Menu

Hokej

NHL

Ottawa Senators – Buffalo Sabres

3:2

konec (0:2, 1:0, 2:0)

07.03.2015, 01:30 • Canadian Tire Centre, Ottawa • Lukáš Podleśny (@LukasPodlesny)

Tipsport: 1.5 4.25 5.75 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to tedy vše, pracujícím přeji příjemné vstávání a nám, kteří jsme vydrželi u NHL až do této hodiny, krásný a ničím nerušený spánek. Děkuji za sledování a u dalších onlajnů se na vás bude těšit Lukáš Podleśny. (04:12:03)
Československá stopa v utkání
Milan Michálek (OTT) 0+2, 4 střely, čas na ledě 18:09
Andrej Meszároš (BUF) 0+0, 1 střela, čas na ledě 16:28
Tři hvězdy utkání:
1. Mark Stone (OTT) 1+1
2. Erik Karlsson (OTT) 1+0
3. Mika Zibanejad (OTT) 1+0
Dnešní utkání je tedy u konce a Ottawa se díky vítězství 3:2 posouvá na desáté místo Východní konference a na playoff ztrácí již je 3 body!
Senátoři dnes byli jasně lepší a i přes nepříznivý vývoj utkání, kdy v 17.minutě prohrávali 0:2, dokázali ve třetí třetině zápas otočit a získat veledůležité dva body.

60:00

Konec zápasu.

59:56

Tak Hammond ještě musel řešit hodně nepříjemné nahození, po kterém puk doskákal až do jeho brankoviště. Domácí brankář to zvládl a vychytal další výhru Ottawy!

59:53

Condra chytře také obloučkem vyhodil puk z pásma Ottawy.

59:23

Michálek obloučkem posílá puk až do pásma Buffala a to bude muset znovu dobývat útočné pásmo!

58:55

Okamžitě po buly to zkusil Gionta, ale Hammond si pohlídal prostor u pravé tyčky.

58:47

Anders Lindbäck je mezi svými kolegy na střídačce a Buffalo to zkouší v šesti! Po zákroku Hammonda se vhazuje po jeho pravici.

58:38

Vhazování ve středu vyhráli hosté a Lindbäck již pokukuje po střídačce.

58:13

Erik Condra zezadu nezištně odebral puk Zadorovovi, postupoval ze straně na Lindbäcka, ale mezírku v jeho výstroji rychlou střelou nenašel.

57:51

Zibanejad nevěděl, co s kotoučem, nahodil ho na Lindbäcka a ten musel přikrýt puk před dotírajícím Ryanem.

56:27

Hostům se nepovedla po buly kulišárna s rychlou výměnou hráčů na střídačce a byla z toho dobrá šance domácích. Milan Michálek ze solidní pozice propálil Lindbäcka, ale jeden z obránců zahlédl puk jako první a odpálil jej z brankoviště.

56:08

Narušit tlak hostů se podařilo Methotovi, který se dostal až k zakončení. To však do své lapačky zachytil Anders Lindbäck.

55:48

Opravdu jedna střela za druhou teď letí na domácího brankáře, ale ten zatím odolává.

55:25

Ottawa se s blížícím se závěrem třetiny dostává místy pod tlak, což se domácím může vysmtít.

54:40

Cody Hodgson se natahoval před Hammondem po puku, ale Borowiecki k němu měl přeci jenom blíž a zmařil šanci hostujícího útočníka.

54:30

Oba týmy hrají v plném počtu.

53:58

Další tvrdá Wierciochova střela, který viděl velký provoz před Lindbäckem, končí vedle.

53:38

Hra ve čtyřech zatím více vyhovuje domácím, kteří se usazují v útočném pásmu.

52:30

Erik Condra (OTT) dostává dvě trestné minuty za krosček, Nikita Zadorov (BUF) inkasuje po strkanici právě s Condrou stejný trest za sekání.

52:15

Hosté již jsou v plném počtu, ale hra je přerušena, neboť se puk dotkl ochranné sítě.

