Menu

Hokej

Tipsport Liga (SR) play-off

HC MONACObet Banská Bystrica – HK Nitra

2:3

konec (0:1, 1:1, 1:1)

22.03.2015, 17:00 • Zimný štadión Banská Bystrica • Lukáš Rusňák (@@_liksa_) sk

Tipsport: 2.0 4.15 2.89 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Dnešné stretnutie sledovalo 2841 divákov. (19:36:18)
Napínavé stretnutie máme za sebou, Banská Bystrica v ňom dokázala vyrovnať stav na 2:2 a zápas sa tak začal po presnom zásahu Kytnára zo 44. minúty akoby odznova. Následne boli šance na oboch stranách, zaskveli sa brankári Valent aj Košarišťan. Veľkú šancu mal v 49. minúte Dušan Milo, z nej sa síce nepresadil, no v oslabení sa dostal do úniku, Pupák mu poslal puk a skúsený obranca prinavrátil Nitre vedenie. Rozhodnúť mohol po pekných akciách Lukáš Novák, ktorý bol pri chuti. V závere sa Bystrica chcela dostať do tlaku, no nedarilo sa jej usadiť v pásme. Azda najväčšiu príležitosť mal pred prvým odvolaním brankára Michal Handzuš. Nitrania ale napokon ustrážili svoje vedenie a v sérii vyhrávajú 2:1 na zápasy.

60:00

Koniec zápasu.

59:50

Hudec poslal puk cez bránkovisko, nikto ho ale nenamieril na bránku, rovnako urobil aj Surový, ani jeho pokus ale nanašiel adresáta na strelu.

59:45

Nitra poslala puk z obrannej tretiny iba na striedačku, vhadzuje sa tak pred Valentom.

59:35

Michal Hudec až teraz nahodil puk do útočného pásma, kde oň Bystrica bojuje na mantineli.

59:20

Bystrica sa neusadila v útočnom pásme, napriek tomu už hrá v šestici!

59:10

Bystrica sa stále nevie dostať do útočného pásma, tentokrát ju zastavila prihrávka rukou. Košarišťan je tak stále v bráne.

58:50

Nitra vyhodila puk po buly do stredného pásma, následne domáci poslali puk na zakázané uvoľnenie a Košarišťan sa musí vrátiť do brány.

58:35

Banská Bystrica odvolala brankára a bude hrať v šestici!

58:35

Oddychový čas domácich.

58:20

Následne ale Handzuš šikovne tečoval strelu Jaborníka od modrej, Valent ju vyrazil iba ku tyčke, kde bol Handzuš, ktorý však dorážal len po ľade a Valent mal betón na mieste!

58:00

Handzuš teraz nepustil puk Surovému, ktorý chcel dostať puk do bránky, sám ale robustný center veľa vody pred bránkou nenamútil.

57:30

Bystrica má puk v útočnom pásme, točí ho ale len po mantineli, následne ho síce dostala pred bránku, kde ale nebol nikto a tak puk skončil znova len na mantineli.

56:50

White chcel nájsť Kytnára pred bránkou, ten sa hodil po puku pred bránkou v snahe zakončiť, keďže nestíhal prihrávku, diváci si síce pýtali vylúčenie, ktoré ale logicky neprišlo, Kytnár nakoniec puk ani nezasiahol.

56:30

Banská Bystrica sa pokúsila o rýchlu rozohrávku zo stredného pásma, ktorá skončila ale len zakázaným uvoľnením. Zatiaľ je to z domácej strany ku koncu zápasu trápenie.

55:50

Lukáš Novák je pri chuti, znova sa snažil uspieť v súboji jeden na jedného, síce pretlačil protihráča, no tentokrát sa už k strele nedostal.

55:35

Domáci získali útočné pásmo iba nahodením na Valenta, ktorý musí prerušiť hru.

55:25

Bystrica sa nevie dostať do útočnej akcie, Nitra aktívnej bráni a snaží sa držať puk ďaleko od brankára Michala Valenta.

55:00

Nitra po neúspešnom výpade Guimonda dostala puk do útočného pásma kde napáda súpera a nedovoľuje mu rozohrať.

54:30

Bambúch síce iba nastrelil puk na bránku zo stredného pásma, no získal aspoň buly. Bystrica sa ťažko dostáva do gólových šancí.

53:45

Surový priťukol puk Handzušovi a skúsený útočník namieril puk okamžite na bránku, no Valent bol na mieste a zneškodnil pokus jedného z najlepších centrov v histórii slovenského hokeja.

53:20

Bystrica má mierne problémy s rozohrávkou a atakom Nitry, musí teraz ale hrať smerom dopredu, rozhodnúť môžu totiž aj maličkosti.

52:45

Krásna akcia Lukáša Nováka, ten nasadil Birovi jasličky, doslova ho preskočil a chcel jednou rukou puk nasmerovať pomedzi betóny Košarišťana, ktorý ale zachránil situáciu a nedovolil zvýšiť Nitre náskok! Krásny hokejový moment.

52:20

Bystrica zavrela hostí do obrannej tretiny, napokon sa k strele od modrej dostal Jaborník, jeho delovku ale brániaci hráč zblokoval, keď sa do nej hodil.

