faulem se provinil Icardi, sudí si toho až moc dobře všiml a nařídil přímák pro hostující barvy. Jejich hráči zatím nikam nespěchají a rozhodně nejsou dobře hrajícím týmem.

15

Opět tedy hrají Nerazzuri, kteří jsou jasně vyspělejším týmem a jestli se něco hodně nezmění, musí se to za chvíli promítnout i na skóre. Na vlastní půlce hraje Gary Medel, který se pro mičudu vrátil mezi stopery.

14

Po hodně dlouhé odmlce jsem měl na dohled i domácího gólmana, tedy Slovince Samira Handanoviče, on ale moc práce neměl, protože Abateho špatný centr byl skoro pohrdavě odvrácen.

13

AC chce hru trochu zklidnit, podařilo se mu to tím, že natáhlo uvedení míče do hry při několika obranných autech a tlak Interu tak mírně opadl.

11

Teď už to málem přišlo a AC by se mělo probudit nebo může také za chvíli zjistit, že ztrácí na svého soka jeden nebo více gólů! Hernanes potvrdil to, co se o něm ví už dlouho, a to že umí parádně napřáhnout z dálky! Jeho bomba, který mířila do šibenice, ale byla parádně vyražena na roh gólmanem Lópezem!

9

Teď už to zavánělo regulérní šancí zatím lepšího Interu, do vápna vběhl agilní Palacio, jeho průnik ale včas zastavil, chvíli před avizovanou střelou, velice přesný Mexés.

8

Sledujeme zatím klidný start obou týmů do zápasu, když je k vidění snad až přílišná opatrnost. Bude tu další aut na útočné půlce pro Inter, D´Ambrosio s jeho zahráním ale nijak nechvátá.

7

Opět přišla velká nepřesnost Rossoneri a byl tu první důvod k vzruchu – do vápna vlétl Palacio, proti němu ale stál bdělý Alex a situaci vyřešil optimálně, zblokoval totiž centr na roh.

5

Inter po zakopnutém míči (na zemi ležel Icardi, ale už je v pořádku) vrátil míč na kopačky AC, to ale nenaložilo s možností nijak valně a muselo se bránit. Utkání ale zužují nepřesnosti a ani Medel nebyl o mnoho lepší.

4

Mexés se dostal na brankové čáře do úzkých, ale Palacio nakonec docílil jen toho, že francouzský stoper do něj opřel odkop a bude se tak kopat od brány hostujícího celku.

3

Hodně odvážně to zkoušel van Ginkel, když v nebezpečném prostoru chtěl překvapit narážečkou s de Jongem, nejvíce ale překvapil samotného spoluhráče a o míč přišel. Inter ale v podání Hernanese také nic nedokázal a míč ztratil na hraně vápna.

2

Ovšem domácí toho mnoho nevymysleli a Kovačićův nákop sebral López. Naproti tomu vzápětí přišla ztráta i na druhé straně a celé to skončilo tím, že fauloval Abate. Přímák ale byl zahraný dozadu a Inter může být rád, že nakonec získal aut na útočné půlce.

1

Už je to tu, míč poslal do hry tandem Icardi – Palacio a logicky tak kombinují hráči Interu! Ti se ale nikam neženou a jejich příhra tak ještě nepřekročila polovinu.

1

Utkání právě začalo.
Velký moment, okamžik, na který čekali fandové na celém světě, je tady! Oba tábory příznivců si připravily nádherné choreo, hráči už si vyměnili úvodní zdvořilosti a za chvíli se jde na to!

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

Inter Milán: Handanovič – D'Ambrosio, Ranocchia, Vidić, Jesus – Gnoukouri, Medel, Kovačić – Hernanes – Palacio, Icardi.
Náhradníci: Carrizo – Andreolli, Podolski, Obi, Santon, Felipe, Puşcaş, Nagatomo, Shaqiri, Bonazzoli, Dimarco, Palazzi.