51:52

Wierciochcovo nahození na bránu lapil i přes clonícího Turrise Anders Lindbäck.

51:32

Opět je puk až v pásmu Ottawy. přesilové hry dnes opravdu nejsou výstavní činností domácího celku.

50:59

Až od vlastní brány rozjížděl domácí kapitán další útok, ale ten skončil velmi záhy nepřesností po přejetí útočné modré čáry.

50:25

Domácí se usadili v útočném pásmu a Karlsson vůbec první přesilovkou střelou Ottawy v zápase prověřil Lindbäcka. Ten si bez větších potíží poradil.

50:08

Philip Varone (BUF) přidržel Karlssona a je dnes třetím vyloučený hráčem Buffala a také třetím vyloučeným hráčem celkově. Domácí dnes hrají velmi disciplinovaně.

49:42

Hodně riskantní rozehrávka přes předbrankový prostor se Buffalu málem nevyplatila, když puk zachytil Milan Michálek a jen dobrý zákrok Lindbäcka udržel Buffalo u pouze jednobrankového manka.

48:56

Nebezpečný rychlý protiútok hostů dokázal zlikvidovat Karlsson a Hammond si tak mohl oddechnout.

48:09

Puk je zpátky tam, kde většinu zápasu, tudíž u Lindbäcka. Pageauova střela se zastavila o jednoho z bránících hráčů Buffala.

47:28

Po zakázaném uvolnění a následném buly se sice hosté usídlili v útočném pásmu, avšak ani tentokrát to nemělo dlouhého trvání a kotouč už je v neutrální zóně.

46:48

Bobby Ryan zkusil svou oblíbenou střelu zápěstím, ale přes Benoita, který ránu schytal, puk neprošel.

46:32

Příliš dlouhá rozehrávka Buffala končí na zakázaném uvolnění. Hra se tak stěhuje před Lindbäcka.

Dnešní utkání sleduje 18 241 diváků.

46:10

Další zákrok Hammonda znamená komerční přestávku.

45:56

Poté, co se domácí dostali do vedení jsou hráči Buffala lepší, ale Andrew Hammond zatím likviduje všechny náznaky šancí hostujícího celku.

45:00

Buffalo pochopilo, že musí také útočit a Hammond musel rychle na led, aby zastavil nebezpečné zakončení z hranice brankoviště! Na druhé straně pálil po rychlém brejku Karlsson mimo.

44:14

Borowiecki se vydal na výlet, zavezl puk do útočného pásma, ale toť bylo také vše, co obránce domácích předvedl.

43:56

Po srážce Larssona s Hoffmanem vletěli oba hráči do Hammonda, ale všichni příznivci Ottawy si mohou oddechnout, neboť Hammond je zcela v pořádku.

Mark STONE - 3:2

43:08

Ottawa právě vstřelila branku!
Začátek třetiny mají domácí opět famózní a po třech minutách a osmi vteřinách již vedou! Mark Methot objel bránu, snažil se u tyče zasunout puk do brány, což se mu přes beton Lindbäcka nepovedlo, ale MARK STONE byl připraven na brankovišti a dostrkal puk za brankovou čáru. Asistence: Mark Methot, Milan Michálek

42:12

Curtis Lazar teď schytal střelu Gryby do tváře, ale přesto se usmívá. Pro mě osobně je to naprosto nepochopitelné, avšak na mladičkém kanaďanovi lze poznat, jak moc si NHL ve svém věku užívá.

Mika ZIBANEJAD - 2:2

41:34

Ottawa právě vstřelila branku!
A domácí zcela po zásluze vyrovnávají! Zibanejad přenechal u mantinelu puk Bobbymu Ryanovi, ten kotouč zavezl za bránu, zadovkou ho vrátil MIKA ZIBANEJADOVI a švédský útočník z blízka překonal Lindbäcka. Asistence: Bobby Ryan, Mike Hoffman

40:28

To je opět skvělý vstup do třetiny v podání Ottawy! Anders Lindbäck si za půl minuty stačil připsat tři hodně těžké zákroky, kterými však Buffalo udržel ve vedení!