51:20

Marek Slovák potiahol útočnú akciu Nitry, no ani hostia sa teraz nedostali k streleckému zakončeniu. Je možné, že Nitra sa bude snažiť už len udržať skóre.

50:50

Bystrica sa ešte snažila v útočnom pásme niečo vymyslieť, nedokázala ale ohroziť bránku Nitry.

50:25

Nitra už hrá v plnom počte.

MILO - 2:3

50:15

Nitra dala gól!
Miroslav Pupák šiel po mantineli do útočného pásma, zbavil sa obrancu, z otočky prihral pred bránku kde bol DUŠAN MILO, nitriansky obranca nadvihol puk a poslal ho do siete, Košarišťan bol bez šance.

Asistencia: Miroslav Pupák

49:40

Nitra robí súperovi veľké problémy v obrannom pásme, Stümpel vystrelil z uhla, ale vážnejšie ju neohrozil.

49:30

Banská Bystrica nehrá túto presilovku veľmi dobre, ešte sa neusadila pred Valentom a Nitra dokonca získala po vysokej hokejke Kafku buly v útočnom pásme.

49:00

Guimond trochu zariskoval na modrej a nakoniec sa Nitre podarilo druhýkrát vyhodiť puk.

48:30

Nitra po buly pred Valentom vyhodila puk až za bystrickú bránku.

48:25

Michal Novák najprv skvelým obranným zákrokom zabránil akcii Bystrice dvoch na jedného, spracoval puk, avšak vyhodil ho von z ihriska a dostal za to dve minúty.

48:05

Napokon ale Miroslav Pupák našiel spoza bránky veľmi dobre Dušana Mila, ktorý sa presunul pred bránku, prihrávku zúžitkoval okamžite na strelu, avšak Košarišťan zachoval chladnú hlavu, zlikvidoval nitriansku šancu a prerušil hru.

47:50

Nitra má puk v útočnom pásme, točí ho ale len po mantineli a nevie sa dostať k strele.

47:15

Nitra s ďalšou snahou o útočnú akciu, no hosťujúci útočník je zastavený dobrým zákrokom telom.

46:40

Pokus Ordzovenského o založenie rýchlej akcie skončil iba zakázaným uvoľnením.

46:10

Tomáš Zigo dostal skvelú prihrávku na útočnú modrú, namieril si tvrdú ranu k opačnej tyči spred kruhu na buly a nechal predviesť zákrokom Michala Valenta, veľmi podstatný zásah nitrianskeho gólmana.

45:45

Následne sa dostali pred bránku hokejisti Banskej Bystrice, ktorí ale nevyťažili zo skrumáže nič.

45:10

Michal Školiak dostal aj so šťastím puk pred útočnú modrú, dostal sa do kruhu na buly, na opačnú stranu mu korčuľoval Henrich Ručkay, Školiak sa ale pokúsil zakončiť sám, no brankár Košarišťan jeho strelu vyrazil do rohu klziska.

44:45

Po buly v útočnom pásme Nitry sa domáci oslobodili znova len za cenu zakázaného uvoľnenia.

44:30

Štefanka sa snažil uvoľniť spod dohľadu Bambúcha, to sa mu nepodarilo, našiel síce spoluhráča Pupáka, ktorý prihrával pred bránku, kde si ale domáci postrážili svoje územie a vyhodili puk na zakázané uvoľnenie.

43:45

Lukáš Novák sa nepretlačil cez dvojicu Bystričanov, ani domáci sa ale nedostali v útočnom pásme k ohrozeniu brankára.

KYTNÁR - 2:2

43:19

Banská Bystrica dala gól!
Domáci hokejisti vyrovnali stav stretnutia, po tom čo poslala Nitra puk za bránkou si ho prebral Kudrna, poslal ho okamžite pred bránku, kde bol pozorný MILAN KYTNÁR a okamžitou strelou do horných partií prekonal Valenta.

Asistencia: Andrej Kudrna

42:55

Bystrica nahodila puk do útočného pásma, k mantinelu ho dostal Kadura, okamžite švihom mieril z uhla do horných partií, Valent sa ale nenechal prekvapiť a ramenom vyrazil pokus útočníka HC 05.

42:30

Ani Banská Bystrica, ani Nitra sa teraz nevie dostať do žiadnej útočnej aktivity, iba nahodenie Školiaka prikryl Košarišťan a prerušil hru.

41:41

Domáci sa ubránili presilovke, keď Nitru nepustili do žiadnej šance, hostia sa ani len neusadili pred bránkou Andreja Košarišťana.

41:20

Nitra sa stále nevie dostať do útočného pásma, v ďalej snahe dostať puk pod kontrolou neuspel Štefanka.

40:45

Zatiaľ sa Banská Bystrica bráni veľmi pozorne a súpera ešte nepustila do žiadnej akcie.

40:20

Nitra nahodila puk do útočného pásma, dlho sa v ňom ale neudržala a domáci ho dokázali okamžite vyhodiť.

