Menu

Fotbal

Kvalifikace ME

Černá Hora – Rusko

0:0

přerušeno (0:0)

27.03.2015, 20:45 • Stadion Pod Goricom (Podgorica) • Lukáš Jasoněk

Tipsport: 3.33 3.2 2.22 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

67

Utkání je z důvodu výtržností diváků v 67. minutě předčasně ukončeno! (23:24:01)

67

Příznivci Černé Hory opět řádí, utkání je tak znovu přerušeno!

Širokov pokutový kop neproměnil

66

Širokov ale pokutový kop neproměnil! Kapitána ruské reprezentace totiž vychytal gólman Polekšić, který vystihl směr střely.

66

Žlutou kartu zřejmě za nemístnou diskuzi s hlavním rozhodčím dostává Mirko Vučinić (Černá Hora).

Penaltový zákrok

66

Byla nařízena penalta pro Rusko! Nedovoleného zákroku se v pokutovém území dopustil Marko Baša.

64

Momentálně se hraje ve středu hrací plochy, kde probíhají četné souboje o míč.

Kokorin gólmana neprostřelil

61

Na druhé straně došlo k přečíslení tří útočníků na jednoho obránce, odpovědnost vzal na sebe Kokorin, proti němuž však skvěle vyběhl Polekčić, který útočníkovi Ruska zmenšil střelecký úhel.

Tečovaná střela končí nad břevnem

60

Černohorci pronikli až před pokutové území, zpoza něj došlo k tvrdé střele Jovetiće, která byla zblokována. Míč proletěl těsně nad břevnem.

58

Útočným faulem se v souboji o míč s jedním z obránců provinil Kokorin, s míčem tedy mohou zakombinovat domácí.

57

Na opačné straně se za hranicí vápna dostal ke střele Denisov, do trajektorie letu míče však včas vběhl jeden z obránců, který znemožnil ohrožení Polekšićovy svatyně.

56

Domácí se po zisku míče vrhli do útoku, kde před velkým vápnem Jovetić adresoval přihrávku Marušićovi, jehož střelecký pokus byl zblokován.

55

Kombarovův ostrý centr ovšem defenziva Černé Hory odvrátila do bezpečných míst mimo pokutové území.

54

Hostující hráči se přesto dostali zpět před vápno a získali výhodu rohového kopu.

53

Signál, který měl formu rozehrávky nakrátko, však fotbalistům v bílých dresech nevyšel, následnou přízemní střelu Ignaševiče totiž zablokovala dobře postavená zeď.

52

Žlutou kartu dostává Mladen Kašćelan (Černá Hora), který vyběhl proti míče dříve, než byl uveden do hry.

50

Kašćelan se před vlastním pokutovým územím provinil šlapákem vůči Žirkovovi, hosté budou zahrávat přímý volný kop z velmi výhodné pozice.

48

Hosté však vyhnali fotbalisty v červených dresech zpět na jejich polovinu, reprezentanti Černé Hory se tak budou muset o průnik pokusit znovu.

47

Míč se nachází na kopačkách hráčů domácí reprezentace, kteří obléhají pokutové území svých soupeřů.

46

Střídání v týmu Černá Hora: ze hřiště odchází Nikola Vukčević, přichází Marko Bakić.

46

Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Alan Dzagojev, přichází Dmitrij Torbinskij.

46

Začal druhý poločas.
Nyní už situace vypadá podstatně lépe, hráči obou týmů v doprovodu rozhodčích vcházejí na hrací plochu. Vypadá to, že zahájení druhé půle už nic nebrání.

Fotbalisté obou reprezentačních celků stále nevyšli z útrob stadionu, ačkoliv měl druhý poločas již před několika minutami začít.
Po návratu hráčů zpět na trávník byla aktivita na straně hostů, kteří rovněž disponovali územní převahou. Vytvořili si také několik šancí, mezi které můžeme zařadit jedovatou ránu Dzagojeva nebo Kokorinův hlavičkový pokus ze závěru úvodní půle. Míč se však za brankovou čáru žádnému z celků dopravit nepodařilo, a tak je po úvodní pětačtyřicetiminutovce stav bezbrankový.
Úvodní dějství je minulostí. V jeho úvodu jsme byli svědky incidentu, který by se na sportovních kláních ani nikde jinde rozhodně objevovat neměl. Již po pár vteřinách od úvodního hvizdu totiž Akinfejeva zasáhla vhozená světlice z tribuny za jeho brankou a gólman ruské reprezentace musel být vystřídán. Po tomto momentu bylo utkání na několik desítek minut přerušeno.

45+3

První poločas skončil.

Kokorinův hlavičkový pokus

45+3

V další velké šanci se ocitl Alexandr Kokorin, který si naskočil na centr z rohového kopu, jeho hlavičkový pokus ovšem vyrazil před sebe gólman Polekšić, který tak stále drží čisté konto.