40:14

Domácí hned po úvodním buly třetí třetiny vlétli do útočného pásma a Mark Stone střelou zápěstím prověřil Lindbäcka.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 3:26.
Vteřinu před koncem třetiny se ještě vhazovalo před Lindbäckem, ale nic se již pochopitelně nestalo a druhá perioda je u konce. Ottawě se záhy po návratu ze šatny podařilo snížit na rozdíl jediné branky, avšak z dalších několika velmi dobrých šancí domácí neskórovali a do poslední třetiny jdou s jednobrankovým mankem.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:40

Erik Karlsson si sjel od modré až před bránu, dostal přesnou přihrávku, ale Lindbäck se stačil přesunout a fantasticky vychytal domácího kapitána!

39:05

Již v poslední minutě druhé třetiny zastavil Lindbäck i Legwandovu ránu a hra bude navázána vhazováním před jeho bránou.

38:32

K rychlému brejku se dostal Kyle Turris, který ze strany postupoval na Lindbäcka, vystřelil zápěstím a hostující brankář musel vytáhnout další velmi dobrý zákrok.

37:41

Po hodně dlouhé době se Buffalu podařilo dostat k trvalejší kombinaci v útočném pásmu, avšak Hammond proti střele od modré čáry naprosto bez problémů zasáhl.

36:17

Po obrovské chybě v obraně hostů se už už dostával Mika Zibanejad k puku před Lindbäckem, ale neposedný kotouč nakonec sjel z hokejky mladého švédského útočníka.

35:57

I nejlepší střelec Ottawy Mike Hoffman vyzkoušel tvrdou ranou propálit Lindbäcka, ale ten si připsal jednadvacátý úspěšný zákrok.

35:24

Po Grybově střele Lindbäck nevěděl, kde je kotouč, ale ten obránci Buffala nakonec vyhodili na zakázané uvolnění.

34:34

Snad vůbec poprvé v druhé třetině se hostům daří držet puk v útočném pásmu, ale střely zatím nepřichází.

34:08

Ryan ztratil puk v útočném pásmu, ale Meszároš nedokázal na druhé straně usměrnit nahození Hodgsona na bránu.

33:12

Tvrdou střelu od modré čáry v podání Karlssona vyrazil celkem bez problémů Anders Lindbäck.

32:53

Jen na hole domácích posílají kotouč hráči Buffala a budou se tak muset znovu soustředit na obrannou činnost.

32:17

Hosté v plném počtu.

31:56

Bobby Ryan byl zasažen vysokou holí do tváře, ale vylučovat se nebude.

31:35

Přesilové hry se dnes domácím prostě a jednoduše nedaří! Puk je ve středním pásmu.

30:21

Po špatné domluvě v obraně Sens musel hodně netradičně zasahovat Hammond, který byl hodně vyjetý a rychle klouzal zpátky do brány tak, aby ještě během toho zmenšil úhel hostujícímu hráči.

30:17

Ottawa si zahraje druhou přesilovou hru. Na trestnou lavici usedá za zdržování hry – vyhození puku do hlediště Zach Bogosian (BUF).

29:59

Dva na jednoho postupovali hostující útočníci, avšak obrana Sens se dokázala vrátit a zastavila nebezpečný brejk.

29:34

Další obrovský tlak na brankovišti vytvořili domácí! Ceci nejdříve obkroužil bránu, přihrával do brankoviště, ale Lindbäck se dokázal zorientovat a zasáhl. To samé dokázal i proti následným dvěma střelám z mezikruží!

28:37

Condra s Pageauem skvěle zapracovali v útočném pásmu, ale následně se sami vyhnali nepřesnou přihrávkou až zpět k vlastní bráně.

28:12

Po chybě v obraně domácích se k puku zcela zadarmo dostal Moulson a Hammond musel ramenem vytáhnou střelu hostujícího útočníka do ochranné sítě.