40:01

Začala sa tretia tretina.
Veľmi zaujímavý priebeh mala druhá dvadsaťminútovka semifinálového stretnutia medzi Banskou Bystricou a Nitrou. Hostia mali v úvode veľkú šancu, Tománek ale nastrelil len tyčku. Následne taktovku prebrali domáci, čo spôsobilo najmä vylúčenie Stümpela, konštrukciu brány počas neho trafil Kafka. V 32. minúte sa ale dostala Nitra do nenápadného útoku, Košarišťan strelu od mantinelu iba vyrazil a do siete puk dopravil Filip Bajtek. Diváci videli aj hru štyroch proti štyrom, za Valentom zvonila po strele Handlovského druhýkrát tyčka. Za Nitru spálil tutovku Jakub Ručkay. Bystrica znížila stav stretnutia zásluhou teču Lukáša Handlovského. Vyrovnať mohol Hudec, no Valent ostal pozorný. 20 sekúnd pred koncom tretiny strelil gól Bajtek, rozhodca ho ale neuznal, keďže ho nitriansky útočník dosiahol korčuľou.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:50

V úvode oslabenia domáci odpálili puk až za bránku Nitry, do prestávky by sa tak mali ubrániť.

39:41

Henrich Jaborník si ale odsedí dve minúty za atak na Mareka Slováka za nedovolené bránenie.

Slovákov gól neplatí.

39:41

Henrich Ručkay dostal puk do útočného pásma, nevystrelil ale presne, puk sa dostal na modrú, od mantinelu ho vystrelil Kuzma, jeho strelu Košarišťan vyrazil, Jaborník práve atakoval napádajúceho MAREKA SLOVÁKA, ktorý korčuľou dopravil puk do siete. Rozhodca gól neuznal!

39:40

Domáci v plnom počte.

39:10

Nitre sa nedarí dostať v presilovke do tlaku, tentokrát sa snažila nahodiť puk do útočného pásma, ten ale skončil len niekde na striedačke.

38:45

Handzuš prečítal úmysel Mezeia na modrej, dokázal mu vziať puk a poslať dopredu Hudeca, ktorý sa dostal do útočného pásma až k strele na branku, ktorú Valent vyrazil a následne napálil do bránky Milo a tá je posunutá.

38:05

Nitra zabojovala na mantineli za bránkou, Košarišťan po kontakte s Lukášom Novákom za bránkou spadol, to chcel využiť Stümpel, prihrávku pred bránku ale brankár Bystrice prikryl lapačkou.

37:40

Andrej Košarišťan dostal dve minúty za podrazenie, ktoré si pôjde odsedieť Petr Kafka.

37:20

Na opačnej strane bol zabudnutý Filip Bajtek, dostal dobrú prihrávku, išiel do útočného pásma, z kruhu na buly mieril nad betón Košarišťana, ten ešte vyrazil a pri snahe o dorážku musel podraziť Bajteka.

37:00

Banská Bystrica sa dostala do tlaku, tentokrát Handzuš hľadal veľmi dobre pred bránkou Michala Hudeca, ktorý si ešte pripravoval puk na strelu, následne ho ale Valent zneškodnil úspešným zákrokom.

36:40

Nitra chcela ísť do dobrej útočnej akcie, Richard Ručkay ešte čakal na Lelkeša, poslal mu prihrávku, no Bystričania zastavili útočnú akciu.

36:25

Po buly okamžite vystrelil Mislav Rosandič, no Valenta neprekvapil a nitriansky brankár si pripisuje ďalší úspešný zákrok.

36:20

Bystričania vyhrali súboj na mantineli za bránkou, nakoniec prišla aj strela od mantinelu, dorážať bol pripravený Kadura, no nedovolil mu to Michal Valent.

36:00

Po rýchlej prihrávke sa dostal k puku v kruhu na buly Andrej Kudrna, švihom napriahol k dobrej strele, no Michal Valent sa tentokrát nenechal okabátiť a pokus Kudrnu schoval vo výstroji.

HANDLOVSKÝ - 1:2

35:29

Banská Bystrica dala gól!
Banská Bystrica mala niekoľko skvelých šancí, až nakoniec strelila gól zo zaujímavej situácie, keď od modrej vystrelil Peter Čížek, puk sa zaujímavo poodrážal až LUKÁŠ HANDLOVSKÝ nasmeroval puk do siete za chrbát Valenta. Nitra reklamuje, že Handlovský mal hokejku vyššie ako je úroveň bránky, no neuspeli.

Asistencia: Peter Čížek

34:50

Bystričania so snahou pred druhou prestávkou znížiť, tentokrát to namieril na bránku Tomáš Surový, Michal Valent ale podržal svoj tím a nedovolil nikomu ani doraziť strelu slovenského reprezentanta.

34:10

Oba tímy už hrajú v pätici.

34:00

Obrovská šanca pre Nitru, ako zvýšiť svoj náskok už na rozdiel troch gólov, Jakub Ručkay sa dostal do nájazdu na brankára, riešil ho strelou do horných partií, no Košarišťan ho zlikvidoval.

33:40

Richard Lelkeš sa pretlačil až do zakončenia, silný útočník mieril medzi betóny, Košarišťan si ale dal na túto strelu pozor.

33:25

Ďalšia veľká šanca Banskej Bystrice, po krížnej prihrávke pálil švihom Handlovský, namieril to k bližšej tyči veľmi dobre a chýbali znova milimetre, za Valentom totiž zvoní tyč.