45+2

Alan Dzagojev podstoupil v pokutovém území osobní souboj, po kterém se s boletivou grimasou v obličeji ocitl na trávníku. Jeho pokračování v zápase je zatím nejisté.

45+1

U míče jsou fotbalisté v bílých dresech, kteří se snaží projít přes střed hrací plochy. To jim však hráči Černé Hory prozatím nedovolují.

45

Hlavní arbitr se v úvodním poločase rozhodl nastavit jednu minutu.

44

Jako nůž máslem prošel obranou Černé Hory Dzagojev, který se poté rozhodl vystřelit. Do jeho rány však vložil nohu poslední obránce, čímž útočnou akci hostů přerušil.

43

Ten byl rozehrán nakrátko a o centr do vápna se postaral Vučinić, kapitán Černé Hory však v šestnáctce žádného ze svých spoluhráčů nenalezl.

42

Nyní se ale k míči dostali domácí, kteří podnikli rychlý výpad, díky němuž vybojovali rohový kop.

40

Aktivita je jednoznačně na straně hostů, kteří si vytvářejí územní převahu a mnohem častěji kombinují s míčem.

39

Rusové měli k dispozici další rohový kop, ale ani tentokrát nedokázali z něj nedokázali bránu gólmana Polekšiće ohrozit.

37

Střeleckou příležitost si vytvořil také Alan Dzagoev, který neztrácel čas zpracováním míče a po přihrávce okamžitě vypálil. Jeho pokus ale skončil mimo prostor mezi třemi tyčemi.

Kokorinova šance

35

Hosté si vytvořili obrovskou šanci! Skvělou přihrávku za obranu obdržel Alexandr Kokorin, který však vyběhnuvšího gólmana z úhlu prostřelit nedokázal. Rusové budou zahrávat alespoň rohový kop.

34

Přímý volný kop však nebyl rozehrán vůbec dobře a obrana Černé Hory centr odvrátila.

33

Ofenzivní tažení ruské reprezentace bylo zastaveno jen za cenu faulu, následovat bude standardní situace z pozice na centr.

32

Jeho rozehrávku si vzal na starost obránce Zverotić, který u vzdálenější tyče našel Vučiniće, ten ale v dobré pozici vypálil mimo zařízení.

31

Domácí se posléze vydali kupředu, kde díky útočné aktivitě vybojovali rohový kop.

30

Žlutou kartu dostává Igor Denisov (Rusko), který se postavil do cesty rozběhnutému Kašćelanovi.

29

Následný dlouhý centr do pokutového území dolétl pouze do náruče gólmana Polekšiće, který míč posléze rozdal svým spoluhráčům v poli.

28

Nedovoleného zákroku se ve středu hrací plochy dopustili také domácí, s míčem tak mohou kombinovat Rusové.

27

Širokov skluzem dohrál souboj s Vukčevićem, varování v podobě žluté karty však pro záložníka ruského celku nepřichází.

25

Po jeho rozehrání se však nic podstatného nestalo, defenziva domácího týmu zůstala pozorná a hrozící nebezpečí odvrátila.

24

Jedovatou ránu vyprodukoval Dzagojev, který pořádně vyprášil rukavice gólmana Polekšiće, jenž míč vyrazil na rohový kop.

23

Dalekonosnou přízemní střelou se prezentoval Alexandr Kokorin, ale ta mu vůbec nesedla a míč po ní skončil vedle brány.

22

S ním hráči v bílých dresech nenaložili příliš úspěšně, když se žádný z fotbalistů ruského týmu k centrovanéímu míči nedostal.

21

Na útočné polovině byl zezadu sražen k zemi Šatov a fotbalisté ruské reprezentace budou mít k dispozici přímý volný kop.

20

Ve vzdušném souboji se srazili Širokov a Jovetić, prvně jmenovanému chvíli trvalo, než se z trávníku zvedl, ale nakonec bude nadále pokračovat ve hře.

19

Hosté zahrávali rohový kop, po kterém míč dolétl k Širokovovi, ten se přibližně na rohu malého vápna rozhodl vystřelit, avšak pálil velmi nepřesně.

18

Rusové se přeci jen dostali přes půlící čáru a pronikli až k šestnáctce Černé Hory, následný centr od pravé postranní čáry byl však odvrácen do bezpečí.

17

U míče jsou momentálně fotbalisté Ruska, kteří se pokoušejí prodrat středem hřiště, který bedlivě střeží záložní řada domácího celku.

15

Žlutou kartu dostává Oleg Šatov (Rusko), který byl pozdě v souboji s Vukčevićem, kterému přišlápl nárt.