27:15

Po Turrisově svižné ráně přerušuje hru Lindbäck. Tento hokej se však domácím fanouškům hodně líbí a poprvé se z hlediště ozývá "Go Sens Go!"

26:28

Třetí pětka Ottawy se tentokrát dostala do velké šance! Chiasson před bránou ještě posunul kotouč na Puempela, ale ten neposedný puk nedokázal trefit tak jak by si představoval.

25:24

Moulson měl hodně prostoru v útočném pásmu, postupoval na Hammonda, ale Karlsson ho stačil dobruslit a znemožnil mu pořádné zakončení.

24:39

Hodně tvrdou ranou vyzkoušel Lindbäcka Hoffman, avšak puk se zastavil ještě před brankářem hostů o bránícího Varoneho.

23:55

Již dobré půl minuty svírají Senátoři Buffalo v útočném pásmu. Střelu Borowieckiho vyrazil pozorný Anders Lindbäck.

23:16

Pohledná kombinace domácích skončila u najíždějícího si Karlssona, kterému puk přeskočil hokejku.

22:48

Nenápadné nahození od mantinelu Lindbäck raději přikryl.

21:55

Pozor si však musí dát i na zadní vrátka! Matt Ellis se zjevil s pukem mezi kruhy a jedovatou střelou protáhl Hammonda.

21:34

Sens jsou očividně povzbuzeni vstřelenou brankou a snaží se rychle přidat branku vyrovnávací.

Erik KARLSSON - 1:2

20:26

Ottawa právě vstřelila branku!
Tak takový vstup do druhé třetiny si domácí jistě příliš! Okamžitý forčeking první pětky slavil úspěch, když se ke střele od modré dostal ERIK KARLSSON a puk zapadl přes beton Lindbäcka do sítě. Asistence: Milan Michálek, Mark Stone

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 2:33.
Je za námi první třetina dnešního utkání a hosté vedou hodně překvapivě 0:2! Sens jsou sice jednoznačně lepším týmem, svého soupeře přestříleli 12:7, jenže všechny pokusy se zastavily na zatím skvěle chytajícím Lindbäckovi, který drží Buffalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:32

Hosté sice dělají chyby v obraně a ztrácí jednoduché kotouče, avšak Senátoři to zatím nedokáží využít a Lindbäcka se jim nedaří překonat.

18:43

Protiútok, který táhl Karlsson skončil velmi brzy po přechodu útočné modré čáry.

18:20

Bogosian prověřil Hammondovy reflexy střelou z velkého úhlu a následně trefil Tyler Ennis ze skvělé pozice tyč!

17:56

Značně otřesení domácí zahráli jen na zakázané uvolnění a vhazovat se bude pochopitelně u jejich brány.

Tyler ENNIS - 0:2

16:32

Sabres právě vstřelili branku!
Neuvěřitelné! Domácí jsou jasně lepší, ale znovu inkasují. TYLER ENNIS dostal přihrávku od mantinelu, vystřelil přes obránce a než si Hammond uvědomil, co se děje, třepal se už kotouč v jeho síti. Asistence: Philip Varone, Zach Bogosian

15:18

Snad nikdo nyní neví, jak se puk dostal pryč z brankoviště a proč neskončil v bráně! Kotouč skákal kolem Lindbäcka, jeden z domácích do něj dokázal plácnout, ale hostující brankář stačil hokejkou akrobaticky vyrazit puk zapadající po břevno!

14:45

Opět po delší době zasáhl do hry Hammond, který lapil slabou střelu a "zařídil" komerční přestávku.

14:11

Hodně nekontrolovatelně teď puk poskakoval kolem brány Lindbäcka, ale obránci hostujícího celku se zorientovali nejlépe a odpravili kotouč do bezpečí.

14:02

A buly se po icingu Buffala bude opakovat.

13:53

Po hodně rozházeném přechodu do útočného pásma přikryl Lindbäck kotouč a hra tak bude navázána vhazováním po pravici hostujícího brankáře.