33:00

Hrá sa krásny hokej zo strany na stranu, Guimond a Kytnár sa dostali do prečíslenia, Kuzma sa ale hodil Kytnárovi do prihrávky, domáci útočník sa ešte snažil presadiť bekhendom, no túto situáciu už Valent vyriešil bez problémov.

32:45

Marek Slovák dostal prihrávku do dobrej pozície, no nedokázal ju využiť k nebezpečnejšej strele.

32:10

Vzájomné vylúčenie za výmenu názorov dostal Michal Hudec (Bystrica) a Filip Bajtek (Nitra). Hrať sa bude vo štvorici na oboch stranách.

32:00

Po góle Nitry sa dostali hostia do šance, po strele od modrej sa puk odrazil k Michalovi Handzušovi, ten vystrelil švihom k opačnej tyči, no Valent ostal pozorný.

BAJTEK - 0:2

31:10

Nitra dala gól!
Nitrania vďaka chybe Košarišťana sa dostávajú do vedenia o dva góly. Pupák potiahol akciu, následne prišla strela od mantinelu, ktorú domáci brankár neudržal, ale len vyrazil, prikorčuľoval k nemu FILIP BAJTEK a dorazil ho za bránkovú čiaru.

Asistencie: Miroslav Pupák

30:50

Aktívnejšie teraz pôsobí ale nitriansky celok, nakoniec vystrelil od modrej čiary švihom Edmund Piačka, jeho pokus ale Košarišťan prikryl.

30:00

Nitra sa snažila znova dostať do útočnej akcie po vyhodení puku z obrannej tretiny, Lukáš Novák bojoval o puk, dostal ho do útočného pásma, viac už ale nevymyslel, len nastrelil puk na brankára.

29:20

Nitra ale teraz pohrozila, Lukáš Novák zadovkou posielal do šance Tománka, ten sa dostal k tyčke, hľadal ešte Stümpela, ktorého strela je ale zblokovaná.

29:00

Surový sa snažil spoza bránky poslať niekoho do šanca, Nitre sa ale aj so šťastím podarilo dostať puk von z obranného pásma, domáci sú naštartovaní.

28:00

Bystrica sa ešte aj po presilovke snaží dostať do tlaku, už sa ale aj Nitra dostala z obranného pásma a trocha upokojila hru.

27:26

Hostia v plnom počte.

27:20

Obroská šanca Bystrice, po tom, čo Valent vyrazil prvú strelu mal Petr Kafka tutovku na hokejke, pred sebou mal len prázdnu bránku, trafil ale len tyčku!

27:10

Kudrna sa dostal do skvelej šanci, z kruhu na buly mieril švihom do horných partií k opačnej tyči, no Michal Valent predviedol parádny zákrok a puk vyráža!

26:50

Kafka pálil spred kruhu na buly, no netrafil bránku nitrianskeho brankára.

26:15

Domáci majú v útočnom pásme dobrý tlak, Nitra sa až teraz prvýkrát oslobodila, nestihla ale prestriedať všetkých hráčov.

25:50

Surového strela skončila vedľa brány, Valent toho veľa nevidel, Bystrica totiž dobre clonila.

25:35

Po buly vystrelil obranca Guimond, dnes mimoriadne aktívny, no Michal Valent je pozorný a hru prerušuje.

25:26

Jozef Stümpel dostal trest za krošček na súpera v rohu obranného pásma.

25:15

Bystrica bude hrať presilovku, v stredovom kruhu bol Košarišťan, ktorý si aj zahral a poslal prihrávku spoluhráčom.

25:00

Bystričania nečakali v útočnom pásme dlho, Kudrna poslal z otočky puk na Valenta, ktorý sa ale nenechal prekvapiť a s chladnou hlavou schoval puk.

24:35

Snaha Nitry sa skončila len za bránkou Košarišťana, tentokrát aj Banská Bystrica dobre ubránila útočné snahy súpera.

24:00

Surový hľadal spoza brány Hudeca, no Dušan Milo jeho prihrávku zblokoval a tak z tejto situácie domácim nič nepadne.

23:40

Lelkeš sa znova tlačil do útoku, pred medzikružím ho ale domáca obrana odstavila od puku.

23:10

Lelkešovi sa nepodarilo vymyslieť útočnú akciu, stratil puk na útočnej modrej, rýchly brejk Bystrice z toho ale nebol.

22:50

Guimond sa dostal do rohu klziska v útočnom pásme, dostal puk od mantinel bližšie k bráne a švihom chcel prekvapiť Valenta, tomu síce vypadol puk, no okamžite si ho postrážil a hru prerušil.

22:00

Po krátkej snahe domácich sa znova dostala dopredu Nitra, domáci ale vyhadzujú puk na zakázané zvoľnenie.

21:15

Nitra išla do prečíslenia, Bystrica prepadla v útočnom pásme, síce prvá prihrávka hosťom nevyšla, no Stümpel ešte spoza brány prihrával, strelu Lukáša Nováka Košťarišťan prikryl, no ešte sa aj Roman Tománek dostal pred bránkou k puku, okamžite sa snažil zakončiť, trafil ale len tyčku!

20:40

Po buly napriahol na strelu Gründling, nastrelil ale len Romana Tománka.