14

Černohorci vzápětí získali míč a vydali se do rychlého brejku, na jeho konci však stál rovněž v ofsajdovém postavení Marušić.

13

Ofenzivní akci domácích reprezentantů zastavil zdvižený praporek asistenta rozhodčího, v ofsajdu se nacházel Vučinić.

12

O uvedení míče do hry od rohového praporku se postaral Dzagojev, defenziva Černé Hory však nabíhajícím hráčům nedovolila zakončit.

11

Po zblokované střele Šatova budou Rusové zahrávat rohový kop.

10

Rusové se dostali k centru z pravé strany, který vyrazil před sebe pozorný brankář Polekšić.

8

Míč se momentálně nachází na kopačkách fotbalistů domácí reprezentace, kteří kombinují pouze na vlastní polovině, odkud se pokusí rozvinout další útočnou akci.

6

Na opačné straně hřiště se vydali vpřed hráči v červených dresech, jejich ofenzivní akce však končí pouze odkopem od brány Lodygina.

4

Hosté se prokombinovali k šestnáctce Černé Hory, ale k zakončení nakonec nedošlo, neboť stačila zakročit domácí defenziva.

2

Střídání v týmu Rusko: za zraněného Igora Akinfejeva, kterému zdravotní stav nedovolí pokračovat ve hře, přichází Jurij Lodygin.
Fotbalisté obou týmů včetně rozhodčích jsou zpět na hrací ploše a vypadá to, že se za chvíli bude ve hře znovu pokračovat.

Jeden z dostupných záběrů incidentu.

Hlavní arbitr poslal hráče obou mužstev do kabin, Akinfejev byl mezitím z hrací plochy odvezen.

1

Hra je přerušena, na trávníku se totiž ihned po úvodním hvizdu ocitl brankář ruské reprezentace, jehož přímo do hlavy zasáhla světlice vypuštěna ze sektoru za jeho svatyní.

1

Deniz Aytekin zahájil dnešní utkání, do kterého fotbalisté Černé Hory nastoupili v červených dresech, reprezentanti Ruska přijeli v bílé sadě dresů.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Černá Hora: Poleksić – Zverotić, Simić, Baša, Balić – Marušić, M. Kašćelan, Vukčević, Volkov – Vučinić (C), Jovetić.
Náhradníci: Božović – Tomašević, Bakić, Vešović, Bećiraj, Božović, Damjanović, Nikolić.

Rusko: Akinfejev – Smolnikov, V. Berezuckij, Ignaševič, D. Kombarov – Šatov, Širokov (C), Igor Denisov, Dzagojev, Žirkov – Kokorin.
Náhradníci: Lodygin, Rebrov – Makejev, Ščennikov, Ozdojev, Samedov, Dzjuba, Ionov, Kozlov, Torbinskij, Portňagin, Novoselcev.

Rozhodčí: Aytekin – Kleve, Hacker (vš. Německo).
Pohled do statistik

Oba celky mají momentálně shodný počet pěti bodů. Černá Hora je vinou horšího skóre čtvrtá, přičemž jejím posledním kláním byla remíza v poměru 1:1 se Švédskem. Rusko se nachází na třetí pozici, avšak v předchozím kole nestačilo na Rakousko (0:1).
Vítejte u našeho on-line přenosu! Kvalifikace na Mistrovství Evropy v roce 2016 má své další pokračování. V rámci skupiny G změří síly výběry Černé Hory a Ruska. Úvodní výkop je na domácí půdě Černé Hory naplánován na 20:45. Přeji příjemný sportovní zážitek!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

Černá Hora – Rusko

0:0

přerušeno (0:0)

Zpět na online

Karty:   52. M. Kašćelan (CHO), 66. Vučinić (CHO) – 15. Šatov (RUS), 30. Igor Denisov (RUS)

Neproměněná penalta: 66. Širokov (RUS), brankář Poleksić zneškodnil

Černá Hora: Poleksić – Zverotić, Simić, Baša, Balić – Marušić, M. Kašćelan, Vukčević (46. Bakić), Volkov – Vučinić (C), Jovetić.
Náhradníci: Božović – Tomašević, Bakić, Vešović, Bećiraj, Božović, Damjanović, Nikolić.

Rusko: Akinfejev (2. Lodygin) – Smolnikov, V. Berezuckij, Ignaševič, D. Kombarov – Šatov, Širokov (C), Igor Denisov, Dzagojev (46. Torbinskij), Žirkov – Kokorin.
Náhradníci: Lodygin, Rebrov – Makejev, Ščennikov, Ozdojev, Samedov, Dzjuba, Ionov, Kozlov, Torbinskij, Portňagin, Novoselcev.

Rozhodčí: Aytekin – Kleve, Hacker (vš. Německo)