13:37

Hráči i fanoušci Ottawy se sice hodně zlobí, ale i přesto je domácí pískán ofsajd.

12:57

Wiercioch se vydal na útočný výlet, dostal se i ke střele a po vyhození hostů vybojoval aspoň zakázané uvolnění a vhazování v útočném pásmu.

12:40

Potřebný jednoduchý zákrok si připsal Andrew Hammond, na kterého zatím šly jen čtyři střely.

11:47

Tlak Ottawy se stále stupňuje! Turris, Michálek ani Karlsson se svými střelami neuspěli a hostům se daří dostat puk do středního pásma.

11:14

Hodně aktivním napadáním dělají domácí borci problémy obraně Buffala. Kýžené ovoce však zatím nepřichází.

10:31

Po nepovedené přihrávce se Legwand rozhodl vystřelit, avšak ani jedna ze dvou ran domácího veterána nemířila mezi tři tyče.

10:09

Velmi těsný ofsajd zastavuje další útok domácího celku.

09:50

Nyní to už však byla větší šance! Mike Hoffman měl puk na pravém kruhu, vystřelil zápěstím a Lindbäck měl co dělat, aby bleskovým zákrokem udržel vedení Buffala.

09:12

Senátorům se v útočné fázi zatím opravdu nevede. Jediné, na co se teď domácí zmohli, byla střela Pageaua, kterou Lindbäck snad ani nemohl pustit.

Philip VARONE - 0:1

07:22

Sabres právě vstřelili branku!
Přichází šok pro domácí! Obrana Ottawy včetně Hammonda se špatně dohodla, všichni spíše jen tak koukali na puk, který nakonec před Hammondem dostihl jako první PHILIP VARONE a ten plácnutím do zmiňovaného neposedného kusu černé gumy překonal brankáře Sens. Asistence: Matt Moulson, Andre Benoit

07:07

Po ofsajdu hostujícího celku následuje komerční přestávka.

06:23

Hned trojice domácích nyní dotírala v brankovišti na Lindbäcka, ale ten zatím stále odolává.

06:10

Deslauriers zachytil prudkou přihrávku rukou a hodně dlouho ji vyklepával. Tento zásah do hry hostujícího ráče určitě zabolel.

05:47

Hosté jsou v plném poštu, Ottawa v přesilové hře nevystřelila na bránu!

05:19

Kromě dalšího vyhození Buffala přibyl na přesilovkové konto domácích ofsajd, který přerušuje hru.

04:46

A do třetice. Senátorům se v přesilovce vůbec nedaří.

04:30

A znovu se hostům povedlo dostat puk mimo své pásmo.

04:08

Domácím se zatím nepodařilo dobýt útočné pásmo, kotouč je až u Hammonda.

03:45

Nadějně vypadající protiútok domácích byl zastaven faulem Rasmuse Ristolainena (BUF), který si jde odsedět dvě trestné minuty za krosček.

03:13

Icing hostů a hra se stěhuje před Anderse Lindbäcka.

02:45

Šavle se sice na chvíli usadily v útočném pásmu, jenže puk putoval jen podél mantinelu a nakonec se do útoku vrhli domácí. Bekhend z mezikruží Lindbäck bez problémů vyrazil.

01:54

Za bránou Lindbäcka Pageau nic nevymyslel a hosté vyváží kotouč z vlastního pásma.

01:08

Do první velmi dobré šance se tlačil Mika Zibanejad s Bobbym Ryanem, avšak Lindbäck zůstal protentokrát nepřekonán.

00:37

Tentokrát již domácí srazili střelu, ale z jejich protiútoku se nic neurodilo.