20:30

Bystrica ani Nitra sa v úvode tretiny nedostali do žiadnej akcie, následne po nahodení puku Valent iba prerušil hru.

20:01

Začala sa druhá tretina.

Štatistiky po prvej tretine:
Góly: 0:1
Vylúčení na dve min.: 1:1
Presilovky: 0:0
Oslabenia: 0:0
Strely: 12:10
Úspešnosť brankárov: 90%:100%
Prvú tretinu začala Nitra aktívne a snažila sa otvoriť skóre, hoci prvú vážnejšiu šancu mal domáci Kytnár. Snaha hostí sa vyplatila, keď sa v 10. minúte dostal do brejku Roman Tománek s Lukášom Novákom, druhý menovaný dostal dobrú prihrávku a prekonal Košarišťana. Bystrica sa trápila, prebudila ju až presilovka v závere prvej dvadsaťminútovky, počas ktorej mal veľkú šancu Kudrna a trikrát neuspel White. V závere mohol zvýšiť náskok Nitry Henrich Ručkay, Košarišťan ale aj so šťastím zasiahol.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

Veľké šťastie Košarišťana.

19:50

V úplnom závere ešte Nitra nahodila puk na Košťarišťana, ktorý znova s problémami zasahoval, mladý brankár nepôsobí najistejšie.

19:15

Krásne sólo cez celé ihrisko predviedol Henrich Ručkay, nádherne a poľahky prešiel hosťujúci útočník až do kruhu na buly, odkiaľ švihom mieril k vzdialenejšej tyči do horného rohu, Košťarišťan nebol najistejší, no aj so šťastím puk vytesnil do bezpečia.

19:00

Školiak sa snažil dohnať dlhú prihrávku, nakoniec ale rozhodca odpískal zakázané uvoľnenie, vhadzovať sa tak bude pred Valentom.

18:50

Obrovské šance Bystrice, tá to teraz pálila o sto šesť, White dvakrát nastrelil z kruhu na buly len Valenta, následne už prišlo po neprehľadnej situácii k prerušeniu hry. Nitra si môže vydýchnuť.

18:33

Hostia v plnom počte.

18:20

Domáci si vytvárajú v presilovke dobrý tlak, Surový od mantinelu poslal dobrú strelu, ktorá bola ešte tečovaná Whiteom pred bránkou, no puk ide nad ňu.

18:00

Guimond vypálil ranu od modrej, pred bránkou ešte operoval Surový a White, ak by Valent vyrazil puk, mal by najskôr White na hokejke gólovú tutovku, no hosťujúci gólman si puk prikryl a nedovolil súperovi dorážať.

Dobrý zákrok Valenta.

17:30

Tak aj so šťastím sa teraz Bystrica dostala do pásma, Heizer spoza brány našiel krížne Andreja Kudrnu, ktorý ho švihom vypálil na bránku, avšak Valent vyrazil puk na ochrannú sieť!

17:15

Bystričania sa ešte stále nedostali do útočného pásma, nevedia si tak ani vytvoriť tlak.

16:33

Nitrania začali kombinovať v útočnom pásme, Bajtek sa snažil dostať pred bránku, chcel vystreliť, no brániaci hráč mu to nedovolil a Filip Bajtek v snahe ešte získať puk si počínal nedovolene. Nitra bude hrať vo štvorici.

15:55

Po menšej chybe Nitry sa dostala Bystrica do útočného pásma, z prihrávky Handzuša ešte strela neprišla, napokon od modrej pálil Čížek, no puk sa nedostal k brankárovi Valentovi.

15:30

Stümpel sa snažil dostať od mantinelu do medzikružia, nedostal sa ale k strele a domáci mu vzali puk.

14:40

Bystrica je teraz aktívnejšia, snaží sa udržať puk v útočnom pásme, hrá ale len po mantineli. Na ľade vidíme aj Lukáša Nováka, ktorého nedávno trafil puk do tváre.

13:40

Bystričania sa po dlhšej dobre dostali do šance, vyzeralo to ale iba na skúšanie šťasteny, puk nahodený z veľkého uhla Valent kryje bez problémov.

13:00

A do tretice mal šancu Miroslav Pupák, puk mu dobre naservíroval Štefanka, Košarišťan ale zavrel spodok brány a nedovolil mu skórovať.

12:40

Pukák dvakrát tiesnený v útočnom pásme vystreli, no ani raz nedokázal trafiť bránu.

12:30

Lukáš Novák dostal nepríjemný zásah pukom do tváre pri snahe zachytiť puk v útočnom pásme a musí byť na striedačke ošetrený.

12:15

Ani hrdina posledného zápasu Surový sa cez útočnú modrú nedostal, následne Bystrica znova dostala puk len na mantinel za bránku Nitry, kde si ho vzali hostia.

11:25

Bystrica drží puk, ale nevie sa s ním dostať do útočného pásma, Nitrania dnes veľmi dobre hrajú v defenzíve a sú silnejší pri mantineloch.

10:45

Štefanka sa snažil z uhla nájsť pred bránkou Filipa Bajteka, no puk šiel blízko bránkoviska a Košťarišťan hokejkou zmenil jeho smer.

10:10

Nitra ide znova dopredu, teraz musel dvakrát brankár Bystrice prikryť puk pred otravnými Nitranmi.