AC Milán: Diego López – Abate, Alex, Mexés, Antonelli – Poli, N. de Jong, van Ginkel – Suso, Ménez, Bonaventura.
Náhradníci: Abbiati, Donnarumma – De Sciglio, Destro, Honda, Pazzini, Rami, Zapata, Cerci, Bonera, Paletta, Mastalli.

Rozhodčí: Banti – de Luca, Vuoto.
Hosté, kteří ale tento stadion za jiných okolností, než je toto derby, využívají také jako domácí tvrz, tedy AC, na tom nejsou o moc lépe. To "ne moc" se ve skutečnosti dá definovat jako chabý jednobodový náskok na jejich dnešního soka, který nám napovídá, že ani v táboře Rossoneri nebude panovat s výkony Inzaghiho svěřenců absolutní spokojenost. Situace je samozřejmě ještě otevřená a poháry může ještě uchvátit kdekdo, ale do Milána se ani příští rok asi nepodívají. Každopádně, když to shrnu, hosté získali před dnešním zápasem za 30 zápasů 42 bodů a Interu se tak moc posmívat nemohou. I tady vyčnívá jedna výrazná individualita, která táhne celý tým, tentokrát je to Jérémy Ménez, který po svém letním příchodu z Paříže už zatížil konta soupeřů 16 góly! S velkým odstupem na něj z druhého respektive třetího místa koukají s 6 góly Keisuke Honda a se 4 góly Giacomo Bonaventura.
Inter, který v rámci derby della Madonnina bude veden v zápise jako domácí tým, na tom letos je prachbídně! Pod koučem Mazzarim to sice dlouho vypadalo na to, že sezóna bude zase bez pohárové tečky, ale alespoň tu byla šance. Po nástupu Roberta Manciniho ale začal Inter selhávat daleko častěji a ve výsledku úplně vypadl ze seznamu týmů, které by měly o poháry bojovat. Nakonec z toho, po 30 odehraných zápasech, je hodně trapné desáté místo. Na nic jiného podprůměrný zisk 41 bodů ani stačit nemůže a Inter na poháry asi musí zapomenout. I tato šedivá sezóna ale má svá pozitiva, jedním z nich je nejlepší střelec týmu, mladý Ital Mauro Icardi, který se letos prokousal už k 16 gólům a to jen v Serii A! O druhé místo v tabulce střelců Nerazzuri se dělí, už s hrozivým odstupem, šestigóloví Fredy Guarín a Rodrigo Palacio.
Dobrý den, vítám Vás u jednoho z největších zápasu italské Serie A! Je tu milánské derby, tedy zápas mezi Interem Milán a AC Milán, jenž bude hostit slavné San Siro! Tímto veledůležitým zápasem Vás bude provázet Ondřej Hradecký.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

Inter Milán – AC Milán

0:0

konec (0:0)

Zpět na online

Karty:   28. Medel (INM), 36. Jesus (INM), 83. D'Ambrosio (INM), 84. Shaqiri (INM) – 33. N. de Jong (ACM), 82. Abate (ACM)

Inter Milán: Handanovič – D'Ambrosio, Ranocchia (C), Vidić, Jesus – Gnoukouri (67. Obi), Medel, Kovačić (77. Shaqiri) – Hernanes – Palacio, Icardi.
Náhradníci: Carrizo – Andreolli, Podolski, Obi, Santon, Felipe, Puşcaş, Nagatomo, Shaqiri, Bonazzoli, Dimarco, Palazzi.

AC Milán: Diego López – Abate, Alex (70. Paletta), Mexés, Antonelli – Poli (81. Cerci), N. de Jong, van Ginkel – Suso (73. Destro), Ménez, Bonaventura.
Náhradníci: Abbiati, Donnarumma – De Sciglio, Destro, Honda, Pazzini, Rami, Zapata, Cerci, Bonera, Paletta, Mastalli.

Rozhodčí: Banti – de Luca, Vuoto