00:26

Hned na začátku zápasu musel hned dvakrát zasahovat Hammond, který pokryl oba pokusy od modré čáry.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní pětky jsou připraveny, zápas může začít.
Úvodní sestavy:

Ottawa Senators: Hammond (Anderson) – Karlsson, Methot, Ceci, Wiercioch, Gryba, Borowiecki – Stone, Turris, Michálek – Ryan, Zibanead, Hoffman – Chiasson, Legwand, Puempel – Lazar, Pageau, Condra

Buffalo Sabres: Lindbäck (Makarov) – Bogosian, Benoit, Meszároš, Zadorov, Ristolainen, Weber – Ennis, Varone, Moulson – Gionta, Grigorenko, Foligno – Hodgson, Larsson, Deslauriers – Ellis, Schaller, D'Amigo

Rozhodčí: Tom Kowal, Greg Kimmerly – David Brisebois, Steve Barton.
Ještě jednou vítejte u on-line přenosu ze zápasu mezi Ottawou a Buffalem. Utkání začne již tradičně s menším zpožděním.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Československá stopa v utkání
Milan Michálek (OTT) 11+15

Andrej Meszároš (BUF) 3+6
Posledních pět vzájemných zápasů
11.2.2015 BUF-OTT 1:2
30.12.2014 OTT-BUF 5:2
16.12.2014 BUF-OTT 5:4 sn.
7.2.2014 OTT-BUF 3:2
13.12.2013 OTT-BUF 2:1
Buffalo Sabres
Hostující Buffalo je na tom letos opět velmi špatně. Ve Východní konferenci jsou Šavle poslední a jsou také celkově nejhorším celkem celé NHL, když v 64 zápasech posbíraly jen 43 bodů.
Špatná výkonnost týmu se potvrzuje i v posledních zápasech. Buffalo totiž v deseti posledních utkáních vyhrálo jen třikrát a v šesti případech dalo méně něž dvě branky.
K velké změně došlo v Buffalu na brankářském postu. Tým opustil skvěle chytající Michal Neuvirth, který byl vyměněn do New Yorku Islanders. Opačným směrem pak putoval Chad Johnson, který si dnes s největší pravděpodobností odbyde premiéru v dresu hostujícího celku.
Ottawa Senators
Senátoři prožívají opravdu povedené období. V tabulce Východní konference jsou zatím sice stále jedenácti a jsou tedy mimo playoff, avšak v posledních zápasech se jim nad míru daří a z pětizápasového venkovního tripu posbírali 9 z 10-ti možných bodů. Celkově pak Ottawa bodovala v sedmi posledních utkáních.
Velký podíl na této skvělé sérii má Andrew Hammond. Trojka Senátorů, která pravidelně chytá jen na farmě se do brány dostala po zranění Andersona s Lehnerem a ve zmiňovaných sedmi utkáních vychytala šest výher se skvělým průměrem pod 1,5 gólu na zápas.
Vítáme vás u on-line přenosu z kanadsko-americké NHL. Dnes se spolu podíváme na střetnutí, ve kterém Ottawa Senators přivítá na svém ledě Buffalo Sabres. Utkání začíná v 01:30.

Ottawa Senators – Buffalo Sabres

3:2

konec (0:2, 1:0, 2:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 21. Karlsson (Michálek, Stone), 42. Zibanejad (Ryan, Hoffman), 44. Stone (Methot, Michálek) – 8. Varone (Moulson, Benoit), 17. Ennis (Varone, Bogosian)

Ottawa Senators: Hammond (Anderson) – Karlsson, Methot, Ceci, Wiercioch, Gryba, Borowiecki – Stone, Turris, Michálek – Ryan, Zibanead, Hoffman – Chiasson, Legwand, Puempel – Lazar, Pageau, Condra

Buffalo Sabres: Lindbäck (Makarov) – Bogosian, Benoit, Meszároš, Zadorov, Ristolainen, Weber – Ennis, Varone, Moulson – Gionta, Grigorenko, Foligno – Hodgson, Larsson, Deslauriers – Ellis, Schaller, D'Amigo

Rozhodčí: Tom Kowal, Greg Kimmerly – David Brisebois, Steve Barton

Diváci: 18 241

Průběh zápasu
1. třetina
03:45
07:22
16:32
Po 1. třetině
2. třetina
20:26
30:17
Po 2. třetině
3. třetina
41:34
43:08
50:08
52:30
Konec