L. NOVÁK - 0:1

09:30

Nitra dala gól!
Tománek vzal puk Rosandičovi, ktorý si nedal na pozor na nitrianskeho útočníka, hosťujúci ostrostrelec sa neulakomil, v prečíslení dvoch na jedného poslal prihrávku LUKÁŠOVI NOVÁKOVI, ktorý sa v najväčšej šanci zápasu nemýlil.

Asistencie: Roman Tománek

Slovák netrafil bránku.

09:10

Marek Slovák sa ocitol v obrovskej šanci, Nitra vzala puk súperovi na obrannej modrej, Školiak poslal cez útočné pásmo prihrávku na rozbehnutého Slováka, ktorý ale minul.

08:40

Po ďalšom vhadzovaní vystrelil tvrdú ranu Lukáš Bambúch, namieril puk veľmi dobre, no Valent mal odkrytý výhľad a puk schoval do lapačky.

08:35

Po buly vyskúšal šťastie Jaborník, jeho pokus od modrej bol ale zblokovaný na ochrannú sieť.

08:25

Handzuš našiel z kruhu na buly na modrej Gründlinga, ten vypálil tvrdú ranu, ktorú ešte tečoval Hudec, no priestor pri tyčke si Valent postrážil.

08:10

Štefanka s Bajtekom sa snažili pretlačiť až do zakončenia, čo sa im ale nepodarilo, Bystrica prehustila priestor v útočnom pásme a dvojici útočníkov hostí nedala šancu.

07:30

Bystrica sa snaží dostať do útočného pásma nahodením, no pri puku sú zatiaľ zakaždým skôr Nitrania.

Nevyužitá šanca Piačku.

06:45

Edmund Piačka dostal krížny pas, išiel proti jednému obrancovi na bránku, prvá jeho strela bola ale zblokovaná a následne Košarišťan kryl strelu bekhendom.

06:18

Bystrica hrá už v plnom počte, presilovka Nitry vážnejšiu šancu nepriniesla.

05:30

Nitrianska presilovka je zatiaľ nemastná – neslaná, videli sme zatiaľ iba jednu strelu, ktorá vážnejšie Košarišťana neohrozila. Bystrica asi štyrikrát vyhodila puk von z pásma.

05:00

Domáci bránia zatiaľ veľmi dobre, síce sa Nitra dostala do útočného pásma, no prihrávku na modrú Bystrica vystihla a poslal puk až k Valentovi.

04:35

Bystrici sa po asi 20 sekundách hry v oslabení podarilo vyhodiť puk, Nitra si zatiaľ tlak nevytvorila.

04:18

Chvíľku sa hralo zo strany na stranu, Bystrica sa pokúsila o rýchly brejk, no stratila puk, vzal si ho Ordzovenský, Surový ho ale podrazil a oslabí svoj tím na dve minúty.

03:20

Štefanka dostal puk do dobrej pozície v kruhu na buly, okamžite ho poslal na bránku, išiel ale len do dolných partií a Košarišťan zasiahol pozorne betónom.

03:00

Nitra je v úvode zápasu aktívnejšia, k dispozícii bude mať buly v útočnom pásme po ďalšom zakázanom uvoľnení domácich.

02:30

Bystrica v rýchlom brejku, spred kruhu na buly napriahol Guimond, Valent je ale pozorný a následne sa hra prerušuje pre postavenie hráča Banskej Bystrice v bránkovisku.

02:15

Hostia si vytvárajú tlak v útočnom písme, avšak ani Piačka, ani Lelkeš bránku z uhla netrafili, následne Ordzovenský trafil iba protihráča.

01:55

Nitra teraz neohrozila bránku domáceho celku, ktorý ale len odpaľuje puk na zakázané uvoľnenie.

Dobrá strela Kytnára nebola úspešná.

01:30

Bystrica sa poľahky dostala do útočného pásma, Surový v rohu ihriska našiel veľmi dobre postaveného Milana Kytnára, ktorý okamžite spoza Stümpela vystrelil, jeho pokus ale brankár Valent prikryl a hru prerušil.

01:10

Bystričania sa pokúsili dostať do prvej útočnej akcie v zápase, no neuspeli, formáciu vedenú Whiteom zastavilo zakázané uvoľnenie.

00:40

Hostia sú v útočnom pásme kde točia puk, pokúsili sa aj vystreliť od modrej, no puk je zblokovaný do rohu ihriska.

00:05

Nitrania vyhrali buly, na úvod počujeme prekrikovanie oboch fanklubov, Nitra v útočnej snahe neuspela.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Veľmi pekné gesto môžu vidieť diváci na kocke, kde svieti fotka Michala Handzuša a Jozefa Stümpela a nápis "ďakujeme".
Hráči už sú na ľade, v Bystrici vládne skvelá atmosféra, po slovenskej hymne sa bude môcť semifinálový zápas začať.
Úvodné zostavy:

HC 05 Banská Bystrica: Košarišťan (Andersson) – Kousalík, Čížek, Rosandič, Gründling, Bambúch, Jaborník, Guimond, Biro – M. Hudec, Handzuš, Kudrna – Surový, Kytnár, White – Handlovský, Heizer, Kafka – Matoušek, Zigo, Kadura

HK Nitra: Valent (Lakosil) – Ordzovenský, P. König, Milo, Mezei, M. Novák, Kuzma, Bednár, Bačik – L. Novák, Stümpel, Tománek – Pupák, J. Štefanka, Bajtek – H. Ručkay, Školiak, Slovák – Piačka, Lelkeš, J. Ručkay

Rozhodca: Kubuš, Müllner – Gajan, Kacej.

Cesta Nitry do semifinále:
Minuloročný vicemajster sa podobne ako minulý rok stretne v semifinále s Banskou Bystricou. Podobne ako svoj súper, Nitra prešla cez štvrťfinále víťazstvom 4:1 nad Martinom. Kosačky sa nestali čiernym koňom vyraďovacích bojov tak ako sa očakávalo a pre Nitru boli ľahkým sústom hneď od úvodného zápasu. V ňom Corgoni deklasovali svojho súpera 9:2 a hetrikom sa zaskvel Jozef Stümpel. V druhom zápase Martin nezvládol druhú tretinu, v ktorej inkasoval 4 góly a Nitra zaznamenala výhru 6:2. Séria sa sťahovala do Martina, kde Kosačky predviedli pred zápasom laserovú show a možno aj toto im dopomohlo k tomu, že Nitru zdolali 4:1 a znížili stav série. Antonín Stavjaňa na tretí zápas nominoval ex-Martinčana Michala Valenta, zhodou okolností v deň jeho narodenín, ten už viac neinkasoval a Nitra po výsledkoch 7:0 a doma 5:0 zaslúžene postúpila do semifinále. Nitra strelila Martinu v piatich zápasoch dovedna 28 gólov, najviac zo všetkých štvrťfinalistov, a práve na svoju ofenzívnu silu a šiesteho hráča v hľadisku sa Corgoni budú spoliehať aj v semifinále.

Cesta Banskej Bystrice do semifinále:
Po základnej časti tretí Banskobystričania si v štvrťfinálových stretnutiach vyraďovacích bojov merali sily so šiestym Trenčínom. Séria sa začala dvoma zápasmi pod Urpínom, pričom až na výnimku jedného stretnutia sa zvyšné zápasy série skončili tesným výsledkom. V hneď úvodom dueli rozhodol o víťazovi iba jediný presný zásah, o ktorý sa v dvadsiatej šiestej minúte postaral bystrický útočník Kudrna. Po najtesnejšom výsledku sa tak ujali vedenia 1:0 v sérii „barani“. Druhý zápas už priniesol viac gólov a takisto aj jednoznačnejší priebeh, keďže všetky góly padali sa chrbát skúseného gólmana Konráda. Po víťazstve Bystrice 4:0 sa tak séria sťahovala pod hrad Matúša Čáka. Trenčania ale nedokázali uspieť ani v prvom dueli na domácom ľade. Už v polovici stretnutia prehrávali 0:2, ale presným zásahom tesne pred koncom prostrednej časti, ktorý bol vôbec ich prvým v sérii, znížili stav na rozdiel jediného gólu. Domácim sa následne podarilo skóre vyrovnať, no v záverečnej minúte opäť inkasovali a zápas prehrali tesne 2:3. V štvrtom zápase sa už Trenčín ocitol v zložitej situácii, keďže Bystrica mala možnosť rozhodnúť o svojom postupe do semifinále. Stretnutie to bolo opäť napínavé až do úplného záveru, keď domáci tím dokázal vyrovnať skóre až v záverečných sekundách a prvé víťazstvo v sérii si pripísali vďaka Dudášovi, ktorý premenil rozhodujúci samostatný nájazd. Piaty zápas série sa odohral v Banskej Bystrici, pričom ešte v úvode prostrednej časti „barani“ prehrávali o jeden gól. Napokon však stav stretnutia otočili a po víťazstve 4:2 dokázali uspieť aj v celej sérii v pomere 4:1 na zápasy. Najlepšími strelcami štvrťfinálovej série sa z tímu Banskej Bystrice stali Andrej Kudrna spolu s Tomášom Surovým, keď sa obidvaja dokázali presadiť štyrikrát. Andrej Kudrna sa ale so ziskom šiestich bodov stal zároveň aj najproduktívnejším hráčom svojho tímu.
Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní play-off našej najvyššej hokejovej súťaže! Vyraďovacie boje sa už preklenuli do druhej významnej časti, ktorou je semifinále. Medzi štvoricu najlepších sa prebojovali Nitra, Banská Bystrica, Poprad a Košice. Dnes je na programe tretí duel prvých dvoch menovaných tímov, z ktorého vám vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

1. zápas: HK Nitra – HC '05 Banská Bystrica 4:2 (2:0, 0:2, 2:0), stav série 1:0
Góly a asistencie:
3. Marek Slovák (R. Školiak), 17. Lukáš Novák (Stümpel), 57. Marek Slovák (R. Školiak), 60. Lelkeš (Mezei) – 22. M. Rosandič, 33. M. Hudec (Handzuš, T. Surový)
Do semifinálovej série vstúpila lepšie Nitra a v 133. sekunde strelil úvodný gól stretnutia Marek Slovák. V 17. minúte v presilovej hre zvýšil náskok domácich Lukáš Novák po nezištnej prihrávke od Stümpela. Druhá tretina mala podobný gólový scenár ako tá prvá, ibaže góly pridali Bystričania. Najskôr v 22. minúte znížil Mislav Rosandič, ktorého strelu od modrej čiary tečoval za Valentov chrbát obranca Peter König. V polovici zápasu využili presilovú hru aj hostia a gólom Michala Hudeca vyrovnali stav stretnutia. V tretej tretine sme boli svedkami opatrného výkonu na oboch stranách, o čom svedčia aj strelecké pokusy, kedy barani ohrozili Valenta 6 strelami, domáci dokonca zaznamenali iba 5 striel. V 57. minúte využil nedorozumenie Čížeka s Košarišťanom Školiak, prihral puk pred bránku, kde stál nikým nekrytý Slovák a strelil víťazný gól Nitry. Gólovú poistku zaznamenal 10 sekúnd pred koncom stretnutia Lelkeš a Nitra tak vybojovala víťazstvo nad Banskou Bystricou v pomere 4:2.Paradoxom stretnutia je, že všetkých 6 gólov padlo do rovnakej bránky.

2.zápas: HK Nitra – HC´05 Banská Bystrica 3:4 sn (2:1, 1:0, 0:2 – 0:0 ), stav série: 1:1
Góly a asistencie:
3. Ručkay H. (König, Stümpel), 14. Kuzma (Školiak), 37. Stümpel (Tománek, Novák L.) – 10. Surový (Rosandič, Kudrna), 53. Surový (Bíro, Handzuš), 54. White (Kytnár, Kudrna), rozh. náj. Kafka
Úvod druhého semifinálového zápasu medzi Nitrou a Banskou Bystricou vyšiel lepšie práve domácim, ktorí sa už v závere tretej minúty dostali do vedenia, keď sa v presilovej hre dokázal presadiť Henrich Ručkay. Ešte v polovici tretiny však skórovali aj hostia, z nenápadnej akcie vyrovnal skóre Tomáš Surový. Do prvej prestávky sa ale Nitra dokázala opäť vrátiť do vedenia, premiérovým presným zásah v tohtoročnom play-off sa presadil Filip Kuzma. V prostrednej tretine padol iba jeden gól, konkrétne za chrbát brankára Košarišťana z hokejky skúseného Jozefa Stümpela. Tretia tretine ale patrila Banskej Bystrici, ktorá v priebehu necelej pol minúty dokázala stav stretnutia vyrovnať, postupne sa presadili Surový a neskôr aj White. Keďže viac gólov už na zimnom štadióne v Nitre nepadlo, zápas sa za stavu 3:3 dostal do predĺženia. Ani v tom sa však o víťazovi nerozhodlo, a tak nasledovala nájazdová lotéria. V tej o zisku víťazstva pre svoj tím rozhodol v piatej sérii Petr Kafka a Bystrica tak vyrovnala stav série na 1:1.

Termíny série:
18.3.2015 Nitra – B. Bystrica (ZŠ Nitra)
19.3.2015 Nitra – B. Bystrica (ZŠ Nitra)
22.3.2015 B. Bystrica – Nitra (ZŠ B. Bystrica)
23.3.2015 B. Bystrica – Nitra (ZŠ B. Bystrica)
25.3.2015 Nitra – B. Bystrica (ZŠ Nitra)
27.3.2015 B. Bystrica – Nitra (ZŠ B. Bystrica)
29.3.2015 Nitra – B. Bystrica (ZŠ Nitra)

Všetky štatistiky základnej časti, pravidlá play-off, zaujímavosti z histórie a ešte oveľa viac si môžete prečítať TU.

Z tohto zápasu vám v priamom prenose ponúkneme opis všetkého, čo sa udeje na ľadovej ploche i mimo nej, GIF-obrázky gólov a zaujímavých situácií, fotografie priamo zo štadióna a po skončení duelu aj ohlasy oboch trénerov.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

HC MONACObet Banská Bystrica – HK Nitra

2:3

konec (0:1, 1:1, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 36. Handlovský (Čížek), 44. Kytnár (Kudrna) – 10. L. Novák (Tománek), 32. Bajtek (Pupák), 51. Milo (Pupák)

HC MONACObet Banská Bystrica: Košarišťan (Andersson) – Kousalík, Čížek, Rosandič, Gründling, Bambúch, Jaborník, Guimond, Biro – M. Hudec, Handzuš, Kudrna – Surový, Kytnár, White – Handlovský, Heizer, Kafka – Matoušek, Zigo, Kadura

HK Nitra: Valent (Lakosil) – Ordzovenský, P. König, Milo, Mezei, M. Novák, Kuzma, Bednár, Bačik – L. Novák, Stümpel, Tománek – Pupák, J. Štefanka, Bajtek – H. Ručkay, Školiak, Slovák – Piačka, Lelkeš, J. Ručkay

Rozhodčí: Kubuš, Müllner – Gajan, Kacej

Diváci: 2841

Průběh zápasu
1. třetina
04:18
09:30
16:33
Po 1. třetině
2. třetina
25:26
31:10
32:10
35:29
37:40
39:41
Po 2. třetině
3. třetina
43:19
48:25
50:15
Konec